mobilstrul,storhandling och helgen..

Min mobil som jag fick när jag fyllde år för 7 månader sedan har fått nåt ryck och vill inte längre samarbeta med lilla mig.Den stänger av sig själv hela tiden och sms som mina nära och kära skickar kommer inte fram men däremot så går mina som jag skickar ut som dom ska.HAr varit så här i 4 dagar nu så börjar bli väldans irriterad.Kan tyvärr inte lämna in den förrän jag skaffat en usb kabel till den så att jag kan spara bilder och dylikt som jag tagit med mobilkameran,vill inte förlora dom.Har bidat på en kabel på tradera nu men är inte avslutad förrän 4 sep så får vänta ett par dagar.Under tiden ska jag ha en gammal ericsson sedan stenåldern,kan ju ha min med men eftersom den stänger av sig så ofta så är det lika bra att ha den gamla tegelstenen.Inte för att sms kommer fram ändå fär det har jag testat men jag är iallafall nåbar att ringa till.
Nog om det nu..

Var och storhandlade på city gross i Bromma nyss.Vi hade typ inte storhandlat sedan i våras nångång så skåpen behövdes verkligen fyllas på ordentligt.Det blev en dyr historia men nu behöver vi inte springa och små handla hela tiden så fort vi ska laga mat för det om något blir dyrt i längden.Känns könt att ha mat i skåpen nu även om det sved lite i plånkan.

Imorgon ska vi till Kungens kurva för Marcus och Tom ska till media markt och jag ska till Ikea och köpa sängkläder till spjälsängen och lite andra småsaker som plastad frotte till exempel.Det börjar ju närma sig nu så måste ju börja inhandla det sista nu.
sen på kvällen blir det tacos hos oss och förmodligen film,Tom är ju dvd filmernas konung och Marcus är inte långt bakom han heller så får se vad det blir för rulle eller rullar.

På söndag ska vi till Britta och äta och sen ska vi på 4 visningar.Ett radhus och tre lägenheter.
Får se vad det blir utav det.Kul att titta är det iallafall.

Ikväll blir det lugnt hemma bara,relaxa lite efter en slitig vecka.

Det var det det nu ska jag renskriva min skrivuppgift sen ska jag skicka in min allra sista inlämningsuppgift för denna kurs.Två veckor för tidigt men vill göra provet såp fort som möjligt så därför får det bli så.
Vill kunna ta det lugnt och fixa och dona i lugnan ro sen sista veckorna innan det är dags för lilla Liten att komma ut till världen.

Tjing!

Västerås

Hade ytterligare en förträfflig dag i Västerås igår.
Åt god lunch hos mormor och snackade lite skit.Fick nya jeans också vilket jag blev glad över.
mamma och jag gjorde lite ärenden i centrum sen vidare hem till mig och packade.Nu har vi två skåp kvar i köket och hallen kvar sen är all packning klar.Känns skönt och rätt häftigt att vi kommit så långt på så kort tid.
Gav bort två fulla kartonger med prylar till min granne,hon är som en avlastningscentral vilket är bra för då blir man av med grejorna som man inte vill ha kvar.
GIck hem till mamma efter cirka 3 timmar och 40 minuter hos mig.Hon började med maten direkt så jag passade på att kolla mailen och ta lite nya magbilder eftersom våran digitalkamera har pajat.
Efter en stund ramlade bror med svans (läs flickvän) in,det var som vanligt.Han gnällde över att maten inte var klar och jag slängde upp ett svar som fick honom att bli ännu värre.Den lilla skitungen..
18 år om ett par månader,usch vad tiden går.

Efter maten slängde jag mig i soffan med en se och hör tills mamma var klar med diskningen.
Thomas hade fått någon ide´ om att han skulle köra mig hem till Stockholm så vi packade in oss i bilen efter att ha hämtat skötbord och diverse saker som skulle med hem till oss.
var skönt att åka bil hem som omväxling.Och så fick mamma och Thomas träffa Skrubben och Lukas också en snabbis.
Är jätte tacksam för den skjutsen.
Sa hejdå vid 20.15 och de återvände hem igen.
10 minuter senare kom min kära sambo hem från fotbollen och vi satte oss och tittade på Beck-den svaga länken.
Den var riktigt bra och utspelade sig här i närheten så man kände igen det mesta vilket var kul.

Imorse försov sig Marcus så det blev till att ta bilen till jobbet för honom.jag kunde inte somna om efter att han gått trots att Lukas låg utslagen och tyst i sängen vilket typ aldrig händer.Försökte somna om i en halvtimme men gav upp och gick upp.
Ska ta en dusch nu innan jag ska se lite på friidrotten..Mådde ju dåligt nästan igår när jag missade alla sändningarna igår.
Sen blir det plugg och sånt...

Måste passa på att be om ursäkt till två kompisar som jag hade lovat att träffa igår eftermiddag men inte hann eller orkade..Får skjuta lite på det och hoppas ni har överseende...

Tjing!

Mvc

Var på mvc idag på kontroll.
Alla värden var bra och jag symfusmåttet låg jäms med kurvan.
Hjärtat pickade på med 140 slag i minuten vilket var det lägsta hittills men det blir lägre och lägre ju närmare förlossningen man kommer.
Idag var det en vaken krabat därinne iallfall,inte någon sömntuta som sist =)

Ska börja gå på kontroll varannan vecka nu så den 10/9 ska jag tillbaka på nästa kontroll.

var kallt ute idag.Det märks att hösten är på väg.
Det ska bli mysigt med höst tycker jag.

Har läst ut två böcker på 4 dagar nu.Jättebra båda två.Ska låna den 3e boken och plöja igenom den med.
Roligt var att böckerna utspelade sig på samma gata i Enskede där jag jobbade så jag kunde verkligen se allt framför mig när det berättades om ställena.Det var roligt och oväntat.Det stämde i detalj med verkligheten.

Ikväll ska vi laga chili con carne och så ska jag titta på Id på kanal 5.Sen blir det nog ett avsnitt av carneval som vi håller på att ta oss igenom.En knepig serie men ändå rätt bra på nåt sätt.Men den som sa att den skulle vara likvärdig med lost kan ta sig i häcken för det har inte funnits en likhet hittills.
Ska även skriva en kladd på min sista skrivuppgift för denna kurs.Ska hnadla om ett sportminne jag minns eller om hur jag tycker sporten påverkar människan.Jättekul tema..not..men men..

one tree hill my daily love

Jag bara älskar repriserna av one tree hill på eftermiddagarna på femman.Trots att jag vet exakt vad som ska hända så är jag som förhäxad av rutan.
Jag är såld på serien helt enkelt och har väntat alllllddddeeeelllleeeessss för länge nu på nya säsongen..BÖRJA NUUUUUU!

Chad-Michael Murray..vilken hottie dessutom!


image146

Puh...pust..pllööö,..

Pustar ut efter tvättis,det är jobbigt att tvätta och ännu jobbigare är det att tvätta när man är gravid..

Blev inget med lägenheten,vi hoppade av..men ska på några intressanta objekt i helgen som kanske blir nåt av.Det är ett jäkla gissel det där med boende,priserna är ju tokiga nuförtiden..men men tvugna är vi så inte så mycket att göra åt saken..

Ska hem till V-ås imorrn.Ska fortsätta att packa hemma och så ska vi ner till Ekhamra och hälsa på.Lena ville se min mage så får väl visa upp mig när vi kommit ner dit.

Min lilla TrulleLulle ligger på min mage nu och snorar på min arm.Han har inte velat vara hos mig alls sista veckorna så jag är glad att han ligger här nu.Han känner nog av graviditeten vilket gör att han hellre går till Marcus och lägger sig.Det är lustigt för förut kom han bara till mig och Skrubben gick till Marcus men nu är det tvärtom.Hon kommer direkt till mig nu och är väldigt intensiv och klängande på mig.Dom är så roliga dom små liven.

Ska göra lite mat snart tänkte jag.Marcus med Tom för att Tom skulle köpa ny tv och så skulle han hjälpa honom att frakta hem den och sen se Sverige-USA där innan han kommer hem så får äta själv ikväll.Undrar vad jag ska hitta på för gott,en sallad och nåt till men vad?Måste kika runt i kyl och frys vad som finns..

Tjing!

En sväng i sumpan,tvätt och intensivt budande

promenerade ner till sumpan centrum idag och kollade runt lite.¨Lånade två böcker på biblioteket som jag ska sätta igång med ikväll.Var egentligen en annan bok jag skulle låna men den var utlånad och fick då veta att det var nummer tre i en bokserie så lånade första och andra istället då.Gick in på Åhlens för att köpa lite smink eftresom mitt tagit slut och inte känns så fräscht lä'ngre men naurligtvis så var just den tonen av just det märket jag skulle ha slut så jag gick tjurig därifrån.
Gick in på Lindex och köpte mig min första amningsbh.Jätteskön och den snyggaste av dem som hände där.
Praktisk verkar den vara också.
Nu ska jag bara köpa läckageskydd till den på apoteket eftersom det läcker lite titt som tätt.
Gick in en sväng på myrorna och fyndade en väska till mig och en lampskärm med nallar på till bebisen.
Sen gick jag hem och då regnade det minsann *mutter*

Nu håller jag på att tvätta vilket inte är så kul när man känner sig som en boll men men det måste ju göras så bara att se glad ut ändå.Har ingen braktvätt tack och lov så det är färdigt inom ett par timmar.
Ska plugga under tiden och boka tid på bröstenheten för att kolla varför jag blöder ur bröstet.

Vi håller just nu på att buda i en intensiv budgivning av en lägenhet i Solna som vi var och tittade på i måndags.
Får se hur det går med det.Inflyttning första oktober så blir det så att vi får den så blir det bråttom i knutarna...Puh jag blir alldeles trött av att tänka på det..

Nej nu ska jag dra igång med en läsförståelse uppgift..skitkul..not..


Tjoho!

Fick starkt VG på min näst sista inlämingsuppgift.Det trodde jag inte att jag skulle få då jag inte alls var nöjd med uppsats uppgiften som skulle handla om att följa traditioner.Men med komentaren "very well written indeed" så verkar det ha räckt alldeles utmärkt det jag skrev.
Eftersom tid föll bort under semestern så hade jag bara 1½ vecka på mig vilket gjorde mig stressad och ofokuserad men det gick ju bra ändå.
Nu ska jag börja med sista uppgiften för den här kursen och det är en maffig en men det ska väl gå det med.Sen är det bara slutprov kvar och jag hoppas innerligt att det kommer att gå lika flytande där som det gjort med uppgifterna.

Passar på att skicka några lycka till tankar till min bror som börjat sitt nya plugg den här veckan..

2 månader kvar!

2 månader och ½ dag kvar till beräknad förlossning.
Tiden har gått jättefort,hela sommaren har flugit förbi.
Tycker inte att det var längesedan som jag satt här och skrev att jag trodde att sommaren skulle krypa fram.Det är 2 månader sedan nu.Svosch sa det så är det nu sensommar och jag har 2 månader kvar av min graviditet cirka.
Mår fortfarande relativt bra.Har inte direkt ont nånstans men det börjar bli otympligt nu.Varmt,svällda ben och fötter,hjärtklappning,andfåddhet,svårt att hitta bekväma sitt och liggställningar,spänningar i brösten och trötthet är väl det jag smålider av.Smärta till och från i svanskotan har jag också,det är inte så skönt.
Sist men inte minst har vi också rörelsesvårigheterna.Är väldigt jobbigt att ta sig upp från liggande till sittande och från sittande till stående.Och att böja sig fram eller ner för att tex plocka upp något eller sätta på strumpor är inte längre aktuellt.
Men men jag ska inte klaga eftersom jag mår bra och inte har direkt ont någonstans.Sen de obehag som man genomgår med knuffar fram och tillbaka på inälvorna och otymplig trött kropp det kommer ju på köpet..

Känner småstress nu över det sista som ska handlas.Måste ta oss iväg och köpa spjälsäng de kommande veckorna.Hittat en jättebra på IKEA som man kan ta bort ena sidan på en när barnet blir större.Det blir nog den som vi ska satsa på.Sen är det lite annat som ska handlas också.Mest småprylar.
Köpte "åka hem från BB kläderna" i Kalmar för ett par dagar sedan.Jättegulligt set i 8 delar.
Kläder har vi mycket av nu men är några plagg som fattas,några omlott tröjor måste inhandlas bland annat.Och flera strumpor.

Mycket att göra nu kommande månaderna..Blir helt slut av att tänka på det bara..

Ska:

Till familjerätten och skriva på faderskapspapper
Till försäkringskassan och få info om föräldrapenning
På fyra föräldrautbildningar hos barnmorskan
På ytterligare 5-7 kontroller hos barnmorskan
Skriva slutprov i plugget
Ut och shoppa det sista som behövs
på rundvandring på förlossningen

Och mer kommer säkert att komma på listan..

Pust säger jag bara

Nej nu ska jag ta av maten ifrån spisen så vi kan äta..

Tjing!


Grattis mamma!

Min kära mamma fyller 45 år idag vilket vi har vraitoch firat i Västerås tidigare idag.
Vi blev bjudna på tacos hemma hos henne tillsammans med brorsan,brorsans tjej och mormor vilket var väldigt gott för det var ett tag sedan man åt det nu.
Sen blev det fika hemma hos mormor med morbror,Annelie och Fanny,eftersom Annelie är allergisk mot katter så fick det bli hemma hos mormor.Det var trevligt och alldeles för gott.Var bra mätta efteråt.Mamma öppnade sina paket och jag tog lite kort.Sen var vi tvungna att bege oss hem till Stockholm igen eftersom Marcus skulle vara på råsunda kl 17.
Och nu sitter jag här och skriver..
Ska snart dra igång och plugga lite innan jag ska se finalen av the bachelor Rome.

Inkompetens?

Vill att min engelskakurs ska ta slut nuuuu!
Min lärare är inte bara seg på att ge respons på uppgifterna utan han missar även att man har skickat in dom.
Fått både mail och telefonsamtal från mirois högre huvuden och fått frågan varför jag halkat efter.
Vilket jag inte ens har gjort eftersom jag skickade in uppgifterna den 17/7 och skulle vara inne den 20/7.
Blir så trött på inkompetenta personer som inte klarar av att sköta sina jobb.
Kan tydligt och klart se i min utkorg på skolmailen att uppgifterna gått iväg till rätt adress så där ligge rinte felet iaf.
Ja ja är bara att vänta och se nu om de hittar mina uppgifter som jag nu skickat in en extra gång.



SUCK!

Skaffa barn= rena grekiskan

Har nu haft problem i ett par dagar med ifyllnaden av mina föräldrapenningspapper så igår fick jag ringa försäkringskassan 3 gånger och krångla och fråga det jag undrade över.
De två första gångerna var inga problem då jag fick svar på mina frågor och dessutom pratade med trevliga människor men sista gången var det en riktig surkärring som sa hela två olika saker inom samma ämne inom loppet av ett par minuter.Var inte ett dugg klokare efter att ha lagt på luren så får hoppas att papprena är korrekt ifyllda nu.Får väl skylla på henne om dom inte är det.
Hatar sura telefonister och receptionsfolk.
Ska på infomöte i september på försäkringskassan i sumpan om föräldrapenning och mamma och pappaledighet,kanske blir lite klokare då.
Sen ska vi till familjerätten och skriva på papper där också om gemensamvårdnad och Marcus ska skriva under att han är pappa.
Det är en massa samtal att ringa,möten att gå på och papper att skriva under.
Det är rena grekiskan att skaffa barn.

Var på femte träffen hos barnmorskan idag.
Allt såg bra ut precis som tidigare.
Hjärtat slog 144 slag i minuten vilket var det lägsta jag haft hitills då jag bara haft över 150 så h*n sov nog tungt efter min frukost imorse.Symfysmått (mätning av livmodern) låg på 26 så det hade ökat med 3 på 2 veckor.Ligger precis på linjen på kurvan så bebisen växer normal fort.Blodtryck och glukos var också bra.
Ska få läkartid för blodblnadningen i vänster bröst också men det blir först om 2 veckor.

Börjar kännas av att man är i slutet nu.Böja sig fram är något som inet går längre och att ta sig upp ur soffa och liknande är en procedur som tar på kraferna.Får ont av att ha strumpor och tröjan blir bjuden på både matspill och diskvatten.Men men klagar gör jag inte för direkt ont har jag inte någonstans.Är relativt skonads hittills.
Men visst börjar dte kännas tungt och lite halvjobbigt.

Nu ska jag fortsätta med pluggeriet..yeeeey vad kul..not!

Tjing!

Västerås

Hade det jättebra i Västerås igår.På förmiddagen tittade vi på korten ifrån mamma och deras Alanya resa och så fick jag Marcus,mina och bebisens presenter.Mamma berättade allt hon inte hunnit berätta i telefonen så timmarna rann iväg.
Åt lunch och gick till centrum och handlade.
Gick sen hem till mig för att packa och rensa i lägenheten.Vi kastade massor av saker och gick igenom.Så nu är sovrummet klart.Bara på väggarna kvar och sen lite småsaker som ska packas.Köket ska vi ta sist för där är det mest saker.Vardagsrummet har jag rensat ur allt som ska slängas förut så där ska det som är kvar bara packas.Sen är det hall och badrum kvar och badrummet är också rensat och klart för nerpackning.
Värsta biten kommer helt klart bli köket men men ska nog ta oss igenom det med.Och sist men inte minst källaren.Usch den bävar jag för att gå igenom.Har så fruktansvärt mycket saker där.
Och sen har vi då alla saker här i Sthlm.Först Marcus saker,mina saker och våra gemensamma saker.
Puh det kommer att bli jobbigt att flytta men skönt när det är klart sen.Det är det man får tänka på.
Efter att vi packat hos mig så gick vi hem till mamma igen.Jocke och Emma hade kommit hem och Jocke visade sina nya tattos som var riktigt snygga.De hade fixat till hans fula på armen och så hade han gjort två nya också.Riktigt bra blev det.
Gick igenom pappren ifrån försäkringskassan som jag ska fylla i om föräldrapenning och sen åt vi.Mikkiz anlände och hann väl säga ett par ord iaf innan Thomas körde ner mig till stationen.Missade tåget precis som skulle ha gått 18.53 men gick 18.51 så jag var lagom sur.Dessutom efter att ha väntat i en timme på nästa så får vi höra att det står i Örebro med lokfel och att det väntades anlända 21.20. Jag var både arg,frustrerad och trött och ont i kropppen hade jag också efter en hel dag med slit och släp.Men vid 20.50 kom vi iväg med ett annat tåg som plockade upp oss och 45 minuter senare kunde jag åka sista biten hemmed bil då Marcus kom och hämtade mig.
Hela planeringen jag hade gjort för kvällen sprack så jag visade alla prsenter vi hade fått,tvättade av mig sminket och borstade tänderna sen kollade vi på en av de nya Beck som vi lånat av brorsan.Kollade lite på sopranos i sängen sen somnade jag som ett barn.Var skapligt trött efter en lång dag...

Tack mamma,Thomas och Jocke för de fina presenterna vi fick.Vi är jättenöja med allting.Ni är bäst!
Och Jocke,tack för ballaste grodan i världen..=)

Mina:


Marcus:




Bebisens: