Thank you and bye bye Kevin




Ett litet officiellt hejdå till Kevin "the eyebrow" Richardson  och ett tack för att varit med i något som fanns med länge i mångas ungdom.
Länge leve minnena och musiken!

Kevin2

så var de bara fyra

Läste nyligen att gruppen man älskade som ung ska bli fyra istället för fem.
Kommer nog inte märkas så mycket musik mässigt men lite fel känns det att de framåt bara ska vara fyra.
Men ja det kommer väl gå det med men tror iallafall att glansdagarna är passerade för länge sen tyvärr.
Tyckte att never gone var en okej skiva men det var inte dom,har inte tagit till mig den som en av deras skivor.Det bara går inte.
Så får se vilken reaktion nästa skiva får,för jag läste även att det övriga fyra gått in i studion igen.

Tack till en speciell kvinna

Det finns en kvinna därute.
En kvinna full av energi.
En kvinna med en strålande karisma.
En kvinna med ett händelserikt liv.
En kvinna kvinna som för längesen fann sin själsfrände.
En kvinna som förmedlar med sin röst.
En kvinna som reser mycket och är med om äventyr.
En kvinna som trotsade alla odds.
En kvinna med passion för det hon gör.


Den kvinnan skulle jag vilja träffa för att höra historien om hennes liv.
Den kvinnan skulle jag vilja träffa för att skåda henne i verkligheten.
Den kvinnan skulle jag vilja träffa för att få fråga dom frågor jag vill ha svar på.
Den kvinnan skulle jag vilja träffa för att tacka henne för att hon fått mig att känna passion för country musiken.

fullspäckade dagar med tok och härligheter

Har hunnit med lite saker den senaste veckan, den har gått så fort så att jag knappt hunnit med.


Var i Västerås mellan Ons-Tors.

Tänker inte gå in så detaljerat på det, räcker med att vi 2 inblandade i onsdags kvällen vet vad vi gjorde och hur fantastiskt kul vi hade i tragiken *S*

Var på ett möte på psyk om gruppen på onsdagen sen var jag med Mikkiz hos mormor en stund på eftermiddagen och gullade lite med Fanny som precis som vanligt höll låda.
Drack lite kaffe och snackade lite. Var hem till mamma och åt och sen stack vi hem till mig.
Resten av kvällen hade vi som sagt riktigt roligt i tragiken och det är helt klart en av de ”minnesmärkta” kvällarna. Somnade väl vid tre tiden för att vakna 3½ timme senare av alarmet på mobilen. Skulle till skolan och göra min Paris redovisning i muntliga provet.

Var bara att gå upp och se glad ut och försöka lista ut vilken planet jag befann mig på. Gick hem till mamma medan Mikkiz låg kvar i min bäddsoffa och sov vidare. Åt frukost som halvt ville komma upp igen och drack mängder av vatten och saft. Tog sen cykeln till skolan (tog mig 2½min) och gjorde min redovisning som gick rätt okej och bara tog 5 minuter. 23 minuter efter att jag cyklat från mamma var jag tillbaka hos henne igen. Drack lite mera vatten och gick sen hem till mig för att väcka Mikkiz. Satt i fåtöljen och pratade hål i huvudet på henne medan hon låg kvar i soffan och såg lite mosig ut. Efter att hon pallrat sig upp plockade vi ihop och städade efter oss och gick sen till mamma och åt frukost. Där blev vi var fram till eftermiddagen. Varvade mellan att sitta på balkongen och vid köksbordet. Gosade lite med katterna och snackade skit. Övertrötta som vi var så blev det rätt kul det med. Tog cyklarna hem till henne och lämnade av dem där, sen följde hon med mig halvvägs tillbaka. Snackade lite innan vi sa hejdå och gick åt varsitt håll. Gick hem till mamma och duschade och packade mina saker innan Thomas körde ner mig till stationen. Där var det dagen innan midsommar fullproppat med folk vilket jag inte blev så glad över men men. Fick köpa en biljett av en kille som skulle till Sthlm men ångrat sig så fick den tjugo kronor billigareJ

Väl hemma i Sthlm sen så självdog jag i soffan och så åkte vi till MAXI och handlade inför midsommar. Kände mig som en zombie bland allt folk. Tyckte folk stirrade på mig vilket de säkert gjorde också för jag lär ju inte ha sett allt för fräsch ut. Efter mycket om och men (sjukt mycket folk) så var vi hemma igen. Lagade tacos i vad som kändes som en evighet innan det var klart och sen kollade film resten av kvällen. Eller rättare sagt så somnade jag efter tio minuter men men.


Midsommarafton var vi hos Britta och åt tillsammans med Tom. Sen skulle dom till gameshop så hängde på. Stod och bläddrade bland dvd filmer ett tag och hittade två stycken som jag ville ha. Åkte tillbaka till Britta och fikade och sen vidare hem. Tom följde med också. Tittade på film och spelade poker. Filmen vi såg var nog den långsegaste film jag sett.
Efter den var det tack och god natt eftersom klockan hunnit bli ett.


Midsommardagen sov till halv tolv vilket var en aning välbehövligt. Gick upp och duschade och fixade lite och fixade lite inför grillningen. Tom kom över vid halv tre tiden. Gick ut på baksidan och grillade och hade det bra i solen. Blev tyvärr inte långvarigt eftersom Sverige matchen började sina sändningar. Mätta och belåtna gick vi in och tittade på när Sveriges förnedrades av Tyskland och åkte ur VM. Ganska väntat men ändå så irriterande. Har aldrig sett landslaget spela så dåligt som dem gjort under denna turnering. Nej fy det var jobbigt att vara svensk i lördags.
Spelade lite poker efter matchen och sen tittade vi på filmen R-point som var en halv skräckis. Gillar inte asiatiska filmer egentligen men den var helt okej. Dock en aningen svår och ogrepplig.
Gick in och la mig i sängen och kollade på road trip som gick på tv medan de andra kollade klart på Argentina-Mexico.


Söndag upp tidigt. Tittade på sopranos till frukosten och njöt så som man ska av en söndags förmiddag. Gick runt sjöarna och passade på att samtidigt mata fåglarna. Fick se svan bebisarna på nära håll och även mata dom. Såååå söta.
Gick upp och drack vatten och lite juice efter promenaden sen stack viiväg till barkarby.

E18 var avstängd pga av bombmannen i Tensta så fick ta en omväg för att komma fram.
Efter att ha vart på Rusta och handlat massa onödigt så hämtade vi upp Tom och stack till Kista. Gick in och ut i affärer och tittade. Handlade lite kläder till Molly och Mint och sen åt vi på food courten. Åt en grekisk sallad som hade vart god om man fått dressingen och brödet till men lat som man är så orkade jag inte ställa mig i kön för att hämta det som dom glömt att ge mig. Blev hemskjutsad och de andra åkte till tom och spelade nyköpt tvspel.
Själv så spelade jag sims2 en stund, diskade och plockade lite. Följde med Marcus till MAXI sen för att han skulle handla åt Tom. Fick en ice slush med melon smak så jag var glad att jag följde med. Hur god som helst.

Tvättade under kvällen och tittade på pojkarna i mitt liv som jag köpte på fredagen. Hade sett den förut men ville se den igen för den är så bra.
Tittade på Edison sen men somnade ifrån den.


Idag blir det lugnt. Lite träning, en dusch och lite små plock hemma.
Ska testa att följa ett nytt recept ikväll till middagen och så ska jag försöka få min skiss på klänningen klar ocksåJ





bilder från draget




bild1:Mikkiz på mammas balkong
bild2:Jocke och Kantharna på draget innan vi drig hem
bild3:jag,jocke och Kantharna på draget
bild4:jag och Mikkiz på stan

en magnifik Fredag och en varm och trött lördag

Efter att ha pluggat hela kvällen på torsdagen med mitt Paris arbete och tittat på Sverige mot Paraguay all by myself så blev det inte natti natti förrän 02.00. Sen ringde klockan vi 05.20 och jag låg kvar och undrade om jag ens hade hunnit sova nåt. Gick upp och åt packade det jag skulle ha med mig, sminkade mig och sa hejdå alla sovande. Sen begav jag mig ner till tåget. Ganska folktomt och skönt på vägen ner. Inte så mycket folk på tåget heller vilket jag inte direkt klagade över. Eftersom jag skulle vara i skolan 08.50 så var det ingen ide´ att gå hem till mamma innan så stannade kvar på stationen och käkade frukost fram till 08.35 då jag gick till skolan. Anmälde mig och satt sen och pratade med en trevlig tjej från Enköping som också skulle skriva prov. Efter mycket om och men blev vi insläppta in i salen. Skrev provet på 45 minuter ungefär men blockade mig totalt på de saker jag kunde stenhårt men skrev de saker som jag tidigare inte varit så säker på så förmodligen så kuggar jag och får skriva om på torsdag då jag ska göra den muntliga delen av provet. Men men kändes rätt okej ändå när jag gick därifrån hem till mamma trots att det inte gick som jag hoppats på provet. Käkade frukost och så följde jag med mamma och gjorde ärenden. Var och gjorde en nyckel hem till henne eftersom jag inte hade någon, fick en lila hatt till den som tog evigheter innan vi fick dit den ordentligt. Skiljdes från mamma vid centrum och gick hem till Mikkiz som nog trodde att jag hade motor i rumpan med tanke på hennes min. Drack kaffe och lyssnade lite musik medan hon käkade lunch. Sen begav vi oss till Hälla på cykel, vilket var lite små jobbigt i uppförs backarna på vägen dit men klarade upp utan att stannaJ. Väl framme, varma och halvt slut så gick vi in på systemet. Hade sagt till mamma att vi skulle till systemet snabbt och handla ett par cider men så blev ju inte fallet. Cirka 30 minuter senare kommer vi ut med två fulla kassar med både cider och öl. Mamma hann ringa och undra var sjutton vi höll hus också eftersom vi skulle hem till henne och dricka kaffe efter Hälla. Nerförbacke på vägen tillbaka så var där inom 10 minuter. Skramlade och klirrade i trappen så hörde nog lång väg att vi var på väg. Väl inne i hallen så fick vi en lite suspekt blick och jag var snabb att slänga in en kommentar innan hon gjorde det. Satte oss ute på balkongen och blev kvar där hela eftermiddagen. Slängde på bikinin för att få lite färg, åkte på kläder efter någon timme då armarna började svida. Mikkiz som satt i solen blev onykter för ett tag så var tvungen att flytta in mot väggen i skuggan. Det var ganska roligt faktiskt. Min bror och pratglada tvillingarna Kanth gjorde oss sällskap i någon timme också vilket var trevligt. Inte ofta man ser bror min annars. Sen försvann allihop så blev bara Mikkiz och jag kvar. Släpade fram musik så 1½ timme framåt fick grannarna lyssna på Jhennys och Mikkiz`s ”nu är vi femton år igen” blandning. Var hur härligt som helst. Kom fram till att vi nästan gjort slut på båda våra påsar. Sparade lite vi skulle ha med oss ner. Fixade smink och jag böt kläder sen tog vi våra cyklar och stack iväg till centrum och stack in på ICA en snabbis. Sen förbi mamma igen och hämtade det sista vi hade kvar och vatten till MikkizJ Sen bar det av ner till vattendraget. Gick sista biten in mot drag området vilket vinglade mer än när vi cyklade. När vi anlänt och parkerat och druckit upp det vi drack på vägen ner så gick vi och letade upp min bror som väntade på att få mjukisdjur som jag fick släpa ner åt honom som han skulle byta till ett större. Mikkiz fick sin älskade djävul (en illröd hårig sak med horn) som hon pussat och pratat med hela vägen ner. Ingen var lyckligare än hon. Efter att ha pratat med lillebror med vänner ett tag så sa vi hejdå och vi gick vidare inåt. Gick sträckan ett par gånger fram och tillbaka. Stack in till stan för att hämta ut pengar vilket kändes extremt långt att gå dit men inte tillbaka (jag undrar varför *S*).

Träffade på Jane och Tony i vimlet och bestämde att vi skulle mötas i mälartältet senare eftersom vi skulle möta upp Thomas först som ringt ett antal gånger och undrat vart vi var.

Han hade av någon konstig anledning fått för sig att vi ville ha en flaska sprit men det var fel. Var bara ute efter lite grann. Hursomhelst så gick vi in på mälartältet efter att ha harvat fram och tillbaka ett par gånger till. Mötte upp Jane och Tony därinne. Beställde varsin cider och satte oss i vimlet och snackade lite. Först då såg vi några ansikten vi kände igen (men just dom var ansikten man inte ville känna igen), vi som gnällt halva kvällen att man inte såg nån man kände. Men jag körde ju lite dubbelt där eftersom samtidigt som jag gnällde så gick jag med stora solbrillor på mig (som Mikkiz tjatade om att jag skulle ta av mig) för att ingen skulle känna igen migJEfter att ha suttit och snackat med Jane och Tony ett tag i tältet så gick vi. De skulle hem så vi började gå mot början av draget. Skulle samtidigt möta upp först min bror eftersom han tänkte använda mig som sin packåsna och sen en människa som varken jag eller Mikkiz sett på väldigt länge. Men efter att ha träffat min bror, sagt hejdå till Jane och Tony så dök aldrig personen i fråga upp så vi gick och kissade och sen vidare för att möta upp Thomas vi vattnet vid lögarängen. Hade blivit bra mycket folk vid den tiden så tog ett bra tag att komma fram till lögarängen. Väl framme så hittade vi Thomas vid vattnet som var mer påverkad än mikkiz, mig själv och halva draget tillsammans. Hursomhelst så fick jah min efterlängtade grogg och Mikkiz fick läsk eftersom hon inte ville ha (inte då nej men sen gick det bra *S*).Efter att ha suttit där med Thomas ett tag och gjort allt för att bli av med honom så fick jag syn på ett välbekant ansikte vid strandkanten. The one we were waiting for.

Mikkiz såg lite förskräckt ut när jag sa att han stod där (gulligt) så jag tänkte att denna person ska vi inte låta försvinna i vimlet så gick fram och petade honom på armen. Han såg rätt paff ut när han vände sig om, han hade nog inte väntat sig att det var jag som skulle stå där.

Fick en kram och lite gnäll över att vi inte mött honom där vi sa tidigare (sen att vi stått och väntat på bestämd plats vid bestämd tid var tydligen en annan femma), talade om för honom att Mikkiz och hans farbror (Thomas) satt vid kanten. Han gick dit och gav Mikkiz en kram och så Thomas efter det. De var hur söta som helst där de satt och höll om varandra som farbror och brorson. Kalle Baah började spela och var hur skön stämning som helst. Mikkiz var duktig och gjorde INTE som hon brukar när personen är i närheten av henne. Satt och pratade ett tag och försökte lugna Mikkiz då och då när hon såg ut att vilja spränga någon i atomer (kan förstå henne). Efter mycket om och men så stack Thomas hem och Baah spelningen tog slut. Började röra på oss inåt mot området. Efter mycket velande vad som skulle göras så mötte vi upp Jocke och tvillingarna en snabbis och sa hejdå till dom lika snabbt ungefär. Jag och Mikkiz följde sedan personen en bit på vägen sen och sa hejdå vid power meet bron. Sen gick vi till cyklarna och diskuterade kvällen. Var skönt att cykla hem mitt i natten, hade lust att sjunga men gjorde inte det för Mikkiz skull.

Sa hejdå till Mikkiz utanför mamma och gick sen upp. Pratade med henne ett tag om kvällen och sen tog jag mina saker och gick hem och la mig. Hade tänkt sova på soffan hos mamma först men den var upptagen. Väl hemma lyssnade jag på musik ett tag och ringde Marcus. Sen gick jag och la mig.

Vaknade 4 timmar senare av att jag hörde pappas röst. Min första tanke som dök upp var att shit har jag gått och dött nu också. Varifrån jag fick den tanken vet jag inte riktigt men hade inte så stor koll på vart jag var när jag slog upp ögonen heller såJ

Snurrade fram och tillbaka i sängen, gick upp och drack vatten och gick och la mig igen. Lyckades somna om i 20 minuter till då mitt larm ringde. Packade mina saker och tvättade av mig lite (var helt svart och mina vita byxor var inte vita längre) och sen gick jag till mamma som satt på balkongen när jag kom gående vid halv tio på morgonen. Snackade lite och tog en macka innan jag knatade ner till stationen i den gassande solen. På vägen ner mötte jag folk som var på väg hem från vattendraget och jag kan säga att jag kände mig fräschast i hela världen när jag såg dom (och ändå var jag inte fräsch). Nej usch för att ha varit dom då. På stationen så hade jag gjort en miss i tågtiderna så tåget skulle inte gå förrän klockan 12. Så gick in och köpte min biljett och sen så satte mig och väntade. Hann lagom sätta mig då jag fick en överraskning som skrämde mig en aning. Men men, vet inte vad jag ska säga om det.

Kom hem till ett soligt Stockholm efter att tåget gått sönder tre gånger. Gick ner på ängarna och mötte Marcus och sen kom också Mackan. Satt ute ett tag sen så gick vi hem. De kollade på fotboll och jag låg halv avsvimmad i soffan och pendlade mellan att vara vaken och att sova.








udda frågor

pratade med en person från en tidigare period i mitt liv idag i telefonen och jag fick en väldigt udda fråga eller ett antla egentligenmen just den frågan var liksom "jaha vad sjutton var det där då?"
Fick frågan :är du fräsch då?
Svaret jag fick när jag frågade vad sjutton det var för fråga var att han kände sig fräsch och nu ville han veta om jag också gjorde det
öhh höll jag på att skratta ihjäl mig? svar JAAAAAAAAAAAA
Fick också höra att han har gått och blivit en hunk (ja han sa faktiskt så) vilket inte gjorde mitt asgarv mindre direkt för vad jag vet så kommer han aldrig att bli en hunk.Inte i mina ögon iallfall..*ryser*
Ja det finns roliga människor därute som har höga tankar om sig själv.Men det är ju kul att visa tycker om sig själva så mycket så att de är nöjda när de går ut och när de tittar sig i spegeln..:)

solig dag i V-ås,tenta plugg & vattendraget

äntligen har sommaren kommit som jag och säkert många andra väntat på i evigheters evighet.
Det är inte bara solen jag väntat på utan främst så är det värmen,sjukt trött på att frysa (fryslort som man är). Har varit riktigt varmt i flera dagar och nästan så man blir lite gnällig idag när det bara var 14 grader ute. Var ut med katterna i Måndags,fick gå ut en åt gången eftersom jag var ensam hemma.Började med Lukas som la sig precis som alltid och tuggade på gräsmattan,han gör inte många knop när han är ute.Han är nöjd om det finns lite grässtrån och ett relativt lugnt ställe.Han fick även följa med in i tvättstugan där han fick springa runt medan jag hängde upp tvätten men det var inte så populärt att vara därinne då han började pipa hysteriskt så fick gå ut igen.Efter 20 minuter av ute aktivitet började han att småspringa mot porten så jag gick upp med honom.Sprang ner i tvättstugan igen och gjorde klart det jag höll på med sen gick jag upp och hämtade Skrubben.Satt ute i nästan 1 timme med henne.Hon skulle kunna vara ute i flera timmar.Hon låg mest i gräset i skuggan och tog det lugnt så det märktes att det var varmt ute eftersom hon normalt sett ska flänga runt och undersöka allt som går att undersöka och lite till.Själv satt jag i solen och försökte få lite färg medan min gråa lilla madame låg som en drottning i skuggan.Var tvungen att bli osams med henne eftersom jag tyckte att det var dags att gå in och hon tyckte inte alls som mig.Hon sprattlade som en gris för att slippa gå in men efter mcyket om och men var vi inne i trappen.Hon strejkade genom att sitta kvar därnere när jag gick upp så jag fick gå ner och putta upp henne för trapporna.Usch vad sur hon var på mig.Men precis som med barn så kan man inte låta dom få som dom vill jämt,skulle bara bli odrägligt.

Var i Västerås i Tisdags.Var hur trevligt som helst.Gick på lillebrors avslutning och tittade när han tog emot sitt avgångsbetyg.Kändes inte alltför bra att vara tillbaka på den skola som man gått på en gång i tiden.Har alldeles för mycket otalt med både vissa lärare och själva skolan för att slappna av av att vara där.Vissa personal var det jättekul att se igen,fick tillomed en kram av en av mina på den tiden favorit lärare som jag hade i SO.Brorsan med kompisar var så stiliga i kavajer och hattar och stoltheten lyste på mils avstånd.Jag måste säga det att min lillebror ska ha en stor eloge för at han klarat av de här 3 åren som gått med alla de motgångar han har haft.Vete fasen om jag hade gjort det.Men jag hade ju turen iofs att bli flyttad till en helt underbar skola som blev det bästa som kunde hända mig då.
Efter att ha lyssnat på rektor Greta,lyssnat på sång i både bra och dålig form och sett klass efter klass gått upp och ta emot betyg så skulle då personalen gå upp och sjunga sista visan (den visan man alltid sjunger på lekis).Mamma och Mikkiz gick iväg och plåtade eftersom Carina som är personal skulle upp hon med.Var så fint att se alla nior sitta med sina rosor och vaja dom fram och tillbaka medan lärarna sjung.Då kom några tårar faktiskt,trots att jag mobbat de andra för att vara blödiga när det fällde tårar tidigare under ceremonin.Ja det var vackert måste jag säga.
Väntade att Jocke skulle bli klar ute i värmen och tog lite kort på de stolta grabbarna sen gick vi hem till mamma och Mikkiz följde med också. Käkade kycklingsallad som mamma gjort och satt på balkongen en stund.Sen kom mormor och vi gick ut och satte oss och fikade.Drack kaffe och hade det mysigt i solen/skuggan.Tyvärr hade jag psykologtid så var tvungen att lämna sällskapet för en stund.Snäll som hon är Mikkiz så lånade hon ut sin cykel till mig så var framme på ett kick.Som vanligt så drog psykologen sina egna slutsatser och vinklade saker och ting på alla möjliga tänkbara sätt.Hon är rolig för ibland är hon jättebra och ibland är hon inte bra alls.Konstigt.
Cyklade tillbaka till de andra och beklagade mig lite och snackade skit en stund.Sen packade vi ihop och jag och mamma gick hem och de andra åt sitt håll.Satte oss vid datorn för att få någon kläm på min skoluppgift jag hade problem med men vi blev inte nå klokare för det så la ner det efter en stund.Gick hem till mig snabbt med mamma och hämtade lite saker och lämnade saker som skulle lämnas sen gick vi tillbaka hem till mamma.
Satt på balkongen en stund,åt mat och sen lekte lite med Emil.Gick ner till tåget sen och paratade med Mikkiz hela vägen ner.Var trevligt att ha lite sällskap i örat medan jag gick raksträckan fram till stationen.
Var en helt underbar dag i Västerås och var helt slut av värmen och den långa dagen.Men roligt var det och stolt syster var/är jag.

Ska till V-ås imorgon igen.Har sluttenta i svenskan så ska åka redan 07.14 från Sumpan.Klockan 09.00 ska jag göra provet som består av ett muntligt prov (ska prata om Paris) och ett skriftligt.Ska hem till mamma och äta efter det sen blir det nog att träffa Mikkiz.Kanske ta en fika ute eller hemma och sen ner på vattendraget och gå runt där och titta lite.Får se om man springer in nåt folk som känns igen också.
Vet inte hur länge jag stannar men det blir väl till kvällen skulle jag tro:)
KOmmer nog vara riktigt trött men men..ska verkligen bli jätteskoj!






Övertrött Fredag,underbar lördag och en kanonvarm Söndag

Jag måste ju erkänna att jag var något trött när jag kom hem från jobbet i Fredags men det hindrade inte mig ett dugg till att fara fram som en blådåre.Jag dammsög,moppade,golv,dammade,bäddade rent i sängen och skurade badrummet.Plugga i två timmar hann jag med också.Blev uppplockad vid fem.åkte och handlade i Rissne till grillningen på Lördagen. Och sen tillbaka hem igen.Tittade på VM invigningen och Tysklands match efter att Mackan dykt upp.Var en ganska däven match så vi tittade på saw efter att den tog slut.Mackan som är en riktig hare och inte alls klarar av filmer med en uns läskighet i var väldans rolig att titta på saw med.Inte för att den är läskig direkt men tydligen tillräckligt för honom *S*
Var natti natti efter det men övertrött som jag var så hade jag hur svårt att sova som helst men efter ett tag måste jag ha lyckats.

Skulle ha gått upp kl 10 i Lördags men blev inte förrän 10.40 så var en aningen stessad.In och ur duschen fort som sjutton och sen ställa sig och göra ost & avokado sallad till 7 personer.Sprang och plockade och städade lite och packade ner allt som skulle med ner till ängarna. De andra hade redan gått ner med grill och annat som skulle dit innan allt annat så jag konkade ner maten all by myself ner.Pratade med far min på vägen ner och för första gången så var det ett ´"ge och ta samtal ",annars brukar det bara vara han som pratar och ältar om sig själv men den här gången fick även jag prata en del.Väl nere på ängarna så var jag helt slut efter att ha burit ner allt i värmen.De andra höll på att sparka boll så jag satte mig på picknic filten och läste aftonbladet.Kände på mig att jag satt mig i riskzon vilket jag hade rätt i.Kände hur bollen ven förbi huvudet på mig ett par gånger.Marcus äldsta kusin Tom hittade inte ner till ängarna så jag fick springa och möta honom efter att han gått helt fel efter att ha fått vägbeskrvning av Marcus.Åt när vi kom tillbaka,hade inte hunnit att äta frulle heller så var lagom snurrig i bollen av hunger så det satt fint med mat.
grillade fläskfile och choritzo korv och hade potatissallad,ost o avokadosallad och tzatzikisås till det.
Inte ett moln på himlen var det och solen brände i ansiktet.Hade med oss Marcus värsting bergssprängare med oss ner också så hela ängarna lär ha hört den aliga blandningen av musiken vi spelade.Mackan som vart exalterad sedan kl 8 på morgonen var uppe vid trädtopparna någonstans och nämnde titt och tätt att
-fan det är ju VM ju,och sen en väldigt lyrisk blick efter det.
Ja den människan är bra rolig men kan bli lite mycket ibland bara för att han är så intensiv.
Tom och Henke (Marcus kusiner) gick upp till oss för att se Englands match medan vi andra 3 stannade kvar ute i solen ett tag med cider,öl,musik och boll sparkning.Sen dök den förlorade sonen  Jansson upp som anlände från karolinska sjukhuset efter att ha brutit fingret på fyllan kvällen innan när han snubblade på landgången till djurgårdsfärjan.Han såg lite sliten ut så vi gav han lite mat och en cider.Sen packade vi ihop och gick hemåt.Mackan gick med bergsprängaren på axeln och bläddrade bland låtarna på skivan och höjde volymen mer och mer.Batterierna började smått ge upp så det sprakade lite då och då mellans Mackans utrop att låtarna var sköna. Hemma dök vi upp med besked till dom 4 som satt där redan (Martin mellanbrodern till Tom och Henke och även han kusin till Marcus och hans kompis Stefan hade kommit också) eftersom En viss exalterad person spelade musik hela vägen upp i trappen och sjöng med.
Mina små katter såg lite förvirrade ut eftersom det kommit fyra stycken främlingar och satt sig i deras soffa så man såg att dom pustade ut lite när vi kom hem. Det var en skön stämning hemma fram till Sverige började spela. Att det blev 0-0 var inte uppskattat från något håll och vissa (Mackan och Gurra) var argare än andra.Svordomarna flödade fritt och klagan var skyhög.Men det la sig efter ett tag.Mrtin och Stefan drog när Sverige spelat klart men de andra stannade ett tag till.Någonstans efter det hände något som jag fortfarande inte har fattat och kommer nog aldrig att göra heller.Det var en rätt  löjlig händelse mellan 2 personer som inte visste hur de skulle prata med varandra.Jag gick ut en sväng för att ventilera mig lite och så jag slapp se eländet.När jag kom tillbaka gång två så hade Henke och Tom åkt hem så då var det bara Gurra,Mackan och Marcus kvar.MAckan gapade om att han var hungrig vilket han jämt är (ser ut som en metrev ändå) och kände att jag var det jag med så  han stack och köpte mat.Det blev ett litet snack med Ulrich innan han kom tillbaka med maten för annars hade det blivit det efter maten i stället och då hade det inte vart någon mening med att äta.Mackan kom tillbaka med pasta till sig själv och pizza till mig som jag tryckte i mig nästan hela på typ 3 minuter.Efter det blev jag nästan mig själv igen fast väldigt trött bara.Satt och lyssnade på Gurra som är så jäkla rolig.Han är en slön kille som är uppväxt på "gräddhyllan" i Sumpan men ändå är som vilka grå råttor som helst.Killen är så gott som immun mot alkohol också efter hårda år bakåt.En skön person med otroligt roliga historier att berätta.Efter mycket om och men och många historier och en del klagan över Sveriges match så pös dom hem.Röjde upp lite på bordet och gav katterna mat sen var det natti natti.Vakande två timmar senare och var pigg som en lärka kl fyra på morgonen.Tänkte att det inte kunde vara sant men lyckades somna om efter att ha gått upp och druckit en liter vatten på stående fot.Sov till 8 och gick upp vid halv 9.Käkade frukost och satt och snackade lite om kvällen innan.Diskade och röjde i garderoben och plockade bort tombukar och flaskor och gjorde rent grillgallren och grillen.Tog bilen och åkte ut till Barkarby.Gickoch kollade i affärer och var in i outlet byn.En inhängnad med massa småhus som är affärer.Jättemysigt därinne.Köpte en vattenkanna med Nalle Puh på och davinci koden i pocket som jag ska läsa i sommar.Finns en affär med böcker,filmer och cd skivor till pangpriser.Fick boken för 39:- vilket jag tycker är taget för en relativt nysläppt bok.Satte oss på en bänk och åt mjukglass  i solen och bara njöt av livet.Var helt underbart.Åkte hem sen eftersom det var flera VM matcher på tv och Mackan väntade.Låg och halvsov i soffan till och från och löste sudoku.Gjorde iordning en stor pastasallad med vitlöks baguetter till som blev kvällens middag.Hann precis äta upp så var det dags att springa ner i tvättis och slänga in tvätten.Resten va kvällen så var det fotboll,sudoku och tvättstugan som gällde.Mackan stack hem kl 21.Bestämde oss för att se en film för ingen av oss orkade se en minut till av fotboll.Tittade på en riktigt bra film med Robert DeNiro,Nick Nolte och Juliette Lewis.Tror den hette Cape Fear.Hur som helst så var den jättespännande iallafall. Var kudden som gällde efter det och efter den här helgen som började med jobba mitt i natten (läs extremt tidig morgon) och fortskred som den gjorde så var jag bra slut.Somnade rätt så på en gång.
Har varit en helt fantastisk helg och har haft riktigt roligt och trevligt i solen.


04.15

Klockan 04.15 imorse så ekade ett ljud mellan sovrumsväggarna,larmet på mobilen.
Det var bara att gå upp och se glad ut och kasta på sig kläder och lite mascara i hasten.
Rusade ner i tunnelbanan och såg så där galen ut som man kan göra ibland då och då.
Skulle iväg och jobba så gick inte upp tidigare än tuppen för att jag tyckte det var skoj direkt.
05.30 var jag på nynäsvägen i Enskede efter att ha åkt tommaste tunnelbanan på länge.
Snackade lite med Kent innan han stack till jobbet och sen var det mysmorgon fram till 09.00.
Tilda hade övernattning på dagis så det var bara jag och Alvin.Vi spelade tjuv och polis,ritade och tittade på nickelodeon och åt frulle.
Satt och bläddade i en bok med flygfoton över Sthlm medan han tittade på svamp_Bob fyrkant och det var riktigt häftiga bilder måste jag säga.Kunde peka ut vårat hus på en av bilderna vilket var lite tufft tyckte jag.
Földe Alvin till skolan vid 09.10 och lämnade av honom vid sitt klassrum och sen hoppade jag på tunnelbanan tillbaka till Sumpan.Gick av i Sumpan centrum för att handla på systemet till helgen.Marcus kom och mötte upp mig och körde hem mig med påsarna och sen åkte han till jobbet.
Och nu sitter jag här och ska plugga en stund innan lunch.
Vid tre ska vi iväg och handla saker till grillningen imorgon och ikväll är det invigningen av fotbolls VM som kommer gälla i detta hem.Tror det kommer bli en fin helg faktiskt:)


davinci koden,poker o fluffbollarna

Var iväg och såg davinci koden på bio i Måndags.Den var bättre än vad jag väntat mig måste jag säga.Var helt inställd på att det inte skulle vara en film för mig men den var helt okej.Minus för att den var lång.seg då och då och en aningen rörig men men den blir godkänd trots det.Satt och slog upp massor om det i uppslagsböckerna igår när vi var hos Britta,visade sig vara ett intressant ämne trots allt.

Tänkte gå ner på golfängarna till 6e Juni festen igår men vi sket i det,min rygg plågade mig åter igen och vi var en aningen trötta så stannade hemma istället.

Jag spelade för första gången poker på internet igår och det gick riktigt bra..*stolt*
Har börjat få in snitsen nu på det där så nu vet jag vad jag gör iallafall:)
Riktigt roligt med poker ju..:)

Missade grillfesten i Tillberga igår,lite tråkigt för hade velat gå på den men men det får blir flera gånger i sommar har jag blivit lovad.

Varit riktigt hurtiga och gått runt sjöarna så gott som varje dag nu,har passat på att titta på fluffbollarna också,dom är så söta.Gula,fluffiga och går omkring och piper. Vi bevittnade ett vattenkrig mellan två fluffbollssykon häromdagen,sjukt gulligt.

Pluggdags nu....

*~*~*We are those we stand up for*~*~*

mot nya mål

Nu har jag valt kurser inför hösten som ska läsas,kanske tillomed börjar i början av augusti om jag känner att jag fått tillräckligt med sommar då.Just nu är jag ruskigt skoltrött men det har gått förvånanasvärt bra att plugga under våren.Har klarat och blivit godkänd på alla uppgifter utan en uns undervisning.Allt är gjort hemifrån på egen hand vilket jag är väldigt stolt över att ha klarat av.Sen att vissa dagar har det blivit mindre plugg och vissa mer men det är sånt som händer.
Snart är jag klar och snart är det dags för det stora slutprovet,hoppas på att det kommer gå bra.Ska plugga grammatik nu under veckan sen är det bara att tuta och köra.Sen är välbehövligt sommaruppehåll innan det är dags att fortsätta jobba vidare..

heartbreaking

åter igen har jag läst en frukstansvärt heartbreaking text på ett katthems hemsida:

Såg en död katt i svandammsparken i midsommarkransen! Den var röd och
såg inte fullvuxen ut. Runt 9-12 mån kanske.
Verkar ha råkat illa ut då den hade ett rep och en plastpåse runt halsen :(

Hade det varit jag som såg detta så hade jag nog inte blivit mig själv igen på ett väldigt långt tag.
Usch vad mycket hemska människor det finns som går lösa ute som gör sådana här saker.
Jag skulle aldrig ens tänka tanken,får dåligt samvete om jag bara råkar lugga mina sötnosar när jag kammar dom.Nej vad ska man göra?nåt måste ju göras för så här kan det inte få vara!

Blir alldeles knäckt av att läsa sånt här men det är samtigt bra att höra att folk bryr sig och rapporterar in liknande.
Blir så arg och ledsen när jag ser överkörda djur (harar,grävlingar,igelkottar osv) längs vägkanterna.Tycker att de är värda mer än så än att ligga och ruttna bort längs en trakikerad väg alldeles ner sprutade av avgaser.Jag sa till en i min närhet häromdagen att den dagen jag får körkort och bil så ska jag ha sopsäckar,en spade och nummer till dem som tar hand om döda djur i bilen.För om jag skulle köra över ett djur som springer rakt ut i gatan så ska det inte ligga och ruttna bort vid vägen iallafall det är en sak som är säker.
Usch vad ledsen jag är:(




förbannad

Läste en sak idag som gjorde mig både ledsen och förbannad,nu kommer säkert Mikkiz gå in och kalla mig för "allas vår katthjälte" igen:)

Gick in på huskattens hemsida som är hemsidan för katthemmet i Västerås och där fann jag en söt liten dam med följande text: 


Chrissie

Hona, född ca juni -05.

Denna ljuvligt söta och go´a lilla tjej irrade omkring på Viksäng en tid.
Barnen på en gård använde henne som hand- och fotboll och slängde
stenar och glasflaskor på henne.
En äldre kvinna såg detta under flera dagar och till slut stod
hon inte ut med det - hon tog in Chrissie till sig tills vi fick plats ledig för henne.
När Chrissie kom in till oss var hon öm i hela den lilla kroppen.
Hon hade så ont att det var svårt att ens ta i henne.
Hennes förtroende för människan var dock inte helt borta,
tack och lov, utan har kommit tillbaka.
Skadorna är nu läkta och lilla Chrissie vill komma till ett nytt och kärleksfullt hem.



Jag blir så förbannad så jag skulle vilja söka upp de små odjuren till ungar och kasta stenar och flaskor på dom för att de ska få känna på vad de utsätter andra för,men sen tänker man efter och kommer fram till att så gör man inte som vuxen.Jag menar visst att man kan vara hårdhänt mot djur som liten men nånstans går väl ändå gränsen.Ett fullt friskt barn vet att man inte sparkar och slår en katt utan att den gör illa sig.Så vart ligger felet?Föräldrar som inte lär ut vad som är rätt och fel eller har alla barn adhd och andra bokstavssjukdomar som gör att de inte fattar bättre?Usch vad arg jag blir.
Men sen så finns det då sånna guldkorn som damen i texten som gör en sån här fin handling.Det är tur att det finns sånna som henne.hur hade det sett ut utanför dörren idag annars?

En varm tanke till alla katthem i vårt avlånga land som brinner för våra fyrbenta,alldeles för ofta dumpade vänner..

kvällen igår och sommaren

Strålande sol ute kan det bli bättre?Konstigt hur mycket humöret påverkas av vilket väder det är ute.
Synd bara att jag måste sitta inne och plugga hela förmiddagen men men i eftermiddag ska jag ut i solen en stund.
Tog en lång promenad igår,var ner till svenska spel i Sumpan och köpte lotter till Britta som tack för att hon varit kattvakt och köpte till oss också.Gick till Britta sen och lämnade dom,tog en fika och hämtade kattgräset som fått stå och växa upp sig i fred hos henne medan vi var på Öland.Blev kvar en halvtimme ungefär sen var det bara att skynda hem till tvättstugan och hämta upp det som var kvar där.Upp sen och lagade mat och fixade sallad.Kollade på Sopranos medan vi åt och ett program om att leva med adhd men det hade vi redan sett.Skrapade lotter sen och jag vann 240:-så det blev en vinst på 110 om man räknar bort det jag hade lagt ut.Har min skrapsudoku kvar,den är skoj så sparade den lite:)
Kollade på näst sista avsnittet av 24 vilket jag var så trött så att jag somnade mitt i.Försökte hålla mig vaken när jag lagt mig i sängen och hänga med i poker miljonen (börjar få lite kläm på det där med poker nu) men det gick inte,var helt slut så jag somnade.

Märks att det är sommarlov snart.Igår åkte några studenter runt i karavan och idag har Hallonbergsskolan 7 kamp här på IP bakom huset.Vaknade av nån mans röst som stod och ropade i mikrofon.Och så hade "plaskis" blivit fylld med vatten,satt en katt där och drack när vi gick förbi igår.Tydliga tecken på att det är sommar.Nu får det gärna komma mer värme och mer sol som håller i sig.

Nu ska jag äta frukost och sen plugga vidare....


jobb,knas i luren och den så kallade sommaren

*gäsp* Börjar bli trött nu.
Gick upp klockan sju imorse och det kan jag ju inte direkt påstå att  jag är van med.
Skulle vara hos Lisa och hjälpa henne att förbereda en garage utförsäljning vid halv nio.
Hamnade mitt i rusningen nere i tunnelbanan vilket jag ogillar men men det var bara att bita ihop.
Kurvakten var på rast så behövde inte betala heller vilket kändes helt okej..
Slet fram allt som skulle sorteras tillsammans med Lisa och sen så stack hon iväg till frissan medans jag var kvar och fixade och donade.Blev jättesnyggt och prydligt efter att ha hållt på i 3 timmar.Vid tolv var jag klar så fick sitta och vänta i 45 minuter på att hon skulle komma tillbaka.Marcus ringde lägligt så slog ihjäl lite tid genom att prata med honom och så pratade jag med mamma en snabbis också.Pratade lite med Lisa när hon kom tillbaka,fick min lön och ny upplaga av nycklar hem till Kent.Fick plocka ur det jag ville ha och ta med hem,blev lite kläder till Fanny,lite kläder till mig själv och en grej som Mikkiz ska få som kommer passa henne perfekt.Sen gick jag till tunnelbanan.Tur som jag hade så var även den kurvakten på rast så åkte gratis hem med.Stannade i Sumpan centrum ochhandlade och sen vidare hem.Var spyhungrig så åt på en gång och sen lite snack med mikkiz på msn.Och nu sitter jag här efter att ha vart och slängt i tvätt i tvättmaskinerna.Ska plugga fram tills det är dags för kvällspromenaden.Ikväll blir det lugnt med lite pyssel hemma.

Ringde en person häromdagen som jag inte pratat med på ett bra tag,lite över ett år för att vara exakt.
Kanske hade det gått så lång tid så att jag glömt bort människans röst eller så var jag bara trött,gissar på det andra.För det var nämligen så att det var en kompis till den här personen som ringde och undrade var jag höll hus och jag svarade att jag var hos mamma vilket jag var för tillfället.Personen jag pratade med började dilla om att jag skulle  vart där klockan åtta så jag började fundera ett tag vad den personen som jag trodde att jag pratade med hade tagit för nåt eftersom jag inte bestämt nåt med dom klockan åtta.Sen hörde jag va fan vilken Jenny ringde jag då? Och sen kom rätt person till luren vilket jag hörde på en gång när rösten väl dök upp.Den andre personen skulle låna den här personens mobil och skulle ringa en annan Jenny och tog första bästa i telefonboken vilket blev jag.Tänk så knasigt det kan bli ibland.Pratade inte så länge med den rätta personen eftersom kompisen hade bråttom att ringa upp den rätta Jenny men det var kul att höra av männsikan igen,trots attd et inte varade så länge.Men vi skulle höras snart igen sa personen så kanske hinner snacka lite mer skit då.

Nu är det Juni och så kallad sommaren är här.Utanför på gatan åker studenterna i sina karavaner och ikväll är det Sundbybergs vårfest som är ett tecken på att sommaren är här.Ska nog inte gå på den,kanske tittar ner en stund får se vad arbetarn i familjen säger sen.
Hoppas på bra väer snart..vill ha sol NUUUUUU!