ready set go

Har nu lämnat in min andra uppgift i historian. Kvar har jag nu lite på naturkunskapen som ska betas av snart. Vill ha både uppgifterna klara innan vi åker så att jag kan börja på nästa därnere sen utan att behöva tänka på dessa uppgifter.
Idag ska det även börja packas. Eller fuskstartade lite igår faktiskt. Sen ska det storstädas också. Avkyr att åka hemifrån när det är skitigt så det ska dammas och fejas :)
Ikväll blir det packa in i bilen och sen förhoppningsvis en relativt lugn kväll framför en film. Hoppas jag. Ska även hinna fixa mina naglar. Puh.

Smärtan i magen håller på att klinga av. Var på akuten i tisdags dit underbara Britta körde mig i ilfart. Jag hade en cysta som hade brustit. Så akutsmärtan i söndags var när den sprack och smärtan i efterhand var blod som skvalpade runt och gjorde mina organ förbannade helt enkelt som den rolige läkaren uttryckte sig.
Det hela ska gå över av sig självt och cystan ska försvinna naturligt med menscykeln.
Kändes oerhört skönt att det inte var nån infektion eller nåt nånstans och att det inte var allvarligare än att jag fick åka hem igen. Hade ju inte vart kul att bli inlagd med stundande semester och allt. Hua.

Var i kista igår. Var tvungen att köpa lite kläder då de flesta av mina kläder är antingen för små eller för stora. Köpte även lite nytt somrigt till Nathanael och hittade en tokfin tshirt på polarn och pyret som jag köpte till honom.
Mamma har tokfyndat under deras Ölands vistelse så hoppas på att kunna fynda jag med därnere sen.

Nej nu måste jag sätta fart..A lot to do..

TJING!

pain

Jag sägr då det..När ska ödet sluta motarbeta mig? Jag har inte tid med sånt här,jag har inte ork med sånt här och jag har definitivtint inte lust med sånt här.

Igår när vi kom hem från Britta runt 14.30 tiden så hände det nåt med min mage. Vad som hände vet jag inte men jag låg på golvet och skrek och kunde vare sig stå eller sitta. Detta mindre trevliga höll i sig i 2 timmar. Tog en alvedon trots att jag vet att man inte ska ta det mot magsmärtor men jag var desperat. Kan säga att jag svettas typ aldrig. Jag svettades inte utomlands eller ens på förlossningen men igår då svettades jag. Kröp in till badrummet där lunchen kom upp och när jag tittar upp och ser marcus komma med ett glas vatten så börjar både synen och hörseln svika mig. Sjukt läskigt var det. Lyckades ta mig upp till sängen där blev jag liggande från 17 tiden till 21. Pendlade mellan att sova och tomt stirra på tvn. Nu idag så har jag inte dessa kramper som jag hade igår eller vad man nu ska kalla det men men hela ytan på magen är öm och gör ont när jag står upp så ligger här nu ocj väntar på att bli uppringd av läkaren.
Måste ta itu med detta innan vi åker till öland.


Alltid ska det vara nåt  :(


TJING!

stormy mind

Det är lite stressigt och rörigt och upp och ner just nu men står ändå stadigt med fötterna på jorden. Hade det varit för 6-7 år sen så hade hela jag varit upp och ner. Jag är en kontrollmänniska med behov av att ha allt under kontroll och i perfekt skick. Men med pågående renovering hemma så går inte det.
Väggen är uppe nu iaf,ÄNTLIGEN! Dock så blir spackling och målning/tapetsering inte av förräb efter semestern. Avskyr att åka hemifrån när sker och ting inte är i topp skick.
Men men.
Håller på med balkongräcket också. De som bodde här innan var riktiga idioter som har målat helt galet. Det har varit sånt krångel hit och dit. Ska försöka hinna fixa så mkt som möjligt med räcket innan vi åker.
ÄR mitt uppe i mina distansstudier också plus att Nathanael varit hemma 2 veckor pga kopporna. Men på måndag kan han gå till dagis igen. Så imorgon och på måndag blir det tokplugg och sen tisdag och onsdag packning och städning. Åker till älskade Öland på torsdag och stannar en månad. Blir sjukt stressad överpackningen. Tänk om man glömmer nåt viktigt hemma,nåt som inte bara är att köpa en ny därnere? Tänk om tänk om tänk om..Men det blir nog bra..Bara hönsiga jag som ska oja mig innan jämt.
Marcus kusiner Henrik och Patrik ska med ner och fira midsommar. Väldigt roligt. Hade varit kul att få träffa Tom och Hannah också men det får bli en annan gång. Mamma och Thomas ska med ner till midsommar också och Eva så klart. Sen blir vi själva i 2 veckor därnere innan Eva kommer ner igen. Eller ja själva och själva. I ett par dagar blir vi själva sen kommer Cassi och´Flisan över så ungarna kan leka och de stannar 8-9 dar.

Mamma och Thomas är på Öland nu och har varit i en vecka. De har jobbat och slitit och gjort tokfint därnere i trädgården. De har haft kanonväder nästan hela veckan. Imorgon åker de hem eftersom Thomas ska jobba nästa vecka. Lite surt att åka hem för att åka tillbaka på torsdag men men måste man jobba så måste man.

Lukas är inte bra än med sina eksem. Måste raka honom ikväll eftersom pälsen vuxit ut en bit där veterinären rakat. Har slutat med salvan som veterinären gav och börjat med en salva som vi använt på nathanael när han varit röd på rumpan. OCh det blev bättre av det faktiskt. Konstigt nog.

Nu ska jag renskriva mina klara uppgifter på inlämning nummer 2. Sen ska vi träna med wii fitt plus. Egentligen är jag så trött så jag bara vill duna in men det är bara att bita ihop och köra på..

TJING!!

....

Trains in the sky
Are traveling through fragments of time
They're taking me to parts of my mind
That no one can find

Fun

Jag gillar egentligen inte sånt här men denna var ok,inte allt för puckade frågor.

------------För 10 år sedan-----------

1.) Hur gammal var du? 16
2.) Var gick du i skola? Gick ut nian på Gryta skola på Branthovda
3 ) Var jobbade du? Sommarjobbade på hotellet i Skrapan
4 ) Var levde/bodde du? Viksäng
5.) Var brukade du hålla hus? Oj,mestadels Viksäng men även Vallby.
6.) Bar du glasögon? Hade läsglasögon men använde dom ytterst sällan
7.) Vem var din bästa vän? Mikkiz
8.) Hur många tatueringar hade du? Ingen
9.) Hur många piercingar hade du? öronen? Öronen
10) Vilken bil körde du? Ingen
11.) Hade du varit på ett riktigt party? Ett par stycken
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Halvt

-----------För 5 år sedan-----------

1.) Hur gammal var du? 21
2.) Var gick du i skola? distans miroi
3.) Var arbetade du? Som barnflicka hos två olika familjer det året.
4.) Vart bodde du? Sundbyberg
5.) Var brukade du hänga? hemma,Västerås men mest på jobbet. Jobbade jämt.
6.) Använde du glasögon? Nej
7.) Vem var din bästa vän? Mikkiz
8.) Hur många tatueringar hade du? Inte en enda
9.) Hur många piercingar hade du? Navel, öron,underläpp
10.) Vad för bil körde du? Hade inte körkort
11.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Ja
12.) Var du singel/upptagen/dejtande? Upptagen

-----------För 2 år sedan-----------

1.) Hur gammal var du? 24
2.) Var gick du i skola? Gick inte i skola,var mammaledig
3.) Var jobbade du? Ingenstans.
4.) Var bodde du? Bromsten
.) Var brukade du hänga? Hemma, i trädgården, på öppna förskolan, Hos Sussie och i Västerås
6.) Använde du glasögon? Ibland
7.) Vem var din bästa vän? Mikkiz
8.) Hur många tatueringar? Inte en enda
9.) Hur många piercings hade du? Öronen. De andra borttagna.
10.) Vilken bil körde du? Ingen alls,inget körkort.
11.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Ja för ett halvt liv sedan.
12.) Var du singel/upptagen/gift/dejtande? Upptagen

----------------Idag----------------

1.) Hur gammal är du? 26
2.) Var går du i skola? Precis slutat på culinar och börjat distans på miroi
3.) Var arbetar du? Ingenstans,jobbsökande
4.) Var bor du? Bromsten
5.) Använder du glasögon? ja mer och mer mina läsglasögon
6.) Var brukar du hänga? Hemma, I Västerås och ute på gården.
7.) Talar du med dina gamla vänner? Inte alla men ett par stycken.
8.) Hur många piercings har du? Öronen
9.) Hur många tatueringar? Inga men det är en planerad på väg
10.) Vad har du för bil? Inget körkort,har inte haft motivation eller lust till det.
11.) Har ditt hjärta krossats? För ett halv liv sedan,tillhör det förgångna nu.
12.) Är du singel/upptagen/gift/dejtande? Väldigt upptagen
13.) Vem är din bästa vän? Mikkiz

Det går bra nu...

Livet känns just nu sjukt välbalanserat. Det händer precis så mycket som jag känner att jag kan hantera,kanske lite extra och det är så jag vill ha det. Jag vill ha en lite extra press men som fortfarande är hanterbar. Är klar med första inlämningsuppgifterna i båda ämnena och det känns skönt. Fick betyg på ena i förrgår och det var bra.

Nathanaels vattkoppor går bra. Han kliar inte så jättemycket och går med på att bli insmörjd med kylbalsam. Var bara första dagarna som han var sängliggande sjuk. Nu är han på benen och leker som vanligt men eftersom prickarna är kvar så måste han vara hemma. Igår spelade vi bandy,gick långpromenad i över 2 timmar och allmänt mös. Idag har vi varit ute i spöregnet och lekt och resten av dagen har gått åt till Pippi långstrump tittande för hans del och städande av köksskåp för min del. Nu ska vi snart krubba lite lunch och sen läsa saga och nattinatta en stund. Eller ja Nathanael ska nattinatta jag ska tuta vidare med inlämningsuppgifter nummer 2.

Om 6 dagar kommer äntligen snickaren som ska sätta upp väggen mellan två av rummen. Så jäkla skönt. Ska spackla och slipa innan Öland så får man ta målningen när man kommer hem. Så skönt att äntligen få måla och fixa så som man vill ha det. Underbart.
Mamma och Thomas kommer imorgon och ska hjälpa oss skrapa balkongen som ska målas om. Thomas ska även borra hål i våran nya regntunna och dra en slang så att den tömmer sig själv. Ska även sätta in panelskivor i luckan som blev när vi tog bort gamla micron och satte in den grå som vi hade när vi bodde i sumpan. Ska själv sedan bygga en hylla ovanför där man kan ha alla mina fina kokböcker.
Det händer äntligen grejer och det känns så bra.

Fick skatteåterbäringen igår. Ska lägga lite av den på semester kassan sen tänker jag sätta in lite extra på Nathanaels konto. Ska även handla nåt i klädväg också. Har nästan inga sommarkläder som passar. Det jag hade förra sommaren har blivit för stort och det jag hade innan jag fick Nathanael är för litet. Surt sa räven..

Nej lucnh dags nu..

Funderar över att tömma och diska allt i vitrinskåpet senare idag..Jag älskar att faktiskt hinna sånt..

TJING!

Nils-Alfred



Vila i frid kära Nils-Afred

Nu alla som rackat ner på Nisse glada..

<3

den osynliga muren

Det verkar gå en osynlig mur mellan Bromsten och Rinkeby för här märker vi aldrig av rinkebyborna och ännu mindre har vi märkt av detta:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7267475.ab

Konstigt...

Här är allt lugna gatan som vanligt..

en konspiration?

Hm..det är ju lustigt att vi fastnar på ett antal sådana här bilder tillsammans trots att vi sällan dricker..märkligt..jag anar konspiartion!!?


efter regn kommer solsken..?

Hej hopp.

Sitter här och är sjukt laddad för att vara måndag. Har pluggat hela dagen som en tok eftersom böckerna mina blev sena att anlända i min brevlåda. Men men
Jag skrev om motgångar sist. Saker och ting ser lite ljusare ut nu,knappt man vågar skriva det.
Fick tex 2350 av Agria sjukförsäkringar idag vilket var 550 mer än vad vi hade räknat ut att vi skulle få tillbaka. Alltså betalade vi bara 450:- själva för veterinärskostnaden. Eller ja vi betalar ju försäkringspremien varje månad så var ju i princip mina pengar som jag betalade med. Men ändå. Det var ett positivt besked iaf. Sen har ju också böckerna kommit till mina studier vilket också känns behagligt.Är klar med första inlämningen i historian och har bara renskrivningen kvar. Det rullar..

MEN efter denna lilla ljusa punkt i tillvaron så kom nästa motgång. Nathanael har fått vad vi är ganska säkra på VATTKOPPOR!
GÅR det på dagis sedan en månad tillbaka lite drygt och jag är inte förvånad. Det bra i det hela är dock att han tar det nu och inte på semestern. Och att han är så liten så att han inte kommer minnas det senare i livet. Jag var fem och jag minns med fasa. Hua vad sjuk jag var och sönderkliad.
Men men. 

Motgång nummer två i följden är att Lukas inte blivit kvitt sina hudproblem. Vetetusan vad jag ska ta mig åt.Blir kragen på igen och en omgång med salva till i försök att stoppa detta. Stackaren <3

Efter regn kommer solsken heter det ju så jäklar vad soligt det måste bli snart. Varit ett tufft år.

Nu ska jag nattinatta lilleman och sen vattna min grönskande trädgård. Sen blir det renskrivning en stund och sen avsluta med soffmys och lite Greys anatomy.

TJING!

väghinder & morötter

Kaffet är klart,apelsinjuicen pressad och mackan är bredd. Här sitter och jag och har svårt att vakna till liv. Varit oerhört jobbigt att ställa om dygnsrytmen till en "normal" dygnsrytm igen. Har varit seg till tusen dagarna igenom. Men trots det så har jag snart klarat av första inlämningsuppgiften i Historia. Naturkunskap B som jag också ska läsa har jag inte ens kunnat börja på eftersom boken som jag köpte av en tjej försvann med posten veckar det som. Tjejen håller nu förtvivlat på att söka med ljus och lykta efter den i postens gångbana.
Menmen
Motgångarna haglar just nu. CSN krånglar,skolan har skickat fel avgångsintyg,Lukas blir inte bättre av salvan han fick, försäkringsbolaget Agria har jag inte hört ett ljud av än och uppe på allt detta så har jag fått tillbaka mitt gamla problem med vänster höft och ben. Fantastiskt eller inte.
Men trots att precis allt motarbetar mig just nu så har jag inte grävt ner mig över det utan istället fokuserat på att se det ljusa i tillvaron. Och största moroten till att se framåt är sommar och Öland. 3 veckor kvar.

Idag åker vi till Västerås. Var inte planerat så men eftersom mamma och Thomas fick förhinder att komma hit så åker vi dit istället. Thomas och mamma åker till Öland själva nästa vecka eftersom det är Thomas enda semester vecka och sen åker de med Eva ner till Midsommar. Så för att Thomas ska få träffa Nathanael så mycket det går så finns det bara helgen att välja på och midsommar. Sen efter midsommar stannar vi i 4 veckor och då blir det inte att träffas för Thomas och Nathanael förrän vecka 30. Mamma får träffa honom vecka 29 eftersom hon åker ner med oss efter mormors 70 årsfest lördagen vecka 28. Nathanael kommer då att stanna på Öland med Eva när vi åker upp för att fira mormor. Blir för jobbigt för honom att flacka fram och tillbaka i bil så långt.

Nej nu måste jag ära frulle..sen till Solna en sväng..hem och packa..plugga..och diverse småsysslor...pust..sommarlovet..var tog du vägen??


TJING!


who is that..that is he..

Jag gjorde ett test på facebook som någon (antar att det var Mikkiz) skickade till mig. Vem är din kändis man hette det.

Jag fick ett svar som jag tyckte var mycket tråkigt eftersom jag inte hade en aning om vem det var.
Nu idag skulle jag rensa lite i min facebook profil och testsvaret låg kvar.

Det är ju Chase Crawford!
ganska kul att jag inte visste vem det var. Nu efter 3 säsonger på 2 månader av Gossip girl så vet jag mycket väl vem det är. Nathaniel "Nate" Archibald.




Min vän S som tycker att jag är ytlig för att jag tycker folk i tv serier ser bra ut lär väl krevera nu och eftersom S också tycker att jag är en idiot som kan tycka att Twilight filmerna är bra (vilket inte S tycker) så måste jag ju bara avsluta med denna bild...S tycker inte speciellt bra om att familjen Cullen blir som diamanter i solskenet..




Sorry S I just had to..<3

jobbigt i tullen..even for a rockstar..

"Landade i Lugano inför European Masters Of Poker turren glad och peppad som som en påställd ekorre. Och det va väl just det dom tre italienska faschist-tullarna trodde att jag var.

-Tull-tull sa dom på Mussoliniska och finkammade mina väskor, bombtestade min laptop, ringde Apple och kollade att serienummret på min iphone stämmde med mitt namn, samt på ett CSI-liknande sätt satte min karta Alvedon under mikroskop, naken ”up against  the wall” med gummihandsken var det ju såklart också."


-lånat ur http://nyheter24.se/bloggar/nojesbloggar/dregen/


Tyckte det var lite småkul faktiskt..


me and my guitar

Min nya favoritlåt är Tom Dice med "me and my guitar" som för övrigt tävlade för Belgien i ESC.
Fantastisk låt tycker jag.


Parksommar 2008

Hittade några godbitar från en trevlig kväll i augusti 2008.



haha. underbart..

Mikkiz var med också men hon förevigades inte på nån bild :(

I told you so,Sweden.

Grattis Sverige till ett idiotiskt misstag i Eurovision historian. Eric Saades hemsida bombades med intresserade personer efter hans UPPLÄSNING AV SVERIGES RÖSTRESULTAT! Fatta då hur vi hade gått hem i Europa om vi just skickat Eric.



Inte för att stackars Anna är dålig,hennes låt funkar bara inte i sådana sammanhang.

Nej Sverige lyssna på mig nästa gång det lönar sig!!

Grattis till Tyskland också som tog hem det hela. Grym låt med speceillt sound och första segern på väldigt länge. Men så snodde dom ju massa medaljer från oss i vinter OS i vintras också..går bra för Tyskland nu..