hektisk dag och kattgraven

Det gick i ett på jobbet idag. Körde på och gjorde allt som jag behövde göra innan påsk. Det straffade såklart mig i efterhand när jag kom hem vilket jag visste då smärtan var brutal. Men hellre idag än imorgon efter jobbet då man ska åka bil i flera tmmar. 
Har packat klart, duschat, ätit och förberett lite detaljer kring påsk. Allt är klart. 
Har bäddat ner mig i sängen  med vetekudde. 
Ska titta på en dokumentär som jag fastnat i på netflix om mordet på cecil Hotel. 

Längtar så till imorgon kväll. Då har vi anlänt till stugan. 
Har köpt lite narcisser till kattgravarna. 
Blir alltid ledsen  första och sista gången jag säger hej till dom varje år. Men känns bra att göra lite vårfint hos dom. 

Förra våren. Planterade gräsmatta på det urgeövda området utanför gravplatsen. 
Sommar 2020 
Höst 2020 och avslut för året. 
 



mycket att göra

Det har varit tyst här. Jag har haft fullt fokus på ta mig igenom veckan. Det är min "7 vecka" dvs börjar kl 7 nästan hela veckan och det tär på axlar och sömn.  Har haft en hel del att göra efter jobbet också så dagarna har gått i ett. Imorgon efter jobbet åker vi äntligen till stugan. Så 2 pass kvar. 



frågor och svar del 2

Var bor ni, hur bor ni och hur länge har ni bott där?
Vi bor i Bromsten som är ett område i Spånga i nordvästra Stocholm. Vi bor i parhus på ca 110 kvm. Vi flyttade hit i december 2007 så lite mer än 13 år har vi bott här. 

Vill du ha nya katter?
Nej. Inte i dagsläget. Vi är mer inne på hund än katt. Det är så mysigt med katt men det är väldigt bökigt med det praktiska när man är borta mycket som vi är. 

Har du tatuerat dig?i så fall vad? 
Nej. Inga tatueringar. Än. Dock en på gång. Piercings var mer min grej. Haft flera. 

Är det dyrt att köpa hus där ni bor och är det ett bra område?
Bostäder är allmänt dyrt i inköp just nu. Området är populärt och få flyttar härifrån så det triggar priserna. På vår gata (som är par eller radhus) har husen gått för 4-4.7 senaste året. Området är bra och har varit stabilt länge. Barnvänligt och bra skolor och förskolor. 
Lite bus nere på torget senate året men polisen verkar jobba på det. 

Vad gör du när ingen ser?
Jag pratar med mig själv och jag sjunger. Haha

Träffade du din syster första gången när din pappa dog? 
Svar ja. Jag och min syster har inte träffats under uppväxten trots att vi bott i samma stad. Vi har haft kontakt men inte setts. Första gången vi sågs var 17 dec 2012. Möttes på stationen i Västerås och åkte till kapellet på sjukhuset för att titta på pappa. Det var en konstig dag. 

Skulle du vilja flytta närmare din familj och och också närmre Öland och kunna vara där mer?
Både nej och ja. Jag vill inte flytta närmare av familjeskäl och jag kan tänka mig att flytta närmare i framtiden för att kunna nyttja stugan mer och njuta av min favorit ö. 

Har du något drömresemål och vad för typ av resor gillar du? 
Jag har drömt om Paris sedan barnsben och att ännu inte tagit mig dit men jag ska. Sen har jag egentligen massor av platser som jag skulle vilja se och uppleva. Det kan bli en lång lista. 
Olika vattenfall skulle vara häftigt. Både jag och Nathanael har en fascination  för det. 
Jag gillar resor med upplevelser.. att vara inspärrad på ett all inklusive hotell är inte min grej. Jag gillar sol och bad men vill ha kulturella upplevelser också och fina miljöer. 
Gärna historiska platser eller annorlunda natur. 

Vad är det bästa med ditt jobb?
Kärleken! Både att ge och få. 

Tack för er frågor. Hoppas jag gett vettiga svar. 




söndag och påskäggsfix

En så där lagom söndag. 
Lite groggyseg efter tidsomställningen vilket jag blir varje år. 
Tonåringarna var nyss in och visade sig för första gången  jag och åt lunch. Frukost på en helg vet dom inte vad det är. 
Jag har suttit vid datorn och uträttat ärenden och druckit kaffe. Skissat på min nya trädgård också har jag gjort. Så nu vet jag nästan 100 hur det ska bli. I och med förra årets altanbygge där vi byggde bort stora delar av gräsytan så fick vi nu problem var vi ska gå solduschen i år. Där den brukar stå är det nu trädäckad altan. Vill ha den i så mycket solläge det går. 

Ska åka och kasta lite elände som blivit liggande i uteförrådet. Det är skönt att bli av med massa jox. Ska fika hos Eva sen. Ska köpa nån liten påskgrupp till henne eftersom hon inte följer med ner i år till Öland i påsk..

Beställde lite roliga småsaker till påskäggen nu på morgonen också. Mitt barn tycker inte om godis så han har alltid fått små roliga saker istället i sina påskägg genom åren.när han var liten fick han ofta disney cars bilar eller chuggingtontåg som han samlade på eller roliga pennor eller slime. Gör samma med brorsans barn. De tycker dock om godis men godis lär det bli ändå utöver påskäggen så roligt med något annorlunda. 
Ska visa sen vad jag beställt. 
Tanken är en äggjakt på mammas tomt där de får leta efter småägg att lägga i en korg som sedan påskharen kommer och byter ut till större ägg om det ligger rätt antal småägg i korgen och en morot framför. 

 

frågor och svar del 1

Kör del 1 ikväll av frågorna.

Vilket drömyrke hade du som barn och är det något du fortfarande vill bli? 

Veterinär eller konstnär. 
Inget av det vill jag ha som yrke idag. 
Veterinär skulle jag pga mina
 känslor inte klara av och konstnär skulle inte fungera då jag endast presterar när jag är inne i ett flow. 

Skulle du säga att du är teoretiker eller praktiker? 
Oj. Jag skulle nog säga att jag antingen är båda eller inget av det. Jag har inte svårt.för att studera men inget jag gillar. Däremot.gillar jag praktiska delar beroende vad det är.. så jag kanske är praktiker då? 

Har du upplevt svek som du inte kan glömma och förlåta? 

Ja. Det har jag. Från någon i min absolut närmsta krets. Längesen men inget jag någonsin kan förstå eller förlåta. Har dock accepterat att personen gjorde som den gjorde. 

Vilken är din favoritdag i veckan? 
Jag skulle nog säga söndagar. Jag har alltid gillat söndagar. 

Vad är det värsta du blivit anklagad för?
 
Det är lätt. En i min släkt påstod att jag och min mamma och bror stulit min mormors alla saker efter att hon flyttat till äldreboende. Min mormor bjöd in samtliga för att välja det alla ville ha. Personen som sa detta valde att inte komma. Sen när mormor dött så hade vi stulit allt. Jag blev fruktansvärt arg för denna anklagelse. Jag älskade min mormor högt och skulle aldrig drömma om att göra något liknande. Personen och jag hade en så gott som död relation sedan innan av andra orsaker men det var spiken i kistan.. Vi har inte pratat sedan dess..

Skulle du vilja ha fler barn eller är du nöjd?
Både ja och nej. Jag hade länge en önskan om två. Men åren gick och med tiden så blev man bekväm med ett stort barn och tanken  att "börja om" kändes inte så frestande. Det kommer i vågor. 

Vad är dina tankar om Västerås?
Jag älskar Västerås. Men jag är klar.. Jag har inte en enda procent lust att bo där igen. 
Viksäng kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat och jag har mina vänner kvar.. 
Det är blandade känslor att vara där. Många minnen som sitter fast i platser där och det gör mycket med mig som person. 

Har du haft en livskris?
Det beror lite på hur du menar med livskris.
Jag har inte krisat på alla plan och bara legat i fosterställning och inte klarat av vardagen
Jag sprang in i väggen 2013 efter ett galet år.. Jag hade ett jobb med 6 dagars vecka och många 12.timmars pass i.veckan, jag blev utsedd till platschef, min pappa dog plötsligt,jag fick inte ledigt så satt på jobbet och planerade min pappas begravning,min son bytte dagisavdelning och vantrivdes, jag träffade min halvsyster första gången och tillsammans hade vi en annorlunda dag där vi tittade på pappas kropp bland annat, begravde pappa helt ensam med endast min syster jag träffat 3 veckor innan för första gången och min släkt som jag inte träffat på 20 år, hade en stalker på jobbet som tog reda på var jag bodde och ville besöka min familj när jag inte var hemma,  företaget jag jobbade gick i konkurs och med det kom det fram massor av olagligheter, blev hotad av ledningen inom företaget, jag fick nog och fick med mig 12 andra tjejer inom företaget som alla sade upp oss samma vecka, jag skrev på mina uppsägningspapper ute i Tyresö 6 mars 2013..på vägen hem därifrån sa det pang och där var väggen..det var en lång resa tillbaka.. 
Så ja där krisade jag ett tag. 

Intressanta frågor ni ställt
.del2 kommer imorgon. Så ett dygn till kan man fråga. 

Godnatt..

Lite bus förgyller livet.

Det är ganska välkänt hur mycket jag tycker om bus och hyss. Och nåt jag tycker är väldigt kul är att skrämmas. Dock inte på någon allvarlig nivå. 
Ikväll har jag lyckats gånger 3..
Först med en så kallad huligantuta 2 gånger och 3e gången så hittade jag rekvisita. Fångade allt på film. Smög ut och ställde mig utanför fönstret till gäststugan där tonåringarna hänger. Stod där tills de såg mig. 
Så kul. Nathanaels min var priceless. Han såg mig först. 



Lite kul måste man ju få ha. Tyvärr har han ärvt detta från mig så han har skrämt livet ur mig ett antal gånger. Haha. 

underbar dag

Härligt väder. Tog en promenad. Så skönt ute. Klädde mig lite för varmt men hellre det än frysa. Jag avskyr verkligen att frysa. Blir så stel. Försöker dessutom hålla axlarna varma så att det inte blir stelare. 
En lättare lunch står vi inför. 
Måste åka och handla lite mat. Nathanael ska ha en kompis över här till imorgon så det blir tacos. 

Har lite idéer till påskäggen i år som jag ska ordna med sen. Alla 3 ( Nathanael och mina syskonbarn)ska få likadana ägg. 
Det är så roligt att pyssla och fixa. 




sten

Sovit som en sten inatt. Visserligen drömt en hel del men ändå sovit bra. Somnade tidigt igår så nästan 10 timmars sömn men några få vakna tillfällen under natten. Skönt. Solen lyser ute så ska nog ta till vara på det. Men först frukost. 

Senare i eftermiddag/kväll ska jag börja svara på era frågor. Vissa gav mig ett gott skratt. 

Ha en fin dag

trafikkaos och axelkaos

Tillbringat kvällen i soffan svävandes in och ut ur dvala. Jättetrött och väldigt ont.


Var totalkaos i trafiken på väg hem från jobbet efter att polisen spärrat av vägar pga misstänkt bilbomb. Så tog 2 timmar att ta sig hem. Hade inte gjort så mycket en vanlig dag men idag var jag trött. Väldigt trött. 
Min kollega var sjuk så innan jag fick en ersättare så hade det gått nästan 2 timmar. Så det blev minst sagt fartfyllda starttimmar. 

Ska försöka sova ordentligt nu. Behöver det. Förhoppnongsvis en pigg och kreativ  själ imorgon  

snart helg

1 pass kvar sen helg. Ska bli.väldigt skönt.
Min vänstra axel plågar mig enormt. Alltså fel axel. Igen. Inga direkta planer i helgen. Ska ta det lite som det kommer. 

Tack för era anonyma frågor. Jag ska besvara dom under helgen. Tänkte göra en del 1 och del 2 så lämnat utrymme några dagar till för om det dyker upp någon mer. 

Återkommer i eftermiddag 

se dig själv i spegeln

Usch. Jag ska inte scrolla bland flödet. Får bara massa känslor. Mestadels negativa. 
Just nu förbannad. 
Vi har minkar på Öland. Finns många i närheten av där vi har stugan bland annat
En fotograf har fotograferat fantastiska bilder på dom och lagt ut i en ölandsgrupp. 
Folk blev som tokiga. 
De ska tydligen skjutas för de ingår inte i vår svenska fauna. De förtjänar att dö för att de är skadedjur och de borde skjutas och utrotas så vår svenska fauna får förbli oförstörd.
Som att det skulle vara minken som står för förstörelsen av vår flora och fauna. Det gör vi människor så gott själva. 
Herregud. 
Inte är det minkens fel heller att den hamnat i Sveriges natur. Vems fel är det?jo människans. 
Jag blir frustrerad på folks iskalla hjärtan. Konstigt att vi lever i en sådan värld vi gör. 
Folk är förvånande på oskyldiga varelser istället för att vara förbannade på de som ska ha det.




energidipp

Fick en riktig energidipp nu när jag klev ut från jobbet och började slappna av. Det har gått i ett idag med möten, administrativa uppgifter, massa mailande och så det vanliga arbetsuppgifterna på det. Så jag blev väldigt trött nu. Nu ska jag hålla mig vaken på bussen hem. Ska inte lyssna på min ljudbok för den rösten är sövande. Får bli lite rock eller grungerock kanske. Haha. 

höjder och ormar

I vår ska jag möta en av mina rädslor. Jag ska möta min höjdrädsla. 
Vad ska vi göra?Vi ska klättra höghöjdsbanan som ligger ut mot Värmdö tror jag. 
Lite sugen på att filma eländet så jag kan se konkret sen efteråt att det inte var farligt och sannolilkt bjuda på några skratt. 

En kompis sa att sen kan jag ju köra direkt vidare med nästa rädsla, ormar. Ta upp kopparorm på Öland och hålla den I händerna. 
Kan säga att kul ska vi ha men inte så kul. Aldrig i livet. Där är jag definitivt inte än. Och det skulle bli Synd om ormen för den skulle få en flygtur. Nej. En sak i taget. Börjar med höjderna. 
Apropå ormar så läste jag igår att det är rekordmycket ormar på Öland så här tidigt på året 😱 oh no. Jag vill inte. 
Vi har mycket kopparorm i stugan och en och annan snok. Ett år hade vi massor av huggormsespingar och en moder till dom. Kan säga att jag höll mig uppe på altanen och när vi skulle till bilen sprang jag på tå 😂 hur nu det skulle hjälpa vet jag inte men det gjorde jag. Hade en bandyklubba som jag slog med i gräset framför mig också. Kan ju ha sett smått galen ut men alla sätt är bra utom det dåliga. 
Vårsäsongen 2018 flög Nathanael ner med Eva och vi andra kom med bil senare på kvällen. 
Nathanael berättade med stor inlevelse när vi anlände att det hade varit en orm inne in i hallen som eva plockat upp med hushållspapper och slängt ut. Hade det varit jag som åkt ner först så hade eländet fått en upp och nervänd hink över sig och fått ligga där tills nån annan kunde komma och rädda situationen. 😂

Ormar är inte min grej. Det är starkt min o-grej. 


påskpynt




Har påskpyntat med Nathanael ikväll..
Vi har utomhus kvar och äggömmorna ska fram imorgon. 
Ska också plantera en påskgrupp i min breda Waldemarsudde kruka men det får bli till helgen. 
Vad tycker ni om kycklingarna på bilden längst ner?hittade dom på en designsida och köpte dom (ihop med kaninen på översta högra bilden) . Det är dock bara jag som gillar dom här hemma. 
Vi dekorerar risen med tyll sedan några år tillbaka. Fjädrar ratar vi då det är djurplågeri.






Kelly 4 år



Idag fyller den här godingen 4 år. 
Min brorsdotter och Nathanaels kusin Kelly. 
Känns som igår när jag stod i hallonbergen och fick ett mms med en bild på en skrynklig liten tjej och texten "Hej faster. Jag heter kelly" 
Men sedan dess har det ju kommit en lillebror också som också börjar bli stor så igår är det definitivt inte. 
Översta bilderna i rödklänning är kl 8 på morgonen i julas när hon och lillebrorsan hoppar runt i vår säng hos mamma och Thomas och sjunger Madicken för full hals 😂
Och ja,det är Nathanael som är tomten 🙂




underbart väder och påsk

Det är 23e mara och vädret är helt  fantastiskt. Sitter ute på framsidan utan jacka och jag fryser inte. 
Så välbehövligt. 
Har riktigt ont idag. Kunde knappt lyfta armarna i förmiddags. 
Lite bättre nu efter diverse övningar. 
Blir så arg när inte kroppen vill som jag vill. 
Idag hade varit en toppendag för trädgårdsfix. Istället blir det påskpynt och nedmontering av ljusslingorna utomhus. 
Jag har verkligen fått lära mig att.släppa på mitt kontrollbehov senaste året. Inte bara i pandemin utan också att jag får mer ont av vissa sysslor och blivit tvungen att delegera ut vissa uppgifter på familjen. Dammsugning är en sån sak. Klarar att dra av exempelvis köket men får väldigt ont av att köra hela
 våningsplanet. Hela huset är en utopi. 
Jag vill helst göra det själv och när jag vill så ja det har varit en prövning men nu har jag anpassat mig hyfsat (åtminstone enligt mig). 

När Nathanael kommer hem från skolan  så vill han dekorera påskrisen och buskarna utanför. 
Vi kommer att vara på Öland i påsk men dekorerar hemma ändå för att det är mysigt och hör till. 
Åker främst till stugan för att byta lite miljö och koppla av. Men också för att fira min brorsdotter som fyller 4 år idag och min styvpappa som fyller 65 i april. Men vi kommer att öppna upp stugan för säsongen och bo där. Vi kommer inte att bo hos dom. 

Jag ser fram emot långa promenader i Rällaskogen. Plantera och göra påskfint på katternas gravplats. Träffa syskonbarnen såklart. Och äta lite påskgodis. 
Men allra mest Ser jag fram emot morgonkaffe på trappen . Det finns inget bättre. 



Ett tips

Ett tips

Lyssna inte på spökpodd när du är ensam hemma och har glömt att du har altandörren öppen. 
För plötsligt står faktiskt någon bakom dig. 

Well. Jag vet att jag lever nu iallafall..grannarna med.. 

Det här är Alice. Kändis i området som går runt lite hos alla som är villiga att klappa. 


tröttmössa

Nu ska den här tröttmössa sova. 
Ledig dag imorgon. 
Hela kvällen  ikväll har gått till olika slags återhämtning i axlarna. Varmt bad,vetekudde och gel. 
 
Återkommer imorgon. 
Godnatt.. 

fråga på

Jag har blivit utmanad av min bloggande bekant S ( länkar inte för hon har låst blogg med lösenord) till 10 anonyma frågor. 

Jag ska alltså i ett inlägg svara på 10 frågor anonymt ställda av er som läser här. 
Hrm..varför sa jag ja till detta? 😂

Så fråga vad du vill anonymt i kommentarerna så ska jag svara på 10 frågor sen..

Be Nice 😇

helg och vila

Jobbhelg,check. Dusch,check. Pyamas,check. Middag, check. Vetekudde, check. Apelsin, check. 

Det blir blir väldigt lugnt ikväll. Måste vila axlarna för att hålla ihop en dag till innan ledig dag. 
Varit en bra helg. Känner mig glad.




effektiv dag och det där med sång..

Haft en bra och effektiv dag på jobbet.
Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte var tufft att gå upp i ottan. Man vänjer sig snabbt med andra rutiner. Mitt första dagpass på flera veckor.

Idag sjöng jag en av mina nyare favoritlåtar på jobbet. Cover me in sunshine. 
Det är konstigt det där. Jag sjunger på jobbet mycket och ofta. Alltid gjort. Men jag sjunger inte offentligt i övrigt. För att de är dementa har jag hört som teori på det. Men mina kollegor hör mig,anhöriga och min chef som har sitt kontor på min avdelning. Så nej. Jag tror mer att det handlar om att där är jag först och främst  en roll. Där är jag uska. I övrigt jag. Det är alltid läskigare när man bara är sitt jag. 

Nu ska jag hem och duscha och hoppa i myskläderna..Sen får vi se vad som händer..




...



praying

Ligger i sängen och lyssnar på olika favoritlåtar. 
Den här låten är så laddad. Så stark. Modig. 
Är övertygad om att den gett en hel del styrka till alla som också blivit utsatta. Jag är en av dom. 

Fantastisk låt. Lyssna på den. 




Min kämpe

Stillbild från videoklipp som jag hittade i gamla datorn. 
Min älskling. Min kämpe. Min Lukas ❤

en torsdag med bra flow

Idag har det varit en helt okej torsdag. 
Uträttat ärenden,fixatid kort, köpt lite nya kläder till Nathanael (han växer så det nästan knakar i honom),promenerat,lyssnat på musik, njutit av solen och bara varit lite..skönt. 

De andra är iväg på fotbollsträning så har huset för mig själv till 20. 
Lite läskig podd och skapande en stund. 



...



back at work

Då var första passet tillbaka på jobbet avklarat. 
Från noll till hundra direkt.
Orolig kväll med tårar,oro och långa samtal. 
Många kramar, torkade tårar och stöd.

Jag jobbar med hjärtat. Jag ger av mig själv och när jag är på jobbet så är jag totalt närvarande i stunden och de har min fulla uppmärlsamhet. Min förmåga att läsa av rummet och stämningen ger mig också rätt verktyg till att improvisera och bemöta. 
Jag tycker verkligen om mitt jobb.
Det är sällan lätt och ofta en utmaning men alltid givande. 


onsdagstankar

Helt underbart väder. Laddar energi med frukost och musik. 
Jobbar kväll idag. Mjukstart. 
Det känns bra. 
Lite utslagen igår av 8.5 km powerwalk och cykling av hjulstarundan på kvällen. 
Låg i fosterställning och kollade på VM i snowboard. 

Det kommer vara fokus på jobb resten av veckan. Ledig imorgon men jobbar sen fred-månd. Imorgon ska jag iväg och fixa nytt idkort då mitt hår gått ut. 

Mina fokusskiften senaste tiden har plockat fram styrkan inom mig. Jag har nog alltid varit stark och medveten men tveksamhet, tvivel och till viss del min känsliga sida har skjutit mig lite i foten.
Känns som stadig mark nu (men jag kommer ju aldrig att vara lite spretig) och det känns som att jag kommer stå kvar när skalven kommer. 
Falla kommer jag definittivt göra massor med gånger resten av livet men då kommer vägen upp till ytan inte vara blockerad. 



...

Ett par fullträffar även i den här och några inte. 

Hud och hår i pandemin

Fördelen med att ha varit borta från jobbet ett tag är att hud och hår är tillbaka i normalläge. 
Munskydd och visir (vi måste ha båda på) gör mycket skada på hud och hår. 
Självklart är det bra att det finns dessa skydd. Inte det jag menar. Och utseende är ju oväsentligt i dessa pandemi sammanhang i det stora hela. 
Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte är skönt att se resultaten av några veckor utan skydd i spegeln.
Jag har alltid varit noga med hud och hår. 
Noga med rengöring och återfuktning. Och har alltid använt mig av produkter som är skapade för vårat nordiska klimat. 

Behövde bara uttrycka mina känslor kring detta kanske banala ämne som ändå gör mycket med hur man trivs med sig själv. 



...

Säg aldrig aldrig sa dom
Jag kommer alltid att vara jag 
Och jag kommer aldrig att bli du 
Säg aldrig aldrig sa dom 
Du borde vara mer som mig
Jag kommer aldrig att bli som dig
Säg aldrig aldrig  sa dom
Jag är jag och bra som jag är 
Jag kommer aldrig bli den du vill göra mig till 






Grattis brorsan




Grattis till min brorsa och främst Nathanaels morbror Jocke som fyller 31 år idag 

tandläkare och fenomenale Harry

Upp i ottan imorse..Tandläkarbesök med Nathanael. Sen vidare till Bromma för inköp av ny eltandborste då hans gamla gått sönder och åt frukost. Lång promenad hem. Nästan 9.3 kilometer. 
Lunch och några måste avbockade. 
Nathanael har studiedag så han är ledig från skolan. Han är ute med kompisar och spelar fotboll. 
Jag sitter här och håller mig vaken. 
Fick en energidipp. Kollat på lite live framträdanden från gårdagens grammy awards. Bra grejer. En av mina absoluta favoriter på scen. En modern Touch av Jagger, Bowie och Elton i en skapelse. Självklart är det Harry Styles. Vilket artisteri den människan har. Fenomenalt fantastisk. 
Jag har sett och hört det live en svettig junidag på Ullevi i Göteborg 2015.  Dock inte som soloartist än men det lös igenom  redan som gruppmedlem i one direction vilken potential han har. 

På onsdag går jag tillbaka i jobb. 1 vecka senare än planerat. jag saknar tanterna och min gubbe. Ska bli roligt att träffa dom igen. 



Fynd med funderingar

Jag har en tavla som jag tycker om väldigt mycket. Tavlan är ett arvegods efter min pappa och var han fått den ifrån vet jag inte men den är gammal iallafall. 
Hur som så föll den i golvet en dag förra året när jag var ensam hemma. Kommer ner och det är glaskross i hela hallen. Tavlan ligger på golvet. Spiken kvar i väggen och snöret baktill helt. Så jag vet inte hur och varför tavlan föll ner. 
Men. Idag tog jag mig för att köpa en ny ram till tavlan. Så jag pillade ut motivet ur gamla ramen som den fortfarande satt i. I mellanlagret mellan motivet och ramens baksida så hittade jag ett annat motiv.

Om någon vet något om motivet nedan så skriv gärna till mig. Det står inget varken på fram eller baksida. 
Jag är så nyfiken. 



mörker

Haft en mörk helg. Ont så in i norden. 
Hade en outhärdlig lördag. Ont i axel och nacke och fått ischias dessutom i höger sida av rumpan och ner genom höften och ner i benet. Ischias är nåt som kommit och gått sedan tonåren. Det är jävulskt. I kombination med axelproblem brutalt. 
Idag är jag medicinerad men det tar bara toppen av det. Igår medicinerade jag med alkohol. Kom till en skälig nivå en bit in under kvällen så ett tag var det ett skönt flow. Sen avtog det rätt snabbt så lagom till sovdags så var jag tillbaka på ruta 1. Men kvällstimmarna av flytande känsla var underbart. 

Så planerna jag hade för långa inlägg med djupare innehåll ligger på is ett tag. Men det kommer. 


påkopplad

Här sitter jag påkopplad och försöker fokusera på skidskytte. 
Passar på att önska en trevlig helg. 

en del av charmen

Kan checka av alla tre ovan genom åren och massa därtill. 
Det har definitivt sin charm att ha det jobb jag har. 

...



tens

Tens behandling blir det ikväll. Har testat en gång tidigare på axeln. 
Har en tens apparat sedan mina tidigare ryggproblem. Jag hoppas på en stunds lindring. 

Ett avsnitt av tunna blå linjen sen blir det nog godnatt för min del.

Hoppas vara vid bättre mod imorgon för lite mer positiva inlägg. 

Godnatt. 

vinter och trappor

Och så blev det vinter igen. Brutal snöstorm till på köpet. 
Kan inte påstå att mitt väsen jublar. 
Tog en stormig promenad med Nathanael efter att hans undervisning var slut. Snöblandat regn och piskvindar. Nej. Håller oss inne resten av dagen tror jag.. 

Jag har en kärlek till trappor har jag märkt. 
Att sitta på stugtrappen med en kopp Kaffe och lyssna på skogsduvorna är optimala laddningscentralen för mig. 
Men jag har också insett att jag gärna sätter mig i trappen hemma och tittar ut genom trappfönstret. 
Så trappor är något som jag verkar trivas i. 

På tal om kaffe så är det nog dags för det nu. Kanske till och med sätter mig i trappen. 



tyda plumpar

Jag älskar att få sådana bilder med svarta mönster och säga vad man ser. Vanligt hos psykologer bland annat. Men det finns på nätet och finns även en bok med sådana typer av bilder. 
Hänger ni med vad jag menar?
Svarta plumpar som inte är nåt mönster. Fritolkande. 

Hur kom jag att tänka på detta nu då?har jag blivit tokig? Jag har ett svar och nej,kan inte garantera det där med tokig. 

Har en världskarta i sån variant man sätter direkt på väggen (se bild)
I den har vi hittat en del genom åren. Kan ligga i sängen och titta till på den och plötsligt se nåt nytt. 
Kanske är lite tokig trots allt. Men kul är det. 

Min favorit är sköldpaddan och den flirtande kvinnan. Ser ni dom? 

mer vilja än förmåga

Gårdagskvällens målande gör sig påmind idag  i axlarna..just det,axlarna inte axeln..har fått frozen shoulder symtom i vänstra axeln med sedan ett tag tillbaka. Läkaren på sophia sa att det är vanligt att frozen attackerar båda axlarna men då var jag skonas  

Jag har problem  med denna begränsning. Jag försöker anpassa mig in i det men det går sakta. Jag fokuserar på att det är tillfälligt. Att det blir bra sen. 
Men det är tufft med ständig smärta och mer vilja än förmåga. 

känslig

Senaste avsnittet av 200 sekunder kunde jag inte se. Det räckte med inledningen. 
Det handlar behandlingen av skadade djur  och varsinniga avlivningssätt inom kedjan zoo.se. 
Jag klarar inte av att se det. Går sönder.
 Jag stödjer flera organisationer både inom Sverige och internationellt som arbetar för djur och deras rätt till bra liv. Men jag klarar inte av att se deras olika reportage. Bilderna fastnar i min hjärna och det blir inget bra utav det. 
Jag har känslorna utanpå kroppen. 

Jag älskar naturprogram på tv och kanalen animal planet. Men så fort det kommer till djur som äter djur,jakt, skadade djur eller misärärenden så måste jag kolla bort. 

Minns en incident i ett styrprogram om kattdjur på afrikanska savannen..en lejonunge får ryggen knäckt av en lejonhane. Blir förlamad i underdelen av kroppen. Mamma och resten av kullen måste gå vidare för att överleva från djuren runt om. Den skadade ungen drar sin underkropp och försöker följa med mamma och syskon och ropar efter henne. Mamma gör gråtljud högt. Ungen blir kvar. När syskonen är tillräckligt  stora och klarar sig själva söker mamma upp lejongruppen av hanar. Hon går rakt in i den. Hon hämnas sitt barn och försvarar sin heder som mamma. Hon vet att hon kommer att dö. Hon överlever slagsmålet men dör efteråt av sina skador i sällskap av sin egen flock. 
Kattdjuren visar verkligen den där urkraften mödrar besitter. Den är häftig. 
Men för att återgå till just händelsen med barnet så kommer jag aldrig att få bort den synen av ungen som drar sin egna kropp och ropet efter mamma hör jag än. 

Så ja. Jag fortsätter att hoppa över sådana saker. 

vi ska tillbaka

Det där med att ta tillbaka saker och relationer man tappat greppet om. 
I slutet av förra veckan så sträckte jag ut min hand. Igår kväll fick jag en hand tillbaka i min. 
Lättnaden. Kände verkligen stenen falla från hjärtat. 
Det kanske inte blir som förut  och vi kanske tappar varandra längre fram men det kommer inte att vara på grund av några andra än oss i så fall. 
Jag har saknat den här personen och verkligen sörjt vår förlust och sättet vi tappade varandra på.
Jag tvivlade på om jag skulle få en hand tillbaka men innerst inne hade jag ett stort hopp. Vi är lika i våra tankar och det var det som gav mig hopp. 

 Det meddelandet som jag fick igår innehöll det som jag känner. Saknad och kärlek. 
Familjebanden är kvar. 
Vi har mycket att säga varandra men ett steg i taget.





tekniken går framåt

Vaknade pigg och på bra humör..
Avverkat bildlektion och halvtidsbedömni samtal med Nathanael. Bild på min tid var inte klippa och klistra i olika redigeringsprogram på dator. Det var klippa och klistra med lim och sax. Och jag gick senast på en bildlektion som elev 2001. Alltså 2000 tal. Så ja det har hänt en del med saker och ting. 

Programmet i fråga var rena grekiskan. Så här ska läsas manualer. Det där med utmaning ni vet. Så målet är att lära mig själv för att sedan kunna instruera Nathanael som inte förstod ett skvatt av programmet heller. Han är inte tekniskt lagd han heller. Så vi får se hur långt vi kommer. Har en vecka på oss. 
Pågående matematik lektion. Han har stängt dörren. 
"Mamma, jag längtar till matten" 
Trodde aldrig att jag skulle få höra det. Plötsligt händer det. 




väntan och gula ting

Tanken var att posta ett längre inlägg idag. Ett jag filat på ett tag. Men med assistans vid distansstudier och lite annat som tagit upp min tid idag så har jag inte hunnit. 

Det får vänta lite till. 

Ni som känner mig vet ju att gul (tätt följt av grön och rosa)  är min favoritfärg. Så att vara förtjust i gult är varje år den här tiden inspirerande då det är mycket gult inför påsk.
Har hittat ett fantastiskt tyg som verkligen föll mig i smaken. Och en klänning. Så nöjd. 
Bild på tyget kommer när det behagar att duka upp. 
Har även hittat ett föremål i teak som kommer fullända detaljerna i det jag tänkt inne i kontoret. 



stolt

"Får ja ta en bild på dig och skriva om din prestation idag?"

"Ja men då ska jag se lite cool ut" 

😂 han har ärvt sin mammas tokerier det är solklart. 

Han är en kämpe. Matematiken och religionen gick så bra. Matematik är inte hans starka sida. Men när han greppar tankesättet så bara rullar det. 
Och religionen. Inte heller hans favoritbit. Inte svårt men tråkigt. 

Han är själv väldigt stolt över sin prestation idag. Och det är det bästa att få se. 




vad ska man säga

Det där med distansundervisning. Det är inte  optimalt för alla. Precis som att lektionssalar med 28 elever inte heller är för alla. 
Distans fungerar bra för Nathanael När han får tydliga instruktioner samt förstår uppgiften.
Engelskan idag var katastrof. Nu fick jag se och höra det han och hans kompisar pratat om. Jag blev så paff för jag trodde barnen överdrivit lite. Det hade dom inte. Jag filmade en del av undervisningen (bara läraren i bild) för bevis material att lämna till rektorn. 
Herregud. Både engelska och svenska nivån var en katastrof. Och chatten i lektionsrutan fylldes med barnens kommentatorer om att de inte förstod vad dagens lektion gick ut på och att de inte förstod vad hon ville att de skulle göra. 
Krisläge. Vi pratar kärnämne. Nationella prov. Framtida intagningspoäng. 
Utan min närvaro så hade engelskan inte blivit gjord. Det tog mig 20 min att förstå henne och hitta till rätt uppgift. När vi väl var igång så gick det bra och han blev klar. 

Behöver ta några andetag innan nästa stopp, matematik. 

fotominne


Fick upp som fotominne..första simhallsbesöket. Känns som 100 år sedan.
Lilla plutten. Inte så liten idag. 












fryst läge

Vaknade med nån form av panikkänsla. Sitter jag fast? Vad händer?
Armen satt fast trodde jag. Det gjorde den inte. Den hade fryst i läge och gick inte att lyfta. Satte mig upp jätteförvirrad. 
Efter vetekudde och Voltarenkräm så kan jag lyfta 10 cm ut från kroppen. 
Ska ligga kvar i sängen och plana ut en stund. Sen får jag försöka hitta rörligheten igen. 

Nathanael.börjar sin undervisning 09:15 så lite frukost tillsammans ska vi ha också. 

Den här portalen verkar ta bort inlägg ibland. Gårdagens inlägg om vad jag vill ta tillbaka är raderat. Flera inlägg som försvunnit under åren. Konstigt. Det var inget stötande innehåll eller ord. Trist. 



hemma igen

Nathanael är hemma igen.. 
Det känns alltid bäst när han är hemma..
Han var trött efter lång resa men verkade nöjd med att vara hemma igen. 

Kvällens avsnitt av Atlantic crossing var så spännande. USAs intåg i andra världskriget. 
.
Hela veckan kommer det vara distansstudier för högstadiet för att minska smittspridning efter sportlovet. Jag hoppas det kommer gå lika bra som förra gången de hade det. 

Längre inlägg kommer imorgon. 



bubblor

Spenderade eftermiddagen med penslar,pennor och färgburkar. Körde på i min egna bubbla tills axlarna sa stopp.
Gjorde lite annat emellan och bytte sedan bubbla till min skrivbubbla. 
Jag är nästan klar med mitt stora inlägg som jag skrivit på ett tag. Men började även skriva på ett nytt större inlägg om  något helt annat.
Fick hjärnspöken  efteråt. Som i sin tur gav mig obehag. 
Ställde mig i duschen en bra stund. Känns relativt bättre nu. 
Egentid är något bra för mig och något jag behöver  men det händer att jag slukas av min intensiva tankeverksamhet som jag har ibland och idag var en sådan stund. 



..



Här och nu

Drömmer om sommaren i blommiga byxor tillsammans med harlequin i Bruno Mathssons gudagåva och fransk jazz som inte överröstar vinden utanför fönstret. 

skrattfnatt

Som jag har skrattat ikväll. Har ont i magen efteråt. Kom in i en av mina tröttdippar vilket resulterar i skrattpanik. Hjälper inte att ha personer runt sig som älskar att spä på detta. 
Jag är helt slut. 

1 timmes  intensiv danspass och 30 minuters yoga från tidigare idag kommer inte kännas skönt i musklerna imorgon. 

Imorgon ska vi till minneslunden och sätta blommor till Britta (Nathanaels gammelfarmor)som skulle ha fyllt 92 år. Hon dog 2017. 
Sen har jag huset för mig.själv resten av dagen och kvällen då M ska bort. 
Har inte bestämt mig än om jag ska ringa någon eller spendera tiden själv. Det lutar åt det sistnämnda. Jag har en del saker jag vill göra med mina projekt bland annat. 

Saknar Nathanael. Men på söndag kommer han hem från Öland. 

Sist men inte minst rekommenderar jag   tunna blå linjen och Atlantic crossing.
Två väldigt bra och välgjorda serier på Svt.  
Den första samhällsskildrande med fokus på malmös förorter och den andra skildrar händelser under andra världskriget. 





yoga är inte för alla

Den här mannen såg lite sliten ut igår så jag rekommenderade honom yoga och idag ser han ut så här. Så yoga är tydligen inte bra för alla. 🤪





berlinmuren

Drömde i natt att jag var i vad jag tror Afrika. 
Det var en stor eld med trummor och folk som var målade och sjöng. 
Det är halvmörkt och bara elden lyser upp så att man ser. I samlingen ser jag ett leende jag känner igen. Ett leende jag inte skulle missa någonstans. 
Jag sätter mig bredvid. 
Jag tittar på personen som tittar in i elden. 
Vi säger inget. Sång och musik i bakgrunden. 
Ett litet barn kommer och ger oss varsin blomma..just den blomman också. 
Jag synar blomman och inser att det verkligen inte är konstigt att det är min favoritblomma. 
Musikens fokus avtar när personen plötsligt säger
"du är på rätt väg,det vet du. Lyssna på ditt hjärta och vad det säger dig så når du dit. Och söt är du när du är så tjurskallig men det bromsar dig och grumlar din sikt. Så snälla sluta ogga och tänk på Berlinmuren" 

Kan folk sluta vara så luddiga i mina drömmar. Även min pappa har sagt saker i mina drömmar som gett mig huvudbry. Exempelvis "glöm inte projektet,det är viktigt". Jaha? Vilket projekt? Gissningsleken är tydligen populär. 
Och så denna person. 
 Berlinmuren,jag har min teori om vad som menas men är  inte säker. 
Och "ogga". Något jag inte tyckt om är att blivit kallad oggig. Men imorse vaknade jag med ett leende. 
Och ja jag håller med, jag känner själv att jag är på väg i rätt riktning men tjurskalligheten tar jag med mig men nu i annat fokus. 



sångmagi

Jag har sagt det förut och tänker säga det nu igen. 
Newkid. Vilken röst
Hans tolkning av låten du måste finnas är ren magi. Det är tydligt att han sjunger till någon som betyder mycket för det går att ta på innerligheten i rösten. Fantastisk. 

Hans låt stark är också en favorit. 

Jag gillar låtar med mycket känsla. Inte just kärlek bara utan känsla i allmänhet och röster som sprider känslan med sången. 

Nöjd tjej

Nöjd men trött tjej sitter här i pyamas..
Idag träffade jag någon som jag inte hade sett på 17 år. 
Någon som jag återknöt kontakten med i augusti förra året. 
En person som jag matchar med. 
Haft det bra idag. En välbehövlig dag. 
Jag hoppas personen i fråga känner likadant.

Imorgon är det äter en dag med axelskyddet (varannan dag)men jag tänker träna innan det åker på. Det blir ett yogapass och en kortare löptur. 
Yoga är magiskt. Det är verkligen min grej. Jag har alltid varit vig och är än men ändå känner man hur man kommer längre varje gång. Det är avslappnande och känns så bra efter. 

Jag fick en present idag. Klockren present. 
Blev så glad.
Jag fick genast en bild av helhetsbilden. Det kommer bli toppen. 



...



tyst från mig

Lite tyst från mig. 
Haft tuffa dagar och nätter senaste dygnen.

Funny times när den här är tillbaka. Eller inte. 
Men men. Kämpar på. 


23 sätt att skada armen på i sovläge

Fallolycka från tak
Påkörd av bil
Påkörd av tåg
Flygplanskrash
Fastnat i bussdörr
Fastnat i ett träd
Sparkad av en häst 
Nedtrampad på konsert
Misshandlad på stan
Biten av orm
Biten av hund
Fått armen uppäten av ett lejon på cirkus
Felopererad i vaket tillstånd
Torterad
Fått konstiga smärtsamma sprutor
Halkat på trampolin
Fått rasmassor över mig
Olycka på jobbet
Ska göra hjärt och lungräddning och armen går av
Fått ström genom armen
Fall på skidor
Gripen av polis
Amputerad under fruktansvärda förhållanden 

Det här är några sätt som min axel och armsmärta trängt in i mina drömmar på nätterna.
Vissa drömmar värre än andra. 

Så det nätter när det är helt tyst i sömnen är ren himmel. Det är inte så ofta men det händer 

Måttligt less på det här. Framför allt nattetid. 
ska bli så skönt att komma någonvart.. just nu hjälper inget. Varken rehab, akupunktur, värmebehandling eller mediciner. 




min måndag

Okej. Vad har jag gjort idag. Vilat. Långpromenad. Vilat. Lunch. Vilat. Torkat kaffeexplosions olycka i köket. Vilat. Pratat i telefonen. Druckit kaffe. Vilat. Målat. Vilat. Lyssnat på poddar. Målat igen. Lagat mat. Målat. Och vilar just nu med maten i ugnen. 
Har galet ont i axeln och upp i nacken. Hela partiet känns febervarmt. Allmänt mosigt trött. Jag tyckte M skulle hjälpa mig att kapa axeln i ett totalt low ögonblick. Det tyckte inte han dock. 
 Det blir en kväll i soffan. 



början på mars 2017 2018 2019










Det är så här vi hade byggt en ny sportlovsvana. Sen förra året kom covid19. Och är aktuell även i år.
Lever på minnen tills den dagen människan kan se världen igen..



skrämd av en strykbräda

Jag ska så inte lyssna på min favoritpodd när jag är ensam. Varken dag eller kväll.
Jag lyckas skrämma upp mig själv trots dagsljuset så jag blir nojig av allt möjligt. 
Senast nyss när jag gick ner för trappen och jag tyckte att det stod någon mörk man inne i stora badrummet dit dörren var lite öppen. 
Det gjorde det så klart inte. Det var min strykbräda som stod där på högkant och den är svart. 
Den står normalt bredvid tvättmaskinen men då när krånglet med tvättmaskinen började för några veckor sedan så flyttade jag på den. Det vet jag. Men ändå så fick jag pulspåslag nyss när jag såg den. Herregud  

Men podden är så bra. Så kan inte låta bli. Utomhus går det bra. Men själv hemma. Nej. 




snuvig och välkommen mars

Vaknade imorse med ont i halsen och var täppt i näsan. 
Somnade om en stund och halsont är borta men fortfarande väldigt täppt. 
Ska dricka lite honungsvatten och ta det lite lugnt idag så släpper det förhoppningsvis. Jag kan inte bli sjuk nu. Det passar sig inte alls. 
Välkomnar mars månad. Härligt. Våren närmar sig med stora steg.