Jhenny goes 14iz för 1000e gången...

Vet inte hur många gånger jag skrivit raden: "kalla mig fjortis men jag bara älskar den här låten.."
och nu gör jag det igen..kalla mig fjortis men jag bara älskar den här låten..
Inte för att han som sjunger ingår i gruppen man lyssnade på varje dag i 6 årstid nej utan för att jag är helt såld på rösten och låten är bara bra helt enkelt..sen är videon vacker och killen har ju det där gamla hederliga söta smilet fortfarande..

http://www.youtube.com/watch?v=K7NvEUiz10k

sad sad sad

http://www.youtube.com/watch?v=_ZNa3kbRPOw

by the way..någon som vet vad låten heter?

<3

vaccination,städ o röj och träning

Idag var vi till bvc och vaccinerade lillkotten.Var super nervös över det,det är ju aldrig kul när ens barn blir ledsna.
Men det gick jättebra iallafall.Första sprutan så skrattade han bara men på andra blev han lite ledsen men tröstade sig själv genom att köra in hela näven i munnen och gnagde febrilt.Sen fick han nappen och då var allting bra igen.
Vägde och mätte gjorde vi också. 6390 gram och 65.5 lång.Vikten hade sjunkit på kurvan så nu ska han få äta lite oftare och mera,får se hur det går.Men längden ligger han rätt så mycket över kurvan istället,väldigt lång för sin ålder. Han har ju att brås på så inte så konstigt.
I helgen ska han få prova fruktjuice för första gången,det ska bli intressant.
Filmölk har han provat i och med att doppa hela näven i sin mammas frukosttallrik och sedan stoppa den i munnen och det gick hem tydligen.
Måste snart väcka upp honom ute i vagnen,stackaren blev helt slut efter sprutorna och har sovit nu i 3 timmar.

Har passat på att städa och röjt lite under tiden.Bäddat rent i sängen,duschat av skötunderläggen,plockat med papper och tidiningar,gått upp med saker på vinden,tvättat två maskiner,fyllt och startat diskmaskinen,vädrat kuddar och täcken och vattnat blommorna.
Ikväll ska jag dammsuga och damma när jag kommer hem ifrån gymet.

Ja för dit ska jag ju ikväll.Blev inget i fredags eftersom jag inte kunde guida Marcus så bra dit.Kollade dock på kartan sen vart vi varit och snurrat och såg att vi bara var en gata bort ifrån gymet.Hade svängt av en gata försent bara så jättelost var jag ju inte.:)Åt grekiskt istället och softade hemma hela familjen.
Men ikväll ska det bli av för då ska jag ta bussen dit så jag vet att jag verkligen kommer fram,inte för att jag har en aning om vart jag ska hoppa av men det löser sig.
Pernilla ska köra aerobics kl sju så hon kommer inte förrän jag ska åka hem.Mitt core pass börjar 17.25.
Men men..

Nu ska jag ta en mandarin och sen väcka min lilla stolthet. =)

Tjing!

ps:Brukar vandra förbi en söt liten villa som det bor en gammal söt gubbe i när jag är ute och promenerar.Brukar kalla huset för söta lilla gubbens hus.Såg idag att huset är inte så litet utan fortsätter på baksidan och har dessutom en pool!! så nu heter han söta coola lilla gubben istället. ds.

core express,bråda dagar & tragiken med Heath Ledger.

Var på gymet och körde core express i onsdags. Det var hur kul som helst. För er som inte vet vad det innebär så är det mag och rygg övingar i grupp på matta till matchande musik. Men guuuud så jobbigt det var.Körde en timme på löpbandet direkt efter så var rätt slut när jag kom hem vid 22 tiden.
Ska tillbaka ikväll för en till core express klass. Fick jättesköna adidas pjuck när vi blev medlemmar.Specialgjorda för den sortens träning. Där tjänade man in 800:- =)

Det händer saker varje dag,inte en lugn stund.Nu har man träning också så nu finns det ännu mindre ledig tid men men det känns jäkligt bra och det är ju huvudsaken.
Är så trött bara men inte så att jag inte står ut.

Blev helt paff när jag läste i onsdags att en av mina favvis skådisar Heath Ledger dött.
Det är så trist när folk dör i så ung ålder och så hade han ju en liten dotter också som inte kommer att kunna minnas sin pappa.Tragiskt.
Läste aftonbladet om genierna som dog unga..sad sad sad..Flertalet av dom dog av droger dock..Det är nog inte många som pallar att bli stjärnor när de är unga.
Hursomhelst så går mina tankar till Heaths dotter Matilda Rose och hans övriga familj..
och god damn vad snygg den killen var..där förlorade filmvärlden ytterligare en hunk..:(




Tjing!

Hurtiga tider

Hurtiga tider är bara förnamnet.
Idag promenerade vi 1.3 mil med föräldragruppen.Gick till Kista och åt lunch och sen gick tillbaka hem.
Hittade tyvärr inte rätt väg att gå så vi fick köra off road med barnvagnarna genom en lerig och gropig hage men det gick för fram kom vi.

Nu på kvöllen har jag och Pernilla varit på prova på kväll på gymet i Vällingby. Det var aerobics och det var inte min grej så gav upp rätt snabbt.Mitt dåliga knä ville heller inte vara med på det.
Skrev på medlemsavtal så nu är man gymkorts innehavare i 12 månader framåt.Herregud vad tar jag mig för?
Jag är väl egentligen inte så sugen på att träna för mina överflödskilon kan jag gå ner genom att träna hemma och gå varje dag men nu är det ju så att min underbara sjukgymnast bannar mig för att jag inte tränar så nu måste jag om jag någonsin ska få upp kraft i ryggen igen.För denna smärta vill jag inte leva med jämt.
Kvinnan som jag ska träffa på gymet den 29:e har själv fött tre barn (vilket inte syntes ett spår av på hennes sexpack) så hon vet exakt hur vi ska träna för att stärka bäckenbotten igen som fick sig en törn under förlossningen och 9 månaders konkade av bebis.
Det här blir säkert bra sen att jag känner mig livrädd för mina nya förändringar det är en annan sak det.

Nu ska jag ta en varm dusch för mina benhinnor dunkar efter allt gå idag.

Tjing!

nostalgia :D

Jhenny erkänner: ja jag är youtube beroende.

Hittade en låt som jag ÄLSKADE år 1996.
Det var låten jag plågade grannarna uppe i 11:an med när jag ylade med i refrängen.
Det var låten jag dansade runt till med tunn vit fladdrande sjal i kohagen hos morbror i Sevalla.
Det var låten jag tjöt till under sentimentala stunder.
Det var DEN LÅTEN!


http://www.youtube.com/watch?v=c7dyXfHcYw8


diskmaskins breakdown och röksignaler

vilken dag! Först så säckade diskmaskinen ihop av mån mysko anledning så nu måste den kollas upp och sen höll jag på att skicka röksignaler ända till Västerås när jag kokade vatten till lillkottens mjölkersättning och totalt glömde bort att jag hade kastrullen på spisen.
Det är mycket i huvudet nu då blir det så där.

Talade nyss med Mikkiz i en lång stund om ditten och datten.Det var väldans trevligt =)

Nu ska jag byta bajsblöja så på återseende,,,


Tjing!

Alpint,på ny bana och en röst från förr..

Och regnet det bara öser ner, öser ner, öser ner...
Fruktansvärt trist ute idag och trött blir man av dessa gråa dagar också.Nej fy tusan! Jag vill ha sol och vår nu!

Idag är första dagen på flera månader som vi faktiskt inte har ett jota inplanerat och det är så skönt.Ingen att besöka,ingen som ska besöka och ingenting som ska handlas eller uträttas.
Förut avskydde jag dagar som såg ut så men nu när antalet sådana dagar har krympt så är det förbaskat skönt och välbehövligt när en sådan dag dyker upp.
Har spenderat förmiddagen med att titta på damernas störtlopp i världscupen.
Jag bara älskar utförsåknings sport, tycker att det är fantastiskt roligt att titta på Anja Pärsson,Jens Byggmark,Markus Larsson,Maria P-H och alla de andra när de flyger nerför backarna.
Och till min stora lycka så börjar snart konståkningstävlingarna,har dock tappat kunnandet i om det är EM eller VM men kul ska det bli iallafall.
Ja ja nog om det..

Talade med P idag vilket var ett trevligt samtal precis som många av de tidigare.Han är fortfarande på "rätt bana" och talade till o med om tankarna kring att sluta röka.Jag höll på att ramla ur sängen av chock.
Det vore ju fantastisk om det blev så men en sak i taget tycker jag.Han kämpar ju med ett livslångt beroende redan så kanske ska ta det lilla lugna men men inte min sak att bestämma.
Måste fortfarande bita mig i tungan för att inte börja garva rakt ut när man puttenuttar med Nathanael genom luren på bebis språk.Det låter så hysteriskt kul.

Pratade med en gammal vän igår som jag inte har pratat med på ett antal år.Det var trevligt och det visade sig att han inte bor allt för långt bort härifrån.=)

Nu ska jag tömma diskmaskinen

Tjing!

spagettiben

Är helt slut och har ben som spagetti nu efter att ha promenerat med några av tjejerna ur föräldragruppen idag.
Var ute i 2½ timme och gick och gick och gick.Det var tervligt men väldigt jobbigt när man kom hem och insåg hur benen skakade och luftrören krampade.
Men men var ju en rejäl promenad man fick iallafall och det var ju bra och så fick man snacka av sig lite också.
På måndag ska vi vandra till Kista och äta lunch där vilket kommer att bli en lång promenad det med.Men men för att få upp flåset igen så måste man ju börja.
Går ju kortare promenader varje dag också och ska börja jogga i elljusspåret som vi har runt husknuten.
Marcus har redan börjat och har sprungit i ett par dagar nu.
Ska till sjukgymnasten imorgon så måste kolla med honom om det är okej att börja springa medan jag går på behandling hos honom.Hoppas på det för här ska viktraset fortsätta!=)

Det blir nog väldigt lungt ikväll.Marcus kommer inte hem förrän kl 20 för att han ska iväg och lämna gamla bilen hos sin morbror som ska fixa den inför försäljningen så det blir Lilleman och jag i ett par timmar till=)


lätt som en fjäder,fynd och det händer saker

Känner mig lätt som en fjäder nu efter att ha varit hos sjukgymnasten.Ska tillbaka dit på onsdag så förhoppningsvis slipper man att ha ont denna vecka =)
Han är grymt bra och trevlig och jag är så glad att jag fick komma så snabbt dit utan att behöva köa i månader.

Pratade imorse med Marcus om att vi måste investera i en ny overall till Nathanael eftersom dom han har är i strl 50 och nu börjar bli små.
Som en skänk från ovan så sprang jag in i en overall i rätt storlek och till ett fynd pris när jag kikade runt i sumpans butiker idag.Det var bara att tacka och ta emot.
Fyndade även lite begagnade kläder som jag ska sy om till mig själv.Har kommit in i en period där jag tycker att det är kul att sy om och ändra kläder så har nu köpt två kjolar och en tröja som jag ska ändra till min egen stil.Ska bli kul=)

Det händer saker med våran lilla kille nu.3 månader gammal precis på dagen och har kommit in i en väldigt rolig period.Första tre månaderna är rätt så händelselösa.De äter,kissar,bajsar,sover och ligger och tittar utan direkt fokus.
Men nu är det andra bullar.Han har börjat att prata i form av olika ljud,han har blivit medveten om sin omgivning,han ler och skrattar åt saker och när man pratar med honom,han gillar aktivitetsleksaker som babygym och hängande mobiler och han tycker om att ¨få vara med där det händer saker.
Så nu är det väldigt kul om dagarna.Det är underbart att se honom utvecklas.
Tänk 3 månader redan,galet vad tiden går fort.
Dags att anmäla oss till babysim.Det kommer bli lyckat eftersom lillherrn  älskar att bada!

Imorgon ska vi ta en promenad med några bebiskompiar från gruppen och dess mammor.

Nu ska jag passa på att läsa min bok som jag håller på med medan lillkotten sover.Han har varit med sin far på jobbet idag ett par timmar vilket måste varit ett stort äventyr för jag fick hem en väldigt trött bebis.

Tjing!

En trevlig dag.

Idag har vi varit på föräldragruppen igen,första träffen för i år.Eftersom Nathanael var sjuk förra träffen så hade vi inte sett de andra på 1½ månad. Gud så stora de små kottarna hade blivit.
Nathanael var för en gång skulle vaken och med under hela träffen.Han,Robinson och Aron låg i runda babykorgen och var allmänt gulliga.Kändes bra att han visade upp sin gulliga och glada sida och inte skrek eller gnällde =)
Är skönt att komma iväg och göra saker,dagen blir inte lika enformig och isolerad då.
Idag provar vi för första gången att sova ute vilket han gör nu pch det verkar fungera bra eftersom han fortfarande sover så det ska jag nog fortsätta med.
Har fått mycket gjort sedan vi kom hem för 1½ timme sedan.Har strukit dukar och gardiner,ätit och städat vardagsrummet.
Dammsugningen tar jag ikväll när Marcus och Nathanael ska ha sin kvällsstund.

På tisdag ska vi ut och promenera med några ur gruppen,ska bli trevligt och så får man se lite mer av området också.
Blir nog en promenad med Therese i dagarna också som det ser ut nu.

Har köpt boxen med från A till Ö,plöjde tre avsnitt igår medans kotten ammade.
Bara älskar den serien,det vet nog Mikkiz som var med när jag imiterade Hedvigs dans som jag sen döpte till Hedvigs krattvals dans. remember that sötnöt? =)
Skitbra är det iallafall och så fick jag den på rea dessutom,kan ju knappt bli bättre.

Nej nu ska jag vika tvätt...ho ho ja ja vad roligt..eller inte..

Tjing!

sjuk

Sitter och väntar på att bli uppringd ifrån Spångas vårdcentral.
Gick ju och blev sjuk i fredags kväll men ändå mått hyfsat bra men det är det slut med.
Nu mår jag inte alls bra,det värker i lungor,bihålor och öron.
Hoppas på att få en tid idag.
Hoppas även på att må relativt bra på torsdag eftersom det är föräldragrupp då.Vill inte missa det eftersom vi missade förra gången då Nathanael var sjuk.

Har just nu en väldigt glad bebis som sitter i sin babysitter och snickesnackar med sina Nalle Puh figurer.Om han får något bra svar är nog tveksam.Han är nog charmigast på jorden på förmiddagarna,det är då han är som allra piggast och gladast.

Ska försöka peta i mig lite frulle nu.

Tjing!

barndoms välbehag

kalla mig barnslig men jag älskar denna film.

Jag kan se den om och om igen utan att någonsin tröttna.

Den ger mig rysningar och välbehag.

Den är vacker och påminner mig om en person ur min barndomsfantasi väldigt väldigt mycket.

http://www.youtube.com/watch?v=tKCmrR6gymA


dödligt besviken

såg precis en tjuvtitt på kommande säsong av min favvo serie one tree hill och jag blev så galet besviken.
Det är ett hopp på 4 år framåt i tiden om jag förstod rätt och en jäkla massa nya karaktärer och till min största fasa/besvikelse: Kevin Federline har en roll.
Det vet jag att jag läst en gång i tiden att han skulle vara med men det hade jag förträngt.
Usch och fy. Han må ha gjort en skaplig insats i CSI vad jag har hört men ändå. Han var en dansare och bara för att han gifte sig med Brittan så får han roller till höger och vänster. Nej det tycker jag inte är okej at all.
Men men det är ju inte jag som skriver manus och får bestämma så.
Är nöjd med att Chad-Michael Murray fortfarande är med iallafall. Han är så yummie och hans karaktär är så underbar.
Tyvärr verkar han ju enligt skvallret inte vara fullt lika underbar men det är en helt annan femma det.

nyår,förkyld och barnledig

Har gått och blivit dunderförkyld över natten.Är täppt i näsan och har ruskigt ont i halsen.
Men men jag valde att få besök av mamma och Thomas dagen före nyårsafton trots att jag visste att mamma var sjuk så får skylla mig själv.

Nu är jag barnledig och har varit det i ett par timmar.Marcus och lillplutten är ute och shoppar lite tillsammans med Tom.Har varit väldigt skönt att vara själv hemma ett tag.Har gått här och pysslat och donat med musiken på max.
Minns knappt sist då jag spelade musik högt,det blir ju inte så längre när man har små öron i familjen.
Iofs så har jag ju 4 st små öron till i familjen men dom är så vana med musik och andra saker som låter så de bryr sig inte.

Hade en trevlig nyårsafton. Åt tacos med Marcus kusiner här hemma och spelade sällskapsspel till långt in på natten.Satt ute ¨på våran inglasade veranda hela kvällen,hade infravärme på så det var jätteskönt.
Spelade bland annat alias som för dom som inte vet går ut på att förklara ord på ett sätt utan att nämna ordet som man ska förklara.
Det var ruskigt roligt och Marcus som sa innan att han var bäst på det spelet var naturligtvis sämst vilket jag redan visste så jag valde att inte vara i hans lag=)
Himla kul var det iallafall och det blev både livat och en hel del viftande och vevande med armarna.
Bilder från kvällen kommer längre ner.

Ikväll ska vi bara vara hemma här tillsammans med Tom.Blir nog att äta nåt gott och se en film eller nåt.
En lugn kväll blir det iallafall.
Har en fullspäckad vecka nästa vecka med sjukgymnastbesök,föräldragrupp och Västeråsbesök så lär ladda upp batterierna idag och imorgon.


Nathanael hänger med de större Petson killarna. fr v: Tom Henrik Patrik Nathanael

Henrik och Nathanael

Vi spelar TP 90 tal. Tom Patrik Henrik

Ännu mera TP. Henrik Marcus Nathanael

Tom läser fråga

Henke posar och Marcus skrattar

Fyll Marcus snyggve bild på mig och Tom

Som sagt så blevd et en hel del viftande och vevande under alias omgången.

Heinrich pratar med Martin

Jag klurar på vad Patrik förklarar för ord.

Tolvslaget. Kallt,snöigt och halt. fr v Tom Patrik jag och Henrik

Lite raketer

dagboksnostalgi del 1

Klev upp,svepte en skrewdriver stående och sen kastade jag mig ut och lät vinden slita mig i ansiktet.

/utdrag ur dagbok 2004.

casa del Petson/Norling part 1


Trädäckad sidoveranda fram till entre´n.

Framsidan

uteplatsen på framsidan

trappen upp till trädgården

växthuset

sidobalkongen

inglasade verandan på baksidan

verandan sedd från sidan

dammen

fontänen

gäststugan sedd från sidan

gäststugan framifrån

del av trädgården

stora killen 2½ månad


glad fis på skötbordet

babysittern är rolig

med mamma hos gammelfarmor i mellandagarna

skrattar i kapp med farmor

Med världens bästa barnvakt Skrubben på nyårsafton

glad kille ler mot pappa på nyårsafton

gnaga gnaga..svullet tandkött på nyårsdagen