krasseli krassel

Hemma från bageriet idag. Inte alls på topp i måendet. Spräng huvudvärk och ont i kroppen och seg.
Marcus har sin sista sag som pappaledig idag också så vi har bara varit hemma och känt lugnet. Mycket skönt måste jag säga.
hat tittat på två avsnitt av lipstick jungle säsong 2 och så har jag duschat och gjort min volym läxa. Har inte påbörjat egen kontrollen men ska påbörja den ikväll om jag känner mig lite bättre. Imorgon bitti ska jag åka till vällingby med Nathanael för ett till besök på öron näsa hals mottagningen. Ska lämna honom på dagis efter det och sen hem för att jobba på kontrollen ett par timmar.
Måste få mycket gjort på den nu för att slippa stressa. Ska lämnas in den 17e sep.


"It would be nice if my old thoughts can give my new ones some room to play"

Nehe dator+huvudvärk var ingen bra kombo..

TJING!

i motgång går vi framåt..

Livet är inte helt enkelt just nu.
Nathanael har varit dyngsjuk igår och inatt.39 i feber med alvedon och ipren så han var uppe på 40.4 som mest. HAn svamlade och yrade stackaren men snäll som han är så har han inte gnällt ett pip.
Pratade med vårdguiden 3 gånger i natt och idag har vi varit på järva närakut där de tog prover och petade i halsen. Halsen såg inte bra ut så ska ringa stora öron näsa hals avdelningen imorgon så att de kan bekräfta om det är halsfluss eller bara virus.
En sak är iaf säker,han är en riktigt kämpe.
Idag har han 37.7 utan alvedon så han ska få vara med Eva ocg Britta en stund. Inomhus så klart,vågar inte ha honom ute alltför länge.
Vi var där igår också och firade Eva (svärmor) som fyllde år igår.

Marcus och jag ska idag ägna oss åt något roligt som grovstädning. Ska dissikera köksfläkten och göra rent alla filter,plocka ur hela kylskåpet och torka ur,rensa i frysen,spola av alla rör och golv i badrummet (blir mega dammit av all kattsand) och så ska vi höststäda i trädgården så mycket som vi hinner. Jag började med trädgården häromdagen så har kommit en bit på väg. NU börjar tomaterna bli röda i växthuset och morötter har jag dragit upp några och tjuvsmakat på..mums..
'
Nu blir det frukost och sen dags att dra igång. Ska hämta guldklimpen om ett par timmar..

Hörs sen..

TJING!

jag blir så glad

Jag känner att jag vill blogga mycket mer än vad jag gör men jag har inte tiden till det som det ser ut just nu=(.
Dom gånger jag hinner så blir det nästan bara uppdatering av livet och vad som händer omkring mig och det mest för att jag aldrig hinner prata i telefonen med mina vänner. Så bloggen har blivit en plats där jag på ett par minuter kan notera det viktigaste i mitt liv som händer här och nu.,
Syftet med min blogg var givetvis att skriva om miyy liv för det gör ju faktiskt de flesta men också att skriva om allt annat som jag har i huvudet. Mina tankar,idéer,tips och så mycket av den estetiska biten av mitt liv. Mitt måleri,mitt skrivande och så vidare..Men som någon sa till mig..livet kom emellan..
Inte för att jag klagar för jag är väldigt nöjd med hur livet har blivit men samtidigt så skulle det avar roligt och givande om inte annat för min själ att faktiskt hinna med att skriva..för är det något jag har så är det saker att skriva om..Mina tankeverksamhet är fylld av kreativitet..

By the way..Jag är ju medlem i djurens rätt och rätt så aktiv i vad som händer hos dom och en sak gjorde mig glad häromdagen. Min 10 åriga granne kom och delade ut djurens rätt broshyrer och berättade att deras klass jobbar aktivt inom djurens rätt och engagerar sig för att dra in pengarna till verksamheten.
Så roligt att barn inte bara får sälja kakor eller älgkorv nuförtiden utan faktiskt fåt ta del av hur problem i samhället kan se ut.Jag tror att det är viktigt att börja tidigt med sånt.Inte för tidigt dock men barn bör lära sig att livet inte bara består av fotbollsturneringar,dansuppvisnigar och sommarlov.
Härligt jobbat!!!=)

rullar

Det rullar på min vänner..
ÄR uppe i den mest hektiska tiden just nu. Jag total stupar varje kväll.Är helt slut.
Nathanael är på första inskolningsdagen på dagis idag. Tack o lov så är det Marcus som sköter den biten. Själv så har jag spenderat halva morgonen i telefonen. Jag har ringt min blivande praktikplats och bokat träff med dom och så har jag ringt vuxenutbildningen och krånglat och så sist banken. Måste till banken i eftermiddag och byta ut min betalningsdosa som slutat att fungera. VArför ska sådana små skitgrejer alltid hända när man har som minst tid?
Det är mycket i skolan nu också. Mycket läxor och många bollar i luften.
Det var väldigt kul i bageriet i går men väldigt många delar att komma ihåg. Det var rörigt men roligt. Som tur är så är vi tre st i varje arbetslag,ensam hade nog ingen av oss klarat gårdagen. Vi är ju inte bläckfiskar direkt.

VAr barnlediga i helgen. Väldigt skönt men helgen gick så fort. MEn vi kikade på film och städade här hemma och ordnade med saker som är svåra att utföra när Nathanael är i närheten.
Var till Britta en stund och åt också.
I söndags var det kalas i Tillberga. Yngsta Norling(Clara) fyllde 1 år.Det var livat där med massa ungar så vi blev inte värst långvariga. Vi köpte en mysig badrock/badcape och en pekbok med djur till henne. Boken blev mycket uppskattad av lilla fröken och badrocken av hennes mor.
Åkte vidare till mamma och käkade hängde en stund. Promenerade ner till ängsgärdet med lillebror,Äny,MArcus och Nathanael. KIkade lite på filme.Vi köpte 4 st för 100:- helt taget. Promenerade tillbaka igen.
Åkte hem vid 19 tiden. Natahanael slckande i bilen,helt slut.

Idag ska jag som sagt till banken. Ska också göra två av mina läxor och även skirva upp det vi gjorde i bageriet igår eftersom vi har läxförhör på måndagar. Ska hinna med att städa undervåningen och badrummen också¨har jag tänkt.

PÅ fredag ska jag iaf till Europabagarn och hälsa på..nervöst..jag avskyr att gå på "sälja in sig" möten..
LÄngtar till grabbarna kommer hem från dagis,vill höra hur det gått för lilleman.
Han är så stor nu. Dagiskille och pratar mer och mer. Han kissar tillomed på toaletten numera. Helt sjukt vad tiden går.

TJING!

proud

Jag är för tillfället stolt syster över min lillebrors val av sysselsättning. Jag önskar honom all lycka och framgång och är lite stolt över att han går lite i mina fotspår med val av plats och så..jag är lite avundsjuk på honom som ska till en plats där jag hade otroligt roligt på för 7 år sedan. Det är en underbar miljö därborta.
Fick även veta att Thereses syster också valt att studera där fast en annan linje.Kul=)

dusty

Sitter i sängen med solen strålande in genom fönstet. Underbart.Egentligen är jag dum som sitter inomhus men har ringt runt till tänkbara praktiskplatser vilket jag inte kan göra utomhus eftersom grannen håller på att slipa på nåt.
Ringde Ica Maxi och ska återkomma till rätt person imorgon och så ringde jag Europa bagarn men rätt person skulle åtekomma måndag. Det är dom två jag är mest intresserad av så jag ska kolla med dom först innan jag söker vidare.
Många har fördomar mot maxi för att det är en butik men deras bageri är helt okej och precis som alla andra bagerier så gör dom allt från grunden. Många tror att de använder färdiga pulver och halvfabrikat från affären.
Europabagarn är jag sugen på också och jätte trevlig dam jag fick prata med därifrån.

Tror dessutom att det finns stor chans att få arbete där efteråt om man spelar sina kort rätt.

Skulle ha cyklat till gamla skolan idag och satt upp mina lappar och hämtat mina betyg och arbeten från i våras men jag orkar bara inte så jag tar det på fredag när vi ska åka och lämna Nathanael i Västerås.

Har haft bageriteori idag och vi har pratat mjöl och hävningsmedel hela förmiddagen. Inte allt för tråkigt men heller inte allt för kul. Var roligt dock när hon skickade runt 17 olika burkar med pulver innehåll och vi skulle gissa vad det var (olika mjöl och hävningsmedel) och vi lyckades pricka in rätt många rätt.=)
Har fått en del läxor så nu börjar det märkas att vi läser en intensivkurs..
Imorgon ska vi ha livsmedelshygien igen med galne Mats. Den läraren är inte bra och det verkar så gott som ingen tycka. Han gapar och skriker och tappar tråden ett antal gånger och så blandar han ständigt in sina egna åsikter i läroplanen så man vet inte vad som är regler och vad som är hans tycke. Nej jag gillar honom inte alls. Mariannes lektioner är roligare för där är det inte bara prat prat prat utan vi fåt uppgifter blandat med pratet.Vi deltar mer i våran egen lektion kan man säga.

Nog om skolan...

Ska bege mig ut på gården där killarna är och leker..tänker bara hänga med min familj fram till middagen nu,
Ska cykla iväg en sväng till Therese ikväll vid 19 tiden. Blev ju aldrig av förra veckan pga ovädret..

TJING!

kan man annat än gråta?

LÄste precis Hannahs (http://kraeksjuk.blogg.se) blogg och blev stört ledsen,förbannad,förtvivlad,frustrerad och äcklad.
Ja ni kan kolla själva om ni vill se bilderna men jag följer hennes råd direkt att avråda via min blogg allt som har med Kina att göra.
För er som inte vill gå in på Hannahs blogg och se bilderna så kan jag berätta att hon skrivit om en kinesisk kvinna som spelar in filmer om hur man trampar ihjäl djur (främst hundar och katter verkar det som) med stilettklackar. Vad hennes syfte med det hela var förstod jag inte men jag antar att det ska klassas som nån form av konst??
DOm har ju inga lagar angående behandling av djur så den där kvinnan kan fritt fortsätta med sin konst och plåga och döda djur med sina stilletter..
Värsta av allt är att hon är långt ifrån ensam om att syssla med denna "konst". Har sett hur må nga liknande fall som helst via djurens rätt och på andra sidor och detta sker över hela världen men främst i Asien.

Dessa folk borde bli torterade på ett liknande sett för att inse vad de faktiskt håller på med. Djur är levande,djur är liv. Liv är värdefullt!

Fy fan vilka människor det finns! =(


AVSTÅ KINA!

Fullt ös..

Känner att jag varit väldigt aktiv och effektiv denna helg. Har grov städat och gjort fint och jag känner mig väldans nöjd måste jag säga.
Tänkte fixa med trädgården på tisdag när jag är ledig. Finns en del att göra där och så är det dags att börja skörda lite i växthuset.
Idag ska vi till Britta och äta som vanligt. Mycket trevligt. Ska som vanligt dyka i hennes hög med veckans Dn och lösa korsorden där i .
Imorgon är det dags för en heldag i bageriet igen. Ska göra Budapest bakelser,tosca och så marcus favvo tårta som jag inte kan stava till. Typ farfars tårta låter det som men stavas typ hur krångligt som helst.
Ska bli mycket roligt men kommer nog vara halvdöd på tosdag precis som i tisdags.

Marcus och Natahanael¨ska till Halmstad imorgon för att titta på Halmstad-AIK. Och så ska de träffa Mackan. Han är ju Nathanaels gudfar men har sett ungen en handfull gånger. Killen bor i Skåne numera så inte konstigt men jag känner att han kunde engagera sig lite mer än vad han gjort. Känner fortfarande att Marcus skulle ha valt Henke istället och det gör Marcus med dessvärre. Tycker synd om honom lite som ångrar sitt val men samtidigt så sa jag åt honom innan hur det skulle bli så han borde ha lyssnat på mig.
Men men..förhoppningsvis blir det syskon framöver och då är det redan spikat vem som får upgiften..Henke utan tvivel..

Så imorgon är jag alltså gräsänka och barnledig..woohoo..vad göra??Kan komma på minst 20 saker på rak arm som jag vill fördriva tiden med..Får se vad jag känner för imorgon..

Ska ställa mig och märka massor av Natahanaels kläder nu. Har beställt nya namnlappar på www.vavnamn.se eftersom de gamla tog slut så nu ska alla nya kläder märkas..det lär ta en stund..Sen promenad till Britta..

Hoppas folket haft en trevlig helg..

TJING!

friday baby

HAr ganska mkt energi idag faktiskt. Lilleman har sovit bra inatt så det var bara att tacka och ta emot. Slockande både Marcus och jag kl halv åtta igår och vaknade två timmar senare. Tittade på prison break filmen och två avsnitt av 2½ men.
Prison filmen var sjukt snyftig,kände mig tokledsen efteråt. Jag är lite töntig när det gäller snyftiga slut.
Idag har jag skrubbat köket som en tok. Man får ju veta en  del äckliga saker på livsmedelshygienen så jag fick för mig att det var dags att göra en grovstädning i köket. Har bara kylskåpet kvar..
Funderar på att köra vidare med badrummen sen..

Ska promenera bort till gamla skolan sen. Måste hämta mina betyg och så sätta upp mina lappar om böckerna som jag vill bli av med. Hoppas att nån nappar fort för dom tar plats i hyllan.

Hälsade på hos solkatten igår. Peace blev jätteglad över att träffa Nathanael igen. Han var ju lilla favoriten där så det var uppskattat att vi hälsade på. Nathanael själv blev jätteledsen först,han trodde väl att vi skulle lämna honom där och gå till jobbet som vanligt.
Men efter en stund så sprang han iväg och började leka.


Skulle ju ha cyklat hem till Therese igår kväll men det kom ju världens hagelskur med hällregn som efterföljd så fick skjuta upp det till onsdag istället. Ska bli jättekul att se hur hon bor faktiskt i nya lägenheten.

Ska fixa lite lunch nu och sen promenera iväg..ska gå till kista efter att vi varit i gamla skolan..mys..

TJING!

a puzzle named life.

Är inne i en "tänkar period" igen.
Tänker på saker jag minns.Saker som jag minns som jag inte borde minnas. Saker som jag borde minnas men som inte minnet når fram till. Jag tänker på just nu och just här och just då och just där. Inte så mycket framåt fär tillfället.
Detta gör mig inte denna gång deprimerad som dessa perioder brukar göra utan med frustrerad,förvirrad och nyfiken.

Det är ett pussel med några borttappade bitar och några extra bitar som tillhör ett annat pussel. Pusslet med mitt liv som motiv.

Jag vet att jag låter så där knepig igen som jag vet att jag kan göra när jag svävar iväg i tankarna men jag hoppas att ni förstår lite iaf..

Det var okej i västerås. HAr varit helt of idag så kunde inte ta till mig dagen riktigt. Kände mig trött och lite som i "utanför min egen kropp". Men det var kul att träffa alla.
Sen har vi ju det där med mormor, det är något som jag inte heller blir klok på. Men hon var så söt idag. Uppmuntran fick jag för mina prinsesstårtor också förutom från Jocke som var säker på att han skulle bli matförgiftad=)

Ska äta vattenmelon nu och läsa vidare i min bra bok. Har ett helt gäng bra böcker som väntar på att bli slukade under hösten. =)

Bageri teori imorgon 8-12. Ska bli skitkul=)

TJING!

lekpalatset

Var ju som jag nämt tidigare på lekpalatset i onsdags. Mycket roligt och roligast hade jag nog jag. Hoppborgarna och bollhavet var verkligen min grej medan Nathanael mest tyckte om bobbycar och trampbils banan men bollhavet var rätt uppskattat hos honom med =)



TJING!

in movements we are dancing around each other

Halloj!
Sitter i soffan med benen på en kudde och med datorn i knät.
Är helt slut om jag ska vara ärlig. Har jobbat massa hemma idag.Gjort om och flyttat om och gått igenom dvd filmer och annat som ska sållas bort. Skönt att rensa och säda undan.Jag gillar att ha ett gäng grjer på vinden och sedan ta ner dom och växla med dom saker som man har framme.Tycker även det är kul att fynda nya grejer på olika loppisar och i butiker. Finner det mycket roligt att blanda gammalt och nytt. Det blir eget och spännande. Bilder kommer sen när vi är färdiga med hur vi ska ha det. Måste ju bland annat invänta tv bänkens ankomst. skulle vilja tapetsera i vardagsrummet också och inte bara i sovrummen men det får bli framåt våren när tid finns till det.
 Älskar att inreda och ändra om hemma.
Imorgon ska jag småfixa lite på förmiddagen och så ska vi städa och göra det mysigt och beboligt i gäststugan. Jocke och Äny lär sova där på lördag för mamma och Thomas vill nog sova på undervåningen.
Ska till leklandet imorgon eftermiddag med lilleman. Har aldrig varit där förut men jag har hört att det ska vara ett bra ställe. Hoppas på det. Tror Nathanael kommer att uppskatta det iaf och det är ju huvudsaken.

Marcus kusin ville tydligen att vi skulle komma upp till campingen. Får se hur det ser ut med tid. Skulle vara roligt att se det självklart men ännu roligare att träffa dom. ja ja blir det inte av i år så hinner vi nog med det nästa år.
Vi längtar till septermber då vi ska ner till öland på skördefesten.Mysigt. Men jobbigt också för man vet att det är 7 månader innan man ska ner igen. Mamma och Thomas ska nog med ner.Hoppas på det.

Mamma och Thomas träffade Thomas dotter med man och barn i helgen.Synd att vi inte var i V-ås då för hade gärna träffat dom. Dom bor i Husum utanför Ö-vik så har typ inte sett dom på evigheter.
Men roligt för Thomas och barnbarnen att de fick ses iaf.

Nu ska jag läsa lite i min bok som jag håller på med och sen se lite flm innan sängdags.

TJING!

God kväll

God kväll. Vet att jag inte har skrivit på länge men jag har helt enkelt haft så mycket annat för mig.
Hela förra veckan sprang iväg och den hann knappt börja förrän den var slut. har varit hemma från Öland nu i 8 dagar.Längtar jättemycket tillbaka.det är så himla skönt därnere,tokmysigt. Nåja nu ska jag inte tjata ut er om det som jag brukar.

Var i Västerås med lilleman i onsdags. Mycket mysig och rolig dag. Var hos Carina och drack kaffe och thomas hjälpte henne med hennes kattnät.Fick träffa Skrutten och Bamse också.Inte sett dom på ett år så det var kul. Inte träffat Carina heller på ett år så det var också kul. Kanske ska tillägga att det är Mikkiz mamma för dom som inte vet det.
Mikkiz pallrade sig ner efter mycket om och men=)

Var på Ikea med Jocke och hans Äny också. första gången som jag träffade henne och det var en mycket trevlig,mogen och social tjej. Trodde faktiskt att hon var äldre än sina 19 år. Jättemysig tjej,hoppas på att de båda följer med hit till oss i helgen när mamma och Thomas ska hit. hade kul på Ikea och jag handlade en del (fick poblem över hur jag skulle få hem allt) nödvändigt till hemmet. Var på elgiganten och på mcdonalda också. Jag fuskade bara lite genom att köpa en milkshake.

Vi bantar här hemma nämligen. Eller bantar är väl fel ord men vi lever sundare än förut och har som mål att gå ner i vikt. Funkar kanon än så länge.

Tillbaka till onsdagen i Västerås. Var förbi mormor en svänng efter besöket på Hälla. Mamma och lilleman var där och så hade Mikkiz kommit. Hängde där en stund och drack kaffe.
Vidare hem till mamma. Satt med Mikkiz på balkongen och snackade. Kul att se henne igen.Som jag sa till Carina så går det väldigt lång tid mellan gångerna.Men som C nämnde i sin blogg om en liknande händelse..Livet kom emellan. Hon jobbar och jag har lilleman och pluggar. Men  tur att vi ses något iaf.Skulle inte vilja tappa henne helt. Hoppas att hon får möjlighet att komma hit nångång i höst. Skulle vara v'äldigt roligt.

Thomas skjutsade ner oss till tåget och han och Mikkiz vinkade av oss på stationen. Marcus hämtade oss på stationen i sumpan. Tur det så mycket som jag hade med mig från Ikea.
Är mycke nöjd med dagen i V-ås.

Resterande av veckan gick åt till att vara ute med lilleman och att vara hemma och packa upp all packning och sortera om bland saker och ting så att nya sakerna fick rum. Har rensat och gallrat och fixat så nu börjar det bli riktigt fint hemma.
Är bara den där väggen som ska sättas upp och sen tapetseras och så ska jag måla om insidan på verandan. Om 1½ vecka kommer nya tv bänken också. Funderar på att ställa ner den gamla på Öland.

Hämtade katterna hos Britta igår efter en närmare en månad  hos henne. Skrubben hade blivit tjock av att bo hos henne men det var ganska väntat. hade gått jättebra med båda två hos henne iaf vilket är skönt och hon blev ledsen när hon vinkade av dom. Hon är så gullig.

Idag var jag i skolan på upprop. Skolan ligger jätte fint till vid vattnet i Liljeholmen. 75 st ska läsa kursen och vi blev indelade i grupper med 15 st i varje. Hann inte uppfatta vilka som hamnade i min grupp men de som satt med mig hamnade i samma iaf och det var kul för vi kom bra överrens. Kommer att vara i bageriet i aspudden på måndagar mellan 8.30 till 17. Blir långa måndagar men det ska gå. Får se hur ryggen kommer funka. Kommer att vara ledig tisdag och fredag för hemmastudier och hemmabak. Onsdagar blir det bageri teori mellan 8 till 12 och på torsdagar blir det livsmedelshygien mellan 8 till 12. Ganska taget schema. På tosdag ska vi till skolan för att prova ut bagarkläderna och bagarmössorna. Ja jag kommer att ha bagarmössa på mig.Skitasnyggt!
Måste köpa arbetsskor i rågummi också. Dyrt men nödvändigt inom branschen.
Vårterminen kommer att bestå av praktk fullt ut och sista 8 veckorna av kursen även choklad och konfektyr.
Kommer bli ett tufft men roligt läsår tror jag.

Är ledig fram till torsdag nu. Ska mysa med killarna och på onsdag ska vi till leklandet alla tre. =)

Nu ska vi spela lite lost och se en film.

TJING!