Happy B-day honey part 2

Idag fyller min fina älskade kille 5 år. Jag minns så väl när han kom till världen. Skrubben och Sigge var redan ute och så lilla klena Lukas som var minst och tanigast. Han fastnade och jag fick dra ut honom den lilla kraken. Han andades inte så fick massera och  blåsa för att få liv i honom. Men han redde sig till slut. Stackaren blev så retad av sina äldre syskon så det blev mammas pojke åt två håll. Han låg ofta i lådan tillsammans med sin mamma och när hon inte fanns längre så blev det att gå till nästa mamma,mig=)Han var min lilla uppmärksamhetskrävande och lugna kille. Dom andra två var som vilddjur som dundrade runt som två tokar och dök i taletten. Känns som igår.
Idag är han en gosig prick,lite harig och feg men nyfiken så in i norden. OCh storleken tog han igen för det är en redig kisse av honom nu.=)



all kärlek <3

I am free

Jag har härmed gjort min sista skoluppgift för denna termin. JAG ÄR FRI! Känslan har inte träffat mig än men den kommer var så säker. Jag längtar så till semestern. Jag lämgtar till Öland och jag längtar till Västerås.
Jag har inte varit io Västerås på ett bra tag nu och det känns i hela kroppen. Jag vill absolut inte bo där men jag vill heller inte låta det försvinna helt. Jag kommer alltid att älska Västerås och jag kommer alltid att hata det..Det är en mixmax av känslor..Egentligen hatar jag inte stan utan egentligen folket,att aldrig vara anonym och alla minnen som sitter fast i husväggar,asfalten och gräsmattorna. Alla känner alla och känns man inte igen som sig själv så känns man igen som "Norlings syrra". Och kliver man på en buss eler tar två steg på stan så ser man minst två som man känner igen..
Jag gillar det inte..

Men på Lördag ska jag "hem" för att gå på vårmarknaden på rocklunda och för att hänga med familjen och andra..längtar efter Emil och Elsa också så mycket.  Och Mikkiz..fina Mikkz..Inte setts på snart 3 månader..Skandal!

NEj nu måste jag slita mig för magen skriker efter frukost..

Derby ikväll..AIK-Hammarby. Jag tror på vinst..


 lillebror och Emil

hi hi halslösa Elsa.

From africa to Lennon

suttit och knåpat med min redovisningstext om boken "Afrikanen" som vi läst i svenskan. Detta är min sista uppgift jag skriver för denna lärare så jag vill att den ska bli extra bra. Jag vill hålla den kort men innehållsrik. Har lyckats rätt bra med det tycker jag men än är den inte helt klar. Ska skriva klart det sista imorgon förmiddag. Deadline är kl 11.
Boken var inte speciellt bra fakiskt men ändå fick jag en enorm inlevelse och såg det beskrivna Afrika framför mig. Det är främst Kamerun och Nigeria som nämns i boken och lite av Ghana. Hade en kompis förut som var från Ghana,tänkte på henne när jag läste boken.

Apprpå böcker så läser jag nu boken "jävla John". Boken handlar då förstås om John Lennon och är skriven av en svenska. Jag älskade boken från start och har snart läst ut den. Boken är inte verklighetsbaserad sägs det men jag tor ändå att mycket stämmer in med verkligeheten och att det faktiskt har hänt. För så där detaljrik som boken är så känns det som att författaren var väl insyltad med "Beatlarna" på det poppiga 60 talet. Rolling stones och Bob Dylan är också några som nämns i boken.
Boken är inte lika bra som boken "John" som jag läste på Öland i somras som hans exfru Cynthia Lennon skrivit men den är strax därunder och svävar.
Jag fick en enorm Lennon mania efter att ha läst Cynthias bok och köpta tillomed en Beatles platta. Tycker 60 talet bjöd på riktigt bra musik.

Det jag inte riktigt förstår är hur man kan på ett par år ändras så drastiskt bara..

den här bilden påminner mig mest om en galen sektledare än en pop/rock stjärna.
Men begåvad det var han..

Happy b-day honey

Idag fyller min fina underbar tjej 5 år. Helt otroligt vad tiden rusar. 5 år sedan jag såg henne anlända till världen i mitt sovrum i Västerås. Då en kletig liten arg bigga och nu en stolt tjej med otrolig vakt förmåga.
puss på min kärlek och grattis.



OCh så måste jag tillägga att den största av mina killar fyllde 28 förra tisdagen..två år kvar till 30 =)

vykort från öland

Bjuder på en fin bild från öland på Nathanael och Felicia.



sysslingar som åker skottkärra


Face to face with tha moose

PÅ nervägen till Öland skedde det som de flesta bilister fasar för. En skenande älg rusade rakt ut i biltrafiken.
Gick så snabbt och man blev så chockad så att vi hann aldrig bli rädda förrän det hela var över.
Tack och lov hade det regnat så den halkade på den blöta asfalten annars hade den rusat rakt in i mamma,Thomas,Eva och Nathanael som åkte i bilen bakom oss. Hade kunnat gå riktigt illa! Vad vi hann se så sprang den i skogen och jag kunde inte annat än hoppas på att den inte skulle vända och springa ut igen. Jag är ju så himla känslig när det gäller djur så jag fick ju för mig direkt att den hade vänt och blivit påkörd. Hade gråten i halsen sista biten fram till Kalmar.
Chockade vart vi också. Blev både illamående och fick världens frossa av chocken. Det var riktigt läskigt.
Jobbigt var också att jag mötte älgens blick och där såg man ren skräck,den var riktigt rädd och fick riktig panik efter att den halkat och tagit sig upp igen. Tyckte så syns om den.


inte att leka med direkt. Riktigt stora är dom. Skulle varit tyska turister med i bilen,dom som så gärna vill se älgar.


Tjing!

Tillbaka på hemmaplan

Nu är vi i sthlm igen efter underbara dagar nere på Öland. Haft det riktigt mysigt,trevligt och roligt. Varit sommarväder och och helt underbart. Resorna gick bra också. Fastnade i köer på hemvägen men det är sånt man får räkna med. Nathanel var jätteduktig i bilen för sin ringa ålder. Stolt som en tupp är man igen :)
Träffade Flisan och Cassi som kom över från lördag till söndag. Roligt för barnen att träffas.

Idag är det tillbaka till vardagen som gäller. Fick ett brev imorse som ställde allt på sin spets lite. Nu måste vi göra ett mycket svårt val gällande vår son och hans kommande 5 år. Lite jobbigt att inte veta vad man ska välja och vilket val som blir det bästa men men det får lösa sig. Ska ringa ett par samtal och förhopnningsvis vet vi mer efter det.
Ska även ringa dag kirurgin för att boka ny opertionstid till lilleman. Klockan tre idag ska vi dessutom till bvc och vaccinera mot mässling och röda hund. Mycket på en gång.
Måste försöka igen att gå tag på min lärare,den kvinnan är helt hopplös på att svara på mail och telefonsvarare.
Lite dåligt av en lärare tycker jag.
Nej nu ska jag packa upp det sista av packningen sen påbörja skörden av telefonsamtal.

Tjing!

effektivitet

Idag är det bråda timmar och slit och släp.
Eftersom Marcus lämnade på dagis imorse så passade jag på att försova mig. Inte så smart med tanke på hur mycket jag faktiskt har att göra idag. Jag har iaf lyckats med att städa övervåningen,skriva klart packlistan och pluggat till miljöprovet. Nu återstår att hämta på dagis,åka och köpa fördelsedagspresent till min kära sambo och sedan hem för att plugga mera,packa och städa undervåningen. Ska avsluta kvällen med att titta på desperate housewifes och sedan sjunka ner i sängen. Imorgon är det provskrivning,packning av bilen och sedan en lååååång resa som kommer ta cirkus 6 timmar..

Önskar det vore sol idag så att man hade lite mer energi. Blir ju galet trött av detta dassväder..Mer sol åt folket!!

Skulle ju lägga ut bilder på mitt nyblonderade hår (slingor som blev lite väl breda) men det får vänta..


Håjaja..nu ska jag hugga vidare i sysslolistan..

TJING!

sunny days

haft en förträfflig helg (visst börjar många av mina inlägg så?) och njutit av det underbara vädret.
Var mycket uppskattat att ha mamma och Thomas här från torsdag till fredag. Vi spelade bland annat Buzz på kvällen och marcus vann med hjälp av fusk! Blev ett besök i veddesta centrum också. Köpte halsband till katterna eftersom dom ska prova att vara ute själva och så blev det ett besök på donken.
eurovision för hela slanten igår. Inte så bra finalfält i år.För många ballader för min smak. Vill ha låtar med mycket drag i,balla kläder och ett välplanerat shownummer.
Men Malta hörrni,vilken pipa! Hon kunde verkligen sjunga. Jag ringde och röstade på henne,tyckte att hon var jättebra och hade fin låt.
Jag kan inte påstå att jag blev chockad över våran urusla placering. Jag visste direkt när Malena vann våran svenska uttagning att det inte skulle bli bra i eurovision. Det är ingen "Europa musik" som hon sysslar med. Tyvärr för låten är ju lite egen och ball.
Mina favortiter var Malta,Island och Turkiet. Riktigt bra låtar.
Vinnaren då?söte Alexander. grym utstrålning. Inte bästa låten dock men helt okej. Grattis Norge. Lär var fest där idag. eurovision seger och nationaldag..party party.

Idag var vi på barnmässa i Solnahallen. Där såldes det både begagnade och nya barnkläder och leksaker bland annat. Nathanael fick en del kläder och jag köpte ett nostalgispel från när jag var liten. Var bara tvungen. Inte ofta man sprnger in i gamla hederliga prylar från 80 och 90 talet så måste ju passa på när man gör det.

Katterna är nu hos Britta. Lämnade dom där i dag. Bara 2½ dagar kvar tills Öland. Kan inte beskriva hur skönt det känns. Ska bli så underbart att komma ner. Ska verklige också bli kul att sätta igång med att rusta upp huset.
Vi ska vara där i 5 dagar.Jag ska njuta av varenda sekund.

Skriver sista provet i skolan på onsdag förmiddag så imorgon och på tisdag kommer gå åt till att läsa på inför det.
Ska även till gymet imorgon och motionera bort lite av helgens alla gottigheter som svullats..pläää

Ha en trevlig vecka!!

Tjing!

In sickness and in health

Varit lite oefffektiv idag. Eller jag har varit effektiv men inte i det jag borde varit det i. Vad blir man då?
Vid 14 idag så ringde dagis dessutom och sa att Nathanael är sjuk så nu blir det garanterat ingen operation på torsdag:( Hade hade varit så skönt att ha fått den avklarad men men. Kruxet är att han måste ha varit frisk i 4 veckor för att få opereras men grejen är den att han sjuknar om efter ett par veckor på dagis. Så nu försöker vi hitta lösningar på hur vi ska stävja detta så att den förbaskade operationen kan utföras. Peace (Nathanaels fröken) kom med ett förslag att han ska gå halvdagar på dagis en tid framöver. Då får han dagisbaciller men i lagom mängd. Och så är dom ute på förmiddagarna också så bacill risken minskar. Då får han tid att bygga upp immunförsvaret som brutits ner av antibiotikan. Smart. Nu ligger han och sover i soffan helt utslgen stackaren. 39.6 hade han i feber när vi kom hem. Han fick ipren och så läste vi och tittade på Alfons Åberg på film sen somnade han. Ska väcka honom snart så att han kan sova ikväll..
Tycker så synd om honom. Inte kul att vara sjuk så ofta speciellt inte när man är så liten. Tur att han är så tapper,en sann liten krigare.



Planerna sprack lite nu men det fungerade att flytta om lite i dagsordningen. Mamma och Thomas kommer ändå på torsdag. Var meningen att de skulle hjälpa mig med N när han är nyopererad eftersom Marcus måste jobba och jag plugga till mitt sista prov. Känns skönt att de kommer iaf och hjälper mig så att jag kan avsluta det sista i skolan. Dom är guld värda!

Tack lillebror för dom superbra skivorna..!!!

Skrubben fick sig en åktur igår:)


Nu ska jag väcka klimpen=)

Tjing!

freedom

Jag bara måste tipsa om en fantastisk låt som jag är helt såld på. Eller jag är såld på alla artistens låtar men just denna kan jag inte få nog av. Tycker den  är så fin.

Lyssna på den! :

www.youtube.com/watch?v=QB1B4R9qu2M

Vindpustar och lättare stormbyar

Har haft en bra helg. Inte fredagen direkt då jag satt uppe sent med mina deadlines. Men resten avhelgen har varit kanon.
Hdae städdag på gården med grannarna i lördags. Avslutades med korv med bröd och massor av fika. Mums. Kvällen tittade vi på Robinson och nya fast and the furious och en liten skvätt alkohol blev det för min del.
Igår å vi hos Britta och var i Åkersberga och köpte Nathanaels Tiger bil och sen vidare till Sollentuna där vi köpte en nya dockvagn. MIn son älskar allt som rullar och som går att köra och den gamal dockvagnen som vi lånat från mormors lekrum hade sina glansdagar för en si så där 8 år sedan så de blev att köpa en ny. en fin brio sulky i grått och vinrött.
Han var så nöjd och belåten med både Tigerbilen och vagnen. Vagnen körde han dessutom själv ner till dagis imorse.
Tittade på one tree hill och wipe out igår och jag passade på att nästan läsa ut boken jag håller på med. Soft kväll.

I dag blir det inte lika soft. Ska plugga fram till lunch. Sen blir det iväg till gymet och svettas. Sen tillbaka hem och plugga lite till. Hämta på dagis kl 15 och sen hem och ta tag i tvätten. Ut och leka om vädret tillåter och sen fixa middag. Kvällen är dock oplanerad. Blir nog film och mys i soffan.

TJING!

vemod & vackra inre tårar

Jaha det var det det. Har nu avslutat det sista inom religions kursen. Känns så vemodigt men även skönt. Sitter och lyssnar på soft rnb musik och är halvvägs till tårar. Jag är inte ledsen utan bara lite känslig. Tittade på Berg flyttar in för en stund sedan. Jag skrattade så att jag grät åt den helknäppa människan. Carina Berg,kan man annat än digga henne? Och så Dregen,kära Dregen. Han är en pedagogisk,estetisk och kreativ man. Konstnär,låtskrivare, rockstar och SKOGSMULLE som han är. För er som inte vet så kan jag tala om att han kör en risig volvo,äger en flakmoppe,bor i en stuga på en ö i skärgården och målar sina ägg varje morgon..rätt udda för att vara en rockstar måtte jag säga.
Han är mcyket egen vilket jag gillar. Rykten säger att han har ett affärshuvud utan dess like och är arbetsnarkoman. Jag gillar personer som engagerar sig i det dom lever för.
Led med honom när de pratades om hans pappas självmord,man såg tydligt att det var ett jobbigt kapitel för den tuffe men känslige rockern.
Programmet spelades in 29-30e januari. Hur vet jag det? JO för att fröken Berg fick följa med på soundcheck för turne premiären. Sen fick hon gå på spelningen som dom visade en snutt av i programmet. Samma spelning som vi var på den 29 januari på tyrol. Inte såg jag henne inte. Synd=(

Det visades också ett live klipp från faddergalan där Dregen och Pernilla uppträder med "jag och min far". Jag missade tyvärr faddergalan så jag blev helt såld. Har youtubat som en tok nu och tänka sig att Mikkiz hade rätt! Klippet fanns där. Jag som trodde att jag sett allt med just den låten men icke.

www.youtube.com/watch?v=JGVehW2VMhw

Nu ska jag lyssna vidare på Akon som jag blivit helt tokig i senaste tiden  och njuta av mitt inre lugn.

God natt!

2 runaways and 1 psycho?

Mina fina små bebisar är på krigstigen.Eller snarare på rymningsstigen.
Lukas har lyckats 5 ggr och Skrubben 1 gång.
Igår var det värre än värst eftersom det ösregnade HELA DAGEN. Jag skakade prydnadskuddarna genom Nathanaels fönster,telefonen ringer och jag går och svarar.Glömmer sen att jag höll på att vädra kuddar så fönstret förblir öppet. Detta upptäcker jag 4 timmar senare! Det häll regnar och Lukas är borta!Panik!
Jag går först lungt runt och ropar.Ingen respons. Surgubben mittemot stirrar genom fönstet och undrar nog varför jag går och vrålar LUUUUUUUKAAAAAAAAAAAS i spöregnet. Då hör jag honom vrålandes från magen ropa på mig. Hjärtskärande och uppjagade skrik. Jag får panik och börjar springa runt för att lokalisera källan till ljudet. Spöregnet gör att jag inte kan avgöra varifrån det kommer. Jag får panik och ringer Marcus. Var bara 20 min kvar dessutom tills jag skulle hämta på dagis så det fick Marcus göra istället. Ringer sen upp Thomas,då har jag lyssnat på Lukas i 20 min av hans hj'ärtskärande skrik och jag är övertygad om att han fastnat nånstans. Nu har jag jagat upp mig så pass mycket att jag stortjuter när Thomas svarar så han fattar typ inte vad jag hasplar ur mig. Där sitter jag i spöregnet och fryser i dyngsura kläder stortjutandes. Thomas sa åt mig att titta under huset. Vi har ett mellanrum mellan marken och huset på cirka 20 cm eftersom vi har sutteräng hus och Lukas har smitit in där 2 ggr tidigare. Jag hade ju givetvis redan tittat där men inte sett honom. Thomas sa att jag skulle ta ficklampan och lysa in och det gjorde jag och vem kommer springandes mot mig?Lukas! Dessvärre vägrade han komma fram eftersom det spöregnade så han fortsatte att skärrat skrika. TIll saken hör att vi har ett inbyggdförråd på sidan av huset som det går att ta sig in i underifrån huset (djur kan inte människor) och naturligtvis så hade han tagit sig in där. Där satt han inne i förrådet och ropade och ropade att jag skulle öppna dörren. Och där satt jag med panik i regnet UTAN NYCKEL. Marcus hade den på sin knippa och han var på dagis och hämtade Nathanael. Det var långa 20 min som jag fick sitta där och prata med Lukas genom trädörren i spöregnet. stod på alla fyra med fejjan tryckt mot marken för att försöka locka ut honom den vägen som han tog sig in men utan resultat. När Marcus väl kommer med nyckeln och jag äntligen kan öppna förrådet så har han gått ut därifrån. Så det tog ytterligare 25 min innan han kom in. Vilken pärs! Jag var helt slut efteråt.

Idag upprepades nästan samma sak. Vi har nätdörrar till inglasade verandan som Thomas snickrat ihop. Hade öppnar glasdörrarna så att de kunde sitta vid nätdörren och få sig lite frisk luft. PÅ nåt sätt upptäcker jag 2 timmar senare att dom petat bort hela nätdörren och tagit sig ut. Eller jag trodde att Lukas gjort det och att Skrubben sov på undervåningen som vanligt men icke.Båda var borta! Jag går vanliga rundan runt och ropar och kollar.Ser Lukas under gäststugan. Springer in och ringer Marcus snabbt så han får komma hem med förrådsnyckeln utifall han nu skulle upprepa gårdagen. När jag kommer ut är han borta. Inte ett spår av Skrubben vilket oroar mig mest. Lukas är en fegis som inte tar sig långt bort medan Skrubben är modig och har en jägarinstinkt som Lukas saknar. Jag lyser med ficklampan in under huset men ingen katt där. Alltså två katter borta och ingen är under huset som är det vanliga "rymma till stället". Panik igen!
Ringer mamma och beklagar mig smått hysterisk och väldigt stressad över att jaga katter var det sista jag hade tid med.Hade fullt upp med hemskrivningen i Islam och bara 1½ timme kvar till hämtning på dagis. Fan fan fan. 
Jag ropar på Skrubben en gång till och hon kommer löpandes. En tillbaka,one to go. Går runt i 10 minuter och ropar på Lukas utan resultat. Jag lyser in igen under huset och hör dåå prassel bakom ryggen. Uppe på berget bakom mig brevid min stora rosenbuske kommer en randig liten man knatande..Båda inne..allt är som det ska igen..avslappnad igen men mycket energi fattigare. Jag stänger glasdörrarna och extra kollar alla fönster..Allt är rekat och klart..
Så vi har fått två rymlingar nu som längtar ut till våren,att vara kopplad ute är det bara Skrubben som njuter av medan den andra bara vill gå in när han FÅR VARA UTE. Knäppo.


partners in crime ♥

berg flyttar in

Ikväll ska jag titta på tv 21.30. Berg flyttar in hos landets bästa gittarist Dregen och hans fantastiska Sambo Pernilla.
Pernilla är en jätteduktig vissångerska och låtskrivare som i slutet av förra året släppte et nytt album som jag nu köpt.
Dregen berättar i programmet om när han var 11 år och såg sin pappa ta livet av sig. Han medverkar i låten "jag och min far" på Pernillas senaste skiva vilket känns mer logiskt nu efter detta.
Låten är kanonfin och jag ryser varje gång jag hör den. Brukar slänga in plattan i dvdn och köra den tokhögt i sourroundsystemet..sååå maxat..

Titta gärna på videon till den ..

www.youtube.com/watch?v=T_Mn5vNMaX8

Dregen och Pernilla var med om tsunami katastrofen i Thailand 2004 vilket präglar många av hennes låtar.
De håller även på med välgörenhet i olika former efter tsunamin och stannade i 3 veckor extra nere i kaoset för att hjälpa till istället för att resa hem tillbaka till Sverige..

Jag beundras av sådana elds själar...

När vi ändå är innte på eldsjälar så vill jag snabbt nämna Leonardo Di Caprio. En skådespelare som satsar stor del av sin förmögenehet på välgörenhet och är aktiv inom miljöfrågor. Jag rekommenderar starkt dokumentären som han deltar i och varit med och producerat..Jättebra.

Se trailer här:

www.youtube.com/watch?v=7IBG2V98IBY

All kärlek till alla eldsjälar därute! ♥♥

solen kom hit

gårdsstädning med grannskapet på lördag. Hoppas fasiken att det inte regnar! Mera sol till oss tack!  

Rock on!



Jag vill se nån grym spelning snart snart snart!

romantiken

Detta är vad som kommer att prägla provet som jag ska skriva imorgon:



Nu undrar ni säkert vad jag ska skriva för knäppt prov. Jag menar Vad kan Frankensteins monster,Susan Boyle och Paul Potts från brittiska talang,ringaran i Notre Dame,Johnny Depp och Edward Scissorhands ha gemensamt?
Jo det ska jag tala om att dom anses alla vara romantiska. Jag läser nu tidsepoken romantiken och alla passar in under denna tidsepok på logiska sätt. Kanske svårt at förså om man inte vet så mycket om romantiken men ni som kan lite fattar nog.

Nån som prova att svara på dessa frågor?
varför anses Susan Boyle och Paul Potts och deras musik romantisk?
varför upplevs Johnny Depp som romantisk?

Jag kan svaren=)

Jätte rolig tidsepok i övrigt.=)

skansen i bildform

Här kommer lite bilder ifrån skansen



Utsiktsbilder från bergbanan och från solliden (där allsången är på sommaren) gröna lund längst åt höger.


Kossona,några bockar,söt liten sjurbebis jag inte minns art namnet på och trötta skogens konungar.


Nalle och nalle bebis. Jag o Nathanael hos getterna.


2 dygn och 8 dygns gamla killingar,så söta så man smälter. Nathanael och bajsande get.


sälhonor i action. Nathanaels säl (och vatten) lycka. solande tjockisar.



vargarna. skansen i miniatyr.

Blev inte så många djur bilder denna gång. Ska ta flera i sommar.

Avslutar med kärlek



Leker i stinsens inomhus lekpark.

från bebis till pojke

Jag känne rmig lite urlakad efter att ha varit i skolan. Haft miljökunskap igen och har idag pratat vattenrening och försurning av sjöar. Nu sitter jag här och har ätit nudelsoppa och läst lokaltidnigen och aftonbladet. Mailat med två blocket försäljare som ska sälja saker till mig. Eller en sak är till Nathanael och det andra till mig. Hittade en bil/gunghäst med Tiger från Nalle Puh. Nathanael älskar ju Tiger så den var klockren. Har inte hittat något liknande i butik så slår till på den på blocket. Jättetuff. Den kommer att bli så uppskattad.
Ska plugga nu fram till kl 15 då jag ska hämta guldkillen på dagis. Imorse bara vinkade han och knatade och satte sig vid frukost bordet på dagis,stora killen.
Han hade delat sin potatis själv häromdagen med kniv och gaffel och så sitter han i tripp trapp trull stolen utan skyddsbygeln nu på dagis. Hemma har vi bygeln kvar. Han har STORT intresse för allt som rullar. Dockvagnar,bilar,tåg,bussar och framför allt TRAKTORER. Det är den stora lyckan. Har köpt en pekbok med arbetsfordon som han läser varje dag och så har vi köpt "stora traktorboken" med ljud och dragflikar som han ska få när han opererats tillsammans med nya Alfons dockan. Klockrent. Han har blivit riktigt grabbig nu. Bara dockvagns passionen som är lite flickig men det gör absolut ingenting.

 glad och solbränd fis.
 gung gung i parken..

Nehe om man skulle sätta fart med lite pluggeri pluggera..prov imorgon och hemskrivning som ska lämnas in på fredag. Fick tillbaka ekologiprovet idag,G+. Och jag som trodde att jag inte skulle klara mig. Man är bättre än vad man tror..

Tjing!


Hair cut

Nämnde i ett tidigare inlägg att jag kapat 1 dm av mitt älskade hår,

Här är resultet:



Bara higlightsen (slingor) som återstår men får vänta tills nästa vecka när jag har mer free time..


Com inte hem

Jävla skit com hem. På grund av regnvädret så har typ tv nätet kraschat så inga kanaler funkar. Jag missar desperate housewifes och säkert Lost med=( Och reprisen går på lördag på en tid som man aldrig har tid att titta på tv på. Less jag blir!!!!

15 dagar kvar

15 dagar kvar till resdags...wooohoo I like it!

mirror blindness

Jag ser mig i spegeln utan att se mig. Alltså förstå mig rätt,jag ser alltså min spegelbild men inte mig själv.
Och jag låter knäpp som vanligt,får kanske börja vänja mig vid det.
Det jag menar är att jag inte riktigt kan identifiera mig,veta vad som är just jag. Det pendlar vilt och brett. Kan vara en fördel men också en nackdel.
Som exempel så kan jag nämna ämnet inredning. Låter ytligt jag vet men det är ju liksom en av de passioner jag har.
Jättesvårt att inreda och hålla sig nöjd när man från dag till dag ändrar sig i vad man tycker är fint och harmoniskt.
Jag gillar den nordiska enkelheten med beiga,vita och gråa färger. Det stilrena. Jag gillar det lantliga och romantiska,blommor i blått och söta detaljer. Jag gillar starkt färgade indiska tyger och sittkuddar på golvet samtidigt som jag andra dagen älskar IKEAs soffor med stora pösiga kuddar. Jag gillar min egen konst, inramade rock planscher och franska natur och miljöbilder.
Fattar ni att det blir svårt?
Och jag är så här i det mesta,inte bara inredning!
Funderar över om jag någonsin kommer finna jaget.
Men detta roar mig lite också.
Jag är mångbottnad!


Efter regn kommer solsken

Har som vanligt inte haft tid att blogga senaste dagarna. Varit fullt upp med det ena och det andra.
Hade en alldeles förträfflig Valborgs helg. Valborgsmässoafton spenderade vi hemma. Skulle gått iväg till brasan och tivolit men Nathanael var så trött efter vårstädning och korvgrillning på dagis så vi struntade i det. Stannade hemma och mös i trädågården istället och tittade sen på film.

1a Maj hade vi en förträfflig dag på Skansen. Sommarväder och inte ett moln på himlen . Nathanael somnade på promenaden  över till djurgården  så han sov första halvtimmen på skansen. Åkte bergbanan upp till Skansen,vilken utsikt! Tog bilder som kommer med nästa inlägg för jag har inte hunnit föra över till datorn än.
Strosade runt lite lätt medan Nathanael sov. tittade på älgar,vargar och svin. Var äckligt mycket folk på skansen. Blev nästan lite jobbigt ett tag. Som jag skrev i föregående inlägg så var det väldigt länge sedan jag var på skansen så jag hade hela glömt hur stort det var och hur långa promenad stråk det var. Fy sjutton vad vi gick.
Nathanael vaknade till liv efter ca 40 min med en lyrisk min. Han visste inte åt vilket håll han skulle titta först. Människor överallt och djur,vilken lycka.
Största lyckan för dagen var dock varken djur eller människor utan allt VATTEN. Ungen älskar vattenfall,forsar,bäckar,vattepölar och sjöar. Det har han ärvt från mig för jag skrek DICKA DICKA (dricka dricka)  varje gång jag såg vatten när jag var liten. Björnarna hade ett stort vattenfall som vi aldrig höll på att få iväg honom ifrån. Han skrek "titta där" säkert hundra gånger medan ví stod där helt överlycklig. Knäppis unge.
Sälarna var poppis också. Det var jättekul med deras vatten med och att dom plötsligt "ploppade" upp ovanför vattenytan.
Ja det var en lyckad dag i värmen. Synd att det var så mycket folk bara och att matutbudet var så dåligt. Fick köa i 45 min för hamburgare som dessutom inte smakade bra. Men men..Kanske blir bättre i sommar när det kommit igång mer för säsongen.
Bilder från dagen kommer sen..
En liten till miss var djurgårdsfärjan. Efter att ha väntat i en timme på båten till Nybroplan så tröttnade vi oc h åkte till slussen istället och tog tunnelbanan därifrån till t-centralen och sen pendeltåget hem.
Nathanael åkte båt för första gången..med hans vattenlycka så behöver jag nog inte gå in närmare på hans reaktion över det..
Vi valde att ställa bilen hemma och åka komunalt för parkeringsavgifterna på djurgården är rena rånet..typ 100:- timmen nästan..Men det var mysigt att åka kommunalt hela familjen..
Var skapligt trötta efter den dagen..Jag slocknade kl 21 helt död efter att dessutom gjort tacos till middag när vi kom hem..Phu..

Lördagen spenderade vi hemma i solen. Hade inget inplanerat vilket var mycket skönt. Lämnade Nathanael hos Eva i två timmar så tog vi en sväng ut till Barkarby. Handlade lite böcker i outlet byn och käkade mjukglass. Skönt att strosa i solen bara..Avslutade dagen med att grilla lite kyckling och göra klyftpotits.Jättegott. Sen blev det Robinson i soffan och film.

Igår åt vi hos Britta. Hon hade varit sjuk så var ovisst om vi skulle till henne men hon är ju envisast i världen så det blev så iaf. Blev lvar till 14.30. Åkte och titttade p åen jättefin våning som är till salu som Eva är sugen att buda på. Jätteläcker och fin med öppen spis och mysiga detaljer.  Får se om hon slår till..
Kvällen gick åt till att plugga och titta på one tree hill och det roliga programmet wipeout. Tycker det är riktigt roligt och jag skulle gärna prova på dom hinderbanorna som är med i programmet. Älskar utmaningar =)

Idag har jag pluggat pluggat och pluggat. Är sista veckan med svenska B och religionen nu så det är mycket nu denna vecka. Sen har jag bara två veckor kvar av naturkunskapen sen är det äntigen lov.=)
Sista lektionerna på torsdags,känns mycket vemodigt=(

Nu ska jag hämta min gullgroda på dagis..

Tjing!