det där med lågstadiet

Idag har jag haft en förmiddag med Nathanael i skolan. 
25 elever i årskurs 1 är ingen lek att hantera. 
Jag kommer aldrig att bli lågstadielärare det är iallafall en sak som är säker. 
All heder åt lärare och fritidspersonal. 
 
Det var roligt att vara med och se lite. Nu är jag väldigt närvarande redan som det är och jag frågar varje dag hur det gått och liknande men att faktiskt vara på plats var en annan sak. 
Det var mycket uppskattat av Nathanael också. 
 
Tänk att i NO så ingår filmen "Dunderklumpen" av och med Beppe Wolgers. Jag hade helt glömt denna raritet till pärla. Beppe var ju underbar. Ska definitivt fixa så vi kan titta hemma. 
 
I övrigt står det lite still nu. Ganska skönt men jag har mycket energi ändå. 
Har äntligen hittat någon som på allvar ser problemen med min rygg och ä beredd att hjälpa mig. Jädrar anacka var glad och tacksam jag är över det. Efter 7 års mardröm så kanske det problemet iallafall kan reduceras. 
 
Nu ska jag dricka kaffe, fixa klart en julklapp och sedan plocka upp godingen från fritids. 
 
TJING 

december

Och så har vi passerat in i December månad. Det är ju alldeles galet vad fort det går. Hösten var ett 100 meters lopp sen tog den slut.
December bjuder på så mycket harmoni men också stress. Förra året tog vi det piano och stressade inte alls och i år hoppas jag på samma.
Har adventspyntat och satt upp julgardinerna men resten av julpyntandet får bli den 14e. Brukar julbaka med lilleman på Lucia men Marcus ska ta med honom på AIKmatch i hockey då så vi tar julpynt och pepparkaksbaket den 14e i år.
Stockholmsår på julafton, ser fram emot det. Förr var det jobbigt att inte vara med min familj och släkt på julafton varannat år men inte längre. Är nog en kombination av mognad och att jag helt enkelt trivs bättre med Marcus familj/släkt än med min släkt. Ja alltså då räknar jag inte med mamma, Thomas, brorsan och mormor. Och mina kusiner. Älskar dem så klart men det blir så stojjigt plus att man måste stå ut med vissa andra som medföljer detta gäng.
Ser fram emot juldagen hos mamma, vi sover självklart kvar. Ska hem till mormor och fika då också.
Det blir nog en lagom jul, precis vad jag behöver.
Det har varit ett kämpigt år minst sagt.

På tal om Västerås så ska vi dit i helgen. Sover kvar en natt. Bara lite så där lagom mys innan jul. Jag ska då även passa på att åka ut till pappa vid minneslunden i Surahammar. Jag har inte varit där sedan i våras. Det ser jag fram emot.
Tänk att det snart gått 2 år sedan han dog, kan knappt ta in det.

Nehej nu ska här planeras julkort, det är i eftermiddag dags för fotografering. Woho.

TJING