pluggtider

Ja nu är det pluggtider för mig igen. Har börjat kursen människan socialt och kulturellt än så länge väldigt kul och inte allt för svårt.
har sökt till mina sista kurser med start i maj, folkhälsokunskap och medicinsk grundkurs, känns som att den sistnämnda blir något att bita i. Tänkte ta historia B som verkligen intresserar mig då jag älskar historia men så tänkte jag att det är bättre att ta en vårdkurs för den får jag nog användning av mer längre fram om jag vill skola om mig på äldre dar.

Nåja nog om det, jag är igång och det känns helt ok.

har fått en tid nu för Nathanaels operation, den 25e april blir det på danderyds sjukhus. Blir en heldag där och hemgång på kvällen. Ledig 7-10 dar från dagis och vila första dagarna. Marcus har tagit ledigt 3 dar efter opertationen så jag slipper dra lasset själv. Är supernervig då jag är livrädd för operationer, men försöker hålla mig lugn för att inte lilleman ska bli mer spooked än han redan är. Har tagit reda på all information så kommer dit väl påläst iaf. Har bestämt att marcus är med under narkosen och jag under uppvaket.
När han opererades för testikeln när han var 2 år så bröt jag samman helt under narkosen trots att jag bara satt i väntrummet då (marcus var med därinne) så känns som att jag inte är det ypperliga valet att vara med under narkosen. Tror jag är känslig för just det där med sövandet för jag storgrät när mammas katt Emil skulle kastreras 2001, veterinären tittade lite underligt på mig då jag krackelerade totalt i väntrummet hehe. var hur kaxig som helst innan fram tills jag såg honom sövd då var det Jhenny ett nervvrak på golvet med tårar som forsade. Så jag tror att jag tar uppvaket även denna gång.

Håller mitt i allt på att renovera hallen också, går så där. Slipning gång 1 under process, sen målning med avstötande grund och sen spackling, slipning och sedan målning. Puh. Jag verkligen hatar att bo när det är rörigt också så försöker hålla mig på övervåningen när jag inte håller på med det för att slippa se det, perfektionisten i mig får tokångest.

Nathanael har nu börjat öva på cykel utan stödhjul, kan inte fatta att han blivit så stor. Ska köpa ny cykel till han då 12 tumen är för liten, så blir en 16 tum. Dessutom så upptäckte vi en löstand i helgen:

"mormor har du ont i din tand?"

"nej det har jag inte, varför frågar du det, har du det?"

"ja det har jag" (pekar)

"men du har ju en löstand" (mamma går nästan upp i falsett)

"ja"

"Jhenny kom och känn, visst är den lös?"

mjo det var den, dock inte mkt men det brukar ju gå rätt fort.

JAg var också 4 år när jag tappade min första. På dagiskortet som 5 åringar har jag typ inga framtänder alls, ser hur kul ut som helst.

Var tog min lilla kille vägen? Han är stor nu. :)


nehe dags att kratta lite, håller sakta men säkert på att göra iordning för våren i trädgården. Älskar denna tid på året.

TJING!

kväller

måndagskväll.

middagen avklarad och undandiskad. Lilleman kollar på polarexpressen och ska snart nattas. Trött som tusan har han varit idag efter sin 8 timmar långa playdate igår.

Ikväll ska jag fixa mina naglar, slänga ut lite grejer på tradera och sen blir det soffan. Om Marcus som haft det tungt på jobbet somnar så ska jag se filmen the women. annars blir nog en annan film. Får se vad det blir.

Tittade på senaste avsnittet av VD idag. hua, det blev en sån där "Jhenny är en fjant" scen i det avsnittet. Jag är för blödig för mitt eget bästa. 
 

Well nu ska jag varva ner, avslutar med att uttrycka min lättnad över att jag äntligen fått tag i en lärobok som nu är på väg till mig och billigt också. Nångång ska man ha tur.

God kväll allihopa.

TJING

Dear diary. I met a chipmunk today. He asked me what my name was. I told him that it was Joe. That lie will haunt me for the rest of my life.

hehe bara äääääälllllsssskar Damons hån. 

 

slutet på ett nystan?

Äntligen efter en fruktansvärd strulig vecka så har det börjat att gå åt rätt håll.

Kurserna som jag sökte till att läsa med start idag gick ju inte som jag ville. Kom bara in på en för den andra var man tvungen att ha läst alla gemensamma kurser på vårdprogrammet för att få läsa. Ingen info någonstans om det när jag sökte så tror ni jag lackade ut big time på den killen som tog mitt samtal på VUX? haha. Han ville verkligen koppla mig vidare till en kollega det hördes lång väg.

Men men det gick inte att styra upp på annat sätt än att läsa den kursen jag kom in på och söka annat till nästa period så nu blir jag 100% klar i augusti istället för maj. Surt sa räven. Vill inte alls plugga i sommar men nu blir det så. Positiva med det är att jag har en inkomst under sommaren medan jag söker jobb iaf, alltid nåt.

Nu har jag på morgonen sökt två kurser att läsa i sommar och det blir medicinsk grundkurs och folkhälso kunskap. Har extra kollat att jag kan läsa det kurserna nu med lupp så borde inte vara några problem.

På dessa krångel har veckan varit tuff i allmänhet.

Haft krigsföring med min idiot till granngubbe som legat lågt länge med jävelskap men drog igång i början av veckan igen. Fick han på baris när han stod och sopade in gårdens grus och is in till våran tomt. Herrejävlar vad det blixtrade i skallen på mig så jag ut  med sopkvasten och skyffel i högsta hugg och sopade tillbaka allt och jag lovar jag slog rekord i hur snabbt man kan sopa. gick på som en duracell kanin, rent adrenalin jag körde på. Avslutade men sopar mani med att lasta in en stor skyffel grus in på deras tomt sen pekade jag finger och gick in. Förbannade gubbe att vara en plåga.

Sen satt jag ute på framsidan resten av eftermiddagen och läste i solen och vaktade som en vakthund. Såg hur han smög innanför sitt plank. Tur för honom att han inte kom fram, då hade jag fanimej jagat honom med kvasten.  Well nog om det. Man ska inte reta upp mig när jag redan är i ett sånt läge. Och detta var samma dag då jag fått besked från skolan så var inte på topp direkt.

Haft strul med benhinnorna i veckan också, misstänker benhinneinflammation. haft det förut och det gör skitens ont. Mindre kul.

Positivt i veckan var att jag hade min första date med min KBT psykolog i tisdags och jag gillade henne från stund ett och hon hade läst hela min journal innan jag kom vilket imponerade stort på mig för det har jag aldrig varit med om förut. Kändes bra när jag gick därifrån. Date 2 är imorgon då ska jag få veta mer om hur själva behandlingen går till, spännande.

Så låg som jag varit senaste halvåret så har jag nästan blivit folkskygg, drar mig för att gå ut och göra sånt som jag egentligen gillar och klarar knappt en grupp på 4 personer.

Men jag klarade två saker på två veckor som jag hade ångest inför, utv samtal på dagis och så blev vi hipp som happ bjudna på middag hos nathanaels bästis med familj igår. I made it och känner mig lite nöjd faktiskt. Nästa ångest moment är ett föräldramöte som extrainsatt pga förändringar som ska ske på dagis. Det är mötet är till för att tala ut hur vi känner inför dessa drastiska förändringar. Bara tanken ger mig grava ångest känslor men jag har nu 3 veckor på mig att jobba mig igenom det.


Helgen gick bra, trodde inte att det skulle gå så bra. Vi var hemma i Västerås för att gratta Kusin Ronja och lillebror. Trodde att det skulle bli kaos att bo hos mamma med bror och hans tjej (marcus kusin) och hennes barn. Men det gick smärtfritt. Men mamma hade iofs tagit oss båda två innan på vad vi skulle undvika och hon tog även min bror extra på vissa saker som han har en förmåga att lägga sig i.
Så helgen blev bra, roligt att se att mormor hade en bra helg också. Hon var sitt gamla jag för en stund. Otroligt skönt att se att det fortfarande finns sådana stunder kvar.

Nehe dags att sätta fart med dagens sista sysslor. Hunnit med rätt mkt idag ändå. Tänk vad mkt man får gjort om man bara sätter fart.

Lite kaffe vore inte helt fel, nu vet jag ju att det är fritt fram på det med...

TJING!

du fattas mig

6 månader sedan våran tjej lämnade oss igår.

längtan sköljer fortfarande över mig i vågor. Kan fortfarande titta efter henne och titta på ställena hon alltid låg på.

Det känns bättre nu men ändå tomt.

Jag vet att hon är här ibland, både känt henne och sett henne en gång. Underbart att känna att hon hälsar på men ändå lite läskigt.



oh I love you my oh my. River deep mountain high.

10 år

Idag när jag städade här hemma så rotade jag fram en gammal platta med enbart låtar från år 2001 och början av 2002. Vilka minnen. Medan jag städade så slog vågor över mig med minnen från den tiden. Jag började fundera över vad jag gjorde för 10 år sedan och insåg med fasa att jag bodde i Färgelanda då. 10 år sen! Herregud. Det är 10 år sedan Färgelanda och 10 år sedan man fyllde 18 år och jag och mikkiz hade jippi jaj jaj på Bankiren. Oh lord. Hade lite svårt att smälta det hela. Inte för att denna tanke fick mig att känna mig gammal utan för att det helt enkelt inte känns så förbannat längesedan. Men det är klart, tänker man mycket om minns tillbaka så håller man ju minnnena levande och då känns det väl kanske närmre än vad det faktiskt är.


10 år.
 sedan ekocentrum
sedan karatefylla
sedan walk of hangover 6 på morgonen
sedan 8 pers i en fiat
sedan slagsmål och bråk
sedan "scary vaktis"
sedan spök bastun
sedan södermalms härjet
sedan Harry potter filmen nr 1
sedan 34an i himlen in
sedan ragnar kärlek på bankiren
sedan nakna hunks på scen (bankiren)
sedan Uffe och Thomas
sedan sminkförfest hos mikkiz
sedan bakissöndagar på tåget hem till f-landa
sedan tvättstugeskräck
sedan vattenkrig
sedan "men kom då för i helvete"
sedan kyrkogårdspromenad
sedan mormors vänner
sedan långväga besök
sedan ödesborg
sedan twix:ens tid


skulle kunna fortsätta i oändlighet....


Vilken tid..så många känslor och så många minnen. Bra som dåliga..

Färgelanda, jag minns dig.

Bankiren evigt ihågkommen.

Mikkiz, I love you.

TJING!






denna nedersta bild är från ödeborg som ligger brevid färgelanda. denna "sträng" i mitten av vattnet gick vi flera ggr. Det är två konstgjorda sjöar mitt emellan färgelanda och Ödeborg. Varför vi gick till Ödeborg så ofta är oklart men kul hade vi. Tänk er själv en rad blandade elever både från trakten och från större städer promenera på denna remsa bara för att. Lite komiskt. I ödeborg finns dessutom ingenting förutom en dammanläggning och en nerlags fabrik typ.

Tjoflöjt vad kul det låter va?

http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%96deborg

Nej nu ska jag hämta min lilleman för det är dags att börja fredagsmyset.

TJING!

förtydligande

Fick en kommentar om att jag skrivit att Danny kopierat Eric Saades låt från förra året.
Det jag skrev och menade var inte att låtarna var identiska men däremot framträdandet alltså showen.

1: manliga dansare i samma antal

2: samma stil av kläder (till o med handskar)

3: samma stil av koreografi

4: samma typ av stil på låten (därav inte lika låtar)

så nu har jag förtydligat det..

TJING

mello

Om 9 dar är det final i årets melodifestival. Har lyssnat på de flesta av bidragen och tycker att urvalet varit delvis kasst och delvis kanoners.

Vem ska vinna då? I have to say: Loreen!
Fantastiskt tryck i den låten och den är riktigt bra. Perfekt eurovision låt om ni frågar mig.

Andra favoriter jag haft då:

Molly Sandén. Fantastisk power ballad och så snygg hon är!

Lisa Miskovsky: UNDERBAR låt, Lisa är fantastisk. Och sån glädjespridare.

Dead by April: lite fusk eftersom jag sedan innan var väldigt förtjust i dom men måste ta med dom. Groulandet i låten förstör den något men resten är riktigt bra. Snygg scen show också. Funkar inte i eurovision enligt mig men hey kolla Lordi som skrällde 2006. never say never liksom.

Ulrik Munther: Riktigt bra låt och välskriven för att vara av en så ung som honom. Inget eurovision material men en bra radiolåt, lite tråkigt nummer.

Dynazti: Rock n roll ala 70 tal. Nice men inget eurovision material heller. Men helt ok rockdänga i hederlig rockstil.

Well där tog det slut. Danny då kanske nån undrar? NEJ och åter NEJ. Har aldrig gillat killen och gör inte nu heller. Numret är Saade kopierat rakt igenom och låten har man hört 1000 ggr förut i liknande stil. Nej hejdå Danny.

well nog pratat om detta egentligen oväsentliga ting.

TJING!