i-landsproblem och sommar igen

Har världens i-landsproblem. 
Jag behöver hostmedicin  på recept. Jag håller på att hosta ihjäl mig. Men jag jag är för svag för att orka pallra mig iväg till läkaren. 
Ja men dessa appar då tänker ni säkert nu. Kry och allt vad det heter? 
Jag är riktigt gammaldags när det kommer till tekniska utvecklingar. Vet ni hur lång tid det tog för mig att skaffa betalappen swish. Väldigt lång tid. Jag är skeptisk till sånt där. Tänker hackers,idkapning och intrång och gud vet vad. 
Så att prata med en doktor i websamtal utan möjlighet till undersökning känns så där. 
Får se om jag piggar på mig och kan ta mig iväg imorgon. Någon app blir det inte iallafall. 

Ja det är mitt problem här och nu. 

Solen lyser. Det känns som ett hån. Här har det regnat och ruskat i nästan hela augusti och höstkläder redan invigda. Och så just nu när man är sjuk och eländig så är plötsligt sommaren tillbaka. 
Hoppas orka mig ut på baksidan en stund..sitta i solen och ladda energi. 

Kissen ligger i soffan på altanen och lapar sol. Ja de stunder han inte kollar vad man gör i köket alltså (man kan ju ha chansen till lite mat)  eller går loss på mina gröna växter i sovrummet. Han är för rolig den där. 





4 år

4 år. Lite svårt att processa det. 
En av mina hittills största förluster i livet. 
Jag är både jättesjuk denna kväll och kämpar med känslorna så låter min egen text från 1 års dagen för 3 års sedan summera. 

Idag har det gått ett helt år. Det är väldigt svårt att ta in att det faktiskt har gått ett år. Ett helt år utan mormor. Jag vill skriva så mycket men jag känner för mycket så jag är inte riktigt där än där man finner orden. Ett år utan mormor skrev jag. Ja utan då i fysisk närvaro. För med mig det är hon. Jag tänker på henne dagligen och hon poppar upp vid tillfällen och ibland är det så man får hålla i sig för att inte tappa det helt. På öob tex när jag såg rutiga kollegie block, plötsligt mindes jag mormors ständiga enmans Yatzy vid köksbordet efter jobbet. På torsdagar när det är pannkakstorsdag och sorgen över att aldrig få mormors perfekta lövtunna pannkakor med frasiga kanter igen hänger som ett moln över stekpannan. Till frukosten när man längtar efter hemlagad äppelmos. När man fastnar i korsordet och man bara vill ringa och få hjälp att komma vidare. Eller värst av allt när allt är motigt och man behöver den där Peppen som bara hon kunde ge. Hennes skratt. Hennes närvaro. Hennes enorma kärlek. Allt fattas och saknas. Vissa dagar tänker jag på henne med värme och ler. Vissa dagar gör tankarna ont. Men så får det vara. Även fast jag kan höra hennes missnöje över att man sitter och tjuter om henne vid köksbordet. Men det får hon bara ta då hon lämnade så tidigt. 

Så saknad men med mig i tanke och hjärta varje dag. ❤

Nathanael och gammelmormor 2007

Jag och mormor 2010 

hosta och dekortider

Man vet att man lever. Håller på att hosta ihjäl mig nästan. Helt slut. Träningsvärk nästan.
Inte så snorig eller ont i halsen men hostig och ont i lederna.
Skulle ha gått på kalas idag. Men får flytta fram det några dagar tills både jag och Nathanael blivit helt friska. 

Planerar för lite höstdekorationer och färgsättning. Det är så kul att pynta och dekorera efter årstid eller högtid. Julen är roligast att dekorera till men hösten kommer klar 2a. Så fina färger att använda på hösten. 

Hoppas bli frisk till veckan då jag har både kiropraktorn och ortopeden inbokad. 
Vill inte missa det. 



sjuk

Så blev det min tur att bli sjuk. 
Fy fasen. Helt slut. 
Mitt har satt sig i luftvägarna..
Inte mer att göra än att försöka härda ut tills det är över. 

Lite tyst här. Grötigt i hjärnkontoret. Har inte så mycket att säga för stunden. Eller jo det har jag väl alltid men det är lite svårt att formulera just nu. 



guess who's back

Så var han här igen. 4e gången. 
Kissen på bamtarkollo. Bantat från 10 kg till 7.3. Målet 6 kg. 
Stor skillnad. Piggare, snabbare och smidigare. 
Ska stanna tills vi åker till Öland 29 september. Sen får vi se hur det blir efter det. 
Väldigt lättsam katt att ha att göra med. 

landet, provsvar och fallolycka

Haft ett fint men lagom dygn på landet. 
Tjejhäng. Champagne, mat och brasa. 
Mycket utevistelse och lantluft. Så skönt. 
Idag var vi i Norrtälje och kollade runt lite och åt god lunch. Jag gillar verkligen norrtälje. Så mysigt och kommunen har verkligen satsat på att göra det ännu mysigare. Fina blomarrangemang och renoverade promenadstråk. 

Nathanaels covidtest var negativt. Skönt. Dock är han fortfarande hemma då han är snorig och hostig. 

Efter en oväntad fallolycka igår kväll så har jag skadat min fot. Föll från en trall som är byggd uppe på berget på hennes tomt där ena hennes stuga står. Det var mörkt och jag såg inte var trallen slutade så föll ner. Landade dock i gräs men vrickade till foten i landningen. Anettes min var obetalbar. Vi skrattade gott åt det vid frukosten imorse
Högläge nu. Får se hur det känns imorgon. 

Sover dåligt när jag är borta så vaknade vid 06 imorse. Dels av främmande säng men också av tupparma som gal. Så är väldigt trött nu. 
Tyvärr blir det ingen sovmorgon imorgon för jag har morgontid hos kiropraktorn. 

...

Välförtjänt tjejkväll på landet. 

cellprov och covidtest

Nu på morgonen var jag iväg och tog cellprov. Blev egentligen kallad förra året men pga covid så blev det förflyttat. 
På vägen dit mötte jag Henoks matte som var ute med sina hundar. 
Hon berättade att Henok blivit lugn och har slutat att hetsäta och kommer fram och hälsar vid burkanten. Så härligt.
De flyttar till landet senare i år och kommer att få en utegård med tak så de kan gå ute på somrarna. Henok och nya kompisen fru Johnsen. 

I fredags fick vi mail att det går covid på nathanaels skola och att han är en av dom elever som varit i kontakt med den smittade. 
Naturligtvis är han sjuk nu så idag ska vi till infektionsmottagningen på vårdcentralen och ta covidtest på honom. 
Och ja, jag ringde och kollade att jag kunde komma och ta cellprov under rådande situation i hemmet. . Inga symtom på mig och jag bar munskydd. 

Håller tummarna att det inte är covid. 

Mitt tjejdygn imorgon  på landet ligger i riskzonen. Anette är vaccinerad och vi har möjligheten att göra dygnet covidsäkert då vi kan sova i varsin stuga (hon har två stugor på tomten) och sitta utomhus vilket vi alltid ändå gör varje gång.  Så vi får se hur vi gör. 
Shopping i Norrtälje på onsdag blir dock inställt av säkerhetsskäl. 

Kan tillägga att Nathanael mår hyfsat bra. Han är inte däckad men väldigt förkyld och har hosta. Så om det är covid så är det hittills under kontroll. 




status Henok

Fick en uppdatering från sköldpaddans nya hem igår. 
De var hos veterinären igår på en kontroll. 
Allt såg bra ut förutom att skalet var för tunt pga fel kost under längre tid. Utöver det så mådde HON bra. Ja det var en tjej. Jag var stensäker på motsatsen. Men hon kommer att behålla namnet Henok ändå. 🤣
Karantän 6 veckor till sen slipning av näbbskadan om 8 veckor. Målningen  på skalet kommer att skrubbas så mycket det går sen nötas bort med tiden. 
Så glad att Henok kommer få en fin andra chans i livet. 

...



tänk

Tänk att jag har ett barn som är så stor så att han har ett jobb. Ett jobb som han dessutom skaffat sig helt på eget bevåg. 
Det är stort. Idag fyllde vi i alla papper. 
Helgerna framöver kommer bestå av några timmars flitigt slit. Bravo. 



susar I huvudet

Det susar i huvudet idag. Som ett tryck..
Svårt att sätta fingret på det..
Måste börja ta mig ut. Spenderat för mycket tid i min bubbla..Det har blivit lite för trivsamt i den. 
På tisdag ska vi ha tjejdygn på landet i Källsmora. Något jag älskar. Men det tar ändå emot. Vet att jag kommer ha roligt men när jag tänker på det så känns det som att bestiga ett berg. 
Den känslan ska väck. Därav har jag planerat in nu flera saker som jag tycker om men som jag just nu ser som bergsklättring..
Jag ska bryta mönstret jag hamnat i senaste månaderna.
Jag är inte deprimerad..jag är lågenergisk. 
Det är inte samma sak.

Idag har jag rehab på eftermiddagen. 
Men först lite pysselprojekt och en promenad.



stök

Godmorgon. 
Höstigt och regnigt idag. 
Gick till min kiropraktortid imorse men han var sjuk och jag hade missat att jag fått ett röstmeddelande om det. Så kan det gå. 
Tur att det är nära. Ska boka om tiden imorgon när jag ska till sjukgymnasten. 
Hem och ringde runt angående Nathanaels kommande tandställning. 
Det vi har väntat på är en check man behöver för att kunna boka in sig på tandregleringen. Den ska skickas ut från tandvårdsenheten. 
Ringde tandregleringen och tydligen gick det att boka på personnumret då de kunde se hans ärende nr (det som står på checken) I datorn. Varför i hela friden kunde ingen ha sagt det då. Tandställningen kunde ju varit ordnad för flera månader sedan. Så tröttsamt. 
Men men nu är det bokat en första träff hos tandregleringen i slutet på september. Så projektet är i gång iallafall. 

Ska dricka kaffe och pyssla lite innan jag ska till optikern och hämta mina nya glasögon vid 12. Vill inte ge mig ut igen. Det var kallt. Är kallt inne också. Så där ruggigt som går rakt igenom kroppen. 
Hösten känns på ingång.




home sweet home

Home sweet home
Lämnade Uppsala vid lunchtid. Behövde nästan startkablar för att få igång tonåringarna. Men fick liv i dom tillslut. Eller ja Nathanael var vaken men hans kompis Teodor var väldigt o-vaken. 
Åkte tillbaka till sthlm. 
Åt snabbmatslunch och sen bar det av till Husbybadet. Nästan 3 timmar i äventyrsbadet. Jag passade på att simma en hel del och träna axeln som jag har fått jätteont i igen. Väldiga problem.  
Kom nyss hem. Packat upp. 

Det blir inte mycket mer idag. Helt slut. Har hoppat i myskläder och tänker bara vara en bra stund nu. 

Imorgon börjar vardagen igen. Dvs skolan börjar. Åskurs 8. Peppen är inte total men det är väl mer regel än undantag i den åldern.
Det blir mjukstart med halv vecka och massa workshops och simning. 
Träffade hans gamla dagisfröken för en stund sedan på den lokala butiken. Hon tyckte att han blivit gammal och lång. Vi kom fram till att det är 8 år sedan han slutade på dagis för att börja förskoleklass. Tiden flyger. 




upptäcktsfärd och tacksamhet

Haft en fin eftermiddag och kväll i Uppsala

Det är en vacker stad med mycket historia. Precis som jag gillar. 
Efter att ha skilts från mitt sällskap efter middagen så tog jag mig runt i stan. Uppför backarna till slottet och domkyrkan och Carolina rediviva. Botaniska trädgården osv. 
Vackert. Gått längs med fyrisån och rensat huvudet på tankar. Behövde det verkligen. 
Satte mig ner med ett glas vin och blev fruktansvärt bestört över vad nyheterna kablar ut från Kabul. Fruktansvärda bilder. Ingen förtjänar att vara så desperat att fly sitt land så man försöker att lifta utanpå ett flygplan! 
Fy. Fick ångest. Det går inte att föreställa sig att bo länder styrda av diktatorer eller gerillan. 

Jag skulle säga att jag är bra på att känna tacksamhet för det jag har och för livet men ibland blir man extra tacksam. Ikväll är en sådan kväll. 

Uppsala

Kommer att vara i Uppsala från idag till imorgon. 
Då hela mitt resesällskap ska titta på fotboll så kommer jag ha en del egentid. Så har ni några tips på vad man måste se i centrala Uppsala så tipsa gärna. 
Linn'es trädgård och domkyrkan har jag varit i förr. Men resten är nytt för mig så är öppen för förslag. Har tänkt strosa runt i city kärnan. 



....



stillbilder


Stillbilder från videofilmer från grönhögens kalkbrott
Brorsan och Nathanaels klipphopp. 


migrän

Har ordentligt med migrän idag. Det kom från ingenstans mitt under morgonpromenaden. Bakom höger öga. Försökte vila och meditera bort det men gick inte. Tagit medicin och blundat länge. Har inte släppt än. 
Ligger med öppna dörrar och fönster ute på altanen och laddar med mycket frisk luft. 
Jag hoppas det släpper så kvällen inte går åt till att ligga i ett mörkt rum. 



Jamie 3 år

Hipp hipp hurra för Jamie idag. 







grattis

Idag ringer vi och gratulerar mamma/mormor på 59 års dagen. 
Nathanael och mamma 2009
Mamma och alla 3 barnbarn 2019
Mamma, min kusin Rasmus och jag 2016
Mamma 1990




turtoise watch

Nyvaken. Henok levde rövare som utbrytarkung nu på morgonen inne hos Nathanael så fick gå och upp släppa ut honom i utehagen. Nu sitter jag med en kopp kaffe i solen och lyssnar på tystnaden.

Såg att det är galet mycket rönnbär i år. 
Blir det inte en kall vinter då enligt nåt ordspråk? Hua vad deppigt. 
Tänker inte tänka på det idag. Idag ska jag suga åt mig av solen..

Skulle ha gjort en resa i helgen. Men pga att det ska vara väldigt dåligt väder på destinationen så har vi ställt in. Lite ledsamt för jag hade sett fram emot det mycket. En plats jag drömt om att se sedan barnsben.. Men men. Det kommer förhoppningsvis fler somrar. 
Det blir Uppsala istället. Måndag till tisdag..helt ok det med även om det inte är lika drömskt som ursprungsdestinationen i Jämtland. 




Ny dag

Piggare i kroppen idag. Sov som en sten inatt. Helt slut. Fortfarande väldigt trött mentalt..Fick tvinga mig själv upp imorse. Inte för att jag hade någon tid att passa men blir så seg om jag sover för mycket. Blir som baksmälla nästan. 

Sitter på altanen  och pysslar. Henok är ute i sin hage. Jag satte in honom för att ta en promenad men han fick panik av att komma in när han var pigg så var bara att bära ut honom igen. Hade inte hjärta att lämna honom inne när jag såg hur stressad han blev. Ute i hagen är han jättelugn. 
Imorgon blir han hämtad av sin nya familj.
Det ska bli skönt. Men han är bra söt..ser ut som en liten farbror i ansiktet. Och han har en väldigt klok blick. 

Får vänta tills Nathanael kommer hem från sin övernattning hos kompisen eller tills Henok blir trött och vill in för att kunna ta min promenad. 



sänkt

Helt sänkt.
Svimfärdig och allmänt darrig. Jättetrött men inte sovtrött. 

Inte gjort många knop senaste timmarna. Legat i sängen  och kollat på paranormala platser. 

Hoppas på tillfällig svacka. Orkar inte bli sjuk nu också. Det räcker nog som det är
 

härlig måndag

En riktigt bra dag igår. Fick dock stiga upp i ottan för att gå till kiropraktorn.
Vi hade inte setts på flera år och då sist för mina ryggproblem. Nu nackproblemen som kommit med axeln. Fick tryckpunktsbehandling och massage. Kändes som att jag flög efteråt. Spänningen i nacken var helt borta. Har en ny tid nästa vecka för fortsatt behandling. Han är verkligen toppen. 

Vi åt frukost ute på baksidan igår morse jag och Nathanael. Vi rastade sköldpaddan i hans tillfälliga ute gård. 

På torsdag åker han till sitt nya hem. 
Även om han är väldigt fin och trevlig så ska det bli skönt. Detta är helt utanför min komfortzone och jag blir så stressad om vi gör rätt eller inte. Mycket googlande och frågor till nya ägarna har det blivit. 

Igår eftermiddag så tog vi en cykeltur jag och Nathanael I ursviksspåren och till igelbäcken. Det är så fint där. Sen cyklade vi förbi Eva och fikade på hemvägen. 

Rastade sköldpaddan igen medan jag satt på altanen och pysslade med ett nystartat projekt. Höll kollen på honom från min pysselbubbla. 

Idag ska Nathanael sova hos sin bästa kompis. De har inte setts sedan i början av sommaren..
Jag måste träna idag. Mina olika program samt ut och gå. 
Men först frukost och rasta paddan som vickat både mat och vattenskål upp och ner i natt. 🤭



Henok

Vilken dag. Mycket fokus på sköldpadda. 
Han är en rysk stäppsköldpadda och är enligt hållning av svans just en Han. 
Så han går under arbetsnamnet Henok Skalman. 
Henok efter AIK spelaren Henok Goitom. 
Han sover nu gott inne hos Nathanael efter att nästan rivit hela akvariet under dagen. 

Det jag fått fram idag. 
Han hittades på vår gata i mitten av juli. 
En familj på vår gård har tagit hand om den sedan dess. 
Igår rymde Han.
Han bodde i en papplåda och hade gjort hål och tagit sig ut. 
De vet om att vi har honom nu. Har inte pratat med föräldrarna än..
En person borde i området kontaktade mig p Facebook då hon sett min post i grannsamverkangruppen
Hon erbjöd Henok ett hem då hon redan har en sköldpadda och allt Han behöver. 
Hon är bortrest men kommer hem i veckan. 
Så Henok bor hos oss tills dess. 
Henok kommer få det bättre hos någon som vet vad hon gör. Där han får rätt miljö och viktiga materiella saker som exempelvis rätt bur och uvb lampa för att må bra. Han får dessutom en kompis vilket är bra för rasen och kommer att få gå ute i inhägnad på sommaren. 
Han behöver också en check up hos veterinär då ingen vet hur länge han gått ute. 
Familjen på vår gård kommer inte kunna ge honom allt det där. Det vet jag redan innan  jag pratat med föräldrarna. Så därför blir det nu som det blir med Henoks bästa i tanken. 




sköldpadda!

Herregud. Dagen fick en vändning. 
Hittade en sköldpadda precis på tomtgränsen.. en målad sköldpadda! Vem gör så? Såg att nån lagt ut den i grannsamverkansgruppen i somras då den siktat på vår gata men tog för givet att den kommit till rätta. 
Stressad stackare. Hur länge har den varit ute? Jag blir hysteriskt förbannad över folk som skaffar djur och inte tar hand om dom. 
Ringt runt. Djurambulansen tar ej emot den typen av djur. De hänvisade till skansen. Skansen hänvisade till polisen och nu väntar jag på att de ska ringa. Vad gör jag nu? Kan ju inte bara lämna den åt sitt öde. Den har fått mat och ett litet hus. Lagt en korg på sidan med vaxduk över i skydd mot ösregnet. Den kan gå i och ur. Vill vakta den tills polisen här av sig. Så nu sitter jag här....




mitt lilla guld

Ikväll kommer äntligen Nathanael hem från Öland. Visserligen har dom här 2 veckorna gått fort och jag vet att han har haft det bra därnere men man längtar ändå. Trots att han är snart 14 år och inte så mammig längre så är han ändå mitt lilla guld. 
Och när han inte är hemma så är det en plats som är onaturligt tom. 

Här hjälper han sin farmor att tanka för några veckor sedan. "Bra att öva inför framtiden" sa han. Han började plugga vägskyltar när han var 5 år. Det gäller att ha tydliga mål i livet. ❤


....



frustrerad.

Axeln. Mitt stora hinder. 
Pendlar mellan hopplöshet och likgiltig framåtsträvan..
Det är 3 månader sedan operationen snart.. 
Och i 2 månader har jag känt känslan av att något år fel. 
Jag blev varnad innan att frozen shoulder som är kvar kommer inte göra mig symtomfri på direkten. Men det här är något annat. 
När jag förklarade läget för kirurgen i telefonen den 22a juli så höll han med. Nåt lät inte som det skulle. 
Impingement är opererat och ska vara borta. Och det tror jag att det är. Men frågan är vad därinne som hindrar mig från att bli bra och varför det blir feber och blåmärkes ömt utanpå så här långt efter. 

Jag blir inte klok. Men så är jag ingen kirurg eller ortoped heller. 



det är dags

Första tidsfasta ärendet på länge..
Sitter i Solna centrum med en kaffe och väntar på att klockan ska bli 11. 
Jag har gjort något som jag skulle ha gjort för ett bra tag sedan.
Jag har bokat tid till optikern. 
Misstänker att min täta huvudvärk centrerad bakom höger öga är pga att synen blivit sämre. Jag fick läsglasögon som 16 åring. Såg dock bra utan fram tills ca 2014. 2016 uppdaterade jag läsglasögonen. Idag är det dags igen. Jag har alltid varit långsynt. Nu är det tvärtom. 
Ska bli spännande att höra vad det säger. 



...



tröttsamt förfärligt

Två höga smällar. 15 minuter senare hovrar helikoptrarna. 
Välkommen till Sverige. Där skott har blivit vardagsmat och där fåglarna är gjorda av metall. 



lugn dag

Idag har tempot varit väldigt lugnt.
Haft feber och inte känt mig som mig själv senaste dagarna. Har kört på hårt med ca milen i steg dagligen  i över en månad så det var på tiden att dra ner lite. 

Kollat mycket friidrott idag. Längdhopp imorse och sedan den stora tävlingen som så många väntat på. Duplantis stora show. Och nog blev det en show alltid. OS guld och nästan världsrekord. Ett världsrekord han redan har. Lysande framtid för den killen. 
Led med Renaud Lavillenie som hoppade med skadade fötter. Stark insats. 

Läst i hängmattan. Pysslat lite. Pratat med Nathanael I telefonen. 
Varit hos Anette och hälsat på Kissen. Vår bantarkollo katt. Han kommer tillbaka i slutet av augusti. Han hade gått ner rejält.

Imorgon nya tag. Hoppas känna mig lite piggare imorgon och att axeln vill samarbeta.  

7 kilometer i min bubbla

7 kilometer. 7 kilometer jag bara gick omedveten om var. Helt inne i min bubbla..
Lyssnade på ett sommarprat som jag lyssnade på även förra året då det släpptes så detta var andra gången. 
Ett berörande sommarprat. Ett viktigt sommarprat. Ett sommarprat som förra året motiverade mig till första raderna i den text som jag skrivit på i ett års tid. Den text som jag lagt till, raderat,redigerat och skrivit cirka 4 meningar per skrivstund. Ett helt noteringsblock med tankebubblor, ord och korta frågeställningar till mig själv. 
Varför jag inte skrivit klart denna text och lagt den här I bloggen som är tanken är för att jag inte riktigt hade nått fram till varför jag ville skriva detta. Jag vet det nu. Nu ska jag bara hitta rätt stund att avrunda. 

Skön runda dock. Även om jag inte riktigt är hundra på hur jag gick. Avslutade sista 500 meterna med regn. Härligt. 



klappa sig själv på axeln

Med tanke på att jag tycker det är lite halvjobbigt att bara sitta så här uppe på vinden och titta ner så måste jag säga att jag är stolt över min insats i både upzone park där jag var 10 meter upp och hängde och flängde i enbart en sele och lite rep och i kalkbrottet där jag klipphoppade. Man måste klappa sig själv på axeln ibland. Det gör jag nu häruppe på vinden. 
Stöket därnere är det jag nu ska försöka att dra upp hit upp. 



full ös

Fullt ös i helgen. 
Var iväg och åt frukostbuffe igår i Solna och avrundade med lite inköp av behövliga saker. 
Bland annat bordstabeletter till altanbordet och presenter till Jamie som snart fyller 3 år (min brorson). 
Fortsatte hem och rev ut hela förrådet i hallen. Egentligen en klädkammare men det har varit allt-i-allo senaste åren. Som saker rök. Tycker det var bra jobbat då i den här familjen har  vi svårt att slänga saker samt är nostalgiska. 

Klädkammaren är nu nästan en balsal. En ny byrå bara sen är det klart. Då försvinner det sista kartongerna och trådbackarna. 

Nästa projekt är vinden..Det får bli längre fram. 

Helt slut på kvällen. Haft lite feber sedan i fredags så försökt att sitta och rensa låda för låda och inte fara runt så mycket fram och tillbaka. 

Varit på lunch och fika idag och kollat OS. 
Herregud vad jag älskar friidrott när den levererar som OS gör just nu. Fantastiskt kul. 
Herrarnas höjdhoppsfinal var så spännande. Sverige var inte med men det var en nya hoppare som gjorde sina livs bästa tävling just i OS. De slog sina personbästa rejält. Och guldet blev delat mellan en gigant och en uppkommare. 

Det är verkligen Italiens år. 2 guld idag i höjdhopp och 100 meter löpning 
De vann eurovison spng contest i våras och de vann fotbolls EM nu i sommar. Snacka om streak. Bara att gratulera. 

Men det är tisdag jag väntar på. Och ganska många andra svenskar. Armand Duplantis.
Vilken talang. Imponerande. 

Ikväll ska jag förbereda för att nytt skapa projekt jag har på gång.