Tillbaka till vardagen..

Har varit oerhört segt idag att försöka komma in i vardagen igen..HAr ju varit så skönt med semester.
Ovant att vara själv också när man haft sällskap i 8 dagar av någon.Marcus stackaren är på jobbet och sliter men bara denna veckan för sen har han två semester veckor till.Han ringde på lunchen och bjöd ut mig på mat,det var trevligt.Åt en currykyckling med ris.Väldigt gott.
Ska spendera resten av dagen med att gå ut och handla lite och hämta ut min tågbiljett till Västerås som jag ska till imorgon och så ska jag hem och dammsuga och packa upp väskorna med kläder,resten packade jag upp igår tack o lov.
Ikväll ska vi se bubbla avsnitt av 24 (spelat in ett) och sen så blir det nog lite sopranos eller en film.Marcus lär vara trött nu när han slitat ensam på jobbet idag efter att ha semester slöat en vecka.

Imorgon ska jag som sagt till Västerås.Ska umgås med min mor som jag inte har träffat på snart 4 veckor.Ska bli intressant att se hur bruna de är efgter deras utlandssemester.Ska få våra presenter också,det ser jag fram mot.
Ska bli kul att träffa mamma också,är inte ofta som vi inte ses på så lång tid.Mammig som man är.Brorsan och Emma skulle visa sina nunor också,måste ju se lillskitens nya tattoos.

Nehe dricka lite juice och sen bege mig ut och handla...

Tjing!

Öland

Kom hem från 8 en 8 dagars vistelse på Öland igår.Haft det alldeles förträffligt förutom att det inte varit någon badvärme och ingen ihållande sol men men..Hade det bra änfdå.
Tom (marcus kusin) åkte ner samma dag som oss också så vi var 4 som allt med Marcus mamma som redan var därnere när vi kom.
Vi tillbringade dagarna med att besöka Kalmar,shoppa saker till huset på IKEA,besöka Cassie (Marcus kusin) och hennes lilla Felicia,shoppade i Borgholm och Färjestaden,målade huset och bänken,såg film,åt massa onyttigt osv..Torsdags kvällen grillade jag,Marucs och Tom ute i trädgården och åt även utomhus.Var mysigt.
Fia (yngsta dottern hos grannfamiljen) kom ner med sin kille Oscar och så kom Linda och Sanna (äldsta dottern och mamman i grannfamiljen) ner också.Även Sannas tvillingbror och mamma var där också.Spelade kubb och krocket allihopa tillsammans och sen TP och submarit.Det var skoj.Jag och Marcus utgjorde dock inte ett så bra lag i krocket men vi kom tvåa till slut.Trodde att det skulle bli jobbigt att vara ensam nykterist men märkte inte ens av det.
I fredags låg känsliga Marcus och spydde halva förmiddagen (människan blir mer och mer bakis för varje gång) och jag och Tom satt och väntade på att få bege oss iväg till Kalmar för att plocka úpp Patrik (Toms halvbror) som skulle landa med planet på Kalmar flygplats.Kom iväg vid 14 tiden och gick runt lite i stan i ösregnet innan vi åkte och hämtade upp honom.
Käkade på centralgrillen i Kalmar med Tom,Marcus och Putte och för en gång skull så behövde jag inte beställa en kebabtallrik utan kebab för det fanns redan på menyn under namnet vegtallrik.Marcus tycker att det är så kul när jag beställer kebab utan kebab.Inte för att jag är vegeterian men tycker kebabkött är sååå äckligt.
Åkte tillbaka till Öland efter vi käkat.Putte begav sig till Borgholm nästan direkt med sällskap av en platta öl.Han skulle parta i Borgholm med en kompis hela natten.
Henrik och Alexandra (Toms yngsta helbror och Marcus kusin med flickvän) och deras två kompisar anlände runt 18 tiden.Såg inte så mycket av dom under kvällen då de flyttade in i husvagnen där de skulle sova.
Vi tillbringade kvällen med att spela plump,poker och risk och titta på en dokumentär som Marcus hade med sig ner om Auswich.
Lördagen spenderade vi i stugan.Vi testade att spela Buzz som Henke hade med sig ner till sitt ps2.Var som jeopardy med en kontroll med knappar på och massa frågor som man skulle svara snabbt på.Var jättekul och jag vann =)Marcus var sååå sur.
På kvällen var vi inbjudna till grannarna på mat.Det blev grillat med tre olika sorters potatis (klyftor,bollar och trekanter)ocg sallader och såser.Till efterrätt blev det blåbärspaj med glass och vaniljsås.Smakade underbart gott.Oscar är kock så han kunde sina saker.Spelde kubb sen fram till mörkret föll och sedan tackade vi för oss och gick in till oss och umgicks med Henke med sällskap.Spelade plump och femöresgolf och sen så spelade vi Buzz i lag.Tjejerna mot killarna och vi vann samtaliga omgångar (vi var tre mot fyra dessutom) så vi var överlägset bäst.
Alexandra med två kompisar gick och lade sig och vi andra och även Eva (marcus mamma) spelade Buzz ännu mera men denna gången inte i lag.Marcus vann och han var stolt som en tupp.Gick och lade oss runt två och sov.
Igår morse åt vi frukost,packade ihop våra saker och sa hejdå till alla.Sen begav vi oss hemåt runt 12.30 tiden.4½ timme senare var vi hemma i Sthm hos våra två kissar som blivit bortskämda av sin akttavkt i 8 dagar...

kan det bli söndag nu...

min mamma ringde nyss med dåliga men samtidigt bra nyheter.
Det hade hänt otrevliga saker i natt för dom i Turkiet men det hela slutade relativt lyckligt...tack o lov säger jag bara..
Nu gäller det bara att få ner hjärtat på sitt rätta ställe igen..usch vad uppstressad jag blev...nu säger jag bara:KOM HEM...kan det bli söndag nu!
Och Jocke stackaren..hoppas inte semestern blev förstörd för honom nu...<3

En trevlig dag i Västerås och förberedelser

Hade en utmärkt dag i Västerås igår.
Missade tåget på morgonen så fick vända hem och vänta i 2 timmar på nästa men förutom det så var det en kanondag.
Spenderade förmiddagen och halva eftermiddagen tillsammans med mormor.Det var trevligt.Hon bjöd på lunch och så pratade vi massor.
Sen gick jag hem till mamma och städade och gjorde fint tills de kommer hem på söndag.Dammsög och moppade golven.Hade världens problem med deras "lyx svabb" förstod mig inte ritkigt på den men men..
GIck hem till mig och började att packa ner lägenheten.Fick 5 kartonger packade och alla mina prydnads saker sorterade i två högar.
Gick tillbaka till mamma och åt och svabbade klart golven.Busade,gosade och kammade Emil och sen kom Mikkiz.
Satt ocj snackade lite vid köksbordet och på balkongen medan hon drack sitt latte kaffe.Hade inte setts på ett tag så hon tyckte att jag blitvit ännu större vilket jag nog också har blivit.Märker jag det inte själv så märker jag det på alla som inte ser mig så ofta och deras reaktioner.Efter en pratstund så gick vi till mormor för att jag hade glömt min älskade legymsallad där.Småpratade lite innan vi gick ut för att bli upplockade av Carina som var så snäll och skjutsade ner mig till tåget.
När jag kom hem tog jag en snabbdusch och kollade på ghost whiperer.Sen kom Marcus hem och vi pratade lite och sen krashade på kuddarna.
Var sjukt trött och hade så ont i ben och fötter...

Idag ska jag promenera till Solna och handla lite,måste köpa mig en tjockare tröja då vädret inte varit så bra för mina tunna sommarkläder.Och så ska jag köpa sminkbortagningskräm och kolla runt lite.Vill ha vita leggings också.
Måste åka och handla kattmat och torrfoder sen också så att det finns hemma sen när vi åker till Öland.
Åker förmodligen imorgon kväll så lär väl packa öch städa imorgon förmiddag så är bra att fixa shoppandet idag.

Nu ska jag duscha och sen diska och vika tvätt innan jag ska ge mig ut på promenad..

Det närmar sig...

Min graviditet - BF Söndag 14 okt 2007
Uträkning utgår från dagens datum: Tors 19 jul 2007
  Din graviditet startade Mån 8 jan 2007
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Mån 22 jan 2007 (ägglossningen)
  
  Du har gått 192 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 28
  Du har gått 27 fulla veckor och 3 fulla dagar (v27+3)
  Du är i 6:e kalendermånaden
  Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
  Du är i trimester tre
  Du har 88 dagar kvar till förlossning

trött & middag

är trött idag.Lyckades inte somna förrän tre tiden ´pga alla möjliga anledningar.Och imorse så tyckte naturligtvis inte mina små odjur att det var sovdags så de höll låda hela morgonen och lagom tills jag gick upp så gick de och la sig raklånga i sängen båda två.Så typiskt.
Men men så är det att ha djur och så lär det bli att ha barn också så det är bara att vänja sig.

Ska på middag hos Britta ikväll,har inte varit där på 3 veckor eftersom hon har varit på öland.Ska bli kul att träffa henne igen.

Nu ska jag duscha och sen skicka in min inlämningsuppgift...


Usch vad jag stör mig på folk som inte har någon självbehärskning och självkontroll och inte vet vad de ska välja för sitt eget bästa...

kalas,golf & grill och kommande vecka...

I fredags var vi på kalas i Tillberga.Mormor fyllde 67 år vilket firades hemma hos morbror med familj.Grillade och hade det trevligt.Kändes konstigt att jag och Marcus var dom enda som representerade våran familj,är inte van att mamma och dom är bortresta så här länge.Blev sjukt mätta iallafall och stämningen var på topp.
Annelie och Johan lassade på oss massvis av Fannys babysaker så vi hade hela bilen full när vi skulle åka hem och så skulle vi köra hem mormor också men det gick för hem kom hon.Det var en trevlig kväll med solsken,umgänge och massor av mat och fika. Och jag fick mockarutor som mormor bakat åt mig,var lycklig som ett litet barn.
Åkte hem till mamma och gav katterna mat så mormor inte behövde göra det för hon var rätt så trött.Gosade med dom båda en stund sen åkte vi hem till Sumpan igen.Var helt slut efter den kvällen.

I lördags var vi och handlade på city gross med Tom och sen så gick vi ner till lötsjön och spelade minigolf.Det var ritkigt roligt och första gången för i år.Ska spela äventyrsgolfen i Färjestaden när vi kommer ner till Öland,det ska bli kul =)
Grillade på kvällen och åt igen tills man nästan kräktes.Sen hade Marcus köpt almondy tårta eftersom Tom fyllde år i fredags som man fick tvinga i sig,mådde riktigt dåligt efter det.Tittade på en film om apartheiden i sydafrika,rätt bra men lite seg film.Spelade lite tv spel och sen var det natti natti.

Igår var vi en sväng till Solna och sen bara hemma och tog det lugnt,trodde att jag skulle bli sjuk för kände mig krasslig men gick tydligen över för idag känner jag ingenting.Tittade på en bra rysare igår men kunde inte se klart hela för Marcus skulle se fotbollsfinalen mellan Brasilien-Argentina så får se klart på den ikväll.

Denna vecka blir hektisk..Idag ska jag plugga klart det sista på uppgiften innan jag skickar in den sen ska jag ut och försöka få lite färg i solen så man inte ser ut som ett lakan när man kommer ner till Öland.Imorgon ska jag storstäda och tvätta och så ska jag promenera runt sjörarna,får se om jag kanske tar med mig Max också.
På onsdag ska jag till Solna och uträtta lite ärenden och shoppa lite småsaker till bebisen och sen ska jag till barnmorskan och kolla mått och värden.På kvällen ska vi på bio och se Harry Potter.
På torsdag ska jag till Västerås och börja packa ner min lägenhet.Ska umgås och äta med mormor och förmodligen träffa Mikkiz en sväng också.Och så ska jag städa lite åt mamma och självklart ägna tid åt katterna.
På fredag ska jag packa och handla lite och ägna mig åt mina katter och så ska jag se till så allt finns hemma som behövs medan vi är borta. På lördag kanske jag ska hem till västerås en snabbis beroende på hur vädret är och så sen på kvällen far vi till Öland och blir borta en vecka.

Det är vad som komma skall..det jag vet om nu iallafall..

young became old

Ja jag behöver nog inte skriva så mycket titta på bilderna och kolla in förvandlingen..Till det bättre?Till det sämre? Avgör själv..




Nick Carter:
    -- ------->          --------->          --------> 

Britney Spears:
       --------->         --------->  


Backyard babies:
     --------->      --------->  


backstreet Boys:
     --------->     


Hanson:
    --------->   




woohoo

Solen lyser och genast känns allt lite bättre.
Fan vilken trist vecka det har varit.Segare än på länge.
Har spenderat min rastlösa tid med att städa,rensa och plocka.Har haft en riktig städnojja men nu börjar det ta slut på sysslorna så nästa vecka bär det av till västerås för att sätta händerna i arbete där med att packa ner mina saker i min lägenhet.Som det känns nu så vill jag sätta igång nu,helst igår om det gick.
Har sån energi så jag kan bli galen nästan,egentligen borde jag ta det lugnt och njuta av lugnet nu så här på sommaren och sista månaderna av graviditeten men det går bara inte.Jag vill vara i ständig rörelse av någon anledning och trivs som fisken i vattnet när det finns många sysslor att göra.

Skulle iväg och simma i simhallen idag för att göra av med lite energi i motionsform men så var simhallen naturligtvis stängd fram till augusti.Så det blev till att konka ner massa saker i källaren och städa garderoben istället.
Imorgon ska jag ner till sumpan och handla lite på lindex och så ska jag svänga förbi biblioteket på samma gång.Måste in på Åhlens också och köpa ansiktsvatten ( har ett så bra som jag rekomenderar till alla) och så ska jag fixa mormors present för vi ska ju på kalas på fredag.Det ser jag fram mot.Redan bestämt vad jag ska ha på mig och ska premiär inviga mina nya finskor som jag köpte i våras men aldrig haft något tillfälle att använda dom till.

Haft sms kontakt med min mamma i ett par dagar nu.De har det fortfarande bra där nere i värmen och min bror är tydligen i sin bästa högform vilket glädjer mig eftersom jag trodde att han plus flickvän skulle ställa till problem för mamma och Thomas.
Jag väntar ivrigt på mina presenter,lite kompensation för att man sitter hemma och har tråkigt ska man väl ha.
Känner jag min mamma rätt så kommer nog bebisen att få en del presenter h*n med.

Appropå bebisen och graviditeten så är det mesta bra.Idag är den livligare än vanligt och jag insåg att det är cirka 3 månader kvar nu.Tiden går fort.Vissa tycker man är gravida i flera år innan de ploppar ut ungen och andra ploppar ut dom på direkten känns det som.JAg har då verkligen inte haft en evighets graviditet än så länge men jag kan gissa mig till att september kommer kännas väldigt lång.
Hur som helst så är det tipp topp med bebis och graviditet förtillfället iallafall...

Nu ska jag börja med maten,är hungig som bara den...

Tjing!

lite babbel...

Jäkla skitväder det har varit.Vill ha lite sol så humöret kan åka upp och man kan få lite färg på kroppen och ansiktet.
Har inga bra dagar nu.Tror jag åkt på någon slags greaviditetsdeprision eller något liknande.
Ser fram mot bebisen självklart men allt innan dess känns jobbigt.Har ingen motivation till att göra något och när jag väl har ork till att göra något så vet jag inte vad jag ska göra istället.
Det är ju typiskt att man ska känna så när man har en så pass bra och krämpfri graviditet som jag har.Mår ju hyfsat bra fysiskt och orkar fortfarande mycket trots att magen börjar bli stor och lite i vägen.
Hela sommaren känns motig att ta sig igenom iallfall om det ska bli sådant här väder framåt också.
Marcus ska jobba i 2½ vecka till också,ser fram mot hans semester i slutet av juli och början av augusti.
Ska till Öland den 22a juli,samma dag som mamma o familjen kommer hem från Alanya.Ska bli skönt att byta miljö lite igen trots att det inte var längesen vi var därnere.

Var i Västerås i lördags.Skulle gått ner en sväng på power meet men orkade inte (motivationen svek igen) så vi åt hos mamma och snackade lite och sen åkte vi hem igen.Stannade i Hummelsta och köote godis som jag nöjt mumsade gott och högt på i bilen hem. Kvällen spenderade jag ensam hemma då Marcus stack hem till Tom och spelade tvspel.Jag sommarkryssade,åt mat och godis och tittade på film.En lugn kväll.
Marcus var hemma runt midnatt och sen satt vi uppe och pratade till tre på natten.Gick och la oss och mös lite och spelade lite tvspel fram till fyra då vi sa godnatt. Smsade min mamma som precis klivit upp för att göra sig irodning för att åka till arlanda och sen försökte jag sova.Somande först cirka två timmar senare pga att det var varmt trots att fläkten var på i taket och att min halsbränna var värre än alla nätter innan.
Upp vid 10 rätt så pigg och alert.Åt frukost och gjorde oss iordning för en trip till Barkarby med Eva.
Plockade upp Tom i Jakan och sen stack vi till Ikea.Köpte en förvaringslåda i plast och påsklämmor och en boll till katterna.Sen åkte vi till kista och gick runt där.Jag var inte på något shoppinghumör alls så jag köpte bara medicin mot min nattplåga halsbrännan.Eva bjöd på mat i food courten och åt en supergod pasta.Mätta och belåtna begav vi oss till bilen.Släppte av Marcus och Tom utanför Toms hus i Jakan och sen åkte jag med min "svärmor" Eva till Öb där jag inhandlade lite rengöringsmedel och annat som vi behövde hem.
Blev avsläppt hemma och spenderade två timmar åt att spela Lomax som jag lånat av min bror medan han är i Turkiet.Tittade också på the bachelor-Rome och sen kom Marcus hem.Tittade på Beck-pojken i glaskulan och lite på tv sen var det kudden som gällde.

På fredag ska vi till Västerås och Tillberga.Mormor fyller 67 år och ska grattas hos morbror i Tillberga.Ska grilla om vädret tillåter det annars blir det väl någon annan form av mat.Ska bli kul att träffa mina kusiner igen,inte träffat dom sedan i april.Funderar på vad mormor ska få i present,har några ideér som jag bollar med så får se vad slutresultatet blir.
Kanske blir bio i helgen också,måste ju se Harry Potter som jag har väntat länge på.

Imorgon ska jag ta mig iväg till biblioteket och plugga lite och kanske låna någon bra bok.Har ju massor av böcker som jag fått av mamma tex Camilla Läckbergs alla böcker men det är inte vad jag känner för att läsa nu så ska nog låna en bok istället.
Har precis läst ut dotter önskas av Katerina Janouch,var inte den ultimata boken att läsa som gravid men men bra var den iallfall.Den passar nog småbarnsföräldrar mer.
Ska försöka komma iväg till simhallen också i veckan.Simmning är ett skönt sätt att röra sig på och så är det bra för kroppen under graviditeten.

Fick precis ett sms av mamma,de har 40 grader i skuggan och är nöjda med det mesta.
Ångrar delvis att jag inte följde med men också inte.Värmen hade jag inte klarat av me dmin mage och så vill man ju ta ett par drinkar när man åker så där vilket jag inte kan göra nu.Nej som jag skrivit tidigare så får det bli nästa sommar istället.Men lite avundsjuk är jag.

Nehe om jag skulle ta och moppa färdigt golven kanske och sen plugga lite grammatik innan Marcus kommer hem.

Tjing!

onödig promenad,transformers och rastlös vecka.

Fick mig en onödig men ändå nödvändig promenad igår eftermiddag.Skulle ha hämtat upp och gått med Max kl 13 men när jag kom dit så var inte Julia hemma trots att det var hon som bestämt dag och tid.Eftersom hon brukar vara sen så satt jag kvar i 20 min utanför och lyssnade på en arg Max som satt innanför dörren.Men det kom ingen och mobilen var avstängd så det var bara att trva hem igen.Konstigt nog så kände jag mig inte irriterad vilket jag borde ha gjort med tanke på situationen.Hade nog en bra dag eller nåt.

Igår kväll var jag en snäll och gullig flickvän som gick på transformers på bio med Marcus.Han har tjatat om den filmen hur länge som helst och eftersom han har lovat att gå och se Harry Potter med mig så var jag snäll tillbaka och gick på transformers.
Jag trodde att den skulle vara helt dörtrist och bara handla om robotar men tji fick jag,tyckte tillomed att filmen var sevärd.
Aldrig ska man sluta att förvånas.

haft en fruktansvärd raslös vecka men helt utan motivation till att göra något.Så jag har mest fått skolarbetet gjort men det är väl också allt.Är inte deprimerad direkt men går hetl klart på sparlåga.Dagarna är ganska så enformiga och trista vilket gör att jag blir rastlös och sen alla dessa tankar om framtiden.Mycket hänger i luften nu och det är något som jag inte klarar av. Förlossningstankar har jag mycket också,men känner ingen skräck över det än bara lite oro.

Ska väl ta upp lite bra saker som hänt också.
Hade ett trevligt och för en gång skull vettigt samtal med min far igår.Det är inte ofta sådana samtal sker så vi tog vara på stunden och pratade i 55 minuter.
Och så fick jag VG på min andra inlämning i plugget,40 poäng av 54.

Nu ska jag äta frulle..

Tjing!

Öland

Haft fem förträffliga dagar på Öland tillsammans med Marcus.Var bara vi där vilket var ovant men mysigt.
Hade dock inget direkt pangväder under någon av dagarna men hade bara regn cirka två timmar en av dagarna resten var det uppehåll och växlande molnighet.
Vi fixade och städade i stugan och i trädgården.Strök och hängde upp nya gardiner,putsade fönstren,klippte gräset,krattade gräset,klippte buskarna,tvättade två maskiner med tvätt och dammsög hela stugan.
Dessutom drog jag igång mitt eget lilla önskeprojekt om en rabatt vilken jag grävde och sedan anlade längs med husväggen.
Slet som ett djur men fint blev det var så nöjd så att jag knappt ville åka hem.Hoppas det uppskattas av Britta och Eva när de ska ner sen.
Köpte en salig balndning av blommor,vissa som jag blev tipsad om av kvinnan i den stora blombutiken i Borgholm och vissa som vi själva valde ut.
Nu fattas det bara stenar som ska läggas runt kanterna som vi ska plocka nere vid stenbadet nästa gång vi åker ner.
Vi hann även med att åka in till Kalmar och gå och titta runt där och så två svängar in till Färjestaden.
Borgholm besökte vi också två gånger och en av gångerna fick jag besöka farbror doktorn eftersom jag trodde att jag fått urinvägsinfektion men det var falskt alarm.
På kvällarna åt vi mat,spelade och Tog oss igenom åtta Beckfilmer vilket var väldigt trevligt och mysigt.
Är jättenöjd med resan synd bara att man inte fick inviga nya bikinin men men det får jag göra vecka 30 istället.

Nu ska vi påbörja nästa Beck box :)

okunniga looooooosers

läste ett citat från några nötter som var på mälarrocken och visst alla kan inte tycka som mig men va fan kom igen nu va,de där skulle ju ha en smäll för denna kränkande komentar:

"Troligtvis laddade alla inför publikfavoriterna Backyard Babies avslutande konsert, som dock låg för sent för att komma med i denna dags tidning.

Fast bland de "riktiga" hårdrockarna i publiken rådde delade meningar om gruppens metal-cred.
-Backyard Babies, de är såna jävla posers. De borde spela på lördagen med de andra popbanden."