Alla helgona

Alla helgons helg. 
Egentligen inte en så stor helg för mig. Inte för att jag glömt dom som inte längre lever. Snarare tvärtom. De finns med mig. Jag tänker på dom ofta och vissa varje dag. Men vi brukar ändå tända ljus denna helg i lunden. 
Jag har inte varit i "mina" lundar sedan förra året. Jag har tänkt att åka nu när jag ska till Västerås i slutet av november. Pappa ligger dessvärre i Surahammar men tanken är att ta mig dit med. 
Imorgon blir det lunden i Sundbyberg. Kommer sen sätta ljus hemma för övriga som inte ligger där. 
 
Tittade på Viasat history nyss. Dokumentär om pyramiderna i Egypten. Sett säkert 50 olika men den här hade jag inte sett. Blir så fascinerad.
Satt och bläddrade igenom alla bilder därifrån häromdagen..älskar porträtt och skojbilderna som guiden tog uppe på dynerna framför alla pyramiderna. En bild på Nathanael när han hoppar och bilden har fångat honom i luften framför pyramiderna är så häftig. Min absoluta favorit. 
Också en bild på Nathanael ute i röda havet när vi snorklade från en båt en bit utanför paradisön mahmya är en favorit. Han ser så liten ut i sin våtdräkt omgiven av enbart massa turkost vatten. Det är nåt med den bilden som tilltalar mig. 
 
På tal om nåt helt annat. 
Jag och Nathanael är ju riktiga Astrid Lindgren nördar som jag nämnt tidigare. 
Normalt sätt så gör jag egna mallar till pepparkakshusen vi gör till jul men i år hittade jag färdiga mallar till villa villekulla som jag köpte. Nathanael kommer bli glad. Det ska ju dekorera knasigt när det är dags. Precis i pippis  stil. 
 
Gett mig på ett hobbyprojekt som utmanar mig mentalt. Helt perfekt. Jag älskar ju att utmanas mentalt. Både i samtal och sysslor. Ser fram emot att se detta projekt växa. Får se om jag delar med mig längs vägen eller väntar till slutresultatet. 
 
 
 
Från pappas lund förra året. ❤
 

Shopping och sjukstuga

Känt mig så trött idag. Sovit jättebra inatt men ändå så trött. Var iväg ett par timmar idag till återbruket och slängde lite bråte och sen en vända i Bromma blocka och solna C. Började frysa som en tok i Bromma.blocks. Det är iofs inte ovanligt för att vara mig. Jag fryser väldigt lätt och ofta. 
I Solna C efter att ha ätit lunch så fick jag världens huvudvärk från ingenstans som eskalerade i raketfart. Bär vi kom hem blev det treo och nedsläckt i soffan. 
Har fortfarande ont i huvudet 1 timme senare men känns lite bättre. Har dock feber. Det här var inte det jag hade tänkt mig idag. Så lite besviken då planerna var helt andra. Men men. 
 
Längtar efter Nathanael massor. Imorgon kväll kommer han hem. Ringde på Messenger idag och pratade lite. 
 
Nu ska jag planera om kvällen till febervänlig. 
 
 
 

Fredagskväll

Vilken dimma det är. Verkligen spöklikt. Det var längesedan jag såg sån här tät dimma..
Passande till Halloween för de som firar det. 
Soffläge nu efter simhallen. Körde 8 längder. Kändes inte i armen under simningen men när jag stannade upp kort mellan  längderna så gjorde det ont..Får se hur det känns imorgon. Jacuzzin gjorde förhoppningsvis susen. 
 
Bäddat ner mig i soffan i pyamas redan. Fryser. 
Fastnade i nån historiekanal ett tag. Känner för film ikväll. Ska kolla runt vad som finns..
Såg nån film med John travolta i rollen i början av veckan som M valde. Slutade med att jag såg klart hela och tyckte den var bra medan någon annan sov bort den 😂
 
Pratade med Nathanael och mamma nyss..mamma och Thomas har blivit sjuka. Covid symtom..hoppas verkligen inte det. Blir N sjuk så lär vi behöva hämta honom då han inte kommer att få åka bussen hem som planerat. Får avvakta och se vad som händer. 
 
Hoppas ni har en bra fredagskväll därute..
 
 
Mamma skickade bild från gravarna idag när de var och tittade till vid stugan. De satte dit LED ljuset som jag köpte. Nu kommer det lysa på årsdagsrna. Det känns bra.. 
Så här såg det ut i maj när gräset var nysått. 

Skön fredag

på väg till simhallen för första test att simma efter min axelskada. Ska köra några längder och prova på sen avrunda med jacuzzi för värmebehandling. 
 
Varit 4 timmar hos Anette I dag. Haft så trevligt. Jobbar alltid mycket att prata om. Kan säga att tant Jenny minst sagt var poppis som kom med godis till alla fyrbenta. Till och med merparten av skyggisarna var framme. Bjarne hade jag sett framme en gång på långt håll annars brukar han ligga under soffan. 
Jättekul. Det var så roligt att få lägga tid på Jimmy. Han har blivit försummad nu när jag haft kissen på kollo hos mig. Kissen,han brydde sig inte så märkvärt av besök. Han morsade några gånger seb gav han Hugo en tuff match. 
 
Skön fredag I dag. 
 
Hugo 🙂
Jimmy och Bjarne 🙂
Banjo🙂
Lucia 🙂
 

90s grungerock

90talet bjöd på grunge och grunge inspirerad rock. 
 
I fredags hade vi på idol när mamma och Thomas var här. Det är inget som jag följer men har kikat lite på utröstningarna där man också får höra ett sammandrag från avsnittets framträdanden..
Men i fredags så dök det plötsligt upp nåt som fångade min uppmärksamhet. 
En kille framför en urtypisk brittisk grungerock låt från 90 talet. Och det är magiskt. Vilket framträdande. Hela mimiken, motoriken,klädvalet och framför allt utförandet av själva låten. Så bra. 
Kikade lite kort på vad killen gjort innan. En hel del falsett sång (bee gees och Bruno mars bland andra) och det var också riktigt bra. Dock denna blur låt är toppnotch. 
 
https://youtu.be/MkFrUYqN0Z8

Pensionärssyssla

Sovit mycket bättre inatt. Vaknade runt 8 och kände mig hyfsat pigg. Låg kvar till 9 och lyssnade på ett podd avsnitt. Lite av ditten och datten på förmiddagen. Mamma ringde vid 10 och medan vi pratade så passade jag på att rensa i mina understa kökslådor. Och av det så övergick jag till en riktig pensionärssyssla: silverputsning. Badat alla mina silverskedar och Nathanaels dopsked i bikarbonat,folie och kokande vatten och putsade sen allt. Vilken skillnad. 
Har en hel del ärvda silverskedar men också två askar med kaffeskedar som jag köpt på auktion för längesedan av ett desiignmärke som jag gillar. Allt är nu skinande rent och snabbt gick det. Hade fått för mig att sånt var ett evighetsprojekt. 😂
 
Igår kväll var jag själv hemma. Pysslade lite med mina hobbyprojekt och fastnade sen i ett program på SvT 2 om skolskjutningar i USA . En pappa som mist sin 7 årige son i en skolskjutnnig  sa "det är svårt att ta in att han är borta för alltid och på grund av att någon annan har valt att han ska vara det". Hemskt. Programmet var bra men väckte en del tankar. 
 
Imorgon ska jag på lunch hos Anette  inte varit där sedan i julas. Träffats har vi ju gjort men inte hemma hos henne. Anette är för er som inte vet en vän jag fick för ca 6-7 år sedan genom kontakter inom "hemlösa katter världen" 
Jag akutropade efter ej fälla att fånga in en hemlös katt med och Anette var den som svarade. Vi fann varandra direkt. Hon har och haft totalt 4 katter hos sig som fångats in på min tomt. Bullen (syntes på övervakningskamera när vi spanade efter Lufsen), Lufsen en öronlös sliten kille som gått i området i år men som höll sig undan vid flera fångstförsök), Mackan (syntes nattetid i kamera och han haltade kraftigt) och Jimmy (sprang in i fällan som en blixt när det egentligen skulle vara en nästan identiskt katt som skulle in) 
Bullen och Lufsens är inte i livet idag. Tumörer i munnen för Bullen och Lufsen hade Artos och felläkta frakturer i bakbenspartiet. Mackan blev adopterad via ett katthem och Jimmy bor idag hos Anette med hennes övriga kattgäng..
Så tack vare dessa killar så är vi idag riktigt bra vänner. 
Anette är 16år äldre än mig. Men det är inget som märks. Jag har alltid haft lätt för att lära känna äldre bekanta och vänner. Jag trivs med det. Så ålderskillnaden är inget man känner av. 
Anette har en katt som heter Kissen. Han har sedan nov 2019 bott hos oss o 3 omgångar på bantarkollo. Han är kraftigt överviktig (blivit matad av äldre på ett äldreboende innan han blev infångad) och kan inte banta hemma med 7 st andra katter. Därav har han borr hos oss. Pga renovering och semester så här vi varit tvungna att avbryta och lämna till ett annat "bamtarkollo" men i bästa vecka kommer han igen för att stanna fram till jul. Han är så cool och trygg i sig själv. Bara finns men har ändå en härlig personlighet. Tyvärr en riktig skitgris. Blir otroligt smutsigt när han är här. Men vad gör man inte för den goda sakens skull. 
 
Kissen ⭐9.7 kilo gosklump
Lufsen 😔
Jimmy
Bullen  

Tröttsamt

Ligger i soffan och filosoferar. 
Fick sms från ortopeden om att min tid på måndag är flyttad till lördag 7/11. Blir så less. Har väntat så länge på denna tid och började se ljuset i tunneln..går tillbaka till jobbet på onsdag så  kommer att behöva jobba tre pass utan att ha blivit undersökt. Men men. Vad ska man göra. 
Försöker att inte bli helt modfälld här. 
 
Ritat lite i dag på eftermiddagen och lyssnat på min ljudbok. Den är så bra men ger mig lite rysningar. 
Jag ser dig heter den. Rekommenderar den. 
 
Ska snart gå upp och göra en fiskgratäng. Ska bara samla lite energi först. Blev galet trött nu efter nattens dåliga sömn och tidiga morgon. 
 
 
 

musikutmaning

Blev utmanad tidigare i år på instagram att svara på denna låtlista. Det krävdes en hel del tankeverksamhet på vissa och vissa svar var skrivna i sten. 
 
Här kommer den
 
en låt jag gillar med en färg i titeln: all saints - black coffee
(favorit från gymansietiden)
en låt jag gillar med nummer i titeln: Craig David - 7 days
(också en favorit från ca 2001)
en låt som påminner mig om sommaren: Gyllene tider - juni,juli,augusti
(hela året har jag väntat på...ja kunde inte vara mer sant)
en låt om någon som jag hellre skulle glömma: Lasse Berghagen: Jennie Jennie
(well, denna sjöng någon väldigt mycket i min barndom och den personen är står inte högt i kurs hos mig)
en låt som måste spelas högt: Volbeat - for evigt
(den är bra, ,men bara i hög volym)
en låt som får mig att dansa: Niall Horan - slow hands
(helt omöjligt att stå still. Kroppen börjar röra sig automatiskt. min laga mat favorit)
en låt att lyssna på i bilen: Alan Walker - faded
(Nathanaels favorit som går på radio)
En låt som handlar om droger eller alkohol: Chumawamba - tubthumping
(90 tals klassiker. Its a whiskydrink, its a cider drink...)
en låt som gör mig glad: Håkan Hellström - ramlar 
(ingen förklaring krävs egentligen. ni som vet ni vet ju att den här kan jag sjunga i sömnen) 
en låt som gör mig ledsen - Ike and Tina Turner - river deep, mountain high
(påminner mig om mina katter, lyssnade på den mycket när min Skrubben dog)
en låt som jag aldrig tröttnar på: Rihanna - love on the brain 
(som jag älskar denna låt, soundet, texten, henne, tonartsändringarna...)
En låt från tonåren: Hanson -mmmbop
(1997, året då alla mmmbopade och livet var bra)
En låt som jag gillar från 70talet: Queen - bohemian rhapsody 
(Freddie Freddie, how lovely were you)
en låt jag gillar som är en cover: 30 seconds to mars - stay
(magisk version av en låt som faktiskt inte är lika bra i original. Mr Letos röst är magiskt underbar i den här låten)
en låt som är en klassisk favorit: oasis -all around the world. 
(jag hade en rätt stor oasis period i mitt liv, till min styvpappas stora fasa. Han tyckte inte att de kunde sjunga speciellt bra milt sagt)
en låt att sjunga duett på i karaioke: Olivia Newton-John och John Travolta - you´re the one that I want 
(alltså grease, love it)
En låt från året då jag föddes: Bruce Springsteen - dancing in the dark
(Lite Bruce måste man ha i livet, helt klart hans bästa låt från en jäkligt bra årgång)
En låt som får mig att tänka på livet: John Lennon - Imagine
(Låten i sig är fenomenalt genomtänkt. Den är vad som kunde ha varit om människan agerade bättre)
En låt med många betydelser för mig: Backyard babies - minus celsius
(många viktiga minnen till denna låt men också är den förknippad med min bästa vän och som vi haft kul på alla konserter)
En låt som jag gillar med ett namn i titeln: Owe Thörnqvist - Dagny
(som jag sjungit denna på jobbet genom åren. Och så hette min underbara gammelmormor Dagny)
En låt som tar mig framåt: sweetbox - everything gonna be alright
(det är nåt med den här låten. kan inte sätta fingret på vad)
En låt som alla borde lyssna på: John Farnham - Yor´re the voice
(en av mina favoriter genom tiderna. Texten säger sig själv varför jag valt denna)
en låt av ett band som jag önskar fortfarande vore ett band: One direction - long way down
(fantastiskt band som jag hittade rätt sent i deras karriär men hann se dom live. låten är jättefin)
En låt av en artist som jag gillar som inte längre är i livet: Edith Piaf - milord
(Edith, lilla sparven. en favorit från barndomen. Hon var fantastisk)
En låt som får mig att känna kärlek: James Arthur -  say you wont let go
(Har ingen direkt förklaring, den var bara given pga texten)
En låt av en artist vars röst jag gillar: Nordman - glöm det som var
(det spelades mycket nordman under min barndom och jag har alltid gillat raspiga röster. Låten är ritkigt bra också)
En låt från min barndom: Ricky Wilde - I am an astronout
(Pappas och mammas LP spelare gick varm när jag satt med mammas LP singel och startade om och om denna låt som liten, drev nog alla till lite vansinne)
En låt som påminner mig om mig själv: Laleh - bara få vara mig själv
(den är klockren, enough said)
En låt som beskriver en dålig relation som jag har haft: Louis Tomlinson feat Bebe Rexha - back to you 
(hög igenkänning i den)
En låt som jag kunde ha skrivit själv: Celine Dion - because you loved me
(den här låten känns som jag skrivit själv till min älskade mormor. Den spelade vi på hennes begravning 2017. Den passar in på hur jag känner för henne i detalj. Hon älskade dessutom Celine Dion)
En låt som beskriver din första kärlek: Taylor Swift - I knew you were trouble 
(And trouble he was)
 
 
enjoy!

Advent och lite annat

Min specialdesignade frukostmugg. Jag älskar den. Den bilden ger mig sån känsla av att dom är med mig. Saknar ihjäl mig vissa dagar. ❤
 
 
 
Vaknade tidigt idag. Redan runt 05. Drömt oroligt inatt och vaknat i omgångar. Känner mig inte speciellt trött nu men lär komma senare. 
Har rehab 9:30. Min sista innan ortopeden  i nästa vecka..
Efter rehab tänkte jag ta en långpromenad. Det regnar inte idag,så skönt. Senaste promenaderna har varit i iskallt slagregn..
 
Som jag längtar till advent. Ni som vet ni vet ju hur mycket jag älskar advent och att adventspynta..Har varit min favorithögtid så länge jag kan minnas. 
Som liten minns jag första kvällen när min pappstjärna i orange (sån klassisk som de flesta hade) satt uppe med mina tomtegardiner.  Jag låg länge och tittade på stjärnan.. Det är ett härligt minne. 
Så Det kliar i fingrarna nu att få börja hänga upp julgardiner och stjärnor. Det är en mysig tid. Julkalender, stjärnor, mandariner,pepparkakor och glögg (inte starkvinsglögg det är inte gott). 
Men får vänta några veckor till. Men den som väntar på nåt gott...
 
Det är snart november. November medför alldeles för många årsdagar. Så många som gått bort i november och december. Det var några mörka år på raken där mellan 2012-2017 i nov-dec. 2017 var värst. Då var jag trasig som ord inte kan beskriva. 
 
Börjar bli dags att ta mig upp ur sängen. Ska nog lyssna på några favoritlåtar först.🙂
 
 

Tisdag

Okej. Nu är det 6 dagar kvar till ortopedtiden. Jag räknar ner nu. Har sådan nojja över att de inte ska hitta något märkbart. Vad gör man då liksom. Men sannolikt så kommer de att se något iallafall.
 
Det är 8 dagar kvar tills det är dags att börja försöka jobba igen. Armen känns hela tiden men senaste 4 dagarna har det varit mycket bättre. 
Jag fokuserar nu min ensamma tid på fysisk och mental avkoppling och återhämtning. Dagarna är inte direkt långa,jag har mycket att fördriva tiden med. 
 
Pratade med Nathanael nyss nere på Öland. Han har det bra och förbereder för halloween hos mormor  och morfar. Saknar honom redan..
 
Jag älskar ju Netflix serien the crown som den historienörd jag är. Hittade nu i dagarna en dokumentärserie på SvT play som heter house of windsor . The crown handlar ju om engelsk historia med fokus på drottning  Elisabeth II. Så den dokumentären har jag slukat. 
Det finns mycket på play kanalerna i dokumentärform. Rena guldkorn. 
 
 
 

Dammluckan

Dammluckan har fallit igen. Jag är helt ensam hemma. De som skulle till Öland har åkt och M är på bandy. 
Så här sitter jag med min ångest. 
Varför har jag ångest?
Jag får dels separationsångest när folk åker,speciellt när Nathanael ska åka iväg utan oss. Men i frustration och lite ilska så sa jag en så onödig kommentar imorse till Nathanael. Över gränsen för vad som anses okej. man är väl inte mer än människa och jag felade. Vi har pratat och jag har bett om ursäkt och förklarat vad min kommentar egentligen betydde och varför det blev fel så det reddes ut innan de åkte men jag blir arg på mig själv så där ligger ångesten just nu. Jag är så oerhört trött efter denna helg och jag var redan så trött innan den började så jag känner mig helt urlakad. Helgen har inte varit dålig. Den har varit intensiv. Det räcker för att sänka mig tillfälligt. Det kan ta ett par dagar för mig att repa mig efter en intensiv helg. 
Det är något som tagit mig många år att acceptera. Idag är jag okej med det. Visst,jag kan få dippar där jag blir trött på hur jag funkar men acceptansen ligger där. Det är som det är. 
 
Nu blev det ett dystert inlägg igen..lite grå just nu. För mycket tid att grubbla när jag är sjukskriven. Mitt grubblande är både min styrka och min akilleshäl. 
 
 
 
 

Utmattad

Sitter här med en puttrande kalops på spisen i min fårskinnsfåtöj och kan knappt tänka. 
Haft födelsedagsfika för Nathanael idag. 
Mamma och Thomas är här från Öland och idag kom min morbrors ex-fru och mina 2 kusiner Fanny och Clara. Som Jag hade saknat dom 3. Är så glad att vi har kontakt trots att släkten krympt av alla möjliga orsaker. 
Men det blir många intryck,samtal som skapar känslor och så min mamma på det. Jag älskar min mamma det gör jag men hon är en intensiv person och jag blir fort mentalt trött. 
Men det var trevligt. Men nu är jag oerhört trött. Tjejerna har åkt hem till Västerås igen men mamma och Thomas är kvar. De åker hem imorgon och de tar med sig Nathanael en vecka för höstlov på Öland. 
Jag längtar efter lite lugn och ro nu. 
När jag blir så här trött så blir jag nästan som ledsen. Inte ledsen som i ledsen men jag blir låg och vill helst bara vara. 
De andra håller till  på undervåningen,jag är uppe och lagar mat. Behöver en stund för mig själv för att landa. 
 
 
 

Förändring

Okej. Det blev ändrade planer hos frisören idag. Hade tänkt göra en quickfix av min blondering från förra året. SÅ blev det inte. Har istället gjort en mörkare ombrebotten som smälter ner i mina gamla ljusa slingor. Känns bra. Men måste vänja mig innan jag är nöjd. Ni vet,jag och förändring. 🤭 
Lite mörkare i verkligheten än på bild. 
 
Sjukgymnasten med Nathanael idag gick jättebra. Vilken toppenkille till sjukgymnast. Fick med sig Nathanael på tåget direkt. Försvagad meridian nånting. Alltså muskelsenan på insidan av knät. Samt dålig balans vilket vi redan visste. Fick träningsprogram som ska utvärderas om en månad efter att han varit hos ortopeden. Det blir nog bra det här. 
 
Laddar energi för att ta tag i lite små måsten hemma innan det är kväller. Blev seg känner jag. 
 
Imorgon rehab kl 9. Valde det medvetet för att komma upp i tid. Ligger annars kvar i sängen för länge. Inte alltid jag sover men kan lyssna på musik,ljudbok eller podd till 10 tiden annars. Måste behålla rutiner så det inte blir alltför jobbigt att komma tillbaka till jobbtider  
 
 

Rutinerade

Börjar bli rutinerade vårdbesökare i familjen..
Det är mycket spring nu med allas hälsa. 
Jag har ortopedbesök 2/11, cellprovtagning 4/11 och rehab 3 gånger i veckan. 
Nathanael har sjukgymnast imorgon, ortopedbesök 20/11 och tandläkaren 14/12 och två läkarbesök föregående vecka. 
Marcus har bytt ut sitt spring hos sjukgymnasten och kiropraktorn till att springa med Eva istället för tillfället. 
Vi har att göra. 
Så tacksam dock att vi bor i ett land med relativt bra sjukvård som inte barskrapar ekonomin. Det känns tryggt. 
 
Nya garderobsdörrarna är på plats. Vilken pärs. Det var inte så enkelt som det stod att det skulle vara. Hua. Enarmad som man är så kunde jag inte bidra helt men hjälpte till att hålla,rikta och hämta prylar. 
 
Haft riktigt ont ner i armen i gårkväll och natt. Jag hade också ögonmigrän (vad jag tror att det är) så kunde knappt se på varken tv eller mobil. 
 
Imorgon ska jag till frisören och snygga till håret,nyansering inte klippning. Och så sjukgymnasten med Nathanael. Däremellan en långpromenad. Det behöver jag känner jag. 
 
Måste ringa jobbet och lämna statusuppdatering också. Jag saknar jobbet faktiskt. Jag trivs ju där. Första veckan har varit rätt skön att få landa och lyssna på kroppen men nu vill jag tillbaka till mina rutiner..Jag hoppas jag håller att återgå på måndag. Tyvärr står vi ju stilla i vidare planering med rehab då jag först måste göra ultraljudet innan man kan planera vidare. 
 
En kopp kaffe och lite 2cellos nu. Lyssna på dom om ni inte gjort det redan. 

Att skriva eller inte skriva

Jag har ju haft den här bloggen väldigt länge.
Syftet med den här hela tiden varit att skriva om sånt som faller mig in från stunden. Det ett väldigt varierat innehåll om man kikar tillbaka..
Tanken med att jag har tagit upp skrivandet igen efter flera år av skrivtorka är att ha det som en ventil. 
Jag tänker att jag skriver till mig själv och nån mer. 
För oavsett om en läser eller om 100 personer läser så jag vet jag att nån har läst och då har jag sagt det jag skrivit högt. 
En ventil alltså. Sen hur länge denna lust till att skriva i bloggen håller i sig vet jag inte men för stunden kändes det rätt att börja igen. 
Jag vet ju inte vilka som ens läser mitt blaj,vilka som vill ta del av mina rader utöver en och annan vän då det inte är något som jag kan se. Men det är oväsentligt. Jag skriver för min egen skull och om sedan folk väljer att läsa och sedan kommentera (privat eller öppet)så  är det en bonus. Fick häromdagen en fråga exempelvis. Den ska jag svara på inom kort är det tänkt. 
 

Det är inte omöjligt

Har ni sett filmen zootropolis  
Det är en fantastisk Disney producerad historia om en kanin som följer sina drömmar i en värld där hon blir motarbetad av större rovdjur. Hon blir konstapel Hopps och tar upp kampen om att få zootropolis till en vänlig stad igen där man kan leva sida vid sida med vad som naturen och fördomar bestämt ska vara fiender.
Till sin hjälp får hon med sig en kriminell räv. Fattar ni, räv och kanin. Den handlar om att trotsa vad andra säger är omöjligt, följa sina drömmar och ett samhälle där vi inte ska dömma varandra efter fördomar eller medärvt hat.
 
Älskar den här filmen. Den är så fin. 
Och ni som vet,ni vet ju hur dille jag har på kaniner. Konstapel Hopps ät definitivt min favorit. 
 
 

No,inte förkylning också

Från ingenstans så blev jag jättekrasslig. Alldeles rosig i ansiktet,lite ont i halsen och yr i huvudet. Känner mig frusen så in i norden. 
Jag orkar verkligen inte en förkylning Nu. Samtidigt kan det vara bra att beta av det när jag redan är sjukskriven. 
Lite orolig över att det är tungt i andningsvägarna. Hade så otroliga problem med det under coronan som skrämde mig. Har inhalator kvar sedan coronan. Den åker fram nu.
Hittade ingen bild på mig i glasögon. Så bjuder på en ifrån idag. Har 2 par och dom här trivs jag bäst i (tiger of sweden)även om jag inte skulle påstå att jag trivs i ordets bemärkelse i dom. 
 
 Det blir renskav ikväll. Not for me dock. Det är något som jag verkligen får kväljningar av. För mig blir det soppa,passar bra med tanke på min begynnande förkylning.
 
Trevlig helg 
 
 
 
 

fredag

Och så var det fredag. Kan inte påstå att veckan gått i stiltje trots att man är hemma och sjukskriven. 
Samtal i skolan, samtal att ringa, födelsedag att fira, Hjälpa Eva med diverse då hon nu sitter i rullstol, beställning av sista produkterna till nya rummet, rehab, vardagsmotion, plugg inför fysikprov med skoltrött barn, kast på återbruk av massa som samlats på hög och så det vardagliga sysslorna. 
Fullt upp, MEN jag har hunnit bara vara och försökt att återhämta mig fysiskt och ladda energi psyskiskt. Det gäller ju att planera och priioritera, då går det oftast. 
 
Idag har jag faktiskt inte så många måsten. Måste vara hemma vid 17 tiden för att ta emot garderobsdörrar och skenor till Ns nya rum. Utöver det ska jag snart ta en lång promenad och stretcha lite. Lite ont i ländryggen igen så ska fokusera på att minimera det. 
Måste ringa försäkringskassan angående vabben förra torsdagen men utöver det inga måsten.. 
Imorgon är Marcus borta eftermiddag och kväll med bandylaget så jag ska förhoppningsvis göra nåt roligt med Nathanael. Om han inte nu ska hänga med kompisar, det är ju liksom inte helt lätt att planera då deras generation är väldigt impulsiva. Men men. Får se. Ska han iväg så har jag andra alternativ så det blir nog bra oavsett. 
Det blir jag som står stand by imorgon om det händer något med Eva också.
 
Det blir förhoppningsvis en lagom helg. Det behöver jag nu känner jag. 
Nästa helg lär ju bli intensiv när familj och släkt kommer. 
 
nu ska jag dricka upp kaffet, borsta tänderna och ge mig ut i solen. 
 
 

Mitten av oktober

Halva oktober har gått. Vilket härligt väder idag. Lite halvkrispigt men solen lyser. 
Sov bort halva morgonen. Sov totalt 12 timmar nästan. Så vaknade så där härligt groggy och hade svårt att komma ur dvalan. Men jag kom igång tillslut. 
Ska snart ner till rehab för akupunktur i arm och axel. Tänker ta mig en lång promenad tillbaka efter det. Jag skulle behöva kratta barr i trädgården men det får vänta tills armen är bättre. Nackdelen med skogstomt är tonvis med barr. Inte kul. 
 
Inne i ett Johan Falk maraton på kvällarna. Sett alla för länge sedan men funkar att se om. Precis som med Beck filmerna. Jag gillar kriminalar serier i perioder. 
Ett nytt avnitt har släppts i min favoritpodd också men det sparar jag lite på. I slutklämmen på min ljudbok nu så börjar med att avsluta den. Handlar om stalking, ett ämne som jag tycker är intressant men också lite skämmande. 
 
Måste planera lite inför nästa helg också. mat, bak osv. Mamma och Thomas kommer upp från öland för att fira Nathanael och lördagen är det familjekalas då kommer även Eva och eventuellt Annelie (min morbrors exfru) och mina kusiner Fanny och Clara. Är man utbildad konditor så förväntar sig oftast de flesta ett hembakt kalasbord. Så det blir väl så även i år. Tidigare år har jag vetat långt innan vad det blir men inte i år. Måste scrolla runt efter förslag. 
Man kan ju tycka att man ska fråga födelsedagsbarnet i frågan men jag råkar ha ett barn som inte gillar bakverk speciellt mycket, inte heller godis. Kanelbullar, smultronkakor, vaniljglass och en sorts chips är det som fungerar. Fram till för bara något år sedan var det endast det två första alternativen som fungerade och godisnappar men det har han tappat lite då de oftast är kvar efter helgen. 
Så jag skulle vilja påstå att jag har fritt spelrum i temat. 
 
Oj klockan tickade på. 
 
dags att bege mig mot rehab..

Trött och tankar om synen

Hunnit med en hel del för att vara kraftlös i dag. Känner mig nästan lite nöjd med dagens prestationer.
Nu är jag helt slut dock..väntar på avkomman som inte dykt upp från skolan än. Det blir hämtmat efter önskemål och slappmys i soffan också enligt önskemål. 
Helt ok för denna trötta människa.
 
Har faktiskt använt mina glasögon idag mer än bara hemma. Det är stort. Jag är ju lite löjlig. Känner mig inte bekväm med glasögon och vill då helst inte visa mig ute i dom. Well, I did today. Och inte dog jag av det. 
Ögonmigrän som kommer och går. Misstänker att det har med synen att göra. Kan konstatera att den här försämrats. Är det efter 35+ det börjar? 😁
 
Det där med linser känns ju otäckt och pilligt. Men ska man prova det? Jag är verkligen inte bekväm med glasögon. Iallafall inte hela tiden. Jag är så känslig också i mina ögon. Får typ jämt tårar i ögonen vid blåst eller matosiga lokaler. Kanske man inte är typen för linser då? Ska leta upp en bild med glasögon att posta. 
Här är jag iallafall utan..en halvblind (på långt håll) 35 plussare 😂
 

13 år idag

 
 
13 år idag. Galet vad tiden flugit förbi. Antar att de flesta föräldrar säger så. Tonåring officiellt även om det känns som det varit en tonåring i huset länge. 
Det där med BB och bebistiden känns dock som ett halvt liv sedan så tänker man på det sättet så här det ändå upplevts en hel del under dessa 13 år. 
Vilken resa det varit och vad vi har vuxit i det. 
Skulle påstå att den tyngsta tiden är just nu. Första 12 åren flöt utan större motgångar. Men så är det väl. Alla ska igenom nån tuff period i uppväxten. Vissa kanske i småbarnsår och andra kanske mer i tonåren. 
Hur som så är han trots att det är jobbigt just nu en guldkille med stort hjärta och en vetskapshunger utan dess like. 
 
Ikväll får han styra vad vi gör av kvällen, mat och aktiviteter. Spännande att se vad han väljer. 
 
 
 
 

lättnad

Det där uttrycket det känns som en sten föll från mina axlar. Precis så. 
Mötet i skolan gick bra. 
Vi kom fram till mycket på 50 minuter. Bra planering, återkoppling och delmål. 
De var jätteproffsiga på att involvera Nathanael, kuratorn var verkligen toppen. Nathanael är positivt inställd till kuratorn 1 gång i veckan för att prata ut. Tack och lov amen för det. 
Det är precis vad han behöver enligt min teori. 
Det känns bra och det är sagt att samtliga lärare ska ringa eller maila om de märker bortfall eller efterhalka i ämnena så det snabbt går att rädda upp. 
Hans mentor är verkligen toppen som jag nämnde tidigare. Känns så skönt. Efter flera tunga år med lärare som varken lyssnat eller haft kunskap i bemötande. 
 
Ikväll kan jag släppa ner axlarna en bit. Sen om jag kan upphöra med mitt grubblande det är en annan sak :) Jag och mitt grubbleri, det skulle kunna bli en lång och rörig bok det.
 
Nu ska jag laga mat i sällskap med lite musik. 
 
 

2020 ett hamsterhjul

Jag kan inte komma på en passande till rubrik för detta inlägg. 
Jag liksom säkert så många andra på denna planet är så otroligt klar med 2020. 
Det började så bra med nytt jobb i januari (som jag fortfarande trivs bra på dock) men sedan? Det vände och gick åt andra hållet. 
Det började med corona och så bara fortsatte det. Sommaren flöt på utan några större utmaningar. Men augusti och framåt har varit en uppförsbacke. 
 
Jag är sjukskriven för tredje gången på 3 månader för samma åkomma. Coronarelaterad muskelinflammation är vad det tror. Tror just för att jag står i väntan på ultraljud hos ortoped först i november. Neurlogiskt är det däremot u.a. Det i sig var en lättnad. Problemet är att jag har smärta i axelfästet och en bit ner i armen vid lyft över brösthöjd. Gått på rehab i månader som inte hjälper nämnvärt och eftersom det inte går att fasställa utan att ha sett ultraljudet så står vi lite och stampar rehabmässigt på samma plats. akupunktur 2 gånger i veckan, varmvattenbassäng 1 gång veckan på gång. Sjukgymnasten vill att jag ska undvika rörelserna som gör ont på jobbet. Det går liksom inte att utföra. Vi är två personal på åtta damer varav fyra med dubbelbanningsstatus i förflyttningssituation så att backa och säga att detta kan jag inte göra fungerar inte riktigt. Trots att jag har gått ner i tid tillfälligt och bara jobbat en dubbeldag av totalt två som vi har på helgerna så har det förvärrats ändå då jag tvingas till rörelser som gör ont i jobbet. I veckan vaknade jag och kunde inte lyfta armen alls så det blev akutbesök hos läkaren, sjukskrivning och starka mediciner. Och ni som vet ni vet ju hur jag ställer mig till läkemedel. Men jag har inte haft så stort val. Sover som en kratta på nätterna pga axeln och har gjort länge så smärtlindring var av även den orsaken oundvikligt. 
Stampar vidare med rehab tills det är ultraljudsdags den 2a november. Sjukskriven till den 23e oktober. 
Känner mig så trött hela tiden efter coronan. Eller ja trött har jag varit senaste åren efter utbrändheten för några år sedan men det här är något utöver det vanliga. En promenad 2.5 kilometer kan sänka min ork helt. Förr klarade jag en mil och hade ändå ork kvar till resten av dagen. Jobbigt att inte känna igen sig själv riktigt. Otäck känsla. Men jag kämpar på. Envis som 50 röda grisar och en livskraft inom mig som vill ut igen. 
 
Så kommer vi till blivande tonåringen som faktiskt fyller år just imorgon. 
Här går vi också i uppförsbacke. 
Vi vet av erfarenhet att skolbyte eller förändringar i sig medför problematik men från att ha varit oerhört skoltrött i årskurs 6  men ändå kämpade på och gick ut med bra betyg så slog det stopp när han klev över till högstadiet och bytte skola. 
Det är en hel del som tar tid för honom i sin ADD diagnos, framför allt att bygga tillit och trygghet med nya personer och miljöer. 
Nya vänner har han skaffat sig i ett kick, det har aldrig varit några problem men med lärare/pedagoger är det värre.  
Och som han är nu, skoltrött och omotiverad och pubertala hormoner och stark tendens till depression så är läget allt annat än stabilt. 
Utvecklingsamtal nummer 1 gick över förväntan, en fantastisk mentor som redan hade läst ut en hel del i hur han fungerar och då har han inte hennes ämne bild ens den här terminen. Oerhört skönt. 
Blev också mycket lättad över att skolan bjöd in till ett andra samtal som äger rum i eftermiddag för att planera hur det ska kunna fungera med koncentration, motvivation och kommiúnikation för att få skolgången att fungera. Innan har vi behövt tjata och kriga för att få ihop möten. 
Kuratorn en gång i veckan som start för samtal då jag anar att det är vad han behöver. 
Han är väldigt duktig i skolan, lättlärd och alltid varit vetgirig och frågvis så får han bara rätt vägledning nu så borde detta gå bra. Jag fick en bra magkänsla med den här skolan, jag brukar inte ha fel med min magkänsla så hoppas på den även denna gång. 
Jag hittade i en bild i en grupp jag är med i för föräldrar med barn med ADD eller andra NPF diagnoser som beskriver i en och samma bild vilka svårigheter utöver "det kända" som ingår i ADD/ADHD. Bra bild och den har jag skickat till skolan idag med blå och röda markeringar. Blå för händer/uppstår ibland och röda för dagligen/nästan dagligen. Kan vara bra inför planering och upplägg för studietekniken. 
Som pricken över i:et så detta tonårshumör. Herregud. Nu vet man ju vad mamma pratat om i alla år nu när man själv sitter i båten. Hua. 
"vad du tjatar" (sagt det en gång)
"vad tittar du på?"
"jag gör det sen"
"varför måste jag bo här, jag vill bo hos mormor och morfar eller farmor"
"åh vad ni är dryga"
"ni behandlar mig som en bäbis"
"fett pinsam"
Härligt värre. Tur att riktiga han tittar fram också från dessa hormonhumör annars hade man blivit galen :) 
Han är ju världens mysigaste där inne. 
Jag var själv ett verbalt humörmonster i tonåren så kan inte klaga alltför mycket. Det ingår. Men däremot viktigt att dra en gräns för vad som kan sållas mellan fingrarna och vad som är att dra det för långt. 
 
Evas hälsa har försämrats plötsligt också. I behov av mycket hjälp då hon sitter i rullstol. Mycket spring och fix där. Det kom inte lägligt men vad ska man göra. Hoppas hon repar sig och inte ger upp och blir deprimerad. Det finns tendenser till det. Hon behöver pushas till att komma igång igen. 
 
Jag försöker samla ork och kraft genom att hitta stunder att bara vara mitt i allt som pågår. Det kan vara i det lilla som i musiken, måla, eller med en kopp kaffe ute sittandes på trappen till gäststugan och bara titta på alla färgglada löv. Viktiga små stunder att bara vara jag. Fokuserar också på det positiva för det finns ju trots allt en del ljusglimtar i mörkret :)
 
Tanken är att åka till Västerås i november. Hänga med Micaela och gratulera henne på födelsedagen. Men också besöka minneslundarna hos pappa och mormor. Det längar jag efter. 
På grund av min trötthet då jag sovit då dåligt den sista tiden så har jag inte haft lust till det jag normalt tycker är roligt senaste tiden. naturligt antar jag men tråkigt. 
 
Vilket tråkigt inlägg det blev. Men så får det vara. 
Jag skriver igen iallafall. Jag är på gång. 
Orkar inte läsa igenom och korrekta stavfel, ni får stå ut :)