sjukstuga

Hemma med lilleman och är sjuka.

Lilleman sjuknade in i Västerås i lördags kväll och jag är på väg att sjukna in nu. ¨

Lilleman har inte varit sjuk knappt något alls under senaste året så kan inte klaga, jag däremot har varit mkt sjuk under hösten. Mest småsjuk, aldrig något rejält utan smått skit som aldrig går över. Irriterande. Jag vill ju träna träna träna.

Lilleman har feber, förkyld och hosta. Natten har varit jobbig med många vakna timmar och mycket smärta hos lilleman. När han får feber så krampar hans ben vilket gör ont. Väldigt jobbigt.

Idag är vi iaf hemma. Vi ser på film (trassel, spöket Laban och rädda willy, varit ute i trädgården en stund, lekt, pusslat och läst böcker. Snart blir det ett bad och sen lite Rorry.

marcus köper med middag hem ikväll så slipper laga mat ikväll, skönt. Kan man ligga och vara sjuk och bara slappa.

Ser fram emot en lugn kväll framför tvn, blev nästan inge lugn tid alls igår i och med att vi var hemma från västerås runt 18 tiden och sen drog sjukstugan och ontet igång nästan direkt.

Hade ett mycket trevligt dygn i Västerås. Jättemysigt ute i Tillberga där vi grattade Fanny som fyllde 8 år. Ungarna lekte och hade kul och det blev gott fika. Pratade lite mer ingående med Annelie och Rasmus och Ronja också. Riktigt mysigt.

På kvällen blev det godis, lite mello och sällskapshäng. Passade på att mysa massa med min prinsessa också och prins Emil fick sin filt som jag hade sytt klart. så nu är ordningen sammanställd då de har varsin och slipper bråka.

Ikväll ska jag slänga ut lite prylar på tradera och sen sjunka ner i soffan.

Veckan ser ut att bli sjukstuga, ska ta oss iväg till bibliotektet nåndag när febern ger med sig. Skulle ha åkt till badhuset på ondsdag som sportlovsnöje men det går ju inte nu så när han piggat till sig så blir det leklandet istället.

By the way, jag klarar av min nya telefon. Är supernöjd än så länge.

TJING!


En prinsessa

Super roligt att Sverige fått en prinsessa. Inte för att kungafamiljen har någon form av makt längre men ändå roligt att Sveriges framtida ansikte utåt blir en tjej.

Girlpower!

väljer en bild på Nathanaels favorit prinsessa Raphunzel (trassel)l som han är "förkärad" i  :)


<3

Vi satt och tittade på Whitney Houstons begravning i lördags jag och lilleman.

Han har många funderingar kring döden så tänkte att det är ett ypperligt tillfälle att visa honom hur man ligger i kistan och att man sjunger och pratar och så.

Han satt som förtrollad och bara tittade. Sen vänder han sig om och säger drömmande:

"Åh vilka vackra blommor. Sådana skulle du gärna vilja ha va mamma?"

"ja det skulle vara fint" sa jag

"ja det skulle jag med vilja ha i mitt rum, dom luktar nog fantastiskt"


Vår unge är väldigt lillgammal och säger ord som man inte tror att en 4 åring ska kunna. Det roliga är att vet exakt vad det betyder också och sätter in rätt ord i rätt mening. Imponerande.


Jag har aldrig hört på maken

Det är alldeles förträffligt

Nej nu blir jag bekymrad

Jag saknar Öland men jag saknar inte tills vi ska åka dit för det längtar jag till

oj oj nu blir det problem
 

Ett litet urval av senaste veckans meningar.

Han är så ödmjuk, omtänksam, kvicktänkt, klok, nyfiken, lättlärd och snäll.
Min blir så stolt men även förundrad, hur har vi kunnat gjort allt det där?


när ska ni finnas där?

Jag är riktigt irriterad just nu.

Som jag skirivit förut så ska jag börja en KBT behandling ganska snart för att reda ut vissa issues jag har.
Jag som har en lång historia av psykologträffar från ungdomsåren är ganska erfaren och vet hur pass illa psykiatrivården är i detta land. Men jag måste nog ha förträngt en hel del. Jag drog ut länge på att söka en samtalskontakt nu när jag sökte i november 2011 och nu börjar kronan falla ner varför.
Det är totala idioter och hela den vården är en total katastrof (precis som vanliga sjukhusvården med). Usch vad man blir illa behandlad som människa på ett sånt ställe.

Skulle ha börjat i onsdags hos en tjej som gick ett utbildningsprogram men de ringde och ställde in då hon blev sjuk så fick en tid till denna onsdag istället. Helt ok för mig. Dagen efter ringer psykoterapeuten som jag träffat 2 gånger och berättar att min kontakt med utbildningstjejen blvit avblåst då hon kände att hon inte skulle hinna med mig. Tur att hon blev sjuk då så jag inte suttit 2 timmar i onödan och rabblat allt.
Hade inte blivit förvånad om de skulle kommit på det halvvägs in i programmet, det var jag med om både en och två gånger under min tid inom Västerås Psykiatri.
Well fick en ny tid igår på posten till en manlig kurator. Jag har ingenting emot män, snarare tvärtom. Män är oftast bättre än kvinnor inom vården enligt min erfarenhet och de bästa läkare jag haft har varit män men just nu är jag extremt låg och lite svajjig så för att känna mig bekväm så kände jag att nej jag vill prata med en kvinna.
Hade det gällt något annat så hade jag inte haft problem med en man men nu så kände jag att det inte fungerade.

Löjligt egentligen då jag normalt trivs betydligt bättre ihop med män än med kvinnor.

Hursomhelst så ringde jag nu på morgonen och önskade att få en kvinna att prata med istället och receptionisten blir toksur! Det är för fan min lagliga rätt att ha önskemål om det. Hon vet ju ingenting om anledningen till varför heller. Tänk om jag satt där i andra änden och hade ett jättetragiskt förflutet gällande män (har inte det men tänk om) och så blir hon sur. Nej fy fan vilken kärring till att ha fel jobb.
Super snäsig blev hon och slängde dessutom luren i örat på mig utan att säga hejdå.

Jag är i ett läge då man inte ska reta upp mig, är jag låg vilket jag är nu så kan det blixtra på 2 sekunder.

Har redan fått bli förbannad på dagispersonalen, min sons gudfar, grannen och delvis min mormor inom loppet av vecka så nej inte läge att irritera mig.

Tur man har världens finaste familj som ger mig styrka.,


TJING!

förändring

Mitt möte och startbehandling på jps blev inställt idag då hon blev sjuk men fick ny tid på onsdag om en vecka igen. Ingen katastrof men lite synd. Fick lägga om dagen nu då jag fick massa tid över. Ingen träning idag mer än lite pulka åkning då jag tränade väldigt hårt igår så idag tar jag det lilla lugna.

Ska små fixa hemma lite, söka jobb och läsa. Läser en så bra bok nu som jag knappt kan lägga ifrån mig.

Blir pulka och snölek efter dagis. HUr skönt som helst ute och massa snö. Härligt. Men guuuuud vad jag längtar till våren. Hua.

Igår gjorde jag två stora förändringar. Jag skaffade efter 13 år ny mobiloperatör och skaffade ny mobil då min har 3 år på nacken och strulat senaste året. Uscha. Gillar inte att skaffa ny telefon. Är så ovan och så krångligt att lära sig och speciellt nu när jag gått från vanlig mobil till en smart phone. Sen det där med operatörsbyte. Jag är känslig för förändringar men det blir nog bra till slut.
Tycker det är jobbigt till och med att gå i nya skor, vill inte slita dom eller är rädd för att få fläckar eller rivmärken som inte går bort. Detta släpper så klart efter nån vecka men ville bara förklara hur pass känslig jag är för just förändringar.

Nu ska jag dricka kaffe, söka jobb och se ett avsnitt av unga mödrar

Btw..Är det nån som sett tunnelbanan på kanal 5 på onsdagskvällarna? Jisses vad mkt som händer där. Tur man inte åker så ofta så man behöver tänka på det. Men snacka om att sådana program kan skapa ångest och rädsla hos folk.,



TJING!

denna vecka

Vilken trevlig helg vi haft med extra fint besök från Västerås. Supertrevligt.
Vädret har varit kanon och den allmänna känslan har legat på plus.

Nya veckan är redan inne på tisdag.

jobbsök, träning och lite hemmafix som hänt här. Kört zumba som en tok. hur kul som helst.

Imorgon börjar jag min behandling på jps. Spännande.

På torsdag kommer Marcus kompisar hit och ska titta på fotbollsderby så då tar jag efter att först ha varit social en stund och tar mig en tjejkväll. Nåt nyttigt snacks och film i sängen woohoo.

Ikväll blir det soffmys bara, vi är inga som slår på stort på alla hjärtans dag utan tar det mer lugnt och myser extra mkt istället. Det blir favoritglass och soffmys.

Det verkar vara nollgradigt ute så efter dagis blir det nog snölek fram till middagen. Härligt!

TJING!


renovering

Jaha då var det åter dags för renovering. Och denna gång blir det hallen. Inte alls planerat utan mer en miss/spontan grej. Köpte ju nya hallmöbler och så som hallen ser ut nu med den inbyggda spegeln så passar inte möblerna in så därför ryker nu spegeln och tapeterna på måndag och jag får fria händer av min sambo att förvandla hallen. Sweet. Ska ta hem massa färgprover och sitta och ha beslutsångest över. Sånt är kul.

Har även gjort om lite i köket. Ska¨tapetsera om där till hösten men nu har jag fixat lite nya smågrejer. Mitt kök är ju inrett i lantlig stil/shabby chic och det är i det temat som nya grejerna går i. Kan fota och slänga upp sen så får ni se. Toppen att så små saker kan göra så stor skillnad.

Måste luska ut var i hallen det nya fina skåpet jag fick av mamma ska sitta sen också. Ska slänga ut det gamla till försäljning, det går ju också i shabby chic så lär nog få en peng för det för shabby chic grejer går ju åt som smör i solsken nuförtiden.

Nehe dags att skruva ihop sista hallmöbeln nu tillsammans med Zlatan. Har bara ett kapitel kvar nu av hans bok (ljudbok)...


TJING!

så mkt att göra så lite tid

snabb bloggning nu.

Har massa to dos att göra idag och så lite tid. Känner mig slut,halvsjuk och så har jag träningsvärk från gårdagens zumba. Skulle verkligen vilja resa bort, ta en långweekend nånstans.
Men som arbetslös så går inte det, alla pengar går till lilleman och renoveringen hemma som jag startar på måndag.

Besöket i helgen ser jag fram emot såååååå mkt iaf, alltid nåt.

TJING!

I am back

det har varit bloggtorka nu en längre tid. Först för att vi var barnlediga förra helgen så lilleman var i v-ås och sen en vecka med lilleman hemma som varit sjuk och massa kalas förberedelser inför helgen som varit.

Förra helgen tog vi det mest lugnt, åt gott och gick på bio och hade det bara mys mys.
Veckan har vi varit hemma, myst, lekt, och bara varit. Bakat inför mitt kalas vi hade igår och promenerat i kylan.
Igår åkte vi till V-ås där vi hade födelsedagsfika för mig hemma hos mormor. Hela släkten kom plus Maja och finaste Mikkiz. Så mysigt och roligt att alla kunde komma. Fin fina presenter fick jag också.

vedeldare
zumba kit
tårtspade
klocka
kuddar
morgonrock
shabby chic nyckelskåp
supermario/sonic OS games
smink
vin
böcker
parfym
väska
ljuspåse

o lite annat smått o gott

sen ska sambo,svärmor och svärmormor lägga till pengar på min kommande nya mobil telefon.
Ska bar bestämma mig för vilken först. =)

varit en superhelg.

lite trött idag och börjar bli febrig. Inte bra måste kurera mig.
jag vill ju tokköra Zumba hela veckan och det går ju inte om jag är sjuk

Nästa helg får jag fin fint besök. Ska bli väldans trevligt! =)

I veckan ska jag storstäda, ska ta under badkar, köksskåp, torka hyllor och dammsuga ur garderober och lite sånt. Behövs. Låter trist men med musik i öronen går det undan. Ska även sy klart Emils filt och montera ihop mina nya hallmöbler...

TJING!