uppdatering i bilder

Jag nöjer mig med att uppdatera med bilder bara ikväll. Bilder frrån Öland. Startar med mamma och Thomas bilder där 80% inte tas med här. Dom är många och så har Thomas en förkärlek på att ta närbilder när man äter eller ser allmänt trist och plufsig ut,inte smickrande. Bjuder på de bästa från deras kamera..enjoy!



Fortsätter nu med de bästa av våra egna bilder..




Besöket på norra öland med visit i Byxelkrok,Långe Erik och trollskogen


Takida spelningen i slottsruinen 25e juli:



Ja det var det det..

För att få kommentarer/förklaring till bilderna så kolla in min bilddagbok på www.bilddagboken.se/ninniblue imorgon kväll.

Avslutar med att lägga upp två sköna bilder.
bild1 är från efter takida spelningen inne i borgholm. Jag tyckte då inte alls att jag var speciellt onykter.Ångrade mig efter att ha sett denna bild (och många fler liknande) dagen efter.



bild2. Marcus och Nathanael hoppar i en stor vattenpöl som uppstod efter ett skyfall. Vem är barnet? MARCUS!!


TJING!

feeble pride

Takida "feeble pride"..bästa live låten på länge!!!=)

youtuba den eller på spotify..så bra =)

21a juli

Hey you!
Me igen från öland vindarnas och solens ö. Idag har solen lyst med sin frånvaro men vindarna  har varit här.
varit i Kalmar idag med marcus och Nathanael. Eva åkte till F-staden så hon följde inte med.
Handlade lite nytt i klädväg till Nathanael och jag köpte smink som jag hade slut på. Köpte jättesöta Hello Kitty strumpor också.
går åkte mamma och Thomas hem.Deras två veckor här var slut. Lugnt och annorlunda var det igår kväll.Vilken skillnad det är på bara två pers som försvinner. Nu är vi fyra kvar men till helgen skulle Marcus morbror Tobbe och hans sambo komma ner över en natt.
Bara 4 dagar kvar till spelningen i slottruinen,grymt kul. det ska vara bra väder också tydligen vilket känns ännu bättre.

Var i Kalmar igår på shoppingtur. JAg som inte kostat på mig själv mer än nödvändigt under hela våren köpte faktiskt lite kläder. Var på kalmar outlet som sålde ut allt på 70% rea. Jag köpte två leggings,två par set med regnkläder till Nathanael varav ett par var av ett bättre och dyrare märke,ett par linne byxor,två tunikor,4 par Nalle Puh strumpor och 6 par strumpor tll mig.  Altt för 570:- ganska stort klipp jag gjorde där.

I kalmar city fyndade jag klänning,linne,två skjortor och underkläder. Allt på rea det med. Såg att Gina hade rea också men handlade inget där. Ska spara pengarna som man kan köpa sig lite varmare kläder till hösten och spara till resan vi planerar.

Ikväll ska vi grilla gott och bara ta det lugnt. Ska åka upp till norra öland på utförsäljningsäventyr.

Skrev jag att jag besökte norra öland för första gången i söndags? Vi var vid fyren långe Erik och så vandrade i i trollskogen. Var på lågprisvaruhuset valles och så åkte vi runt på några andra varushus och utförsäljningar. Mycket rolig dag och vad fint det var däruppe. Det var bara jag som gick ur bilen vid långe Erik så jag stod på stranden och fotograferande och njöt av havsvindarna i ansiktet och av omgivnimngarna. trollskogen var också mycket fin.
Kommer att åka upp fler gånger det är en sak som är säker.
Nästa år blir det att besöka södra ön och det stora alvaret. Vill se Långe Jan också. Mörbylånga är det sydligaste jag varit hittills så det finns mycket kvar att se.

Nu ska jag ta mig lite kaffe så man piggnar till och sen ägna mig åt ditten och datten.

TJING!

18e juli

Hej hopp
Ett snabbt litet inlägg nu innan vi ska iväg.
Ska till Halltorp och kika efter möbler till altanen. Sne ikväll ska vi på hamnfestivalen i Borgholm. kan bli en nice dag.
Dagen ig¨r var händelserik. Började dagen med besök på vårdcentralen i Borgholm.Jag hade fått urinvägsinfektion under kvällen så hela natten var en plåga. Blev en pencillin sväng och alvedon. Jag och Marcus tog en runda i Borgholm efter läkaren. Solen lös och
det var så vackert. Borgholm är väldig vacker och speciellt när det är varmt och soligt.
Handlade på ICA och sen hem till huset igen. Softade lite och lät medicinen verka. Plöjde igenom aftonbladet och kvällsposten och en se och hör. Nice.
Stack in till Borgholm igen men denna gången allihopa. Vi delade på oss så mamma och Thomas gick tillsammans i stan och vi andra stack till en möbelaffär i utkanten av Borgholm. Möttes sen upp i stan igen för att äta glas p åvårat favvo ställe. Mamma och Eva ville gå mer i affärer så vi andra stack ner till stranden bakom strand hotel. Där var det after beach och nice badväder. Vi klädde av Nathanael naken och lät honom bada. Det var en succe så vi slängde in honom i bilen och stack hem och hämtade badkläder och sen vidare ner till lagunen,vårat ställe. Våran strand.
Eva och mamma var kvar i Borgholm. Marcus,Thomas,kottis och jag badade allihopa.Det var äckligt skönt i vattnet. 22 grader eller mer. Svalkade knappt. Låg i en bra stund och sen upp för att gå mördarbacken upp till bilen. Väl hemma blev det rostbiff och potatissallad. Spelade uno igen och dracklite cider.
Det var en trevlig kväll.
Grabbarna Ahalander tittade förbi och sa hej. Det är grann Ullas barnbarn Martin och Jocke och deras kompis. alltså så blir det Fias kusiner. Lite snurrig släkt det där.

Nu måste jag sätta fart här..

TJING!

16e juli

Hej hopp
Ny dag nya möjligheter. Var i Färjestaden igår och kastade allt skit. Sen så handlade vi på Ica i köpstaden.
Åkte sen ner till hamnen för att äta på kaj 4. Ät aldrig där!! Förra året var vi där och fick sitta i över en timme innan vi fick beställa så vi gick då vidare. Ingen som helst info om att det var mycket att göra och att maten skulle dröja.I år tog det 30 min innan vi fick beställa vilket heller inte är okej men vi satt kvar. Maten fick vi vänta på i lite över timmen. Plus att det började ösregna och parasollen var slut. Läsken var dessutom varm och avslagen. När vi väl fick maten var den kall dessutom så nej där äter vi aldrig mer helt enkelt.
Åkte hem till stugan senoch spelade uno och läste.

Kan verkligen rekommendera Johan Theorins böcker. Specieltl nattfåk som är äckligt bra och lite läskig. Hans böcker utspelar sig på Öland för er som inte vet. Har fått veta massor av kuriosa om ön som jag inte visste i boken.
Ska tydligen finnas små grå tomtar som folk sett över hela ön som ska vara elaka och luriga. Fick helt klart för mig att jag såg en sån igår. Tyckte dessutom att det smög nån runt stugan. Jag ska verkligen itne läsa sådana övernaturliga böcker eller se sådana filmer..

Nu ska jag göra mig iordning fö att sen åka på marknad.

TJING!

15e juli

Hej hopp.
Solen ler idag över Öland och över mig. har haft en rejäl tur och oväntad summa pengar satt på kontot nu på morgonen.
Fått retroaktivt från f-kassan för januari-mars då när jag inte hade nåt från CSN.Det var en högre summa än väntat. Jag tackar och bugar!
Grattis till lillebror också som fått sig ett jobb fram till skolan börjar med schysst lön.

Idag ska vi till Kalmar. Ska till Marcus morbror Göran och byta bil. Hna har dragkrok på sin bil plus släp så ska använda det till att kasta allt som vi rensat ur i stugan. HAr kastat det mesta i gamla dasset och massor i boden. Det är så fint nu så har man inte varit här på ett tag så känner man nog inte igen sig.
Ska kolla runt efter nya skor till Nathanael sen och så ska vi lösa ut cirkusbiljetterna som vi ska se på fredag.
Imorgon blir det marknad i mörbylånga och lite annat. I ftermiddag ska jag ner i Rällaskogen och plocka blåbär och sen hem till stugan och göra paj. Mums=)

LÄngtar inte alls hem.Skulle kunna stanna här en månad till. Mn jag känner mig faktiskt laddad imför skolstarten. Det gör mig glad för det trodde jag inte.Känns lite surt att behöva kuska genom stan bara varje dag.

Det väntar en höst med många och stora förändringar.Spännande men skitläskigt.

Nej nu ska jag lämna över datorn till näste man..Vi turas 6 pers på ett bredband så man får skriva snabbt.
Bilder kommer sen..

TJING!

11 juli

hej
Vi lever. Kom ner för snart en vecka sedan. Anlände kl 4 på morgonen efter att ha varit i örebro och kollat på Örebro-AIK.
Resan gick kanon och Nathanael sov hela vägen och fortsatte med det i sängen när vi var framme. Otippat men skönt.
Cassi,Felicia och Eva var här när vi kom ner men sov så klart. har varit en fartfylld vecka rent ut sagt. varit i Kalmar 3 ggr. varit bland annat på Ikea och andra butiker. Har uppdaterat stugan ännu mera som nu börjar närma sig toppskick. har blivit nya taklampor,ny bäddsoffa till lillstugan och den som vi köpte förra året åkte in i rummet brevid Evas. Blev kanonbra och rummet blev stort och fint. Har köpt  nya lyktor till altanen som Thoimas byggt också. Ute ser det ut som ett mini tivloli med rutcshkana,liten hoppborg,megapool och sandlåda som Thomas byggde häromdagen. Roligt för barnen.
Det som saknas nu är nya utemöbler till altanen som blir att titta på i veckan.
har varit en trevlig vecka men har inte känts som semester så som vi farit runt. Vädret har typ varit piss i flertalet av dagarna så har ju blivit så att det blivit shopping då.
promenerat i rällaskogen under uppehållen och gått bort och matat fåren.
Festade med grannarna här på altanen i förrgår kväll.Rymdes 11 personer på den så den är stor och rymlig.

Är så glad för vi har letat efter en viss typ av nalle puh fåtölj som min kusin Fanny har en längre tid men toys r us har slutat att sälja dom och jag har sökt med ljus och lykta på blocket utan resultat. Pratade om det inför Cassi och då sitter hon med en tiger och en nalle puh i exakt den modellen vi letat efter hemma som hon inte vill ha kvar. Så nu har kottis två fåtöljer som vi så gärna velat köpa och vi FICK dom dessutom. Dom är knappt använda så dom är som nya.

Linda (grannen) har sin vita 11 månaders dam här nere. En vacker kritvit kisse dam med otroliga ögon. Mirande heter hon och är vacker som en dag. Jättekelig och mysig. Jag är lite småkär i henne. Dom åker dessvärre hem i övermorgon så får passa på att gosa mycket nu.

Tyvärr har jag glömt kamera sladden hemma så bilder från tiden här nere kommer först när vi kommit hem till fastlandet igen.
Thomas har säkert tagit 500 bilder redan och vi har väl tagit ett 30 tal hittils. KOmmer att ta en hel del bilder under takida spelningen i slottruinen sen och kommer nog att filma också. Lär bli mäktigt som fasen! Kommer verkligen bli en grand finale på semstern.

På torsdag ska vi på andra marknaden för denna semster. Denna gåmgen i mörbylånga,förra gången i färjestaden. Och på fredag ska vi på cirkus olympia på ekerums camping. Jag är inte helt ok med det där med cirkus. Cirkus djur är oftast inte behandlade så som djur ska behandlas och så tycker jag inte att djur ska drillas för att roa människan. Men de andra ville så gärna gå och för Nathanael så kommer det att bli stort så jag får stoppa undan mitt blödarhjärta en stund för familjen och främst för min sons skull.

Nu är solen framme så nu ska jag gå ut och njuta av den öländska kvällen.

TJING!

when everything just stop

Är helt slut egentligen men så uppe i varv så lär få svårt att somna ikväll. Har packat hela kvällen och är ändå inte klar.
Ska fortsätta imorgon eftersom vi inte åker förrän kl 15 till Västerås och sen vidare till Örebro för AIK match och sen tillbaka till västerås för att sen åka ner till Öland..svängigt? En aning.
Varit hos Britta och lämnar katterna idag också. Det gick bra som vanligt. Lukas blev lite ledsen så som han brukar bli medan Skrubben direkt knatade till sin favvoplats under överkastet i sängen.
Åkte sedan till stinsen för att köpa skor till Nathanael men det var så sjukt urplockat så vi hittade ingenting så blir att kolla runt i Kalmar och på Öland istället. Jag däremot köpte mig två par snygga skor och på rea dessutom=)

Nathanaels sista dag på dagis igår var halv snyftig men jag klarade mig utan ett breakdown men jag var fylld av känslor när jag för sista gången stängde grinden som förälder till ett barn på norrgårdens förskola.

Lilleman var hos frissan igår och klippte sig,blev jättefint och han blev så stor direkt. Tänk vad håret gör mycket på en människa. Skönt för honom att bli av med sitt tjocka hår nu när det är så varmt,han har varit så svettig stackaren.

Nu ska jag glo på två avsnitt av 2½ men för att varva ner en aning sen försöka sova. Har en låååååång dag/natt framför oss imorgon.

TJING!

pictures from long lost days


Jag och nyfödd Jocke

17årig morbror och den hängande saken är jag


Jocke


Jocke i 4 årsåldern


jag

memories hard like stone..

Idag rekommenderar jag Vengaboys med låten " shalala lala" för att den är sommar.
För att den påminner mig om palmer,havet,kryddor,hetta,drinkar,smygkikande på taket,prickighandduk,vita berg,vildkatter,klätttring i lime träd,taxitaxi,trampbåt,blå fiskar,la isla bonita,nattliga promenader,nära döden upplevelse,kulturfirande,enträgen utbjudare,14 blommor,laserpennor,yves rochers solkräm,gränder,grönt te,nomadtält,hälsobad,badkrokodiler,pokemon,näckande pingis..och mer därtill..sist men inte minst Jockes underbara och oförglömliga minspel och gapskratt vid en speciell händelse..en semester som jag aldrig kommer att glömma...


when changes takes you away from us

Varit lite bloggtorka ett tag nu. Har haft många tillfällen då jag har velat sätta mig ner för att skriva men har helt enkelt inte haft någon tid. Det har varit fullt ös hela veckan och helgen Och inte ser det ut som att det lugnar ner sig heller. 3 dagar kvar till avfärd till Öland och har massor att göra innan dess. Ska dessutom på Örebro-AIK på söndag också.
Jag skulle verkligen behöva ett par timmar till per dygn. Och då har jag ändå sommarlov nu,helt sjukt.
HAr haft sköna eftermiddagar i veckan iaf med bad i poolen med Nathanael. Väldigt svalkande och nödvändigt i denna hetta som varit. Visst det är varmt men hellre detta än regn absolut.

Har haft råångest i lite över en vecka nu. Det är Nathanaels sista vecka på solkatten (dagis) och jag lider av en fruktansvärt hemskt separationsångest och ångest över att inte veta om det rätta valet är gjort. I augusti börjar han på björken som ligger på samma gata som vi bor på och som även var vårat första val när vi sökte i vintras. Vi valde att stå kvar i kön trots att han fick plats på solkatten och så för nån månad sedan så kom beskedet i brevlådan att han fått plats på björken vilket vi aldrig trodde att hans kulle få för det är enormt tryck och efterfrågan på platserna i Bromsten. MEn nu har han platsen och vi tacklade ja.
VAr på avslutningsmöte i tisdags på dagis och gick igenom Ns tid på solkatten.JAg svalde och svalde för att inte bryta ihop (ja jag är känslig) och jag lyckades att hålla ihop. De hade bara positivt att säga om guldklimpen och de var väldigt ledsna och upprörda över att han ska försvinna. Han är lite av en förbjuden favorit bland fröknarna på hans avdelning och hos pralinen. På mötet fick vi veta att om det inte skulle funka på nya dagiset så behöver vi bara ringa chefen så får han komma tillbaka till solkatten. Vilken lättnad det var. Jag trodde liksom att man var tvungen att gå via kösystemet igen om det skulle skita sig så det var en enorm lättnad. Men det är som Louise sa till oss att bara vi tror på det så kommer det att gå bra. För så länge vi tvekar så kommer N känna vibbarna. Så nu har jag 1½ månad på mig att ställa in mig på att det kommer att gå bra. Marcus kommer att sköta även denna inskolning vilket jag är glad över. Marcus är inte lika känslig som mig och så är han lugnet själv så han passar bättre att sköta inskolningar.
HAn ska vara pappaledig hela augusti eftersom jag börjar plugget redan den 3e. Ja just ja jag blev antagen till linjen som jag sökt det har jag ju glömt att skriva. Så den 3e ska jag infinna mig på Liljeholmen..Nervös?Inte än men det kommer nog.

Jag är jätteglad att jag kommit in men jag försöker att inte tänka på det för det enda som jag vill fokusera på nu är semester. Vi drar på söndag ocg ska vara borta i 3 veckor. Jag behöver det. Det har varit en så påfrestande vår med sjukdomar,intensivplugg och annat skit. Det är nu vi ska ladda energier och spendera tid och njuta av semestern och smestern och varandra. Skönt. Ska festa lite också och så blir det konsert i slottsruinen den 25e.YEAH!

Ont i ryggen idag.Bakade i 4 timmar igår till Nathanaels avslutningkalas som hölls på dagis igår eftermiddag.
Bakade sockerkaka,45 muffins och 50 chokladbollar. Det var kul och det blev ett lyckat kalas men det känns i ryggen idag och vad varmt det var!! Hela köket var het som en bakugn. Hua..

Idag ska jag ta tag i trädgården. Britta kommer ju att vattna baksidan åt oss så ska jag fråga grannen om han kan ta framsidan men det måste ju rensas också så ska styra upp det idag så att det inte gror igen medan vi är borta. Ska klippa gräsmattorna också. Ska tvätta idag och imorgon all tvätt så att allt är rent när man åker. Sen så ska det skrivas packlistor och städas. Ska ägna oss åt packning och storstädning på lördag förmiddag.
IMorgon kommer förmodligen Fia hit en sväng,trevligt=)

nej dags att börja med dagens bestyr så kanske man hinner få sig en studn i hammocken med lite korsord eller några kapitel i en bok.

TJING!