sådärja.

Ljuvliga scener att se på sommar OS
Vilka killar. Guld och silver. Bravo. 

Nu längtar jag tills tisdag när Duplantis förhoppningsvis och sannolikt tar guld för Sverige i stavhopp. 

Jag älskar friidrott. Tyckte om att utöva själv som ung men också att följa dessa olika fantastiska kämparsjälar och deras tävlingar. 

Simon Pettersson och Daniel "swedish viking" Ståhl. 



hälsningar från ön

Fick bilder från Öland idag. 
Eller rättare sagt Kalmar och Leos Lekland men också lite blandade bilder från Öland. 
Kul att se vad som händer därnere. 
Min brorson Jamie till vänster, min brorsa Jocke i mitten och min son Nathanael till höger. 

Kan säga att den där vulkanen är inte lätt att ta sig uppför. Lyckades en gång efter mycket möda och besvär. 




rensartagen

Idag har jag slitit ut innehållet i flertalet av köksskåpen som inte innehåller mat. Herregud vad prylar. Ångrade mig halvvägs. Men så skönt. Massa prylar rök som jag aldrig använt eller inte använt på flera år. Sparat lite nostalgiska saker som min gamla mupparna termos och lite av Nathanaels saker ska jag packa i en låda för honom att spara. 
Jag är som ni vet galen i glas och porslin. Det är inte klokt egentligen. Tror ni att jag får nog? Nej.
Fyndade den stora midsommardansen skålen i år på Öland. Har den lilla i arvegods och en på fot som jag köpt på auktion. Så det var tack vare detta inköp som drog igång denna rensning då den stora skålen inte fick plats med övriga "finskålar" ( kan ha ett par stycken för många kanske) men nu så fick den rum
. Nu är hela köksbordet belamrat med prylar som jag  måste packa ner. Men först får det bli lite kaffe. Det var jobbigt det här. 


...

När man bara vill sväva fritt i några minuter. 

Harry Styles- sign of the Times 

I bra lurar eller på hög volym..  sista minuten är magisk. 

drömmar och Gotland

Drömde en dröm i natt som hade en detalj som förvånade mig. Ett riktigt minne. 

En händelse från 2014

I Västerås. 

En person passerar mig och min kompis men missar oss. 
"Var inte det där din ******? 
"Jo"
"Varför sa du inte hej?"
"För att hon är död" 

Märkligt att det var invävt i en dröm om något och några helt andra. Kanske hade med nostalgin som min bästa väns mamma gav mig igår när hon rotat fram en bild på mig i sin mammas dödsbo. En bild tagen på Gotland i 15-16 års åldern. Min bästa väns mormor bodde på Gotland och jag har så många minnen därifrån. Dessa minnen kanske triggade igång andra minnen när jag skrev ett inlägg på Instagram med bilden jag fick igår. Ett inlägg riktat till min bästa vän och känslorna kring allt vi upplevt tillsammans under 32 års tid. 

Drömmar är lustiga ibland. Den här rätt så förståelig men ändå märklig. 

Och nej vi såg inget spöke mitt I stan den där dagen. Personen lever men är död för mig sedan 2004 då jag bestämde att jag var klar. Enough is enough.  



grillkväll och 9kampen

Just ja. 
Har inte skrivit om grillkvällen i fredags och 9 kampen. 
Vi bjöd in brorsan och Linnea, Linneas föräldrar och  mamma och Thomas för grillkväll och den årliga kamptävlingen. Vi har 3 per år. 1 med ena granngänget, 1 med andra granngänget och 1 med min familj. 

Fick möblera om lite på altanen  och sätta dit ett extra bord men vi fick plats med gott utrymme. Totalt blev vi 10 personer. 

Hade gjort en potatislåda som jag hittat recept på. Mycket god. Olika sallader och kött och kyckling. 
Åt mat och pratade. Jag fick platsen bredvid Kerstin som är Linneas mamma. Jätterolig  lättsam kvinna att prata med som skrattade gott åt det mesta (kanske hade med vinet att göra) . 

9kampen flöt på utan större avbrott. Alltid nån som brukar dra ut på det. Vinsten gick till Marcus och Linnea och brorsan kom på delad 2a plats och Linneas pappa Tomas kom 3a. 
Våran Thomas. Han som sa att han skulle ro hem vandringspokalen? Ja han kom sist. 🤣 
"Jag kom inte sist jag kom först men från andra hållet". Det är min styvpappa det i ett nötskal. 🤣
Hade börjat mörkna när vi var klara. Kerstin och Tomas som var mitt i flyttkaos tackade för sig och åkte. Likaså mamma och Thomas. Kvar blev vi andra som satte oss och spelade 5 sekunder och exploding kittens.

Vid midnatt åkte även Linnea och brorsan hem. 

Jag ställde mig salongsberusad  och diskade brakdisk och lyssnade på newkids spelning från skansen. 

Livet på en pinne. 

Fr vänster Linneas föräldrar Tomas och Kerstin, min brorsa i vitt, min mamma med skrivblocket, Marcus mamma Eva i rosa, styvpappa Thomas i ljusblått,   Nathanael  i blått, Marcus i palm mundering och Linnea med bebismagen. 



och regnet det bara öser ner....

Vilket väder. Alla himlens portar öppnade sig på vid gavel. Det var sån översvämning för 30 minuter sedan men är nu helt borta. Torrt i marken en underdrift. 
Jag var på väg ut på morgonrundan men valde att avvakta då jag såg regnet i appen. Sitter nu och väntar på att det ska avvta. Det regnar normalt nu så känns som att det borde avta. Fick kasta mig ut I min korta lilla morgonrock med kattöron på och rädda mina blommor från vräkregnet imorse. Såg nog lite komiskt ut. Har balkong längs med kortsidan på huset och den löper ovanför entrén så har massa plats när det regnar för blommor, dynor och annat. 

Perfekt väder för min "bubbla". Först promenad och sedan blir det mjukiskläder och in i min värld. Inga måsten eller att göra idag heller. Perfekt. 

Vilken natt

Vilken natt. Vädringsfönster vidöppet och fläkten på men luften stod helt still. Det var så kvavt. Låg och väntade på regnet. Det kom vid 02 tiden. Men inte blev det svalare av det..
Vill att det ska komma åska och ladda ur luften lite så att man kan andas på kvällar och nätter och därmed också sova gott. 

Jag älskar värme men får gärna vara lite kvavt. Men nu har det varit kvavt i en månad och det börjar kännas lite mycket. 

Fastnade i  någon kortserie om ett försvinnande i Storbritannien. Riktigt bra gjord och ett intressant fall. 

Måste ta mig upp och äta frukost och göra kaffe. Det här går inte. 

ont

Idag har jag ont. Riktigt ont..jag förstår inte varför dessa bakslag kommer så långt efter operationen och det gjorde inte kirurgen heller när vi pratades vid i telefonen i torsdags. Det gjorde mig ännu mer stressad. 
"Det låter som att vi behöver ses" Säger karln
"Ja det var det jag hoppades på" svarade jag. 
"Ja men tyvärr så har jag 3 semesterveckor till kommande veckor så får bli i andra halvan av augusti" 

Suck. 
Jag vill ju börja jobba. Återgå till mitt normala liv. Jag är trött på det här nu. Trött på att ha ont och trött på att inte ha svar på varför. 



skön dag hemma

Huvale vad kvavt. Alla dörrar och fönster på vid gavel hemma i alla riktningar. 
Skön dag hemma idag  men ovant att vara ensam. Åkte till Ica maxi en sväng med Eva för att fylla på kylen lite efter nästan 4 veckor borta. Sen har jag vara varit hemma. Lyssnat på sommarprat jag hamstrat på och fixat och donat. Tog en timmes promenad på eftermiddagen men det var galet varmt. 
Ska bli sämre väder i veckan enligt appen. Nästan längtar efter lite regn. Konstig känsla. 




godmorgon

Godmorgon. 
På väg upp ur sängen. Legat och dragit mig i cirka timmen. Men snart så ska jag upp och börja dagen. Sovit som en sten i natt. 
Vaknade imorse helt förvirrad. Varför såg taket så konstigt ut. Varför är det så ljust. Osv. 
Det mörka takbalkarna är det första man ser i stugan och jag såg dom inte imorse. Har även rullgardiner därnere som gör det mörkt medan hemma bara vanliga persienner som inte gör det lika mörkt. Inget jag störs av normalt men omställningen gjorde det virr varr i planeten. 



home sweet home

Hemma igen efter nästan 4 veckor av ö-liv. Bara Nathanael som har lyxen att stanna 2 veckor till. Han ska vara hos mormor och morfar. Jag hade kunnat stanna ett par dagar till kanske en vecka. Men har lite att ta tag i. Har tid hos kiropraktorn, tandläkaren samt ska ta cellprov. Så likabra ett åka hem.
Packat upp, duschat och ansat blommor. 
Så tacksam  för min underbara vän Anette som vattnat inomhusblommor och trädgård. 

Lite mat på det sen blir det sofflocket. Är helt slut. 



för evigt på Öland men alltid i hjärtat

Jag blir alltid lite ledsen sista kvällen innan  hemfärd när jag tittar på kattgraven. 
Det känns som att jag lämnar dom när jag åker hem. Jag vet att de ligger bra där de ligger och jag ångrar mig inte i val av plats men jag tycker om att kunna titta ut och ha dom nära. 

Lukas 20171201
Petsson 20161122
Skrubben 20110913




grönhögen och att möta sina rädslor

Vad är det med mig denna semester. För 2 veckor sedan mötte jag min höjdskräck genom att dingla i linbanor och att gå  på föremål i rörelse högt upp i luften. 
Idag mötte jag min höjdrädsla igen och min oro för djupt vatten genom att kasta mig ut för en klippa ner i ett vråldjupt kalkstensbrott.
Det tog sin tid men jag hoppade och jag gjorde det två gånger. Så mallig. 
Grönhögens kalkstensbrott. Underbart ställe. Så vackert. Turkost vatten och riktig utomlandskänsla. Hade underbart roliga timmar. Alla hoppade från klipporna förutom Linnea som är höggravid. 
Kommer så åka tillbaka dit nästa år. 
Hur vi har missat detta ställe är en gåta. 








...

Bästa morgonstarten är definitivt en kopp kaffe och sitta och titta på hur fjärilarna dansar kring lavendeln som markerar kattgraven. 


....





det är inte svårt att få tiden att gå....

Dagarna går fort. Sommarens vistelse på ön är snart slut. Nathanael kommer stanna i 2 veckor till hos mormor och morfar. 
Alltid med stort vemod man far hemåt. 
Som en skylt vi har hemma säger "livet är alltid bättre när jag är på öland" 
Det ligger något i det. 
Jag älskar den här ön. Den är mental balsam. 
Tyvärr blir det vissa "moln" då jag har både mamma och min brorsa lite för geografiskt nära härnere än vad jag känner mig avslappnad med. 

Idag har vi badat i koviken De andra paddlade kajak en lång stund så jag hade en lång härlig stund för mig själv på stranden. Jag hade telefontid med kirurgen så jag kunde inte bada förrän han ringt. Men efter samtalet blev det bad och även jag paddlade lite. 
Åkte över till stora rör som ligger ett stenkast från koviken. Anade att det skulle vara vågor där. Och om det var. Jag och Nathanael hade nog kunnat bada tills imorgon.  Vi älskar att bada och vi älskar vågor. 

Igår åt vi middag på ett lokalt hak. Fireside brewery. Ett litet matställe med eget ölbryggeri. Jag dricker inte öl men maten var god och det fanns annat att välja som dryck. 
Promenad hem. Kubb och kortspel med grannarna till sent. En del vin. Blev sent men var inte trött. Låg och läste till 02 tiden. 

Har gått 7.5 - 8 km varje morgon sedan vi kom ner hit. Så skönt. Har bytt runda och går genom rällaskogen nu istället. Imorse hade det plötsligt öppnat en loppis längs rutten. Tog en snabbtitt. Fyndade en karaff och ett tidningsställ att ha på väggen i stugan i äldre stil. Nathansel fick ett frågesportsspel om tvserien solsidan som han gillar. 
Rolig upptäckt. Sånt händer ju bara på landet. 

Har precis tittat på ett program om terrordådet i Norge. 10 år sedan. Minns när det hände. Då satt jag i samma soffa som jag satt i ikväll och förfärades över vad som rullade på nyheterna. Fruktansvärd händelse.
Rekommenderar boken året utan sommar. Den är tung men väldigt bra. 

Blir en tidig kväll här. Helt slut. 
Imorgon blir det grillkväll med mamma,Thomas, brorsan och Linnea och Linneas föräldrar. Sammanlagt 10 pers. Sådana träffar gör mig lätt trött. Ännu mer trött då man är på sin vakt.  
Men det blir nog bra. Om inte annat så är jag rutinerad i hur jag ska cirkulera för mental överlevnad. 




sol och bad och svalare luft

Var på en sån fin strand igår. På kalmarsundssidan. Men vågorna var brutalt höga. Nästan utomlandskänsla. Var där med brorsan och hans familj och brorsans kompis och hans son. Badade massor. Det var ljuvligt i vattnet. Säkert 23-24 grader. Kalla vindar på land dock. Kom en utterfamilj simmande precis bredvid oss. Inte sett uttrar på öland innan men i stora rör och i lagunen finns det många minkar. 

Svalare ute idag. Jag sov som en sten i natt. Har knappt sovit något senaste veckan. Varit så varmt. Luftpumpen når inte in till sovrummet så det viker av åt sidan på huset. Så det var skönt att det blev svalare i natt. 
Nathanael har varit i Kalmar med mamma och Thomas en sväng idag. Trädgårdspyssel och finputs av kattgravsrabatten. 




...

Jag tror precis att jag tog ett steg som jag velat ta länge. Jag tog precis ett beslut




....



södvik och dunö

Idag har vi gjort södviks årliga by loppis. Sen fortsatte jag och Eva en runda medan alla andra åkte hem till mamma och Thomas. 

Stannade på bredsättra karamellkokeri. Det är tradition. 
De har så många goda smaker att välja på. Ölandssol heter min favorit. 

Ikväll ska vi till Evas bror Göran på middag. Han bor på en ö I Kalmar. Han har en stor swimmingpool så Nathanael kommer nog spendera tiden I den. Han brås på sin mor. Jag älskar att bada men han är snäppet värre. 








kackelstugan - en magisk kväll

Vilken kväll. Lyrisk.
God mat, några glas bubbel och livemusik. Äntligen hörrni så har vi livemusik igen. 
Var har jag varit och vem har jag lyssnat på? 
Jo. Jag har varit på kackelstugan. Snälla ni, googla det ordet. Det är en underbar plats. En restaurang, bildningsplats, livescen och konstnärsplatform. 
Kackelstugan ligger på landet på Öland. En bondgård som är allt ovannämnda. 
Och denna plats drar till sig alla namn man kan tänka sig inom Sveriges artister. Stora namn och mindre namn och alla däremellan. 

Ikväll spelade Pernilla Andersson. En fantastisk sångerska och fantastisk låtskrivare. 

Jag har verkligen varit i nuet ikväll och jag njöt av varenda minut i denna fantastiska miljö. 
Och maten.. underbar. 




Tyvärr glömde jag ta bild på vackra Pernilla då jag glömde allt förutom henne och hennes musik.  

heta dagar

Det är nåt jävulskt varmt idag. 
Jag har nornalt inte problem med värme men detta kvava som kom med värmen gör det kämpigt. 
Haft känningar på vad som kan vara urinvägsinfektion så har haft badpaus i 2 dagar. Typiskt just det varmaste dagarna. 
Chillat med Eva. Några roadtrips. Mycket korsord. Fika. Läsning och bara varit. 

Imorse var 7 kilometersrundan tuff. Luftfuktigheten var hög och gjorde skogen till en bastu. Men det är ändå härligt. Älskar Rällaskogen. Den är balsam för själen. 

Mycket tjafs den min öbebodda del av familjen. Orkar inte bry mig. Det suger för mycket energi. Jag är här för att ladda energi inte för att förbruka den lilla jag har. 




i did it

Tänk att jag gjorde det. Jag klarade dagens prövning. Jag har gått balansgång, åkt ziplines och hoppat rakt ut i luften på hög höjd. Herregud. Det var en prövning både fysiskt och psykiskt. Gick bra med axeln. Kändes bara när jag hoppade och selen drogs åt men resten kändes i benen. Att gå på lösa gungande föremål i luften är inget man gör avslappnat. 
Kommer kännas imorgon. 
Är stolt över mig själv att jag tog mig igenom detta. 

Bilder kommer. 

upzone

Idag ska jag möta min höjdrädsla i upzone äventyrspark. 
Hinderbanan,, linbanor och balansbanor uppe I luften. Pulsen är redan hög och har inte ens åkt än. Ligger på en ö i Kalmar. Banorna ska fungera med axeln men jag kommer behöva hoppa över fitnessbanan då ska man dra sig över höga hinder samt klättra klättervägg. 
 Så detta ska vi göra idag. 11 personer 4 - 47 år. 

Får se om man har sinnena i behåll efter detta. 



en perfekt dag

Helt underbar dag idag. 
Strålande sol, bad, gott sällskap och glass. 
Myst massa med mina syskonbarn och badat så vi blev skrynkliga. 
Toppendag Helt enkelt. 
Till och med 6 kilometerspromenaden imorse var rena flygturen. 
Nu blir det grillad lax och ett glas vitt vin. 

Totalt var vi 15 personer i sällskapet idag. Men hann bara fota de minsta barnen. Kelly, Jamie och Kylie. 



drama, paradis, höga höjder och loppis

Jag älskar att vara här på ön
 Det är paradiset. 
Men axeln och den geografiska närheten till blodsbanden stör lite. 
Min familj är så satans dramatisk och stundtals jävligt jobbiga och jag har inte ork för det och är inte mycket för drama så ja, att ha dem nära inpå sig är en utmaning. Ännu mer utmaning när man har ont och är trött. 
Och trots att jag backar så blir jag indragen. 
En badutflykt förra veckan blev det ett drama av. Jag var inte inblandad i vare sig badutflykt eller drama men blev ändå indragen. Jag fick nog. Har sedan hållt mig på avstånd. 

Imorgon ska vi åka och bada med grannarna. Brorsan med familj ska med. Jag har bjudit in dom. Med ett tydligt mål. Det gäller att planera för sig och se om sitt hus. Som jag skrev för några inlägg sedan att jag är bra på strategibrädspel. Är inte heller så pjåkig i verkliga strategi när det behövs. 

På tisdag är det planerat för en aktivitet på fastlandet med grannarna. Vi ska ge oss i kast med äventyrsparken. Det vill säga höghöjdsbanor och höghöjdshinder. 😱 good lord. Vi kommer alltså ha med oss barn i åldrarna 14 (2 st) , 11,10, 8 och 4. Jag måste ju minst klara höjderna som stortjejerna tar (10 och 8år) annars blir det skämskudde. 

Alltså morgonpromenaderna. Jag älskar det. 6.5-7 km varje morgon. Imorse en ny runda. Utan djur. Jag antar att jag stannar och pratwt med alla djur för mycket på kyrkrundan. Hästar, grisar och kor. Då måste man ju stanna och mysa. 

Gårdagen var så skön.
Loppisrunda med Eva. Korsord. Frågesport. Pizza och flera timmars kvällsläsning i sängen. N och M var ju på match uppe I Stockholm. Härlig dag. Vi hade mysigt. Gjorde också några roliga fynd. 



dagarna rullar

Idag var vi uppe i byxelkrok på norra Öland en sväng. Några timmar bara men helt perfekt utflykt i det tråkiga vädret. 
Lite dålig på att ta bilder den här semestern. Ska försöka bättra mig. 
Brorsan och Linnea var här ikväll. Vi spelade exploding kittens och black jack. 
Det sistnämnda dominerade den kvinnliga parten i. Jag var bara allmänt nöjd över att vinna över brorsan. Det är nästan alltid prestige när vi spelar och jag är inte ens en vinnarskalle. Jag är en av få i min närhet som spelar för att det är kul. Men mot brorsan då är det för att vinna 🤣 han har så jävla mycket syre jämt så det är skönt att dra åt tillförseln ibland. 

Dagarna smälter ihop härnere så minns knappt vad vi gjorde igår. Tror att vi var I Borgholm. Ja det var vi. Åt lunch på torget och jag fick äntligen min arabiska mat. Mumsigt.
Blev ett kvällsdopp i stora rör och spelkväll hos grannarna.spelade ett spel där man skulle gissa på före eller efter ett årtal man fick I spelstarten. Vi spelade i lag och mitt lag fick 1969 första rundan och 1994 andra rundan sen var det 10 olika händelser man skulle pricka in före eller efter det olika årtalen. Det var svårt men kul. Jag har rätt bra koll på årtal så det gick rätt så bra. 
Spelade även så klart exploding kittens men då hade mörkret fallit så det var svårt att se sista rundan. Drack vin och babblade lite också. 
Gick hem vid midnatt. Låg sen och lyssnade på fladdermössen som pep utanför innan jag somnade. 

Imorgon åker min knäppa familj upp till Stockholm för att äntligen gå på fotboll efter nästan 2 års uppehåll under pandemin. AIK har släppt biljetter så M tar med sig Nathanael upp för att kolla på matchen. De kör sedan ner igen samma dag. De är som sagt lite tokiga. Eller brinner för sin passion så de tycker att 94 mil tur och retur är värt det. De åker imorgon bitti och är åter i imorgon natt. De sover kanske kvar hemma över natten men känner jag mitt barn rätt så vill han vakna här på ön i övermorgon bitti. 

Jag stannar här. Jag tänker inte åka den tradiga vägen. Då är jag hellre kvar här och hittar på nåt med Eva. 

Lite sökords korsord  nu innan  sängdags. Perfekt rensa skallen aktivitet. 



tiden flyger.

Det är inte svårt att få tiden att gå härnere. Dagarna går så fort. 

Igår badade vi hela dagen. Först i lagunen och sedan på östra sidan i bjärby. 
Helt fantastisk strand och så skönt I vattnet. 
Låg säkert i vattnet i över timmen. Vågigt var det så man flöt hit och dit. 

Vad har vi mer gjort. Grillat med grannarna bland annat och idag varit i Kalmar. Idag är det mulet och duggregnar men är väldigt varmt. 

Långpromenader på 7 kilometer varje morgon och ibland även  på kvällen. 

Spelat spel, löst korsord och tittat på deckare. Det är tradition. I år kör vi Maria wärn. 


Lagunen. ("Vår strand") 
Bjärby östra Öland 



härlig dag

Började dagen med 7.7 kilometers promenad. Den så kallade kyrkrundan. Härlig start på dagen. Åkte in till Borgholm och strosade 1 timme i solen. Fläktade lite där. Fikade hos mamma och hämtade Nathanael som sovit där sedan igår. 

Badat I stora rör. Inte alls lika kallt idag som i fredags. Kunde ligga i en bra stund utan problem. Blev mycket bättre i axeln efter badet. Värmen gör att det sväller och gör mer ont så kylan i vattnet gjorde gott. 

En vända till färjestaden. Kompletterade livsmedelshandling och apotek. 

Middag i solen på altanen  och nu sitter jag här och lapar dagens sista strålar innan dom försvinner bakom träden. 

En härlig dag. 

ut på tur

Varit ute på tur med min sida av familjen. 
Mamma, Thomas, brorsan,Linnea och barnen. 
Mysigt att hänga med barnen men lite mör nu. 
Killarna är på djurparken så är ensam i stugan nu ett par timmar. 
Då vi kör maskinen som ska ta bort dålig lukt i stugan så får vi inte gå in förrän efter kl 18 ikväll så har flyttat ut alla nödvändigheter till lillstugan så länge. Så har precis bryggt kaffe därute och satt mig på altanen  

Ska chilla en stund och se om man orkar höra ett ryck med fönstren sen. 

Ikväll ska vi grilla med grannarna. De är en stor familj som delar på grannstugan och gänget som är nere nu har vi väldigt roligt tillsammans med. Och Nathanael har kompisar i den familjen. Grannstugan ägs av tant Ulla som fyllde 99 år I juni. Hon är ej längre här nere sedan ett par år tillbaka men förr var hon en inventarie då hon bodde härnere halvårsvis. Härlig tant. 

Kelly 
Jamie 

möss

Glömde nämna nåt vidrigt. 

Vi har haft en dålig lukt i hallen och badrummet sedan vi kom. 
Badrummet genomsöktes utan att hitta källan. Imorse var lukten borta i badrummet men dessto starkare i hallen. 
Eftersom jag vet om tidigare historia med proppskåpet så bad jag M att kolla där. 
Kan säga som så att vi hittade källan till doften. Inte en utan FYRA möss satt i proppskåpet varav en var jättestor och en var väldigt grillad.  Höll på att smälla av. Stackars Nathanael och kompisen Leo hade precis ätit lunch ute på altanen. Nathanael sprang och kräktes. 

Fy fasen. Ingen mysig upplevelse. Men lukten är borta 🙂

Första doppet.

Första doppet för i år avklarat. Det  var minst.sagt uppfriskande. Hade med oss grannkillarna också och de badade betydligt mer och längre. Nathanael var den av ungdomarna som gav upp först. 

Har även hunnit med ett litet besök i Borgholm samt besök av min systerdotter Kelly och Linnea  samt en långpromenad. 
Tacos på altanen  och myggbett. 

Lite kortspel nu innan sängdags. Imorgon  ska jag på loppis med brorsan med familj och mamma och Thomas. Killarna ska på Öland djurpark dit jag förmodligen ansluter till senare under dagen. 



fixardag

Fixartagens dag. 
Städat, handlat, röjt på tomten och planterat. 
Regnade på morgonen men sprack sedan upp. Var ute och gick redan vid 08.30. Skönt. 

Brorsan och Linnea kom över på kvällen och vi spelade 5 sekunder. 
Nathanaels sommarkompis och hans familj anlände vid 18 (grannnarna) så de har hängt ikväll och gör än. 4 månader som skiljer dom åt. Så en fjortis och en nästan fjortis. 🤣

Har ganska ont. Gjort gummibandsövningar och stretchat men det känns ändå. 
Ganska trött också. Sover alltid dåligt första nätterna när man byter säng från sin egna hemma. 

Duschat, tvättat håret och fixat sommarfärg på tårna. 
Tror det blir lite spökpodd i sängen som avslut på denna dag.