.......

hej hej hemskt mycket hej..

Är galet förkyld..snorar,nyser,hostar..fan fan fan jag är trött på dessa sjukdomstider nu..

Gjorde ett fösök med att titta på changeling med Angelina Jolie igår men både jag och Marcus var helt slut så slockande rätt snabbt. Gjorde ett nytt försök när vi kom hem från Britta idag och det gick lite bättre=) fantastisk historia,vilken kämparkvinna..=)

Ikväll blir det lugnt,orkar inte göra mer än nödvändigt. Ska se melodifestivalen och sen the wrestler med Mickey Rourke.
Hoppas på att den ska vara riktigt bra.

Imorgon ska vi till Västerås på Fannys 5 års kalas.Eller ja beror på hur sjuk jag är så klart..Men det lutar nog att vi åker..

uscha buscha vet inte vad jag ska skriva riktigt..känner mig lite tom i skallen..ska ringa Sabrina snart för hon ringde tidigare när jag pratade med mamma..sen blir det soffan för resten av kvällen..

Tack för mig!

Tjing!

Sherrybaby

Såg en väldigt bra film igår. Sherrybaby med Maggie Gyllenhaal.
Den var ritkigt bra och sorglig/tragisk

Om Sherrybaby:

Efter tre års fängelsedom för drogrelaterade brott stiger Sherry Swanson ut i världen med nya ögon. Som 16-åring födde hon ett barn, Alexis, som växt upp och lever tillsammans med Sherrys bror Bobby och hans hustru Lynette. Nu vill Sherry ta del av sin dotters liv igen. Men den 22-åriga mamman vandrar på ostadig mark - minsta felsteg hotar att rasera den sköra tillvaron för den Sherry vars mentalitet stagnerat i det tonårsliv hon en gång lämnade utanför fängelsemurarna


Se den..=)

here we go again..

Varit hos läkaren med Nathanael idag resultatet blev öoroninflammations diagnos och antibiotika..stackarn hade 40.8 imorse i feber=(
Hoppas att det vänder snart,det har varit en tuff start på året sjukdomsmässigt..

Imorgon kommer mamma och Thomas. De ska stanna tills torsdag. Thomas tog ut en semesterdag nu innan han snart slutar så då kommer dom hit och tar sjukligen så att jag hinner plugga lite. Får väldigt lite gjort annars och jag har tre olika projekt att göra under sportlovet. Ska simma med S på torsdag också,trodde jag skulle behöva ställa in först men tack vare mamma och Thomas så kan jag sticka iväg..skönt..

Imorgon ska vi promenera iväg och handla lite mat och sen hem och städa och tvätta lite..man kan ju inte göra så mycket när man har sjuk unge så får se ill att få dessto mer gjort hemma istället då. Idag har vi hjälps åt och städat sopskåpet jag och Nathanael tex..han är en riktig hjälpreda =)

NU ska jag gå upp och göra tankekarta till mitt redovisningsprojekt..

Lägger in en fin bild på vackra lila tulpaner.



Tjing!

In sickness and in health

Är hemma med sjuk son för fjärde gången på 6 veckor. Börjar kännas lite tröttsamt. Åter igen är problemet 40 graders feber,rinnande näsa och hosta. Stackaren har legat däckad hela eftermiddagen. Hoppas att det går över fort.
Timingen var inte ås bra heller. Hade hela sportlovet planerat. Hade lagt upp en studieplan som skulle passa mig perfekt och så skulle jag simma med S imorgon och så hade jag lite annat inplanerat också..men men inte mycket att göra åt saken..Håller på att bli sjuk själv med också känns det som,ont i kroppen och det retas i halsen..började känna av det igår men trodde att det var för att jag var bakis men tydligen inte..hoppas jag klarar mig,så tungt att vara sjuka två samtidigt..

Har lite roliga planer längre fram..först är det ju Byb den 11e,sen fyller brorsan..sen har vi planerat att åka till sydpoolen och bada och eventuellt gustavsvik. Ska besöka busborgen också..det blir nog kul..sen i maj åker vi till öland..åker 4 dagar efter jag fått sommarlov,skönt=) tror Marcus kommer fylla år när vi är därnere men är inte säker..ska kolla upp det..
nu ska jag titta på lipstick jungle snart =)

Tjing!


girls just wanna have fun..

Hade en fantastiskt trevlig kväll med tjejerna i lördags. Var hemma hos Mikkiz där vi åt mat och drack gott och lyssnade på musik. Tyvärr var två fjärdedelar trötta så stämningen sjönk lite så vi begav oss ner på stan istället. Fick skjuts av Samer (Suzans brorsa) ner vilket var tacksamt eftersom det snöade. Jag och Mikkiz fick som vi ville,vi hamnade på konrad =) Där blev det cider,rökskador i rökrummet och skaka rumpan på dansgolvet..skitkul..Synd att det var lite lamt på folk men det var ju helgen innan löning så vad ska man förvänta sig..nice att ha utrymme på dansgolvet..ändå stod vi inträngda som fan,tänk vad man gör under löningshelgen..
Fick i mig ltie mer alkohol än planerat så blev redigt rund under fötterna..men men..Vi tog fyllebilder på toan på konrad och även en hel del bilder hemma hos Mikkiz.
Hade hur roligt som helst..
Snöstorm när vi gick till bilen och skitsnygg var jag där jag gick med min plansh på magen. Mikkiz hade gjort en hrm fin plansh där det stod Jhenny 25 och så hade hon valt en mindre smickrande bild på mig uppförstorad som fan..he he..den gick jag med på magen,skitstolt.
Fick skjuts hem så slapp vara ute i snöstormen. Var grymt onykter när jag anlände hem till mamma. Världen snurrade väldigt snabbt. Ringde S en snabbis också och var dryg he he..
Det var en trevlig kväll tjejer..=)


fick bästa presenten..betalad biljett till Byb den 11e=)
 hrm..skitsnyggt
hemma hos Mikkiz..
    På KonradTjejligan (Suzan är inte med på bild) på toan på Konrad..
 full o glad =)

Tjing!

solsken

Haft en suverän ledig dag idag. Vårväder,lite shopping och musik i massor.
var i Kista efter att jag lämnat N på dagis. Köpte lite underkläder,ett linne som jag ska ha imorgon och en kjol.
Var meningen att jag skulle fylla ut garderoben för födelsedagspengarna som jag fick men hittade nästan ingenting som föll mig i smaken. Efter två timmar i kista åkte jag hem och fixade lunch,lyssnade på musik och gick och småplockade. Hämtade N på dagis och vidare hem. Vi har städat övervången eller vi och vi,jag snarare och N har sopat med sopborsten lite.
Ska fortsätta med undervåningen snart. Tvättat massor också så sen blir det massa tvätt att hänga och vika också.
ska packa lite smått också inför Västerås trippen imorgon. Ska ju till Britta imorgon så har ju inte all tid i världen att packa imorgon.
Ikväll blir det lugnt. Ska fixa hår och naglar så att det ser fräscht ut tills imorgon. Mysa i soffan och se nån bra film och förmodligen ett eller kanske två avsnitt av greys anatomy. såååå bra=)

Nej nu ska jag sätta igång med undervåningen..

TJing!


Oh damn you Delilah

Jag tycker inte om Tom Jones varken som musikikon eller hans låtar. Trots det så är det något med låten Delilah som gör att jag hamnar i nån förtrollning. Jag tycker verkligen inte om låten men ändå så fort jag hör den på vinyl (radio kanalen som jag lyssnar på dagligen) så börjar jag yla med och dansa runt som en toka helt lyrisk och det ända jag kan tänk är vad håller jag på med?
Det är liksom inte jag,det är som om någon annan tar över mig just dom minuterna..knäpp? ja kanske lite..

Nog rätt underbar syn dock,jag valsar runt med diskborsten och ylar med full inlevelse my my my Delilah.why why why Delilah?..ja jösses..

Back in the days

Hamnade av en slump mitt i en av mina dagböcker ifrån 1998 idag när Nathanael vickade upp och ner på lådan med alla mina dagböcker och texter. Satte mig och ögnade igenom lite grann vilket blev en resa..Jag ångrar mig inte en sekund över timmarna eller snarare veckorna jag lagt ner på minadagböcker genom åren för vad man glömmer mycket. Jättemycket av det jag läste igenom idag hade jag helt glömt bort..sen kom jag även till bitar som jag önskade att jag hade glömt bort..men men..Det var en rolig läsning och jag lär ju ta med mig dessa nästa gång jag & Mikkiz ska ses ensamma. Det lär bli ett och annat asgarv..=)

Jag läste början av en speciell tid i mitt liv också,fick en klump i halsen..inte för att jag blev ledsen egentligen utan mer för att jag konstigt nog saknar det då och då..Jag drömde om det för bara någon natt sedan vilket kändes lite läskigt sen när jag hittade dagboken och det var just den perioden jag drömt om..Tiden när allt handlade om vänner och kärlek..och en jäkla massa tankar och så klart Mr H...

skulle velat slänga in en gammal bild jag har med det här inlägget men har den tyvärr inte inscannad på datorn =(

Tjing!


virr varr and back again

Ja hemskt mycket hej..
Nu har jag anlänt hem ifrån plugget där jag varit HELA dagen..avskyr att vara i en skola en hel dag..man andas gammal luft,går på sunkiga toaletter,äter alldeles för lite och man får en sån där äcklig kvalmig lukt i kläder och hår..sen blir man ju skittrött av allt surr också inte minst på min skola som är en hönsgård gånger 10.
Jag försökte plugga till mitt prov idag på håltimmen men fick ge upp då det inte gick att hitta en någorlunda tyst plats i HELA SKOLAN. Jag var så arg och irriterad. Måste ha lyst hat om mig. Inte mog med så blir jag antastad av en kille som tar mig på röven i cafeterian,samma kille som suttit och stirrat ut mig förra veckan. Eftersom jag är en av max 5 som är svensk så får är man rätt uppseendemärkande men man borde fan inte bli antastad för det..Jag blev hursomhelst galen..så den människan lär inte göra om det..reta inte ett redan argt bi..
Så min dag var lite kaotisk idag men ´jag slapp kommandoran och provet gick bra kändes det som så alltid nåt=)

Började med renässansen idag på sv B. FIck frågor att svara på i grupp..

Min grupp bestod av:

Mig: trött mamma som inte hunnit läsa kapitlet pga tidsbrist.

Berta: en klyftig tjej från Peru som är duktig men tyvärr inte är så kunnig i språket.

Masn: Ung iransk/tysk kille som har attityden snyggast i världen och absolut inte gör mer än han måste studiemässigt.Trevlig och rolig men självgod och hopplös i studiesammanhang.

Mohammed: Smart kille men som aldrig gör läxorna så han har aldrig någon aning om vad vi håller på med. Pratar dock svenska lika bra som jag och är kunnig i mycket och har många åsikter.

Och så sist kille utan namn: Ung kille från mellanöstern  som inte säger så mycket och inte ens har skaffat boken än trots att det gått 7 veckor. Men deltar och hjälper till när han får låna nån annan i gruppens bok..

Ljus grupp eller hur?

Men men..vi klarade 7 av 10 uppgifter trots att ingen läst kapitlet..vi är på G..=)

Men nog om skolan..nu är det sportlov =)

Ska hämta min lilla stolthet på dagis nu..

Ill be back..

Tjing!

a great start

Börjar min dag med en jävla massa Backyard babies..det ska bli trevligt att se var denna dag tar mig..

Tjing!


hå hå ja ja

blaaah jag känner mig nästan religiös snart så mycket religion jag har matat in i mitt huvud de senaste dagarna..puh..
Men på Torsdag så ska provet skrivas sen är det sportlov,skönt!!

Varit hos läkaren idag,fick mitt viktiga intyg och hostmedicin till Nathanael. Älskar när saker och ting går vägen=)
Dagis hade gått så där men det var ju väntat eftersom han varit borta därifrån så länge.

Imorgon hoppas jag det går bättre. Imorgon blir det ännu mera plugg till provet och en redig promenad med Therese. Ska promenera dagtid för första gången eftersom hon är ledig..=)

Nästa vecka ska jag och S dra igång simningen. Ska bli så skönt. Sen ska det bli väldigt roligt att ses också.
Håller tummarna för dig imorgon S,you can do it =)

Så festen i helgen..ställer mig och stirrar på en underbar grön skapelse ( min JP flaska) för att komma i form till festen mentalt..det ska nog gå vägen..hoppas bara denna huvudvärk och förkylning vill gå över tills dess..

skola på torsdag..börja med renässansen på svenska B och sen provet i religion..skönt att det är prov för då slipper jag kommandoran..nu undrar ni säkert vem eller vad kommandoran är? Det är en tjej i min klass som fått det öknamnet av mig..hon är vidervärdig och hemsk.ska beräta historian om mig o kommandoran nån annan dag..rätt kul fakiskt..

Nu blir det softa i soffan..det är jag förtjänt av..

TJinG!

me me and madness

Jag håller på att bli tokig rent ut sagt på detta prov som jag ska ha på torsdag. Jag pluggar o pluggar men får dte inte att fastna. Konstigt nog så tycker jag att ämnet är intressant så jag borde få in lite mer i huvudet än vad jag får. Kanske beror på att man har så mycket annat i skallen också just nu eller att man är så trött. Vi har nu varit ständigt sjuka sedan jul någon utav oss. Nathanael är inne på sin 4 sväng detta året. Har blivit 3 besök på akuten senaste 8 dagarna med stackaren som haft febertopp på febertopp och denn läskiga hosta som inte vill ge med sig. Han har varit så sjuk men inte sagt ett ljud ungen,helt underbar. Jag gnäller mer än pigan Lina i Emil i Lönneberga när jag är sjuk men inte han inte=) Han är tapper min lilla prins,en riktig kämpe=)
Vi har alla tre sovit dåligt senaste månaden,det är inte många nätter som man är människa efter när man vaknar. Tröttheten är et faktum och dessa ständiga förkylningar gör ju inte saken bättre. Behöver en rejäl vilohelg nu utan plugg och massa inbokade möten och nöjen. Var tänkt att vi skulle ha en myshelg i helgen som kommer men Mikkiz spräckte dom planerna med att ordna en hemlig fest på lördag. Jag vet ingenting om detta mer än tid och plats så nu gäller det att man gör sitt yttersta för att hitta energi så man får upp lite partystämning. På torsdag efter provet ska jag krasha och bara vara. Fredagen blir lite arbete inför min muntliga redovísning den 4e mars sen är det sportlov.Kommer att behöva läsa lite under lovet eftersom det är prov igen veckan efter lovet men gud vad jag ska ta igen mig..=)

I need vacation..

dagar och tider som dessa så toklängtar jag till Öland..lugnet,miljön och skogspromenader i Rällskogen..lovely..

fy farao för stress

Nu sitter jag här igen. väntar på att dagis ska ringa och säga att Nathanael vaknat och att jag ska hämta honom.
Har tusen järn i elden och jag känner mig uppstressad och orkeslös..
Jag vill bara lägga mig ner,bli kvit min förkylning,lösa korsord,måla och skriva men det finns ingen tid för sånt..Inte så som livet ser ut nu..Det är plugg plugg plugg som gäller,familjen, och ditten o datten..
Inte för att jag klagar direkt,skulle inte vilja byta bor varken skola eller familj men ändå så skulle det vara trevligt om  dygnet hade 4-5 extra timmar..

denna vecka ska jag även dra igång med träningen igen så nu är det ytterligare en sak som ska pusslas in i min smockfulla vardag..puh..

Lovely

Jag som alltid klagat över att jag inte kan hitta någon bild på Nicke som gör honom rättvis,gör honom så fresh som han faktiskt är..Jag har nu hittat denna bild som jag länge letat efter..Grattis Nicke du kunde du med..



Lovely

In a world made of Tulips


Jag har efter hör och häpna väldigt liten grubbelstund kommit på vad jag ska redovisa om i vetenskapliga föreläsningen.
Tack vare Mikkiz och hennes 25 st vacka skönheter hon gav mig så kom jag på att jag ska redovisa om Tulpanen.
Tulpanen och liljekonvaljen har alltid varit mina favorit blommor så det stod mellan dom men eftersom liljekonvaljen hade väldigt fattig fakta på nätet så blev det Tulpanen. Det var inget lätt ämne kan jag lova då det finns över 100 arter och flera olika hybrider och sorter,..det ska bli ett roligt projekt att sätta tänderna i..eller är ett roligt projekt som jag har satt tänderna i eftersom jag blev så ivrig så att jag redan börjat. Den 4e mars så smäller det,då ska jag med stolthet visa denna vackra blomma och dela ut korrekt info verbalt =)

För övrigt så har jag feberfrossa och prestationsångest..Det finns så mycket jag vill göra..Det finns så mycket jag måste göra,,Det finns så lite tid =(
Gick jättebra på dagis idag.Lämnade 09.30 och hämtade kl 13..Han hade både ätit och sovit skapligt..=)
Imorgon är det dags igen..

Ikväll blir det lite mer Tulpan studerande och sedan Lipstick jungle och prison break..

Tjing!

tillägg

Glömde tillägga två punkter.

Jag har numera en fungerande ny mobil. MIn stackars lur krashade den 29e efter en vurpa på väg hem från skolan på glans is sen lånade jag Marcus gamla teglesten från 1999 (årtalet är sant,ej ironi) men den had einte världens bästa och mest hållbara batteri så blev tvungen att förlänga mitt abbonemang och ta en ny telefon.

Blev en sony eriksson w902..jag är jättenöjd so far..
Tyvärr försvann alla mina nummer med gamla telefonen så om det är nån som inte lämnat sitt nummer till mig så gör det gärna.=)

punkt två jag glömde att ta upp var att one tree hill började idag=) Lika bra och lika härliga. Och C-m Murray lika good looking =) Söndagskvällarna är heliga..

TJing!

hej hopp o godkväll

long time no see.
Varit en hektisk vecka som vanligt med födelsedag,två besök på barnakuten med Nathanael som varit jättesjuk och så en prakt förkylning uppe på det plus provskrivning i skolan.

MIn födelsedagskväll fick vi fira på barnakuten dit vi åkte med N för att han hade en "burkig" andning och en otäck hosta och hög feber. Han fick inhalera adrenalin i två omgångar och så fick han kortizon sen fick vi åka hem för att komma tillbaka till närkuten på astrid lindgrens barnsjukhus dagen efter. dagen efter tog dom prover i halsen och stick i fingret som visade på ett virus så fick bricanyl mot andningen och sedan kunde vi åka hem.
Marcus var på  jobbet under tiden vi var där så fick vänta på honom innan han kunde skjutsa oss hem så vi fikade i cafeterian jag och Nathanael,det var mysigt=)
Mitt i fikan blev det barndutryckning då det brandlarmet gick och det kom fyra barndbilar. Ingen eld var i sikte så ingen sprang ut men jag hade ändå tanken att vi kanske skulle llämna byggnaden. Nathanael blev däremot imponerad och stod och tryckte näsan mot rutan och tittade på brandbilarna=)

provskrivningen i skolan gick utöver förväntan. Jag hade knappt hunnit plugga något eftersom Nathanael varit hemma från dagis hela veckan så den enda plugg tid jag hade var ett par timmar på kvällarna. Hade inte höga förhoppningar när jag promenerade till skolan i torsdags morse men när jag promenerade hem på eftermiddagen så kändes det kanon. Man kankse inte är så dålig i skolan som man tror?

Nathanael och Marcus som båda varit sjuka denna vecka har naturligtvis smittat mig så nu dras även jag med praktförkylning,inte så kul då jag varit sjuk redan 2 ggr senaste 4 månaderna plus praktförkylningen som jag drog på mig nere på öland i somras. Men men vad ska man göra? Det är ju sådana tider nu och nu när N har börjat på dagis så får man nog räkna med mycket sjuktid kommande månaderna.

Imorgon ska jag till dagis med lilleman. Han missade ju 4 dagar av sin inskolning nu när han blev sjuk så får ta några extra inskolningsdagar nu i veckan. Får se om det går att lämna imorgon och sedan gå hem eller om jag får stanna med honom. Det kvittar för mig bara det känns bra för honom. 
Han är så tapper våran lilla kämpe. Han har varit så snäll trots att han varit så sjuk. 

Mamma och Thomas sov här från igår tills idag. Vi bjöd hit dom eftersom vi inte har möjlighet att åka till V-ås just nu. De hade inte träffat N på nästan en månad så tyckte att det var dags. Vill inte att det ska gå så länge mellan gångerna så att han hinner bli blyg. Vi hade trevligt,Henke kom hit också och vi åt tacos och småtittade på melodifestivalen. 

Idag följde mamma och Thomas med hem till Britta och åt. Dom blir lika chockade vaje gång över hur mycket mat och fika som hon släpar fram. Själv har jag blivit van så jag reagerar inte längre men i början så tyckte jag att både Britta och Marcus övriga familj var lite små konstiga som typ gjorde "kalas" varje helg och beter sig "fint" i varandras sällskap. Det är svårt att förklara,situationen är bara märkbart märklig när man som ny kommer in och ser det med ovana ögon. Inte för att det är otrevligt på något sätt bara stelt och lite krystat i början. Det pratas lättsamma ämnen och väder och vind ungefär.och sen en massa mat och fika på det..

Nu ska jag krypa ner i soffan med min krysstidning. Fick en prenumeration på lätta kryss av mamma o Thomas i julklapp och första numret kom förra veckan. Älskar att lösa korsord. Det är ett av mina många sätt att koppla av på. Sen är kul att ha i bilen ner till Öland,på stranden eller när Nathanael badar i badkaret och man sitter på toalocket och vaktar. 
Kanon helt enkelt. Nej nu ska jag kryssa tills Marcus har kollat klart på Heroes. 

Tjing!

 

happy b-day to me =)

Jaha så är man ett kvarts sekel då..känns inte som någon stor skillnad direkt.
Haft en födelsedag innanför hemmets väggar då Nathanael lilla stackaren är dyngsjuk med hög feber och läskig hosta=(
Han har varit helt apatisk till och från idag men efter att Marcus kom hem med alvedon i stolspiller från apoteket så har han varit igång en stund. Han vägrade dricka (jag provade med allt) så fick inte i honom vanlig alvedon alls.
Det har varit en mysig dag trots sjukdom,har legat i sängen och tittat på alpina VM som började idag (kan man ha bättre start på födelsedagen=) och myst. Har tittat på Disney channel och bolibompa. Jag är numera proffs på Manny handyman och Mackapacka och allt vad det är..=)

Marcus kom hem med thaimat och jag misstänker att det lurar chokladtårta i kylen som jag önskat =)
Kan bli en väldigt trevlig födelsedagskväll detta =)


Jag kan starkt rekkomendera filmen the quiet för er som är filmsugna,riktigt bra.

Nu ska jag plugga lite till provet och sedan födelsedagsmysa med familjen =)

Tjing!

its gonna be rough

har en tung vecka framför mig. Prov på torsdag om ett för mig ointressant ämne,antiken.
Tycker inte att det var en speciellt intressant period i våran tidshistoria och tycker att det är ett enda jytter av alla filosofer och författare som levde då..
Så på torsdag alltså om 3 dar så ska man sitta där och kunna massa om detta..kunna detta med ett huvud som är fullt utav massa annat blaj just nu..tjohho..men jag ska nog ta mig igenom detta också hoppas jag..

religionen går som på räls än så länge..prov 19/2..=)