up and downs

well kan tala om att min vecka so far varit lite av en berg o dalbana.

måndag: nathanael sjuk för första gången på 6 månader (hållt sig frisk rekordlänge) hemma från dagis. Möte på eftermiddagen som gick betydligt bättre än mina förväntningar på det. Hoppas på en bra följd av det.

Tisdag: Harmonisk morgon med vakna med the voice, frukost med levande ljus och en pigg son på dagis. Plugg och julklappsjakt. Sen som en blixt från klar himmel så brann min dator. Brann kanske den inte gjorde då det inte slog lågor om den men den bokstavligen smälte i skärmens ena hörn medans jag satt och arbetade vid den! Så skumt och irriterande. Läskigt som fan också. Datorn fungerar och inget gick förlorat men brännskadan vid smälta hörnet syns på skärmen så nu väntar kontakt med leverantör och skit för att ta reda på felet. Fan som att jag inte hade nog med saker att tänka på. Kvällen gick bra utan kruisduller. Mysigt vinterhäng till desperate housewifes.

Onsdag: 4 årskontroll på bvc. Gick super. Topp resultat på alla test förutom balansen. Väger 19 kilo och är 111 cm. stora killen=)
Pratar med mamma en stund om ditten och datten. Ringde bästa underbara mormor för att prata lite. Fyllde på mina energikällor rejält. Hon är bäst. <3
Körde fast på en uppgift om katolikers syn på sista tiden i livet.


Och här är jag nu!

Kan säga att bilen är på reparation för fel i dörrarna igen (samma fel förra året), det har löst sig ekonomiskt under min studieuppehåll dec-mars (så gott som säker) och jag är i stort behov av en ny mobil.

Alltid är det något på G. Semester? Ja tack!

Ska satsa på att bli klar med julklapparna denna vecka. Vill kunna bocka av det från stresslistan med tanke på att jag ska ha slutprov och grejer i december så har jag annat att tänka på.

Nej nu ska jag bita i min uppgift.

TJING!

Salvatores - I just had to

Jag kände att det var rätt kväll för ett par bilder på Salvatore bröderna. well inte det djupaste ämne men ack så fint. =)




crappy morgon

Otrolig crappy morgon.

Räknade ihop mina betygspoäng och fick det till 2100 när jag skulle ha 2250. Kan inte stämma tänkte jag och ringde upp VUX. Detta stämde då de hade räknat med två kurser som jag sökte till förut men aldrig startade så därav fick dom det till att jag nu läser sista poängen jag behöver. Så är nu inte fallet. Och eftersom jag inte sökt till januari eftersom jag trodde att jag skulle bli klar 16 december så kan jag nu inte läsa mina sista 200 poäng förrän i mars och blir klar i maj. Jävligt surt. Jag som skulle skriva in mig på ams den 18 december. Fan. Men jag har lärt mig av erfarenhet att det ínte är någon idé att deppa ihop över detta. Gamla jag hade gett upp och deppat ner mig totalt men icke nu. Det får bli vad det blir. Jag kommer fortsätta att söka jobb och får jag ett jobb så kommer jag ändå att läsa mina sista kurser i mars för slutpoängen vill jag ha. Jäkla krångel allt ska vara.
Men men. Det går skitbra i nuvarande kursen och det är roliga uppgifter så jag fortsätter nog på vård spåret och väljer två vårdkurser till våren. har bett kära Mikkiz som läser till undersköterska att ge mig tips på kurser som hon tror jag skulle gilla.

Förkyld som fan också IGEN. Alla mina prover ser bra ut så fattar ingenting. Men men. Hostar halvt lugnorna ur mig och snorar. Är tack och lov inte direkt hängig denna gången så orkar hålla lågan uppe. Nathanael är frisk fortfarande *peppar peppar* börjar få ångest nu att han ska dra på sig något lagom till jul, det skulle vara våran otur i ett nötskal.

Jul ja. Har börjat fila på klapparna. Fixat en åt Britta, ett par åt Nathanael och en åt min kusin. Är så gott som klar med idé listan. Så måste ta mig iväg och fixa det någondag så allt är klart. Orkar inte stressa.
På torsdagen ska jag sätta upp julgardinerna och adventspynta. Jag älskar det. Så mysigt. Skulle vilja köpa en julkrubba. Ska kika efter en i helgen.

I helgen kommer mamma och Thomas hit mellan fred- lörd. Ska på stor loppis med mamma och Eva på lördagen i solnahallen. Kanske kan man hitta en krubba där? hittade min julkyrka på vinden när jag städade där tidigare i höstas. Den hade hamnat fel så hittade inte den förra julen. Men denna jul ska den fram. Den är så fin, spelar stilla natt och lyser ur kyrkfönstren. =)

Nej nu ska jag måla klart mitt lilla "köks projekt" sen sätta mig med den 4e inlämningsuppgiften.

TJING!

vägskäl

Ibland kommer man till vägskäl i livet då man måste stanna upp och ta stora avgörande beslut som rör livet på ett eller annat sätt. Ibland är beslutet självklart och ibland inte alls lika självklart. Ibland är beslutet lätt att ta då det grundar på negativa känslor men ibland så finns postiva känslor med i ett negativt beslut och då blir det genast svårare. Senaste åren har jag tagit tre sådana besut.

Jag tog beslutet att inte låta min son träffa sin biologiska morfar alltså min pappa. Ett beslut som jag velade i till en början men sen plötsligt så nej! Jag tog inte beslutet utav egoistiska motiv utan för att skydda min son. Min pappa är redan morfar sedan innan och har inte varit en närvarande sådan och han har heller inte varit någon 100% närvarande pappa så därför tog jag beslutet att skydda mitt barn mot honom och de svek som jag själv blivit utsatt för. Hade jag vetat att min pappa bättrat sig och skulle vara en bättre morfar än vad han var pappa till mig och mina syskon så hade jag bortsett från mina egna erfarenheter och gett min son och min pappa chansen till en kontakt. Tyvärr är så inte fallet så därav mitt beslut. Det är jättetråkigt men beslutet är taget efter vad som är bäst.

Sen har jag även tagit bort min moster ur min sons liv och även ur mitt eget. Min moster som är period alkolist och inte pålitlig för fem öre har svikit mig och övriga familjen så många gånger så det finns inte längre i räknebart antal. Hon har fått så många chanser men sumpat alla och jag har kommit till min personliga gräns som säger att nu räcker det. Jag accepterar inte hur hon beter sig mot min mormor som är mitt allt och mot oss andra. Jag har stått och sett alla mina kusiner samt min bror bli svikna av henne genom allas barndomar och även gått igenom det själv. Det är inget jag vill min son ska gå igenom därför har hon inte längre rätten till en kontakt. Hon har träffat honom ett par gånger hos mormor med mamma som sällskap men hon får inte längre spendera någon som helst tid med honom på egen hand och hon är absolut inte välkommen hem till oss. Jag vet att det i vissas öron låter hårt men jag måste se till mitt barns och mitt eget bästa och då ser beslutet ut som det gör. Jag älskade min moster en gång i tiden och jag har haft mycket roligt med henne i mina dagar. Dessa dagar är över och visst är jag väldigt ledsen över detta men jag har accpeterat det och lämnat det åt vad det är, minnen.

Sista vägskäls beslutet jag tagit senaste åren är när jag tog beslutet att släppa taget om Skrubben. Ett beslut som jag visste länge att jag behövde ta men som tog mig lång tid att faktiskt göra. Jag älskade henne så och ville ha henne kvar och av min kärlek och separationsångest så tänkte jag egoistiskt en lång tid. Jag hade hoppet att det skulle bli bättre trots att jag innerst inne visste att så var inte fallet. "Älskar du någon så släpp den fri" sa en gammal fd vän numer bekant till mig en gång gällande utevistelsen av min andra katt. Det är väl så man måste göra. Men hur tar man beslutet? Jag vet fortfarande inte hur jag tog beslutet. Om det ens var jag. Det var inte jag som bokade tiden för avlivning. Men jag var ju med på det så på nåt sätt så tog jag beslutet. Väl hos veterninären så kändes beslutet bra för hennes skull. Men då kom tanken istället: " hur ska jag kunna gå härifrån och lämna henne?" Det finns nog ingen som helst rimlig logisk mognad för det, man bara måste göra det ändå. Stod länge och tittade på henne och pratade med henne trots att jag visste att hon "rest vidare" och sen bara tog jag steget och gick trots att jag egentligen inte var förmögen till det. Trots min saknad och längtan efter henne så var det rätt beslut att ta. Jag tog det efter vad som var bäst för henne.

Beslut kan vara svåra att ta eller lätta. Det kan vara rätt men ändå kännas svåra.

Beslut är inget som är enkelt men något som ingår i livets svåra skola.



Lately

Usch vad dålig jag är på att ta mig tid att uppdatera så som jag önskar att jag hann göra. dåligt.

Varit en intensiv period av studier. Går dock väldigt bra då jag fått VG och MVG på första två inlämningarna och idag jag lämnar jag in den 3e. Rolig kurs faktiskt, mycket diskussionsämnen och motiveringar hur man tänker. Just the way I like it.
Mått dåligt senaste tiden och varit hemskt trött. Varit på läkarutredningar som inte visar någonting direkt på blodproverna så fattar inte varför jag blir sjuk hela tiden och är så trött. Måste dricka minst 4 koppar kaffe om dagen (som i sin tur ger mig ont i magen) för att orka hålla ögonen öppna. Jag sover minst 8 timmar per natt (dock oroligt), jag äter varierad kost med mycket grönsaker och tar vitamintillskott varje dag. Men icke. Är dock dålig att röra på mig då jag inte har så mycket tid till det. Men ska ta och ändra på det nu så jag verkligen gör mitt yttersta för att bättra på immunförsvaret.

Nathanael har *peppar peppar* *tar i trä* *tvi tvi tvi* inte varit sjuk på hela sommaren och hösten. Inte en enda gång. Det är rekord! Är så glad för det och hoppas det håller i sig.

Lukas mår inte heller bättre. fortfarande kvar sina eksem och vi blir inte av med dom så blir nog en sväng till veterinären igen =( Stackars plutten vad synd det är om honom. Tycker han har verkat deprimerad under hösten också sedan Skrubben försvann. Ibland undrar jag hur pass smarta de är. Fattar han att hon är borta? Eller funderar han var hon är? En sak märkte jag när vi lämnade honom hos kattvakten när vi skulle till Öland på skördefesten och det var att han trodde att hon hade rest dit när hon försvann för direkt när vi kom dit så började han leta efter henne på "hennes ställen" som hon hade där. Det knäckte mig helt inuti. Det var fruktansvärt jobbigt att se hans ansikte när han såg att hon inte var där. Samma sak med mina gråa mjukisbyxor som låg i en hög på våran säng. Han hoppade upp såg byxorna och hajade till för han trodde vid första blicken att det var hon.
Usch jobbigt.

Jag saknar henne. Vissa dagar mer intensivt än andra. Lukas var ju min lilla bebis och hon var husses tjej (och väldigt förtjust i karlar i allmänhet)  innan Nathanael föddes men efter Nathanael kom så böt de roller och Lukas är numera husses kille och Skrubben gick mest till mig. Så känns lite ensamt ibland då Lukas ofta nobbar mig för Marcus. Sen har ju honkatter en bra förmåga att hantera känslor hos människan. Skrubben kom alltid när man var arg eller ledsen eller allmänt sänkt. Hon kände det direkt. Så det är väldigt tomt. Sen saknar man alla knäppa saker som hon gjorde. Tex sa hon alltid prosit när man nös eller hostade. En riktig liten knäppis var hon. En go sådan.



I helgen ska vi gå på bio. Ska se breaking dawn den 4 filmen i Twilight serien. Ser fram mot det mycket. Nathanael ska sova hos sin farmor i morgon. Ikväll åker vi alla tre till Solna centrum för lite shopping och middag på nån restaurang. Skönt med en sån kväll. Slippa matlagning och bara vara=)
Ska ta reda på trädgården också i helgen och även montera ner hammocken och hängmattan,känns som att säsongen är över för sådana saker =)

Nej nog för nu, rörigt i skallen och har tonvis med renskrivning att göra.

TJING



så mycket bättre?

Kikade på så mycket bättre igår på tv4.

Jag såg ett par avsnitt förra året och gillade det. En rolig program idé.

Årets artister känns lika omaka som förra året om inte mer. Men det är så det blir roligt.

Jag förundras över hur skickliga de är att "steppa ut". De gör ju en helt ny låt av en redan bra låt och att kunna sätta sin egen stämpel på en redan etablerad låt och få den att låta som sin är grymt.

Igår var det Eva Dahlgren låtar som gällde. Jag är inget fan men jag gillar henne skarpt. Växte upp med henne lite då mamma lyssnade på hennes album "en blekt blondins hjärta" när jag var liten.

Jag älskar "vem tänder stjärnorna" och är lite besviken över att inte Laleh gjorde den för gillade inte alls Tomas Ledins version av den. Men Laleh körde "ängeln i rummet" istället och det suveränt.

Ska bli kul att se när det är E-types kväll..hans musik har ju varit rätt enformig genom åren så att höra Mikael Wiehe köra E-type lär ju bli störtcoolt.

Någon som tittar på programmet? Är denna säsongs artister bättre än förra säsongens?

TJING!

 


november warm

God kväll därute i stugorna.

November är här och det är VARMT ute. Helt galet men jag klagar inte. Men man har lite svårt att fatta att det är november.

Hör rullar allt på som vanligt. Jag är inne på min andra inlämning i etik och livsfrågor. Rolig kurs men det är några tankenötter att knäcka. Läser mycket diskussionstrådar som har med ämnet att göra. Mycket underhållande men samtidigt finns det vissa råpuckon som gör mig förbannad men men thats life.

Sjukt har det varit också. Nathanael har *peppar peppar* klarat sig hela hösten från sjukdom. Det är rekord.
Jag har åkt dit två gånger på förkylning och håller just på att avsluta den andra.
Sjukt drygt men hellre jag än Nathanael iallafall..

Har även varit hos läkaren och fått svar på alla prover jag lämnat. Sökte för konstant trött het och problemet jag haft med hjärtat senaste månaderna. Alla prover var bra och EKG kurvan såg bra ut. Förmodligen stressrelaterat. Hrm. Skräll? Nej.

Jag har som bekant väldigt (snarare extremt) svårt att slappna av så är liksom uppe i varv fast jag inte är uppe i varv så att säga. Men nu gott folk har jag skaffat mig ett yoga pass skräddarsytt för just avslappning. Provar första gången i morgon..spännande.

Har även spontanbokat tid med en kurator. Varit inne länge på att börja hos psykolog igen. Inte för att jag är deprimerad utan för att jag har en del kvar att " jobba med" helt enkelt. Vissa issues att jobba med. Börjar med kurator så får tiden utvisa om jag behöver avancera till psykolog eller inte. Första daten 8 november. Lite pirrigt, längesen man satt i en sådan stol nu.

Annars då. Allt går som det ska med Nathanael. Han är inne i en fråga om allt period nu. Det är frågor och följdfrågor i massor, inte alltid dom lättaste att svara på:

Vem kastade upp Skrubben (katten) till himlen?

Var bor solen när den sover?

Kan man titta på bilar 2 i himlen? Finns det vägar där?

Hur kan du veta att Skrubben och pappas morfar är i himlen om du inte har varit där?

Vart var jag när du var ett år?

Det finns inget stopp på frågorna. Det är mestadels roligt men ibland kan man bara inte förklara då blir det lite jobbigt för vilket svar som helst går inte.

han är frisk, glad och tar för sig mer på dagis. Inte alls lika försiktig längre vilket är bra. Han är nyfiken på att lära sig och har ett galet imponerande minne!

En riktig lillgammal filur. <3

 

1½ månad cirka kvar till jul och två månader kvar av året! hallå var tog 2011 vägen? kan någon trycka på paus knappen?

Dagarna bara rinner förbi

Jag längtar till julen, ska bli mysigt och lugnt och skönt.

Längtar också till nästa helg då ska vi till västerås. Inte varit där sedan AUGUSTI. Väldigt längesen. Har kommit massa annat i vägen. Ska gratta finaste Mikkiz då som fyller år på fredag.
Jag längtar efter Västerås och alla mina nära och kära där. Längtar extra mycket efter Elsa och Emil, mina gosemumsar till kissar.


Nehe renskriva lite skolarbete kanske..sen se walking dead med mitt stora hjärta. Yeah!

Tjing!





Mikkiz & jag 19e nov 2010