Västerås,smärtor och plugg

Spenderade hela dagen i Västerås igår.Åt lunch med mamma,momor och moster hos mormor och snackade lite skit.Mamma fick sina morsdag presenter också vilka jag glömde ge henne i lördags när hon var här.
Åkte ut till Erikslund också när Thomas slutat jobbet.Moster och mamma var med ut också.
Köpte skor och underkläder och en ny kjol till Eva eftersom den Marcus köpt i morsdag present till henne var för stor.
Åkte hem och åt sen hos mamma,med hela familjen inklusive Emma.Lappskojs,åt tills jag trodde jag skulle att jag skulle spy.Sjukt gott.
Sen var det tåget hem,jätteskönt.Var bara jag i vagnen så kunde sitta där i lugnet och läsa min extremt bra bok jag läser.
Hade rejäla smärtor i högra sidan av magen (förmodligen sammandragningar eller ligamentsspänningar) när jag var hos mamma som gjorde ruskigt ont så var lite skraj att de skulle komma tillbaka på tåget men klarade mig.
Kvällen spenderades vid tvn såg ugly Betty och desperate housewifes.Mackan och Marcus spelade poker under tiden.
Kvällen kändes lite motig,var väl inte allt för uppåt över smärtorna jag haft och så men men lyckades somna till slut och vaknade inte förrän halv sju då det var dags igen.Långa 15 minuter innan det ger med sig och jäklarns vad ont det gör.Men men det ingår väl..

Idag ska jag plugga plugga och plugga..men det känns bra för äntligen får jag göra nåt som är kul och så har jag extremt lätt för det också.Hinner jag och om jag inte får tillbaka smärtorna så blir det en promenad också.
Skulle ha träffat Sabrina på en fika idag men flyttade fram det ett par dagar..

En dusch nu och lite lunch..

tickande hjärta

Hjärtat tickade på med 150 slag per minut som vi fick lyssna på i en apparat.Jättetufft.
Ska man tro på skrönorna om hjärtslag per minut så väntar vi en liten ..h*n =)


helgen,idag och imorgon...

Haft en väldigt trevlig helg.
Mamma,Thomas,mormor,Jocke och Emma var här i lördags och grattade Marcus i efterskott.Fikade,åt tårta och pratade.Marcus fick äntligen sin Ludde matta som han tjatat om i över ett år och så fick han biocheck och kalsonger. Han blev nog nöjd med sin matta för han gick in i sovrummet och gjorde om på en gång.
Visade även upp barnvagnen vi köpt och de tog mått på den då min mormor håller på att göra en filt till den.

PÅ kvällen så åt vi hos Mackan och Sandra.Första gången vi besökte deras etta i "bananhuset".Huset är j'ättesunkigt men lägenheten var söt och de hade lyckats få det rätt mysigt trots den lilla ytan.
När vi ätit vandrade vi till filmstaden Råsunda för att titta på Piratesof tje caribbean vid världens ände.
Den var okej men inte alls lika bra som de första två.Den kändes slarvigt gjord och den var väldigt rörig.Men sevärd ändå =)

Igår åkte vi runt och tittade på radhus och lägenheter.Vi föll för ett radhus i Spånga och en lähenhet i Sumpan.
Får se hur mycket de går upp i pris,är jättesugen på radhuset.
Åt hos Britta också,blev en stressig visit då vi skulle iväg till Solna för att titta på de lägenheter vi inte sett innan maten.
Kvällen var vi hemma och tog det lugnt,var helt slut av att ha kutat runt i värmen.Tittade på film och bara tog det lugnt.

Snart ska jag iväg till barnmorskan.Inte så kul eftersom jag inte gillar henne men men.Ska på rutin koll bara och så har jag hört nånstans att det är dags att få höra hjärtljuden,det skulle vara roligt att få göra.

Ikväll blir det plugg och måla som gäller.Marcus ska på derby mellan AIK och djurgården så ska använda lugnet till att försöka bli klar med min tavla.

Imorgon ska jag till Västerås.Ska bli trevligt.Är över två veckor sedan jag var där.Ska fortsätta att rensa i lägenheten och så blir det nog lunch hos mormor hoppas jag =)

Nej nu måste jag göra mig iordning så jag hinner iväg..

förrymd fånge?

Pratade med en gammal vän på msn som jag inte pratat med på säkert över 2 år.
Trots att människan klickade upp mig på msn och fanns på min lista så hängde jag inte alls med vem jag pratade med.På bilden på skärmen frömför mig fanns en person som liknade en förrymd fånge/långtidshemlös.
Oigenkännlig och helt olik den person jag en gång kände.
Det är konstigt att vissa ändras så drastiskt och vissa ser likadana ut hela livet typ.
kronan föll ner efter ett bra tag iallfall och jag insåg vem den förymde fången framför mig var.

ultraljudet med hjärtsvar

Var på ultraljud nummer tre idag då förra veckans ultraljud krävde läkarkontroll då hjärtat var obedömbart.
Så efter 6 dagars oro så fick vi idag veta att bebisen är frisk och inte har några synliga fel på hjärtat.Lättade och glada kunde vi tryggt åka hem med vetskapen att vår bebis mår bra.
Sög inte på tummen idag som förra gången men var däremot kissnödig då urinblåsan var stor och fylld på h*n såg lite kul ut.Vevade med armar och ben då och då precis som första ultraljudet i vecka 10 så ultraljud verkar våran liten inte vara så förtjust i.Pappas (Marcus) näsa och mammas (mina)kinder har den för övrigt nu men det kan ju komma att ändras sen.

R.I.P Pysen <3

Fick veta att min fina hemlösa sommarkatt som jag tog hand om och fixade hem åt i somras blivit skjuten av ölands polisen i julas.
Det blev upplopp i hela mig då jag höll på att sprängas av ilska,sorg och besvikelse.
Jimmy som jag gav katten till hade fått kalgomål av sina kunder på sin outlet över att katten vistades då och då på parkeringen så då gav han den till polisen som sköt honom.
Så jäkla lam och absurd anledning så jag blir galen.
Tur att jag fick veta det av Hasse och inte av Jimmy som jag hade tänkt fråga den dagen vi valde att gå till outleten för då hade det nog blivit liv i luckan om han sagt det rakt upp i ansiktet på mig.Tur för honom så var han inte ens där när vi var där vilket var skönt.
Nej usch och fy vad ledsen jag blev när Hasse berättade för oss att Pysen inte finns mer.
Det kändes som en "Lillan light" all over again med tanke på hans unga ålder.
Det är sjukt vilket fruktansvärt litet värde katter har i samhället.Skamligt!!!

Öland

Kom hem ifrån öland sent igår kväll.
Haft det riktigt bra därnere med bra väder och en massa god mat.
Shoppat har vi gjort i både Färjestaden och Kalmar också¨,så packningen var en aning större på hemresan.
Besökte även IKEA i Kalmar där vi köpte nya rullgardiner och en ny byrå till stugan som vi sen svettandes skruvade upp och ihop.
Precis som förra året så hade fåren fått lamm fast i år var det många fler lamm och i olika färger.Det var väldigt svårt att få mig därifrån de gånger vi gick dit,hade kunnat suttit där i timmar och matat dom.Föll för ett speciellt lamm som var ljusbrunt men med mörkbruna ben och mörkbrunt ansikte,hur gulligt som helst och så var den i målbrottet lät det som då bäandet var först ljust och sen mörkt och tvärtom.Jag smälte som en glass i solen.
Träffade Rambo också eftersom han och Hannah var därnere också,saknat honom mycket.Hans valpiga utseende var borta nu och en stilig unghund hade han blivit.
Spelade mycket spel därnere också.TP 90 tal och fem öres golf och yatzy,jag lyckades vinna en Tp omgång och en fem öres golfs omgång =)

Ja trevligt var det men orkar inte gå in på några detaljer...=)

älskar den där ön =)

besöket i Gubbängen och idag far vi

Åkte till Gubbängen igår kväll.Tog oss ett tag att komma dit då vi åkte fel och hamnade i Nacka men tillslut kom vi fram.Måste säga att Marcus har ett grymt lokalsinne,beundransvärt.
Träffade en trevlig familj som innehöll en mamma en pappa och en liten Angelina på 7 månader.Jättesöt.
Vi skulle dit för att titta på en vagn som de skulle sälja.Vi nappade så gott som direkt på den.
Billig och knappt använd då den inte dög åt mamman i familjen för att hon ville ha en rosa vagn.
Så nu är vi ännu ett steg på vägen genom att ha blivit barnvagnsägare.Helmysko känns det.

Idag far vi till öland,solen skiner och hoppas att det håller i sig i helgen.Ska tillbringa dagen med att packa och städa upp det sista här så att det är fint när Britta kommer för att mata katterna.Ska även skicka in min skoluppgift så kanske jag fått respons på den när jag kommer tillbaka.

Frukost nu..magen kurrar..

Ultraljudet

Nu har vi varit på Ultrljud på karolinska.
Bebisen visade upp sig jättefin och sög på tummen när undersökningen började.
Allt såg bra ut och den växte som den ska men ett blodkärl i hjärtat var mer vidgat än de andra så på måndag ska vi träffa en läkare och göra ytterligare ett UL för att titta på hjärtat igen.Barnmorskan hade inte den uibildningen tydligen.
Lite nervös är jag,men hon sa att vi inte skulle oroa oss.Kommer kännas långt till måndag och vi som ska till öland imorgon.KOmmer få svårt att slappna av nu.
Fick fyra fina bilder med oss hem på våran tott och de var så fina.Blev två riktigt fina profilbilder där man ser näsa och ansikte tydligt och på en ser det ut som h*n ler =)
Cirka 18 centimeter lång och normal hjärtrytm och normal mängd fostervatten.
Nytt beräknat förlossningsdatum blev den 14 oktober alltså två dagar tidigare än uträkningen via menscykeln.
Det var det det..

Nu ska jag plugga lite och sedan skriva packlista..Imorgon far vi till öland..

ah just det ska ju till gubbängen och eventuellt köpa barnvagn ikväll också..

förklarande tokroligt sms

Fick ett sms av mamma igår när vi satt och fikade hos Britta som gav föklaringen till varför fönstrena  blev flammiga när vi putsade dom..

Den textmeddelande som fick mig att tokskratta så tårarna rann var:

Ha ha nu vet jag varför det blev flammigt på fönstrena igår.Jag tog fel flaska.Det var allrengöring.

Ja usch hujeda mig vad roligt jag fick åt det..Inte så konstigt att vi fick slita för att få bort det..

Roliga var att jag dessutom komenterat att de skaffat en ny sort då jag bara hade sett den gula mr muscle till fönster och sa något om att jag också ska köpa den för den luktade mycket mildare och godare än den gula..ha ha så tokigt det kan bli..

galet i Västerås,Esc faisko och lägenhetsjakt

var i Västerås i lördags med Marcus.Stannade först på Hälla för att jag skulle hitta jeans.Hittade inte ett par utan tre i tre olika butiker.Kappahls gick bort då jag insåg att jag och vita kläder inte går ihop så bra (jag är en kladd person) och de på HM gick bort då jag tyckte att de var på tok för dyra för byxor jag bara kommer kunna ha i 1-2 månader och så var det då de på Lindex kvar.Men där fanns inte min storlek så fickåka hem till mamma utan jeans.
Åt mat när vi kom till mamma och sen slöade lite medan hon diskade och fixade som vanligt
Åkte ut till Erikslund och gick in på catalog.Målet var att välja gardintyg till öland.De tog cirka 20-25 minuter för herr vel (läs Marcus) att bestämma sig vilket tyg som var finast och det blev ett fint beige tyg med vita blommor på.Sen var vi bara tvungna att kolla igenom klädavdelningen tyckte mamma och jag så det gjorde vi.Vilket resulterade i 5 par tröjor för min del och en för mammas del.Älskar att göra kap,det är så härligt.De har billiga och bra kläder därute iaf nu när man bara kan ha det man köper i en månad eller två.
Åkte tillbaka till mamma när vi var klara på catalog.Marcus skulle se AIK match på tv med Thomas och sedan ishockey men jag och mamma skulle hem till mig och putsa fönster,städa och hänga upp nya gardiner.
Det gick jättebra i början.Jag putsade fönstrena i kök och sovrum och mamma strök gardiner.Sedan gick det utför.Fönstrena blev flammiga vilket de aldrig brukar bli annars när jag putsar och det gick knappt att få bort.Mamma slet som ett djur för att få bort det.Sedan skulle hon dammsuga upp lite blomjord i köket så att viu slapp trampa i det och klick sa det så dog dammsugaren som hon tagit med sig hemifrån.Kommer aldrig glömma hennes min när hon trodde att hennes dammsugare gått sönder (hon hade haft en oturvecka utan dess like innan) hon satt på golvet och såg förtvivlad ut och sa gång på gång inte det nu också.Men vi upptäckte sedan att hennes dammsugare var som den skulle var bara en propp som hade gått.
Vi fortsatte med det vi höll på med och när jag var klar med fönstrena så började jag dammsuga och när jag var så gott som klar med bara ett rum kvar så klick så dog dammsugaren igen.Nu hade andra proppen gått och nu stod vi utan el i hela lägenheten.Vi kunde inte göra annat än asgarva åt eländet.Vi stod där som två dumma fån och skrattade halv ihjäl oss.mamma vid strykbrädan med en halvgardin kvar att stryka och jag vid dammsugaren med ett ynka rum kvar att dammsuga.Det kändes så löjligt,kunde vi inte ha fått bli klara åtminstonde?
Ringde Thomas som kom över med proppar men de stämde inte med de jag skulle ha så det var inte så mycket att göra än att hänga upp gardinen halvt ostryken och sedan traska hem till mamma.Vilken kaos det blev där ett tag.Men men hänger iaf rena gardiner uppe nu och mer än hälften av lägenheten är städad och så hann jag rensa ur sovrummet på allt som ska kastas så nu äär vi en god bit på väg.
Nästa projekt är dammning och nerpackning av saker.Mamma tycker att det är lika bra att packa ner alla sakerna inför kommande flytt så är det bara att bära ut allt då.Och det har hon nog rätt i.
Gick hem till mamma och hämtade Marcus,sa hejdå till katterna och sen åkte vi hem.
Stannade och handlade i Hallonbergen och sedan hem och åt och tittade på Eurovision songcontest.

ja vad ska man säga om den tävlingen då förutom att det blev fiasko och pannkaka av allt.
Att the ark skulle få konkurans av starkt finalfält ja men att de skulle få spö av 17 länder,nej det trodde jag inte.
Jag trodde på rysk vinst och finland i topp 5 och Sverige i topp 7 och såååå fel jag fick.Ryssland kom iofs trea så där var jag inte långt ifrån men Finland kom på 17e och Sverige 18e så där var jag verkligen ute och cyklade.
Satt och skrev så pennan glödde under framträdandena och recenserade alla låtarna och gav de betyg sedan under poängutdelningen skrev jag upp hur länderna röstade för att få svart på vitt hur tydligt det är att Juggeländerna röstar på varandra och Ryssländerna på varandra.Så jäkla boring för alla andra länder.Får liksom ingen chans.Så det blev fiasko av allt men men..vad ska man göra åt det då?Ingenting.

Och så kom då söndag morgon..Ola Salo klagar ut som väntat i dagstidningarna och säger att tävlingen är en dyngtävling (vilket jag kan hålla med om när röstningen blir som den blir) men sedan kommer komentaren som piskar upp mina avsky Ola Salo vindar ännu mera...Vi är det bästa bandet i världen!
Hallå!!! Kom ner på jorden ifrån din diviga moln och sluta tyck att du är finare än alla andra säger jag bara..Man har ju läst kritiken han fått i Finland för att vara divig,nonchalant och tycka sig vara finare än andra..visst man ska inte tro på allt man läser men det är exakt den känslan jag hade fått av honom innan jag läste det där bara av att titta på hans utstrålning..och jag brukar ha rätt oftast när jag läser av folk innan..så där satt den..Kom ner från dina höga hästar Salo för så jäkla tokbra är du inte...

Tittade på två lägenheter i går vid lunchtid och en av dom gillade vi båda två konstigt nog.Sedan åt vi hos Britta och fikade och sedan iväg och tittade på en lägenhet till och den gillade vi också båda två till stor förvåning.Vi brukar tycka så olika.Men jag gillade den första mest och sedan den sista på andra plats.Får se vad buden går upp i,kanske vi kan vara med och buda..
Åkte till kista sen och där fick jag tag i rätt storlek på mina jeans på Lindex,blev så glad.Så nu har jag mina första mammajeans,.känns lite mysko..Köpte även en tuff klänning på HM för lagom pris så var skapligt nöjd när vi åkte hem...

mormor <3

Haft ett trevligt telefonsamtal med min mormor nyss.Har aldrig träffat en sådan snäll,osjälvisk och underbar person som hon är.Hade nästan gråten i halsen när jag la på,känslorna liksom svällade över.
Hon är så snäll och ställer upp hela tiden.Hon ska sy fina nya gardiner till öland ifrån ett tyg som vi ska köpa imorgon och det kommer bli så fint så.
Hon är fantastisk helt enkelt min mormor.

Dagarna kommer och går...

Tiden går fort nu,tycker att det är helg hela tiden i princip..Men det är bra med tanke på att när man väntar på nåt så väntar man ju alltid för länge men nu kanske vi inte behöver det.

Har det rätt bra nu.Dagarna går och vi trivs med oss själva och tillsammans.Den enda som inte verkar trivas med sig själv just nu är Lukas som fortfarande har ett någor oroligt och enerverande beteende på mornarna men men det ska väl gå över så småningom får man hoppas.
Bara 4 dagar kvar till ultraljudet nu.Kände första buffarna igår kväll,förut har det bara varit bubbelrörelser men igår var det små svaga buffar.Häftigt var det.
Är allt som det ska på ultraljudet så åker vi och köper barnvagn på tisdag kväll.Hittat en fin och rätt så billig.Har fått höga betyg som första vagn vilket är bra.

På onsdag åker vi till öland och stannar hela kristi flygare helgen.Ska bli skönt med lite miljöombyte ett tag.Tycker om att vara på öland,det är som ett annat land känns det som ibland.
Ska även åka in till kalmar och shoppa lite sen blir det nog en sväng in till Borgholm också.Kommer kännas konstigt att inte dricka något,speciellt vin vilket jag brukar dricka när vi är där men det får bli alkofritt vin och cider för min del men det är det värt.
Måste ta mig iväg och handla Marcus födelsedagspresent också med tanke på att han fyller år när vi är därnere.

Engelskan går bra,är färdig med första uppgiften och väntar nu på inlämningsdatumet så att jag kan börja med nästa.Känns skönt när det flyter på.

nej nu ska jag duscha och öva lite grammatik..

Tjing!

Eurovision semifinalen

Tittade på Eurovision semifinalen igår på svt eller såg inte hela då jag inte ens visste om att den var men såg 70% iallafall.
Måste uttrycka min besvikelse över vilket uruselt startfält det var.kunde knappt plocka ur fem låtar som jag tyckte var värda att få vara med på lördag ännu mindre tio som faktiskt skulle med.Men jag höll tummarna för de fem som jag lyckats plocka ur iallfall men gick det hem?Nej det gick totalt åt skogen..En enda av de fem gick vidare och min besvikelse var total.Men mådde lite bättre sen när de spelade upp hela lördagens startfält där finns det en del goding låtar att lyssna på.
Av det jag sett hittills så tror jag helt klart att Finland och Ryssland kommer att ligga i topp,Ryssland är ju även ett favorit tippat land.
Hur går det för Sverige då?Ja vinst blir det inte iallafall men i topp 7 tror jag att de kommer att vara med de små arkarna.

Vem vinner? Ingen aning och vill inte veta heller..Det ska ju vara spännande på lördag :)
Hoppas bara att vi hinner hem ifrån Västerås innan det börjar,och så ska vi gå ner till Mackan och Sandra också..Puh det kommer bli stressigt men det är det värt..

vacker och snyftig

Såg en snyftig men vacker liten sak nyss på youtube..check it out..

http://www.youtube.com/watch?v=cpUQK-sCOwk


eftermiddagsblaj..

Trött idag på grund av att ha sovit dåligt inatt och så vakna runt 6 av dessa renoveringar och byggarbetare utanför som ska bygga de nya bostäderna.Usch är redan trött på dom.De börjar kl 6 och håller på fram till lunch sen är det knäpptyst.Varför inte börja vid 9 och hålla på till 15?nej väcka folk mitt i natten ska de göra.
Fint väder var det i morse men nu har det mulnat igen.Gör inte mig så mycket iofs då jag har pluggat hela dagen och ändå inte kunnat vara ute.Ska snart iväg och handla dock så solen kan ju få titta fram en stund då när jag ska ut.
Snart helg igen,otroligt vad tiden går fort. Ikväll blir det nog lugnt,har inte planerat nåt speciellt men här händer det alltid oförväntade grejer så får se vad det blir.Imorgon ska vi till Britta och äta och sen ska jag gå en långpromenad med Max medan Marcus och Tom ska på fotboll. Det är väl ungefär vad som är planerat hitills.Ska försöka komma iväg och köpa mig ett par nya jeans också.Kommer inte i nåt av mina gamla par längre så är i stort behov av jeans nu.
Har redan pluggat klart första inlämningsuppgiften i engelskan på bara 1 vecka,måste kolla om jag får lämna in den trots att jag har 3 veckor kvar till inlämningsdatum.Annars blir det ju segt att sitta och vänta i 3 veckor.
11 dagar kvar till Ultraljud nu och 12 dagar kvar tills vi åker till öland *längtar*
Måste hitta nåt till Marcus också tills han fyller.
8 dagar kvar till eurovision också weeeeihooo!


Beräkningar av din graviditet:

beräknad förlossningsdag: 2007/10/16
Barnet blev till:2007/01/23
Du är i vecka: 16+3
Du är i månad:4
Du har varit gravid i 115 dagar av 280
Du har: 165 dagar kvar till beräknad förlossning


Nu är det över

Nu är det över med dagar fyllda av okontrollerat plaskande i ett blågrönt hav med stänk av salt
Nu är det över med dagar fyllda av dansanta hopp i pölarna på den regnfyllda marken
Nu är det över med dagar fyllda av vinglande steg i solnedgången i sanden på stranden
Nu är det över med dagar fyllda av ölspillda linnen bland lera och rockiga toner

Nu är det över och det är nu det börjar...