fuck off and die

Aftonbladets reportrar och recensenter kan ta sig i häcken,tycker det är äckligt att Sveriges största tidning anställer så okunniga personer till att tycka till om musik,film och kändisvärlden..

lite kul

Jag tror redan att jag rekommenderat denna bok men gör det igen.

Hej mitt namn var EltonPersson av Martin Svensson.

Jag läste baksidan i en affär en gång och tyckte att den lät så bra och så olik den Martin Svensson som jag var van vid.
Och rätt fick jag för boken  gav mig en helt annan syn av denna människa som för mig var blond snygg kalufs som sjöng märkliga sånger om fiskar som viskar osv.
Boken var så bra så att jag läste ut den på tre dagar,hade jag haft mer tid så hade jag läst ut den på ett par timmar.
Det fashinerade mig att han tog upp den biten som många utelämnar,att de faktiskt är någon annan när de är artister än sitt eget jag. Han öppnade sin själ på ett rakt och nästan lite för ärligt sätt som fängslade mig totalt. Det var intressant att få se bakom masken på slutet av 90 talets svenska tonårsstjärna.

Jag kan verkligen rekommendera den..

Gillar man gruppen Nina Rochelle så förstår man både vissa av deras texter och hur grupp namnet kom till genom att läsa boken. Jag har alltid älskat låten taxi 43 och dess märkliga och djupa text men älskar den ännu mera nu när jag fått förklringen till texten..

Man får en hel del roliga och pinsamma info om artist och bolagseliten i Sverige,bland annat mycket från rockbjörnen och grammisgalan där det hände mycket snaskigt bakomkulisserna i början av 2000 talet. Sen är ju även denna Någon som hon heter i boken med och man behöver ju inte vara smart för att snabbt räkna ut att det denna någon är sångerskan och exfrun Dilba.

Läs boken.

Skrev till Martin i hans gästbok på hans blogg och fick det här svaret tillbaka:

"Ha ha ha. Vilket härligt inlägg. Hoppas att du gillar min nya roman. Hälsa din 15 månaders från mig. Kram Martin"

Lite kul =)


stora killen

Igår och idag har lilleman varit på dagis i 2 timmar utan Marcus. Hade varit lite ledsen men gick över snabbt. När Marcus skulle hämta honom så märkte han det inte ens. Idag vet jag inte hur det gått eftersom Marcus är och hämtar honom nu.
Stora dagiskillen =)


beautiful you

surfade runt på de olika katthemmen som jag hjälper och hittade många fina kissar men denna äldre man föll jag för direkt.
Jag ska alltså inte skaffa flera katter utan kan bara inte låta bli att titta runt på sidorna.



denna vackra man heter Zeke och bor på katthemmet i Västerås.
www.huskatten.com

planering och 2 dagar kvar..

Nu är det bara 2 dagar kvar tills Mikkiz kommer hit och vi ska ha våran helkväll.
Det ska bli riktigt roligt då det känns som det var evigheter sedan. Känns även som det var en evighet sedan vi var på en riktig Byb spelning,den vi var på i somras var ju massa andra band med på tex Takida. Inte för att jag har nåt emot takida snarare tvärtom men det blir inte samma sak när flera band delar på väldigt lite tid.
Nej på torsdag är det bara Byb plus förband som spelar och jag tror det kommer att bli grymt.
Dricka heineken och vin,fixa rock looken och tillbringa flera timmar med Mikkiz vilket inte händer allt för ofta nuförtiden..och så sist men inte minst Sveriges bästa live rockband live på scen..whhoooa jag kommer leva p ådenna kväll länge I think.

Håller på att pussla lite för att få ihop andra saker också. Ska ju på hockey den 18e feb AIK-Leksand. Vill så gärna gå men våran barnvakt Eva är utomlands då så måste fixa nån som kan passa Nathanael,kanske blir så att vi får lämna honom i v-ås över natten. Det är ju redan slutsålt och kommer att vara fullsatt så vill så gärna gå för det är topplagen som möts och det kommer bli grymt =)

Sen pusslar vi med sälen resan som vi hemskt gärna vill göra. Jag och Marcus har aldrig gjort någon resa tillsammans (förutom Öland då) och nu är vi sugna på att åka skidor båda två så skulle vara trevligt om man fick det att gå ihop så att man kan åka en långhelg till sälen. Men eftersom jag kommer att ha enbart csn efter denna månad så måste man pussla som sjutton med ekonomin. Får se hur det går..

Nu ska jag till Kista och titta om jag hittar nåt att ha på mig på torsdag. FIck ju present kort i julklapp som jag inte utnyttjat än.

Tjing!

Great!

Försenade bilder

Här kommer bilder som jag ligger lite efter med pga att det dröjt innan jag fått dom från V-ås..

Börjar med juldagen i V-ås..



Som ni ser så saknas jag på många kort tack vare kräksjukan och dom jag är med på borde jag inte lägga ut men gör det ändå =) ser lika risig ut som jag mådde..bild 10 har nathanael tagit på sig själv..=)

annandagen västerås:


här var jag med desstomer som nån slags kompensation tyckte dom tydligen för jag lovar att det är säkert 50 bilder på mig när jag öppnar mina klappar..valde dom bästa av dom sämsta att lägga här..blev som ett lakan efter hårt dygn med kräksjukan..

Claras dop:


Fick väl en si så där 50 bilder på detta av mamma men eftersom jag lagt upp våra egna bilder på detta tidigare så blir det bara ett par stycken..damen i blått på sista bilden är min halv moster Carola..min morfars barn alltså och mammas halvsyster..flickan med lockigt hår är min halvkusin Lisa,,

Helgen när mamma,Thomas och Jocke var här:

Vi spelade partyalias som är nästan som vanliga alias bara det att med man förklarar orden så ska man utföra olika rörelser eller stå i en viss position. Jocke skulle tex slå sig själv i huvudet,mamma skulle gunga på golvet ena gången och vara hysterisk den andra gången,Marcus skulle vara deprimerad ena gången och arg andra gången,Thomas skulle stå på ett ben och berätta två historier. Jag var den enda som slapp extra kortem och slapp därav göra knäppa saker..Men gud vad roligt det var,jag skrattade så att jag grät både åt marcus depression,mamma hysteri och Jocke när han slog sig som en galning i huvudet..=)

blandat:

Bilder på Clara med Jocke,Thomas och mormor..Sen min kusiner Rasmus och Ronja med tomten (Jocke). sist men inte minst Nathanael på Claras dop.

Det var allt...

Godnatt..

When we smile

i dag harjag fått min beskärda del av antiken litteratur och hinduismens tidsdelar.
Men det gott folk tycker jag är roligt..
Religion är väldigt intressant tycker jag så har en rolig vår framför med massa spännande kulturer,seder,myter,gudar,ceremonier,riter med mera..
Läste om Odysses idag på svenskan och Sapfos kluriga dikt förmodligen skriven av lesbisk kärlek. Även Medeas monolog fick vi läsa och diskutera i grupp..skitkul var det..
Vi har gängat oss nu i klassen också så nu känns det lättare när vi diskuterar och jobbar i grupp..=)

Idag var det kul att vara i skolan...

Sapfos dikt vi diskuterade och analyserade:

Gudars like syns mig den mannen vara,
han som mitt emot dig kan sitta, han som
i din närhet lyss till din kära stämmas
älskliga tonfall
och ditt ljuva, tjusande skratt som alltid
i mitt bröst bragt hjärtat i häftig skälvning.
Ser jag blott dig skymta förbi mig flyktigt,
stockar sig rösten;
tungans makt är bruten och under huden
löper elden genast i fina flammor;
ögats blick blir skymd och det susar plötsligt
för mina öron.
Svetten rinner ned och en ristning griper
all min arma kropp. Jag blir mera färglöst
blek än ängens strå. Och det tycks som vore
döden mig nära.


Nu ska jag mysa ner mig i soffan...fullsmockad dag imorgon med veckostädning,läxläsning,läsa på till prov och storhandla..

Tjing!

Godnatt Sverige

Nu blir det scrubs o sen sängen..väldans trött är jag och så ska man upp kl 7 och vara i skolan kl 9 pigg och fräsch..hua hua..men promenaden till skolan gör alltid gott...

fantastiskt

Det är fantastiskt vad en lite pratsrund med någon över internet kan göra susen..Där satt jag trött på min hemupggift,trött i allmänhet och allmänt less och nu sitter jag här med ett leende på läpparna,dock fortfarande trött men ändå =)

Tjing!

Vardagen börjar ta form

ja nu har vardagen börjat att ta form..
Min vardag som student. Marcus vardag som pappaledig och Nathanaels vardag i allmänhet. Nu ska den ändras igen då lilleman börjat inskolningen på dagis idag och  Marcus snart ska återgå till jobbet. Ska bli skönt med rulians och rutiner igen efter att ha haft "ledigt" så länge.
Jag trivs i skolan. Religionen är roligast. Svenska B inte full lika rolig. Jag hade en helt annan syn på svenska B än vad det var. Jag tycker svenska B påminner mer om historia A faktiskt..skitsynd..Inte för att historia är tråkigt men jag hade hoppats på mera språkuppgifter och då blir man ju besviken när det inte blir så..

Jag följde med till dagis idag eftersom det var första gången. Marcus hade missuppfattat tiden så vi var en timme sena så blev bara en halvtimme idag, Fick massor av papperatt fylla i och lite annan info. Nathanael lekte lite och skapade band med sin ansvariga fröken. Det hela gick bra. Imorgon ska Marcus dit själv med lilleman eftersom jag ska till plugget igen..spännande..

Nu ska jag roa lilleman som vill ha uppmärksamhet..

Tjing!


you cant reach me,you cant pull me down,or I just dont want you to..?

Känner en blandning av sorg,ilska,förtvivlan och hopplöshet just nu.
Inte för att det hämt mig något eller någon annan heller utan mina känslor grundar i ett gästboksinlägg som jag fick av min styvsyster.
Min styvpappa,alltså Thomas som jag benämner honom som i bloggen är skitadålig på att höra av sig till sitt barn och sina barnbarn. Det får tyvärr jag äta upp då A vänder sig till mig med sina åsikter om det istället för till Thomas.
Jag har full förståelse för hennes känslor samtidigt som jag har full förståelse för hans. Ingen av dom hör av sig till varandra helt enkelt.
Jag tycker attd et är jättetråkigt att det är så här och har haft diskussionen uppe många gånger med mamma och Thomas. Jag önskar att det blir bättre..dels för deras skull och för min och Nathanaels. Jag menar Thomas är ju mer pappa och morfar än vad min biologiska pappa är vilket innebär att hans barn och barnbarn borde vara som våran familj också så som Thomas är.
Blaaah det är så jobbigt det här. Det som stör mig är det dåliga samvetet som nyper mig i tårna.Jag vet att A inte vill ge mig dåligt samvete med flit men det är det som sker när hon vänder sig till mig med det här.
Jag blir arg på mig själv som ens känner en uns dåligt samvete för jag har absolut inget att ha dåligt samvete över,inte i det här ämnet iallafall..

Inte räcker det här heller..tyvärr..jag har ju även en halvsyster (samma pappa) som indirekt straffat mig för att pappa hör av sig mer till mig än till henne..där är det hela bara skrattretande..hon är avundsjuk på en kontakt som jag inte ens vill ha..som jag mer än gärna skulle ge henne så fort jag bara kunde..Hon har en stor fantasisyn på min och pappas kontakt trots att jag påpekat i långa mail och sms att så inte är fallet. Jag blir alltså straffad genom en fantasibild..
Hennes fantasibild har skapat en avundsjuka och distans som gör att jag för min systerdotter enbart är presentgivare på födelsedag och jul. Liksom A (min halvsyster börjar också på A) också är för Nathanael. Jag har mängder av kort på kylskåpet på L min systerdotter och de har tydligen detsamma på Nathanael men mer än så är att gå över gränsen..
Min 5 åriga systerdotter tjatar om att träffa sin kusin (Nathanael) men det lär ju inte hända innan A släpper sin fantasibild..Jag har senaste åren haft förhoppningen att detta ska släppa när pappa dör.helst innan det så klart.

Livet är fantastiskt ibland..

För att minska risken för missnöje över att jag dragit upp detta här så tillägger jag att jag använder min blogg för att ventilera mig och får ur mig tankar,ideér,åsikter och så vidare..jag skriver helt enkelt om det som ör aktuellt just här och nu..Jag nmanger inga utan tillåtelse och för mig är det respekt nog..

Tjing!


13 days left


ung och gammal kärlek

Roat mig med att gå igenom gamla bilder från när Nathanael var nyfödd och fram till 5 månaders ålder..hittade den här fina bilden på honom och mormor tagen när han var 20 dagar =)


pluggeri pluggera

Jag insåg precis att jag glömt att skriva om min skolstart som skedde för 5 dar sedan.
Jag går numera på Västerorts vuxengymnasium där jag läser Svenska B och religion och efter Mars även samhällskunskap. Det är meningen att jag den 14 maj alltså om 3 månader ska har 3 kurser till att lägga till i betygen.
Eftersom jag var något lost och inte hittade till skolan så följde min kära familj med mig. Väl framme så gick jag ensam in i enten.
För att göra en lång historia kort så fick jag fråga 6 gånger efter vägen och alla 6 personer hänvisade till en och samma trapp. En trappjävel som inte gick att hitta! Jag hde väntat mig att i denna entre hitta en synlig trapp inte en trapp som var gömd bakom en dörr och denna korridor hade säkert 40 dörrar och alla enbart med nummer på.
Inga kartor och inga skyltar förutom sals nummer..Jag var helt lost. Man skulle kunna tro att jag i detta kaos skulle få panik men icke jag började enbart att tappa humöret. När jag av en vad jags kulle kalla för lyckträff hittade trappan som alla pratade om så kom jag upp till en identisk korridor som jag nyss befunnit mig i en trappa ner. Jag fick lägga ihop ett och ett och leta mig fram till rätt nummer. Det var bara jag där än så länge,skönt då jag avskyr att komma sist.
När jag stått där och sett vad jag kan gissa på uppenbart nybörjar aktig ut i 10 minuter så kommer det iaf en till levande själ som stannar och inte går förbi som alla andra gjort föregående kvarten.
Jag hälsar och hon hälsar tillbaka. Tjejen trodde att dom bytt sal eftersom det bara var vi där. Bytt sal? Ska man inte upplysa om sådant? Det trodde jag och yttrade det till denna tjej. Hon börjar gapskratta och konstaterade att jag var ny på skolan. Jag= levande frågeteken.
Hon sa att vid varje ny kursstart så ändrar dom salarna så det som står på pappret som jag krampaktig hållt i handen och läst säkert 15 ggr sedan jag klivit innanför entredörren stämmer aldrig.
Seriös skola,tänkte jag..
Mycket riktigt så hade dom ändrat från 217 till 225. Jag började genast att oroa mig för hur jag då skulle hitta till nästa sal när jag skulle ha religion 3 timmar senare.
Svenska lektionen var seg trots attd et bara var genomgång och intrduktion.
Kursinnehållet kändes som rena grekiskan och till min fasa så innehåller kursen 3 muntliga redovisningar varav en av dom är en längre djupare sådan.Jag satt genom lektionen,försökte att ta upp så mycket info som min trötta hjärna kunde bära med ett nollställt ansiktsutryck.Här skulle det då inte bjudas på att jag inte alls var expert i analyser och antik litteratur.
Efter svenskan som var en timme lång så hade jag 2 timmars håltimme innan religionen skulle börja.
Kul. Inte orkade jag gå den 25 min långa promenaden hem för att efter en timme gå tillbaka i bitande minusgrader. Tacl och lov blev ajg tillfrågad av denna tjej som jag tidigare pratat med om jag skulle hänga på och det tackade jag ja till.
Hon hade gått i skolan där redan i högstadiet för hundra år sedan (hennes ord) och kunde stället utan och innan. Hon gav mig en snabb rundvandring i den södra delen av skolan,skolan var stor kan jag lova. Vi gick till cafeterian där vi köpte macka och dryck. Satt sen och pratade i 2 timmar. Det var som att jag känt henne flera år,det kändes inte alls kyrstat och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Jag tror att hon hette Afasi eller nåt liknande och hon kom från Iran hit till Sverige när hon var 5 år och idag är hon 28 och kändes lika svensk som jag. Det var en öppen,pratglad och lite halvcrazy tjej som var skittrevlig och rolig. Jag garvade så att jag fick ont i magen. Känns som att det är hon som kommer att få mina svenska lektioner att kännas lite lättare:)
Vi skildes åt när våra andra lektioner började. Jag hittade nu lättare fram till min sal och den hade inte bytts ut till min lättnad.
Religions lektionen var väldigt intressant och rolig. Det var till min lycka samma lärare som i svenskan.
Kursen verkar jätteintressant och jag ser fram emot allt som kursen kommer att bjuda på.
Eftersom skolan ligger mitt i tenstas högkvarter så innebär det att det är en mix av massa olika folkslag på skolan,det kan ju bli väldigt intressant i ett ämne som just religion.
Jag lär dock hamna lite i underläge när vi ska grupparbeta om islam då 90% av mina klasskamrater var just muslimer. Dom kommer åka på en räkmacka och jag kommer åka på en wakeboard långt efter somd en vilsna räkan.
Men men ska bli jätteroligt iaf..

På torsdag är det dags igen att sätta sig i skolbänken..Positiva med att gå i skolan är att man känner sig ung =)
Negativa är kostnaderna av skolböcker,900;. för 3 böcker..helt galet..

Tjing!

tankeverksamhet

Jag är så avundsjuk på dom som bara kan lägga sig ner och somna. Jag kan inte det. Jag tänker och grubblar tills jag antingen somnar av utmattning eller somnar av att jag blir trött på mig själv.
Det är bara efter riktigt intensiva dagar med extremt mycket att göra och en väldigt aktiv Nathanael som jag kan somna direkt.
Jag älskar att sova i övrigt. Inte när jag var liten och tonåring dock för då led jag av groteska mardrömmar utan dess like.
Nuförtiden drömmer jag sällan mardrömmar. Nu drömmer jag knepigt och osammanhängande. Lite så som mina tankar är ha ha.
Tycker det är roligt att analysera mina drömmar på morgonen tyst för mig själv i huvudet medan jag gör mig iordning,det är lite av en hobby jag har.
Nej jag är inte galen..bara väldigt djup med oändlig tankeverksamhet..

god kväll

Har haft en förträfflig helg.
Hockey som jag tidigare nämt i fredags vilket var kanon.
Fin besök i lördags av mamma,Thomas och lillebror.
Vi käkade tacos,drack bira och cider och spelade Buzz och party alias som Marcus fick av mig i julklapp.
Det sist nämnda var jättekul med massa sjuka grejer man skulle göra. Jag skrattade så att jag grät. Bilder från spektaklet kommer när mamma behagar att maila över bilderna.
Igår softade vi allihopa hos oss,käkade texmex pasta och jag vann över Jocke i singstar som vi lånat av honom. Men Eminem förlorade jag big time i för jag kan fan inte rappa =)
Nathanael följde med mormor,morfar och morbror till Västerås och ska stanna tills på onsdag. Han behöver få en paus från oss och vi från honom. Han älskar att vara där och busa med morfar..pratat med honom i telefonen ett par gånger och han bara skrattade. Min lilla pluttunge.
Eller han är inte så liten längre. Nästa vecka ska han börja dagis.Helt galet.


Lite bilder från igår:


Idag promenerade vi till Sumpan där vi åkte skridskor. Vi åkte mycket när vi bodde i sumpan men sedan 2006 har vi inte åkt nått.Var riktigt roligt men man hade blivit lite ringrostig. Men jag stod på benen hela tiden till skillnad mot Marcus som vurpade och åkte iväg på ryggen=)

Efter skridskoturen promenerade vi hem igen. Har tittat på arkiv x och scrubs och jag har så gott som läst klart boken jag håller på med. Vi lagade pannkaka tillsammans och snart så ska vi se prison break som börjar på tv snart..

Imorgon ska Marcus hjälpa Britta som har problem med sin bil och jag ska premiär använda min nya motioncykel som jag fick i julklapp. Jag ska även göra om i Nathanaels rum lite och organisera om bland hans leksaker. Vi köpte en jättesmart förvaringsmöbel på IKEA till hans rum i onsdags. Vi ska även göra lite andra praktiska saker här hemma,tex å ska vi montera ner och göra rent köksfläkten. Till kvällen så blir det film och mys.

Nu ska jag gå upp och tvätta bort mascara och fixa nytto snacks till tvn..

Avslutar med en bild på Nathanael..

Att leka med min sjal är jättekul och händer ett par gånger i veckan =)

Tjing!

folkfest (målfest) på Hovet

Ikväll har vi varit på ishockey. Vi såg AIK-Mora. Resultatet blev 3-2 och det blev en kanonkväll. Det var 5800 på plats vilket är cirka 1000 pers mer än AIK-Västerås som vi var på den 29e december.
Det var tok laddat i publiken och eftersom det var fredagsmatch så låg öl ångorna som en smet i luften.
Jag skojar inte när jag säger att jag hade gåshud 70% av matchen. Det var så mäktigt och så kul. Hela Hovet sjöng verkligen och jag ångrar så mycket att jag inte tog med kameran. När jag klev in på hovet så var min första reaktion ren skräck då hela Hovet dundrade och jag trodde helt säkert att huset skulle rasa ihop. Vi hade gått in precis bakom AIK klacken som slog på trummor och reklamskyltar..Det var lite panikkänslor jag fiick men det släppte när jag väl kom in i arenan.
Till Marcus stora lycka så hamnade vi bredvid en spelare i AIKs fotbollslag där vi satt..han var väldigt exalterad över det=)

haft en kanonkväll..ishockey är faktiskt roligt=)

KOmmer somna ovaggad om si så där 20 min..gick till och från solna idag så vi har gått lite över 1½ mil..jag var så slut när vi kom hem..

Imorgon kommer mamma,Thomas och Jocke som ska sova över här..Vi ska spela Buzz och jag ska duellera ut alla i singstar..
Har för övrigt kommit fram till att jag borde starta upp nirvana igen och ta över Kurtans roll som sångare..jag fick tokhöga poäng när jag körde Lithium på singstar..=)

godnatt..<3

gymbyte

Jag har bestämt mig för att byta gym. Det gym jag tränar på nu är för dyrt för min smak och jag tycker inte att det känns så värt. Gruppträningen är visserligen kanon men jag tackar nej till att förnya mitt årskort. Det öppnade i dagarna ett nyt gym här i bromsten på över 1000 kvm som är 200:- billigare i månaden. Deras kvällspass passar mig dessutom bättre än på mitt gamla gym. Jag ska dit och titta på lokalerna någon dag och se vad jag tycker. Jag hoppas att jag kommer att gilla det för det ligger 7 min promenad från där vi bor. Mitt gamla gym ligger i vällingby vilket tar 20 min med buss plus 10 min promenad ner till bussen från oss och 10 min hem igen..
Vi får se hur det blir..kvar på world class vill jag inte vara iaf..

Gladfis



Livet leker när man är liten =)

makeover light

Gjorde en liten makeover light idag eller snarare en korrigering av min horribla utväxt..
Blev inte som jag hade tänkt då jag ville ha det ljusare men av någon mysko anledning så vill inte mitt hår dra åt sig ljus hårfärg.Mörk däremot duger tydligen bra då jag har kvar en HÅRTONING från januari 2007 som Mikkiz utförde på mitt underhår som skulle gå ur efter 8 tvättar..jäkla mysko..

Before:

nyårsafton 2008


after:


 ja ja min horribla utväxt försvann iaf..

Jag får rysningar

Vi var där men detta underbara ögonblick av publiksång måste jag missat..
fan vad mäktigt..

http://www.youtube.com/watch?v=EO0sQahRV9U&NR=1

Vi var där <3

Vi var där =)

http://www.youtube.com/watch?v=rJhdhHV_1Yw&feature=related


John Travolta

Mina tankar går till John travolta och Kelly Preston som förlorat sin 16 åriga son Jett.
Det kan fan inte vara lätt att förlora ett barn. Jag beundrar alla som lyckas att gå vidare..min mormor tex..hur går man vidare när ens barn blir mördat? mormor säger att man bara måste,om inte annat för sina levande barn..

Livet är inte rättvist jämt =(

ohhh la la

tittar in så här på kvällskvisten..

Jag är alldeles för tom i huvudet för att skriva egentligen så vet inte riktigt varför jag tog mig in här..
Men men nåt litet ska jag väl få ur mig..
sitter och pratar med ett förflutet ansikte på msn..många minnen spelar upp sig som ett videoband i skallen..det var roliga men också smärtfyllda år..1998 och 1999..vi konstaterade att vi "firat 10 års jubileum"..det är inte klokt vad tiden går..

Tittade på sista avsnittet av californication säsong 2 nyss..fan vad jag längtar tills nya säsongen börjar..Jag är galet förälskad i denna serie fylld av sarkasm och giftiga kommentarer..och David Duchovny..ohhh la la..
tittade på sneak preview av säsong 7 av 24 som snart börjar på tv..också en serie jag gillar starkt..=)

I like I like I like..



Gott nytt år

Gott nytt år till alla som läser här så här lite i efterhand. Hoppas alla hade en trevlig nyårafton.
vi hade det bra.
Hade tänkt dikta ihop nån slags årskrönika som jag brukar göra senare när jag får tid. Det är rätt roligt.
Jag hoppas 2009 blir ett bra år för mig och för alla andra. Det känns bra i magknuten så det blir förmodligen en jättebra början till att börja med.

Idag ska vi rensa i huset. Kasta och stoppa undan. Enligt Marcus bara kasta kasta kasta..enligt mig stoppa undan stoppa undan och kasta som sista alternativ. Nej men ska bli skönt att rensa lite ett bra sätt att börja det nye året på..

På söndag ska vi på Claras dop i Västerås. Kan inte påstå att jag känner mig tok exalterad över det. Men eftersom dom kom på Nathanaels dop och att jag gått på alla andras dop så måste man ju..
Det är inte det att jag inte vill träffa kusinerna eller morbror utan det att det kommer i majoritet upptagna snobbar med överlägsna blickar och som körsbäret i cocktailen så kommer även min morfar med familj.
För er som inte redan vet så kan jag ge en kort förklaring..Min morfar har aldrig tilltalat mig i hela mitt liv,inte ett ord på 25 år. inte för att jag sörjer för det för av det jag hört så är han en riktig skithög. Varken min mormor,mamma eller moster har något positivt att säga om honom. Den enda i släkten som har kontakt med honom är min morbror.
Jag har genom åren haft jätteproblem med att förstå hur han kunnat vara gift med min underbara mormor..den ruttna personligheten går inte ihop med min mormors..jag kommer nog aldrig att fatta..Sen har jag svårt att få in i huvudet att mormor varit gift och sambo eftersom hon bott själv i hela mitt liv..
Ja ja nog om det nu vet ni varför jag inte ser fram emot dopet direkt mycket..Kanske ska tillägga att han på Fannys dop frågade min moster vilka jag och Jocke var..och i Sevalla för 13 år sedan sa han rakt ut "vem fan är det där då?" om min mamma,han kände inte igen sitt eget barn..skithög..

Nej nu ska jag ta tag i saker här hemma..Eva kommer och passar lilleman sen så vi kan koncentrera oss på rensningen till 100%..

Tjing!

Julen 2008

Julen blev inte riktigt som planerat men blev helt okej ändå.

Julafton hos Britta i rissne gick mycket bättre och lugnare till än väntat. Flisan hade ändrat sig mycket och höll sig rätt lugn och tyst. Det blev massa mat och massa paket. Stackars granen som vi klätt syntes knappt bakom berget av paket.
Britta agerade tomte och Flisan tog snällt emot sina paket. Nathanael slängde en snabb blick på tomten sen var inte tomten intressant längre,han var helt oberörd. Tomten gjorde sitt yttersta för att få honom att ta emot ett paket men icke. Paket är inte heller något som faller vår son i smaken än.
efter över timmens öppnande så åt vi mat igen. Åt även innan Kalle och fikade med..
Klockan sju paketerade vi in oss i bilen hela familjen plus Henke och alla nya saker och åkte hem till Bromsten.
Henke stannadeen stund sen skjutsade Marcus honom till tåget.
Kvällen blev lugn hemma med tv tittande och magsjuk son.

Juldagen åkte vi till Västerås. Som jag sett fram emot det. Vaknade på dåligt humör och kände att nåt skulle gå fel denna dag. Stressade lämnade vi Bromsten och styrde till Västerås. Svängde förbi Mikkiz först där det blev en snabb visit för att byta julklappar. Nathanael fick bilar och badsköldpaddor och jag fick min älskade viva la diva box..tusen tack för det =)
Åkte vidare till mormor för fika och släktträff. Det var trevligt. Träffade Min yngsta kusin Clara för första gången vilket var spännande. Hon var så söt och jag fick hålla i henne länge. Även hos mormor böts det julklappar i massor.
Vid 16 tiden började jag känna mig varm och yr. Magen bubblade så trodde att jag var hungrig eftersom vi inte ätit nåt.
Vi begav oss hem till mamma för att äta julbord. Hinner lagom fram så är jag jätte hängig. En timme senare kaskad kräks jag som en tok. Jag har fått vinterkräksjukan..Hela kvällen fick jag spendera i Jockes säng tillsammans med en hink..Har aldrig kräkts så mycket förut..trodde inälvorna skulle komma upp. Medan jag feberyrade i sängen så fick de andra fira jul utan mig..Jag missade paket öppningen så hann aldrig se vad Nathanael och Marcus fick av mamma och Thomas. MIna paket fick jag öppna på annandagen när jag kände mig bättre. Vi blev kvar över natten i Västerås. Som tur var så kunde Britta åka och ge katterna mat eftersom hon har nyckel hem till oss.
Det var en eländig vinterkräksjuka. Även Henke,Britta,mamma,Thomas,Jocke,Annelie,Fanny och Eva fick den. Nathanael började och sen smittade det som en löpeld. Men nu är alla bra igen..Bara mamma och Nathanael som fortfarande känner av det i magen. Nathanael har fått special kost som han ska äta så magen ska bli bra igen..
Jäkla dyrt blir det med blöjor när ungen bajsar upp till 30 ggr per dag..
Blev kvar hela dagen i Västerås på annandagen. Jocke och Marcus stack iväg på mellandagsrean men jag orkade inte så blev liggande i Jockes säng halva dagen. Först efter att jag duschat och petat i mig 1 liter nyponsoppa och en macka så orkade jag gå upp och öppna mina paket..
Det var julen det..trevlig men kunde varit lite trevligare..

julafton i bilder:




juldagen i bilder:



Fler bilder från juldagen kommer..

Tjing!