grå starr

Arbetar just nu på case 4 eller snarare dubbelcase i case 3. Detta är case var ett nättare sådant och handlar om en gammal kvinna som drabbats av grå starr. 
Tjoho tänkte jag för detta kan jag. 
Min mormor har haft detta så jag vet hur det uppstår, hur det ser ut samt hur operationen ser ut. Så fick mycket hjälp på vägen där. Tack lilla mormor för det <3 
 
Igår kväll var jag trött. Satt och stirrade på skärmen och fick inte fram en rad. Gav upp vid 20.30. 
 
Köpte bettskenan ekulf häromdagen från apoteket. 
en sån man ska forma själv. Hua vilken grej. Två misslyckade försök senare så gav jag upp. 
Ska göra ett tredje försök idag och hoppas det går bättre. 
Någon som provat? Vet hur många gånger man kan forma om den innan den tappar funktionen? 
 
Nej usch vad bökigt det var. gillar inte sånt. 
 
Nu ska jag skriva klart min renskrivning om grå starr och skicka in. Sen måste jag ta tag i all vår rena tvätt. ser ut som en häcklöpare när man ska in i badrummet på bottenvåningen när man måste ta sig genom tvättstugan där högarna av ren tvätt är. Mindre kul. 
Tack och lov för playfunktionerna på diverse kanaler. Se på tv och vika tvätt går an. 
 
TJING! 
 
 

måndag igen & pappa

Veckorna rusar på i tågets hastighet. Jag hänger inte riktigt med ibland. Det är någonting så gott som varje dag. 
Inte för att jag vantrivs med det. Jag vill att det ska hända saker och avskyr dötid i massor. MEN jag längar ändå efter semester. Eller ja semester och semester, men att resa bort. Jag har ju som sagt inget sommarlov men jag kommer att åka på semester ändå. Det är tjusningen med distansstudier. 
 
Jag ska njuta av miljöombytet och hitta nytt fokus. 
Om 2 veckor drar vi till stugan för första gången i år. Vi längtar allihopa. Ska bli så skönt. 
Det är mysigt att göra iordning, rensa och "boa in" för säsongen. 
 
Jag längtar till sommaren med mycket bus, bad, sol, lekar, böcker, jordgubbar och kvalitetstid. 
 
Måste börja spåna på lösning för Petsson i sommar, ska han till Oli i år igen eller hur gör vi?...
 
Nehe dags att sätta fart. Halva dagen gick åt till fysioterapi hos Sanna. Vi har oplanerat blandad med även psykologisk terapi och jag har fått många goda råd. Förra gången och denna gången pratade vi mycket om pappa och saker som gick fel kring hans död. Hur jag kan ta vissa saker vidare och vad jag ska låta vara. ska ringa en jurist angående en sak i det ämnet. Det är något jag måste göra,, jag kommer ångra mig annars om 10 år. 
 
Det kändes skönt att prata om pappa. Det är inte lika jobbigt längre. Jag har bearbetat så pass mycket av det på egen hand så idag har jag en annan acceptans för det hela. Även om det vissa dagar känns tungt, speciellt i hur det hela gick till. Men idag ler jag när jag hör en låt, läser lovorden eller ser Nathanael med min nalle som jag en gång fick av pappa (tänker plötsligt på låten Teddybjörnen Fredriksson) 
Det är så många steg i rätt riktning. 
 
 
TJING!
 
 

nätshopping och några förvirrade rader

det är med nätshopping. 
fruktansvärt bekvämt. Jag har aldrig varit en sådan person som gillat att springa i butiker i timmar. Efter max 1.5 timme har jag tröttnat typ. Nätshopping är perfekt för mig. Men är det inte läskigt egentligen hur man kan sitta och handla via en skärm? 
Jag har idag nätshoppat nya sneakers till lilleman och en del annat på behovslistan. 
fyndat två brallor till moi på nätauktion också. 
 
Jag är trött. Skulle behöva en helkroppsmassage och ett glas vin? Nej jag vet inte. Jag är bara trött. 
 
Jobbar på med min Jane Doe som har epilepsi och är så gott som klar. 
 
Jag skulle behöva klippa håret. Kan man inte fixa det via nätet med? Vore praktiskt. Mamma har det lyxigt som umgås med frisörer. Jag ringde min gamla salong från förr för att boka tid. 6e maj först hade de tid. Jag tackade nej. Vet inte riktigt var det blir nu. Funderar på solna C på måndag kanske efter fysioterapin. Vi får se. 
 
Imorgon ska jag på megaloppisen i Solnahallen med Eva. Kul, det är stort i och med att det bara är 2 helger om året. Sen ska jag hem på gårsstädning, det är mysigt. Killarna har cup igen på eftermiddagen, jag ska plugga. 
 
På söndag ska jag få träffa min älskade kisse Lukas igen. Jag längtar så efer honom men jag vet att han är i goda händer. Kanske lite föööör goda? 
 
Nehe renskriva klart det sista, bädda rent i sängarna och fixa fram ombyte till kvällens fotbollsträning. 
 
Cause Im a soccermom yes I am (hiphopper melodin dundrar på i huvudet) 
 
TJING
 
 

trötter

Hua vad trögt det är att vakna vissa mornar. Igår orkade jag inte hålla mig vaken genom hela Greys anatomy utan somnade i sista reklampausen och sov sedan som sen halvdöd hela natten. Ändå var det zombiemode hela förmiddagen. 
Jag är så himla klantig ibland. Som nu när jag gått utan lärobok i två dagar (min nya kommer idag) så tänkte jag inte tanken att jag kunde använda min lärobok från när jag läste medicinsk grundkurs för 3 år sedan. Det är samma författare och boken är i princip identisk med den jag har nu i medicin 1. 
Detta kom jag på när jag satte mig och rensade bort böcker i vår överfulla bokhylla i mysrummet/kontoret. Då såg jag boken och kom på att det borde fungera. Daah. Ska påbörja studeringsuppgifterna pronto. 
 
Ska även läsa på om mitt Jane Doe fall. 
 
Just ja, nämnde jag att jag var till optikern? 
Hur som så kommer mina två nya glasögon den 4e maj och jag längtar faktiskt hör och häpna. Jag behöver det verkligen vid så mycket datortid som jag har nu. 
 
Hade inte blivit närsynt som jag trodde. är fortfarande översynt med brytningsfel. Ögat krampar och ställer inte om sig i läge från att suttit och läst på nära håll till att sedan gå ut och se på långt håll. Det blir en låsning. 
 
Hade inga åldersförändringar alltså som jag trodde. Där ser man. Behöver man inte bocka av det än. :)
 
Nu ska jag kolla posten sen sätta mig på altanen med kaffe och 32 gedigna instuderingsuppgifter. 
 
Simskola med lilleman sen också..
 
håhåjaja. 
 
 

Ledig dag

Idag har jag varit ledig då jag är tillfälligt utan bok. Pysslat i trädgården och städat ur urväxta kläder och kläder som aldrig används ur garderoben. 
 
Varit en bra dag men många bra känslor. Glad lilleman som var nöjd med sin skoldag. 
 
Öppnade precis avsnitt 3 i skolan. Det är TVÅ cases detta kapitel. Jag som hade fullt sjå med att hinna med ETT: Hua. För att inte stressa upp mig extra och för att inte röra till det så har jag bara öppnat ena caset. 
 
Jag gick från döende Göran i cancer till Jane Doe krampande, blå och urinerande. 
Nervsystemet och sinnesorganen är på agendan. Jag lär få att bita i. 
 
Djupt andetag. Jag vägrar att få stresspanik. 
 
TJING! 
 
 

Ledig dag

 

hektiskt

Tillvaron är lite hektisk just nu. Speciellt på helgerna. Det är cupmatcher i St Erikscupen, det är bandyträning, playdates, plugg och veckohandling. Och så ska det man inte hunnit med i veckan hinnas med. 
Denna helg är det gårdsstädning i samfäligheten med korvlunch och fika. Sen direkt efter cupmatch. Ska även hinna tvätta husfasader samt ta hand om trädgården. Och lite plugg. 
Söndag är det bandyträning och så ska vi ta oss iväg till Britta. Har inte varit där på ett tag nu. Längtar ihjäl mig efter Lukas. Sen återbruk med trasiga prylar, röjning av uteförråd (kommer knappt in) samt plugg och cykelträning. 
 
Ja det rullar på. 
 
I morgon är jag tillfälligt utan lärobok så tänkte passa på att putsa fönster och byta gardiner men med min otur så regnar det väl. 
 
Humöret är uppe ändå trots hektiskt schema. Nathanaels humör har pendlat lite extra förpubertal som han är just nu och han har varit extra trött efter sjukgymnast, simskola, klassfest och cuppmatcher. Men denna vecka går i normalt tempo utan extra aktiviteter som var förra veckan så nu borde han hinna plana ut. 
 
Ska hämta honom tidigare idag, vara ute lite i det fina vädret. Lite läsläxa i hammocken. 
Men först powerwalk till biblioteket. 
 
TJING! 

Göran & jag

Här sitter jag och harvar med min cancer patient "Göran". Göran är min låtsaspatient i mitt case. 
Solen skiner ute och killarna är och spelar cupmatch (Nathanaels första) och jag sitter och skriver ner till Göran vad cancerceller är, vad jag kan erbjuda honom för behandling mot hans obotliga hjärntumör samt vad jag kan göra för att hjälpa honom att må emotionellt bättre. 
Inte jätteljusa ämnen att skriva om denna soliga lördag. Men viktiga. 
Dock är jag besviken över hur lite information det finns att få tag i på nätet om just behandling kring obotlig cancer. Botbar cancer finns det en uppsjö av. 
 
Jaja. nu är jag gnällig igen. 
 
På måndag ska jag ringa optikern och boka tid. "första kärringsyndromet" har många sagt om det där med att se dåligt men jag anser inte det då man redan som liten unge kan få glasögon så vad har det med ålder att göra? Sen självklart är många synfel åldersrelaterade men ändå? 
 
Jag tar det med ro. Varit långsynt i hela mitt liv men är nu närsynt. Har ett gammal brytningsfel också som upptäcktes när jag skaffade mina första läsglasögon som 16åring. Hursom så på måndag ska jag boka undersökning för att uppdatera mina läs och tvglasögon som är från 2008. 
Ska även boka in ett besök på mvc, har så himla ont över nedre delen av magen i perioder. 
 
ikväll ska vi grilla och hänga på altanen med lite brasa i kaminen. Uppskattat av samtliga. Marcus pratade om att bära ut tvn och se därute på tv under kvällen. 
 
Nu ska jag gräva vidare i cancerbehandlingar och fylla på kaffekoppen. 
 
Tjing
 
 

motigt

jag är så galet fokurserad och motiverad att läsa denna utbildning. Jag ser så fram emot att byta yrke. MEN. När jag kommer till någon del som för mig är svår eller ointressant eller som i detta fallet svår OCH ointressant då har jag kämpigt med att ta mig vidare. Jag har då en tendens att stressa upp mig och klanka ner mig på själv för att jag inte upplever att jag är så snabb som jag normalt är. 
Där är jag nu. Har precis påbörjat case 2  vilket är ett fall av cancer. Cancer är jag intresserad av men allt basis man ska kunna om celler, vävnader och cellens beståndsdelar. Där blir det biologi/fysik/kemi känsla av allt och där är jag totalt ointresserad. Gud vad jag hatade dessa lektioner i skolan som yngre. Speciellt i högstadiet. Fysiken var värst. Jag mådde fysiskt illa när man skulle in där för det var så tråkigt och världens mest opedagogiska lärare som inte ens försökte att få fysik till ett kul ämne, 
 
Nej det blir hårda tag nu. Målet är att case ska vara klart i helgen.Studeringsfrågor och begreppsquiz på måndag. Läsning och repetition tisdag och så vidare till nästa case...
 
puh.
 
 

Vår & tillbaka i skolbänken

Jaha då var det äntligen vår. Iaf enligt årstiden. Själv saknar jag värmen som jag tycker ska komma innan jag erkänner våren fullt ut. Jag går fortfarande i vinterjacka på mornarna, jag är en fryslort. 
Förra påsken vilket var exakt ett år sedan idag så gick vi runt i kortärmat nere på Öland och det var riktigt varmt. Minns att vi tog en fika på annandag påsk på altanen med brorsan och Vickan och vi fick flytta till skuggan för att det var så varmt. Var är det? Ge mig det nu, Jag behöver värme och sol och massa energi. 
 
Åkte på en hejdundrans urinvägsinfektion i förra veckan. Omöjligt att få en läkartid numera så tillslut efter mycket om och men så blev det närakuten. Fick träffa en läkare i 2 minuter som inte ens kunde språket. Men men jag fick antibiotika iaf så jag var nöjd. Men den sorten hjälpte inte fullt ut då jag ansåg mig ha symtom än så fick lämna urinodling i förgår. Svar igår, negativ. Är nu så gott som symtom fri. Fick lämna klamydiatest också som också var negativt. Förkarade att jag inte ville det och att jag levt i samma relation i 11 år men "jag var så ung så det var en uteslutande åtgärd" tyckte doktorn. Vad i hela har det med ålder att göra? Snacka om att ha fördomar om unga människor. Läkare idag, man blir mörkrädd. Först får man kämpa om en tid sen är de inte kloka på en fläck när man väl får en sittning. Eller så har de inte tid att undersöka ordentligt. Usch. Vill inte låta gnällig men tycker att vården är så pass viktig för oss och samhället så det är en varningsklocka. 
 
Nog om det. 
 
Jag är nu tillbaka i studierna äntligen. Klarat av första slutprovet (case) samt tillhörande studiefrågor. nailade precis begreppsquizet också. Måste få malla mig lite. Vilken omställning det var med plattformen som man ska arbeta med. Är inte alls van med det här upplägget så tog ett bra tag innan jag hängde med. Heltid läser jag. De räknar på 2-3 cases i veckan. gaaah. Det är mycket. Men jag tar bit för bit. Jag vägrar stressa upp mig. 
 
Idag var vi med Nathanael på återträff hos sjukgymnasten där han gått i 3 år. Först för träning av grovmotorik, sen finmotorik och sen för en försvagad högerfotled. Hon är så bra och vi är så nöjda. Nathanael fullkomligt älskar henne. Idag hade vi med oss hans cykel och han cyklade som aldrig förr. Han har inte velat cykla på över 1 år. Woho. Ibland behövs det någon utomstående för att kicka igång det hela. 
Tränade hemma sen efteråt då han fick vara ledig från fritids. Gick riktigt bra. Några psykbryt här och där men inga större katastrofer. Det är starten som inte sitter ordentligt men cykla, svänga och bromsa sitter där det ska. Idag fick han känna sig duktig och jäklar vad det satte sig på självförtroendet. Mallig som en tupp. 
Han har skyhöga krav på sig själv och ska kunna direkt och går det inte så rackar han ner på sig själv. Måste vara medärvt då både jag och brorsan har sådana tendenser. Brorsan mer än mig iaf enligt mamma. 
Jag hoppas att han även själv snart kan inse och ta till sig att han faktiskt är duktig. Vi pratar mycket om hemma om att göra sitt bästa är det man kan. Ingen kan bättre än så. Att göra sitt bästa är en bra prestation för då kan man helt enkelt inte bättre för stunden. 
 
Nu är han på simskolan, det är också en bit som går framåt men kanske inte den takt han vill att det ska gå. 
Klassfest för hans klass sen direkt efteråt. Han lär somna som en sten ikväll. 
 
Dags att fixa krubb och mata katt som ålar i armhålan medan jag skriver i hopp om att jag ska regga att det är matdags. Ingen ro ingen rast. 
 
TJING