Rasmus 27 år


Väldens bästa Rasmus fyller 27 år idag..
Grattis. Vi må vara kusiner men du kommer alltid att vara som min bror..❤ 






Thomas 65 år

Bästa morfar Thomas fyllde 65 år i lördags
Det ska vi fira när vi kommer ner till krist himmelsfärd. 
Nathanaels morfar alltså. Min styvpappa. 😁

...

Fotominne. Som jag saknar dig. ❤

stukad

Hej hej hallå dagboken
Eller hur var det Bert började?

Sliten stukad själ. Väldiga problem med axeln.. får skylla mig lite själv då jag kört på som inget hänt..det ger resultat nu. Lidit rejält idag och förbannat mig själv och min envisa sida.. "det ska bara gå". Suck. 

Många turer kring brorsans stundande besök också. Gjort mig ännu tröttare..Jag avskyr ändringar och det har ändrats 4 gånger..
Gjort mig irriterad. I måndags resignerade jag nästan helt när nya bud gällde och nu även inkluderade resterande familj nere på Öland. Det var mer än vad jag förväntas klara just nu så det avstyrde jag snabbt. Det här ska vara vår helg och min chans att lära känna Linnea bättre samt prata med Jocke. Då måste de övriga stanna kvar på ön. Annars blir showen stulen. Och då menar jag inte barnen. De har mammavecka hos sin mamma den här veckan och är inte aktuella för sthlm..

Mitt fokus just nu ligger på 1. Att vara tonårsförälder. Det går upp och ner. Just nu lite skakigt. Skoltrötthet och humörsvängningar varvas med ljusglimtar. Mycket pepp behövs just nu och en del "tjat"
2. Jobbet. Det kräver en hel del fokus just nu. Mycke på gång och jag försöker beta av listan innan jag går på sjukskrivning (som jag inte vet när den blir)..
3. Det vardagliga. Mat. Hemmet. Familjen 
Träning. 
4. Egentid. Något jag måste ha för att må bra. Det blir väldigt lite produktiv tid pga armen men försöker hitta annat som stimulerar. 

Vänner har jag pausat lite. Men ska ta mig i kragen och börja träffa dom igen..jag vet att det gör mig gott och ger mig energi bara jag väl tar mig orken  att göra det. 
Är så förbannat trött och mentalt bedövad så känner mig inget rolig. Det vet jag ligger hos mig själv. 

Snart hoppas jag på ljuset i tunneln och att snart vara tillbaka på banan igen. 



...



autopilot

Går på autopilot. Sista kraften att köra på sista dagen på hästveckan. Är helt slut i kroppen. Igår kväll kunde jag varken ligga på sidan,rygg eller mage så blev en halvsittande variant. Det har börjat nypa fast mer och mer i axeln. Den liksom fastnar till kort i vissa rörelser. Gör riktigt ont. 
Lite orolig att jag ska göra läget värre genom att jobba. Ska ringa min sjukgymnast för lite rådgivning. Hon kanske vet varför det nyper fast också. 

Många möten kommande veckorna på jobbet. Har dessutom en vårdplanering till. Hoppas att jag hinner avklara den innan operationen. 

På fredag kommer brorsan och Linnéa. De stannar till söndag. Vad vi ska göra hamr jag redan gått in på. 

Just här och nu känns allt lite motigt. Jag vet att det beror på min trötthet. Skulle vilja lägga mig ner och sova en vecka så känns det just nu. 
Längtar tills jag förhoppningsvis får sova smärtfri och kunna sova hela natten utan avbrott. Vilken morot. Dit ska jag. 

Inte så positivt inlägg så här på måndagsmorgonen. Haha. 

Imorgon  ska jag till frisören. Det ser jag fram emot. 

Ha en fin dag. 



segt i kontoret och tillbaka till rötterna

Just nu är mitt stora huvudbry hur jag ska hålla mig vaken på vägen hem från jobbet vid kl 15. Jag är inte trött just nu men när jag väl checkar ut härifrån så slår det till snabbt. Sovit 3.5 timme i natt så tröttheten lär bli brutal. 
Tempot har rullat idag så har gått i ett på jobbet. 

Tankarna snurrar angående nästa helg också. 
Lite katastrof tänk.. Kan bli frontalkrock eller lyckat. Det är ungefär. 50/50
Vi ska dessutom tillbaka till våra rötter. Jag har inte sagt till någon att vi kommer och hälsar på. Det är inte syftet med resan. Syftet är att göra det här tillsammans och att inviga Linnea i Västerås och vår bakgrund samt hänga tillsammans allihopa alla fem. 
Jag hoppas få med dom till lunden och hälsa på mormor också. . Brorsan har inte varit där än. 
Just att besöka viksäng är jag väldigt splittrad inför. Samtidigt som jag ser fram emot det så vet jag att jag kommer att bli ledsen. Av olika orsaker men främst att det är saknad efter mormor där för det påminner om henne men också sorg över att inte ha någon koppling dit längre. 
Vi får se. Jag "framtids ojar" mig. Det kan bli jättebra. Tror i vilket fall som helst att dagen kommer ge många intryck och jag kommer vara helt slut när vi åker hem. 

...

Den skriver jag lätt under på

fredag

Lite jobbig morgon idag. Fick upp ett minne som triggade känslorna. Har mediterat och ätit och känner mig efter det lite lugnare. 
Laddar för helgjobb. Jobbar kväll ikväll och sedan dagpass i helgen. Normalt sett har jag 13 timmars pass på lördagar och söndagar är jag jobbar helg men har kapat bort kvällarna fram tills axeln är fixad. 

Några lugna timmar hemma nu innan det är dags att åka till jobbet. Tyvärr snöar det idag igen. Inte lika mycket som igår men det går inte att göra klart projektet utomhus vid blött väder. 

Trevlig helg. 

ändrade planer och nostalgi.

Okej. Dagens planer sprack helt pågrund av vädret. Det har snöat (!!) Hela dagen och blåst
. Så mina planer sprack eftersom det krävdes torrt väder. 
Men jag var iväg på lite annat istället och fått en del gjort även hemma. 

Tack och lov så är det för varmt för att bli vitt på marken men det är ändå  inte roligt att det snöar. 

Hade svårt att somna igår. Fastnade i nåt CSI avsnitt som gick på tv. Somnade till slut och drömde märkligt. 

Har haft på en live konsert idag medan jag stökat hemma. En konsert som jag faktiskt gick på 1999. Denna var dock från indianapolis men från samma turné. Nostalgiska härliga minnen. 
Millenium tour. 👍






bra kväll och hjärntvätt.

Vad roligt det var idag. Visserligen bara uppstart och mest information men känner mig så motiverad att jobba med detta igen. 
Kvällen gick raketsnabbt också. 
Men jag skulle ljuga om jag sa det inte ska bli skönt att vila imorgon. Om inte annat så behöver min axel det. Vänster känns hyfsad idag. Höger inte så hyfsad. 

Något som intresserar mig är hur yttre faktorer kan påverka psyket. Exempelvis hur hjärntvätt kan uppstå. 
Har kollat på den fantastiskt välgjorda dokumentärserien Knutby- i blind tro samt uppdrag gransknings dokumentär om samma ämne. Fascinerande men läskigt. 
Såg även en dokumentär om folkets tempel med Jim Jones som ledare och sekten begick massjälvmord. Också intressant men fruktansvärt så klart. 

Tipsa hjärna om annat material i temat hjärntvätt/psykiska effekter. 


BPSD, utflykt och pyssel

Iväg på BPSD möte nu. Utbildade mig till BPSD administratör 2018 och jobbade aktivt med det i ca 1.5 år på mitt gamla jobb. På mitt nuvarande har det blivit i ropet nu först så idag är det uppstartsmöte. Jag tycker det är intressant. Beteende, bemötande, problemlösning och utvärdering. Sånt är roligt. 

Igår hade vi en fantastisk eftermiddag nere vid bryggan i Djursholm. 18 boende var med ut och 12 personal. Även chefen var med. Kaffe och bulle i solen  och glada boende som uppskattade värmen och utsikten och att få prata med varandra.

Jobbar kväll ikväll med min favoritkollega. Så jag hoppas på en mysig kväll. 

Imorgon är min enda lediga dag denna vecka. Har lite småsaker inplanerade sen ska jag skrota hemma och pyssla lite. Håller på att gör om i tvättstugan bland förvaringen samt håller på med målning av räcken och staket som inte hann bli klart i helgen. 



helgen och hästveckan är här

Vilken helg det har varit. Underbart väder. Fått mycket gjort men också njutit. 
Får inte lika mycket gjort kika snabbt längre pga axlarna men kör på med det som jag kan. 
Måla staket gick exempelvis bra så länge det var under axelnivå. Lyfta armarna gör riktigt ont. 
Var en sväng på IKEA med Eva och Nathanael igår och åt sedan lunch hos henne. Ja helgen har verkligen varit lite av varje. 

Idag börjar hästveckan. Känner mig hyfsat beredd mentalt men fysiskt inte alls. Har vansinnigt ont i axeln med strålningssmärta upp i nacken och ner i utsidan av överarmen. Det är typiska symtom på impingement fick jag veta. 
Men jag är på väg till jobbet. Kör på och får stämma av dag för dag. Kan de höra av sig från sophiahemmet snart. Snälla. 



fotominne

Fotominne 
Där står jag för precis 4 år sedan Idag. I London vid ett memorial för poliser som dött i tjänst. Alla blommor är för att det någon vecka innan dog en polis i terrordåd i London. 
Vi gick förbi och jag var så klart tvungen att kolla vad det var för plats. 



husmorstips

Jag är ganska bra på husmorsknep..Kan massor som är bra att ha kunskap om. Men en sak jag missat var att ättiksprit är bra för avkalkning. Så igår kalkade jag av vattenkokaren på jobbet och den blev som ny. 
Testade idag i badrummet hemma. Vi har efter förra årets badrumsrenovering svart dusch. Dvs att hela duschen med fästen och allt är svart. Då syns kalk som bildas lättare så idag gnuggade jag med ättiksprit och lät dra en stund och spolade sen av med hett vatten. Blev toppen. 
Så om ni precis som jag missat detta gamla husmorsknep så varsågoda. Nu kan ni. 

...

Japp. Också så jag. 😁

Godmorgon

Godmorgon. 
Igår var en jobbig dag. 
Bökigt på jobbet med många saker att göra på sidan av det vanliga dagliga. 
Hade sovit så dåligt natten till igår också så var ganska trött när jag åkte hem. 
Väl hemma så stökade jag undan det jag behövde göra sen blev det inte så mycket mer. 
Den här tröttheten som övermannar mig i perioder är tuff. Det är inte jag och jag känner inte igen mig själv vilket är jobbigt. 
Men men det blir förhoppningsvis bättre. 

Har nu långledig helg. Ska jobba en del utomhus. Måla klart balkongen. Börja bygga staket på utbyggnaden m.m. 
Har lovat Nathanael att vi ska baka bröd också så måste spåna på recept. 
Ska försöka vila och ladda upp energi för nästa vecka är min tuffa vecka på schemat. Jobbar alla dagar förutom torsdag. Så 6 dagars alltså. Den är slitig som den är men ännu mer när kroppen inte är hel. 

Igår kom min chef och frågade om jag kunde ta mig an ytterligare en post. Jag är redan kvalitetssamordnare och hygienombud. Nu ville hon att jag ska vara skyddsombud på det. För det går "hand i hand" med kvalitesarbetet som jag redan är involverad i. Jag sa inte ja. Jag sa att jag vill ha papper med tydliga konkreta beskrivningar över vad posten innebär. Så får se. I och med att jag fått en extra kontaktperson (vi ska ha 2 var) då min kollega gick över på nattrad och jag har redan 2 större poster så är det inte ett självklart ja. Först och främst måste jag ha fullt fokus på mina numera 3 kontaktpersoner. Deras dokumentation och genomförandeplaner, kontakt med anhöriga, kvalitetstimmar varje vecka med respektive dam och ansvar för deras lägenheter. 
Så det blir att fundera innan jag återkommer med besked. 
Tiden ska räcka och jag känner att jag först och främst är där för våra 8 boende. Men visst är det kul med andra ansvarsområden och chans att utvecklas men då ska tid finnas och chans till att bli utsatt ur tjänst utan att det drabbar kollegan för dagen eller boenden. 




sjukstuga och oväntade planer

Lagom till att jag är på benen efter helgens förmodade förkylning så är nu Nathanael hemma idag. Vi har chillat och spelat monopol innan jag åkte för att jobba. 

Kallt idag. Blåser kallt men solen kikar fram i perioder.

Fick ett samtal imorse. Blev ett planerat besök först hem till mig och sen vidare till Västerås helgen den 1a-2a maj. 
Jag ska besöka Västerås i sällskap av min brorsa (och våra familjer) . Den såg jag inte komma. Men jag hakade på. 






...

Haha som jag skrattade igår när jag såg denna..
Det är så jag att kommentera det jag ser utanför bilfönstret. Och just "åh kossor" är verkligen nåt jag brukar säga. 😂

negativ i positiv bemärkelse och ivrig.

Mitt covidsvar kom inatt. Negativt. Tack och lov för det. Kan jobba som vanligt imorgon och behöver inte oroa mig över att operationen ska äventyras. 

Det är fantastiskt väder ute och ganska varmt. Så idag blir det nog en längre stund utomhus. Men först frukost och kaffe. 

Jag kunde inte hålla mig. När väl kompletteringssakerna till mitt projekt som var tänkt till sjukskrivningstiden efter operationen kom så kunde jag inte låta bli att börja. Har redan kommit en bra bit. Jag kanske lägger upp en hint om vad det är jag ska göra inom kort. 

Har ni kollat på videon som jag tipsade om?
Är dom inte riktigt bra? Och Connie, vilket speciellt sound. 

Jag älskar verkligen det små detaljerna här och där som ökar livskvaliteten. 
En bra låt. En god doft. En skön kvalitet på en textil. Ett tänt ljus. En speciell smak. Vackra små ting. 
Det är något som jag ska skriva ett längre inlägg om senare. 



tips

Ett tips. 
Fantastisk låt i en fantastisk duett tappning.
Helt underbar. 

https://youtu.be/0q38vik400I



tips

Fantastisk låt i fantastisk duett tappning.
Helt underbar. 

https://youtu.be/0q38vik400I



...



håll ihop det

Okej. Nu gäller det att hålla ihop det här. 
Jag behöver ett negativt svar på dagens prov. Sen invänta nästa lediga dag. Jag behöver akut planera in resa till Västerås. 
Det är ett prio. 
Jag vill inte gå in på varför. Räcker med att någon behöver det nu. Och jag också. 



silverlinjen och covidtest

Tillbaka till riktiga verkligheten. Nathanael är hemma igen. Hämtade honom igår kväll vid 22 tiden när han kom med silverlinjen från Öland. 
Idag börjar skolan igen. 
Har jag berättat om silverlinjen?osäker. 
Kan dra det lite kort. Silverlinjen är en busslinje som trafikerar Stockholm- Öland 
Ett raststopp i ringarum söder om Söderköping. Tryggt och säkert för barn att åka ensamma då det är väldigt liten risk att komma bort..
Vi har dessutom lyxen att bussen har en av sina öländska stopp i Rälla. Ungefär 150 meter från stugan och 1.3 mil från mamma och Thomas så det är perfekt. Nathanael åkte första gången själv på höstlovet 2019. 
Har sedan åkt flera gånger. 
En perfekt lösning när han vill stanna på sina lov som nu efter påskhelgen exempelvis..

Eftersom jag varit snorig i helgen och haft en feber som kommit och gått och inte mått på topp så ska jag covid testas idag. Får ett hemtest under dagen. 
Med tanke på mitt jobb så är det lika bra att ta det säkra före det osäkra. 
Är ledig på schemat idag så behöver inte ta ut sjukdag idag iallafall.

 


att jaga svar

Jag har genom åren fokuserat mina tankar till frågor om varför. Letat mina svar. Många svar har jag hittat och sedan fokuserat på varför i svaren.
Hoppats på att svaren ska ge mig sinnesro i ämnet. 
Det har det som oftast inte. 
Började sakta att tänka om. Fokusera om. 
Minimera fokus på svaren. Titta på situationen/ämnet. Processa det. Bestämma vad jag ska göra utav det. Hitta acceptans. 

Verkligen inte lätt och inget man gör över en natt. Men jag måste säga att efter jag minimerade mitt fokus på varför så har jag  hittat ett helt annat lugn hos mig själv och en helt annan "jag "  att bemöta förändringar ( som är något som jag har svårt för) 
Är fortfarande nyfiken som person så svar kommer alltid att intressera mig. Dock på ett annat plan. 
Lite flumigt inlägg så här en sen söndagsförmiddag kan tyckas. Men det är jag i ett nötskal. Välkomna till mitt huvud. 😁



lagom lördag.

Vilken härligt solig dag. Åkte till Sundbyberg och promenerade sedan längs bällstaån bort till Solna. Så skönt. Lite blåsigt men helt okej. Eftersom jag hade feber igår och inte känner mig på topp idag så blev det varsamt tempo. 
Åt en lättare lunch på café båthuset vid Solna kanotklubb. Promenerade sedan tillbaka till Sundbyberg. 
Alldeles lagom. Ligger i loungesoffan på altanen nu och dricker kaffe och lyssnar på musik. 

Vad gör ni idag? 





sångskal

"Du borde sjunga på smule" 

Jag visste vad smule var. Det är en sångapp där man kan sjunga själv eller sjunga ihop med andra och posta. 

Jättekul. Skulle gärna göra. Men nej. 

Varför? 
Jag känner mig som mest naken när jag sjunger. Exponerad. Jag sjunger med känslor. Det är något intimt. 
Jag är inte där än att ta det steget. 
Jag tycker själv också att jag sjunger hellre än bra. Jag tycker det är roligt men är långt ifrån proffs. 

Kan perfektionen ligga mig i fatet?mina höga krav på mig själv? Absolut. 
Just det höga kraven är något som jag jobbat med länge. Blivit så mycket bättre men det kanske fortfarande spelar en roll i diskussioner som denna. 

Jag har skrivit här förut att jag sjunger på jobbet ofta och gärna. Gör mig inte så mycket om mina kollegor hör. 
Men en incident häromdagen gjorde mig lite obekväm. Jag sjöng tillsammans med en av mina damer som jag hjälpte upp ur sängen. Dörren var stängd..Vi sjunger tryggare kan ingen vara. Plötsligt hör jag min kollega "åh du sjunger mycket fint. Fin röst" 
Hon hade kommit in utan att jag hörde det. 
Jag blev så obekväm. 
Jag var inte beredd på att någon annan hörde vilket överraskade mig. 

kanske något att jobba med mig själv med. Komma ut ur mitt sångskal. Haha. 
En dag kanske. En dag. 


mentalt frånvarande.

Jag har fått feber. 
Jag vet inte om det är axelrelaterat eller något annat. Har strålsmärta från axel  ner i bröstkorgen. 
Men har vilat massor ikväll så känner mig vid gott mod ändå.
Har varit lite bortkopplad mentalt i nån vecka. Har gått på lite autopilot..Men nu börjar jag att komma tillbaka igen. 

På söndag kommer Nathanael hem från Öland. Ska bli skönt att få hem honom igen. 

Trevlig helg. 

fisk eller orm?

Okej. Till frågan. Är ålar mer lik fisk eller en orm? Ja jag vet att de är fisk till arten men utseendet då? 
Vad säger ni? 
Jag är livrädd för ålar för att de påminner mig om ormar. Usch. Jag gillar heller inte djupt vatten så att möta ålar i vatten är ett skräckscenario. Har inte mött ålar på direkt nära håll. Men på en snorklingstur i röda havet utanför ön mahmya så snorklade vi runt ett stort rev. Jag och Eva vek av mot höger och de andra till vänster. Ploppade ut alla möjliga fiskar ur hålorna i revet som vi tittade på. Plötsligt fladdrar två stora ålar ut ur ett hål. Herregud. Eva var närmast och såg dom först så jag ser henne panikvända och simma bort från revet. Jag var tätt bakom när jag såg vad det var hon simmade bort från. Tur simning sitter i ryggmärgen för annars hade jag sjunkit som en sten av rädslan. Vi var ju mitt ute i havet och det var vråldjupt. Men jag tog mig ut igen. Inte lika nära men jag gjorde det. 

Så det var min lilla story om mötet med ålar. 

Vad säger ni? Ser dem ut om en fisk eller orm? 



projekt och paradise lost

Har precis beställt lite material till ett projekt som jag ska syssla med under min sjukskrivning efter operationen. Ett av få projekt som jag kommer kunna klara av att utföra. Kanske inte lika snabbt som jag skulle kunna men jag kommer kunna pyssla med det. Ser fram emot det. Det är något som jag haft i huvudet länge. 
Så idag kompletterade jag det som jag saknade i materialväg. 

Jag har snöat in just nu på ett ämne som intresserar mig. Ett rättsfall i USA som är anmärkningsvärt. 
The West memphis Three. 
Finns fantastiska dokumentärer på hbo att se. Dokumentärfilmare började filma från första stund 1993 och har sedan gjort 2 uppföljningar och följt fallet kontinuerligt. 
Fallet är verkligen märkligt. 
Utan fastställande bevis så dömdes 3 ungdomar för mord på tre 8åringar. Två dömdes till livstid och en till döden. 
Fallet är verkligen intressant och slutuppgörandet är fruktansvärt illa skött. Hela processen är illa skött av det amerikanska rättsväsendet. 

Rekommenderar verkligen paradise lost. Del 1-3. 


ur banan

Har lyckats städa bort påsken. Tvättat 4 maskiner tvätt. Städat i min hall. Tagit en lång promenad och planterat lite på framsidan. Men nu tog det stopp. Orken tog slut. Känner mig helt ur banan idag. 
Glad men ur banan. 

Inte ens ett hjärt filter kunde ta bort tröttheten. Haha. 



Sovit hela natten

Försöker kicka igång den här dagen. 
Sovit hela natten utan att vakna så kroppen är nog lite chockad. 
Jag var brutalt slut igår. Hade så ont. Åkte och jobbade iallafall. Jobbade över för att ha vårdplanering med familjen  till en av mina kontaktpersoner. Det var en utmaning. 
Det svåraste är inte att ta hand om dementa. Det svåraste är att bemöta anhöriga som också är dementa eller i förnekelsefas. 
Men det gick bra men jag som redan har urvriden innan pga en lång arbetsdag med smärta var helt slut. Fick knappt på mig mina kläder när jag skulle byta om och åka hem. 
Blev hämtad utanför jobbet som en skänk från ovan. 
Handlade lite , gjorde mat och duschade.  
Skulle sen se på dokumentär medan jag hade vettekudden. Blev varken dokumentär eller vetekudde. Vaknade när M kom hem från innebandyn men somnade om igen. 

Så ja här sitter jag nu. Det är helt galet vad smärta tar energi. Det passar inte någon som redan lätt blir mentalt trött av intryck och ljud. 
Blä. Vill bli av med det här nu. Vill bli mig själv igen. 

påskdagen






Påskdagen i bilder. 
Påsklunch hos mamma och Thomas.
Äggjakt på deras baksida. 
Fika och kalas för Kelly
Såpbubbelmys på muren i solen 



dålig sömn och kallt ute.

På väg till jobbet. 
Sovit så dåligt inatt. Drömt axelrelaterade drömmar och vaknat när jag rört på mig. 
Så idag är det segt i kontoret. 
Kallt ute idag. Var tog värmen vägen som vi hade i påsk. Den vill jag ha tillbaka. 

Tittade på en dokumentär igår på hbo om morden i Robin hood hills på 90talet.
Avslutade med en film som brorsan tipsat om. Andra sidan hette den. Och ja den handlade om spöken. Men jag var för trött för att noja efteråt. 



back home

Hemma igen. Gick snabbt hem idag. Cirka 4.25 med paus. 
Packat upp lite och fixat. 
Nathanael är kvar nere på ön tills på söndag. Han har påsklov. 

Ska ta en dusch och sen slappa lite. Imorgon är det jobb igen. 

Varit en väldigt härlig påskhelg. 

hos katterna.


Påskpyntat hos katterna. 
Det var becksvart när vi kom till stugan i torsdags kväll så jag sa hej till dom först igår morse. Blev lite ledsen precis som vanligt. Men idag känns det bättre. 


härlig påsk.

Vilken påsk vi har. Vädret är magiskt. Satt ute i solen flera timmar igår och även idag. 

Igår storstädade vi stugan för säsongen. Mycket spindelnät och damm som ska bort. Åkte till Borgholm med brorsan och Linnéa och handlade och åt lunch. Eftermiddagen spenderade vi på altanen. Alla gjorde lite av sitt. Skönt. På kvällen kom brorsan och Linnéa. Vi åt tacos och spelade kort. 

Idag åkte Marcus, brorsan och Linnéa till Kalmar. Jag och Nathanael stannade kvar hemma. Vi kastade fressbee, spelade sällskapsspel,promenerade och krattade löv. 
Riktigt mysigt. 
Mamma och Thomas kom över på en snabb fika. 
Suttit i solen för mig själv i 1.5 timme. Druckit vin och lyssnat på musik. 
Ska grilla lite snart. 

Imorgon ska vi till mamma och Thomas och ha påsklunch och fira Kelly som fyllt 4 år.  
Och äggjakt. Det får man inte glömma. 


Glad påsk


Glad påsk från Rälla 







äntligen här

Det var en lite seg och bökig resa hit men nu ligger jag i sängen i stugan och lyssnar på...ingenting! Det är totalt knäpptyst.
Underbart. Knäpptyst och becksvart. Bästa som finns för mental utplaning. 
Imorgon ska vi handla lite. Städa lite och byta säng i Nathanaels rum. Pilla lite med gravarna. Ta en promenad. dricka kaffe på trappan. Bara vara. Plocka påskris. 
Skönt. 
.vad ska ni göra?och var är ni i påsk?