...

Have you heard, have you heard?
About this girl who was ripped up by her roots
Have you heard, what she learned?
Like humility - you win when you lose

I have learned, I have learned
The most horrifying nights have an end
I was hurt, I was lost
In the dark I found a way to a friend

I saw the past in the mirror..

Mitt hjärta fullkomligt hoppade ur bröstkorgen på mig när ett sms dök upp i min mobil. Anledningen? Låt säga som så att det var från en person som jag inte pratat med på välsigt länge och som jag dessutom drömt om bara 2 nätter innan under en av min feberyra. Ett läskigt sammanträffande eller så är jag till viss del synsk. Har ju visat mig ha andra synska förmågor tidigare genom åren.

Otippat men intressant var det iallafall.


a devil in the footsteps?

Here we go..jag är sjuk i -trumvirvel- SVININFLUENSAN! Självklart med min vanliga otur så åkte jag på den. Började känna mig hängig i söndags kring lunch och söndag kväll var jag helt däckad. Har legat däckad sedan dess med hög feber,ont i hela kroppen, andningssvårigheter,snuva,migränliknande huvudvärk och en hosta utan dess like..Fy farao vad dålig jag varit. ÄR fortfarande sjuk och sängliggande. Men har fått ner febern lite och huvudvärken kommer bara numer när jag ställer mig upp. Har istället svällt upp i halsen så det blev plus minus noll iaf.
Marcus har varit hemma och vabbat med Nathanael. Han har varit en ängel som som serverat mig dryck,kycklingsoppa,nyponsoppa och isglass. Han har även kommit med filmer och stora kuddar samtidigt som han skött ruljansen med middag och skötsel av nathanael. Jag känner mig lyckligt lottad som har en sån klippa och empatiskt sambo.=)

Skulle ha börjar praktiserat idag men det är framflyttat nu tills jag fått klartecken att det är okej att ge sig ut bland folk igen. "Chefen" var så förstående så,perfekt.

Kilarna är och handlar nu så det är lugnt och knäpptyst. Marcus har bestämt pannkaka till middag,hoppas jag kan äta det. Kanske kan mixa i mixern annars =)

TJING!

hello hurray..its a f*cking saturday..

Hänger med Mikkiz i soffan och lyssnar på Bybs spelning på p3 live.
Haft en kanon kväll med en hel del tok och weirdo film inspelningar som om jag känner en viss person rätt kommer läcka ut på youtube eller facebook.
Varit hos Therese och druckit vin och mucho starkt kaffe. Galenheter på vägen hem. Så blev vi mörkrädda i rissne..
Men galet kul vi haft dom här dagarna..och än är det inte slut eftersom vi har hela dagen imorgon också.
Var i Kista idag och shoppade lite och åt snorgod pestopasta..Nice nice..

Blaj blaj vad trött jag är.

Svanhoppsbilder kommer..

Hej svejs..

JJ Jeeves..on korståg..

Min hatt den har tre kanter..tre kanter har min hatt..och har den ej tre kanter så är det ej min hatt!

eh ja..godnatt..

i stormens öga

Nu är jag här igen. Sitter i mitt tysta men ack så mysiga kök och känner mig varm och trött men ganska nöjd ändå. Är hemma med Nathanael som har åkt på ögoninfektion stackaren. HAn ligger och sover i sängen nu så jag njuter av mitt tysta hem och min egna stund. Är helt slut och har nada energi till något. Känner mig absolut inte deppig,bara trött.
Det var även en lång jobbig helg. Mamma,Thomas,Jocke och Hella var här hela helgen. Inte för att det var jobbigt men hade så mycket att göra så hade helst bara suttit och umågtts. Har tur som har folk runt om oss som kan hjälpa med barnvakt och annat när det behövs. Jag bakade hela lördagen till kottens 2 årskalas. I 9 timmar så gick det mesta fel som kunde gå fel. Men jag hispade inte upp mig som jag brukar utan tog det hela bra. Väldigt stolt över mig själv att jag inte blev hysterisk. Efter många om och men så blev det mazariner, brownies, syltkakor och sockerkaka och 2 prinsesstårtor.
Det blev inte topplyckat men det duger. Folk får ha överseende med att jag faktiskt är under untbildning och inte klar förrän i vår.

Kalaset blev lyckat och det vi var hela 20 pers här hemma:

Jag
Marcus
Nathanael
mamma
Thomas
Jocke
HElla
mormor
moster
Christer
morbror
Annelie
Rasmus
Fanny
Clara
Britta
Eva
Fia
Henrik
Patrik

Det var trevligt men livat.

Nathanael mådde ju självklart prima över att alla var där och att han hade alöl upp,ärksamhet på sig. Öppna paket var dock inte så intressant så det fick Fanny vara stand in för istället.
Det som var i paketen var döremot hög intressant för honom.

Våran som är verkligen inte bortskämd vilket jag har sett till men man skulle kunna tro det när man såg paketen i söndags. BLir så när man har stor släkt på båda sidorna av familjen..

Idag var vi på bvc och vägde och mätte. 14 kilo och 93 cm över marken. Stor kille nu =)

Ska snart till stinsen och shoppa vinterskor och jaga present till Mikkiz som kommer hit på torsdag =)

Återkommer med mer sen..

TJING!

Nathanael 2 år =)

Våran fina kille fyller 2 år idag. Imorse sa han på dagis att han ville ha en häst (som Pippi Långstrump) och en brandbil. Nu har han fått en brandbil..en häst får nog vänta i ett par år =)

Kalas på¨söndag. Ska bli jättekul.






34an..gamla tider

Lyssnade på nån allsängsplatta nyss på spotify och låten 34an dök plöstligt upp. Guuuuud vad nostalgisk jag blev.Den låten påminner mig väldigt mycket om min tid i Färgelanda. Speciellt alla hjärtansdags festen som skolan anordnade som skulle bli en alkofri tillställning och den som var fullast det var rektorn. Ja det var underbart det.
ÄR fortfarande efter 7 år stolt över mig själv att jag tog klivet och flyttade ifrån allt som var tryggt för mig för att pröva att flyga med egna vingar. Jag växte enormt under den perioden i mitt liv och kul hade jag. Sen hände det en del skit också men det roliga överväger med hästlängder!!=)
Många som varit i Färgelanda och läser det här kommer nu undra hur jag tänker men jag saknar faktiskt "byjen" (byn)..den fattas mig. Trivdes så bra där,så vackert och fridfullt.

Vill även skänka Tärna några gyllene ord också. Hade otroligt roligt där med. ÄR glad att jag fick uppleva den perioden med Mikkiz i min närhet. Minnen för livet. Jag växte där med men mest i Färgelanda.
ÄR så glad att Jocke nu trivs på samma plats som jag (Tärna) och glad över att se hur mycket han har växt och mognat sedan han börjat där. Det glädjer mig. Han har ju liksom jag lidit genom skolåren med skoltrötthet,inte fått den hjälp han behövt och blivit utsatt för intrig efter intrig. Våra skolår är väldigt lika och därför är jag så glad att han nu äntligen tycker skolan är rolig och att han liksom jag hittade "hem" tillslut.

Massa guldtankar till Färgelanda och Tärna..golden memories forever..

Färgelanda: skolan och internat huset jag bodde i..




Tärna skolbyggnaden framifrån..


God morgon

Sitter här med en mugg oboy och försöker komma igång. VArit och lämnat på dagis för en stund sedan vilket gick bra. Jag fick en kram och en puss sen hade han rusat in på avdelningen som en blixt. HAn är för söt.
Ska arbeta ifatt med mina matteläxor nu nån timme sen ta tag i städningen. Hann ju aldrig veckostäda förra veckan så det är dammigt och skitigt på golven så in i norden. DEt ska det rådas bot på. På med bra musik och sen är det bara att tuta och köra.

Ska åka och handla när Marcus kommer hem från jobbet. Ska göra bulgur kyckling ikväll för första gången efter ett recept som Marcus hittade på nätet. MÅste köpa ingredienser så att jag kan baka en prinsesstårta till den stora 2 årsdagen imorgon. Det är bra för då hinner jag över med pikeringsgelen så att texterna blir klockrena på tårtorna som ska bakas i helgen till kalaset ( jag lovar dig Mikkiz att det blir tårtbak tills du kommer med) för då vill jag att dom ska hålla bageriklass=)

I övrigt så längtar jag till julen. Mest för att få träffa alla och mysiga i den mysiga stämningen som är på julafton. Sen så vill jag ha julmat. Blev ju ingen julmat förra året. Hos Britta fick vi vanlig mat på julafton till Marcus och min besvikelse och sen på juldagen när jag skulle hem till mamma och frossa så fick man vinterkräksjukan och låg i jockes rum isolerad och kräktes.
Så i år vill jag ha julmat och jäklar dig om du drabbar mig i år igen din nedriga vinterkräksjuka!!

Jag längtar till våren också. DÅ värmen kommer tillbaka,då Marcus och jag ska ge oss ut på min drömresa och så sist men inte minst då man äntligne får åka till Öland igen. Sen är det ju påsk,massa födelsedagsfirande i V-ås och så går jag ut skolan som färdig konditor..wooohoo=)

Nej matteläxa var det ja..hå hå jaja...

TJING!

hello hey

Hey.
Varit lite bloggtorka senaste tiden. ITne haft tid att sätta mig ner och skriva och när jag haft lite tid så har jag inte orkat för att jag varit så trött. Tänkte titta in lite snabbt nu och säga hej iaf.
VIll säga att jag är stolt över mig själv och mina prestationer i skolan. Det har gått riktigt bra faktiskt. Livsmedelshygienen gick ju kanon efter mkt slit med t.ex den där pärmen som jag skrivit om förut. Nu har jag gjort både det stora praktiska provet och det teoretiska i konditorikursen. Praktiska skedde förra måndagen och gick bra till 85% skulle jag säga. Teoretiska skrev jag idag under tre timmar på förmiddaegn och det gick riktigt riktigt bra. Jag är jättenöjd med mina reslutat och hoppas att praktiken kommer löpa på lika bra när den drar igång i slutet av oktober. PÅ måndag drar vi igång med bageri kursen i bageriet och det ska bli kul. Det är nog en rejäl skillnad från det vi gjort hittills.

Nog om det.

I övermorgon fyller våran guldklimp 2 år! 2år,helt galet! For runt i lördags och handlade presenter i 7 timmar. Tog sin lilla tid innan man bestämt sig och så var det mkt folk på det. Jag avslyr leksaks affärer på helger. Massa dryga småglin överallt som gapar och skriker. NEj fy..

På söndag är det kalas för lilleman vilket ska bli trevligt. HEla min släkt kommer,Eva,Britta,Henke och eventuelt Putte kommer från Marcus sida. OCh så har vi bjudit Fia (granne på öland) eftersom vi har nära kontakt med henne och hon ofta är här. Det blir fullt hus. Mamma och Thomas kommer på fredaggen redan för att hjälpa till med Nathanael och förberedelser till kalaset. Jag ska baka hela lördagen bland annat så helgen kommer vara full med saker att göra.

Imorgon är jag ledig och ska ta tag i lite saler här hemma som legat på is medan heltiska tider rådit.

PÅ torsdag ska lilleman till frisören och klippa sig. Han ska ta dagiskort på måndag om en vecka så måste ju vara snygg i håret.
Nu ska jag sätta igång med tvätt och annat sysslogöra innan det är dags att knata ner till dagis.

Btw..var på odenplan idag för att leta rätt på butiken lagamati. Påminde om Mikkiz så mycket att gå där,om svunna tider med rock och skratt =) Köpte mig en anslags ring och mazarinformar. Nu saknas bara min bakmaskin och en termometer så är det bara att tuta och köra..

TJING!

when kiss rocked

Lyssnar på Kiss med låten I love it loud. den kastar mig tillbaka till 1995 då  min 5 åriga kiss tokiga lillebror höll konsert i vårat stora vardagsrum som vi hade när vi bodde uppe i elvan fullt Kiss munderad med Gene Simmons Smink och allt. Vilka tider =) Har jättefina bilder från denna "konsert" men tyvärr inte inscannade i datorn..=(

<3




I löv her in to eternity..<3

Jeeves goes fyndig..

Jag är så exalterad. Vet egentligen inte varför. Känner egentligen en enorm press angående måndagen och det stora praktiska provet. Tror jag skjuter undan det för att inte jaga upp mig och sabba allt. Mycket roligt som händer mig nu och jag tror det bidrar till min känsla om att allt klommer gå bra. Det är som små morötter som triggar mig till att fortsätta att kämpa på.
Mikkiz kommer hit den 22a-25e oktober vilket ska bli oerhört roligt. Hon har inte varit här sedan januari så det är på tiden. Känns roligt att kunna spendera flera dagar med henne och inte bara ett par timmar här och ett par timmar där som det blivit de senaste året.
Sen så ska vi på hockey på måndag kväll. Trots att jag kommer vara antingen halv död eller sjukt speedad och uppe i varv efter praktiska provet så ska det bli kul. Det är kul att gå på hockey men just på måndag är det extra kul eftersom AIK möter Västerås (VIK).
Sen på onsdag så ska vi på gratis bio och se flickan som lekte med elden. Eva har fixat gratis biljetter genom jobbet så på onsdag ska det spenderas timmar i biostolen and I like it!
Ser fram emot i morgon också då vi ska äta middag hos Britta och vi ÄNTLIGEN lyckats få med oss Henke dit. Kan iofs bero på att Patrik är med men ändå. Ska bli trevligt. Grabbarna ska sen se Elfsborg-AIK på tv hos oss. DEt innebär massa tid för mig att pula med mitt och slappna av inför provet. Men tänker se lite av matchen iaf för det är ju guldchans i år och väldans spännande!!

Marcus och lilleman har varit ute i spöregnet i två timmar idag och lekt. Jag passade på att göra klart storstädningen som jag påbörjade igår. Jag pumpade upp volymen i srround systemet och plågade grannarna med gamla number one hits från 90 talet. Underbart I will say.
var hos Britta och åt lunch och känner mig fortfarande mätt trots att det gått 8 timmar sedan dess. Stannade till på en gårdsloppis i rissne på hemvägen och fyndade lite. Hittade en gammal hederlig retro kassa apparat från fisher price som jag sökt efter så länge på blocket för endast 5 spänn och en fisher price telefon. Blev även en ligginsats till hans älskade dockvagn och en stor findus gosedjur. Ett knopp pussel med bondgårdsdjur, en spindelmannen bil och en tulpanvas till lilla mig. Som bäret på glassen så upptäckte jag en trehjuling på vägen ut. En gammal retro med tippflak och ringklocka. Han ska ju få en trehjuling av Eva i present när han fyller så jag köpte den jag såg idag ändå så kan han ha den i Västerås och bränna runt ute på gårdarna med. Fick allt detta jag nämnt för 110 kronor. Väldigt taget och allt är i dugligt fint skick. Älskar att fynda på detta sätt.

På tisdag ska jag iväg och fynda tyg till att klä in korgar med. Ska klä in mina vita korgar som jag har i badrummen och så ska jag klä in Nathanaels korgar som jag inte har inhandlat än. Det är roligt när man kan göra om för en billig penning.

Nej nu ska jag dricka lite kaffe så man orkar se en film innan det är dags att sova..

TJING

Goofy little Jeeves

Now Im going tantsjuk igen.
Tycker dessa tvillingkillar är så sjukt söta,för att inte tala om fotogeniska. Lite avis på Bill som passar så bra i sådan sminkning också. Han är kille och gör det,jag är tjej och gör det inte.




TJING TJING


a nice kombo

Den här kombinationen gillade jag. Kanonlåt och en toksöt kille som inte hör till låten men som också spelar i ett jäkligt bra band. Synd att hans bror inte var med också he he=)

Herregud börjar ju bli tantsjuk här..Unga pojkarna =) Nä men sen finns det ju vissa rocker som passerat 35 strecket så det är bara ytterst lite tantsjuka på mig=)


http://www.youtube.com/watch?v=HfN44qN5Lx4&feature=fvw

Warwick aveny

Jag fullkomligt älskar Duffys låt warwick  aveny. VAr inte så förtjust i den förut men jag har nu så här i efterhand hittat det charmiga med låten och insett att låten har ett skönt flow. Det var nog mkt tack vare idol som jag upptäckte låten på nytt eftersom så många sjöng den där och ett flertal av de som sjöng den gjorde det skitbra.


PÅ tal om idol så tycker jag att årets startfält varit riktigt bra. Min favorit i kvalet igår var Rasmus. Kalla mig gärna färgad men det har ingenting med att göra att han bor här i Bromsten att göra utan han är en av mina favoriter för att han har den sorts röst jag gillar. Jag är inget fan av helskolade felfria röster. jag gillar när det är raspigt och spricker lite då och då (på rätt sätt och rätt ställen) och Rasmus har den rösten. Sen tycker jag att han har den där rockkille looken,går han bara ner ett par kilo (bara ett par stycken) så skulle han bli klockren.

av tjejerna är är Clara helt klart favoit,men det finns flera som är skitbra i år. Men Clara har också den sorts röst som jag gillar och så är hon sjukt söt.

Nog om det..

Ska nu sätta mig och planera upplägget till mitt praktiska prov som skall ske på måndag. Det måste planeras så att man hinner med det som skall göras inom en tidsram av 7 timmar. Pillrigt men det ska nog gå. har fortfarande sjuk smärta i armen efter eye toyandet i tisdags. Jag vet,det är dags att börja träna på allvar nu så att man kommer upp i form igen..

Oktober är här och Nathanael blir 2 år om 13 dagar,helt sjukt.

TJING!