<33

Ser fram emot en långhelg med min familj =)



<33

Higher?

Läste precis att Nicke Borg medverkar på Erik Grönwalls nya skiva. Som låtskrivare men tydligen också med lite sång. Det är ju jukt dundernice. Hoppas på en grym platta.
Jag är ju inte jätteförtjust i Idol producerade artister men Erik är något extra utav vad den tävlingen spottat ut. Han har en fantastisk röst som tilltalar min smak.
Hoppas på stor framgång för honom.

Nicke Borg

Erik Grönwall

fortfarande hemma

Hemma fortfarande med Nathanael och hans ögoninfektion som inte har blivit bättre alls. Imorgon blir det att boka in ett nytt besök hos läkaren. Räcker inte med ögondropparna vi fick bara tydligen,lär bli en antibiotika kur också.

Men han är verkligen en ängel den lilla fisen. Säger inte ett knys trots att ögonen är igenmurade på honom. Han leker och har sig som vanligt. Han har däremot sovit lite extra. En timme på dagen är han van att sova men igår och idag har han sovit över två timmar och vi har fått väcka honom.
Marcus är på jobbet idag. Onödigt att vi alla ska vara hemma när det inte behövs.

Vi var ut på lite äventyr idag. Åkte till Solna C för att handla en sak mend en var tyvärr slut så Marcus får handla den imorgon i Stinsen istället. Sen åkte vi vidare till Kista C med tunnelbanan. NAthanael var så lycklig över att få åka både buss och tunnelbana. I kista handlade vi bara lite mat på coop och lite lunch sen tog vi bussen hem. Det blev lunch och sen sova. Jag somnade jag med och sov i 1½ timme,rätt skönt. Jag är inte förtjust i det där med power naps för jag brukar bara bli ännu segare efteråt men idag var det skönt. Nathanael sov lite över 2 timmar. Vi har tittat på  lilla röda traktorn,byggt med tågrälsen och byggt koja
Nu tittar vi på Pippi så passade på att blogga lite.

Ikväll ska Marcus på hockey så blir lugn kväll framför desperate  housewifes och cougar town efter att lilleman somnat.

Funderar på att åka till lekpalatset imorgon en stund så han får springa av sig lite. Kanske baka lite bullar eller nåt på eftermiddagen. Mysdag.

Nej nu ska jag ta och förbereda maten lite..

TJING!

the weekend

Vi är hemma idag hela familjen. Nathanael har åkt på ögoninfektion av den värre sorten och båda ögonen är riktigt utsatta. Tålig som han är så är han glad som en lärka ändå. Eftersom vi smittar trots att vi inte fått det så stannade vi hemma idag för att inte föra det vidare. Specieltt känsligt för mig som håller på med livsmedel under dagarna.

Hade en helt fantastisk helg. Mamma och Thomas var här från lörd till sönd.
Dom följde med till Britta i lördags och åt och på eftermiddagen åkte jag med mamma,Thomas och Nathanael för att köpa nya allväderstövlar till honom. Vi kom hem med allväderstövlar också men också nya gymnastikskor och nya galonvantar. På kvällen åt vi tacos och spelade alfapet (Uno stid högst på önskelistan men mamma glömde den hemma) och Marcus vann. Had einte spelat alfapet på säkert 15 år. Var skitkul.
Igår var vi på aquaria på djurgården och tittade på fiskar av alla dess slag och hajar. Intressantast var de upplysta hajäggen där man kunde se hajfostren simma inuti äggen. Jätte häftigt. Det är mysigt på aquaria men synd att det jämt är så mycket folk. Den höga ljudnivån därinne ger inte det lugn man hade önskat. Jag gillar regnskogsdelen bäst där är det uppbyggt en djungel med riktiga djungelväxter,djungelfiskar,hängbroar och vattenfall. De har även bytt in ljud och ljus som passar regnskogen med droppande vatten,fågel läten och åskdunder. Så mysigt.
Nathanael var mycket nöjd med både aquaria och resten av helgen med. Att busa med "atta" (morfar) är ju det bästa som finns tycker han.
Vi avslutade med att äta kinamat igår,mycket uppskattat av alla.

Igår kväll var jag sjukt söndags seg så det blev läsa skvaller i soffan som jag fått av mamma och sen se film som var dålig. Up in the air hette den och jag gillade den inte.

Killarna är i Solna för dom skulle till AIK shopen. De lär dyka upp snart. Då blir det lunch sen ska vi promenera iväg till Spånga by och hälsa på djuren. VInterperioden är roligast där för då har de lånat in lite mera djur.
Skönt promenad väder idag,ska bli skönt att komma ut lite.

Nu kom killarna. LUNCH!

TJING!

meet me halfway or leave

Jag känner mig arg idag. Men inte arg i ordets betydelse riktigt. Mer besviken arg än förbannad arg.
Jag vill skriva av mig om mina tankar om det här med att mötas halvvägs när det gäller saker och ting i livet.

För mig är det en självklarhet att i varje relation man har i livet så ska man mötas halvvägs. Det kan väl inte vara menat att det bara är ena parten som ska kämpa,slita och ständigt vara den som tar iniativ?
Har jag fel?

Anledningen att jag tänkt på detta mycket senaste tiden är det att min omgivning börjar brista i samarbetet.

Vissa säger till mig: "
Åh vad längesen det var vi sågs nu" eller "oj nu var det ett bra tag sen vi pratade".
Ja det var det.
Men jag är sådan att när jag ringt de senaste gångerna man aldrig får ett samtal tillbaka då "väntar jag ut" personen ett tag och sen får det vara om jag fortfarande inte ser nåt intresse. Visst upptagen kan vi alla vara men ett telefonsamtal eller varför inte ett sms tar inte många minuter.

Jag tar det som ett ointresse helt enkelt och varför ska man lägga ner energi på någon som inte visar intresse tillbaka? Lönlöst.

Samma irritation känner jag över kompisar som säger: "Åh jag vill ses snart,hitta på något roligt och ha kul" men som ständigt avbokar eller inte ens klara av att boka in nåt överhuvudtaget. Vissa anledningar kan jag ta men vissa ursäkter jag fått har varit riktigt lama faktiskt.

Nej jag vill att min omgivning ska möta mig halvvägs. Ge och ta helt enkelt. Kan dom inte det eller vill dom inte det så leave då I say. Låter kanske hårt men varför ödsla tid och energi på människor som hellre gör de mest obetydliga saker än att träffar nån som de så gärna vill träffa?

Sen vill jag också skriva om en fantastisk människa. Det är en person som funnits till och från i mitt liv sedan 2001 och som jag uppskattar för den person han är. När det gäller honom så är det jag som har sumpat det kan man säga. VI har bestämt och bokat in under årens lopp och jag har ständigt avbokat eller dragit ut på det. Varför? Absolut inte av ointresse. Jag vet inte hela sanningen själv ens men det är en kombination av att jag inte ville att han skulle bli en del av min trassliga vardag som jag hade då och så var jag nog skiträdd för att tycka för mycket om honom också. Hursomhelst så har han funnits kvar ändå och finns ännu kvar vilket jag är oerhört glad över. Jag kan prata om det mesta med denna person och han är den enda som lyckas få mig att skratta oavsett vad. Han lyssnar och ger oftast respons,han är trevlig och snäll och han har en underbart härlig humor.Han är fin inuti och utanpå.  
Det är inte mycket jag ångrar i mitt liv för jag anser att man lär sig av sina misstag och blir starkare men jag kan faktiskt säga att jag ångar så att jag byggde upp en mur och stängde ute den person som jag är säker på att jag idag skulle kunna ha många roliga minnen tillsammans med.
Han har betytt mycket för mig genom åren och gör fortfarande.
Denna han heter Daniel Shires och jag är glad över att han finns kvar.

ditt and datt

Underbart väder det är ute. Kan riktigt känna lukten av vår i luften,härligt!

Tänkte igår morse att det var en hel vecka framför mig. Nu sitter jag här och har gjort halvvecka redan. Dagarna bara försvinner. Men undrar varför det alltid känns tungt inför måndagarna trots att man trivs så bra med det man gör.Har man ingyggt hat för måndagar mån tro? Konstigt.

Nathanael har börjat med en rolig grej om mornarna. Han sätter sig upp och säger hej mamma när han vaknar varje morgon. Känns som morgonen inte kan börja bättre.

Jag gillar att åka tunnelbana om mornarna. Varför?Im not gonna tell.
Men varför i hellskotta måste dom göra ultra big reklam för blue man group på väggarna därnere?Skitläskigt!

Tittade ni på melodifestivalen i lördags föressten?
I did. Tycker inte att rätt låt vann men bara för det så tycker jag inte vinnarlåten är dålig. Tycker bara inte att den är rätt för Europa. Jag hade ingen storslagen favorit i år som jag brukar ha men favorit var ändå Eric Saade.
Hyfsad låt (lite enformig dock),bra shownummer och så toksöt. Jag gillade många låtar i år men tyckte inte att någon av dom var rätt för Europa. Jag gillar verkligen Jessica Andersson. Och Darins låt är ju jättefin.
Någon jag dock inte gillar är Salem Al Fakir. Blev lite nervös att an skulle ta hem det hela. Hellre Anna då I say.

Nåja nog om det.

Idag ska jag träna lite tänkte jag innan jag springer ner till dagis och hämtar guldklimpen. Dags att komma igång igen. Upptäckte häromdagen i duschen att mitt "gäddhäng" på armarna är borta! Det lönar sig att kavla marsipan om dagarna ha ha.

Sover skumt om nätterna. Varannan natt sover jag supertungt och drömmer så mycket så att jag är dundertrött när jag vaknar och varannnan så sover jag så ytligt så att jag vaknar av minsta lilla ljud. Drygt som sjutton. Intressanta drömmar har jag iaf dom nätter som jag sover tungt. Inatt drömde jag en mycket underhållande dröm. Ska bli kul att dela med mig av den till en vän som var med i den.
Tycker det är riktigt intressant med drömmar. Kanske ska börja läsa om drömtydning.

apropå läsning så har jag börjat spåna på vad jag ska läsa efter examen av denna utbildning. Har ju cirka 500 poäng kvar att läsa till fullpott och så måste jag ju göra någonting också medan jag söker jobb sen. HAr några idéer men har inte bestämt mig än.

Nej nu ska jag träna innan tiden rinner iväg helt.

TJING!


sunshine

Sol i sinne brun inne..eller nåt..

Bra humör idag trots helt sjuk dag med trettiotvåhundra beställningar. Höll på att smälla av och självdö på stengolvet ett tag. Jag gillar att det händer saker men mina favorit dagar är ändå dom lugnare dagarna för då får jag fritt utrymme att leka och exprimentera. Häromdagen gjorde vi tex en amerikansk cheesecake med annorlunda ingredienser än vad vi brukar ha. Spännande. Där står vi som två fån utanför ugnen och glor in för att se vad som händer. Kul är det.
Fått två skrattanfall den här veckan. Min handledare är sån som säger roliga saker utan att veta att han är rolig.Han har roliga ordval för sig hela dagarna som jag tyker är roliga. Oftast så skrattar jag tyst för mig själv för att inte verka komplett tokig men trött som jag varit denna vecka så har det inte gått att hålla sig. Skrattade så tårarna rann i tisdags och igår. Kan säga att jag får fundersamma blickar då och då. Han undrar nog vad det är han har tagit under sina vingar.

Har drömt mysko hela veckan. Eller ja mysko är det om man berättar högt men det finns rätt logiska förklaringar ändå. Som en dröm jag hade i helgen..kunde inte komma på varför jag drömt den eller varför jag drömt om den personen. Men sen kom jag ihåg vad Therese och jag pratat om i förra veckan och då blev det genast logiskt.
Och häromnatten så drömde jag om sjuka partynätter i Thailand,flödande droger och om riktigt snabba motorcykelturer i tropisk hetta. Den drömmen var som tagen ur boken jag håller på att läsa nu.
Tänk vad mycket som kommer upp i skallen på nätterna. Saker man upplever på dagarna som man inte ens reflekterar över just där och då. Fantastiskt.

Såg en film i söndags när Patrik var här som Henke hade sagt var bra. The collector. Fy fasen vad snuskig film. Och groteskt äcklig. I samma stil med saw kan man väl säga.

Ikväll ska jag sitta med "projekt Jocke". En liten grej till min lillebror lagom till hans 20 årsdag.
Lär bli att sitta en stund imorgon också.
Måste packa imorgon också för Västerås resan. Funderar på att åka och simma också. Skönt motionsätt och ett bra sätt för mig att rensa bort tankar som jag inte vill ha kvar längre.

Nej fixa och dona och ner och hämta guldklimpen..

TJING!

a tired track

God kväll.
Sitter i soffan och softar. Mycket trött efter en slitsam vecka på praktiken. Jag försöker att ignorera att man faktiskt inte får betalt för allt slit man gör.Snarare tvärtom.Måste ju betala tillbaka csn sen. Har som tur är inte en stor skuld där tack vare mitt gamla akitvitetsstöd och föräldrapenning.
Men jag får ju betalning i kunskap och det är ju alltid nåt iaf.
Det är en slitsam branch. Har redan problem med fötterna och min från början onda rygg värker vissa dagar utan dess like. Fötterna känns surt att ha ont i då jag när utbildningen startade köpta DYRA ergonomiska skor just för att slippa ont i fötterna. Men men..

Imorgon gör jag sista dagen för veckan sedan 3 dagars ledighet. Trevligt värre.

Nathanael har varit sjuk hela veckan. Marcus har vabbat så att jag inte skulle behöva missa mer än nödvändigt.Jag var ju sjuk hela förra veckan så att vara hemma denna vecka också kändes inte bra.
Killarna har haft toppen dagar hemma tillsammans och vad jag har längtat hem när jag slutat för dagen =)

På fredag åker vi till Västerås igen. Dags för både min kusin Ronja och min finaste bror att fylla år. Ronja imorgon och Jocke på måndag. Blir sammanslaget kalas på lördag. Våren är helt tokig,födelsedagarna avlöser varandra.
Jag startar trenden i februari och sen rullar det på med moster,kusin Fanny,Britta,kusin Ronja,brorsan,kusin Rasmus och Marcus. Det är bara kusin Clara och Nathanael som viker av mönstret genom att fylla i augusti och oktober. Men kalas är ju trevligt =)
Brorsan fyller ju jämt också så blir ju lite extra i år. Och Ronja fyller tonåring.

Firade Britta i söndags. Hon fyllde 81 förra onsdagen. Hon blev väldigt glad för tavlan som vi tryckt åt henne med ölands huset på. Marcus kusin Patrik var med också. Marcus hjälpte hoonom att flytta resten av söndagen så jag och Nathanael hade söndagsmys tillsammans hemma=)

Var på bio i lördags i heron city. Såg Avatar i 3D format. Skitlsäkigt med 3D.Synd bara att filmen var mindre bra. Ska definitivt gå och se nya shrek i 3D.Höll på att garva ihjäl mig när vi fick se traliern.Mästerkatten i stövlar hade blivit en tjock liten misse..skitkul..=)
Skulle vara ballt att gå och se en skräckis i 3D.

Blev grymt sugen att gå på cosmonova snart. Är 2 år sedan vi var där sist. Ska kolla på hemsidan om dom har nåt roligt.

Föressten handlade ni nåt på fantastiska bokrean i år?
Det gjorde jag.Återkommer med vad och vilka som var bra.

Nu ska jag äta jordnötter (sådana med skal) och titta på det okända på tv4 plus. Älskar det programmet trots att jag alltid blir nojjig efteråt. =)
TJING!

happy day

Hej hopp
Är på väldans bra humör idag. Känner mig lyckligt lottad. Lyckligt lottad över Marcus och över Nathanael. Lyckligt lottad över att jag snart tagit mig till examen.Lyckligt lottad över att jag är där jag är idag helt enkelt. Det var inget jag hade kunnat föreställa mig för 6 år sedan.
Fantastiskt.
Jag älskar min familj!

Hade en mysig morgon. Nathanael vaknade tidigt och berättade att det hade kommit kiss i sängen. Bäddade ner honom i våran säng och tittade på Tottefilmen och läste ut sifferboken som han älskar.
Han är så diktig. Kan hur många år han är,kan peka ut siffrorna 1-10 och kan visa sin ålder,hur mycket fem och tio är med fingrarna. 2 år gammal,inte illa pinkat.=)
Men jag kunde ju alfabetet vid 3½ och kunde läsa någorlunda vid 4½. Han har nog ärvt sin klyftighet från sin mor=) Hoppas han ärver Marcus mattesnille också.

Jag blir hemma veckan ut tror jag. Har en huvudvärk som kommer och går och känner mig lite seg efter förkylningen. Bättre att vara hemma lite extra än att åka dit och jobba med kroppen och sedan bli sjuk igen.

Tänker faktiskt ta en tripp till Barkarby idag. Ska shoppa lite till Nathanael och så vill jag in en sväng på IKEA.
Skönt att åka iväg för sig själv en sväng. Ska träffa Therse vid 18 tiden för middag i stan och lite babbel,ska bli trevligt. Grabbarna ska ha lite grabbkväll då,vilket lär uppskattas.
Ikväll när jag kommit hem blir det film och soffmys. Ska se desperate housewifes också som jag missade i tisdags.

Nu ska jag äta frukost innan jag berge mig iväg.

TJING!

<3



Clara (min kusin) och Nathanael 7 februari 2010

flyta medströms

Hej hej
Bloggen försummad igen.
Jag måste inse att jag inte har tiden till att blogga varje dag som mitt liv ser ut nu. Men men.
Jag är nöjd ändå för livet känns bra och flyter på.
Sitter vid köksbordet och lyssnar på underbara Alicia Keys och Rihanna.
Jag är inne i en soul/rnb bubbla nu där soul och rnb tjejer avbyter varandra. Underbart.
Är inne på min 4e dag med praktförkylning så är hemma från praktiken. Synd att missa dagar där men samtidigt så måste ju hälsan gå först. Nathanael är peppar peppar frisk och på dagis. Han är stolt grodmatare till avdelningens grodor. Stora killen. Känns så oerhört skönt att han trivs så jättebra på dagis. Det gör ju att vi kan känna oss helt avslappnade under dagarna när han är där.

I helgen var vi i Västerås från lörd-sönd. Mycket trevlig helg måste jag säga.
I söndags var det dessutom kalas för min kusin Fanny som fyllde 6 år. Kul att träffa mina fina kusiner och Nathanael tyckte det var mkt kul att ösa loss i Fannys rum med morfar och ungarna. Thomas blir alltid lekfarbror på sådana tillställningar. Ungarna hopas kring honom och samma med Marcus.
Marcus kan knappt visa sig här hemma ute på gården förrän han har en ring av ungar runt sig som alla vill ha hans uppmärksamhet. Mycket roligt.

Imorgon ska vi till Britta som fyller 81 år. Har beställt en jättefin fototavla med huset på Öland som motiv.Den blev väldigt fin och så får hon en mindre tavla med ett foto som vi tog nere vid lagunen i somras. Hon åker ju inte så ofta till Öland längre så vi tänkte att hon skulle få ha lite av Öland hemma då.

PÅ torsdag blir det en fika med Therese.Har inte träffats sedan innan jul så ska bli trevligt. Tiden har ju gått så fort så känns inte som det var 3 månader sedan vi sågs. Men det är det. Får se var vi hamnar denna gång.förra gången blev det la rose eftersom typ allt annat var stängt.

Ska bli spännande att se när våren behagar att anlända. Jag är som säkert många andra trött på snön och kylan nu. Det känns som att det räcker. Och som husägare så är man dessutom väldigt trött på snöskottandet.

Ja just ja vi har planerat en liten hemlis här hemma i familjen. Kan inte säga mer om det nu men återkommer när jag vet mera detaljer.

Om man skulle ta och äta lite lunch kanske? Sedan ska jag välja ut foton till kollaget vi ska fixa tll Jockes 20 års dag. Tänkte även skriva lite i Nathanaels bok som jag skriver i då och då.

Blir det någon tid kvar sedan så ska jag läsa klart resten av boken som jag håller på med. Har köpt lite nya på bokrean på adlibris så vill ju bli klar med den jag håller på med så jag kan dyka ner i någon av de nya böckerna. Läser ju varje dag till och från praktiken och försöker hinna med en stunds läsande hemma också.

TJING!