Lukas

Inatt är det 3 år sedan du lämnade för att resa till evigheten. På dagen var jag så förkrossad men vi kom hem med dig igen och alla prover såg bra ut. Ändå kunde jag inte varken glädjas eller pusta ut. Min magkänsla sa mig att något var fel. Din blick i bilen likaså. Din blick sa mig att du var klar. Jag delade inte din känsla men jag förstod dig. Du hade varit med om mycket med din allergi och du längtade efter din extramatte som du bodde hos sista åren som hade rest till evigheten ett halvår tidigare. Jag var inte med när du besökte henne på kortidsboendet för att säga adjö men jag kan föreställa mig det framför mig. 
Den där dagen för 3 år sedan vi kom hem från veterinären var lång.. Jag oroade mig blå. Tyckte att allt du gjorde eller inte gjorde var avvikande. Jag vakade över dig med hökögon efter minsta lilla sak. Hela Jag visste att något var på gång. Tyvärr fick jag rätt. Husse sa att jag överreagerade. Dom orden fick han äta upp i sin ångest några timmar senare mitt i natten på en pall på Bagarmossens djurakut. Jag välkomnade dig till världen kl 05:07 28 maj 2004. Jag kunde dig utantill. Och jag visste att något var fel. Jag kommer aldrig att glömma sekunden när veterinären sa ordet förlamad. Då visste jag att min magkänsla var rätt. Jag visste att du skulle lämna mig. att du var klar och väntade på slutet. Ditt slut kom där och då. Du sov redan för att minska din smärta. Du vet vad jag viskade i ditt öra. Jag menade varenda ord. Du dog med våra viskningar i dina ögon och tårar i din päls. 
Det var väl någorlunda så jag hade föreställt mig slutet men inte så hastigt, inte där på det där sjukhuset och inte så tätt inpå så många andras död. För det var just det. Du var inte ensam att dö det året. Smärtgränsen var redan nådd sedan länge. Jag orkade inte med att du lämnade mig där och då. Vi hade ju varit vi sedan dag 1 och jag behövde dig lite till. Men du ville något annat. Det är okej. Jag är okej. Din död plågar mig oerhört 3 år senare. Jag har inte kommit över det. Nått acceptans. Du fattas mig. Vi hade ett speciellt band. 
Min lilla bebis som behövde så mycket hjälp i början av livet. Jag var inte ens säker på att du skulle överleva ditt första dygn.. Du blev 13.5 år. Nästan dubbelt så gammal som din syster blev. Jag hoppas att ni är tillsammans nu syrran och du. Hos extramatte. Och att du i evigheten accepterar att Petsson får vara med. 
Jag tror ni är här ibland. Känt din form på din plats i sängen. 
Det känns bra. Hälsa på så mycket ni vill. Tills vi ses igen. 
Fullkomligt förkrossad av att skriva om dig. Men du är värd varenda bokstav. Jag ser dig mellan tårarna liggandes på kökssoffan på Öland med huvudet upp och ner.













a different beat

Boyzone-a different beat
 En fantastisk låt. Den är speciell. Jag hade inte hört den på många år när jag för några veckor sedan återupptäckte den.

Sen så klart Rihanna -love on the brain
Den är underbart bra.



måndag kväll måndag kväll

Full fart på jobbet. Ambulans incident. Sånt är mentalt jobbigt..när man ska lugna,krama och stötta någon med kognitiva handikapp. Men det ingår i jobbet.
Promenerade längs vendevägen idag. Hu vale vad kallt det var. Usch. Imorgon bitti ringer klockan 04:50. Hem om en stund..ladda om..

Fick en bild på skickad till mig idag
Jag är osäker på vilket år det är. Nästan säker på 2006. Det är iaf hemma i min lägenhet på viksäng och jag har förfest med mitt tjejgäng.ett sånt härligt påtvingat kort som jag avskyr. Det syns på hela mig. 
Roligt att skratta åt så här 14 år senare. Helt galet. 14 år. Känns som max 5 år sedan. 
Men sen när man tänker på hur gammal Nathanael är så blir det mer logiskt. 
Rolig tid iaf var det.  





godmorgon världen.

Slapparmorgon.
Jag har lite svårt att sätta ord på morgonens stämning. Jag är inte trött och inte heller grinig..Jag är något mittemellan. Jag känner en inre irritation. Jobbrelaterat..
Jag börjar bli mer och mer redo att göra något annat. Lämna demensvården. Inte så mycket på grund av demensvården i sig även om den är tuff stundtals. Nej det är av andra orsaker samt mitt behov av att utvecklas. Det kanske får bli ett mål med nästa år. Komma på vad nästa steg blir. 

Kaffe och en promenad är vad jag behöver nu. För att ladda inför kvällspass. 



fin helg.

Vetekudde i sängen. Trött. 
Vilken härlig helg det har varit. Avslappnande och njutbar. 

Jobbar bara 3 dagar kommande vecka. Sen sjukskriven i samband med nya kortisonsprutan då man ordineras att ta det lugnt ett par dagar efter man fått den..
 
Godnatt. ~


årsdagar

Några årsdagar är på ingång..Jag dras neråt men försöker att inte dras med. Kämpar uppåt. Utöver mormor så är dessa tre mina tyngsta förluster. 
Åren går. Vissa har blivit värre med tiden
 Tog tid att processa och acceptera. 
Noevmeber är snart över. Dödens månad. December. Två årsdagar. Men ändå inte lika mörk som november. 



Magkänsla

Magkänsla. Är det ett slags medfött sjätte sinne eller något annat?Ingen fråga vi når ett svar på. 
Något jag har så länge jag kan minnas vetat är att alltid lita på magkänslan.. 
Varit i så många situationer i livet där min magkänsla fullkomligt vrålat varning varning
. Inte bara för min egen del  men också för andras. 
Det är en slags gåva men också en förbannelse. För så många situationer jag genomlidit där mina varningsklockor gått igång men mitt sällskap i olika konstellationer inte har lyssnat på mig..otroligt frustrerande. 
Och situationer har det så blivit. Vissa som varit nära att gå riktigt illa.. 

Sällan jag träffat någon med liknande förmåga som mig. Med en magkänsla ut på kroppen..men en oktober kväll 1997 lärde jag känna min styvsyster på en ny nivå. 
Turkiet. Det hade regnat halva dagen
. Uttråkade tjejer. Jag 13 min styvsyster 16. 
Jag ville gå ut. Promenera längs med stranden,se havet. 
Jag tjatade. Min styvsyster ville inte..
Jag tyckte att hon var trist och lat. 
Jag bad henne. 
"Vi kommer bara bli att antastade av killar. De kommer komma i en röd bil och locka med oss. Det kommer inte bli bra" 
Vi bestämde oss att ta en kort promenad bara utanför hotellet längs med en liten gata neranför. Det kändes tryggt.
15 minuter senare sliter min styvsyster i min höger arm för allt vad hon är värd och en främmande man i min vänstra för att dra in mig i en röd sportbil. Min styvsyster vann striden och vi sprang i brutalt ösregn för allt vad vi var värda i Buffalos (väldigt poppis skor på den tiden). Stannade på en restaurang och väntade ut stormen. Jag har vaga minnen.. förträngt en del. Men minns att jag kände mig ensam och ingen att prata med för min styvsyster lade locket på. 
Det märkliga i efterhand var att jag var aldrig rädd. Jag hann inte bli det. Jag var arg. Jag minns att jag skrek väl utvalda fula ord på svenska till dessa killar och att jag var riktigt arg. Var jag rädd?ja men inte för killarna. Jag var rädd för Anna. 
Jag frågade flera gånger hur sjutton hon kunde veta exakt vad som kunde hända. Tillochmed färgen på bilen. Jag fick inget svar. 
Det var en konstig resa. Det hände så mycket mer den resan..oförklarliga saker som vi inte pratat om efteråt. 

Men där och då förstod jag att hon liksom jag kan känna saker innan det händer.  Få indikationer. Höra varningsklockor. Trots att vi aldrig pratade om det så kände jag mig mindre ensam efter det. 
Jag vet inte om det hänt henne fler gånger eller om det bara var då. Men det räckte med en gång. 

Jag har som sagt lärt mig tidigt att lyssna på magkänslan. Den finns där av en anledning.
Det har den bevisat genom åren. 



1a advent

Tänk att det är första advent redan. Det känns inte alls som det. 
Riktig slapparmorgon här hemma idag. Allt från skidor på tv,till julpyssel. 

Vi fastnade i en dokumentärserie igår på SvT play sent igår kväll.. Jakten på en mördare eller nåt liknande hette den. Om mordet på 10 åriga Helén 1989. 

Gått igenom mina böcker denna morgon. Vi har många böcker här hemma men jag leder med hästlängder. 
Rensade lite och tog fram en "att läsa hög". 
Första advent innebär även att lilla bokkalendern åkte fram. Det är en jättevacker kalender med små sagoböcker med skogsdjurstema som Nathanael fick av mamma när han var 1år. 
Även boklådan med julböcker är framme. 
Fina traditioner. 
Adventsljus vid frukost. 
 

min "lilla" skapare



Skön lördag. Nathanael har producerat julgrupper. Alla fick stanna hos Eva tills vidare eftersom vi har Kissen. Hyacinter och julstjärnor. Båda giftiga. 
Tog precis en promenad. Galet kyligt ute. 



humor


Fantastiskt roliga. Gamla favoriter. Så min humor. 

snöar

Godmorgon. Det snöar denna lördag morgon. härligt. 
Idag ska vi till plantagen och köpa lite blommor och julblommor till Eva. Nathanael ska göra en jugrupp. Mysigt pyssel. Sen ska vi äta lunch där och adventspynta åt henne. Hon sitter o rullstol fortfarande så svårt för henne att göra det själv. 

Vaknade  vid 04 tiden av att Kissen busade i köket. Svårt att somna om sen. 
Tur det är lördag. Inga direkta måsten..



ömmande hjärta

Kan inte sova. Rastlösa tankar men egentligen är jag trött. 
Jag har ingen off knapp när det gäller att reagera på sånt jag ser,hör,känner.
Jag har en dimmer. Men jag hittar den inte alltid. 
Ikväll är en sådan kväll. Dimmer ratten är inte där. 
Såg en bild från PETA på en tecknad gråtande gås som tittade på en tjej i dunjacka. 
Den gråtande gåsen rörde mitt inre. 
Jag är inte ett mentalt vrak även om jag kan hålla med om att det verkar så.
Det är det där med känslorna utanpå kroppen,högkänsligheten och ett allmänt ömmande hjärta för orättvisan och de utsatta



Agaton

Varför lär jag mig inte för?läs inte i sociala medier när du är trött. Hur svårt ska det vara? 

Läste en otroligt sorglig historia som kattjouren postat på Facebook..  min Petsson kom till oss från kattjouren så jag följer dom sedan dess och bidrar ekonomiskt när de får in akutärenden som behöver veterinärvård. 
Hemsk historia. Lider med familjen. 

Nu behöver jag peppa upp mig själv..blev väldigt ledsen. 



en gammaldags själ i pyamas

Pyamas, lurvsockor och soffläge. 
Ont i axeln. Haft avstämning med sjukgymnasten på telefonen.. Ska hoppa över två övningar som gör lite för ont att utföra men ska fortsätta med övriga övningar fram till nästa spruta den 5/12. 

Ska kolla runt efter någon film att se. 
Dessa filmappar är bra för man kan kolla runt i kategorier. Men jag är en gammaldags själ,jag gillar filmer med baksida man kan läsa. 

Ville se ett avsnitt av ett tävlingsprogram vi ser tillsammans men Nathanael skulle spela fotbolls tv-spel online med en kompis. 

Imorgon ska jag posta en present till min bästa vän. Hennes mormor gick bort i covid i måndags och hon förlorade även sin katt i år så hon behöver en spontan uppmuntran 



race fredag.

Full fart hela dagen.
Tränat. Handlat. Städat. Tvättat. Bäddat rent. Pyntat. 
Klar. Måste ta en kopp kaffe och vila. 
Handlade julklappar till mina syskonbarn idag. 
Kelly 3.5 år och Jamie 2 år
Kelly blev jag klar med idag men måste komplettera till Jamie. Köpte en så fin klänning till Kelly (hon älskar klänningar)med leggings till och ert par leggings till med frost motiv. Handlat lite annat småsaker innan så hon är klar. Jamie köpte jag en tröja till idag sen måste jag köpa en byxa till den. Nån sak med men vet inte vad.  Måste klura. 

Nathanael är klar i huvudet men har inte handlat än. 

Huset är helt städat. Skön känsla. Jag gillar ordning och reda. 


Trevlig helg. 

övernaturligt och onykterhet.

Sovmorgon idag för mig och Kissen. Vi låg i sängen till kl 9 och lyssnade på julmusik. 

Han var då märklig sen. Livrädd och stirrade ut i köket. Följde något med blicken som inte jag kunde se. Var inte sugen på att komma ut och äta frukost men kom till slut men vände sig om hela tiden och kollade mot samma håll som innan. Creepy. Jag tycker ju att det övernaturliga är så läskigt. Intressant men läskigt. Såg en del saker som liten som skrämde mig. Hur som så var Kissen helt stissig ett bra tag. 

Inatt drömde jag att jag var på en solig strand. Solnedgång och lång fin strand. Palmer och apor (??). Plötsligt tappade jag synen. Det gör jag ofta i mina drömmar. När jag återfick den så satt jag på ett torg. Jätteonykter Men ändå klartänkt. Men ingen styrsel i kroppen och kunde inte prata som folk. Märkligt nog ingen otäck dröm. Bara konstig. 
Funderade på det där med onykterhet när jag vaknade. Har nog bara haft 3 kanske 4 vändor där jag varit i det skicket som i min dröm. 3 st säker på. 
Millennieskiftet. Grannen på Ölands 90 års kalas 2012 och julfesten med jobbet 2016. 
Not my proudest moments. 
Onykter har man varit i sina dagar men har alltid haft koll på läget och varit klar i huvudet. Ja förutom 3 gångerna ovan då. 
Jag vill ha kontroll över min egen situation, eller jag behöver ha det för totalt lugn så har nog haft det med mig från unga dagar och framåt. 
Drömmen inatt var märklig. Konstigt hur man får ihop det ibland. 


Guld

Det här är ett foto som jag skickade via Snapchat till min bästa vän 24 november 2017. Precis 1 vecka senare dog Lukas ( som är med på bilden). Det är tur att vi som oftast inte vet vad som väntar oss.
Här var jag trött efter jobbet, enormt sliten mentalt efter alla dödsfall 2017 och jag var på väg att bli sjuk. Kvällsproceduren. Guld värd. Fångad på bild. Ovärderligt. 


...

Ligger i sängen på min vetekudde. Ont i kroppen. Det ska bli så skönt med långhelg.
Idag fick jag tid för att ta andra kortisonspruta, nästa lördag ska jag dit. 
Jag hoppas så att den hjälper. 
Huvudvärken har lagt sig efter en Alvedon och över en liter vatten. 
Hoppas på att den även klingar av axeln lite..
Drömmer så otroligt märkligt de nätter jag har ont i axeln. Inte vad jag behöver inatt. 



det brinner i huvudet.

Blixtrande huvudvärk. Känns som hela huvudet håller på att implodera.
Druckit för lite vatten i kombination med ilska. Ingen bra kombo. 
En incident på jobbet gjorde mig fly förbannad. En allvarlig händelse som ansvarig försökte mörka. Helsike heller. Alla gör vi fel ibland på jobbet. Det gäller att vara person nog att stå till svars för det man missat. Rutinerna ser dessutom ut så att vi ska skriva avvikelser på våra egna och andras misstag. Oavsett "rang". Det är väldigt viktigt åt ena hållet(på oss uskor) men tydligen inte åt andra hållet. Då brinner det i huvudet på mig. 
Personen hade dessutom mage att ringa mig,ha en otrevlig ton och sedan avsluta samtalet med att lägga på luren..

Jag vill hem. Känner mig folkilsk. 



tankar en morgon

Regnet vräker ner. Sovit rörigt inatt men är vid gott mod. Jag hoppas på att nåt upplyftande sker idag. 

Tänkt mycket Lukas och allergin han hade. Skrev ett inlägg i en kattgrupp på Facebook igår för att höra om andras erfarenheter om en specifik medicin som han fick länge. En medicin som kan ha orsakat blodproppen som han fick. Det poppar upp ibland i mina tankar. Det gör mig ledsen men samtidigt så söker jag svar. Inte för att svaren kommer att göra någon skillnad men jag vill ha det konkret. 



nu är det jul igen

Min kollega har gått över gränsen och klätt granen redan på avdelningen. Känns märkligt. Men men. Jag låter honom hållas. Får se vad övriga kollegor tycker när de dyker upp nästa gång. 

Känsloladdad kväll där det behövts många kramar, samtal och musik. Det går bara man har rätt verktyg. 




lägenhet och kalkon-Astrid

Pustar ut. Det skriker i benen. Rask promenad i ca timmen i motvind och duggregn.
Uppfriskande. 
Nytt avsnitt av favorit podden i lurarna.
En timmes nervarv innan det är dags att åka till jobbet. 
Svårt att sova igår. Kollade två Estonia avsnitt. 

Drömde om en helt fantastisk lägenhet. Jag vill inte bo i lägenhet igen,iallafall inte närmsta 15 åren men den lägenheten som vi lånade över en helg i min dröm. Vilken lägenhet och vilken utsikt. 

Häromnatten drömde jag om kalkon-Astrids gård. Jag älskade den gården som liten trots att jag var livrädd för kalkonerna som huserade där. Dom var många och dom kunde nypas. Om jag minns rätt så ligger gården mellan Kolsva och Solmyra. Jag undrar om den ens finns kvar idag.
Astrid gör det inte iallafall. Osäker på om hon var en släkting till min gammelmormor eller om hon var vän med familjen. Det måste jag fråga mamma om.
Hon hade alltid gummistövlar,förkläde och huckle. Tuff kvinna som drev sin gård. 



en plats att ladda energi

Just nu skulle jag vilja åka nånstans. Typ en stuga med natur runt om,kanske en fin sjö att vandra runt och en öppen spis. Bara andas och bara vara. 
Låter kanske märkligt när man varit sjukskriven i 3 veckor att vilja ha något liknande men det har varit mycket senaste tiden på många olika plan. 
Jag vill inte åka till stugan. Stugan är fantastisk och jag älskar Öland men nej. Något nytt ställe där tankarna kan gå fritt och ny energi finns att hämta. Man kanske skulle kunna kolla på nåt i januari? Tåls att fundera på. 
3 timmar kvar på dagens arbetspass. Funderar på att gå upp till Danderyd sen. Kanske ringa och snacka med nån längs vägen. Jag är så dålig på att höra av mig till folk. Framför allt via telefonen. 



jobb, tvätt och sånt.

Trött igår. Helgens dubbla pass och allt flängande i går tog ut sin rätt.

Idag jobbar jag kväll. Ett av två långa kvällspass. 
13-21
Imorgon det andra,14-21
På torsdag har jag "min torsdag" som vi säger på jobbet. Dvs långtorsdag. 8-20. Vi har alla 5 en varsin sådan och på torsdag är det min. 
Efter det ledig tre,lör,sön. 

Ska ta tag i tvätten nu innan det är dags att åka. Ska promenera till kista sen för att åka vidare därifrån. Igår tog jag det lugnt med promenaderna. Vaderna var stela och överansträngda. Men idag känns det bra. 

 Ingen vidare hjälpreda. 😂


pynt och sånt

Ledig dag men haft fullt upp hela dagen. 
Smygstartat lite så har redan adventspyntat med stjärnor, ljusstakar, julgardiner och advemtsgranar. Och dom stora tomtarna, renen Rudolf,renen Fideli och snögubben Snöis. Längtar det är dags för julgranen och krubban. 
Varit hos sjukgymnasten med Nathanael på eftermiddagen. Fått lite nya övningar för knät. 

Matlagning nu sen tänker jag sätta mig ner en stund vilket jag inte gjort på hela dagen. Skönt! 





Markus och Håkan

Ligger i sängen och lyssnar på Markus Krunegård. 
Min kompis sa för nåt år sedan 
"Du som älskar Håkan,du måste lyssna på den här killen"
Det gjorde jag inte. 
Sen såg jag en tolkning av en av hans låtar i så mycket bättre på jobbet i lördags. 
Så nu ligger jag här. 
Är inte begeistrad 
Jag älskar Håkan Hellströms 2 första album. 
Resterande album gillar jag inte. Så jag gillar tidiga Håkan kan man säga. 
Markus - Norrköpings musikaliska guld 
Vete tusan om jag är benägen att hålla med. 
Låttexterna är fantastiska (djupa och svåra precis i min smak) men tyvärr är jag inte för rösten. Men förhoppningsvis så kommer det fler tolkningar i så mycket bättre. 


petsson




Älskade Petsson. 4 år utan dig. Det är helt galet att det gått så lång tid. Känns som igår vi åkte för att ta prover och kom hem utan dig. Vår charmkille som charmade alla och älskade att ligga nära. 4.5 mån kivades vi innan du förstod att vi ville dig väl. Malmös gator hade satt sina spår. Du är så saknad. Ditt buffliga,högljudda men underbara du ❤

provocerande känslor

Jag är trött. När jag är trött så ska jag inte läsa tidningen, scrolla sociala medier, titta på nyheterna eller läsa diskussionstrådar. Det vet jag. Ändå har jag gjort tre av ovanstående ikväll vilket gjort mig lite gott och blandat ur känslorpåsen. Måste sova snart..Börjar jobba kl 7 imorgon. Heja mig. Ett långpass kvar sen "helg".

Undersköterskornas dag i nästa vecka.
Vi ska firas på jobbet. Jag vill inte bli firad. Jag vill bli mer av uppskattad som i min yrkesroll och få mer respekt,stöd ch förståelse i mina arbetskläder. 




lördag

Börjar bli lite mör i kontoret. 3 timmar kvar på dagens långpass.. 
Sov lite halvkasst inatt så varit lite småtrött hela dagen. Detta ständiga hällregn har inte gjort saken bättre. 
Dagen har ändå gått fort idag.

Trivs på jobbet men skulle ljuga om jag sa att jag inte längtade hem nu..
Vill ha pyamas, lurvsockor och äta salta katter. 🙂 

..



lättnad

Kom till jobbet idag och fick direkt i dörren goda nyheter. 
Den svåra situationen är löst. Vilken lättnad för oss allihop. 
Helgen kommer nu bli lugn. Eller ja,på en demensavdelning är det alltid något oplanerat som händer men lugnt i jämförelse. 
Lugn kväll.tog lite komp och promenerade upp till Danderyd.. känns i benen nu då jag även promenerade ner till Djursholm innan jobbet..

Ska hem och duscha och äta. Lite soffhäng sen försöka sova. Har alltid svårt att sova på fredagar vid jobbhelg. Märkligt. 

Lyssnar på en ljudbok..Får pausa den till och från för jag blir provocerad. 😂
Petter Northugs självbiografi. 



slagsmål och jobbhelg.

Vaknade kl 06 av världens kattslagsmål utanför. Vi flög upp allihopa inklusive kissen. 
Såg en katt men den andra syntes inte till. 
Vår föredetta granne som flyttat några gator ner saknar sin katt sedan ett par dagar som brukar hänga uppe hos oss men han har inte synts till. Hans husse skrev till mig på Messenger igår och undrade om vi sett honom uppe hos oss. 
Fick svara på morgonen att det har vi inte men att han möjligen fick pisk tidigt imorse. 
Kunde inte somna om efter det..

Idag ska vi till ortopeden Nathanael och jag. Ska diskurera ortopediska inlägg i skorna för att minimera problemen han har med sina fötter. 

Sen jobb. Jobbhelg står inför dörren. Den bättre av mina två jobbhelger. 
Ikväll 14:30-20
Imorgon 08-21
Söndag 07-20
Måndag ledig. 


Min andra jobbhelg 
fredag 15:30-21
Lö  07-20
Sö 08-21
Må 08-15:30

Den måndagen är man inte sitt mest pigga jag och heller inte sitt bästa jag kan jag lova..
Jag tycker det är galet att man jobba två sådana mastodont pass på raken. Ett kan jag köpa  men två på raken är tufft. 
Men jag är ändå så nöjd med att inte jobba varannan helg som jag gjorde på mitt förra jobb i många år. 

Jag hoppas helgen blir lugn. Om inte annat för min axels skull. 
Spänningar i kroppen att jobba i den svåra situation vi hamnat  i. Varit i den förr med 4 boende samtidigt. Vi inom äldrevården har inte samma verktyg och tillgång till snabba lösningar i kritiska situationer  (lugnande injektioner exempelvis) som man har inom psykiatriska  vården. 
Det är tufft. 

Frukostdags. Kissen snarkar här bredvid. Barnet snart på väg till skolan..




...

Två trötta själar hänger ihop och lyssnar på Johnny Nash 

rörigt i kontoret

Har massa tankar om allt möjligt ikväll. Skulle kunna skriva en bok men får inte ut en vettig rad. Jag påbörjar men raderar. 
Det är något som blockerar mig ikväll. 
En märklig känsla. 
Försöker bota blockaden med musik..
Musik är verkligen något som kan trigga igång mina tankar och framför allt mina känslor och det i sin tur mitt skrivande.
Skrev ett långt i inlägg för några kvällar sedan. Det ligger i utkastet. Ett sånt där "Only make sense to myself inlägg". 
Varför skriva om man ändå inte postar kan man kanske tänka?
Ja varför skriver man dagbok och har gjort i alla tider,vem skriver man till?sig själv?ett arv till framtiden?
Lyxiga med elektronisk text är att man kan ändra sig en vacker dag och bara trycka på publicera. 

Trivs i köket..Lagar mat. Spelar musik. Dansar runt och sjunger med. Alla är på fotbollsträning så bara stackars Kissen som får stå ut 😂


storm

Jösses vad det har stormat i natt.
Vaknat av vinden flera gånger
Tog en lång promenad till kista på morgonen..Det blåste motvind rejält så det var lite kämpigt sista kilometern. 
Uträttade lite ärenden och sen hemåt igen..

Började svida i näsan, ögonen började rinna och fick ont i halsen från ingenstans. Ska äta lite lunch och kurera mig en stund och hoppas det går över. Kanske se ett avsnitt av the crown.. behöver muntra upp mig själv lite. 










när pandemin sätter käppar i hjulet

Imorgon skulle jag ha åkt till Västerås för lite social samvaro med vänner där jag bland annat skulle ha gratulerat min vän i efterskott. Men restriktionerna råder så det blir inte så. Hade planer i bästa vecka också som inte blir av. 
Just Västerås hade jag sett fram emot. Det var jättelänge sedan jag var där. 

Digitalt lussetåg på jobbet blir det i år..märkligt men ändå en lösning.
Påhittighetens tid är här. 

Men åh. ❤ vilken bild. 
Nathanael med Lukas. 

Fick minst 10 känslor på en och samma gång. 

Trött på ett bra sätt

Bjuder på min trött humor. 
Trött i kroppen efter hektisk dag på jobbet. Imorgon är jag ledig eftersom jag jobbar i helgen. 
Slocknade vid 21 tiden igår och vaknade vid 23 av att Kissens matdoserare snurrade fram en portion mat. Hade sen svårt att somna om. 

Ska träna ikväll. Sen blir det väldigt lugnt. Kroppen känns stel.



myspropp

Kvällshäng i köket med den här klumpen. Här syns det rätt så bra varför han är här..för att banta. Riktig myspropp är han..

Jul i pandemi

Det där med att planera har varit svårt sedan vi började leva i en pandemi. Det har varit en dag i taget tänk länge. 
julfirandet får hänga vidare i luften i ovisshet. 
Vi kanske blir belagda med restriktioner som gör det omöjligt att besöka nära och kära. 
Tanken var hos oss innan pandemi kom att fira julen i solen i år. Nåt varmt land långt bort. Så blir det såklart inte i år. 
Tanken nu  är att fira julafton i Stockholm och juldag-söndag på Öland. Men det beror som sagt på restriktioner osv. 
Pandemin har påfrestat mitt planeringsbehov. Men jag har börjat vänja mig. 
Det blir nog bra oavsett. 

Stegsam dag

Hann precis in före regnet kom från kvällspromenaden. Idag visar stegräknaren högt. Det känns i benen. Oerhört skönt med en varm dusch. Pyamasläge och middag nu. 
Måste hitta energi till rehabövningarna. Dom är så viktiga. Fick nya och fler igår. 

De spelar in säsong 4 av bonusfamiljen här i Bromsten nu. Gick förbi inspelningarna nyss. 
Nathanael är lyrisk. Han älskar den serien. säsong 1-3 är inspelad i Sundbyberg och Solna i vårat gamla bostadsområde. 

Jag är på jakt efter en bra ljudbok. Jag har provlyssnat på ett par stycken i dagarna men ingen som fastnar. 



perfekt dag

Vilken mysdag jag har haft på jobbet idag med mina tanter. Dom är så söta mestadels. 
Idag har vi sjungit jättemycket. Jag har nästan alltid på cd spelaren börjar jobbar. Svensktoppsklassiker eller svenska visor. 
Jag sjunger ofta på jobbet, dansar med dom som kan eller kramas med dom som inte kan. 
Idag var en sån dag. Vi har spelat skivor,sjungit och ätit fattiga riddare till fikat som jag slängde ihop med en hand  för min andra hand var upptagen med att hålla orolig tant i handen. 
Helt perfekt. 

Nu ska jag landa lite hemma en stund. 



altanhäng

Slappat på altanen en stund. 
Busat med Kissen (han behöver fysiskt aktiveras)så vi tog en välförtjänt paus efter rehab och bus. 
Kollat på en mycket intressant dokumentär om kinesiska muren på plattan medan jag suttit här. Sen lyssnat på lite James Morrison.
Jag gillar lediga måndagar.
Börja med middag sen blir det ticket to ride. Den här gången ska jag vinna 😁


tillbakablick

Men alltså..titta vad jag hittade.😍

Ismanstorpsborg 2012
Kalmar slott 2012
Pumpafält Färjestaden 2013 






härlig höstdag

Varmt och skönt ute. Blåser men är inga källa vindar. Tagit mig runt en 7 km sträcka med 2 olika avsnitt från 2 favoritpoddar. Svängde av så jag kom upp på baksidan av spånga kyrka. Det är så fint där med kyrkan,bondgården med alla djur och det vackra församlingshuset. 
När man går förbi församlingshuset så känns det som att det ska dyka upp damer med vita klänningar och parasoll runt knuten och barn i Madickenklänningar och rosetter i håret. Man hör nästan historiens vingslag. Jag kan lätt i mitt inre föreställa mig prostfamiljerna som bott där förr när det var prästgård. Att jag inte går där lite oftare. Så fröjdsam miljö..
Nån dag skulle jag kunna tänka mig att bo i en sådan miljö. Ett hus med anor och historia och "snickarglädje". 
Men tillsvidare så trivs jag vidare i huset jag bor i nu. 

Haft en mysig morgon med mr Kissen.. Ja han heter Kissen. Nathanael är inte nöjd med det för han tycker inte att det är ett namn. Men Kissen är det enligt Anette. 
Tog med mig frukosten ner till vardagsrummet och tittade på ett avsnitt av the crown )åter igen mitt stora intresse för historia) där dom nu kommit till 70talet och Margaret Thatcher är på väg att kliva in som premiärminister. Riktigt bra serie för er som gillar historia, eller England, eller kungligheter eller alltihop i en kombination. 

Har möte på rehab i eftermiddag..nytt träningsprogram som är inriktat för impingement syndrom.
Inte märkt någon skillnad av sprutan tyvärr. 
Lite orolig för helgen när jag jobbar 2 st 12 timmars pass. 
Det är inte lätt att balansera rehabs rekommendationer med mitt jobb. Jag kan inte undvika vissa saker på arbetstid.




kväller

Så. Allt är klart. Handling,mat och tvätt avklarat. Kissen är här och installerad. 
Hans matdoserare är doserad och han har redan smakat på mina blommor i sovrummet 😂
Nu blir det soffan med glögg och Lite skumtomtar. Mums. 




tålamodsprövande

Idag har vi hunnit med lite av varje. 
Jag och Nathanael var ut till Barkarby. Ikea bland annat. Köpte nya dra på lakan bland annat till sängarna. De har så härliga i linne där. 
Julservetter,doftljus med jultema och Lite annat blev det också. 

När vi kom hem har vi alla gjort lite på varsitt håll. jag valde att gå ut och sätta upp ljusslingorna för i år. Införskaffat en ny till framsidan. Vi brukar ha i buskarna på framsidan men i år har vi sån "istapps" likande på staketet i stället. Blev bra efter en kamp. 
I trädgården på baksidan brukar vi ha en vit slinga i buxbom busken. Inte år. I år valde jag att sätta mulitfärgade slingan i trädet framför gäststugan. Herregud. Jag fick klättra och höll halvt på att slå ihjäl mig och det var trassel och jävulskap  men skam den som ger sig. Den är nu uppe i trädet. 

Ska nu vidare och handla mat inför veckan. Sen hem och ta emot Kissen som återvänder till bantarkollo ikväll. 

Vilsam kväll i soffan sen..längtar redan. 



Bullen

Idag är det Bullens årsdag. 
3 år sedan jag satt på jobbet i omklädningsrummet och tog emot telefonsamtalet att det var över. 
Jag jobbade 8-21 den dagen och samtalet kom strax efter lunch. Det var en mycket lång dag. Jag satt på en bänk i omklädningsrummet och grät under hela min rast för att sen samla mig och jobba vidare. 
Finaste Bullen. Jag blev så lättad dagen han gick i fällan under en varm sommardag..
1.5 vecka innan han somnade in så fick jag klappa för första gången och som han gosade. 
1 vecka efter att Bullen dog så stod jag i min vän Anettes hall och där kom vi överens om att nu var skörden av liv klar för i år. Med 5 veckor kvar på året så tyckte vi att det räckte med död. Nu hade vi betat av klart både i hennes och mitt liv som döden löpt amok i under 2017. 
Så blev det inte för någon av oss. 







smokie och mormor

I min familj så har vi under min uppväxt varit väldigt förtjusta i smokie.
Min mamma,styvpappa och mormor har alla spelat smokie så deras låtar är verkligen barndomsminnen för mig. Precis som tidigare nämnda så gillar jag smokie och idag är det deras låtar som går runt här hemma. 
Jag har en favoritlåt som heter I feel love. Den är så fin. 

För 10 år sedan var vi på dagskryssning jag,mamma och min mormor. Med på båten var flera av min mormors fd kollegor och andra bekanta så det var en trevlig dag. Min mormor var lite glad i hatten efter ett tag och när det var dags att önska låtar att lägga i en urna så var hon tveklöst bestämd. 
living next door to Alice. 
Hennes lapp blev först dragen i dragningen. Hennes ansiktsuttryck. Jag glömmer det aldrig. Helt underbart. 
Låten i sig var en låt som hennes förstfödda barn tyckte om också. Men som gick bort vid 21 års ålder då han blev bragd om livet. Så jag kan tänka mig att låten betydde lite mer extra för henne än oss andra smokiefans. 

Helt fantastisk dag som jag kommer ta med mig genom livet. 

Bild från dagskryssningen 2010. Jag och min älskade mormor ❤

vintersport

Sovmorgon idag. Sovit nästan 11 timmar dock väldigt oroligt. Vaknade flera gånger i natt. 
Tittar på skidskytte vid frukostbordet. 
Jag älskar ju vintersport och har gjort så länge jag kan minnas. Alpint definitivt favoriten. Så jag blir så glad varje år när säsongen drar igång. Nathanael gillar att följa backhoppning och har stor kunskap i resultat och åkare inom det. 
Men någon egen utförsåkning lär det inte bli denna säsong för pga corona. Tråkigt men bara att gilla läget. 
Får nöja oss med längdåkning. Det kan vi kan göra här hemma vid idrottsplatsen.

Dags att vakna till. Sitter fortfarande i min Stampe pyamas. 😂




Äntligen helg

Fredag. Sitter i fårullsfåtöljen i övre hallen och laddar energi för sista krafttagen för idag. Så trött imorse. Upplever att jag sov tungt i natt men enligt sömnkurvan som jag har i appen för aktivitetsklockan så var det knappt en timmes djupsömn. Det var så svårt att vakna och jag snoozade flera gånger larmet. Jobbdagen gick i ett. Handlade lite på hemvägen och tog sen en promenad runt fälten. Ska duscha och hänga tvätten sen tänker jag inte göra så många mer knop idag.
Jag visste innan att det skulle bli tufft att komma tillbaka efter sjukskrivning.

Fick en fråga igår av vår arbetsterapeut på jobbet. Hon frågade varför jag inte jobbar inom ett specifikt annat område inom vården. Jag blev lite ställd av frågan men jag förstod vad hon menade. Hon tipsade mig om en arbetsplats och rekommenderade mig att kontakta dom. Hrm..fick något att tänka så att säga 

Trevlig helg 

utkast

Upptäckt nåt väldigt intressant med bloggappen. Jag kan se alla mina opublicerade inlägg som jag skrivit genom åren.
Inlägg som av någon eller några anledningar inte publicerades utan jag ångrade mig nånstans längs vägen.
Jag fick ett gott skratt iallafall så här på kvällen när jag läste några slumpvalda. 
Nästan lite förundrad över mig själv.



hjärtsvid

Fick upp ett sånt där datumminne man får på Facebook. En bild och ett inlägg från dagens datum 2016. Det brände och sved i hjärtat. 
Dök ett tag inuti men tog mig upp rätt snabbt

Är riktigt trött i kroppen ikväll. Lång händelserik dag på jobbet har slitit på min axel och min ork. Promenerade i rask takt från Djursholm till Danderyds sjukhus efter jobbet..
Direkt hem och laga mat,duscha och plugga inför fysikprov. Avslutade med ett sjöslag ända ut i tvättstugan efter att Nathanael badat.
Har äntligen lagt mig ner. Känns att klockan ringde när den gjorde imorse. 
Vetekudde,rehabövningar och ett serie avsnitt nu. Ladda om för morgondagen. Fredag. Jobbar dagpass sen ledig tre dagar. Hade planer på att åka till landet med min föredetta kollega men hon behövde boka om i sista stund. Skönt med en 100% oplanerad helg. Brukar bli dom bästa. 

Jag behöver boktips omgående. Börjar bli snålt på "att läsa listan". Tar tacksamt emot tips. 




tidig morgon

Vaknade 10 minuter innan klockan ringde..Det gör jag märkligt nog ofta trots att jag jobbar skift. 
Skulle inte direkt tala sanning om jag sa att jag var pigg men jag trodde det skulle vara värre. 
Lite tankarna åt olika håll denna tidiga morgon. Spretigt som så ofta. 
Men jag känner mig positivt laddad. 



nöjd

Dags att sova. Klockan ringer 04:45. Hua.
Effektiv kväll. Promenad. Lagade raggmunk till middag. Förhör inför fysikprov med Nahanael, ett varmt bad, skrivit klart ett mail och sist 2 avsnitt framför Tv:n av serien kärlek och anarki. 
Lite mör i kropp och själ nu. 
Godnatt 


Positiv inställning

Varit på planeringsdag på Scandic hotell i Täby. 
Jag hade inte så höga förhoppningar på denna dag då jag kände att upplägget var lite lekstuga men även för att jag inte är en person som gillar att grupparbeta. Framför allt inte i grupper som jag inte är bekant med. 
Det var pga corona och annan sjukdom bara 7 närvarande och vår chef. Så dagen blev full av diskussioner och väldigt intim. Många skratt men också många tankeställare. Två olika grupparbeten ut efter företagets visioner och som avslut skulle vi skriva 2 positiva saker om varje deltagande person som sedan lästes upp av chefen inför gruppen. Jag blev väldigt rörd av alla fina ord  
Det blev en givande dag och när vi summerade dagen var vi överens om att vi alla gick glada därifrån med en känsla av enighet. För trots att vi var indelade i 3 grupper i dessa grupparbeten så hade vi på olika håll resonerat i liknande banor. 
Så min förväntan på dagen visade sig vara fel. 
 
Nu är jag trött. Ska hem och byta skor och sedan ut på promenad. Väldigt många stillasittande timmar idag med många mat och fika pauser. Få steg på aktivitetsklockan. 
 

Back at work

Trots mjukstart så är detta en mycket trött uska. Och så har jag 2 timmar kvar så kommer att bli ännu tröttare innan passet är slut. Måste hålla mig vaken på hemresan sen vid kl 20. 
Känns ok och  än så länge så har axelskyddet fungerat att jobba med. Men har iofs inte börjat med omvårdnad och färflyttningsmomenten än. Nackspärren är dock kvar. Gör riktigt ont  
Imorgon ska vi till Scandic. Hade hoppats på nån form av matnyttigt som ex nån intressant föreläsning eller liknande. Nej vi ska göra grupparbeten och titta på film. 
Hrm. 
 
 

Synbara mål

Införskaffade aktivitetsband i helgen till familjen. En typ av klocka där man kan följa antal steg,distans, längd på fysisk aktivitet,puls och sömn. 
Sömnen är rolig att följa. Det går att se under vilka tidsintervaller man är i djup respektive lättsömn. 
Ingen värstingsak eller speciellt dyr men ändå massa funktioner och bra kvalitet. 
Nu är vi manade. 
Får inte ha armband på arbetstid så ska prova att ha den runt fotleden när jag jobbar. 
 
Promenaddags nu innan jobbet. Vakande med en obarmhärtig nackspärr imorse som jag inte blivit kvitt trots vetekudde och Voltaren gel. 😔 

Hej främlingar

Frossat i dokumentärer denna sen kväll. Det kan man inte få för mycket av om det är något som intresserar. 
 
Denna plattform säger inte så mycket om vilka som läser. Vill ni så får ni gärna säga hej..
Jag trodde att det var närmast sörjande som masade sig in och läste mina spetiga tankar. Men så många närmaste sörjande har jag inte så några fler som tar sig in här och tar del av mina tankar..
Roligt men lite läskigt. Jag är ju ganska förtegen av mig. Och detta skrivande är min vardagsventil som jag återupptagit. 
Ska jobba på att fortsätta  hålla mig utanför skalet på denna plattform. 
 

...

 

Tillbaka till vardagen

Vilken energi jag har haft idag. Varit riktigt effektiv och betat av listan på saker jag behövde få gjort i raketfart. 
Härligt med sådana dagar. När allt flyter på. 
 
Imorgon är jag åter i verkligheten. Jag ska återgå till jobbet. Dags att vända tillbaka till Djursholm. Jag hoppas att armen håller. Nu vet jag och framför allt rehab vad som är felet inuti. Det är rehab som stått på sig om att jag inte ska jobba innan man vet hur det ser ut inuti. Jag själv och min envishet har sagt något annat. 
Blir mjukstart med ett kvällspass. Sen på onsdag planeringsdag på hotell i Täby så blir verkligen en mjukstart. 
Men kan gissa att jag ändå kommer att vara trött till helgen. 5 veckors frånvaro gör mycket. Att klockan ringer 04:45 på torsdag ser jag inte så mycket fram emot. Men jag föredrar tidiga pass. Jag vill helst inte jobba kväll. Kvällstid är min aktiva tid i min egen bubbla. När mina tankar och idéer är i full gång och kreativiteten som oftast är som bäst.. Så tidiga pass är helt klart mina favoritpass. 
 
Idag var det kyligt under långpromenaden. Nästan dags för underställ. Jag fryser så lätt om händer,fötter och ben. Har fluffsockor med mig när jag reser utomlands. 😂 det är nästan lite komiskt men så är det. 
 
Har googlat fram en ny middagsrätt till ikväll. Om den är bra kanske jag delar med mig den här. Kul att testa lite nytt. 
 
 

November

November. Det är en rätt så mysig månad ändå. 
Jag har aldrig riktigt gillar november. Precis som januari och mars så har det känts som onödiga månader som man gärna hoppar över. 
Men jag vet inte vad som hänt med mig senaste tiden men har omvärderat lite. Har säkert med att göra att jag har haft all tid jag vill till att reflektera, fånga ljuset och njutit av det positiva. 
Har exempelvis gillat alla färger på hösten men haft en negativ känsla till höstregn, kyla,vind och mörkret. 
I år har jag uppskattat hösten. 
November har pga många dödsfall det senaste åren som skett i november inte direkt höjt min längtan efter denna månad. Den blev ännu mer grå. Men hittills efter 9 dagar in i månaden så har det känts helt okej. Det tyngsta årsdagarna ligger i slutet av månaden så har inte passrrat dom än men känns som att jag kommer kunna hantera det bättre i år. 
Alla årstider har sin charm. Det går inte att prata bort. Min favoritmånad är faktiskt maj och första halvan av juni. När allt blommar,värmen har kommit och ljuset. Och vetskapen att sommaren står för dörren. 
Kortare vinter (2 månader räcker), längre vår,längre sommar och lagom höst skulle det vara. Hade varit perfekt. Men man får inte som man vill jämnt. 
Frågan är hur man skulle trivas med att bo i ett land utan årstider som man märker av? 
Det måste ju vara lite som  i boken lycklige Alfons Åberg. "Om man har roligt jämt då märker man inte att man har roligt" 
Alltså,skulle jag som är en sommarperson uppskatta min sommar om jag hade sommar merparten av året.
Det tåls att funderas på. 
 
Angående bilden längst upp. Elsa Beskow månadsbilder från boken årets saga. 
Har en ram på köksbordet med dessa bilder som jag byter varje månad. Fina bilder som gör mig glad. 
Ni som känner mig  vet ju om min porslinspassion för koppar med denna sagotants motiv dessutom. 
 
 

Farsdag

Jag är egentligen emot att ha dagar när man ska hylla och uppskatta mamma,pappa,kärleken,de döda osv. 
Jag tror på spontan och regelbunden uppskattning året om genom att bemöta personen på ett förtjänat sätt, visa och uttrycka uppskattning och tacksamhet och visa personen att hen är älskad. 
Sen kan det väl vara trevligt att alla roller får en egen dag och lite extra fokus men det känns ändå väldigt opersonligt och materialiserat. 
Hur som. 
Till alla fäder därute levande (och icke levande). Njut av eran dag och jag hoppas att ni bemöter och tar hand om/har tagit hand era barn väl..
 
Pappa. Jag saknar dig. Du var inte perfekt och du hade tappat en hel del ur din "verktygslåda". Men jag vet att du kunde och jag vet var du var på väg. Tyvärr hann döden före. Jag vet också hur fenomenal du var på att uttrycka dig och få det du sa att kännas äkta för jag kände mig älskad. Såg du mig och Anne däruppifrån när vi drog dina flyttlådor genom ditt älskade snödränkta Surahammar? Vi tror det. 
 
Thomas. Min andra pappa sedan 1993.
Vilken klippa du är. För snäll för ditt eget bästa. 
Den bästa morfar man kan ha tycker Nathanael (och jag med).
Som du stått ut genom åren.. framför allt när både jag och Jocke bodde hemma. 
Glansspray på golvet och Oasis till trots så har vi alltid känt att du funnits där för oss. Men du kunde ha tagit lite mer beslut över mammas huvud än vad du gjorde 🙂
Men det har du förbättrat nu med nästa generation. 
 
 
 

<3

Men alltså kolla vad jag fick upp som fotominne nyss. ❤
 
Lite tyst på bloggen idag. 
Haft det lite jobbigt med mig själv idag. 
Nathanael stukade foten igår så vi är härjade hjältar här ikväll. 
Hoppas att ni har en fin lördag därute.. 
 
 

Då var det gjort

Ortopedsbesöket avklarat. 
Tydligen så har jag något som heter impingement syndrome. Satt som en frågetecken. 
Tydligen är senan mellan skulderblad och överarm som går igenom mellanrummet mellan axel och överarm klämd och av det har inflammation uppstått. 
Steg 1 har jag redan gått på i 7 månader vilket är medicinering och sjukgymnastik. 
Steg 2 fick jag idag. Kortisonspruta. 
Om jag inte blir bättre av kortisonet inom 3 veckor så ska jag få en spruta till. 
Om 6 veckor återbesök. Har jag inte svarat på kortison så är steg 3 operation  
Jag höll på att svimma. Har operationsskräck. Även om det är knappt mer än ett ingrepp så nojjar jag. 
Läkaren själv var opererad för samma åkomma och berättade lite lugnande om saken. Det jag inte gillade var 6 månaders rehab. 
Jag hoppas så att jag är en av dom ca 55% som svarar på kortisonbehandling. 
Det här varit lite mycket senaste året. Det får räcka nu ett tag tycker jag. 
Ska tydligen bli sämre i ca 2 dagar framåt vilket är vanligt vid kortisonspruta. 
Fick lokalbedövning iblandat i sprutan. Den började släppa mitt inne på ICA maxi. Inte behagligt. 
Jag har tacksamt ganska så hög smärttröskel men tänker ändå ta det lilla lugna idag  

Nervös

Börjar bli nervös inför ortopedsundersökningen imorgon.. inte de själva undersökningen i sig mer för vad de ska hitta eller ännu värre inte hitta. 
 
Försöker tänka på annat..tur att jag har en del viktiga saker att göra idag. Annars hade jag grubblat ihjäl mig. 
 
Håll en tumme eller två för mig imorgon 11:45. Jag kan behöva det. 
 
Det var nån som frågade varför kommentarer inte syns på mina inlägg.  Det är för att jag valt att ha privat inställning på dom. 
 
 
 

Introvert den tysta revolutionen

Pågående ljudbok. 
Läsvärd. 
Hög igenkänning. 

Näthat

Jag läste ett blogginlägg som en bekant till mig skrivit. 
Hon skrev om det näthat hon får ta emot på sin blogg och sociala medier. 
Näthat är galet utbrett i dag och händer redan i tidig ålder. Nätmobbningen är jättestor. Det är fruktansvärt. 
Det är så lätt för folk att sitta bakom sina skärmar och tycka en massa saker och kasta skit på andra men hur många står för samma åsikter öppet? Inte många. 
Det är tyvärr en av nackdelarna med den Internetvärld som vi lever i dag. 
Folk får hatstormar på sig för alla möjliga saker..
Om vi ska gå tillbaka till min bekants inlägg så skriver hon om näthatet hon får angående sin relation med en 23 år äldre man. 
Hon träffade en man via sitt jobb, de fann varandra och är nu ett par sedan några år tillbaka. 
De har lever precis som vilken  relation som helst.  Har hus och hund,reser, umgås med vänner etc. 
Men ändå från start så får hon massor med gliringar och näthat. Måste vara oerhört påfrestande..dels näthatet med alla elaka kommentarer men även folks  behov av att kommentera ens liv och livsval. 
Den här tjejen är 37 år och hennes sambo 60. 
I min värld så har kärlek inte med ålder att göra. Inte vänskap heller
Du kan känna dig betydligt själsligt närmare nån som är betydligt yngre eller äldre än dig själv än med majoriteten av jämnåriga. Inget konstigt med det. Sen finns det såklart vissa extrema gränser såklart som inte är okej. 
Folk tycker för mycket om saker de inte har med att göra och är så rädda för att sticka ut utanför normen och det "normala" och måste då racka ner på andra som funnit sin lycka utanför samhällets normer.
Det är lågt
Kärlek är kärlek. 62 ,46, 25. Vad spelar det för roll?
Låt kärleken flöda. Eller ska ni börja näthata därute nu? 
 
Ps:min bekant har ok:at mitt inlägg. 

Obefogat bemötande och givande konversationer

Kände mig lite låg ikväll. Blev bemött på ett otrevligt sätt och personen var anklagande. Jag blev först arg och sen lite nere. Började fundera om jag gjort fel. Tvivlet på mig själv triggades igång. Pratade med tre olika och ingen av dom tre förstod varför personen var så som hon var. 
Jag vet att jag inte har gjort fel..Jag vet det men blir ändå nere. Det är väl baksidan med att ha känslorna utanpå kroppen.. 
 
 
Fick ett mail nyss som livade upp mig. En person från förr som jag efter långt velande kontaktade. Personen mindes mig och nu skriver vi mail till varandra. Det är en givande konversation och jag ser fram emot hans mail. 
Det är salig blandning av innehåll. Det får mig att tänka, reflektera och känna efter. Och jag får ställa svåra frågor tillbaka. Det känns som att personen förstår mig. Och jag förstår det han menar. Tacksamt för någon som oftast inte matchar in i mängden. 
Ja, det var ett onödigt velande verkar det som. 
 
 
 
 
 
 

Fånga ljuset

Passade på att ta en lång promenad medan solen var uppe. Jag behövde fånga ljuset. Reflekterade lite över innehållet i mitt föregående inlägg och känner mig lite lugnare nu. 
 
Sitter med en kopp kaffe och en mandarin. Bara tvättmaskinen  som hörs för övrigt tyst. Ibland är det rätt skönt det med. Tystnaden. 

Here we go again

Hörde mig för inför måndag hur statusen är på jobbet..
Blev mycket ledsen och väldigt trött. 
En har rest till evigheten och in kommit en ny. Det var inga bra nyheter alls då nya situationen är allt annat än stabil. 
 
Jag fick Flashbacks från tidigare boendegrupper jag haft på mitt förra jobb där vi under en ganska lång period hade fyra stycken av kategorin vi fått in en av nu..
Jag orkar inte. Jag vill inte. 
Men det ingår i jobbet. Man vet aldrig vem och med vad som kommer härnäst. 
 
Nya tag. Jag måste söka nån form av motivation. 
Ärligt talat så vill jag bara grina just nu. 
Ni som jobbar med detta vet säkert vad jag pratar om utan att ha sagt för mycket. 
 
 
 

God morgon

God morgon. 
Mycket piggare idag. Det var då galet vad trött jag var igår. Först på tidiga kvällen som jag kom igång  lite grann. Invigde Nathanaels nya ticket to ride spel som han fick när han fyllde år. Tyvärr vann jag inte då ungen hade bättre strategi än mig. 
Han fick Nordamerika versionen. Han hade Europa versionen sedan innan men den lämnade vi kvar i stugan så vi även kan spela när vi är där. 
Sällskapsspel är så roligt. Jag gillar strategi spel men också frågesport och brädspel. 
Älskar Alfapet. Min lillebror brukar kalla mig för pensionären för att jag älskar Alfapet och det är bara jag och våran styvpappa som orkar sitta i timmar med det. 
 
Apropå spel så hittade jag ett Yatzy med jultema tidigare i höstas. Med julmotiv på tärningarna. 
Det var ju inte ens att tveka på. Ska inviga det till advent. 
Har en julkortlek i samma serie som N fick av Eva nåt år. 
Kul grej för den som är tokig i julen och det är vi ju här hemma lite till mans. 😂
 
Har en telefontid med rehab i dag  för att prata om resultatet från ortopedsbesöket som skulle ha varit i måndags. Så vi får väl prata om annat då eftersom jag Ska dit först på lördag. 
 
Solen lyser i dag men kallt var det. Det är fotbolls derby på söndag där AIK ska möta Djurgården så Nathanael ska ha kompis över för att se matchen..De ska se matchen ute i gäststugan så tanken är att städa upp därute i eftermiddag när dagens to do's är klara. 
 
På måndag återgår jag till jobbet. Om jag får klartecken från ortopeden på lördag. Husläkaren avrådde i förrgår när de fick höra att ortopeden var framflyttad till att återgå som vad som skulle ha varit igår..
 
På onsdag ska vi tydligen ha stor planeringsdag på ett hotell i Täby. Ingen aning om hur de tänkt där med corona och så. Märkligt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

...

 

Vilken kväll/natt

Är så trött. Idag blir det inte många knop gjorda. 
Kom hem sent inatt eller tidigt imorse beroende på hur man ser det från akuten. 
Det var lååååånga timmar där trots ljudbok som fick tiden att gå lite snabbare. Det var svårt att koppla av. Larm som gick hela tiden och ambulanser som rullade in. Folk gick förbi konstant och personal som stod i grupper och pratade högt om USA valet. Min yrsel och katastrofala huvudvärk gjorde mig nog lite känsligare än vanligt. 
Kort sammanfattning av gårdagens resultat. 
Remitterad för ultraljud av halsen för att kolla sköldkörteln och remitterad för att.göra 24 h EKG. 
Det här jag gjort en gång innan för ca 8 år sedan ( då var det pga stress när jag sprang in i väggen) så jag vet vad det går ut på. Läkaren misstänkte en cysta på skäldkörteln. "Men du behöver inte oroa dig"..eh nehe.
Hormonnivåerna i körteln såg bra ut. Likaså nåt blodprov som skulle visa om hjärtat var ansträngt. Alltid nåt. 
En dement kvinna kom in med ambulans. De lämnade henne obevakad så hon började vandra runt till andras sängar och bad alla om hjälp. Tog henne i handen och ledde tillbaka henne till sin säng och förklarade på ett sätt som man är van vid på jobbet var och varför hon var där och att en snäll doktor kommer snart. Hon letade efter sin mamma och sin nalle lät det som hon sa. 
Det borde allmän läras ut med om demens i allmänheten. Det är alldeles för stor okunskap. Den lilla tanten hade lika gärna kunnat gått ut genom ambulansinfarten och försvunnit..hemskt. 
 
Ja det var kvällen och natten på akuten det. Sov till 11. Nathanael fortfarande hemma men kan nog gå imorgon till skolan. Vi ska plugga matte i eftermiddag och spela monopol efter önskemål. 
 
Solen lyser. Det behövde jag. 
 
 
 

Micaela

Idag är det inte bara Elsa och Emils årsdag det är dessutom min bästa vän, min livssyster och partner in crimes födelsedag. 
Sedan 1989 har vi varit medresenärer i varandras berg och dalbana till liv. Vi har sett varandra i våra absolut mörkaste dagar men också i våra ljusaste och allt däremellan. 
Vi är väldigt olika men på vissa punkter väldigt lika. Lika lätt som det är att förstå sig på varandra,lika lätt har vi också att förstå varandra ibland. 
Hon är en utmaning ibland men det är en av många saker jag älskar med henne. 
Grattis på födelsedagen Micaela. Nu är du ett år äldre än mig igen 🙂
Och ja du får ta en tårtbit till men bara om du kommer ihåg var vi parkerade bilen annars bara en bit och vi får ta cykeln vi fick av far. 
 
 
 
 
 
 
 

5 år sedan

 
Tänk att det har gått 5år. Det är inte klokt. 
Kan fortfarande förnimma känslan av att köra fingrarna genom Elsas lurv på magen och kan fortfarande höra Emils pratljud som han hade. Tänk ändå att se fick bli 16 och 17 år. Och vilka år det var. 
 
En beskrivning till ett inlägg som jag skrev för 5 år sedan. 
 
Mitt hjärta går i tusen bitar men himlen blir två stjärnor rikare. Elsa 980902 - 151104 Emil 990914 - 151104 Mina djur är inte bara mina djur. De är delar av min familj. De får kärlek, omvårdnad, lek, egentid, lördagsgodis, julklappar, uppfostran och allt däremellan precis det som jag ger mitt barn. Precis som mitt barn så har jag valt att ta till mig och ansvara för dem. De har en plats i familjen och i mitt hjärta. Jag var 14 år och livet var turbulent när Elsa kom som en skänk från ovan. Vi blev själsfränder, hon förstod mig och jag förstod henne. Hon var ett stort stöd i min mentala bergochdalbana. Ovärderligt att se tillbaka på. 1år senare kom Emil. Den egensinnade busbebisen vi behövde. Och nog har han varit bebis ända fram tills idag. Hans personlighet har gett så mycket skratt och glädje och sällskap. "sociala Arne" kommer fattas enormt. Vem ska man nu smyga på vid dörrkarmen? Det är en enorm kärlek och en enorm sorg. Över halva livet av närvaro som nu försvinner. Nu ska de vara på det gröna ängarna som Nathanael säger. Det förtjänar de efter allt vad de har skänkt oss. Älskade gosbollar. Jag längtar redan så...tills vi ses igen <3
 
 

Akuten

Ligger på akuten på st Göran. 
Haft symtom som är skrämmande ca 1.5 vecka som eskalerade i eftermiddags så 1177 gav ordination att åka in. 
Så här är jag nu. Tagit massa prover och snabb EKG..väntar nu på alla svar och eventuell vidare kontroller. 
Inget sällskap tillåter pga pandemin. Får roa mig själv bäst jag kan. 
 
 

Glöggpremiär

Glöggpremiär till fikat idag efter en långpromenad med Nathanael. Härligt att komma in i värmen efter en rätt så kall promenad. 
Ska chilla lite nu alla med sitt sen ska jag slänga ihop en tacppaj till middag. Nytt poddavsnitt ute från min favoritpodd. Blir perfekt till matlagningen. 
 

Ett ljus för er

Alla helgona bild från Öland och gravarna. Jag blir både glad och ledsen på samma gång. Det röda led ljuset blev perfekt. Och kommer lysa nu alla årsdagar. Första årsdag är imorgon. ❤

London

London. Det är verkligen en plats som tilltalar mig. 
Jag har varit där 2 gånger 2017 och 2020 men redan första gången jag satte foten i stan så har jag känt mig hemma där. 
Jag hittar vant,känner mig trygg och känner mig som hemma. 
Jag älskar att resa och se nya platser men sover ofta dåligt när jag sover borta men inte i London där sov jag bra båda gångerna. 
Hur jag kom in på det så här på morgonkvisten är för att min ljudbok utspelar sig i London med stort fokus på tunnelbana. 
Så i dessa pandemi tider så är det härligt att få lite Londonkänlsa på hemmaplan. 
 
Nathanael som älskar blommor och växter tycker mycket om London också. Alla parker och "gardens". 
 
Första gången bodde vi Paddington med närhet till Hyde park. Bodde granne med st Marys sjukhus vilket innebar ambulanser konstant men i övrigt var det ett bra område men upplevde det som lite off från allt annat. 
I år bodde vi efter rekommendationer från min kompis Anette i Russel square med gångavstånd till covent garden, holborn, Camden Town, regents park och oxford Street. Lugnt område men nära till allt. Jättenöjd. 
 
Jag vet inte varför som jag känner mig så hemma där. Mamma tror att det är minnen från tidigare liv. Så är det säkert. Jag har då inga andra svar. 
 
Hade nån sagt för 20 år sedan att 2020 då kommer du ta dig runt på egen hand i en av europas största städer bland miljontals folk då hade jag skrattat och trott att personen varit galen. 
Så sociala fobier är väl något som jag kommit över. Inte för att jag är bekväm med större sociala sammanhang eller enorma folkmassor med fobier har jag inte. 
 
 

Sjukstuga och utbrott

Idag har det varit sjukstuga hemma..Nathanael kom hem snorig igår och är nu förkyld med feber. Så idag spenderade vi större delen av eftermiddagen i soffan. Ganska så skönt när det stormar ute. Vaknade flera gånger inatt av blåsten.. kändes som hela huset skakade. Fick plocka lite saker på tomten som blåst iväg. 
 
Vi kollade flera avsnitt av en av mina banrdomsfavoriter den vita stenen. Tog två promenader och kollade på Youtube klipp som Nathanael gillar. 
Mitt i ett avsnitt så blir det kaos. 
Han Får en film på Snapchat av en klasskompis där flera i hans klass spelar fotboll med en sak ur hans skåp i skolan. Alltså en privat ägodel. 
Det hela blir en jättegrej och innan den är utredd så blir det några missförstånd längs vägen. Jag var så vansinnigt arg och är fortfarande. Hörde av mig till skolan direkt och de var snabba med att agera. Det är ju verkligen inte ett okej agerande att ta någons sak, använda som fotboll och sen filma det och skicka till vederbörande som äger saken..Det är utstuderat och elakt. 
Nathanaels kompis kom förbi med Nathanales ägodel och berättade vad som hänt..Han berättade då också varför han inte kunde stoppa det. 
Jag stod mållös och bara gapade. 
Han hade blivit utsatt precis innan för något som är en trend bland ungdomar.idag som kallas dajming..och kunde därför inte agera då han hade ont..
Kompisen berättade för mig hur allt startat,vilka som gjort vad och sen vad den där trenden går ut på. 
Orkar inte ens gå in på det nu. Ni får googla eller om jag orkar ta det längre fram. 
Sjukt är det och man blir brutalt mållös. 
Denna känslostorm ( jag var rejält förbannad) sög musten ur den lilla energi jag hade. Vi tog en tredje promenad innan maten för att kvicka till. Kvällen har varit lugn. Lyssnat på ljudbok och vikt massa tvätt. 
 
Imorgon måste jag till Ns skola och byta lås på skåpet och ringa några samtal bland annat. Nathanael.blir hemma imorgon med..

App strul

Varför i hela friden ska de göra om alla appar stup i kvarten? 
Jag förstår inte..uppdatering och förbättring kan jag förstå men måste man göra om hela upplägget?
Min mail app är helt förändrad och alla kontakter är borta så de måste jag lägga in tillbaka igen. Suck. 
Sen har vi bankappen,auktionsappen och skolplattformen. Fattar nada. Jag blir så trött. Kan upplevas som ett i-landsproblem men för en sån som jag som inte är förtjust i teknik så är det ett problem av hög rang när de ändrar och gör om..
Surar lite nu,jag vet. 
Nu får jag sätta mig och föra över kontakter och andra viktiga saker. 
 
/citronsur 
 
 

Söndag i fokus

Hyfsat mycket att göra idag. Det här rullat på från lunch och framåt. 
Sitter i soffan nu och varvar ner. 
 
Upplevde nåt läskigt på Ica maxi idag. 
Har haft oregelbundna hjärtslag med dubbelslag en tid. 
Något som jag tänkt att kolla upp. 
Gick runt med min vagn på maxi och min inköpslista och kände mig behagligt lugn. Plötsligt går hjärtat bananas och får hårda dubbelslag och blir illamående. Hade full fokus på det jag behövde göra och det snabbt. Hela maxi snurrade och jag ville bara bli klar med handlingen. Väl i bilen fick jag fokusera på andningen. Panik var inte aktuellt. Åkte hem och packade upp och nu sitter jag här. Det här lugnat ner sig nu men har dubbelslag då och då. Otäckt. 
 
Ska åka och hämta upp Nathanael ikväll som kommer hem med bussen från Öland. Men innan det lite mat och torsdagens avsnitt av bytt är bytt. 
 
Gårdagen blev inte som planerat men ändå helg okej.