smärta från helvetet.

Eftermiddagen har varit bra. Ute och flängt.

Men nu ligger jag i soffan och försöker få nån ordning på mig själv. Har vansinnigt ont. Så pass så att jag inte orkar riktigt med att processa det. Det var längesen nu jag hade så här ont. Ett par månader sedan. Gör ont ända ut i fingrarna och runt nacken över på vänster sida från höger axel. Kan det bero på min tidiga jobbvecka som föevärrat läget? Eller något annat? Jag vet inte. Jobbar på med tens och vetekudde och det mentala mörker som kommer med smärtan. Men hjälper inte. Naproxen hjälper lika mycket som en halstablett hjälper mot huvudvärk. 
Har starkare preparat hemma men jag mår inte bra på dom. Så extremt känslig för biverkningar. 
Så ja. Det är status för nu. Kanske känns bättre efter lite mat. I hope. 




utvilad

Klockan är halv tolv och har fortfarande inte klätt på mig. Skönt. Sovit bra och länge..katten väckte mig två gånger men somnade om direkt. 

Solen lyser också. Känns som jackpot.

Har några roliga ärenden idag på eftermiddagen sen får vi se vad som händer. Älskar att inte ha planer. Att bara följa känslan. 



...



...



tystnad

Vad tyst det är. Det enda som hörs är ventilationen. Måste ändra på det tänkte jag och började bläddra i poddappen men ångrade mig. Ganska skönt med en stunds tystnad. Sitter på köksgolvet med katten. Det är här vi hänger med varandra. Han är nog mest sur för att han vill ha middag helst för en kvart sedan och för att hans matte var här nyss. Inte poppis..matte är förknippad med att åka till doktor senaste tiden så han tog ett sprintlopp upp för trapporna när hon kom. 

Tänker ta kvällen som den kommer. Gör det som jag känner för. Ska börja med en dusch och byta om till mjukiskläder. Alltid en bra start. 

Nathanael är installerad på bussen till Öland fick jag rapport om precis för höstlov med mormor och morfar, och lite morbror och småkusiner.
Lite avis. Vill också vara på Öland. Och vill också mysa med skruttungarna. Väldigt glad över att Nathanael har möjligheten att åka iallafall vilket betyder mycket för honom. 





äntligen helg

Eftersom jag är själv hemma i eftermiddag och kväll så behöver jag lista ut vad sjutton jag ska äta ikväll. Noll inspiration. 
Som alltid inför ledig helg när man ska skriva journal på jobbet så är hjärnan helt slut. Ännu värre nu när jag har så extremt lite tid att utföra det jag ska. För även om jag jobbar deltid just nu så ska jag hinna med det jag gör när jag jobbar deltid. Något stressigt. Fick jobba över en stund idag för att hinna skriva klart i journaler för alla 8. Fruktansvärt trött. Kollade tillbaka på mina sömnlinjer för veckan. Att jag har sömnbrist är ett faktum. 
Inatt vaknade jag med jordens panik. Vet inte varför. Tog en bra stund att landa och somna om. 
Hoppas på sovmorgon imorgon. 

Men först det där med maten och lite annat. 



anteckningar

Legat i soffan och halkade in på att läsa mina egna anteckningar i mobilen. 
Salig blandning av olika reflektioner och idéer som jag plötsligt tyckt att det ska skrivas ner. 
Har mängder med sådana gamla skrivblock också. Kul men förvirrande. Mycket kommer jag ihåg när jag skrev men vissa saker är helt nytt för mig. 

Jag tror på att skriva när andan faller på.. Alltid gjort och kommer alltid att göra. 



....

Något sånt här skulle jag kunna tänka mig nu. 
Helst solstol och varmt men eftersom pandemi pågår så hade något sånt här varit helt ok istället. 
Morgonrock, lurvsockor, en brasa och ett glas vin eller två. 



mysmorgon

Mysig start på morgonen. Jag och vår aktivitör fikade tillsammans med de två boende som var vakna tidigt imorse..Så mysig start på ett pass. Sen var det fullt ös och tempot var som på en formel1 bana..fördelen med det är att man inte hinner känna efter. Man bara gör. 

Nu ska jag ha rehab sen bara vara en stund. Måste jaga fatt på Anna också för besked om ikväll. 

Fick fint och positivt mail från Nathanaels ena lärare precis. Underbart och även ett igår från en annan lärare. Hans fokus har blivit mycket bättre. Och det bästa av allt är att han märker det själv.




villhöver eller behöver

Jag villhöver en bra torsdag. Eller nej, jag behöver det. 
Var inte helt säker om jag var människa eller ännu mindre mig själv när klockan ringde 04:40. 
Ville slänga mobilen i väggen. Det gjorde jag tack o lov inte. Insåg att det inte är mobilens fel att klockan var vad den var och att jag sovit för lite. 
Kört min jävlaranamma pepp för mig själv i huvudet hela resan till jobbet. 

Nu kör vi



...

Flyter i mörkret. Musik och goda tankar och fina minnen. Mörka moln hotar i horisonten. Tänker inte släppa fram dom. Tillfälligt är ordet jag fokuserar på. Det går över. 
Flyter vidare i mitt feelgood läge. Goda tankar och fina minnen. Värdefullt. 

Ellie & Anna

Underbar låt som återkommer i mina hörlurar på mornarma i mörkret på väg till jobbet. Ellies röst är speciell och låttexten fantastisk. 

Lite piggare efter vila och mat man fortfarande lite låg. Hoppas på en bra sömn inatt så jag kanske är mer mig själv imorgon. Sista tidiga passet imorgon sen börjar jag 8 på fredag så då får jag lite längre sovtid. 
Nathanael åker som sagt till Öland på fredag eftermiddag och Marcus ska iväg på hockey så om jag orkar (man är mör efter den här tidiga veckan) så kanske jag bokar in nåt. 
Har en planerad AW imorgon med Anna men har inte hört något från henne så får se om hon kanske ställer in. Man brukar inte vara sitt piggaste jag efter AW med henne så att säga 🤣
Anna är min fd kollega från mitt förra jobb som jag slutade på i januari 2020. Bitsk och lite galen. Men kul har vi och vi hade väldigt roligt på jobbet. 




låg

Inget långt inlägg från mig idag. 
Har det lite jobbigt med mig själv. 
Harq ont och är lite låg. 
Har mediterat en lång stund efter jobbet men känner mig inte riktigt på banan idag. 

Jag återkommer förhoppningsvis i bättre form imorgon.  

 

REM sömn och sömnlinje

Jag drömmer oftast som mest och mest intensivt precis innan jag vaknar..Det är ett mönster. 

Så här ser ofta min sömnlinje ut. 
Ljuslila= lätt sömn
Blå= djupsömn
Grön=REM sömn (drömsömm) 
Gul= vaken 

Det ser ofta ut så här. Brukar ha fler gula streck än denna dock. 
Detta är alltså nu i natt som var. 
8 h sömn. Somnade tidigt för att vara jag. Trött efter för lite sömn föregående natt och tidigt morgonpass. 
Drömde som bara den sista stunden innan jag vakande. Och det syns ju tydligt på linjen då den är väldigt grön i slutet. 

Om man läser om REM sömn så står det att de flesta som väcks ur den känner sig pigga. Där ingår inte jag. Jag har nästan en bakis känsla när jag vaknar direkt ur en intensiv drömperiod. Seg och lite dimmig..

Om ni drömmer mycket så rekommenderar jag att skriva ner vad ni drömmer i en bok eller i mobilen. Om ni nu är intresserade av sånt.
Jag tycker det är väldigt fascinerande och har skrivit ner sedan tonåren det som varit av vikt. 




glöggpremiär

Hade glöggpremiär igår.
Så mysigt. Nu är det snart vinter. Varma drycker och citrusfrukter. Härligt. 




måndag

Landat hemma efter en väldigt hektisk förmiddag på jobbet. 
Ont i axeln så det blir tens behandling och värmekudde en stund. 

Älskar min nya aktivitetsklocka. Nu kan jag följa hela sömnmönstret med REM sömn, djupsömn och lättsömn. Kan även mäta stress nivåer.
Likadan som den gamla men lite uppdaterad. 

Imorgon är jag ledig men sen väntar 3 tidiga morgonpass på raken. 
Snart klar med ett pysselprojekt. Blir nog klart till slutet av veckan. Måste införskaffa en ram till den under veckan. 



härliga lagom söndag

Söndag. Familjen borta på olika sportevenemang hela dagen. 
Skulle ha träffat en kompis men hon fick ställa in då hon behövde hjälpa en gemensam bekant att måla inför lägenhetsförsäljning. Då jag inte klarar av att rolla väggar med min axel så avböjde jag inbjudan att hänga med. 
Min "7 vecka" står för dörren. Det vill säga tidigare morgonpasset nästan hela veckan och också det tyngsta. Så idag blir det mycket yoga, promenad och avslappningsövningar. Lite projektpyssel, poddlyssning och lite annat. Lite lagom inför kommande vecka.
På fredag åker Nathanael till Öland och blir borta en vecka. Han har höstlov från och med fredag. När han återvänder så tar han med sig mamma och Thomas upp för att fira att han fyllt år.

Kommande vecka släpper min favoritpodd avsnitt varje dag under hela veckan. Så kul och för första gången med gäster inom olika halloween teman. Ska också komma en intressant krönika i veckan. Återkommer om rekommendation efter att jag läst den. 

Nu ska jag njuta av min söndag. 



fotominne

Vissa fornminnen är mer eller mindre charmiga än andra. Detta är av det senare slaget. Jag och brorsan på Thomas 60 års resa för några år sedan. 🤣

Lyckades inte få oss att fastna propert på bild till middagen.. Blev inte bättre senare på kvällen så att säga..Men kul var det. 

....

....


...

Sitter här i min Bruno Mathson stol och gör något försök till att vakna. Sover aldrig på dagen men idag behövde jag det. Hade så vansinnigt ont när jag kom hem från jobbet samt att jag jobbade till 21 igår och började tidiga passet imorse då klockan ringer 04:30. 
Varit väldigt intensiva dagar med mycket krångel som tagit energi. 
Praktiskt krångel. Många samtal och telefonköer. 
Ledig helg nu. Ska bli skönt..




säg att ni är fler..

Jag har en tendens att himla med ögonen när jag pratar i telefonen och nån säger nåt och jag antingen blir irriterad eller får känslan here we go again. Kan även hända när jag får nåt skickat till mig som nyss när jag fick ett rätt så banalt svar av en släkting så var himlandet där direkt. Så onödigt för personen ser mig ju inte men gör det ändå. 
Kan omöjligt vara vara jag som gör något liknande? 
Såg faktiskt en på bussen häromdagen som hade en hetsk diskussion i telefonen och när hon lade på så gjorde hon värsta grimasen samtidigt som hon skakade telefonen..
Det skulle kunna ha varit jag men det var det inte. 🤣



pulshöjare

Det är så skönt att vakna och veta att man inte behöver kliva upp på ett bra tag om man inte vill. Att man har valet. 
Ligga kvar, vicka på tårna, lyssna på grannar som beger sig iväg i gryningen. En skön känsla helt enkelt. 
Ny dag nya tag. Har inga grandiosa planer för dagen. Lite småsaker mestadels och rehabprogram. Har ont men känner mig på bättre humör idag. 

Katten gav oss en rejäl pulshöjare igår kväll. Han var i princip medvetslös och vi fick inte liv I honom på flera minuter. Ringde Anette med panik och medan jag är I telefonen med henne så kvickar han till. Usch det var otäckt. Men han var medvetslös så rullade ögonen på ett läskigt sätt. Nån form av anfall. Sedan mådde han bra och han har varit som vanligt inatt. 
Anette skulle ringa kliniken idag för rådgivning. Det kan vara hans socker som spökar eller något annat. Läskigt var det iallafall. Tog lång tid att få ner pulsen. 

Och apropå pulshöjare så är det ju snart halloween. Inget jag firar direkt men det är den ultimata tiden för skräck. Jag älskar ju att skrämma upp mig själv, vilket alla som känner mig säger att jag absolut inte ska göra. 
Har hela galna men för livet efter skräck från ungdomen både via film och verkligheten.
Vad tycker ni om halloween? Firar? 
Och vilken dräkt är den stora fasan att möta ute en mörk eftermiddag eller ännu värre skulle ringa på dörren för trick or treat? 
Jag vet mitt svar. Men om det senare. 


strider

Man måste vara en påstridig och envis nål i ögat på det flesta nivåer idag i samhället..man får strida för det mesta. 
Man lär sig det den hårda vägen. 
Senaste 1.5 året har varit utmattande på den punkten. För mig själv på olika plan och som förälder gällande övergången till högstadiet och dvs ny skola. 
Man har skyhöga krav på sig som vårdtagare, förälder, anställd men var är kraven åt andra hållet? Var är pengarna, resurserna, respekten och medmänskligheten?
Jag är en sådan som när jag får nog då får jag nog. Häromdagen fick jag nog över rådande situation på jobbet. Allt handlar om pengar. Indragning på viktiga faktorer. Fakorer som krävs för att vi ska kunna göra ett bra jobb och för att våra vårdtagare ska ha en skälig nivå(vi pratar materiella saker inom vårdarbetet nu) men som stryps in och gnetas på för att det kostar pengar och sen får vi höra att vi inte gör just det som vi blivit tillsagda att strypa in på. När det fullständigt blöder ut pengar i andra hål där man absolut går bananas och har noll koll och inventerar lika ofta som det är skottår typ. Förmodligen vanligt förekommande inom vården. Det fick jag bryt på i helgen bland annat.
Jag är trött på att strida och känner att mycket energi går åt till just det och har gjort länge nu. 
Idag fick jag mail av min sons mattelärare som meddelade att han inte klarade ma provet. Och anledningen till det är att skolan brutit anpassningar som sattes upp förra året och som skrevs under på att det gällde även detta år. Han är berättigad att gå 3 gånger i veckan på studion för matematik dvs inte sitta i klassrummet utan i en lugnare miljö pga hans koncentrationssvårigheter. Dit har han inte gått pga en regel som skolan inte hållt. 
Blir fullständigt trött och förbannad. 
Man får styra upp det mesta själv i dag gällande det mesta. Man kan inte lita på arbetsgivare,vård , skola, m.m. 
Efter tre mail och huvudvärk har jag nu löst matematik situationen.. Dock står vi med ett kommande omprov så eftermiddagen har det betats av läxor för att röja resten av vecka  fri till matte. 
Och vården då. Nej inte heller där fungerar det. Står fullständigt på paus då rådet är att "vänta ut och ha tålamod". Tur för den gubben att jag var på jobbet när han ringde för det jag kände inombords men tvingades svälja ner i sällskap av 8 äldre dementa var mindre trevliga tankar och ordval.
Tålamod. Är det något jag haft så år det just det i hela 2 år snart som jag dragits med detta. Så att komma och säga att "Du får ha lite tålamod" är en ren kränkning. 
Jag kommer inte att återgå till den gubben det är en sak som är säker. Fortsätter istället hos den väldigt duktige och sympatiske ortopeden som jag träffade i september..

Sorry för negativt inlägg men jag är lite utmattad och less på dessa oändliga strider som är nödvändiga i dagens samhälle.




helg och hockey

Har prioriterat annat än skärmtid sedan i fredags. Ganska skönt ibland.
I fredags kväll var vi på Hovet och såg AIK möta VIK (Västerås) i ishockey. 
Enda mötet där det är tillåtet att heja på båda lagen enligt Nathanael. 
Trots att det är 16 år sedan jag flyttade från Västerås så blir jag ändå varm i hjärtat när jag ser VIKs välbekanta logga varje gång. I slutet av november ska vi på returmötet i Västerås enligt tradition. 

I helgen har jag jobbat. Känts ok på jobbet men efteråt varit väldigt jobbigt. Haft väldigt ont och känt mig irriterad över det. 
Väldigt mysigt dock med helgjobb. Det är lugnt, lite spring i huset och man hinner mer roliga saker än på vardagar. Jobbat idag med men nu väntar 2 lediga dagar. Behöver återhämta mig fysiskt. 

Serien squid game har tagit världen med storm och är en riktig vattendelare. 
Jag tycker om den. Annorlunda men bra. Och får en att tänka till en hel del. 
Rekommenderar den. Finns på Netflix. 




14e oktober

Dagens datum  varje år så häpnas jag över hur snabbt tiden går. Man rannsakar sin roll som förälder, utvärderar och analyserar året som gått. Tacksamhet. 

Varför detta just 14e oktober? 
Jo för då kom Nathanael till världen. 
För 14 år och ca 11 timmar sedan (kl 04:13)
14 år. Hujeda mig vad det är svårt att ta in. 
Tacksam över att han är så lugn (än så länge) och är en upptäckarsjäl på ett behagligare sätt än vad jag var i den åldern. 
Han är en härlig individ trots att jag vill slita mitt hår ibland men det är så det ska vara med ungar. 
I eftermiddag/kväll blir det fira på hans sätt. 










kallt och så

Huvale vad kallt det varit idag. Usch. Gillar inte. 
Imorse ringde klockan 04:40
Tidigt morgonpass på jobbet. Hemma igen vid 12. Helt slut. Inte van att gå upp före tuppen. Inte gjort det på ca 6 månader. Fixade lite hemma med tvätt osv sen vilade med Kissen i 1.5 timme och kollade på doobidoo.
Trött och frusen. Ont i halsen. Hoppas det går över. Har inte tid eller ork att bli sjuk. 
Har födelsedag att planera. Barnet fyller 14 år i veckan. 14 år. Kan knappt tro det är sant. Kanske klyschigt men var tusan tog tiden vägen? 
Kvällspass imorgon på jobbet. Innan det preppa Kissen som ska till veterinären. 

Det är nån viktig match ikväll inom fotboll. Landslag tror jag. Så jag får egentid och tänker ägna mig åt pyssel och filosofering medan de andra är uppslukade i fotbollsvärlden. 

Men först en kopp te, matlagning och läskig podd. 😱


livets stunder

Jag saknar att ligga och prata med dig och klia dig mellan tårna som du tyckte så mycket om. Så mycket som du fick höra och du klagade aldrig så länge man kliade mellan tårna såklart eller drog fingrarna genom maglurvet. Det kommer jag att minnas för alltid. 🥰


...

Fine line. Vilket jäkla mästerverk. Kräver sin tankeverksamhet för att förstå rakt igenom. Just the way I like it. 
Och H.S. no Words. Vilken gudomlig stjärna och låtskrivare. 
Tänk om jag visste vad han skulle bjuda på solo när jag såg honom i bandkonstellation på ett stekhett Ullevi 2015. 




cuteness overload

Alltså jag lider av överdos av söthet varke gång jag ser den här. 


....

Kärleken är en sjukdom som inte kan döljas. Ett ord, ett ögonkast, ja till och med tystnaden förråder den.

 Pierre Abélard

ghost

Idag släpptes en låt som tog sig rakt in i hjärtat på mig. Kunde verkligen känna texten. Vet precis vem jag tänker på. 
Artisten som droppat låten idag är den fenomenale Justin Bieber. Fantastisk artist och så roligt att han börjat sjunga igen efter flera års uppehåll. 
Låten heter ghost. Den är så fin. 
I videon medverkar den duktiga och rutinerade skådespelerskan Diane Keaton. 
Youngblood thinks there's always tomorrow
I miss your touch on nights when I'm hollow
I know you crossed a bridge that I can't follow
Since the love that you left is all that I get
I want you to know that if I can't be close to you
I settle for the ghost of you
I miss you more than life (more than life)
And if you can't be next to me
Your memory is ecstasy
I miss you more than life
I miss you more than life
Youngblood thinks there's always tomorrow 
I need more time but time can't be borrowed
I'd leave it all behind if I could follow
Since the love that you left is all that I get
I want you to know that if I can't be close to you
I'll settle for the ghost of you
I miss you more than life, yeah
And if you can't be next to me
Your memory is ecstasy 
I miss you more than life
I miss you more than life
So if I can't get close to you
I'll settle for the ghost of you
But I miss you more than life
And if you can't be next to me
Your memory is ecstasy
I miss you more than life
I miss you more than life

Enjoy 

https://youtu.be/Fp8msa5uYsc



sjukstuga och brädspel

Klockan är snart 10 och sitter fortfarande i morgonrock. 
Nathanael hemma idag med. Snorig och hostig. Till och med katten är hängig och loj idag. Middagen ikväll blir nog sannolikt inställd. Men men. Det kommer fler tillfällen. Vi bor ju grannar så krävs inga transportplaneringar direkt. 

Har en svag huvudvärk som troligtvis kommer från axel/nacke så det blir rörelseträning idag . Och promenad i solen.

Har ca 25% kvar på ett pågående pysselprojekt så ska försöka komma en bit på det. 

Spela lite brädspel med sjuklingen också.
Brädspel/sällskapsspel är väldigt roligt. 
Ticket to ride, TP, risk, monopol, jakten på försvunna diamanten, Sverige spelet,Europa runt, racko, Fia med knuff, yatzy, mastermind, exploding kittens...ja listan kan bli lång..
Schack kan vara kul ibland, beroende på vem man spelar med. Jag var med i schackfyran en gång i världen. Var betydligt bättre då än idag. 

Tips på roliga brädspel/sällskapsspel mottages gärna. 

trött in i märgen

Extremt mör i kroppen och knoppen efter första jobbdagar på mycket länge.. Ligger i sängen och orkar knappt tänka. Vetekudden under axel/rygg..ont och lite smått irriterad över det. 
Vill pyssla,läsa, m.m. men bara ligger här. Oförmögen att göra mer idag. 
Sov dåligt inatt. Mardrömmar och vaknade många gånger av katten och oro att försova mig. Hoppas på bättre sömn inatt. 

Pluggat franska revolutionen ikväll igen med Nathanael. Om det blir prov imorgon eller inte får vi se. Han är lite snorig.
Bortbjudna till grannar imorgon kväll. Kan bli inställt om Ns hälsostatus blir värre. 



back to work

Denna jobbeftermiddag har gått väldigt fort. 
Jobbade 13-17 idag och det är den lugnaste tiden på dagen..Så det blev massa mys, kramar och massa prat. Testade på några läggningar och hämtningar och det kändes ok. Först på torsdag får jag testa på omvårdnad då jag jobbar morgonpass. Imorgon jobbar jag som idag. 
Lite trött nu. Många kollegor som frågat och undrat. Många boende att prata och delvis lugna. Många intryck och det är inget jag är van med senaste tiden. 
Nu blir det matlagning och plugga franska revolutionen med Nathanael som har prov i veckan. Duscha och sen lär jag nog stupa. 

Något jag inte har saknat är munskydden 😔

skördefest 2021

Vilken skön skördefest det blev. 
Alldeles lagom. 
Besökte lite hantverksmarknader och matmarknad och några loppisar..
Fika och middag hos mamma och Thomas I fredags. 
Massa bebisgos med Zoey.
Kortspel, film, läsning, plantering, korsord och kaffe på trappen i stugan. 
Ladda energi. 
Promenad i Kolmörker i lördagskväll. 
Ja det var perfekt. 
Tack till Öland för detta året och ses till våren igen. 










höstfint



Höstfix hos mina hjärtans viloplats ❤