Varför blir det aldrig som man vill?

Tittade på americas next top model igår vilket jag den här säsongen faktiskt följt konstigt nog.
Och jag blev så arg. Nu har två av mina  tre favoriter åkt ut veckorna efter varandra mot en och samma tjej.
Och det är väl okej men det som inte är okej och logiskt är hur de två som bara fått beröm så gott som och haft en dålig bild var geonom seriens gång kan åka ut mot en tjej som haft en enda bra bild genom seriens gång och som inte ens anstränger sig ett skit för att bli bättre.Nej fy och skam.Besviken jag är på Tyra,hon som brukar se potential så bra.

Nej det är helt oförståligt hur Megg  och A.J  kunde åka ut mot Jaeda..pinsamt!
Nu har jag bara Caridee  kvar att heja på..men hon som har mest potentail av alla kommer väl säkert åka i nästa program..

Inte ens i melodifestivalen blir det som man vill längre..

Äkta 90-tals pop,längtan till våren,Öland och Västerås

Jag har fått en släng av 90-tals nostalgi.Rotade i Marcus gamla cd högar som ska ner i källaren och hittade massor av guldkorn.Bland annat till min stora lycka så hittade jag Ace of Base.Det kallar jag äkta 90-tals pop det.
Har så många minnen till den skivan,helt otroligt.Så de senaste två dagarna så har jag fått rejäla doser av nostalgi.
Tänk vad roligt man hade när man var liten och vilken fantasi man hade.Iofs ska inte klaga för jag har mycket av min fantasi kvar men inte som på den tiden.Uj Uj det var tider det.

Pluggeriet går som smort just nu vilket känns skönt.Lite träligt är det väl att läsa men men..allt kan inte vara roligt här i världen.

Katterna har ätit dåligt senaste veckorna och Lukas har varit extremt uppmärksamhetskrävande.Kanske gör att våren är på väg eller nåt.Blir orolig när de inte äter bara..Men men de lär väl börja någon gång så..Ska ta ut dom för första gången i år i helgen tänkte jag.Får se hur det uppskattas av lilla randige killen,förmodligen inte alls skulle jag gissa på.

För övrigt så är det rätt så bra nu.Lugnt och harmoniskt.

Längtar till våren nu..längtar till påsken..längtar till Maj..då ska vi till Öland och det ser jag verkligen fram mot.Marcus fyller år den helgen också så det blir mycket på en gång.
Jag älskar att vara på Öland,det är sååå mysigt.Hoppas att sommaren blir varm och solig så att det ger något av att vara därnere.

Tror jag ska åka till Västerås imorgon.Beror på hur mycket jag hinner plugga idag.Hinner jag tillräckligt idag så blir det ett besök hemma imorgon.Har lite jag skulle behöva ordna med och så där så skulle vara trevligt om jag kan åka.Får se hur det blir.

Nej nu ska jag duscha och sen sätta igång med uppgifterna..


helgen,nya skor,en behaglig måndag och harmoni

Det har varit en bra helg.
I fredags tillbringade jag halva förmiddagen och eftermiddagen i sthlm city tillsammans med Mikkiz.Det var oväntat men trevligt.Fikade,Letade mat ställe,åt lunch,kollade butiker och fikade lite till.Åt en suverän kycklingsallad på cafe kronan i gamla stan där vi även fick se Caroline Af Ugglas.Det var trevligt att få besök och slippa sitta hemma och plugga i tystnaden.Inte ofta jag är inne i city heller så alltid tervligt när tillfälle ges.
På kvällen var vi bara hemma och kollade på bland annat så ska det låta.Var rätt trött efter timmarna i city.

I lördags var vi iväg till Britta och åt.Degade i hennes soffa fram till fikat.Efter mat,efterrätt och fika med kakor,bullar och kladdkaka så kände man sig som en ballong.Åkte iväg till ÖB med Eva och handlade lite saker vi behövde och sen åkte vi hem.Diskade och pluggade lite och sen halvdog i soffan.Kollade på tv och nån halv dålig film.Kvällen tittade jag på extra extra som jag egentligen tycker är ett skitprogram men eftersom Mikkiz berättat att Dregen skulle vara med så var jag ju tvungen att kolla om killen kunde vara rolig.

I söndags åkte vi till Västerås.Var hos mormor och firade brorsan och Ronja och även Fanny som alla tre fyllt år.
Fikade och hade trevligt.Jocke och Emma hade med sig Emmas hund Fia också,hon är sååå söt.Och hon blev ganska matad av de flesta.Fanny blev helt exalterad över Fias "hopp och skruv trick".Efter ett par timmar hos mormor så gick vi hem till mamma.Marcus och Thomas kollade hockey och jag läste tidning medan mamma och Thomas (som sprang mellan spisen och tvn) lagade mat.Efter vad som kändes som en evighet av hunger så var äntligen maten klar.Blev en riktig familjemiddag med jag,Marcus,mamma,Thomas,Jocke och Emma vid bordet.Det var trevligt.Smälte maten en stund och sedan åkte vi hem tillbaka till storstan.Var helt slut efter den dagen.Ljudnivån blir rätt hög också när man samlas allihopa så där.

Det var helgen det.

är jättenöjd med mina nya pumaskor.Dom är jättefina och jättesköna.Dom låter lite konstigt bara men det kommer nog gå över när de blivit lite använda.
Mina skivor hade kommit också,lyssnade igår och dom är kanon.Helt klart värda pengarna.

Tog en promenad igår vilket var skönt och så handlade jag på samma gång.Gjorde fläskkotlett och potatis igår kväll vilket var väldigt länge sedan vi åt.Var hur gott som helst.Pluggade rätt mycket igår också,hittade en ordentlig motivation så det var bara att köra på medan den höll i sig.Känner av den idag med så ska snart sätta mig och fortsätta där jag avslutade igår.
Ska städa idag också och rensa i sovrummet där det ser för hemskt ut.

Imorgon ska vi till huset kronan nere i sumpan och träffa Kerstin för första gången.Ska bli spännande.
Mer om det senare..

För övrigt så är det rätt harmonsikt för tillfället.Hoppas det håller i sig.

Nej dags att få något gjort

På Jhennyseende

yeeeeeees!!

Äntligen står det klart att jag har klarat geografi kursen och lättnaden är så j*vla stor.Nu kan jag släppa det och gå vidare fullt ut med kommande studier.Såååå skönt..Och jag måste erkänna att jag känner mig en aningen stolt..*S*

Tisdagen i Västerås..

Var i Västerås igår för att träffa familjen och Mikkiz och för att få lite miljöombyte.Kändes hur bra som helst att vara hemma.Solen lös och stämningen var trevlig.Var ut på förmiddagen med mamma,mormor och Vilda som sprang som en tok efter kastade pinnar.Tänk om man hade den energin.Åt hur god lunch som helst hos mormor och snackade lite.Hem till mamma sen,satt och pratade lite om situationen i Sthlm och åt efterrätt (daimchoklad).
Mikkiz dök upp vid halv två tiden.Fikade och snackade vid mammas köksbord.Pratde om ditten och datten.Eller rättare sagt mamma och Mikkiz gjorde.Själv var jag trött och hade väl inget direkt att tillägga.Men det var trevligt att se damens nuna ändå =)Hoppas det blir längre nästa gång.
Efter att Mikkiz gått så tog vi det lugnt ett tag,pysslade med lite småsaker och hade en diskussion med en internet vän på msn som periodvis halvt drev mig till vansinne.Blir så förbannad på folk som sitter och gnäller över problem som går att lösa då har de verkligen vänt sig till fel person.Vet folk inte vad underlätta för sig själv betyder idag?I guess not!
Kom igen när problemen inte har någon lösning då är du så välkommen med gnäll och självömkan.
Och för att inte bli lynchad av de som läser detta så ska jag väl påpeka varför jag blir förbannad över onödigt gnäll.
Det finns så många runt om i världen som har ett eller flera problem som faktiskt inte har någon lösning och de skulle kunna göra allt för att få sina problem lösta och så sitter folk med problem som på ett eller flera sätt går att lösa.Det gör mig tokig eftersom jag själv är en av dom med problem utan lösning.
Så nej kära vänner jag är inte rätt person att självömka inför.
Jaha ja när diskussionen var över så anlände min bror med sin svans (läs flickvän) och hunden Fia.Hade trevligt och åt tillsammans.Fick lappskojs som mamma gjorde för min skull.Hon är bara så bäst.
Berättade en sak för brorsan som vi sedan hade en diskussion om.Som vanligt så kom mycket fantasi med in i bilden från hans håll.Har nog aldrig träffat någon som har så livlig fantasi som min lillebror har.Men det är bra,synd bara att han inte använder sig av den då han är både duktig att skriva och hitta på.
Tog tåget hem till sumpan klockan sju och hann lagom hem till det okända.Lite läskigt att se det och vara ensam hemma.Marcus var på gymet och jag satt och skrämde upp mig själv tills han kom innanför dörren.Men jäklar vad bra det programet är.

När blev personliga problem något för tv?

LÄste en kompis blogg nyss och hon hade skrivit om problemet för "tjockisar".
Jag tycker visst synd om tjocka människor som lider utav det ja men jag kan inte tycka synd om tjocka människor som lider av det och sedan äter på mc donalds,pizza och färdigmat veckorna ut.Precis lika lite som jag tycker synd om anorexiska personer som påstår att de gör något för att gå upp i vikt men ändå sitter och petar på sitt salladsblad.Då tycker inte jag att man gör något åt saken.Visst förstår jag att man i precis som allt annat har dåliga motiverande dagar och bra motiverande dagar det säger jag ingenting om.Men har man 30 dåliga dagar på raken,då försöker man inte tillräckligt hårt helt enkelt.Låter kanske elakt men så är det.
Nej jag är en av dom i mänden som verkligen tröttnat på alla tv program om övervikt,undervikt,du är vad du äter blaj och sådana problem.När blev personliga problem något för tv?Det finns övrig hjälp att få för de flesta problem idag utan att det ska behöva gå ut i rikstäckande tv.Jag menar jag tycker inte att det är smickrande att se vad Lina 22 äter på en vecka och hur många cigg hon röker och hur mycket alkohol hon dricker.Nej visst är det bra att det finns sådana där coacher men jag tycker att de ska hålla sig ifrån tv.Det finns ju så mycket bra stödgrupper och liknande idag så jag tycker inte att det är nödvändigt att tv ska behöva göra sådana program.Och känner man att man har problem så är det ju jättebra att man det finns coacher och sånt att vända sig till men för att vara tjatig så inte i tv tack!
Tjockholmen,vi äter oss till döds och aallt vad programmen heter:NEJ TACK.
Fetma börjar ju bli ett stort problem i samhället ja men långt ifrån alla är där så än så länge tycker jag inte alls att det är nödvändigt att visa sådana program.
Jag kan tänka mig ett informationsprogram typ,med fakta till föräldrar hur de ska göra för att undvika att deras barn blir överviktiga och kanske även lite tips och information till vuxna överviktiga.Thats it.Mer än så behövs inte.Åtminstonde inte än.
Och då menar jag bara inte "tjockisprogram" utan alla "personliga problem" program.
Det jag tycker däremot kan få vara kvar är outsider,där tar de upp (inte varje gång men i flertalet program) ovanliga sjukdomar och syndrom som man inte kan så mycket om vilket kan vara intressant.Och att få inblickar i hur folk lever med olika allvarliga sjukdomar kan vara hur intressant som helst.
Tex så såg jag ett repris avsnitt i förra veckan om en tjej som var allergisk mot el.Jag hade absolut ingen aning om att elallergiska var så allvarligt utsatta som hon var.Jösses vilket liv.

Vet att många säkert har åsikter om det jag skrivit nu men det skiter jag fullständigt i.Alla tycker vi olika och jag har just uttryckt mitt misstycke.Deal with it.


Underbara Gwen och Gavin DeGraw

Har kommit in i en period då jag blivit hel frälst i Gwen Stefani.Hon är väldigt begåvad artist som gör alldeles förträffliga låtar.Och så är hon ju hur cool som helst också.Hennes kläder gör mig grön av avundsjuka.De är såå coola.Men tyvärr så tror jag inte att de kläderna skulle passa så bra in i de "vanligas" värld.
Ska helt klart skaffa hennes senaste platta.Den förra och No doubt plattornaa har jag redan och de är skivor jag verkligen inte ångrar att jag skaffade.Speciellt inte No doubts greatest hits album..

Gavin DeGraw måste jag tipsa om också.Precis som fall out boy så är han med i one tree hill och gör även de helt underbara soundtracket till serien,I dont want to be.

Så mitt tips är helt klart att skaffa I dont want to be live.Den låten är så grym och så börjar den med: " this goes out to all the one tree hill fans yo".Sååå fruktansvärt bra...

present del 1 fixad,"en bra dag",finalsnack och grattis Jenny.

Nu har jag fixad presenter till min kära lilla bror.Så nu har jag bara kusinerna vitaminerna och Jane.Så one done and three to go..

Idag har jag en "bra dag" fysiskt.Trycket i huvudet har inte visat sin fula nuna idag (inte än iallfall) och yrseln har också hållt sig borta.Vilket resulterar i att idag får jag faktiskt någonting gjort vilket känns skönt.Både hemmet och plugget behöver fixas.Så snart ska jag slänga på lite schysst städmusik och dra igång.

Ikväll blir det tacos,ska bli sjukt gott.Inte ätit det på evigheters evighet typ.Så är det ju så ska det låta också,gillar det programmet.
Imorrgn ska vi till Britta och bli feta.Hoppas innerligt att jag får min favvomat,risken är stor då vi fått det nästan varje gång sedan det nämndes att det var min favvis.Hon är såå snäll.Hon ska få sin bok också som det varit massa krångel med när jag beställde den.Men nu har jag den här efter mycket om och men.
Final i melodifestivalen imorgon också.Jag vet faktiskt inte riktigt vem jag vill ska vinna.Minns kanppt vilka som är med i finalen.De jag vet att jag inte vill ska vinna så är det idolkillarna,Andreas Johnson och alla ballad låtar som typ Sarah Dawn Finer och Sonja Alde´n .Jättefina låtar är det verkligen men inte i shlagersammanhang.
Jag tror just nu iallafall att min röst faller på Anna Book imorgon.Hon har en ärtig låt och är ju som en glad sprudlande ärta hela hon så why not.Men jag kommer säkert hinna ändra mig.Har ju inte hört The Arks låt än heller och deras musik gillar jag normalt så risken finns ju att min röst även kan falla på dom.Känns som att de är segertippade.Tror det kommer stå mellan dom och Book.
Jag sörjer fortfarande vissa som föll bort ur tävlingen som tex Nanne.Hon är grym.

Nej nu ska jag sätta fart så till sist vill jag säga Grattis Jenny till lilltjejen.Hon är hur söt som helst.Hoppas att allt gick bra.

Oprah-min idol,utsatta kändisar och presentproblem

Varit hos läkaren idag och fått medicin mot mina svällda slemhinnor i näsan och bihålorna.Hade även vätska i bihålorna vilket förklarar det obehagliga tryck jag haft i huvudet och hört i öronen.Men nu ska jag väl förhoppningsvis slippa det om ett par dagar.
Tittade på Oprah idag.Handlade om filmen blood diamond som jag såååå gärna vill se.Tror den är kanon.Leonardo Di Caprio var där och pratade om den och så fick man även veta om andra små projekt killen har för sig som inte handlar om att agera.Jösses killen är ju ödmjuk och har ett brinnande intresse för vår miljö.Det är ju inte känslan man får av att läsa om honom i de så kallade skvallertidningarna som man läser veckovis.Tänk vilken vriden syn man får.Snacka om att inte tro på allt man läser.Kan ju verkligen inte vara lätt att vara kändis och läsa alla snedvridna synsätt om sig själv i tidningarna.Men de visste de väl iofs om innan men ändå så känns det som stora personliga påhopp.Sen finns det ju sånna kändisar som agerar på ett sånt sätt så att de verkligen blir skvallerpressens offer tex Paris Hilton och så på senaste tiden även Britney Spears.Listan kan fortsätta med Tara Reid och Jordan och listan kan bli hur lång som helst med kändisar som beter sig på ett sånt vis att paprazzis och journalister går upp i extas.De får skylla sig själva.Men de seriösa kändisarna tycker jag verkligen synd om.
Hur som helst det var meningen att jag skulle skriva om Oprah.Hon är min stora idol.Jag älskar hennes show och försöker se den så ofta jag bara kan.Hon blandar roliga ämnen med seriösa ämnen med lärorika ämnen och med tragiska ämnen i en härlig potpurri som gör att jag knappt kan bärga mig för att få veta vad dagens show ska handla om.Jag skulle verkligen vilja träffa henne.Hon verkar vara en underbar människa.

Nu ska jag inte tjata om henne i evigheter men jag skulle lätt kunna göra det.
Har börjat med historian nu och har väl inte legat i så som jag borde ha gjort men det har sina orsaker men nu ska jag göra mitt bästa för att komma in i en jämn pluggtakt.

Min bror fyller år snart och min kusin Ronja också.Sen har även min minsting till kusin fylllt år så nästa vecka så gäller det att jaga rätt på de perfekta presenterna.Det är alltid så svårt att hitta presenter till folk.Men nu har jag turen att både min bror och min minsta kusin önskat sig saker men Ronja har inte önskat sig något så henne kommer jag få klura lite på.Och så fyller ju Jane år också,henne kommer det också bli svårt att hitta på något till då vi inte umgås längre och knappt har nåon inblick i varandras liv.Men men.får ta till lite fantasi och om inte det hjälper så får Mikkiz hjälpa mig på traven.

Nu ska jag diska medan jag känner mig någorlunda klar i huvudet.Yrseln har tahit över mitt liv helt senaste veckan så får lägga upp saker och ting efter att den klingar av och på.Men men det är sånt man får ta.Det tillhör.

Ikväll blir det fiskgratäng och lite plugg.Ska nog se efterlyst också.Det är alltid intressant det.

tjing!

omprov och shopping i Västerås,en trevlig lördag och en söndag vi sent ska glömma.

Skrev det förbaskade omprovet i fredags.Hur det gick har jag inte fått veta än men jag hoppas att jag klarade det den här gången.Blir tokig annars. Mötte upp min mor,mormor och mina två kusiner på stan direkt efteråt.Shoppade lite kläder och åt på mc donalds.Det var väldans trevligt.Mormor som hoppade över pommes på donken bara för att det var för mycket fett i dom men ändå så kunde hon inte låta bli våra andras.Det var roligt.
Åkte hem till mormor sen och där fick jag storstryk i memory men vann gjorde jag i vem där.Det är det bästa med mina kusiner,de är lika förtjusta i att spela spel som jag är.
Vid fyra gick jag och mamma hem till henne.Jocke,Emma och Fia kom efter en stund.Fia som är en hur söt border terriersom helst charmade mig totalt.Hon var så söt och så tuff och pep och skakade helt exalterat när hon fick se katterna. Hon ville ju så gärna leka men katterna var inte så sugna på det.De låg mest och glodde på henne och undrade nog vad hon höll på med.Åt mat hos mamma innan jag tog mig en promenix ner till tåget ocg åkte hem.
Var helt slut efter den dagen,var ju inte helt frisk än heller så hade ju inte full energipott.

I lördags var vi till Britta och grattade henne på födelsedagen.Blev bjudna på god mat,efterrätt och sen även fika med massor av olika sorters kakor och bullar och så prinsesstårta på det.Kändes som att jag skulle spricka efter det.Hua.
På kvällen kom Mackan och Sandra över och vi åt pizza och tittade på melodifestivalens andra chansen och som vanligt så blev det ju inte som man hoppades.Så typiskt.Men men.

I söndags var vi bara hemma och vi upplevde väl något vi sent ska glömma kan man väl säga.Tittade på one tree hill på kvällen och det var ett av de bästa avsnitten jag nånsin sett.Det var helt underbart bra.
Jag gillar verkligen den serien.