min lilla bebis har blivit stor..

Fick en länk från mammas väninna Annki som jag gav Skrubben och Lukas bror Sigge till och länken bjöd på denna fantastiska bild...Sigge är en av Närkes lussekissar 2008..




Min lilla bebis har blivit stor och en aningens tjock..han var bara en liten räka när jag såg honom sist...Lik Skrubben i kroppens form och Lukas är storebror Sigge upp i dagen i teckningen..

Mina fina hjärtan..<3


Sigge 4 dagar gammal =)

....

"He fucking took me to the moon and back"
/Samantha Jones sex and the city

Ja Samantha jag vet precis hur du känner dig..

God jul

Tittar in för att önska er mina  läsare en god jul. Hoppas att ni har haft en trevlig julafton.
Våran julafton har varit kanon,vilket känns skönt då jag inte trodde att den skulle bli det. Enda missen är att Nathanael är lite sjuk. Väldigt förkyld  och så har han nån släng av mildare magsjuka. Men men han har varit på benen hela dagen och lekt med felicia.
Bortskämd har han blivit,fick ett helt berg av julklappar från sin farmor,sin pappas kusiner,gammelfarmor och sin pappas morbror och från oss så klart. Inte för att han var så intresserad av att öppna det är han för liten för men grejerna tyckte han om. Och imorgon blir det ännu mera då vi ska till västerås. Jag är ju lite emot det här med materiell hysteri kring jul,tyvärr lyssnar ingen på mig när jag säger åt folk att inte ösa över honom och oss med saker.
Julen för mig är god mat och kärlek. Jag är rätt så nedstämd på julaftons kvällen för mina tankar går till dom som har det mindre bra. Hemlösa människor och djur,fattiga familjer och barn,barn som svälter och misshandlas,barn som kämpar mot allvarliga sjukdomar och människor i andra nöd lägen..Mina tankar går till dom kvällar som dessa och det är jag stolt över. Mitt hjärta brinner för sådana personer och djur så är det bara.
Jag önskar alla i nöd och inte i nöd en god jul och önskar att jag hade möjlighet att göra ännu mer än det jag redan gör för att hjälpa till..

God jul till er alla...mina tankar går till er...

Jag ser fram emot Västerås imorgon. Jag längtar efter min familj och delvis min släkt. Jag längar mest efter att träffa Jocke,första julen vi spenderar utan varandra och det har känts konstigt. Smsade med varandra under dagen. Vi har våra krig då och då och är väldigt olika i mycket men julafton har alltid varit våran. Jag blev rörd när mamma berättade att han blivit helt förstörd när hon berättade att vi inte skulle komma på julafton i år..
Imorgon ska jag träfffa min kúsin Clara för 1a gången,hon blir 4 månader idag men har krånglat med sjukdomar och annat varje gång vi planerat att ses. Är lite spänd och förväntansfull över det.

Jag är så trött så trött..det har varit en lång dag och sov dåligt i natt dessutom så nu ska jag krypa ner i soffan och vi ska titta på nån julfilm..Återkommer med bilder och lite mer text om julafton när julhelgen är över...

Åter igen god jul..

Tjing


.....

Där gick hon på  trottoaren i hopp om att finna sig själv nere i korsningen.

utdrag ur Ramones kan visst vara inne i societeten / by Jhenny

längtan

Idag slog det mig..gud vad jag längtar till Öland. Det är så mysigt där och lugnt och skönt. Hade så underbart där i somras med min familj,Eva och mamma och Thomas.
Ska ju hända mycket till våren och sommaren rent renoveringsmässigt. Det är ju planer på att bygga verandan som vissa går och drömmer om och så ska ju lillstugan antingen rivas eller åtgärdas eftersom väggen inte var så bra. Lillstugan lär ju må lite bättre nu i vinter iaf när Thomas fixade nya vindskivor eftersom dom gamla var ruttna.
Blev så himla fint med nya möblimanget också både i stora stugan o i lilla..
Eva,Britta och jag har även spånat lite på vad det ska planteras för häck och har kommit fram till att vinbärsbuskar blir nog bäst..Dom behöver inte vattnas och inte tuktas..Det kommer bli fint..man ska vårda det man håller kärt och Öland är ju något vi håller kärt..

ersättaren för "bananstolen"..Marcus sörjer än =)
 Thomas egendesignade bord utanför lillstugan..
 Eva köpte en hammock
 lillastugans nya inasida..
 lillstugans nya insida
 uppröjd baksida..Thomas och Marcus agerade skogsarbetare i 3 dar..

xmas time

NU har jag haft problem med mitt förbaskade ben i över en vecka. Det stör mig inte att ha ont på dagarna eftersom jag blivit så van med att ha ständigt ont i ryggen men nätterna stör det mig otroligt då jag sover dåligt och när jag väl sover så drömmer jag om benet vilket måste bero på att jag känner av det även i sömnen. Känns som att vi är inne i en period då man verkligen måste få sova också med tanke på att Nathanael sovit oroligt senaste veckorna. Han är inne i en händelserik period nu som påverkar hans sömn och drömmar. Men men har det inte blvit bättre efter jul så får det väl bli en läkar sväng. ..

Var ute och gick med Therese igår. Vi gick vanliga rundan och pratade om det som hänt sedan sist. Pratade även om övernaturliga ting vilket kanske inet var så bra med tanke på att hon lider av att sova själv och tycker att det är jobbigt med mörker på natten. Hi hi men lite kul var det. Mindre kul var att hon valde en mindre bra väg. nerförsbacke+lervälling så kan ni nog räkna ut resten själva..Låt säga som så att jag gjorde nog succe´när vi avslutade promenaden med att som vanligt handla det vi behöver på willys. Jag skrattade så att jag nästan kissade på mig iaf..=)

Har en hektiskt helg framför oss. Eftersom jag fick pengar igår så har jag inte kunnat handla färdigt julklapparna. Så imorgon ska vi ut och jaga klapparna som vi har kvar..och så ska vi klä granen också. Ska bli intressant att se hur det går i år med Nathanael och granen. Sen kommer Henke på kvällen förmodligen. Ska bjuda på julmat hade vi tänkt..
Idag kommer Cassi,Kim och Flisan till Sthlm så kan nog hända att dom dyker upp hos Britta i helgen. Det ska ju också bli intressant på sitt lilla vis..
Måndag och tisdag ska jag ägna mig åt julbaket. Ett julbak som jag tagit på mig helt av egen vilja. Jag älskar att baka och jag älskar julen så varför inte julbaka? Ska göra julmuffins och en till sats med pepparkakor som jag dessutom ska dekorerara med kristyr och skriva namn på.
Sen ska jag göra ischoklad och nånting mer..Vill inte göra för mycket för jag är ju inte den enda som kommer stå för fikabröd.
På måndag ska jag även ta en fika hos Sussie och byta julklappar åt barnen. Jag är så nyfiken för hon hade köpt nåt så stort så att hon inte fick med sig det till öppna förskolan igår =)
appropå öppna förskolan så var vi på säsongsavslutningen där igår. Det var trevligt men väldigt mycket folk. Kändes lite konstigt att vi gjorde våran sista "riktiga" vecka där för i januari är det ju mest Marcus som kommer att gå dit med honom..och i februari och framåt nästan inget alls för då är det ju dagis som gäller..hua..vart tog tiden vägen?

Jag tänker på det där med klapparna...jag älskar att ge saker till dom jag tycker om..min ekonomi tillåter det inte men det skiter jag i..det är bara jul en gång om året så då får man väl leva snålt i januari då..januari är ändå en skit tråkig månad. 
Jag har redan inhandlat en del men har en hel del kvar..

Kvar:                                           
Jocke 1 st
Clara 2 st 
Ronja 2 st
Marcus 1 st 
mamma 1 st 
Thomas 1st
Mikkiz 1st 
mormor 1 st
Nathanael ej bestämt antal kvar
Alvina 1 st


Klara:
Elin 4 st
Mamma 3 st
Thomas 3 st
Jocke 4 st
Mikkiz 1st
Marcus 2 st
Nathanael cirka 10 st
Fanny 4 st
Alvina 1 st
Rasmus 1st

Vi gör så att Marcus betalar för sin familj och jag för min fast det är från oss hela familjen,det blir lättast så för oss.
Vissa får fler vissa färre vilket beror på priset på sakerna..Nathanael och Jocke är väl dom som får flest och dyraste sakerna från oss så dom är undantag..
Vissa av mina julklappar kostar mig inte mkt heller eftersom jag gör dom själv..I år är det bara 2 saker jag gjort själv pga tidsbrist tyvärr..

Nu ska jag fixa lunch innan lilleman vaknar..

lite kul

Jag gjorde which Backstreet Boys song are you testet på facebook och detta blev svaret..

f You Want It To Be Good Girl (Get Yourself a Bad Boy)
Comment: You are a little sneaky and totally naughty ;) You love to have fun but tend to get wild at times. People love to be around you because you're the life of the party. But sometimes you get a little ahead of yourself and do things you might regret...


Jag tycker att det var ett intressant och rätt så bra resultat =)

ett skratt förlänger livet..shit jag kommer bli 6000 år =)

Igår tittade vi på Madagaskar 2. Tyckte ettan var bra men sett bättre och roligare tecknade filmer än den men tvåan var ju galet rolig. Jag skrattade så att jag fick ont i magen. Helt klart en av de bättre teckande filmerna på senare år.
Jag är så förälskad i den hypokondriske giraffen,han är såååå bäst =)

"mammas" kämpe

Idag har Lukas gjort sin debut i utomhus slagsmål. Han var ute i trädgården och käkade på gräsmattan under min bevakning när han fick syn på grannens monster till katt vid namn Toulouse. Han sprang dit direkt säkert i hopp om att få leka så snäll som han är. Toulouse däremot ville inte leka så det blev slagsmål istället. Hönsmamma som jag är så fick jag panik och skrek på Lukas i falsett att han skulle komma. Det fick typ motsatt effekt och dom sprang ner till framsidan och slogs istället. När jag inte längre såg dom fick jag ännu mer panik och skulle springa ifatt dom. I ren panik så insåg jag inte att det hade gått fortare att springa runt häcken så jag sprang rakt igenom den och fastnade..jättevacker syn kan jag lova. Där ligger jag i häcken och ser på när slagskämparna kommer tillbaka till baksidan och Lukas vinner när Toulouse ger upp.
Jag är så stolt! Lukas är ju familjens fredsmäklare och väldigt harig så det var roligt att se att han tog för sig.
"mammas" kämpe =)

  Lukas Toulouse

God kväll Sverige

Jag har inte riktigt funnit mig tid eller lust att ägna mig åt bloggen den senaste veckan. Det har varit så mycket annat.

Julmarknaden i södertälje förra söndagen var mysig men kall. Var trevligt att träffa alla och se hur dom bor där borta i S.tälje. Vi fikade och tittade på djuren som var såååå söta. Speciellt dom feta kaninerna =) Såg dessutom de största grisarna jag som jag någonsin sett.




Söndag-onsdag var vi barnlediga när Nathanael var med mormor och morfar i Västerås. Jag passade på att måla så mycket jag kunde,pula här hemma med saker som man inte hinner med 1 åring i huset och så åkte jag och tränade core och body pump. Bakade även pepparkakor vilket jag är barnsligt förtjust i att göra. Det var välbehövligt för oss att vara barnlediga och bara vara vi,det var mysigt =)




Torsdagen var trevligast i veckan. Då firade vi Lucia på öppna förskolan och barnen var utklädda till Tomtar och pepparkakor och så var det en liten Lucia på 5 månader =) Vi sjöng julsånger och de vanliga sångerna och det var så mycket folk så att vi fick byta till stora salen som ligger våningen under. Det hela avslutades med fika och lek =)



                                         Anni och Roland kör sitt vanliga spex fast i Lusse kläder.

 Nathanael dansar                                             Alvina                             fikapaus            och mer dans
 och lite lek i borgen

Tordagskvällen ägnade jag åt att baka lussekatter. Det blev 70 st gula härligheter att stoppa i frysen =)
3 timmar tog det men det var det värt.

degen                                     ogräddade                       gräddade

Fredagen bestod av hemmafixat thaikäk och idolfinalen. tråkig final eftersom man visste redan innan vem som skulle vinna. Men visst är han duktig den där Kevin..hade ingen direkt favvo i år..Det skulle vara Anna då i sånt fall..Snyggast var Robin Bengtsson..vilka ögon =)


Igår shoppade vi lite smått  på eftermiddagen och kvällen blev lugn hemma. Tittade på en grym dokumentär med Leo DiCaprio om den globala förstöringen ..riktigt bra men galet tragisk...

Ätit hos Britta idag och jag har köpt min jul outfit,jag är så nöjd =) tittat på sista avsnittet av one tree hill för säsongen som slutade riktigt spännande. Jobbigt när dom bryter i sån spänning men det är väl det som är meningen I guess. 

Nu ska jag pussa  min sovande ängel godnatt och sen ska vi se nån bra rulle =)

Tjing!
                       

challenge

Jag har blivit utmanad av http://kraeksjuk.blogg.se och http://pixiesaga.blogg.se


De regler som gäller är : 


Länka till den person som har utmanat och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
Utmana tre personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka dem.

Sju saker om mig:


1. Jag har haft/har ett tungt och traumatiskt liv och kämpar än med sviterna utav det.
2. Jag äter min oboy med sked.

3. Jag är intresserad av övernaturliga och oförklariga ting och har upplevt saker inom det flertalet gånger.

4. Jag gick från att ha hår ner till rumpan till 2 cm kort i min frigörarperiod. Färgade det dessutom rosa efter Frankie i Grease.

5. Jag har haft två stycken nära döden upplevelser.

6. Jag är självständig och har alltid velat klara och försvara mig själv.

7. Jag blir helt knäpp och enligt andra rolig och galen  när jag är trött.

de jag vill utmana är:


Mikkiz http://www.mrselmos.blogspot.com

Steeeeefan http://murres.blogg.se

och tro det eller ej så tänker jag faktiskt utmana Emma http://oh2one.blogg.se


Hade velat utmana 2 st av mina bönor också men eftersom jag googlar mig in på deras bloggar för att jag är för lat för att länka dom så får det bli dessa tre..



words of relaxed me

Om jag njuter av denna morgon..eller morgon och morgon det är ju snart lunch. Jag sov till 10 idag så min dag kommer nog att bli lite upp o ner..men jag gissar på att jag behövde det helt enkelt.
Ska ordna med lite saker hemma i eftermiddag och igår kväll blev jag så himla sugen på att göra klart en tavla som jag hållt på med ett tag. Så det blir nog att göra klart den också. Det finns ju få saker i livet som ger mig den känslan som jag får utav att måla eller skissa. Det ger mig en känsla av ett lugn blandat med lite kaos eftersom jag även tänker rätt mycket när jag målar ibland. Men framför allt så ger måleriet mig möjligheten att stänga av allt annat..När jag målar eller skissar så varken hör eller ser jag omgivningen. Folk säger att det är lite lä'skigt men jag upplever det som extremt skönt. Det är mitt sätt att fly undan ett tag och jag skulle inte vilja byta ut det mot något.

Ska träna ikväll också,ska köra det där nya corepasset som jag körde förra veckan. Shit vad jag var slut när jag kom hem. Det var tungt men galet kul..Marcus ska in till stan efter jobbet men jag fick inte fälja med eftersom det var mina julklappar han skulle handla då så då blir det ju perfekt med en promenad hem efter träningen..lär ju falla ihop när jag kommer hem men har inga förpliktelser ikväll så vad gör det?

Nathanael åkte ju med mamma och Thomas till Västerås igår  och det har gått jättebra.Han är så snäll den ungen,jag fattar inte vad vi gjort som är så bra för att förtjäna ett sånt barn =)

Nu ska pilla i mig  lite frulle och slänga på lite gammal hederlig 90 tals musik och bli nostalgisk =)

A nice weekend

Har en fullspäckad trevlig helg framför oss. Ikväll kommer Linda och Fia hit. Vi ska bjuda på mat och titta på idol och ha det mysigt. De kommer nog slåss om Nathanael också.
Imorgon kommer mamma och Thomas och vi ska allihopa till Britta och äta. Efter det ska vi till auktionshuset i sumpan och titta om dom har fått in något roligt. Sen ska vi hem,umgås och spela spel och se på 24 filmen.
Mamma och Thomas lånade våran 24 box med 6 st säsonger och dom blev ännu mer förälskade i serien än vad jag och Marcus blev första gången vi såg den. De tog sig igenom alla säsongerna på 4 veckor. Så imorgon kväll ska vi sätta oss ner allihopa 24 frälsta och se filmen som gjorts. Ska bli trevligt med massa umgänge i helgen. PÅ söndag ska vi till södertälje och titta hur Hasse och Sanna bor och så ska vi på nån julmarknad där också. Så hela helgen är fullbokad.
Söndag kväll blir det familjemys framför one tree hill på andra advent när mamma och Thomas åkt hem.

Berätta gärna om eran helg..

Tjing!

Miss madness

I lördags tänkte jag att vad kan jag börja dagen med på ett toppsätt?
Svaret blev min gamla mp3 på hög volym på övervåningen medan jag gjorde mig iordning. grabbarna var på nedervåningen och lekte.
Jag sjunger med och drömmer mig bort medan jag sminkar mig och fixar hår o kläder innan våran shoppingtur..
Då..mitt i mitt mascaramålande kommer sången..sången jag älskade och Mikkiz hatade..Jag pratar om Las Ketchups sång Asereje. eller the ketchup sång som den hette på enelska.ni vet den med den goofiga dansen?
Där står jag i övre hallen i trosor och thsirt med mascaran i ena handen och mp3 spelaren i den andra och dansar ketchupsång dansen och vrålar med..vilken snygg syn..när jag återkommer till verkligen heten så ser Marcus väldigt skeptisk o skrämd ut men min lilla solstråle ser road ut men höll sig på sitt avstånd för säkerhetens skull..

Jag ryckte på axlarna och sadlade om till mitt rockigare jag genom att dundra på med några Byb låtarna i öronen..=)

Det är tur man är allätare i musiken för då får jag utlopp att agera som mina olika sidor av mig själv..

Music is the best of me..

Facebook

Det finns både bra och dåliga saker med facebook men jag tänker skriva om det bra.

Man hittar folk som man längtat efter,folk man undrat vad som hänt av dom,folk man gått i samma klass som,folk man varit kär i eller folk man varit mindre kär i..Det är ju underbart att alla finns på ett o samma ställe..

Som för några månader sedan så hittade jag Sara. En vän jag hade i 13 år men som jag tyvärr schabblade bort på ett mindre trevligt sätt. Jag har haft sådan ångest i flera år över detta och 2001 så bad jag tillomed om ursäkt i direktsänd tv i programmet kompis på Ztv. Tänkte på henne i flera år och ångrade mitt omogna och elaka sätt. Nu pratar vi då och då på facebook. Vi kommer säkert inte att bli vänner igen men det känns skönt att kunna skriva till henne iaf..

Och så igår..igår igår igår..hittade jag ännu en gammal stjärna ur mitt förflutna.. Pessi..finaste Jessica..som jag har tänkt på henne och vad som hänt utav henne..Hon flyttade 1996 och vi brevväxlade ett tag men sen slutade kontakten..Gud vad jag blev glad över att hitta henne..Vi hade så kul ihop i skolan..Hon var ett rikigt orginal..helt underbar..

Det var även en person som hittade mig igår..min kärlek från 90talet..ja ni vet nog vem jag pratar om..Det var ju lite kul det med på nåt udda märkligt vis..tyvärr måste jag nog erkänna att Carrie i sex and the city har rätt på en viss punkt..

Ja facebook är mestadels trevligt..

bli bla bla bli

Jag har haft säkert 12 klara inlägg i huvudet senaste dagarna men har inte haft tid att skriva och publicera. Och nu kommer jag inte ihåg dom heller..

Var i Västerås igår,hade en softdag med familjen. Det behövde jag verkligen. Blev en lite miss bara,hade planerat ett samtal men det sprack så får bli en annan gång. Känns som att det måste redas ut så att man slipper ta skit från personen i fråga.

Hur som helst..Idag har vi fått vårat nya larm installerat. En kille i 30 årsåldern som verkade trött på sitt jobb kom hit och lärde mig (förhoppningsvis) hur det funkar och så..Mins tarka sida är inte att återberätta så ska bli kul när jag ska förklara detta för Marcus sen..

Drar nog till öppna förskolan i eftermiddag i några timmar.Har inte varit där på en vecka så känns som att det är dags för det. Ska hämta julklapparna som jag beställde när Alice sålde jultidningar också.

Jag stormtrivs hemma nu när det är adventspyntat och mysigt,helt underbart. Knappt så jag vill gå ut,vill bara hemmamysa.
Tränade nytt core pass i måndags,shit vilken förändring. Dom byter upplägg var 3e månad och förut har man inte märkt så mycket skillnad men det gjorde man nu. Kom knappt upp ur sängen igår.

Väntar på svar om jag har blvit antagen till plugget,hoppas dom kommer snart så man vet säkert. FIck csn papprena igår iaf..

Nathanaels finskor kom i fredags,han var så söt så jag höll på att skratta ihjäl mig när han gick med dom. Hur underbart som helst.

Har ni börjat med julklapparna? Jag har börjat lite smått bara.

Tjing!