sjukstuga

Sjukstugan härjar här hemma. Först var det Nathanael som blev sjuk i förra torsdagen och höll på fram till tisdag. När han blev frisk så tog jag över. Nathanael var dunder förkyld, hostig och hade 40 graders feber. Jag har varken hosta eller hög feber men är dunderförkyld och har ont i kroppen. Så imla drygt och trist men men.

Helgen och veckan var bra ändå. Mamma och Thomas var här i helgen, det var trevligt.

Nu i helgen ska vi mest ta det lugnt. Ska till ikea ikväll och sen storhandla. Imorgon sticker vi till ishallen för Nathanaels första skridsko åk. Vi tyckte att han var för liten för att åka skridskor men när många av hans jämnåriga på dagis åkte skridskor på dagis "skridsko torsdag" så blev han jättearg för att han inte fick följa med så nu har jag köpt ett par skridskor så vi ska se om han är redo för det. Jag tror inte det men vi får se. Tror han kommer vara nöjd över att få pröva iallafall.

HAr lämnat in min första inlämning i franskan, det var en prövning kan jag lova. Grammatiken är inte att leka med men det var kul. JObbigt att komma ihåg alla regler bara till proven. Det blir tre prov. Ett skriftligt, ett muntligt och ett hörprov. Det muntliga blir via telefonen precis som tidigare språk kurser jag läst.

Idag ska jag jobba vidare med psykologin.

Vad skönt det är att solen skiner, man får så mycket mer energi då än när der är mulet och så får man käsnlan av att våren är på väg..

Jag längtar till våren, ska bli skönt det.


Hej hopp!

curage

har du nånsin fejsat din ångest eller ditt dåliga samvete? I have and I just did.

Jag har i många år velat öppna mitt hjärta för en person och berätta hur ledsen jag är över hur jag betedde mig mot personen.Jag var hemsk och feg och personen blev lidande över att jag inte var i samspel med mig själv.

I flera år har ångesten över detta jagat mig och i perioder har det hela spelats upp i mina drömmar på nätterna. I drömmarna har personen ena gången förlåtit mig och den andra hatat mig.Jag har länge vetat att jag måste säga personen allt detta jag känner för att kunna släppa det och gå vidare. Det kommer ju alltid att finnas i mitt bagage för jag kan inte göra det ogjort hur mkt jag än vill men att släppa det så att jag inte får upp det i drömmarna och tankarna lika ofta menade jag.

Idag kom dagen då jag tog modet till att uttrycka allt jag känner. Personen verkade inte speciellt överraskad, kanske var det väntat att jag en dag skulle krypa till korset. Men iallafall så känner jag både en lättnad nu efter och lite ångest eftersom jag var tvungen att dra upp det till ytan för att kunna uttrycka det.

Nu är det gjort jag kan se framåt.


Det här är nog rätt metod att bearbeta på. Jag kanske ska använda samma metod till att uttrycka mig mot folk som har gjort mig illa som jag inte kan släppa riktigt?

Nej en dusch och lite kaffe och sätta fart med studierna..inte bli sentimental nu,.


...

"A few minutes ago 3 little Korean kids popped outta a car and said "Hey,are you a rockstar?" I guess there is hope for the youth. :)"

Nikki Sixx

Rockers har jag ju alltid varit svag för. Jag gillar ju den lite farliga hårda looken. Och har haft mina rock yummies genom åren.
Jag erkänner nu att jag alltid varit lite såld på Nikki Sixx. Ännu mer efter att ha småläst lite ur hans bok med dagboksanteckningar. En kille med hårdyta med en ensam sårbar insida. Lovley.


Hur mycket jag än älskar mitt band så hatar jag dom också, för de är bland människor som älskar dom.Jag förstår inte varför jag, som har ett så stort hjärta, är så ensam.


hello again

Första riktiga inlägget för i år. Inte haft motivation eller tid att skriva. Har njutit av ledigheten och varit med min familj. Åh vad obeskrivligt skönt det var med julleddighet. Hade fantastiska dagar under jul, mellandagarna och nyår och bästa av allt är att Marcus också var ledig så vi kunde vara hela familjen samlad. Vi gjorde massa trevligheter och träffade nära och kära.

Nog om det.

Nu har allvaret börjat och imåndags startade jag tre nya kurser. psykologi, matematik B och en hemlig kurs hehe, ni får veta längre fram.
Har bara kunnat börja med psykoligin för de andra böckerna har inte kommit än men beräknas komma med posten idag.

I övrigt så är det bra, vi har klarat oss från sjukdom *peppar peppar* trots att omgivningen varit sjuk.
Nathanael är från och med i tisdags tillbaka på dagis efter 3 veckors ledighet och han älskade det och behövde det.

Snart redan inne i mitten på januari, sjukt vad fort det går. En månad sedan lucia idag och om 11 dagar så är det en månad sedan jul. Läskigt.

Jag längtar efter våren och varmare tider. Som husägare så är men rätt less på snöskottandet nu och så vill jag  kunna sitta ute på framsidan och plugga och dricka kaffe. Mys.

Snart fyller jag år igen, tyckte nyss jag fyllde. klurar på önskelista eftersom folk tjatar. Fick ju inte fred på jorden i julklapp som jag önskat mig så kanske ska prova med det igen? Nej men jag ska önska mig saker jag behöver och så. Sen ska jag önska mig två böcker som jag bara MÅSTE ha.

Apropå böcker så har jag läst ut på ett par dagar en underbar bok. Jag är Ozzy av Ozzy Osbourne. Den boken har jag väntat länge på att den ska komma på svenska. Jag älskade den från första kapitlet till det sista. Säga vad man vill om Ozzy och hans förflutna för gudarna vet att det inte är fläckfritt men han är en rolig prick som inte hymlar med vad han gjort för skit genom åren och han låtsas inte vara någon bättre. Starkt. Det jag dock reagerade starkt på är hans behandling av djur under sina drognojjor, inte ok!
Men jag gillar Ozzy utöver det. Boken var mycket intressant faktiskt och rolig och tragisk och sorglig. Läs den, jag rekommenderar den verkligen.

Nej nu är mina bröd klara i ugnen och jag ska sätta mig i soffan med psykologiboken och ett glas loka.

TJING!

guitarrlove



http://www.youtube.com/watch?v=UVJKlOkrgt0

2010 "quickies"

Årets låt: Bad romance med Lady Gaga utan tvekan. Den följde mig varje dag på min praktikplats hela våren och min handledare hatade den. Han tyckte att hon var Lady Blabla =) Låten har hängt med hela året, älskar den.
Sen måste jag säga att Changes med Ozzy Osbourne och dreaming people med Jay Smith. Båda har påverkat mig starkt i slutet på året när det var väldigt motigt. När jag hörde studio versionen av dreaming people första gången så grät jag.

Årets dag: 14e oktober och 28e maj. Nathanaels 3e födelsedag och min examensdag.
Och så alla 23 dagar som vi spenderade på Öland i somras,min egen känsla och synen av en lycklig nathanael.

Årets musikhändelse: Sista Backyard spelningen förmodligen någonsin, det var stort. Och så Minnah Karlssons version av twist and shout i idol, fantastiskt.

Årets film: Eh svårt. Eclipse, remember me och senaste Harry Potter gjorde starkt intryck.

Årets dödsfall: Brittany Murphy och Per Oscarsson, fantastiska skådespelare. Sedan så klart alla som fått sätta livet till i olyckor, krig och mord.

Årets nyhet: Jag har ju så taskigt närminne så har lite svårt att komma ihåg vad som hände i år. Men Riksdagsvalet och kronprinsessans bröllop är vad som kommer upp direkt. Finns förmodligen andra saker som jag vill nämna men mitt minne är kasst, men om 5 år kommer jag minnas hela 2010.

Årets tv serie: Eh jag måste svara två. Californiation och nýupptäckta Vampire diaries, love it!

Årets personliga händelse: Finns mycket. Dagen på Blå jungfrun, veckorna på Öland, Backyard spelningen, dagarna när Mikkiz var här, julen, examensdagen, praktiktiden, mm men bäst av allt 2010 var kryssningen med mamma och mormor, det var en fantastisk dag och upplevelse samt dagen då jag insåg att jag kan betydligt mer än vad jag trodde.

Årets klädesplagg: Eh svårt. Inte köpt så väldans mkt kläder i år faktiskt. Men är väldigt nöjd med ett par jeans jag köpte i höstas, mina galdiatorsandaler från i somras samt en av mina bikinis. Åh jag höll på att glömma min payamas jag fick i julklapp, prescious!

Årets julklapp: jag är inte så mkt för det där med klappar, jag älskar att ge bort men tycker att folk ska spara sina pengar istället. Jag måste dock svara min filt jag fick av min familj, örhängen jag fick av marcus samt alla böcker jag fick. Jag älskar att läsa.

Årets kändis snygging: Hm. svårt. Blake Lively, Robert Buckley och Ian Somerhalder får det bli.

Årets bok: Hrm Blodläge av Johan Theorin, Twilight böckerna och min syster Madonna.

Årets ord: Anslag, mamma och dashing.