vår 2010

Lite bilder från våren tagna med luren.



Bild nr: 1:Jag påskafton 2:Nathanael i bilen efter påsk. 3: nathanael jättesjuk 4: visar legobygge 5: traktor lycka 6:Somnat sittanades hos mormor och morfar på morfars födelsedag. 7:Jag halv sex på morgonen innan praktik. 8: Marcus på långfredagen hos mamma och Thomas. 9: Jag med nytonat hår början av April. 10: Pusselmys. 11 och 12: Thomas födelsedagstårta som jag gjorde Blev inte helt dunderbra då jag inte hade mina egna "verktyg".

Och så lite bilder från praktiken (kommer mer sen):
 

Avslutar med en bild på min lycklige vårkille =)


Roliga med denna bild är hans min och att han cyklar som ett proffs på denna cykel som han normalt har hemma hos mamma men på sin nya cykel han fick i present kan han inte trampa alls nästan då den är lite trögare. Nytt är inte alltid bäst=)

<3<3

Hello sunshine

Solen lyser och termometern visar 32 grader. Inte klokt. Solen är verkligen stark.
Jag har varit hemma idag. vaknade med en ryggvärk utan dess like och ont i halsen. Halsontet är borta nu men ryggvärken är kvar. Lindrade den lite med vetekudde och övningar dock.
Har sått gräsmatta hela förmiddagen så har fått färg på både armar och ansikte. Riktigt skönt ute.
Igår kväll var jag ute i 1½ timme och grävde upp kullen där jag planterade perenna växter. Börjar bli fint nu. Har även plockat upp alla lövhögar och klippt ner allt dött från förra säsongen. Jag älskar att pilla ute. Rena terapin för mig. Har massor av idéer för nästa vår. Har planerat fullt ut hur jag ska göra om därute. I år är fokus på att måla om balkongräcket som löper längs hela husgaveln och måla om insidan av verandan. Ska även göra ett gammalt bord som jag älskar nytt igen.

Helgen var jättemysig. Var i Västerås fre-sönd. Träffade bland annat Mikkiz en stund,firade Thomas födelsedag och var på Rasmus 16 årskalas i Tillberga. Hann även med tacokväll med familjen och mormor. Och poker och Uno =) Riktigt nice helg.

Nu i helgen ska vi vara hemma bara. Eller nja ska ju till Britta också. Funderar på att hitta på nåt mysigt ute om det är bra väder. Picknick kanske?. På söndag åker jag ju till västerås. Ska baka två tårtor som mamma och mormor har fått en beställnig på och sen så ska jag ha quality time med Mikkiz hemma hos henne hela kvällen. Sjuuuukt nice. Och på måndag blir det kryssning över dagen som jag redan berättat om. Woohooa.Hoppas på bra väder så man kan sitta och titta på havet från däck. Ska INTE köpa godis till mig själv i taxfreen men däremot tänker jag investera i en parfym. Och nåt till Nathanael och Marcus så klart.

Nu ska jag hämta guldklimpen.

TJING!

Gossip girls

Tv serien med det nördigaste namnet ever!
MEN..den är bra. Bättre än vad den låter som. Visst innehållet är lite lamt och typiskt amerikanskt high school drama men ändå är den helt okej. Måste säga att rollbesättningen är ypperligt bra. och karaktärerna sen. Det är nog karaktärerna som gör serien bra trots det oftast lama innehållet.
Snart inne på andra halvan av säsong 2 och föressten,hör och häpna: Det var INTE jag som började titta på den serien. Det var min kära sambo. Haha som jag mobbat honom för detta. Hi hi.

Nen gossip girl är godkänd trots allt. Och det bästa av allt,alla vackra karaktärer. I like bad boys and I feel with the mean girls.Moahaha..

Bästa karaktären? Chuck Bass utan tvivel.

 Serena

 Chuck

 Nate

 Blair

 Dan

 Jenny


Ryktet går om att karaktärerna Chuck och Nate är ett par på riktigt trots att Chuck offentligt att tillsammans med Jessica som spelar Vanessa. Juicy!
Denna bild bekräftar ju nästan det hela..


TJING!

God kväll

God kväll.
Snart har ytterligare en vecka gått och jag är ytterligare en vecka närmare examen. Nu är mina ansökningar för kommande studier klara och jag börjar den 31 maj så jag kommer att ha sommarlov i 3 hela dagar. Haha. HAr valt att läsa på distans över sommaren som en slags plan B tills jag får tag på ett jobb.Måste ju få inkomst någonstans ifrån och så har jag ju dessutom 600 poäng kvar att läsa till slutbetyg så det känns bra. Valde att läsa via miroi eftersom jag läst där förut (dock dp i V-ås) och jag trivdes där med deras databas och upplägg. Har ju mobilt internet till en av de bärbara så kommer att kunna vara på Öland under semstern och samtidigt kunna skicka in mina uppgifter som vanligt. Praktiskt.

Har varit en heltiskt och händelserik vecka på praktiken. Roligt men tufft för kropp och själ. Min rygg protesterar så in i norden. Stackars Marcus har fått råda bot på det.
I övrigt så har det varit rätt lugnt. Nathanael är äntligen frisk och tillbaka på dagis. Hoppas han klarar sig nu ett tag,han har ju varit så himla utsatt stackaren. Men inte ett ljud säger han när han är sjuk och klagar aldrig,min lilla pärla.

Åker till Västerås i helgen. Ska fira Thomas som fyller år på lördag och så blir det kalas på söndag för Rasmus som fyller 16 år på onsdag. Men Rasmus avslutar "fylla år trenden" som härjar under våren så blir sista kalaset på ett tag. Bara Marcus kvar i Maj sen. Blir nog att fira honom på Öland i år tror jag. Vi kommer ju vara där mellan den 12e och 16e maj och han fyller den 19e.  Ska bli väldans skönt att åka dit.

Appropå åka så sticker jag till Åland över dagen den 3e maj med mamma,mormor och två andra.Ett litet nice break i vardagen med buffe och trevligheter. Åker på morgonen och är hemma igen på kvällen,perfekt. Ska sova hos mamma från 2a till 3e maj eftersom bussen till båten går redan kl 07 så jag tog tilfället i akt att boka in söndagskvällen med finaste Mikkiz som jag träffar alldeles för sällan. Kvalitetstid kallar jag det och det ska bli nice. Killarna ska vara hemma och ha grabbkväll dom.

Så ser det ut. Västerås i helgen. Mikkiz och kryssning i nästa helg och sen Öland veckan efter det. Sen bara 2 veckor kvar till examen. Tjoho..

Sen kommer sommaren. Som jag längtar...

TJING!

:)

Sorry för min blogg torka. Har som vanligt varken haft tid eller ork till att skriva.
HAr varit hemma med Nathanael ons-till idag eftersom han går på antibiotika efter öron och ögoninflammation. Två besök på barnakuten blev det (osäker om jag nämnt det redan) och denna veckan och förra har till stora delar gått åt till att vårda honom på bästa sätt.
Sen att jag var själv på praktiken sög liksom all ork ur mig.
Chefen var tillbaka på plats i tisdags och han var väldigt nöjd med mina insatser så det kändes bra.

Nu vaknade lilleman och vill leka så får skriva lite mera sen.

Ikväll väntar en överraskning från Marcus,ska bli spännande att se vad det är. <3

TJING!


....<3....

Har haft en väldigt jobbig vecka.
Praktiken har rullat på bra men galet mycket att göra så Lesek ska få äta upp sina ord som han sa när han nämnde att veckan efter påsk alltid är lugn. VI har sålt mer och haft mer beställningar denna vecka än en vanlig vecka när han är där.

Det som varit jobbigt är att Nathanael har varit väldigt väldigt sjuk i veckan vilket lett oss till akuten på Astrid Lindgrens sjukhus 2 gånger. Han har 41 graders feber,hosta och kräkningar och är uttorkad eftersom han inte vill äta eller dricka direkt mycket. VARit väldigt jobbigt då han behövt uppsyn under hela dygnet. Vi har inte sovit mycket och all energi och ork har lagts på honom. Det är naturligtvis en självklarhet när man är en sund förälder men samtidigt så känner man av att man inte haft egentid vilket också är väldigt viktigt i föräldrarollen. Får man inte rå om sig själv och få stunder för sig själv så blir man heller inte någon rolig förälder.
Sen har jag ju min vårdepression eller mitt inre kaos (vet ine vad jag ska definera det som) som slitit av mig enormt med ork och drivkraft också. Mycket dålig timing att det skulle ske nu. Men men.Jag tror starkt på att efter regn så kommer solsken.
Marcus är en ängel som tagit mycket av vaktimmarna på nätterna och även den större delen av dagarna så att jag kan var a på praktiken så mycket som möjligt och få sova så pass mycket så att jag inte är i koma på dagarna. Han är helt underbar. <3

Nästa vecka ska jag vara hemma ons-fred eftersom jag har 2 st lediga dagar att använda upp poch den tredje dagen tänker jag vabba.

Det har varit ont om "morötter" under våren. Inget att direkt se fram emot och så. Men nu så har det dykt upp ett par stycken.
*23e April på konrad.Nicke drar igång sitt soloprojekt. Vill gå så måste se till att det funkar.
*24e April Thomas fyller så ska fira honom ordentligt hade vi tänkt.
7e maj. Lady Gaga i Globen. HAr ej köpt biljett än då dom är svindyra men tycker fan att det är värt pengarna så blir nog att handla biljetter i veckan.
12e maj. Öööööööland!!! Vi åker till Öland för första gången i år och jag ska börja med renoveringen av sovrummen. Soo exited. Och jag längtar såååå mycket till promenader i Rällaskogen både ensam och med familjen.
19e maj.Marcus fyller..Vi reser nog nånstans..
28emaj. Examen..woohoo..Spännande att se var tåget tar mig...

Mamma och Thomas kom hit imorse. VAr absolut inte planerat så men eftersom Både jag och Marcus är slutkörda efter denna vecka så erbjöd dom sig att lasta av oss lite så att vi kan ladda batterierna lite.

Marcus har även hjälpt Eva mycket denna vecka eftersom hon har flyttat så är det mycket som ska fixas. Hon fick t.ex varken igång sin tv eller hemtelefon. Tänkte ta mig dit i veckan och se hur hon har det. Vi var ju med på visningen så vet ju hur det ser ut men det var ju när nån annan bodde där. Lägeneheten är jättefin och nybyggd och ligger ett stenkast från där Marcus mormor och mofar bodde när de hade villan. Jättefint område.

Nu ska jag ta hand om lite praktisk här hemma sen blir det soffmys tror jag. Tänker läsa ut "när jag hör din röst" idag (new moon). Jag är sjukt frälst.Så frälst så att det känns läskigt faktiskt.


Nicke..konrad 23 april..=)




<3

virr varr

Dagen har gått precis som de föregående. Det har rullat på utan hinder på vägen. VArit hyfsat lugnt med beställningar så tempot har varit lagom. Imorgon dock så har jag att göra då det kommit in flera stora beställningar för fredag och lördag. Det gillar jag,för är det något jag behöver just nu så är det att vara sysselsatt. Tystanden och stillheten äter upp mig för tillfället. Min morgon resa imorse var ingen hit. Led av en oerhört klaustrofobisk känsla och den fullpackade tunnelbanevagnen gjorde inte saken bättre.Jag försökte att fly in i min bok men hur bra den än är så lyckades jag inte. Försökte istället komma ihåg hur man andas in och ut. När jag kom fram till fridhemsplan och skulle byta tåg så var jag hysterisk inombords. Jag småsprang med andan i halsen upp på rätt plattform där möttes jag av en välkommen tomhet. VAr bara jag och ett par till där. Jag försökte identifiera känslorna jag hade och återfå min normala andning igen.
Jag undrar om jag håller på att bli utbränd?Utbränd i själen..det verkar ju inte bättre.
Hade ett ordentligt breakdown igår eftermiddag då allt sköljde över mig. Kändes inte direkt bättre efter,bara domnat typ. Bedövat.
Nathanael blev dyngsjuk i natt också så har inte sovit som filk i natt heller. Marcus som också är sjuk har förmodligen smittat pluttis. 40 graders feber och förkyld. Och som alltid vid hög feber hos honom;kaskad kräkningar. Själv är jag inte sjuk hör och häpna men har en envis hosta som inte vill ge med sig.
Jag hoppas friskheten kommer snart,vi har varit för mycket sjuka senaste året. Börjar lessna nu ordentligt på det.

Usch mina inlägg känns inte alls roliga just nu. Sjukdomar och mental freakshow..Men jag har delvis min blogg för att få ut hur jag känner så varför då skriva motsatsen..

Nu ska jag fixa med tvätten lite sen ska jag göra killarna sällskap ute.

TJING!

A seeker

Har klarat av min andra dag som "chefs konditor". Min handledare är i sitt hemland Polen på semester och jag är ju därmed ensam konditor kvar. Det är mycket roligt och spännande. Svänger mig utanför ramarna lite och provar liet nya saker och idéer. Det känns normalt lätt om dagarna men nu när jag går under mitt eget styre så känns det bomullslikt.

Våren är här nu också,trots bakslaget med snö igår. Krokusarna blommar ute i trädgården och solen skiner.
Humöret känns genast bättre när solen skiner. Jag undrar om det är så för alla?Även de som bor i land med fler soltimmar än molntimmar?Eller är det endast så för oss som bor i länder med ofast pissväder?

Jag tror jag drabats av någon form av vårdepression. Eller jag skulle inte vilja kalla det för depression heller direkt men något har jag drabbats av iallafall. Men vad jag ska kalla det för vet jag inte. Det är något som drar och sliter i mitt inre och i min själ. Jag har kommit till den biten av period igen där jag inte kan svara på varför jag ser sorgsen ut. Jag vet helt enkelt inte vad felet är.

Men som en blixt från klar himmel så slog ett svar ner som en bomb när jag stod i duschen igår morse. Jag kom på svaret i ett beteendemönster hos mig själv. Jag är en sökare med fascination för det omöjliga. Vilket fantastisk känsla att äntligen kunna sätta ord på det. Tjoho!=)

Jag funderar på att skapa idag,känner att min estetiska del av själen brinner just idag. Krypa in i mig själv en stund. Ja det ska jag göra.

TJING!

catched


Jag tänker nu skriva ett par rader om ett par böcker som tilltalar mig mer än mina hittills stora favoriter gjort.
Böckerna heter "Om jag kunde drömma" och "när jag hör din röst". Men majoriteten känner nog igen dom som Twilight och new moon som är orginal titlarna. Jag hade inte läst böckerna innan jag såg filmerna. Vad jag tyckte om filmerna? Jag fulsständigt älskade dom. Vad jag tycker om böckerna? Jag är som besatt!
Jag gillar normalt inte vampyrtema i vare sig filmer eller böcker så trodde innan jag såg filmerna att dem skulle vara usla i mitt tycke men jag föll pladask. Det är något med historierna i filmerna som fångar människor som mig som inte alls gillar temat. Vad det är som gör det kan jag inte sätta fingret på. Jag gissar på kärleken. Men samtidigt så är jag en tjej som avskyr kärleksfilmer och romantiska komedier. Romantik och kärlek på filmduken är inget för mig. Så då kan jag inte sluta undra,vad ser jag i dessa filmer?Varför är jag som förtrollad?
Jag ska berätta om min upplevelse av böckerna. HAr valt att hoppa över min upplevelse om filmerna för dom är ingenting om man ska jämföra vad som hände när jag började läsa "om jag kunde drömma".
I samma stund som jag läste första raderna så kändes det som att jag sögs fast i boken. Jag vet att jag låter som nutcase nu men så var det. Jag som avskyr att visa känslor på offentliga platser och som sällan berörs på djupet av saker som jag vet är film och inte hänt i verkligheten har under hela förra veckan och denna veckan suttit på buss och tunnelbana med ett brett fån leende och varvat detta med att gråta stora rullande tårar och åh:at och Oh:at mig högt och tydligt. Det är bara so not me. Så ja något hände med mig när jag började läsa.
Jag vill skriva ett par hyllande ord om Stephenie Meyer som skrivit alla fyra böckerna (finns ju två till som jag inte tänker dyka ner i än) hon är numer en av mina topp favoriter inom kategorin författare.
Hon lyckas med det mesta i böckerna. Hennes sätt att skriva gör så att man är i Forks,man går på Forks high school,man känner stormande glädje och djup sorg med karaktärerna och framför allt:man upplever den otoligt intensiva kärleken. Och det stora pluset med Mrs Meyers sätt att skriva är att hon aldrig tappar den röda tråden så att det blir rörigt. Hon är en lysande författare.
Jag vill härmed rekommendera er som inte läst böckerna att läsa dom och till er som mot förmodan inte sett filmerna:se dom!

Kan ju inte avsluta detta inlägg utan bilder på dessa vackra karaktärer ur dessa vackra filmer så här kommer dom...