sotis

Jag är såååååå sotis på mina grannar som är på Irland nu. Dom åker dit en gång om året.
Jag vill också dit ju. Det är ju ett så vackert land och accenten är ju att dö för. Finns det nåt finare än en klockren irländsk röst?
Sen atmosfären också,man har ju hört hur det går till på de irländska pubarna. Tänk att få uppleva det.

Men en dag så kanske....kanske..


http://www.youtube.com/watch?v=urY1aZCRs7c



midsommar



Nu har midsommar kommit och gått.

Vi hade förträffliga dagar nere på Öland där vi firade traditionellt.

På midsommarafton åkte vi först och handlade massa mat i Färjestaden och sen gick vi till ett ställe som heter Lövhagen som skulle ligga rätt nära enligt Marcus men det var rätt långt. Det var jag, Nathanael, Marcus, Marcus mamma Eva, Marcus morbror Tobbe och Marcus kusin Cassie. Efterströvarna Hasse, Hasse, Sanna, Linda och hennes kompis Helen kom en bit bakom.

Väl framme i Lövhagen så möttes vi av ett folhav. Har aldrig sett så mycket folk mitt ute i ingenstans för det var verkligen där vi var. Vi fick lägga ut våra medhavda picknickfiltar där dom fick plats. Vädret var inte det bästa men vi fikade i alla fall. Drack kaffe och åt kakor och bullar. Det var dans kring stången och alla ungar fick åka hölass. Riktigt bondlurks firande men det var roligt. Vi promenerade hem igen efter cirka en timme då himlen hotade med regn.





Kvällen spenderade vi hos grannarna Ahlander/Dahlgren. Där åt vi svensk midsommar mat och drack nubbe och annat höghaltigt. Det var trevligt. Sen spelade vi kubb där jag och Eva blev lagledare som fick välja spelare. Mitt lag förlorade första gången (jag fick alla fyllskallar i mitt lag) och lyckade vinna den andra gången så det blev en utslagsmatch och då spelade vi tjejerna mot killarna. Behöver jag säga vilka som vann? =) När vi mejat ner alla deras pinnar så stod alla våra fem upp fortfarande. Snacka om att vinna överlägset!

Det var hur kul som helst att spela.



Resten av kvällen gick åt till att snacka och umgås. Jag och Marcus gick in till oss vid tolv tiden och tittade på What happens in Vegas. Sen gick vi och lade oss.


Midsommardagen tog vi en promenad nere i Rälla skogen och sen spelade vi Plump och latade oss i stugan. På kvällen grillade vi inne hos grannarna och det var väldigt gott och trevligt. Jag gav mig faktiskt på vinet trots att jag var livrädd för att det skulle göra mig skitfull. Vi hade jättetrevligt hela kvällen. Nathanael var en 'ngel precis som kvällen före men slocknade redan vid nio. Vi gick in till oss allihopa och spelde fem öres golf. Det är nog säkert inte många som vet vad det är. Det är ett jätteroligt spel som är tillverkat på 50talet och det går ut på att sätta en femöring i ett hål igneom olika former av hinder. Det är skitkul att spela och man kan inte vara duktig. Man har bara tur.

Vi spelade om pengar och Cassie vann. Sen spelade de andra yatzy och Buzz men jag och Helen satt i soffan med huvudena nerstuckna i skvallertidningar och vi skvallrade hej vilt om vilka som var snygga, fula, gravida, moderna och mindre moderna. Vi gick igenom alla klänningar som fanns i varenda tidning och hissade eller dissade dom. Det var kul att jag hittade någon med samma passion som jag. Hon var en tervlig tjej den där Helen. Hade lite fördomar mot henne när jag först såg henne men de försvann mestadels men inte helt sen.

Tänk er Olinda Borggren med stänk av Mona Seilitz så har ni henne.

Blev jättepaff när hon efter mycket om och men berättade sin ålder. Hade gissat på max 35 men människan var 6½ år äldre än så. 4 år yngre än min mamma alltså. Rätt coolt att leva avslappnat som singel och barnlös i den åldern tycker jag. Flaggan i topp för Helen.

Vid halv två gick vi och lade oss allihopa.




Söndagen spenderade vi mest i och utanför stugan. Vi gick till affären en sväng och spelade lite Buzz i stugan. Åkte ner till stora rör som är en hamn by där båten ligger och där Skarsgårds familjen har hus. Vi käkade på hamn cafe´t och mös. Jag, Marcus och Nathanael tog en promenad ut på piren och kikade på båtarna. Kom förbi en snäll man som tog ett foto på oss tillsammans alla tre.

Linda och Helen åkte hem sen på eftermiddagen men Marcus kusin Kim och  Nathanaels syssling Felicia (Cassies dotter) tillkom då hon kom tillbaka efter att ha varit hos sin pappa. Den 20 månaders tjejen är det fart och ljud i kan jag lova. Hon är påfrestande men väldigt söt. Vi spenderade kvällen med att leka med henne och att softa och bara njuta. Vi tog en promenad till affären bara vi tre och handlade middag. Sen spelade vi Buzz ett par omgångar allihopa. Kim vann vilket var kul då Marcus trackat honom för att vara en sopa innan vi började spela. Han såg lagom dum ut.






Igår packade vi ihop och städade efter oss och sedan tog vi en tur till fåren och sa hejdå.

Vi besökte fåren ett antal gånger och det var ju inte direkt för att barnen ville det.. =)

Vi lämnade ön och åkte in till Kalmar där Marcus sprang in snabbt och handlade en tröja innan vi började den långa resan hemåt.

Stannade i Kårtorp och åt. Tog en grekisk sallad som var dränkt i olivolja. Blev besviken då jag bara ätit bra mat där tidigare. Efter att vi ätit fortsatte vi andra halvan av sträckan tillbaka till Stockholm.

Kom hem till ett välstädat hus då mamma och Thomas spenderat sin midsommar här med våra katter. Gud så fint det var och så mycket praktiska saker med huset de fixat åt oss. Tacksamheten blir bara störrre och större.


Ja det var midsommar det..Nathanaels första..





 där står jag med röven i vädret och pratar med lammen.


 Marcus med sitt kusin barn Felicia
 svärmor Eva och Nathanael

dagens konversation

Jag och Marcus är ute och går med Nathanael i vagn och jag plockar upp stora sniglar från cykelvägen och lägger dom säkert i gräset för att rädda dom från en krossdöd.

Jag flyttar på en stor en till gräset..en bit bort är en till men är inte riskabelt palcerad så låämnar den kvar..

Marcus: "Hallå nu har du säkert sabbat flera timmars promenad för honom.
Jag: " Jaha då får han väl gå lite till då.
M:" Men tänk om det där var hans fru,dom kommer ju aldrig hitta varandra igen och det är ditt fel.
J: " men lägg av nu.
Tystnad
J:" men då flyttar jag väl den andra också då.
Går och plockar upp den andra och lägger bredvid den andra.
M: " Fick du dåligt samvete nu?"
J: " Nej det fick jag inte.
M: "Fick du ju visst det.
M:" Tänk om dom är osams och hatar varandra då. Nu kommer dom ju att döda varandra.
J:" Börja inte ens!

word inte min grej

Jag vet att jag borde skriva i word och sedan lägga in texten här för att slippa omvända bokstäver men det är ju ingen match..det gör jag bara dom gånger då jag känner mig präktig..=)

Impulsvisit,packångest och frisörkunskaper..

Åkte på en impulsvisit till västerås igår utan att säga någonting. Överaskade mamma och mormor genom att bara dyka upp när de vart och slängt sopor i sophuset. Mormor såg först helt skräckslagen ut och sen chockad näär hon såg oss..det var lite kul..

Spenderade ett par timmar hos mormor och sen vidare hem till mamma efter ett stopp på ICA.
Min bror dök upp på ett strålande humör för en gångs skull men hans Emma var likadan som vanligt..Hur orkar hon?
Spenderade lite tid med dom och fick garva en hel del då min bror inte är klok på en fläck.
Nathanael sov med morfar en stund så kunde bara vara i två timmar,det var skönt.
Nathanael fick en jättesöt Nalle ppuh med sparkdräkt och kaninöron och en tuff liten mjukiskossa av brorsan.
Mikkiz och Carina ramlade in och vi satt ocj snackade på balkongen. Jag och Mikkiz i ena hörnet och mamma och Carina i det andra. Jag och Mikkiz fastslog att det vi pratade om var mycket roligare än deras kärringbabbel =)
Trots att jag tog ett senare tåg än planerat hem till Sthlm igen så flög tiden där på balkongen iväg och det var dags att ta son och vagn och gå till stationen. Han lekte så fint i sin vagn hela resan hem vilket var skönt för jag var så trött.
Väl hemma gav jag honom nattflaska direkt eftersom klockan hunnit bli dags för det..men vad händer?!!
Efter att ha druckit upp hela så drabbas han av någon akut magsjuka plötsligt och kräks kaskad spyor hej vilt..Han lyckades kräkas ner sig själv,mig.vardagsrumsgolv,hallgolv,tvättstugan och skötbordet och lite på köksgolvet.
Kändes inte allt för nice men vad gör man? Gamla jag hade blivit hysterisk och ringt till Marcus och tvingat honom att komma hem men inte nya jag inte..Jag gick lugnt upp i duschen och duschade av den lilla kräk maskinen och sedan på med ny blöja och sen ner i matstolen. Medan han satt så fint och lekte så var det bara att skura bebisspya..Klar med det gav jag honom en ny flaska (efetr att ha provat med vatten o juice för att se om det stannade kvar) eftersom han kräkts upp allt han ätit under dagen. Mös i soffan och sen somnade han i mitt knä ungefär 1 timme senare än normal sovitd.
Marcus kom hem strax därefter och vi krashade i säng nästan direkt.

Idg sitter jag här med packångest så in i norden. Innan jag fick barn hade jag måttlig packångest eftersom jag jämt fick för mig att jag glömt nåt. Nu är jag övertygad om att jag glömt nåt viktigt som är Nathanaels och blir smått hysterisk när jag ska packa..löjligt jag vet..Jag menar skulle man ha glömt nåt så är det väl inte farliagre än att köpa en ny eller klara sig utan om det alternativet skulle funka..Men men ska sätta mig och skriva packlista vid lunchen sen.

Har kommit på det ultimata sättet att kolla om frisöryrket är något som passar folk. Man klipper en häck och ser hur bra det blir..Blir rakt och snyggt och perfekt så är det ju givet att man ska bli frisör.
Jag klippte våran häck i morse och fick resultat "enbart klippa toppar" då mitt reusltat var okej men inte kanonbra. Så inget frisör jobb för mig inte får nöja mig med att klippa toppar..inte för att jag gråter blod direkt då jag inte har ett sug efter att bli frisör direkt..

Nej lunch nu och den där jäkla packlistan då..

Tjing!



Min nya idol

Min nya idol är Karin Ahlborg. Debattör på en av landets kvällstidningar.
Jag började att plöja hennes bok "hälsa alla andra kändisar" igår och har snart läst ut den.
Och vet ni vad? JAG ÄLSKAR DEN BOKEN. JAG ÄLSKAR HENNE!
Hon beskriver livet på ett sätt som får mig att asgarva rakt ut (fick konstiga blickar från Marcus efter alla mina tjut av skratt) och för att samtidigt känna igen mig fullt ut i beskrivningen om hur livet ser ut för henne som småbarnsmorsa.

Jag rekomenderar den boken starkt till alla!! Det är humor på hög nivå och med ett härligt vulgärt språk som sätter lite glöd i boken också.

Hon är min nya idol och ska lusläsa hennes texter i tidningen hädanefter.
Just nu skriver hon ihop med Katrin Schulman (stavas det så?) i deras kamp för att sluta röka.


LÄS BOKEN!

Tjing!

Långpromenad,min snälla ängel och vad som komma skall

Idag föreslog Sussie att vi skulle gå till Kista. Jag tyckte att det lät som en jobbig och alldeles galen ide´ men hängde på en då trots att jag var urpumpad efter en jobbig förmiddag med en trött och gnällig son. Eftersom hon kan omgivningarna så gick vi en bra och kort väg dit. Inte den som slutade i en kohage som vi tog när jag promenerade med min föräldragrupp som kunde nada. Så det var faktiskt inte så jobbigt att gå dit som jag trodde för vips så var vi där.
Vi kikade lite i butikerna men eftersom jag inte får pengar förrän på onsdag så köpte jag ingenting.
Vi gick och käkade. Tog mini mealet på burger  king. Satt som en smäck i kistan och vi satt kvar i över en timme medan våra änglar till barn lekte i sina vagnar. Tog en runda till i butikerna sen gick vi ner till bussen. Vågade inte promenera hem eftersom regnet hängde i luften och det även snart var matdags för Nathanael.
Första bussen som kom fick vi hoppa över eftersom vi inte fick plats då barnvagnsutrymmet var fullt. Hoppade av vid macken vid Rinkeby med buss nr 2 och promenerade sista biten hem. Sussie och Alvina följde med oss för att kolla hur vi bor. Det är ju bara vi som varit hos dom massor av gånger. Visade runt som invand guide jag har blivit och sedan sa vi hejdå. Nathanael som precis lärt sig att vinka (även om han gör det med hela armen) vinkade som en galning och fortsatte trots att de försvunnit ut från gården. Gick upp och gav lilleman mat och nu sitter jag här medan ovannämnda ligger på golvet och vad som ser ut som att övar sig att simma. Han ha varit en riktig ängel hela eftermiddagen och inte sagt ett pip. Sådana dagar gillar vi.

Imorgon ska vi träffa Sussie och Alvina igen för att gå hem till Karin och Meya och säga hejdå till dom inför deras flytt. KOmmer bli trångt i deras 2:a då hon har bjudit hela öppna förskolan (bara min föräldragrupp är liksom 11 pers) men det ska nog gå det med. Marcus ska på picknic med sitt jobb på kvällen så blir till att roa oss själva..Hoppas Nathanael somnar tidigt så jag kan roa mig med "tjejgöra" en stund i min ensamhet.

På onsdag är det sverige match på kvällen och dagen kommer gå åt till att packa. Det blir Ölnad på torsdag och jag känner mig grymt laddad inför det. Ska bli skönt och jag hoppas att den känslan sitter i hela tiden. Hoppas på bra väder så att man kan ta sig ett dopp i havet om man vågar. Har ju gått och blivit lite feg på gamla dagar.

Nu ska jag plocka upp min "simmande" son från golvet och titta lite på Alfons Åberg (jag tycker nog att det är roligare än vad han tycker) och sedan åka och handla när Marcus kommer hem.

Tjing!

min oas

Jag älskar att gå ut till våran inglasade veranda och bara stå och titta ut i trädgården.
Att bara stå där och titta ut en stund ger mig lugnet jag behöver.
Det är så vackert nu när det mesta börjar att blomma och färgklickarna sprider ut positiv energi.
Det är min oas i vardagen.
Tyvärr är den inte i topptrim då jag inte har haft tid de senaste veckorna att fixa och dona så mycket som jag skulle ha velat men eftersom jag har insett att saker och ting inte behöver vara i topp trim för att jorden ska stanna kvar i sin bana så tar jag det med ett lugn..

Scary

Önskar att jag inte läst expressen och sett denna skräckinjagade bild på LaToya Jackson..


Konstigt väder,sommaravslutning och en trött fredag

Fruktansvärt vad konstigt vädret är. Ena sekunden är det varmt och soligt för att i nästa bli kallt och blåsigt. Kom ett par regnstänk nyss när vi gick hem och nu börjar himlen att se väldigt svart ut.


Har varit på sommaravslutnign på öppna förskolan. Jösses vad folk det var! Stod säkert 40 barnvagnar utanför när vi kom. Det som brukar vara så lugnt och skönt där. Var kom alla ifrån?
Hadealdrig sett hälften av dom som var där.
Träffade Karin och Meja vilket var roligt för dom var dte månader sedan vi träffade. Ska hem till dom på tisdag på "hejdå fika" eftersom de flyttar om en månad.
På öf fikade och tårta och de som ville ha fick grillad korv och saft och kaffe. Jättemysigt. Synd bara att det var så mycket folk för det blev rätt så stojigt. Nathanael slocknade i vagnen och sover fortfarande. Tror inte att han är på topp min lilla vilding just nu.
Det var en trevlig förmiddag iaf.

Känner mig jättetrött idag. Måste vara väder omväxlingen..jättejobbigt att man blir så påverkad.

Ska sticka till babyland snart och hämta ut porträtten sen blir det att handla middag och sen hem. Ska städa lite sen vet jag inte om Marcus och Calle ska börja måla garagen idag..Det blir nog en lugn kväll ikväll..

har fortfarande inte bestämt mig om imorgon än heller..

Tjing!

Bilder

 Gapar som en fågelunge

badar i baljan Badar i mammas IKEA låda.
 så här ser man ut efter en kallsup
  Leker efter badet

 Hej!

 Åker tåg till Västerås

 Leker och vädrar rumpan hemma hos gammelmormor.

 gungar på mormors gård

 fossing

 Plaskar i poolen

 mys

 Första tandborstningen..och kul var det =)

 Nathanael o morfar



 Äter mellis (fil o macka) för första gången

 Hos mormor och morfar

 med morfar



 vingmuttern

 deghögar

 vi
 med mammas diadem

 Gladis

 Med Ölandsgrannen Linda på Fias födelsedag

 Ölandsgrannarna Sanna o Hasse

 med Hasse

 I trädgården





Denna veckan

Och så var det dags att dra denna vecka i en snabb sammanfattning.
Tänkte passa på nu medan min kära lilla son hoppar sig trött i sin hoppagunga.

Måndag:

Gjorde inte mycket. Var hemma och städade,tvättade och plockade. Rensade och ansade blommor. Mös hela familjen på kvällen. Regnet vräkte ner hela dagen.

Tisdag:
Promenerade på dagen och umgicks med min son. Lekte i sandlådan och bara var. Mackan (Nathanaels fadder) kom på kvällen och vi grillade och tittade på Grekland- Sverige i fotbolls EM som Sverige vann med 2-0.
Plöjde ett antal kapitel i min bok efter att plutten somnat.

Onsdag:

Promenerade och tog det allmänt lugnt. Var iväg ochhandlade en sväng och roade lillherrn. Regnade tillofrån hela dagen. Kvällen tittade vi på en film som var någorlunda.Hero wanted hette den. Slocknade direkt efter det. Lillfisen vaknade mitt i natten och mådde mindre bra. Drömde hemsk mardröm om min bror som gjorde att jag inte kunde somna om.

Torsdag: Hemma på förmiddagen. Tvättade och plockade lite. Ansade alla mina pelargoner och margaritas.
Mötte upp Sussie och Alvina. Tog en promenad till Spånga C. Kollade lite på Erikshjälpen men köpte inget. Sussie köpt en jättesöt sekretär. Tog en fika på kondiset och sen promenerade vi hem. Sa hejdå vid bussen eftersom hon skulle till sitt jobb. Vi gungade i lekparken en lång stund och sen gick vi hem och åt mellis. Fil och macka blev det.
Jag blir lika tagen varje gång han äter det nu. Det är precis som att det går upp för mig hur stor min lilla kille har blivit varje gång han äter fil och macka.
Tog en promenad sen för att få plutten att somna. Han var ej samarbetsvillig då han var övertrött men efter att ha suttit och sjungit och vaggat på en parkbänk en stund så sov han djupt. GIck hem och läste i min bok tills Marcus kom hem. Åkte ut till Barkarby för att hämta ut fotoporträtten som vi tog för 3 veckor sedan på babyland men de hade stängt för inventering så får pka tillbaka imorgon istället. Så jäkla surt.
Åkte hem och tittade på ett avsnitt av arkiv x som vi håller på att ta oss igenom nu när vi plöjt alla säsongerna av vänner.
Lagade mat och åt tillsammans hela familjen.
Nathanael badade och stänkte ner hela badrummet plus sin mamma.
Nu är han insmord och blöjad och sitter och gör pruttljud i sin hoppagunga medan jag sitter här och Marcus kollar på battlestar galactica.

Imorgon ska vi på sommar avslutning på öppna förskolan. Ska äta tårta och mysa. Ska hämta hem hand och fotavtrycket som vi gjorde i gips för några veckor sedan också.
Kommer att bli en mysig dag,hoppas på bra väder.
Har faktiskt inga planer för helgen.
Hade ju tänkt följa med Marcus till golfängarna på lördag men Sandra skulle jobba så får se hur det blir. Beror på om någon av de andra tjejerna ska med. Vill ju inte vara ensam tjej..
Man kanske skulle försöka locka ut Therese och Matte...

Nu ska jag fixa mina naglar och sedan blir det ett bad och ett arkv x avsnitt...Hoppas på att orka läsa klart min bok också.

Vi klurar fortfarande på om vi ska till Öland på midsommar eller inte..Eller det är nog bara jag som velar för Marcus vill åka..får se hur det bli..Beror helt på allt runt omkring.

Tjing!

Förra veckan i sammanfattning..




Tisdag-Torsdag:

Mamma kommer hit och vi städar tillsammans huset och hon passar Nathanael medan jag febrilt målar klart hans hylla till hans rum. Det jävlas och jag får slita som ett djur i hettan innan den äntligen blir klar. Svordomarna haglade tätt och jag fick mig ett par nervsammanbrott på kuppen också. Mamma och jag bar tillsammans upp hyllan på övervåningen och höll på att slå ihjäl oss då den var tyngre än väntat. Upp kom den i alla fall och jag spenderade onsdagskvällen med att göra i ordning så som det skulle se ut med barnböcker, leksaker, prydnadssaker och foton.

Jag och Marcus hann även med att städa klädkammaren på tisdagskvällen och rensa ur en hel del. Mamma och Marcus tvingade mig att kasta saker som jag inte alls ville kasta och jag mådde så dåligt. Jag tyckte ju visst att jag skulle fått användning för sakerna nån gång i framtiden. Vissa saker som Marcus ville slänga av mina saker packade jag undan i smyg. Han ville tex kasta mina Backstreet Boys band men det lyckades jag argumentera till att inte göra med en panikartad ton i rösten. Hur kan man tänka tanken att kasta Backstreet Boys band? Inte skulle jag slänga hans AIK band (han har många) från deras guldår 1998 tex..Nej fy det var taskigt. Vidare så ville han kasta mitt Hanson och mitt Spice girls band vilket jag motvilligt gick med på (det var två av sakerna jag sedan gömde undan) för tydligen fungerade inte min argumentation om att dom kommer bli värda pengar i framtiden. Förutom Städning och rensning och annat nytto göra så fick jag 3 roliga dygn ihop med min mor. Sen att jag till och från hade lust att slänga ut henne för att hon stressade upp mig är en annan femma..

Vad skulle jag göra utan mamma? Det undrar jag..


På torsdagen åkte vi till Västerås. Vi gick upp supertidigt och hade så mycket tid över så att vi hann göra massor av saker som inte var planerat. Sen måste tiden ha runnit iväg för vi fick rusa ner till bussen med barnvagn och packning. Det kom en buss som till våran stora fasa var full så vi fick vänta på nästa. Vi kommer fram till sumpan och ser att tåget inte kommit än. Vi rusar ner för trapporna med vagn och allt och upp på perrongen. Precis när vi trycker på tåg dörren så rullar tåget iväg framför näsorna på oss. Så jäkla surt!

Det var bara att gå och handla och sedan sätta sig på ett cafe och fika i en timme till snästa tåg skulle gå.

Vi tog 09.14 tåget istället och det fungerade utmärkt det med.

Det var ju det tåget jag ville boka med oss på men blev tillsagd av SJ killen att det tåget var fullbokat därav blev det 08.14. Märkligt nog så hade vi sittplats hela vägen till Västerås med 09.14 tåget, det tåg som enligt SJ var fullt.

Framme i Västerås så tog vi bussen till sjukhuset och gick därifrån hem till moster Anna på Klockartorpet där mormor väntade. Vi tog en kopp kaffe ståendes och sedan var det dags för mamma och mig att ge sig iväg för spray tanning. På plats blev vi informerade av en väldigt rolig dam hur det hela skulle gå till. Det såg ut som rena gympa passet och både jag och mamma höll på att skratta ihjäl oss när vi skulle härma hennes rörelser för att visa henne att vi fått in snitsen. Hon blev nöjd och lämnade oss ensamma kvar därinne. Vi fick en grön fuktighetssmet att smöra in och sedan en vit tjock kräm att sätta på naglar och handflator.

Mamma klev in i kabinen först medan jag stod utanför och tittade på. Jag skrattade så att jag fick ont i magen. Såg riktigt kul ut när hon stod därinne med duschmössa och skrek för att färgen var kall. När hon kom ut så var det massa duttande och fixande för att få det jämt.

Sen var det min tur. Gick igenom samma procedur som mamma och det var lite smått obehagligt. Gick ut och torkade av och jämnade till färgen. Mamma sa nåt och jag började skratta och fick då syn på mina tänder som var kritvita pga den bruna hyn. Sen roades vi oss med att så och skratta överdrivet mot spegeln för att sedan gapskratta över hur vi såg ut.

Om ett skratt  förlänger livet så kommer vi bli väldigt gamla efter den där dagen.

Vi var kvar i över en timme i det där båset innan vi klev ut och betaldes och tackade för oss.

Vi gick hem till moster igen där mormor och min son väntade och vi tog ytterligare en kopp kaffe.

Resten av dagen spenderade vi hemma hos mormor där vi gjorde dekoration till dopet.

Vid 16 tiden kom Marcus och vid klockan 17 åkte vi alla ut till morbror i Tillberga. Annelie fyllde år och de bjöd på grillfest. Det var kalas väder och vi grillade och hade det bra. Jag spenderade mest tid med att prata graviditet med Annelie eftersom hon inom 2 månader ska ploppa ut min (förhoppningsvis sista) kusin. Men jag lurades även upp på studsmattan där jag flög som en vante ihop med min bror och kusin Ronja. Att jag kände mig dyngrak i en timme efter att jag klivit av gjorde mig inte direkt sugen på att kliva upp på den igen. Min son var även upp han och hoppade ett tag.

Vid 21 tiden åkte vi hem tillbaka till Stockholm mätta och trötta.





Fredagen gick åt till att förbereda inför dopet. Vi lämnade Nathanael hos sin farmor och gammelfarmor och sedan åkte vi och handlade det sista. Åkte sen vidare till lokalen och dekorerade och dukade inför dopfikat. Det tog rätt så lång tid men det var det värt.

Kvällen spenderade vi hemma. Åt tacos och mös. Fixade mina naglar och ben inför lördagen också.


Och så kom vi till lördagen då. Vi tog sovmorgon till halv tio och sen drog det igång. Jga fixade smink och hår och sen var det dags att börja dekorera tårtorna. Mitt i tårtdekoreringen kom Mikkiz, Carina, Jane, Tony och Suzan för att kiak hur vi bor. Jag stressad till tusen hann inte visa runt som jag planerat utan fick stå kvar med grädde och jordgubbar runt mig. Marcus åkte och lämnade tårtorna när dom var klara och resten gav sig av till kyrkan. Jag gjorde i ordning Nathanael som vaknat och sedan böt jag om på mig själv. Vi blev uppplockade av Marcus och Henke och sedan iväg till kyrkan. Mötte upp min släkt och familj på vägen som inte visste vart dom skulle. Parkerade uppe vid lokalen, stuvade in fikabröd i kylen och sedan var det BARA promenaden fram till kyrkan med tjugo minuter kvar till dop. Med mina nya högklackade skor kändes det som att vi aldrig kom fram. Väl framme var det bara att rusa upp och byta om till dopklänning på Nathanael och plocka upp faddrar. Prästen kom och vi ställde upp på led. Benen skakade lite men var rätt lugn ändå och Mikkiz var ju lugn som en filbunke!! Jag trodde att vi skulle få arbeta med att få henne att landa men icke. Hon var strålande!

Stackars Mackan såg lite nervös och stel ut däremot.

Svettiga och med stressen fortfarande kvar i kroppen stod vi längst fram i kyrkan och blev iaktagna av nära och kära. Vi sjöng psalm och fick lyssna på solosång. Prästen bad och välsignade och en förvirrad tant läste ur Evangeliet. Nathanael döptes efter den andra pojken som hade dop samtidigt och sedan fick vi dopljus som den förvirrade tanten levererade halvt livsfarligt. Vi sjöng sista psalmen som dom till min stora irritation hade ändrat och sedan gick vi i led ut för att sedan gå in igen och fotografera i kyrkan med Mikkiz, Mackan och Sandra.

När väl det var klart så började folk att droppa av mot lokalen. Vi anlände dit så gott som sist och jag kände mig helt slut och hjärndöd i värmen. Tack och lov tog Eva på sig ansvaret att duka fram och göra kaffe och sånt. Jag satt som förlamad på en stol. Vi började med en presentationsrunda eftersom många av våra gäster aldrig träffats förr. Alla fick säga sitt namn och vilka dom var i förhållande till oss. Vi visste att det inte skulle uppskattas av alla men vi tyckte att det var snabbaste sättet att få alla att veta vilka alla andra var.

Sen var det fika och prat som gällde. Vi hade bestämt innan att vi skulle cirkulera runt för att hinna prata med alla men jag blev sittandes på min stol och kom ingen vart. Hade så grymt dåligt samvete över det sedan då det slog mig att jag inte pratat något med någon av mina vänner. Men dagar som den så hinner man inte hälften av vad man önskar att man skulle.

Efter mycket påtryck från gästerna så öppnade vi doppresenterna. Det var sparbössor, fotoramar, kläder, pengar, speldosor, fotoalbum, AIK aktier och andra fina saker.

Vi är jättenöjda med alla presenter. Några hade köpt likadana men det ordnade upp sig då de

kom överrens om vilka som skulle byta sina till något annat.  Folk började att säga hejdå och vi tackade och vinkade. Henke och Fia och Britta stannade kvar och hjälpte till att städa och plocka av. Sen packades allt in i bilen och vi sa hejdå till Eva och Fia och åkte hem .

Trodde att jag skulle självdö när jag kom hem men icke. Jag var så uppe i varv att jag höll igång till halv elva. Men sen tog dagen ut sin rätt och jag blev sjukt trött.


Söndagen spenderade vi hemma enbart. Jag kände mig som en grönsak hela dagen och vi gjorde inte många knop den dagen. Men det var välbehövligt kan jag lova.


Ja det var veckan det...Och nu har det snart gått ytterligare en ..



sakta och utan att märka det

Sakta och utan att märka det själv så äntrade jag in i livet som AIKare.
Här följer några bildebevis på det..

  

och så för att nämna lite fler..

* Jag kan nästan alla namn på spelarna i laget.
* Jag har lärt mig nårgorlunda vilka som är bra och mindre bra.
*Jag följer allsvenska placeringstabellen.
* Jag kan solen stiger över Råsunda utantill.
* Jag läser ständigt när jag ser attd et står AIK i någon rubrik
*Jag tittar ständigt efter nya AIK saker till någon i familjen (mest till Nathanael dock)
* Jag går frivilligt på matcher.

Svunna tider

Idag är en sådan dag då jag spenderar min tanketid till att tänka på svunna tider. Förut grubblade jag över svunna tider nu minns jag bara och njuter av det.
Just idag har jag tänkt på år 1999-2001. Gud vad roligt vi hade då. Det hände så mycket värt att minnas och man hade fortfarande inte klivit in i den allvarliga och ansvarsfyllda vuxenvärlden. Jag har så många minnen från dessa år och för att inte tala om fotografier. Jag ser på dom med glädje och lyssnar på låtarna som tillhör dom åren med nostalgiska tårar i ögonen. Det är svunna tider som gått för att aldrig komma tillbaka och bra är nog det för att minnas är ett känslorus som inte går att beskrivas med ord.

Det var den här låten som startade denna minnesresa för mig imorse..Den var fantastisk då,,den är magisk nu..,

http://www.youtube.com/watch?v=9FkVCtlhp2o

Tjing!

ytterligare ett bevis på att moder jord är arg

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2639643.ab

Jag tänker men längre än så kommer jag inte..

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om tiden som gått sedan senast. Förra veckan som var späckad och om dopet men jag verkar aldrig få till det..
Nu har jag en magsjuk son som kräks och bajsar stup i ett och så denna tryckande hetta som gör mig helt orkeslös.
Igår var jag som en grönsak,orkade ingenting och när jag väl fick ändan ur vagnen till att göra det jag skulle så blev det bara halvdant. Vi var så trötta och varma och helt slut efter allt vad dopet innehöll...vi planerade ju i 3 månader och det var inte nådigt. men nu är det över och nu ska vi bara njuta av sommaren och semester sen när den börjar..

Lunch dags nu..får skriva om det som varit senare..

Tjing!