Skansen

Imorgon ska vi till Skansen. Ska bli väldigt roligt fatiskt. Har inte varit på Skansen sedan ja när kan det har varit?Jag var 11 och Jocke 5 kanske? Alltså en si så där 14 år sedan..
Nej nu ljög jag faktsikt kom jag på för jag var ju där med Mikkiz 2006 men det var ju på where the action is och inte på själva djur skansen så det räknas inte. Jag minns att  Jocke gav en av sina nappar till inhängnaden som innehåller tusentals med nappar som barnen gett upp om..så det var på stenåldern cirkus..

Bra väder ska det vara också så det blir picnic/fika i gräset och djur i massor..lantligt och svenskt =)



Skansen 2006

rock on dude..

She´s got a ticket and she wanted to go
First class in the first seat row
Her leather-jacket and a pocket of cash
This girl is bad like fucking trash

She´s so much cooler than the rest of her gang
Blue jeans, bloody whiteshark fangs
She loves her music and she loves to roll
Commander in chief fucking party patrol


my choice for the future..

Ja kära er därute..nu har jag valt och ansökt inför hösten,skola alltså.
Jag har l'änge varit velig och valt mellan tre inriktningar men kors och tvärs så blev det något annat. En inriktning som grundar på någo som jag ville bli som liten och med det så menar jag inte "fin dam" som det står att jag ville bli i mina vänner boken=)
Tänker låta mitt val vara hemligt ett tag tills min ansökan blir behandlad..återkommer med mer..

varit i skolan idag och haft en uberseg lektion i miljökunskap. Det var riktigt svårt att hålla ögonen öppna. Eftermiddagen har jag varit extremt flitig och avvekat två punkter på hemskrivningen i Islam,dammsugit och moppat övervåningen,vädrat mattor,bäddat rent i sängen,vikt en jäkla massa tvätt och vattnat blommor inne och ute.
Fixade mat på det och badade Nathanael och avslutade det hela med att ansöka till skolan..Iblan är man sjukt effektiv.

Marcus och Henke är på intågande. De har varit ute och övningskört,Henke har övningskört med Marcus som övervakare. Sen har de varit på fotboll men var tydligen kallt så nu ska de se klart matchen hemma.

Jag ska fortsätta en stund på Islam jag..

Tjing!

update

Tänkte slänga in en liten update på senaste 10 dagarna.
En snabb punktlista på senaste 10 dagarna..


* Varit barnlediga från sönd till fred förra veckan. Välbehövligt och mycket uppskattat trots at vi saknade honom så mycket.
* Var på bio i onsdags. Såg filmen the univited. Riktigt bra. Kortare beskrivning kommer.

* Skrivit ekologiprovet (får tillbaka det imorgon) och fått resultat på kristendom/judendoms provet och Nationella provet.
Fick starkt VG på nationella.vaaaa¨,vrålade jag rakt ut i klassrummet när jag fick svaret. Var inte jättenöjd med mitt debattlinlägg så trodde bara att jag skulle klara mig med ett G. wooohhoooo=)
Haft utvecklingsamtal dessutom och ligger på starkt VG,det ser ljust ut=)

* Varit i V-ås och träffat F,lillebrors nya flamma. Jättetrevlig tjej som verkar vara en redig person. Mycket mogen för sina 20 år var hon också. Ser ljust ut..käkade tacos hos mamma också..jag älskar tacos=)

*Planterat och sått årets första blommor och frön. Nu är våren här. Vattnade för första gången i går också. Jag längtar så till sommaren.

* Har numera tät mailkontakt med en person som jag länge velat ha tät kontakt med. Känns bra.

* Varit sjuk. Stämbanden var helt körda och lät förjävligt..men gick över snabbt.

*Haft singstar afton med Fia och Henke. Det blev massa bira och falsksång. Klockrent när Marcus och Henke duellerade i U2s låt "beautiful day". Jag skrattade så jag grät och det bästa med det hela är att jag filmade härligheten. Jag vill lägga upp på facebook,jag vill jag vill jag vill..

*Har varit i Sollentuna och shoppat lite. Dom har ett helt underbart shoppingcenter som hetrer stinsen som vi besökte för första gången. I stinsen ligger en helt underbar skoaffär som jag ÄLSKAR! Jättefina skor,stort utbud och till låga priser. Kvaliteten är dessutom jättebra. Nathanael fick nikeskor och sandaler till sommaren och jag köpte ballerinaskorna som jag länge trånat efter.
Åt lite glass i solen och N fick leka i en stor lekpark som fanns inomhus.

* Grillade här hemma med Eva och Britta i söndags. Det var trevligt. Nathanael busade och hade roligt. Fikade ut i hamocken och jag och Eva var iväg till plantagen och handlade lite uteblommor och frön och jävulskt mycker blomjord.

* Var i fredags på en den årliga skoutförsäljningen som ligger bredvid Marcus jobb. De kommer dit två gånger om året. De säljer bland annat skor av märket "killdoll" som jag älskar. Tyvärr hiitade jag inga jag kunde ha i år eftersom jag numera sitter fast mellan två storlekar efter jag fick Nathanael. Hade 36 förut nu har jag 36.5. Beror på vilka skor också,vissa 37 är jättestora och vissa är små.
Fyndade två par killdoll ballerina åt mamma och två par läckra högklackade skor till mig. Jag älskar pumps och högklackat och har hur många par som helst men använder dom nästan aldrig. Hittar sällan rätt tillfällen att ha dom. he he..
Sörjer ett par kanon läckra killdoll pumps (nytt för i år förut hade de bara ballerina) som jag inte kunde ha. Dom var riktigt rockiga och hade definitivt gjort sig bra på mina fötter under spelningen som jag ska på i sommar =(

*Jag har klippt av mig håret en bit. Kapade 1 dm men det syns knappt. Hade ju blivit så himla långt. Har klippt bort mina uppklippningar nu så nu är hela håret jämlångt. Bilder kommer.


Ja det var väl det stora hela på ett ungefär..




Ikväll blir det desperate housewifes och lost. Skola imorgon,miljökunskap..hurra vad kul..
Sen hem och påbörja sista delen av religionskursen,hemskrivningen om Islam..

Snart sommarlov..då ska jag leva ut som en nyligen utslagen blomma..Jag ska ta igen hela våren som jag har fått stå tillbaka under..

Tjing!


på G..

Blev inget blogga igår kväll.Blev dusch och film med Marcus istället.=)
Har inte tid att skriva nu heller. Är på G till Solna. Ska på en stor skoutförsäljning där de säljer jäkligt läckra skor. Sen blir det en lunch med Marcus och Eva innan jag åker hem och njuter av ett par timmar i solen innan det är dags att åka och hämta Nathanael,äntligen=)

Ha en fin dag!

Tjing!

a quick one

Kikar in en snabbis.
Det har varit ett händelserikt dygn. ETT 100% POSITIVT sådant..Det enda negativa har varit våran längtan efter Nathanael.
Har mycket att berätta men ingen ork just nu..inte tid heller för den delen då det är dags att fixa middag och sen ta en dusch.

återkommer sen..

Tjing!

Nathanael

Vi saknar våran plutte...



<3


Rockchic & landets showdrottning

Såg Nannes krogshow på tv häromhelgen och blev helt förälskad. Hade så gärna velat se den live. Jag skrattade så att jag grät,hon var verkligen sjukt rolig. Hon har en show karaktär som få andra har. Om Eva Rydberg är landets revidrottning så är Nanne landets showdottning. Hon är så ball.
Många kritiseras henne för hennes utseende och klädval trots sin ålder men inte jag. Jag tycker hon är störtcool som kör sin grej utan att ta åt sig av skiten. Cred till Nanne som vågar vara sig själv.

Hon skulle verkligen passa att köra rocklåtar.Den hesa rösten och den looken..såå coolt..

Hittade det här uppträdandet på youtube..rösten är så ball och chencka in byxorna..=)

www.youtube.com/watch?v=hO0lxSiM224 

Tjing!


On the right side of the highway

Har nu varit i skolan och skrivit ekologiprovet. Hade ångest igår kväll eftersom jag inte tycktes få det att sitta. Marcus förhörde mig och jag klarade flerparten av frågorna med ändå kändes det inte ok. Jag har det bara på känn att det skulle gå åt skogen idag. Vaknade imorse på utmärkt humör. Ångesten och oron som jag kände igår var som bortblåsta.
Kvart i åtta knatade jag till skolan och med det ska jag även säga att jag gick en halvtimme tidigare än nödvändigt.
Fick kliva in och börja skrivningen tio minuter än beräknat. 35 minuter senare var jag klar. Svarade på allt förutom en 8 poängsfråga som bestod av hela baksidan och en 2 poängsfråga. Resten svarade jag på och jag vet att av 75% av det jag svarade på så har jag rätt på 70% så jag borde iaf bli godkänd. MItt mål är att bli godkänd utöver det är bara plus.
Känns skönt att det är över och att det gick bättre än väntat OCH att det gick fort för nu har jag hela dagen på mig att göra vad jag vill. Ska iofs läsa  kapilet om romantiken som vi ska på börja med i svenskan imorgon och första delen av Islam kapitlet som vi ska börja med på religionen imorgon, Men utöver det kan jag göra vad jag vill.
Ska börja med att städa lite och röja upp lite..
Sen får vi se vad som händer..har så mycket jag vill göra så vet inte vad jag ska välja..

Bio ikväll och nyttig god mat..nice=)

TJING!

insane

Blir oerhört  uppstressad och upp och ner av den press som ligger på mig nu. Det är mycket från alal möjliga håll och kanter och jag känner att jag inte riktigt hinner med. Prioriterar skolan eftersom det känns som att det är så kort bit kvar nu och eftersom jag har presterat på topp nivå fram tills nu så vill jag fortsätta med det terminen ut. Är så stolt över mig själv och det jag har presterat det senaste året.
´Flytta till stockholm gjorde susen för min själ och min kreativitet.

KÄnner mig lite upp och ner som jag nämnde tidigare. Mycket som händer nu och mycket att tänka på. MIna drömmar om nätterna är rena såpoperan,men har drömt riktigt trevligt senaste nätterna faktiskt..MEn om jag skulle börja rota i varför jag drömmer det jag drömmer så kanske man skulle bli lite paff he he..
Mycket som händer och jag vill trycka på pausknappen en stund för att hinna ta in allt. Mycket som händer med Nathanael nu också så jag skriver i en bok allt som händer för att jag är rädd för att saker ska försvinna i min virriga skalle annars. Vill ju kunna berätta för honom när han är större om allt som händer nu,saker han inte kommer att minnas. Han är något jag är stolt över också,min livs bästa prestation oavsett vad. Jag får så mycket beröm från alla möjliga håll när det gäller honom. Vi har lyckats.

Försöker bli av med massa tankar genom att skriva brev men går inte så bra. HAr så mycket jag vill säga både till enskilda personer och till allmänheten. Kan känna avundsjuka på er som skriver att ni återkommer i era bloggar när ni har nåt att skriva om. Jag har massor att skriva om,i överflöd men ingen tid till det.
Längtar jag till sommarlovet? OM  JAG GÖR!
I Juni ska jag ta tag i vissa samtal så att jag kan släppa saker och gå vidare. Sen ska jag njuta av juli och augusti och ledigheten. fan vad nice.

Anledningen till min depp just nu är mitt ekologiprov i morgon som jag känner att det inte går så bra inför. Det är mycket och det är rena korvstopnningen. Tråkigt är det dessvärre också vilket inte ger någon skjuts av hjälp direkt.
tack och lov är att Nathanael är i Västerås till torsdag kväll så jag kan nu tillägna heltid åt provet som är i morgon bitti. 
 
Imorgon eftermiddag ska jag hem och städa och njuta av en pressfri eftermiddag. För sen på tordagen fortsätter pressen med andra saker. Ska belöna oss bio imorgon kväll. Det var länge sen vi var på bio nu så ska bli trevligt. Har även en gratis kryssning att lösa ut men vi kan inte få ihop ett datum som passar riktigt men men det ska gå på nåt sätt.

Nathanael har fått tid för operation nu. Den 14e maj. Orolig över det hönsig som jag är..Sen ska han ha vaccinationen på tisdag också.

Bråda dagar på alla plan nu..positiva med det hela är att man borde tappa et par kilo nu..wooohoo..nåt ska man väl kunna le åt dagar som dessa..

efter regn kommer solsken...I cant wait..

återkommer med mera ikväll..måste rusa..

Tjing! <3<3<3


bio?

Är sugen på bio i veckan som belöning för hårt arbete.
Kan någon rekommendera någon bra film som går nu?

Jag och min far

Där borta vid pilen
har jag lagt min far
Där vilar han tryggt
på den plats han bad
Där brisen från havet
ger honom fläkt
Där hamnar vi alla till slut
i min släkt

Uppe vid huset
finns tårarna kvar
Som vi har samlat
jag och min far
Märkta av sorgen
av släktens ord
av såren vi ärvde
jag och min far


Våra händer är nötta
av familjens sigill
Av dom som la grunden
för att vi finns till
Cirkeln ska slutas
Det har jag kvar
Vi ska enas i jorden
jag och min far



Vi ska enas i jorden
jag och min far

/Olle Ljungström

återbesök

Hade besök av Bambi igen och igår kväll kom hela familjen på besök på nära håll..fick tyvärr inte det fångat på bild.
Men ensamma Bambi fick jag på bild igen=)



Bjuder på en bild från förra veckan på min lilla knasboll som jämt vill ha mössan på sig inomhus och som hoppat ner och satt sig i förvaringslådan under sitsen i hallen =)

sunshine

Haft en förträfflig dag i Västerås. Sovmorgon och barnlediga,låg is ängen till kvart över tio. Så skönt. Vaknade dock vid åtta båda två eftersom vi är vana att vakna då men lyckades somna om efter mycket om och men. Efter lite smink och två kläd vredesutbrott senare så var vi på väg. Solen sken och humöret på topp. Spenderade eftermiddagen hos mormor med släkten. Åt påskmat och godis och så fika på det. Kusinerna,jag,Marcus,Nathanael och min morbror med fru gick ut på gåden. Nathanael och Fanny lekte i sandlådan och åkte kana medan Rasmus,Marcus och Jocke spelade fotboll. Ronja lyckades dessutom att lura upp Marcus,Jocke och min morbror i snurrkarusellen som finns på gården. Ganska roligt=)
Gick in och fikade och spelade spel med Ronja sen. 
Efter mormor spenderade vi resten av tiden hos mamma. Var mätta och lite soltrötta så slöade mest. Nathanael var ut och gungade med Thomas på gården en stund medan Marcus fixade med Jockes Playstation 3 och dess inställningar.
Åkte tillbaka till huvudstaden vid 19 tiden,mätta och nöjda. Nathanael slocknade i bilen och sover sedan dess. Det tar på krafterna att vara hos mormor och morfar.

Imorgon ska vi till Britta och äta och hänga lite. Blir bara vi eftersom Eva är på Öland. Eller ja jag vet inte om det kanske är någon annan som dyker upp men från våran familj så blir det bara vi tre. Ska spendera resten av tiden efter besöket hos Britta ute i solen. Våran framsida har blivit tokmysig nu när vi gjort iordning den.
Älskar mitt hus,älskar mitt husbelägenhet och ÄLSKAR min trädgård.
Snart,mycket snart ska jag sätta igång med årets första planteringar. Ska även snart röja upp i växthuset så att vi kan börja sätta frön för grönsaker=)
Har påbörjat planeringen av våra renoveringsplaner. Kommer bli så fint i sovrummen när det är klart sen=)
Jag trivs som fisken i vattnet. Ångrar verkligen inte en sekund att vi flyttade hit.=)

Kvällen igår blev mysig men kortlivad. Men vi fick sova ut rejält så det gör inte så mycket.

Nu ska jag dona med mina auktioner en snabbis sen mysa ner mig i soffan och se en film med min älskling.

Tjing!


Glad Påsk

Jag har inte gått och dött utan bara haft fultl upp. Helgen gick åt till praktiska saker och sedan blev det plugg och på det magsjuka. Tack och lov så fick bara jag magsjukan och de andra klarade sig och tack och lov igen för att den bara höll i sig i två dagar. Men jag var helt däckad med hög feber och ledvärk så in i bomben.Efter ett samtal med vårdguiden så fick jag veta att jag tydligen led av den värsta magsjukan man kan ha som även slår sig som en förkylning. Kul att höra det när man mår som en skit på en pinne..Men men nu mår jag bra igen och njuter av påskhelgen och det underbara vädret.
Vi har monterat ihop hammocken nu som använts flitigt idag.
Mamma och Thomas har varit här från ons kväll tills idag. Har vari trevliga dagar. Igår var vi iväg med Nathanael till frisören så han fick klippa av sig sitt långa hår. Nu är han jättefin och blev stor på köpet. Friseringen gick kanon bra och han sa inte ett ljud. Tog knappt 10 minuter. Åkte och besökte Marcus och Eva på jobbet efteråt och visade upp nya frisyren.
Spenderade hela eftermiddagen ute i solen. Nathanael lekte med både Thomas och Marcus och sprang runt som en tok på gården.
Kvällen gick åt till att lira uno. Spelade i 3 timmar. Tyvärr var jag inte okrossbar denna gång då mamma tog över tronen istället. Thomas var ganska sur=)
Idag har vi städat och lagat mat och varit ute i solen. Kl 15 åkte dom tillbaka till västerås och tog med sig Nathanael. Vi ska ju dit imorgon på påskbord hemma hos mormor så får tillbaka honom då.
Ikväll ska vi njuta av lugnet,barnledigheten och ha det allmänt bra. Ser fram emot att åka till mormor imorgon. Ska bli sjukt gott med påskbord och ska bli kul att träffa kusinerna.
Har gått igenom alla kartonger på vinden med Nathanaels urväxta kläder idag. rensat ur kläder som vi inte ska spara och så. Ska lägga ut det på tradera sen när jag hinner. Onödigt att det ligger på vinden när andra kan använda det. Ska även skänka bort kläder till välgörenets organisationer.
Jag som tyckt att min son haft dåligt med kläder,fick bevis på motsatsen nu när jag såg allt framför mig samlat. Fy sjutton vad kläder ungen har haft på bara 1½ år. Blir så när man har stor släkt när han har en mamma som älskar att handla barnkläder både i butiker och på tradera=)

Nej nu ska jag faktiskt plugga lite trots påsklovet. Har ju prov på tors så här kan man inte ligga på latsidan inte..

Ha en fortsatt trevlig påsk,det tänker iaf vi ha =)

Tjing!

Grillad

Ikväll är det programmet grillad. Ett program som egentligen är ett skit program men ikväll är det Dregen som är där för at grillas och då bara måste jag se det. Ska bli intressant att se vad de kan dra upp för shit om honom.
För dom som inte vet så spelar Dregen gitarr/sido sjunger i Backyard babies..



Dregen och Nicke i bakgrunden..

Sweet friday

Fredag idag hela dagen lång. Underbart vår väder och fågelkvitter i trädgården.
Precis lämnat prinsen på dagis så ska ta och fixa mig lite frulle snart. Vi försov oss hela familjen i morse,såååå skönt.
Ska på ett core pass efter lunch vilket ska bli grymt skönt. Hämta lilleman kl 14 och sen vara ute i solen. Funderar på att göra mellanmål och äta ute idag.
Ska åka och titta på cykel också.Fick ju en ckelsits till Nathanael i julklapp så måste ju ha en bra cykel då. Har en cykel som är fin och relativt ny men konstig och trög i växlarna. Jag vill ha en cykel utan växlar som är lätttrampad eftersom jag ofta får ont i mitt svaga knä när jag cyklar. Ska ta ner min cykel till Öland där det råder lite cykelbrist i stugan.

Ikväll ska vi ta det lugnt och äta nåt gott. Har inte bestämt så mycket inför helgen faktiskt. Pratade om att åka och bada med lilleman imorgon.

Frulle nu,,jätte hungrig..

Tjing!

Lovely



Idag är dagen..

Jag är trött men ändå inte trött. Inte tillräckligt trött för att sova men tillräckligt trött för att inte orka göra något vettigt.

Haft en mycket intressant dag idag.

Har blivit kallad rasist av en polis då jag ringde för att klaga på bilisterna på cykelvägarna runt Nathanaels dagis och det var ju tydligen inte heller något lagbrott,inte något som poliserna tog sig an iaf..

Sen så hade jag utvecklingsamtal som gick skita bra rent ut sagt..me goooood..

Och idag är dagen då jag kom överens med kommandoran eller ilknur som hon faktiskt heter...hon är inte så pjåkig..Satt 35 min i solen och pratade och hon är inte den som man får en bild av på lektionerna..fick dock en logisk förklaring på varför jag uppfattat henne som jag uppfattat henne..aldrig ska man sluta förvånas..
Religions lektionen var intressant,men jag var ju tvungen att dämpa mig igen för jag och mina frågor och åsikter gör så att tidsplaneringen spricker..men vad fasen frågar man inget får man inget veta..sen kan inte jag rå för att jag tycker mycket om mycket..=)

Hade en trevlig stund ute i solen med min son också..riktigt nice..

Sen har jag svarat på det oväntade men trevliga mailet som jag fick igår och svarat på det frågor jag fick. Jag tycker det är så roligt att veta att personen är nyfiken när det gäller mig,jag är lika nyfiken när det gäller henne=) Mailet blev längre än vad jag hade planerat men fick med viktiga bitar som jag tyckte var viktiga så jag är nöjd..

I övrigt så har jag pratat med Mikkiz i luren idag och sett baby lammen två gånger studsa runt i sin hage på 4H gården..sååå söta så man smälter..

Tjing!

Doften av vår

Känns som att våren är på intågande nu. Nice. Det har börjat blomma ute i trädgården,krokus och snödroppar.
Nathanaels dagis var ute både för och eftermiddag igår,snacka om att herrn inte ville gå hem då när jag hämtade honom.
Själv satt jag instängd i en källarlokal igår skrivandes på mitt NP. Hela salen var fylld av smattrande pennor. Det gick bra I think. Skrev om det svenska skolsystemet. Fick 9 st ämnen att välja på.

Ska snart bege mig till plugget. Hade ingen svenska lektion idag så börjar inte förrän kl 11. Egentligen inte förrän kl 12.45 men eftersom jag var smart att boka in mig på utvecklingsamtal just idag när vi inte har lektion så måste jag gå iaf.
Det gör mig inte så mycket faktiskt för jag får mer gjort när jag är i skolan på min håltimme än om jag ska släntra hemma.

Påsklov nästa vecka. Ska bli skönt men kommer tyvärr att behöva plugga då med=( Har ju prov i judendom/kristendom tordagen efter lovet och i svenskan så ska vi redovisa och analyser boken afrikanen så det finns att göra om man säger som så.
Mamma och Thomas kommer förmodligen på ons och stannar till fred. Det ger mig lite tid att både ta tag i plugg och huset. Ska vår städa och göra snyggt. Behöver tokrensa på vinden och i alla förråd igen..

Har bestämt mig för att snygga upp inglasade verandan genom att måla invändigt,målarfärgen ser riktigt risig ut därute så ska rusta upp det lite.

Nej nu ska jag äta lite frulle och sedan promenera iväg till plugget..

Träna ikväll..wooohooo=)

Tjing!