vad att bära?

Det här med barnkläder finns det ju många debatter om. Vad ska barn ha? Vilket märke är bra? Är dyrast alltid bäst i kvalitet? Hur bra är ekologiska kläder? osv osv.

Jag är ganska trött på just debatter om ämnet. Herregud titta på hur klädfixeringen ser ut i vuxenlivet. Det är inte klokt. Är det då klokt att det ska vara inne och ute med vissa färger och plagg hos barn? Nej det tycker jag verkligen inte.

Jag går efter vad jag tycker är snyggt och praktiskt. Jag handlar mest på Lindex (då främst Bamse som är favoriten hos N), polarn och pyret, cubus och villervalla. Sen handlar jag naturligtvis andra märken med men det är där jag handlar mest. Lindex kläder är prisvärda och bra. Polarn och villervalla är ju dyrare men deras kvalitet är suverän samt att jag älskar deras lite udda kläder. Pops randiga kollektion är ju en klassiker dessutom.
Cubus har en uppsjö av härliga plagg i alla möjliga härliga färger och till ett bra pris. Kvaliteten är helt okej.

Jag blandar dyrt och billigt och jag går efter vad som är fint och praktiskt och nu senaste tiden har jag lyssnat efter Nathanels önskemål också.

Det ska inte finnas nåt ute och inne och klädfixering till barn tycker jag. Det kommer iaf sen i mängder så som vårat samhälle är format.



detta är ett litet urval av dagiskläder som jag använder på min grabb.
från cubus, pop, pop, lindex, lindex, pop, lindex, lindex.




harmoniskt

Har haft en sån där löjligt harmonisk och skön söndag.

Killarna åkte snowracer i racegropen i förmiddags. Jag var hemma och söndagspulade hemma medan jag sneglade på första åken i slalom världscupen.

Åkte och åt hos Britta och tittade på åk 2 i slalomen.

Åkte hem och Nathanaels bästis Emil och pappa Johan kom över i ett par timmar.Ungarna lekte och vi pratade mest om Gambia som de varit i i en månad. Emils mamma är från Gambia och hans pappa driver ett projekt där så han hade mycket skoj och intressant att berätta.

Nathanael som slocknade tidigt igår efter persen på akuten vaknade tidigt imorse men han har härdat på med full växel hela dagen ändå. Strongt jobbat.

Men efter Emil gått hem så vaxlades det ner och middag intogs framför tvn till Rädda Willy 2. Avrundade med vanliga kvällstv Chuggington och special agent OSO på disney junior.

Nu sover han som en stock och vi har ätit en lugn middag och bara myst.

Det blir snart lite tv och film och jag ska faktiskt läsa lite. Skönt.

Imorgon vankas morgonpromenad, jobbsök och planering inför veckan.

Btw. kollade på filmen paranormal activity 3 igår och hujeda mig. Jag blir sällan rädd under tiden jag ser en film, blir jag rädd så blir jag det efteråt då jag nojjar mig och ser saker överallt men denna film var verkligen äcklig. Varför ska det alltid vara barn,speglar eller förrådsskrymslen med i skräckfilmer? Läskigt. Och varför ska folk i filmer alltid ha överdimensionella hus,rena slotten på 4 pers? Hua..

TJING!

akuten




Lördagen blev inte direkt vad vi planerat. Lilleman fick akut ont i magen imorse så det blev att spendera ett antal timmar på astrid lindgrens barnakut.
De trodde att det var tarmarna som krånglade så det blev ett lavemang och reglerande medecin.
Nu mår han bättre men han är bra trött efter en rätt så jobbig process på sjukhuset.
Det blev en bil och 2 st nya chuggington filmer för att han varit så superduktig idag.
Filmerna kollas det på nu så nu är det lördagstakt här hemma. Lugnt och skönt.

Eva blev utskriven idag också så vi körde hem henne med och hjälpte henne att handla.

Nästa helg ska lilleman vara hos mina päron i Västerås. Vi ska gå på bio, rockbowla och bara vara barnlediga. Äta gott ska vi göra också. Härligt.
Helgen efter det blir det födelsedagsfika i Västerås, födelsedagsbarnet det är ju jag!
Hua 28 år, kan det verkligen stämma?

HAr önskat mig ny inredning til hallen bland annat.

Igår kväll blev det aldig nån film. Det blev nyaste Vampire avsnittet, gossip girl avsnittet och jag tittade även på Glee en stund. Avslutade med underbara The big bang theory. Så himla bra.

Funderar på om man ska kika på nåt ikväll. Man är rätt trött efter denna dag så får bli något med drag i. Kanske paranormal activity 3? Vi får se.

Imorgon ska vi titt Britta och äta och sen ska Nathanael leka med bästis Emil.

TJING!






Filmtips

Såg filmen Jag saknar dig jag saknar dig häromkvällen.

En svensk riktigt bra film om två tvillingar och den ena tvillingens kamp efter att systern dör.
Fantastiskt skådespel och underbart soundtrack av gruppen Ailucrash.



nytt avsnitt av Vampire diaries blir det idag. Sweeeeet!


Äntligen helg

Äntligen har vi tagit helg. Ska ha en lugn helg och bara vara. Ut och promenera imorgon hela familjen och så har Nathanaels bästis Emil kommit hem efter en månad i Gambia så ska kolla om de ska leka nåt i helgen, kanske förbi något lekland? Vi får se.

Veterinärbesöket med Lukas gick bra idag. Han var så duktig. Han fick en 20 dagars kortison/antibiotika kur och ett återbesök den 2/2. Vecka 6 ska han träffa en hudläkare också. Stackars krake vad han får fara dit hela tiden men huvudsaken han blir bra snart.

Blir fredagsmys ikväll med god och nyttig mat och lite film. Har storstädat hela huset idag så är helt slut.

Hoppas alla får en trevlig helg.

TJING

Du skulle bara våga lämna mig...

And here we go again. Problem med Lukas (katten) och nu på en ny nivå. Hans tidigare problem på magen och benen är helt friskt och fint men har nu flyttat upp till halsen och hakan. Inte bra. Det är värre än någonsin och senaste 5 dagarna har även allmäntillsåndet förändrats. Det har inte varit påverkat förut så nu är jag orolig.
Han gömmer sig, sover hela dagarna (på gömd plats), äter dåligt och kommer inte till Marcus längre vilket han gjort varje dag sedan stenåldern typ. Fattar ingenting. Lukas är en normalt vaken katt som äter bra och är vaken hela dagarna och ska ha uppmärksamhet och bästa han vet är husse. Inget av det där har funnit sedan en vecka tillbaka så något är fel. Har det med halsproblemet att göra eller är det nåt annat? jag vet inte.
 
Veternären imorgon förmiddag för BIOPSI PROVER! Min underbara fina katt kan tydligen vara drabbad av cancer! Detta var något min mamma googlade om och myclket stämde in men jag tog inte så allvarligt på det för kan ju vara så mycket annat med men när sköterskan i telefonen prataade om biopsiprover och möjlig cancer så ville jag bara skrika åt henne: min katt har inte cancer, han är allergisk. Fatta!.
Det gjorde jag inte, istället tog jag tacksamt emot den snabba tiden vi fick och lade på luren med ångest och krossat hjärta. Visst det är inte säkert att Lukas har cancer men han är ändå sjuk och det knäcker mig.
Det som knäcker mig mest är att han är sjuk så klart men också att risken finns att han ska lämna oss precis som sin syster Skrubbis, alldeles för tidigt. Ska jag behöva mista två av mina <3 inom loppet av 4 månader? Är det rättvist? Och inte ens få något vettigt svar på vad det varit för fel på någon av dom? Nej jag vägrar!

Du skulle bara våga lämna mig.......


Zlatan

Snart har jag lyssnat klart på boken "Jag är Zlatan" som Marcus pillat in i min nya lilla underbara musikspelare som jag fick i julklapp.
Så Zlatan och jag har "hängt" på mina morgonpromenader om mornarna och det har varit trevligt.
ÄR positivt överraskad av boken, trodde att det skulle vara betydligt mer fotbollstermer och skit i den för hey killen är ju faktiskt en av Europas bästa fotbollsspelare så vore ju inte konstigt om det varit det men icke.

Killen må vara kaxig, arrogant och en aning självgod och irriterande med sitt prat om sig själv i 3e person men vilken jäkla livshistoria han har att bjuda på. Jag gillar boken och jag jag gillar Zlatan lite mer efter boken faktiskt. Inte för att jag är vare sig intresserad av fotboll (AIK och landslaget i så fall) och inte för att jag någonsin varit ett fan av Zlatan och är inte det nu heller men killen är duktig på det han gör och levererar en bra bok så cred till Zlatan för att han är fantastisk på det han gör.

Läs boken om ni gillar intressanta livsöden.





måndag

hej hopp

så var det måndag igen.

hunnit med kall och härlig morgonpromenad tidigt imorse, frukost, lite städning, fixat naglarna och tvättat.

Kikat runt lite på hus och lägenheter. Vi har inga planer på att flytta men vi kikar lite "utifall att" hehe.

Vi trivs här så det är inte det, men ibland känns det som att man vill dra sig vidare.

Hittat massa fint så klart men det mesta är dyrt.
Såg på aftonbladet att Eric Saades lägenhet var till salu, nyfiken som jag är så gick jag in och kikade när jag ändå var inne på hemnet.

Här är den: http://www2.bjurfors.se/Bostad/Stockholm/Stockholm/Birkastan---Rorstrandsgatan-33a/

Inte vidare mysig om jag får säga min mening. Resten av dagen består av jobbsök och lite sy arbete. Hämtning på dagis och matlagning.

Ska fixa mig en stor kopp kaffe och lite lunch nu, tröttheten hänger över mig. Uscha.

TJING!

fredag den 13e

Hej där´Fredag och snart helg. Dessutom fredag den 13e, nån som är nervig?
Jag är inte så djupt skrockfull men why push the luck liksom?

Min svärmor körde sin fredag den 13e igår då hon snubblade och bröt armen hemma. Marcus satt på akuten med henne hela kvällen. USch sånt är inte skoj, tar ju skitlång tid innan det blir bra.

Idag har jag rosslat ( ja jag har fått en förkylningsansträngning i luftvägarna) och storstädat hela kåken. Helt slut men vila? Nej. Snart ska jag ner och hämta lilleman och sen ner och hämta ut paket på affären.

Det blir en lugn kväll.

Imorgon blir det uteaktivitet, antingen pulka (om snön ligger kvar) eller skridskoåkning. Får se vad det blir, lilleman lär bli glad vilket som. Sen storhandling. Puh jag blir trött av att bara tänka på det.

Ikväll blir det att se nyaste avsnittet av vampire diaries. Wiiihoo. Så som det slutade sist så kan jag knappt bärga mig.
Slutet på förra avsnittet var väl bara för bra, ni som sett det fattar nog vad jag pratar om. Klippet finns uppe på tuben nu för er som vill vältra er i scenen så som jag gjort idag. Fniss.

Nehe på med termokläderna och iväg.

TJING!

komma i form

Här hemma är det komma i form och bygga kondis som gäller.
Nej ingen bantning eller nej inte helelr några dieter eller konstigheter. Bara sunt förnuft och ett jävlar anamma räcker. Dragit ner på bröd, vilket är min passion. Jag älskar smörgåsar med många görnsaker och god ost på och jag älskar kex. Tänker inte ta bort brödet helt, bara reducera till kanske ett par smörgåsar i veckan och inte varje dag och inget vitt bröd bara grovt bröd. Jag älskar hårda bröd, sånt är väl ganska ok eller? Hårt bröd med massa tomat på, mums!

Har ju ett perfekt utformat träningsprogram framtaget men inget gummiband än så måste skaffa det för att kunna utföra hela passen. I morse tog jag en lång morgonpromenad efter att jag lämnat på dagis, superskönt.
Ikväll blir det 30 min cykel.

Imorgon ett GROTMT-pass. Jag LÄR ha träningsvärk big time efter det för har inte kört det på 2 månader nu. Puh.
VIll tillägga att jag inte satsar på beach 2012 eller har lagt ett nyårslöfte som alla andra. Detta gör jag inom min resa till att må bättre. Helt för mig själv och min egen självkänsla och välmående.

Nehe lunch dags, nudelsoppa idag. Yummie.

Vad tycker ni om Olga Rönnberg? Jag kikar på hennes blogg då och då. Hon har många bra tips för personer som mig som vill bli av med gravidkilon som satt sig fast eller bara vill bygga upp en bra grund med bra hållning och kondition.

Kolla här hos henne: http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/



perfect stranger

Såg filmen  perfect stranger igår kväll. Jag hade inga höga förhoppningar men ack så fel man kan ha. Filmen var riktigt bra och så var slutet inte alls förutsägbart. Lovely!

Se den, Halle Berry är grym!




såg även nya avsnittet av vampire diaries. Först var jag irriterad då jag inte tyckte avsnittet tog nån fart men slutet tog mig med storm, studsade i soffan av harmoni. <3



godkväll

något härig eftermiddag med en lilleman som hade överskottsenergi till tusen av att ha varit inne hela dagen så vi trotsade febern och gick ut ändå en stund. skönt ute, inte alls kallt trots att det var minusgrader.

har storstädat hela huset idag, tvättat, tömt diskmaskinen och gjort rent ugnen. Helt slut nu.
När mamma och Thomas kommer så ska jag och Marcus rensa klädkammaren i hallen, klädkammaren som vi använder till "alltiallo" rum. Hua. Hur mycket grejer som helst därinne.

Marcus känner sig lite hängig ikväll så lutar åt att jag väljer en film eftersom han ändå kommer somna säkert. Vad ska man välja mån tro?

Köpt mig en tokfin coco chanel inspirerad kofta som kommer på måndag, super!

Nehe trevlig trettondagsafton på er därute.

Fan, missade jag 13 dags revyn nu eller är den imorgon? Älskar Eva Rydberg!

TJING!

städ och sjukstuga

Idag kör vi städ och sjukstuga här hemma.
Lilleman är förkyld och har feber och har efter 4 veckor fortfarande en otäck hosta. Men nya hostmedecinen är super!

Marcus jobbar halvdag idag eftersom det är röddag imorgon, tacksamt. Ska handla lite och bara vara.

Imorgon ska vi till Britta och äta en sväng sen kommer mina päron och stannar hela helgen. Ska bli trevligt.
Lilleman är överlycklig att mormor och morfar ska komma också, glatt barn= glad mamma.

Satt och fixade mina naglar igår kväll. Mina nyårsnaglar kändes inte så aktuella längre. Använde ett nytt lack som jag fick av Mikkiz i julklapp. Ett supertufft mörkgrått nästan svart. Inte alls jag egentligen därför valde jag den. Toppade med glittrigt disco lack. Så coolt blev det, super nöjd.

Nu ska jag dricka kaffe och moppa golv.

Btw JAG ÄLSKAR min nya tassimo maskin som jag fick i julklapp. har hunnit använda den 2 gånger. Mums!

TJUNG!




softdag med lite läkarbesök

Idag har vi haft en superskön hemmadag. Nathanael har varit lite mosig så har mest velat ligga och titta på tv.
Har avverkat Musses clubhus, Rädda willy, spöket laban och bamse idag. Skön hemma fixardag.
Var till läkaren på eftermiddagen. Jag fick pencillin mot min infektion och lilleman fick hostmedecin mot sin hosta som är inne på fjärde veckan. Super, nu mår vi snart topp.

Imorgon sticker vi till Solna C en sväng. Måste handla lite på panduro samt lite annat krafs. Lilleman älskar ju att åka buss så blir en perfekt tripp. Ska äta god lunch där också. Mums!
Ska även städa bort julen för denna säsong imorgon. Nya tag.

Nu blir det film.

Såg en ganska bra film igår. Tres pass hette den. Rätt spännande.
Två dagar kvar till premiären av fortsättningen av säsong 3 av Vampire diaries. I cant wait!!!




Nyår

Hade en mycket trevlig nyår.

Var här hemma med familjen och marcus mamma samt Marcus kusin Patrik från Norrland och hans tjej.
Åt smörgås tårta och drack gott. Kusinen och tjejen stack till skansen på kvällskvisten men vi andra stannade hemma. Kikade på tv och åt mera gott.
Tolvslaget väckte vi upp lilleman som vi lovat och stod alla i fönstret och kikade på raketer och rislampor som fyllde himlen. Superskönt att inte vara ute och frysa. Ser perfekt från oss.
Toppen dag och kväll. Var barndlediga på dagen också då lilleman var hos sin farmor så tog ett långt nyårsmineral bad och fixade hår, naglar och smink i lugnan ro och bara njöt av lugnet på årets sista dag. Supermysigt.

Hoppas ni andr fick ett bra avslut och ett riktigt gott 2012 till er alla!!

in nyårs outfit:


2011

Jaha gott folk då var 2012 här med dunder och brak bokstavligen talat.

Tänkte resumera 2011 lite snabbt för att sedan lägga det till det förgångna.

2011 var ett ganska skitår med många motgångar, sorger och negativa upplevelser.

Hela året intensiv pluggade jag som en tok trots att jag var så sliten och trött på att plugga så jag nästan inte stod ut med att vara med mig själv. Men skam den som ger sig. Jag gick fick topp betyg på samtliga kurser jag läste förra året. Så well i slutändan allting gott.

Mycket bråk förra året också. Jag ej skyldig till något av det dock med handen på hjärtat. Jag hade ett "jag talar ut år" och well det kan inte alla ta trots att man gör det snyggt. Jag hann avverka bråk med morbror, bror och mindre diskussioner med två av mina vänner samt ett par släktingar på min pappas sida. Det är lugnt på bråk fronten nu men samma åsikter har jag fortfarande, jag lägger mig inte!
Bråket med min bror tog dock hårdast då det kändes mest kränkande och orättvist än de andra.

Förlusten av min fina tjej Skrubben knäckte mig hårt också. Hela året visste jag innerst inne att hon måste gå men från det till att det faktiskt hände tog 9 månader så det var ett 9 månaders helvete som sedan fortsatte och bitvis finns med än då jag fortfarande drabbas av kraftiga sorgattacker till och från. Hon är fortfarande inte spridd heller då jag inte kan få för mig att göra det. När ska man nånsin bli redo för en sån sak? Det händer nog inte att man blir. Hela klart årets värsta händelse. Det tog mig hårt.

Diverse depressioner och ångest har jag haft under året också. Över både det ena och andra. Mycket av det har jag nu börjat bena i då jag ska gå på kbt behandling under våren. Men det har varit ett tungt år invändigt. Tur att man har en underbar familj som alltid finns det plus vänner och bekanta som skickar uppmuntrande ord och små hjärtan på tex facebook.

Ekonmin har inte heller varit bra under året då den inte är det när man pluggar. Inte mycket att göra åt dock. Men det tar på en hårt. Pressen att man måste få det at gå ihop.

2011 har inte bara varit skit. Lite kul har man ju haft också. Sommaren var toopen med bra väder och härlig semester men mycket skoj. badade som aldrig förr, har nog aldrig badat så mkt nån sommar som i somras. Underbart. Marcus 30 årsfest var också en höjdpunkt, mycket trevlig dag som det låg mycket jobb bakom men det var värt varenda minut. Cirkusen vi gick på i samband med 30 års fyllandet var också bra, jag är ju dock emot cirkusar personligen men lilleman tyckte det var skoj så då var det värt det.
Alla loppisrundor och antika resor vi gjort under året jag, mamma och Eva har varit superskoj. Fyndat massa fint och fått se så många vackra ställen så det är inte klokt. Vilka paradis det finns. Mycket skoj hade jag och mamma också när vi premiär sålde på täby galopp i höstas också, det gav blodad tand så vi åker dit i vår igen. Fantastiska roliga helger var det. Alla kalas som varit i år, påsk och så nu sist julen. Toppen! Det är mysigt. Älskar mina goa kusiner, tänk vad fina de är. I år fyller min finaste och favorit kusin Rasmus 18 år!!!Hallå??var tog åren vägen?? Mikkiz besök här i höstas var mycket trevligt också, lite kort men mycket hann vi med.
Ja mycket trevligt har det varit 2011 men mestadels skit tyvärr.

Skit att jag inte heller åkt så mkt till v-ås som jag velat och skit att inte folk kunnat ta sig hit mer men det kommer väl. Tacksam att telefon och facebook finns i sådana lägen=)

2012 ska bli förändringarnas år. Jag ska lägga ner mycket tid på att arbeta för en mer harmonisk tillvaro. Jag har mina issues att arbeta med och jag känner mig mer peppad än någonsin att få bort dom. Ska även komma i form kroppsligt denna vår, nu är det hårda tider som väntar. Söka jobb ska jag också göra och har även skrivit in mig på arbetsförmedlingen. Förhoppningsvis får man ett jobb i år, bara det skulle ändra massor för mig på flera oliak plan. Det är aldrig bra att plugga på distans så länge som jag gjort. Just ja, tar ju dessutom "studenten" i år! Hurray!

2 januari 2012 idag, det känns fortfarande bra.

TJING!