farväl för now

Om ett par timmar sticker vi till Ölandet och jag tänkte skrivalite snabbt bara innan jag ska fortsätta packa.
Mamma och Thomas är på väg hit nu vilket känns skönt eftersom jag inte fått mycket gjort denna morgon då Nathanael varit med vild än tam och typ tömt alla kökslådor och dylikt. Sitter fortfarande i nattlinne dessutom och har barar packat 50% av det som ska med,..,men är jag uppstressad?NEJ HÖR OCH HÄPNA.
Jag sitter här och lyssnar på Suzzie Tappers låt visst finns mirakel på lugna favoriter och känner lugnet.
Men måste sätta lite fart snart ändå tråkigt nog.
Ska bli oerhört skönt med semester nu och det tycker Marcus med. Han blir som ett barn kvällen innan julafton varje gång vi ska åka till Öland,ganska gulligt.
Tror jag måste dra på mig anständiga kläder och gå ut med Nathanael i vagnen för han sitter nästan och sover i sin hoppagunga.

Ha en bra vecka och helg så återkommer jag på Måndag,..

Vill avsluta med att visa upp min nyaste kusin Clara (en kopia av min äldsta kusin Rasmus i den åldern)

 Har ännu inte sett henne i verkligheten men ska se till att göra det sen när vi kommit hem..

TJING!

God kväll

Har precis tagit en varm ddusch och "landat" för dagen.

Var till läkaren imorse och fick pencillin. Passade på att handla lite på ICA också när jag ändå var i Spånga C. Vi har ju bara coop i Bromsten. Hem och åt lunch med Nathanael. Tog en promenad i spåret så att han somnade. Slängde mig i sängen och tittade på två avsnitt av sex and the city. Skissade lite i mitt skissblock och plockade upp Nathanael som vaknat. Åt mellis och gick ut på gården och lekte. Satt och pratade med Mats och Dirk i över en timme medan ungarna lekte. Det är alltså två av grannpapporna på gården för er som inte fattat det redan. Fick veta massa kul om våran huslänga och om skogen bakom. Ligger tydligen en gammal gravplats borta vid spåret,det blev jag väldigt nyfiken och sugen att veta mera om. Satt fortfarande kvar ute när Marcus kom hem. Packade ner N i vagnen och promenerade hem till Britta. Hon skulle sett efter N när jag tränade men eftersom jag inte kunde träna med infektion i kroppen så blev det ju inställt så då kom jag på idéen att vi skulle gå till henne istället. Hon bjöd på mat som vanligt (det är omöjligt att slippa undan) och så gosade vi med katterna som hade skött sig jättebra. Dom kommer vara så bortskämda när vi får tillbaka dom om en vecka. Promenerade hemåt vid 19 tiden. Stannade på statoil och köpte proppar då proppen till alla lampor på undervåningen gick vid lunch och det blev kolmörkt. Väl hemma så nattade vi N och jag tog en dusch och nu sitter jag här..

Värst vad detaljerat det blev idag..=)

Imorgon ska jag packa för ölandsresan och så ska vi till Kista och handla lite blaj som behövs..Jag trodde ju att desperate housewifes skulle ha premiär imorgon men tji fick jag. Det är tydligen nästa vecka..
Nu ska vi se en film och idag ska jag välja..får se vad det blir...

Tjing!

skriver av mig lite snabbt

Har inte blivit så mycket bloggande i helgen har haft fullt upp.
Var i Västerås igår vilket var trevligt. Käkade lunch hos mamma och sen så lämnade vi Nathanael med henne och mormor och åkte ut till Erikslund. Hade tänkt handla något till mig själv men kom hem med enbart saker till Nathanael.
Vinterskor, 3 par halksockor och leksaker. Köpte två cafe stolar på rea på Nisses som vi ska ha i lilla trädgården på framsidan i sommar. Ska köpa ett fint bord till också. Har en jäkla tur när det gäller möbler. Rottingmöblerna på inglasade verandan,hängmattan,köksmöblerna,vardagsrumsbordet och nu cafe stolarna har vi fått till kanon pris.
Ja ja nog om våra fynda möbler kunskaper..
Plockade upp mamma,mormor och Nathanael och åkte till Carina som fyllde 50 år. Carina är min kära Mikkiz mamma för er som inte vet det. Hon bodde jättefint i nya lägenheten och bjöd på gott käk. Suzan och Jane var där också vilket var kul för det var ett tag sedan vi sågs. Eller nja vi sågs ju på dopet men då hade man ju inte tid att prata.
Snart fyller Mikkiz dock år så då lär vi kunna sitta och prata mera då vi ska försöka koka ihop något. Både jag och Jane har några idéer och det hade tydligen Mikkiz med så får se vad det blir. Oavsett vad det blir så ska det bli kul.
Blev kvar hos Carina till 18 tiden. Åkte hem till mamma där jag träffade en av de sötaste valpar jag sett. Det var en väldigt översocial liten dam på 13 veckor som ständigt bet mig i händerna och inte vägde mycket mer än ett mjölk paket. Jag blev så kär...skulle väldigt gärna vilja ha en hund men Marcus och jag har inte enats om vad vi ska ha för hund så det blir nog inget av det på ett par år..Softade hos mamma fram till kl 20 då åkte vi hem. Väl hemma nattade vi övertrött bebis direkt och sen kollade vi på filmen the Illousionist (vet inte om den stavas så) eller jag tittade på den snarare då Marcus låg brevid och snarkade. Den var bra vilket jag inte trodde innan. Det är med Jessica Biel och Edward Norton för er som inte vet det.
Idag har vi varit hos Britta och ätit och lämnat av katterna. Hon ska ha dom hos sig medan vi är på Öland. Då får hon lite sällskap och behöver inte åka till oss varje dag. Satt hos henne och tittade på idol repriserna och sen åkte vi hem vid 15 tiden. Städade här hemma och krattade och fixade i trädgården. Det var en perfekt höstdag att använda till trädgårdarbete.
Tittade på one tree hill och åt macka och fil. Lekte med Nathanael och nattade honom och nu sitter jag här.
Ska gå upp och duscha nu och tvätta håret.
Blir nog en film sen och ett avsnitt av arkiv x.

Imorgon har jag inte bestämt vad vi ska göra än..Vill till Kista men får se om jag orkar..Måste börja packa också och fixa några ärenden..Födelsedagskorten ska fixas också..

TJING!

vinsugen

Jag blev nu helt galet sugen på vin. Jag är inte så vin förtjust men det finns ett vin som jag älsar och det heter JP chenet.
Bra pris och bra smak. Har en flaska som ska med till Öland =)


God kväll

Vad mycket stdäning det blev. Inte ett dugg om jag ska vara ärlig. Får ta det på söndag istället. HAde varit skönt att fått det gjort idag men men..HAr hållt undan allt småplock sedan våran stora städning innan kräftskivan så nu är det prydligt och fint. Bara dammsugning och moppning som behövs och så dammning så klart. Ska även dammsuga under soffan. Har ju hörn soffan som man måste haka isär när man ska dammsuga under den vilket jag inte kan själv så tyvärr blir det inte gjort så ofta som jag önskar att det skulle.
Jag är ju väldigt petig med att ha rent på golven. Tänker ju på katterna som springer runt på den höjdnivån och så Nathanael numera också.
Jag försker att släppa lite på mitt pedantiska beteende och vara lite mer " fri" men det är svårt..jag städar automatiskt på nåt sätt.Thats me..

Nu ska vi se en film som heter 21 och är en verklig film om spel i Las Vegas. Tycker själv inte att det låter som någon höjdar rulle men det har jag ju sagt så många gånger om filmer som Marcus valt och så har det slutat med att jag tyckt att den varit bättre än vad han tyckt så ska inte säga något nu innan jag sett den.

Jag insåg idag när vi satt och åt middag hur mycket jag längtar till julen. tror denna längtan dök upp utav att Nathanael hade rotat frma en knippe med pepparkaksformar ur en kökslåda. Jag tycker det är så mysigt med julen och det har jag alltid tyckt. Bästa dagen är Lucia. Älskar att vakna tidigt och titta på Luciatåget på tv och äta hembakta lussekatter. Brukar gå och sjunga hela dagen sen alla Lusse sånger..Det är så fint och ger en sån lugn och mysig stäming.
Men jag älskar det mesta som har med julen att göra. Pyntet,maten och Kalle Anka så klart. Alla dåliga julfilmer som visas varje år och jag älskar att dricka julmust och äta pepparkakor.
Inte för att jag är religös men jag skulle gärna gå i kyrkan under julen. Jag tror det ger ett lugn och en sinnesro som man sällan kan uppnå. Kyrkor är vackra och de borde väl vara ännu vackrare under juletid eller?
Vad jag babblar på...Bäst att sluta innan det spårar ur..

Ha en fortsatt trevlig kväll..

Tjing!

Helg igen

Nu är det helg igen och veckan har gått superfort som vanligt. Eftersom jag haft feber och inte mått så bra i veckan så har Marcus har varit hemma vilket har varit trevligt. Nathanael har varit jätteduktig och har varit väldigt nöjd med att ha pappa hemma. Han är lite av en favvis nuförtiden.


Idag har vi varit ute på gården och lekt och killarna har tagit två promenader. Själv så har jag läst ut boken som jag skrev om för några inlägg sedan och tittat på sex and the city.
Har även skrivit av mig lite och ägnat en del tid åt mitt projekt.
Googlade även runt för att hitta fina inbjudningskort till Nathanaels kalas men httade inget av värde. Funderar på att göra som vi gjorde med dopkorten som vi gjorde via www.vistaprint.se där har dom många layouter att välja på och man kan även göra sina egna kort. Det tog mig två veckor att göra dopkorten så lär sätta igång med födelsedagskorten fort eftersom de måste skickas snart. Vi kommer att ha ett tema på kalaset men inget överdrivet tema eftersom han är så lite så att han ändå inte förstår så mycket. De dyrare och påkostade kalasen får bli sen när han blir större.
Vi funderar fortfarande över vad vi ska ge honom i present. Vissa grejer är klara redan men har ett par paket kvar att fylla. Får se vad det blir.
 
Imorgon ska vi till Västerås på Carinas 50 års öppethus. Ska bli trevligt. Ska även till Erikslund en sväng och shoppa lite. Hade ju tänkt åka till tillberga och titta på Clara också men det är avbokat eftersom jag är lite halv sjuk fortfarande...

Söndag ska vi ill Britta och äta och så ska vi till minneslunden och "hälsa på" Birger. Det är vackert på minneslunden.

PÅ onsdag åker vi till Öland till skördefesten. Ska bli jättekul. Mamma och Thomas ska med också. Ska åka runt som vi brukar och titta på gårdarna och så vill jag till kalle Guta och handla fina saker till hemmet. Har köpt jättefina saker där dom åren vi har varit med på skördefesten. Blev ju inget förra året för oss eftersom det bara var två veckor kvar innan Nathanael skulle anlända. Så har dubbelt så mycket att ta igen detta året,därför tänker jag unna mig att handla lite extra på kalle Guta =)

HAe sett två riktigt bra draman senaste två kvällarna..
away from her hette den ena och vad den andra heter måste jag återkomma om.

Nu ska vi städa lite och sen gå och handla.

Ha en bra helg!

Tjing!

historian om kon

Fick det här i ett kul mail och måste dela med mig av den då det var så kul . Skrivet av en mellanstadie elev.



Historian om Kon


Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in til staden, men bara när den skal dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
fötter. Dom heter kofötter. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har bra luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
paket som vi kan köpa i affären. Kons fyra fötter skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.  
 
Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

rotat i arkiven

Satt och tittade på lite gamla bilder från Nathanaels första månader och hittade ett par fina bilder ifrån nyårsafton 2007 som jag tänkte bjuda på..Här kommer dom..

 så fin bild..två sekunder senare kräktes dock finkläderna och Henkes kofta ner..därav N:s klädbyte på bilden neranför..
 Det där kallar jag grabbhäng med tanke på att Nathanael bokstavligen hänger i hörnet *S*


sjuk

Idag vaknade jag med en hejdundrandes feber. Kände mig svag men inte direkt sjuk. Marcus stannade hemma från jobbet och tog hand om Nathanael då han tycker att feber inte är något att leka med. Han är en ängel ibland min karl =)
Sov till nio och sen upp och kollade vad killarna gjorde. Dom var på nedervåningen och kollade på tv och lekte så satte mig med dom en stund. Sen tog dom en promenad med vagnen då det var sovdags för lillherrn.
Jag gjorde lite hushållssyslor sen så kröp jag ner i sängen och tittade på min sex and the city box. Marcus kom tillbaka efter 1½ avsnitt och vi tittade klart tillsammans på det som var kvar av avsnittet. Låg kvar i sängen och mös lite innan vi gick ner och gjorde lite sysslor på varsitt håll innan Nathanael vaknade. Tog en dusch och gav Nathanael lunch.
Eftermiddagen har gått åt till lek,mys och tv. Tittat på arkiv x boxen och ätit lunch. Var ute på gården hela familjen lillherrn fick gå lite med sin gåvagn. Men han springer fram med den numera och har inte lärt sig att svänga så man får springa efter för att se till att han inte krockar med diverse kanter och annat stuff.
Nu sover han i vagnen igen och Marcus är och handlar. Han tar gärna på sig ansvar för att gå till affären och ta med Nathanael på promenader då han upptäckt tjusningen med ljudböcker. Jag lånade ut min ljudbok Ninas resa till honom i somras när vi åkte till Öland och sen var han fast.
Det är ju alltid trevligt när folk hittar en hobby som dom tycker om =)

Ikväll blir det att laga middag och ta det lugnt. Jag var och tränade core igår så det blir ingen träning idag..hade gärna tagit en runda i spåret men inte så bra med feber så det blir det inget av =(

Ska se en film som jag tror är väldigt bra. Away from her heter den.
Innan jag slutar skriva nu så måste jag rekommendera en bok som jag håller på att läsa.

Säg det inte till någon heter den och är skriven av Kathy O´Beirne. Riktigt tung men bra bok. En verklig historia är det med. Har själv bara läst några kapitel bara men kan verkligen rekommendera den utifrån det lilla jag läst.

Nu ska jag slänga in lite tvätt i maskinen..

TJING!

Jag har gett upp..vill någon hjälpa mig?

Jag har förskt nu att genom www.designadinblogg.se få min blogg att se bra ut men jag är för okunnig och oteknisk föra tt få det att funka :( Så nu har jag gett upp..

finns det någon som är duktig och har lust att hjälpa mig lite?
Jag vill inte super designa den..bara snygga till den lite med nån frän bild och så,..

NÅN?

nu är höstkylan här

Så här vajjer var jag tidgare idag på min och Thereses galet tidiga morgon promenad..mössan och halsduken på..kallt som sjutton

 solen i ansiktet också så skapligt tårögd..


Att svälja en besvikelse



what doesn´t kill you makes you stronger

gråmulet

Fruktansvärt gråmulet idag,känns att hösten är här nu. Det jag gillar med hösten är varma gosiga kläder,tofflor,mössor och halsdukar. Kan inte få nog utav det. Inte för att jag inte gillar sommarkläder vilket jag gör enormt då min stora passion är sommarklänningar i alla färger o former. Men det är nåt speciellt med hösten då man få dra på sig en snygg stickad cardigan,halsduk och snygga nya höststövlar. I like it. Sen är jag också väldigt mer kreativ under hösten. Det är då min estetiska sida av mig arbetar som hårdast och jag producerar både det ena och det andra. Och om jag har mycket att ta igen! Förra hösten gick ju åt till att flyttpacka, organsiera inför visningarna av lägenheten och sist men inte minst få barn. Så då hann jag inte göra mycket inte så har massor att ta igen denna höst.

Idag ska vi träffa Sussie och Alvina,ska ta en promenad och sen till öf så ungarna får leka av sig lite och jag kan vakna ordentligt med lite kaffe i kroppen =)
När Marcus kommer från jobbet ska vi åka iväg och handla lite och sen hem och laga thaiwok och kyckling =)

Imorgon kommer lilla Britta hit och ska promenera med Nathanael en stund. Hon tjatar så dant om det så vi låter henne få som hon vill nu trots att vi känner att hon är lite för gammal för att ta hand om bebisar. Hon ska även få plocka av våran björnbärsbuske.

Nu ska jag fixa lunch och väcka min lilla plutt som sover..

Tjing!

karolinska & välbehag

Idag var vi på karolinska för att få bedömning om eventuell operation men det bedömdes att vi ska få kallelse för ultraljud och sen ett återbesök om 6 månader och ser det inte bättre ut då så blir det operation. Nathanael var jätteduktig under undersökningen också och blev bara lite ledsen i slutet när de blev lite hårdhänta. Han är så duktig och tålig. Vi åkte hem väldigt nöjda.

Har känt ett sånt lugn och välbehag både igår och idag..det mesta har känts så bra och det är så skönt med rent och nystädat hus också..känns helt kanon.

Ska snart fixa middag och ikväll blir det lugnt hemma. Marcus ska nog se Sverige matchen på tv,ska nog titta lite jag med medan jag håller på med ett av mina projekt =)

Tjing!

11 years and stilll looking fine

Ja vad ska man säga..då fin kille..nu fin man..
välbevarad som få,,det är bara att gratulera..

 då

 nu

ordet är nostalgisk

ordet är nostalgisk eller vad säger du Mikkiz? =)

http://video.msn.com/?mkt=sv-se&vid=50fd993e-c9a0-444b-a196-836ad221f420&from=SVSE_SonyBMG&tab=m1220959173707

old times in new version

checka in detta...

http://video.msn.com/?mkt=sv-se&vid=50fd993e-c9a0-444b-a196-836ad221f420&from=SVSE_SonyBMG&tab=m1220959173707

fint..

igår och idag

Igår efter lunchen hos Britta som mamma och Thomas var med på så åkte dom till Västerås och tog Nathanael med sig.
Jag kände att jag behövde få vila ryggen tills imorgon och få sova lite ftersom jag är så trött.
Vi hade en myskväll igår kväll. Käkade sen bakismat och tittade på 11 september programmet på svt2. Tittade på arkiv x och sov en stund på eftermiddagen. En lugn och skön och välbehövlig soft dag/kväll. Helt underbart.

Idag sov jag till halv tio. Gick upp och njöt av att allt var tipp topp städat och ingenting om måste göras. Löste korsordet på flingpaketet när jag åt frukost och gick ner och bloggade lite. Gick upp och lade mig i sängen och kollade på 5 avsnitt av sex and the city ur min box. Höll på med ett hemligt projekt en timme och blev nöjd med resultatet.
Duschade och fixade till mig lite. Bloggade ännu mer och förde över bilderna från kameran till datorn.
Gick igenom posten och skrev i Nathanaels mina första år bok. Lekte med Skrubben och Lukas lite och läste.
Marcus kom hem från jobbet. Tog en promenad till affären och sen vidare hem och lagade middag.
Och nu sitter jag här och bloggar..
Ska snart se filmen Bordertown och mysa..

Imorgon ska jag upp tidigt..åka och träna och sen hem och fila på mina oklara projekt..När Marcus kommer hem så åker vi till Västerås och hämtar våran lilla kotte. LÄngtar....

Haft en bra helg?

Tjing!

jag skratttar åt

jag skrattar åt Fredrik Virtanens inlägg på aftonbladet om översskattade döda kändisar.
Det är kul att läsa texten men även kul att läsa alla bloggkommentarer från dårar därute som gör exakt det som Virtanen är ute efter..blir upprörda..Det är såå kul..=)

omvandlingen i bilder.

Här kommer bilderna på vårt omvandlade hem..

Börjar med lite städad tärdgård


Vardagsrummet:



datorrummet/läsrummet:
  datorsidan av rummet är inte klar..bild kommer när det är färdigt..

Under trappen:
skulle velat haft en bild hur det såg ut före så man verkligen kunde se skillnaden.

Köket:



Övre hallen:


Nathanaels rum:

Senare i höst så ska väggen mellan vårat sovrum och Nathanaels rum sättas tillbaka igen och då ska det även tapetseras om i båda rummen..bilder kommer när det är klart..


LÄgger inte ut bilder på båda badrummen och vårat sovum eftersom vi inte ändrat något där. Ligger ju bilder sen förut ute på dom rummen i bloggen...

Det var allt jag hade för nu..

the kräftarskiva

Här kommer en summering av kräftskivan i lördags.

Vi bjöd:
mamma
Thomas
svärmor Eva
Marcus kusin Henke
grannarna på Öland (bjöd alla men bara 4st kunde komma)
Marcus morbror Tobbe med familj

Totalt var vi 14 eller 15 st.

Vi hade sagt klockan 17 som starttid och alla var märkligt nog i tid.
Det minglades och gullades med Nathanael i ungefär en timme innan maten.
För dom som inte åt kräftor och som som tyckte att dom behövde även lite mer mat än bara kräftor för att klara av att stå på benen under kvällen så bjöd vi även på korv och hamburgare med bröd.
Marcus var grillmaster medan jag och mamma fixade kräftorna och dukningen.
Hade burit ut kökmöblerna ut på verandan och veranda möblerna in i köket så verandan bestod av ett stort långbord i princip.
Hade dekorerat med kräftgirlanger,kräfttallrikar och kräftervetter och Eva hade med sig kräftkonfetti som bordsdekoration.
Tyvärr hade vi inga kräfthattar för det fanns inte att få tag på nånstans och vi hade ingen tid över till att göra egna heller men det gick ändå utan hattar.
Hade jättetrevligt under kvällen medan vi åt,drack och pratade. Nathanael knoppade redan vid halv nio vilket var skönt.
Det var rätt kul att se de flesta fyllna till men jag måste säga att det inte blev någon extrem fylla för det var ingen som spårade ur vilket känns bra. Men bra bladiga var folk,speciellt min svärmor som missade det lilla trappsteget ute på trätrallen varje gång hon skulle ut och röka och så min kära låtsaspappa som ramlade av stolen två gånger. Det var väldigt kul måste jag säga.
Det blev en hel del biktande under kvällen. Tänker inte gå in på detalj i vad som sades men jag kan säga så mycket som att jag fick sagt en hel del som jag velat haft sagt länge (inga negativa saker diskuterades) och jag kan lova att det inte var av fyllesentimentalitet som jag tog upp det för jag var inte ens full. Men det kändes skönt efteråt även om jag fick veta bra mycket mer i ett av ämnena än vad jag hade bett om vilket var lite jobbigt.
Vid halv två efter 9 timmars kräftskiva så tackade folk för sig. Kvar blev mamma,Thomas och Henke som alla skulle sova kvar. Mamma städade och plockade och Thomas och Henke satt och pratade. Jag och Marcus diskuterade också och saker och ting blev lite fel då jag klantade mig och tog upp ett ämne som hade diskuterats under kvällen som Marcus inte vill  veta av. Men det löste sig när vi pratade ut och allt var frid och fröjd igen. Men shit vad ångest jag hade ett tag.
Vid fyra tiden gick vi och lades oss. Kunde inte sova på ett bra tag,var helt uppe i varv. Marcus kunde inte heller sova men av en helt annan anledning,han spydde som en räv..ha ha!
Somnade båda två vid kvart över 5 och vaknade först vid nio. Tog en alvedon och massa vatten och ropade på Thomas som hämtade en galet pigg Nathanael. Somnade om till tio över elva då vi blev väckta av Henke. Masade oss upp och åt frukost ute på verandan. Marcus såg halv död ut och sjukt fyllsvullen var han också och Henke såg rätt mosig ut han med. Hur jag såg ut vill jag inte ens veta men enligt Thomas så var även jag en svullen syn.
Min fylla slog inte till förrän vid ett tiden på natten vilket var lite märkligt men så kan jag få ibland,vet att det hände likdant då Mikkiz och jag hade våran rock/heaven and hell fest för 1½ år sedan.

Ja ja nog om det..vi är jättenöjda med festen och var jättekul att så många ville komma..fina blommor fick vi också..Det blev en kväll värd att minnas...

BJuder nu på lite bilder..


mamma fixar kräftor...kräftorna...jag och Nathanael...maten tystade inte munnen..

matglada folk...Henke,Tobbe och Sara...Sanna,Hasse och Linda...Marcus the grillmaster


Nathanael o mamma...svärmorglad i glaset................goa killar.........................det fyllnas till

 mamma har kul............händerna i luften.............fylltrattar............................ha ha fullast av dom alla

 Henke......................fulla pojkar.......................ha ha Henke igen....Linda har kul.....
  
 eh ja precis......................ha ha mitt fyllo.................där fastnade även jag på bild..


Och så här bra måddes det dagen efter:


Tjing!

finaste knottis =)


kikar in

Kikar in snabbt för att meddela att jag lever efter gårdagens kräftskiva. Var dock osäker på om jag levde i natt eller inte..
Hade väldans trevligt igår. Kvällen slutade lite illa tack vare mig men det löste sig. Tänkte skriva mer om skivan imorgon och även bjuda på lite bilder..
Är barndledig nu när min finaste Nathanael är i Västerås och busar med mormor och morfar. Han kommer hem igen på tisdag. Ska använda tiden till att skriva och skissa och slutföra några av mina påbörjade projekt. Sen ska jag även träna och träna lite till..och sova..
 
Det var säsongsstart på one tree hill idag,,,som jag har väntat!!!!!

återkommer imorgon med mera tankar och funderingar och kräftskivan..

Hoppas ni haft en trevlig helg?!

Tjing!

så där ja..

nu ha jag putsat alla fönster förutom köksfönstret..och vi har många fönster..*pust*
Har tvättat tre maskiner med tvätt,bäddat rent i våran och Nathanaels säng,hängt upp gardiner i övre hallen,skrubbat alla köksluckor och diskmaskinen och dammat sängbord,Nathanaels hylla och alla fönsterbrädor. Det har blivit en del gjort idag kan man kanske säga. Nu börjar det ta form så som jag vill ha det..Ikväll blir det att fixa vardagsrummet och pilla med alla tusen dvdfilmer in i nya hyllan..fast det får Marcus göra medan jag är ute och promenerar med Therese=)
Imorgon ska jag ta tag i entre´verandan och klippa ner klätterväxterna och sopa trätrallarna bland annat. Imorgon kväll kommer mamma och Thomas vilket är perfekt då vi får barnvakt och kan åka och handla till kräftskivan i lugn och ro och sedan göra klart det sista hemma. Thomas ska skruva i alla låd och skåpspärrar och bygga ihop hörndatorbordet. Sen borde det vara klart.
Nåt jag ska investera i när nästa pengar kommer är stora öpsiga kuddar till soffan. N uhar vi två vanliga sovkuddar med blå örngott vilket jag inte tycker är så snyggt. Och jag vill ha stttttooooooorrrraaaa kuddar,inte medelstora..
Kommer lite bilder sen på omvandlingen när vi är klara..

Det är synd att det kostar pengar att göra om hemma. hade gjort om ständigt annars =)

Tjing!

Vad ska man tycka?Ska man orka tycka nåt alls?

Detta inlägg kommer att bli kort och kommer kort och gott att handla om min bror.
Han och E gjorde slut till allas stora glädje..sorry men det är dagens fetaste sanning. Sen började han att träffa marcus kusin H som jag gillar (även om hon verkar tro annat) men jag tycker väl inte att det var rätt person för min bror.
Det blev inget utav det vilket jag kände på mig..Nu då? Nu hoppas jag att han håller vad han lovade mig på Nälstabadet i somras.
Det jag vill är att han ska hitta en tjej som passar till hans äkta personlighet,en tjej som passar till den Jocke som hans närmaste känner. Den Jocke som inte spelar balla Allan utan är sitt fina riktiga jag.
Jag hoppas han hittar en tjej som har självförtroende och stadigt psyke. En fin tjej helt enkelt som inte tar ur Jocke ur min lillebror..Är det för mycket begärt? För mycket att hoppas på?


regnrusk,mer rensning och luddigt

Det skulle vara fint väder idag enligt meterologen på tv igår. Var då? Inte här iallafall. Regnet öser ner och det är tvärgrått på den regntunga himlen. skittrist. HAde det bara varit jag hemma så hade jag älskat en sån här dag för då hade jag haft en anledning till att vara inne och fortsätta att pula med allt som ska göras här hemma men när man har en energisk 10 månaders kille i huset så vill man gärna kunna vara ute i nån timme eller två. Men icke..

Ska satsa dagen på mera rensing så gott det går och så blir det innelek med Nathanael. Åh vad jag längtar till åldern då dom kan leka med play doo lera,rita och leka med bilar/dockor etc..det blir liksom lättare att roa dom då.
Hur som helst så har jag rensat klädkammren nu på gamla skor och jackor som jag inte använder och förmodligen inte kommer att använda mera. Tänkte att Mikkiz skulle få ta med sig lite utav det till sitt jobb..Bättre att det kommer till användning än att det ligger och tar plats i min klädkammare.

Känner mig lite luddig i huvudet idag. Trött och lite disträ och så spökar ryggen igen..blir galen vissa dagar..

Ska fortsätta vidare nu så långt jag hinner innan lilleman vaknar..

Tjing!

tired like hell and back on track

Uscha vad jag är trött nu. Insåg precis att jag suttit ner max 30 minuter idag. Kroppen skriker efter lite vila.
Min lilla pruttunge har varit en ängel idag,på sitt absolut bästa humör.
Haft en lugn och skön kväll. Ätit spagetti och köttfärssås som Nathanael och Marcus älskar och så har jag gjorrt klart det sista för dagen medan Nathanael lekte och Marcus kollade på Dexter. Ska avsluta kvällen med att titta på Narnia 2 i soffan.

Imorgon ska jag träffa Sussie och ta en promenad och gå till öppna förskolan en stund och på kvällen ska jag träna core express igen...I love it! Funderar på att cykla till gymet..nu jäklar är det hurtiga tider..vågen ska peka neråt mer och mer..

Glömde skriva att jag shoppade lite i Västerås i helgen..Köpte en ny väska och en jättemysig vit kofta. Nathanael fick två höstmössor och Nalle Puh kalasbyxor. Usch det gick mycket pengar i förra veckan och i helgen..måste snåla lite nu..

Nej nu ska jag ta och slänga mig i soffan och relaxa med Marcus..

Tjing!

Happy birthday Elsa

grattis till min stora tjej på 10 årsdagen..10 bast och 10 mil bort..massa godis nästa gång vi ses..min kära mor kommer hata mig men det är det värt..Grattis till Skruttis också som liksom Elsa fyller 10 bast..Du har väl inte glömt att gratta honom Mikkiz??



Då har man gjort det där läskiga..

Jaha då har man gjort det där läskiga..sökt jobb. Jag gillar verkligen inte att söka jobb.Får ont i magen av att skriva de där ansökningsbreven. Tycker inte om att sälja in mig själv hos folk liksom. Men men nu är det gjort..Känns läskigt att man snart inte ska vara mammaledig längre. Trodde ju att jag skulle vara hemma till januari men tydligen så är det lättare att få jobb på hösten så då sa min kära underbara Marcus att han kunde tänka sig att tidigare lägga sin pappaledighet för min skull..så snart kanske man är en arbetare med lite tur..hua..nu är jag rädd..

Det är omgörartagen här hemma som jag så vakert kallade det tidigare när jag pratade med Therese. Vi flyttar om,rör om, packar om,rensar om och så vidare..Ska ha kräftskiva/visa upp hus på lördag så då vill man ju kunna vra lite stolt över sitt he´m och snart så är vi där..Satt i två timmar igår kväll och planterade om mina inomhus blommor i större nyinköpta krukor (vilket behövdes kan jag lova) och så var vi på Ikea och handlade lite. Köpte en fotoram bland annat till porträtt kortet på Nathanael och så köpte jag en kortare gardinstång till köket då jag ska ha två kortare stänger istället för en enda lång som jag har nu. Som sagt så har vi tusen ideér om hur vi vill ha det och det är kul.
Köpte en hylla idag på Erikshjälpen för 120 spänn! Visst den behövs slipas och lackas om men det är det ju värt. Lack får vi för en femtilapp och slipmaskin har min kära låtsaspappa så en helt okej dvdfilmshylla för 17o spänn kan man ju inte gnälla över. Köpte ju Nathanaels hylla för 200 begagnat och den blev ju hur fin som helst efter att jag slipat och målat den ljusblå. Värsta är att vi måste flytta om i vardagsrummet nu för att det ska se bra ut med den och det var det enda rummet vi inte hade tänkt röra men men..Många järn i elden..me like =)


Nej nu ska jag ta tag i saker härr..vet inte vart jag sak börja bara...

Tjing!

jag måste bara säga..

att jag är sjukt taggad idag..har farit fram som en tornado här hemma och fixat och donat.. och även igår..skriver lite mer senare om vad jag gjort exakt men det känns så jäkla bra..
är så tacksam över Marcus också som är en ängel..tack för allt...Älskar dig!

dagens bild

ha ha det här måste ju bli dagens bild som Mikkiz precis skickade mig..värsta alkobilden liksom..*S*