weekend

Hellu
Tagit "ledigt" idag för att istället plugga. ÄR lugnt på praktiken på fredagar vilket innebär inte¨så mycket att göra så då är jag hellre hemma idag och arbetar med kompendiet som min otroligt snälla lärare satt ihop åt mig.
Hela underbar lärare vi har,ska tillomed få extra lektion på måndag i det jag missat. Obetald övertid för honom dessutom. Han brinner för sitt yrke och det märks.
Jag är enormt tacksam.

I eftermiddag åker vi till V-ås. Men stannar bara tills imorgon då vi inte har någon kattvakt från o med imorgon kväll. Missar Suzans middag vilket är trist,känner att jag har ju energin att gå på den nu. Men pengarna måste gå till julklappar och annat så kan inte ta tåget hem ensam på söndag heller sen måste jag plugga hela söndagen så måste iaf hem.
Hopaps att de får trevligt ändå.

Adventspyntade igår och idag ska julgardinerna upp också innan vi åker. Resten av det juliga åker upp 21 december. Förutom min Lucia docka som ska fram till Lucia.
Älskar att adventspynta,helt underbart mysigt det blir. Åker det upp nån stake hos dig Mikkiz?:)

Måste packa också. Blir mycket packning trots att man bara ska vara borta ett dygn. Blir så med miniatyrer. =)

Nej nu ska jag läsa kompendiet och sen stryka gardiner..det måste vara den tråkigaste hushållssysslan,stryka.

Ja just ja,mamma och Thomas vet inte att vi kommer,en överasskning som jag tror blir uppskattad. Blir kul att se minen på dom. Höll dock på att göra bort mig i luren igår då jag nästan sa att vi ringer innan vi åker.
=)

TJING!

....

Min morbror var en av två som jagade inbrottstjuven i Tillberga igår kväll. Han tog med sig hunden och basebollträt och drog efter.

http://vlt.se/nyheter/brottolyckor/1.651887-inbrottstjuv-greps-pa-bar-garning (syns längst till vänster på bilden)

Stackars min lilla kusin,hon blev jätteledsen och rädd.


omotiverad

hej hopp
Sitter vid frukost bordet med rap das armas på högsta volym i hopp om att komma igång med dagens skörd av vad som skall utföras.
Var i skolan i går för första gången på länge. Hade ått två nya lärare. Den ena Peter var grymt bra. Han kunde ge konkreta svar,han var rejäl och brann för sitt yrke. Andreas vår gamla lärare var alldeles för mjuk,gav ett skrämt intryck och kunde aldrig svara på ett konrket sätt. Synd för i övrigt var han bra. Den andre läraren vi hade igår var Dan,kallskänksläraren. Förstod inte varför kallskänksläraren var i bageriet men det var helt okej. Kinda cute är han också hehe. Har insett att denna bransh är väldigt mansdominerad. Det trodde jag inte innan jag började utbildningen. PÅ min praktikplats jobbar det två tjejer av typ 15 anställda. Inte för att det görmig något,jag fungerar bättre ihop med killar men dom får gärna vara lite mer muntra och mer samarbetsvilliga än dom jag hitills mött. det ska det bli ändring på om jag så ska behöva ryta i så det rungar över betonggolven.
Var kul i skolan igår iaf. Rörigt för vi var för många på för liten yta men ändå kul. Fick hjälp direkt men vad jag behöver ta igen från skukdomstiden så känns skitbra. KOmmer bli tunga veckor fram till lovet men det ska man väl klara.
Imorgon är det dags för praktik igen,känns lagom omotiverat. Hoppas på ändring och bättre upplägg.

För övrigt tummen ner för culinar AB(min skola),struligare och rörigare skola får man leta efter. Trist.

Idag är jag ledig. Sov lite för länge än planerat men är uppe nu och igång. Ska ägna mig åt att fixa ett par julklappar med hjälp av nätet idag. Sen ska jag träna och fixa lite annat som ska göras. Sen ska jag hämta pluppe på dagis. =)

I helgen blire nog V-ås. I truly hope so...

TJING!!

tjohej

God morgon. eller God lunch snarare. Sitter här i nattlinne och kaotiskt hår och ska snart bege mig in i duschen. Killarna är inte hemma så nu spelas min happy låt på högsta volym,rap das armas sååååå dålig så den blir bra.
Blir glad av den iaf och dansdemonen i mig flyger fram på nolltid.

Ska åka och hämta lillemans hylla om 1½ timme så borde verkligen nege mig in i duschen men känner att jag vill sitta här lite till. Haft en bra helg. Igår var vi hos Britta och åt och sen vidare ut till ikea där vi shoppade lite stuff.
Eva följde med också. Nathanael fick varmkorv till hans stora lycka (han älskar det) och han tryckte i sig två stycken utan problem=)
Igår kväll tog vi det lugnt,tittade på tv,mös och tände massa ljus. avslutade med lite 2½men och arkiv x. Nice nice.

I fredags blev det thaimat och sista halvan av idol. Marcus spelade tvspel sen och jag sov störtskönt och galet djupt i soffan. Drömde jätteroligt och kände mig glad när jag vaknade.

funderar på V-ås nästa helg. Suzan har födelsedagsfest då,får se om man orkar gå. Orken är inte direkt på topp efter all sjukdom. Och när man inte orkar så känner man sig inte direkt social heller.
Vi får se hur det blir. V-ås blir det nog iaf.

Skulle vilja träffa D också. Skulle vara underbart. Men känns som att det kommer att få vänta ett tag till.


Skolan imorgon och ge järnet på okänt vatten. Hoppas på att få hemtentan av snigeln Andreas (min lärare). Vill ha allt gjort innan lovet. Sen praktik ons,tors och fred. Känns si så där.Hoppas på gladare miner och mindre strul.

Kan skriva under på en sak: Bagare är inga muntergökar precis. Såg inte en enda person skratta under mina tre dar på vivels. Och in kommer jag och skämtar och ler med hela ansiktet. Dom undrade nog vad jag var för ufo. haha =)


have a nice weekend

Good morning

sitter vid frukostbordet och filosoferar. Eller ja nåt liknande iallafall. Kollat runt efter tometedräkt till lilleman på nätet. Fick beslutsångest om man ska variera och låta han vara pepparkaksgubbe i år,de dräkterna är såååå söta.
Jag vet inte. Måste rådfråga med min bättre hälft.

Ska bege mig till Kista snart. har lite att uträtta där. Och vet ni vad?Imorgon får vi Nathanaels nya hylla. Wiihoo.
Nu gäller det bara att få ut den gamla på blocket.
Kommer bli så bra.

Något som gör mig lycklig just nu är vetskapen om att det snart är dags att adventspynta. Jag älskar det. Det är så mysigt och jag har min lilla tradititon varje år,min egna lilla ritual under pyntandet.

Ska förmodligen på bio i helgen. Ska se new moon. Tror den är kalas. Sen blir det hockey på söndag. fotbollslaget kommer dit också och ska firas av ytterligare en gång för guldet.
Blir nog en bra söndag.

I eftermiddag har jag en del att göra här hemma. Så det är full fart hela dagen.

TJING!

=)

Jag har kommit på en del julklappar idag och jag behövde inte ens klura! Nätet kan vara fantastiskt.


TJING!

...



Je lutte Je gagne

<3


En bild tagen på tunnelbanan av Mikkiz föreställande mig och Marcus.

tydligen så är jag lik min kära mamma på denna bild då lilleman säger att mormor är på bilden..hmm..
Jag gillar suddugheten i denna bild,tycker den är ball..

i hopens virvel..

god kväller!

Mår bättre men är hemma veckan ut för att minimera risken för att sjukna om för 4e gången.

Har suttit och fixat med lillemans dagiskort som har kommit. Ramat in och donat. Ska scanna in och göra ännu flera kopior som man kan ge bort till tjocka släkten.

Börjat kika runt efter lite juklappar. Har redan kommit på en grej till mamma som jag vet att hon både vill ha och behöver. Och Elin är klar. Men resten? I have no idea.

Måste alla i just min familj vara så svåra att komma på till? Svårast är Marcus. Han vill aldrig ha nåt och vill han ha något för omväxlings skull så köper han det själv då han vill ha det. Jag har lyckats springa in i grejer genom åren som blivit lyckade så jag hoppas att jag gö det i år igen.
Den lättaste av dom runt mig är Mikkiz och då är hon ändå rätt svår men hon önskar sig saker iaf plus att jag vet vad hon gillar och att hon är tjej som gillar smink vilket är den lättaste utvägen till en tjej. Men nu insåg jag precis att jag redan är klar med hennes klappar också.
Ja jag vet inte..jag får klura mig blå. Lilleman också,hade ju världens problem att önska saker åt honom när han fyllde o nu ska man komma på julklappstips också. Nackdelen med få barn nära julen.

Nog om jul..

Imorgon förmiddag ska jag läsa ett par timmar. Koppla bort alla tankar och bara läsa i min ensamhet. Sedan ta tag i lite grejor. Blir förhoppningsvis en bra dag. Better days to come? I relly need it for sure.

Känns som att tiden är knapp hela tiden och saker jag vill göra hopar sig. Saker jag måste göra hopar sig. Julovet du är såååå efterlängtat.

Nu kom jag på att det börjar bli dags att fota årets julkort också vilket innebär att jag måste jaga efter en tometedräkt till lilleman för julkort/Luciattåg. Förra årets hade blivit för liten.

Som sagt..det hopar sig..och det bara ett litet grus på toppen av berget..

Longing for christmas..longing for paris...


TJING!

sick all over again.

Hej hopp.
LÅngt uppehåll,haft mycket att göra.
Praktiserade ons-fre vilket tog halvt livet av mig. Vilket stress jobb. Jag var så uppe i varv när jag kom hem så att det tog timmar innan jag kunde varva ner. Och när jag väl kom ner i varv så krashade jag och somnade i soffan varje kväll. Inte så trevligt kanske men jag var helt död. Och träningsvärk hade jag också. En av killarna som jag är med därborta berättade att han tappat 35 kilo sedan han började där för 1 år sedan,låter lovande.

Hade mamma och Thomas här från lördag till söndag. Dom hade inte träffat Nathanael sedan kalaset så de tyckte att det var på tiden. Har ju inte blivit av att ses pga min svininfluensa bland annat. Var skönt att ha dom här.

Idag har jag missat skolan igen för att GUESS WHAT? Jag fick magsjuka igår=( Oturen verkar aldrig gå över!
Började känna mig trött och apatisk vid 15 tiden och började må illa vid 17 tiden. En timme senare var jag helt sänkt i magsjuka. Jätteroligt eller inte.

Idag har jag legat i sängen hela dagen och Marcus har också varit hemma för att han är förkyld och har ont i munnen. Typ 3e gången han är sjuk sedan vi lärde känna varandra för 6 år sedan.

Nathanael har dubbelsidig öroninflammation igen men han äter antibiotika och mår bra så han har gått på dagis idag. Han var ju hemma och var sjuk hela förra veckan så det var verkligen poppis att gå på dagis. Han kom hem sprallig och lycklig.

Imorgon är jag ledig och ska vila så mycket det går. Vill kunna gå till praktken på onsdag.

Nog om det..

Är sörjande nu. Sörjer intervjun jag läste i aftonbladet med Nicke Borg om att Byb ska lägga av på obestämd tid. Är dock lite nyfiken på vad Nicke ska göra för solo projekt. Kan bli hett.

Nej nu ska jag umgås med familjen,snart dags att natta lilleman sen blir det vila i soffan hela kvällen och se film och californication. Bara ÄLSKAR den serien. Bästa serien någonsin. Nr 2 är two and a half men..också sååååå bra.

TJING!

back to reality

Imorgon ska jag återgå till verkligheten. Tänker lämna min sjukdomsbubbla och bege mig iväg för praktisk start.
Är inte helt okej och har inte fått "klartecken" från läkaren som skulle ha ringt igår men aldrig gjorde det. Jag tänker ge mig ut ändå för nu orkar jag inte med detta längre.
Jag vet dock att jag kommer vara skapligt slut imorgon kväll. HAr ju legat i sängen i 16 dagar..
Ska bli spännande att komma iväg,börjar bli lite nervig nu också. Hoppas att jag inte börjar svamla och så som jag brukar när jag blir nervös.

More info to come..

TJING!

så var det dags igen..

Fortfarande inte frisk. Har fortfarande ont i halsen,trött i kroppen och så den jäkla hostan. Febern kommer och går också. Värsta är att Nathanael nu förmodligen fått denna vidriga influensa också. Han hade 40 graders feber när han kom hem från dagis igår. Han har varit jättedålig hela natten och dagen. Ligger apatisk i sängen och tittar på Pippi LÅngstrump och Händige Manny. Det gör ont i hjärtat att han fått denna skit. Jag vet ju hur sjuk jag varit och hur länge jag varit sjuk (14 dar imorgon). Vi ska hålla nogrann uppsikt över honom eftersom han är i den åldersgrupp där flest har dött av denna sjukdom. Fullt friska har ju nu börjat dö så nu är det inte redan sjuka som dör enbart. Läskigt.
Nu påstår jag inte att min son kommer att dö men risken finns enligt experterna så därav den nogranna kollen.

Eländet verkar aldrig vilja ta slut. När ska vi få njuta bara?

I wonder..

sadness

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6075169.ab

fragile mind

Usch jag är hysteriskt labil i skallen just nu. Eller labil är jag väl alltid men nu är det värre än normalt. Varför? Förmodligen för att jag är hemma och är sjukskriven och har all tid i världen till att tänka,känna efter och tvivla.
Idag har jag tänkt,känt efter och tvivlat. Not good.

Jag har tänkt mycket på Västerås dom här dagarna. Jag tänker ofta på Västerås men extra mycket senaste dagarna. Jag tvekade aldrig att flytta hit. Alla säger att Jocke är den impulsiva av oss två syskon och att jag är den mer genomtänkta typen. true. Jämfört med honom så är jag jäkligt genomtänkt men not always. Jag har kastat mig huvudstupa in i t.ex alla mina flyttar utan att tänka. SOm Färgelanda t.ex. Plötsligt var jag där och satt där och undrade hur sjutton jag hamnade där. Jag har inte tänkt så om min flytt till sthlm. In fact så har allt bara rullat på och bakdörren har varit stängd. Jag ångrar inte att jag flyttade hit absolut inte för hade jag bott kvar i V-ås så hade jag gått under i min egen ångest. Men det som slår mig nu är var min syn på alla möjligheter ett sätt att fly?Flydde jag? Och vad flydde jag då egentligen ifrån? Staden i sig? Minnena? Spökena? Eller mitt förgörande tänkande och agerande? Såg jag jobbet som jag fick som min nyckel ut?Såg jag redan då att Marcus skulle bli tryggheten som jag behövde och alltid behövt?
Stora frågor,stora funderingar.

Jag saknar nog inte Västerås som stad. Det jag saknar är nog de glada dagar jag haft där och främst så saknar jag min familj och mina vänner. Det är inte nåt fel på mina vänner här,men dom är bara inte mina vänner som jag har där som känner de flesta av mina sidor. Mina plus och mina minus.

Trots att jag lärt känna en  hel del folk här så känner jag mig på något sätt ensam när jag är med dom trots att vi har trevligt och roligt. Det är som ett tomrum som inte får tillfredställelse. Det är som en vägg i vägen som gör att jag inte kan visa min skepnad fullt ut. Låter inte klokt jag vet.

Känns som att jag hade chansen till ett matchande umgänge i V-ås som jag kastade bort,som jag inte orkade med då och där i min ångest. Några av dom finns fortfarande kvar som nätvänner vilket jag är glad över men samtidigt så är jag ledsen över att jag inte tog chansen då för jag känner att dessa personer är karaktärer som kan vara vänner för livet. Jag hoppas att jag får mer tid till våren att åka och hälsa på i Västerås och ta upp kontakten med några av dessa igen samt träffa mina vänner och familj mer. Är även en annan grej som jag planerat att göra länge som hag hoppas att jag hinner göra i V-ås till våren.

Nog om det..

Siktar på att komma iväg till skolan nästa vecka. ÄR trött på det här nu så om jag ställer in tanken på att bli frisk så går det kanske snabbare. Ringde till praktiken och sa att jag kommer på onsdag som det ser ut nu. Nu jävlar vill jag ut och visa revanch.

Je lutte, je gagne!

matteläxa nu..och mindre tankeverksamhet..







when you feel,feel 100%

Var hos läkaren igår och tog massa prover eftersom jag fortfarande är sjuk. Jag har nu garanterat svin influensan och blev sjukskriven ytterligare en vecka =(
Idag har jag iallafall orkat vara uppe en kortare stund. Känner mig inte lika trött och hängig psykiskt heller så har orkat mig på att läsa lite och se film. Marcus är en klippa än som sköter allt,fick dock göra lite smpstädning av detaljer som han missat kille som han är. Fick mycket stark hostmedicin utskriven och så ska jag få ögondroppar för ögonen.

Tittade på filmen paranormal activity häromkvällen. Alla som jag hört har sett den har tokhyllat den och blivit rädda. Jag hade stora förväntningar efter det men blev besviken. Filmen var filmad som en dokumentär och enligt filmens skapare så är det en sann historia. Jag hade väntat mig mer övernaturligt.Filmen var långseg och tafatt. Men visst var det lite läskigt när det väl hände nåt. Kolla själva så får ni se..

Börjar bli trött på att vara sjuk nu. Vill bli frisk och fortsätta med skolan. Har ju tappat en del motivation och drivanda när det gäller skolan men nu när jag varit sjuk så har jag insett att det är viktigare än någonsin att jag fortsätter fram till maj.

Har ägnat mig åt att läsa gamla dagböcker i brist på annat. Det blev en resa det. Otroligt hur mycket man kan glömma på inte allt för lång tid. Ur texten kom glädje,sorg,ångest,tokerier,tankar,roliga minnen,kärlek.Tonårslivet och dess tankar.
Kom till en sida och satte nyponsoppan i halsen.Låt säga som så att jag var inte blyg eller pryd när det gällde att uttrycka mina känslor och upplevelser. Jag har med andra ord alltid varit modig. Och det slog mig att jag har alltid känt mycket om allt. Jag har alltid varit full av känslor. Det är nåt jag är stolt över.
Det var en rolig läsning anyway trots mina uttryck som fick mig vilja rodna.

Nu ska jag vila lite innan killarna kommer hem.

 

Tjing!


kom igen nu gnaget

det ser inte bra ut men än är det inte försent. En halvvlek kvar. Jag säger som Marcus brukar säga: Framåt mina svartgula arméer.


when years passes by memories passes with them..

"Vi åldras och åldras med gör inget utav våra liv"

"Imorgon ska vi hämnas på alla idioter,imorgon är dagen vår!"

"Klassen sjöng för mig på musiklektionen,vadå mesigt!"

"Jag och Micaela skolkade idag"

"Klippte mig i Köping,Linda hade söta kaniner"

"Vi kissade utanför fängelset med killar runt hörnet som skulle varit ruskigt snygga fångar"

"W var på gården och jag är kanske kär.Om jag inte är det undrar om jag kommer att bli det?"

"Han dog och då grät vi"

"Patric är här med sin kompis Tobbe som är rätt söt men äckligt kaxig. Dom har lite sjuka sidor"

"Micas mössa är fortfarande full"

"Jag vänder mig om och vrålar jävla fittor"

"Micaela såg en jönglör som hon tyckte var fin"

"W följde efter alldeles för sig själv,varför gör han så?"

"Micaela och BoBo brottades och välte ett bord"

"E bad om ursäkt och var trevlig efter att W skällt ut henne för sitt beteende"

"Therese hade skvallrat och jag erkände halvt"

"Jag vill se B-rok in his paradise om du förstår vad jag menar?"

"Han ville komma hem till mig men jag bestämde att vi istället skulle ses på gården imorgon"

"Han ropade att jag skulle komma men jag gick ej dit"

"Fredrik var på gården ikväll,han äcklar mig ibland. Han verkar inte vara som man ska"

"Mica ropade sexyboy efter Åberg ikväll"

"Vi skrattade och blev nog impade av BoBo som fejkade onani med ljusstaken i cafeterian"

"Jag bestämde mig där och då,jag ska göra allt för att få honom"


-Citat tagna ur dagbok årgång 1998. Vi var 14 år och vi ägde och regerade.