midsommar och veckan som kommer

Mulet och trist hela midsommar helgen.Inte för att jag tycker att midsommar är något speciellt att fira direkt men hade varit trevligt med bra väder ändå men icke blev det så.
Ätit hos Britta i helgen,hon blev nog glad över att få sällskap nu när Eva är nere på öland.Tom var med hos Britta också,han följde med oss hem sen.Spelade poker,tittade på film och spelade playstation 3.
En lugn kväll hemma alltså.Har aldrig varit sån som varit ute och festat loss på midsommar och ännu mindre i år nu när jag man inte kan dricka. Nej den här lugna helgen är jag alldeles nöjd med.
Träffade Suzan och Therese igår en snabbis,snackade lite i regnet.

Idag är det städdag som gäller.Vi tvättar och ska snart dra igång med storstädning.
Imorgon ska vi till Barkarby och eventuellt Kista och handla lite och på kvällen blir det se AIK på tv och äta grillad kyckling och wok.Tom hade aldrig ätit det så ska bjuda på det tänkte vi.
På tisdag far vi förmodligen ner till öland om vädret tillåter.Ska bli skönt med lite miljöombyte i ett par dagar.Jobbigt att åka bil så länge,ha ringa problem med det normalt då jag älskar att åka bil men får ont av att sitta länge nu i bäckenet vilket är lite jobbigt men men.Får se hur länge vi stannar därnere.Åker nog hem till helgen igen.Marcus ska ju jobba igen nästa vecka så senast söndag är vi hemma igen.

Nu ska jag diska...bläsch

Tjing!

ett par kilo lätttare?

Åtminstonde känns det som det för nu är jag nyklippt och kortklippt.Inte kort som en pojke alltså men kort om man jämför med längden jag hade på håret innan =)
Jättebra frisör som var trevlig och duktig så dit ska jag gå igen helt klart.
Får se vad Marcus sägre när han kommer hem.

Ikväll ska vi till Tyresö och köpa en maxi cosi,hur fin som helst.Kanske ska tillägga att maxi cosi är en bilbarnstol/babyskydd för er som inte vet det.

Idag känns det bra att vara jag men den där Turkiet resan grämer jag mig fortfarande över,men men min tur kommer den med =)

hårkapning,mvc besöket och fynd

Idag ska jag kapa mitt hår.Vet inte hur kort än men det som är slitet ska iaf bort.Ska bli skönt för nu är det riktigt risigt.Lite nervös är jag för jag ska till en frisör som jag aldrig varit hos förut.Min jag hade har flyttat till Bromma och dit hittar jag inte på egen hand så fick byta till en i sumpan istället.Men men blir nog bra.

MVC besöket igår gick bra.Blodvärde och blodsockerproven var jättebra och jag har 1cm kvar innan jag kommer in på magkurvan=)Vikten låg dessvärre lite över medel men kan tydligen bli så om man var väldigt smal innan,var man smal så behöver man tydligen gå upp lite extra.Men usch vad jobbigt det var.
Lyssnade på bebisens hjärta igen som slog 156 slag i minuten denna gången så den hade ökat med 4 slag i minuten sedan sist =)
Fick även tiderna för föräldrautbildningen som startar i september och är fyra måndagar.

Fyndade lampskärmar igår i en secondhand butik,hittade Ikea skärmar som var oanvända för 5 kr st.Kostar runt jundringen på IKEA och de var inplastade och allt.Riktigt nöjd är jag.

Imorgon ska jag till Västerås =)

sol igen,planerad semester,kattvakter och skolan

Efter ett par dagars regn så är det nu kanonväder igen,härligt och hoppas det håller i sig men det ska tydligen regna i midsommar så det lär det väl inte göra då :(

Åker förmodligen ner till Öland i ett par dagar i nästa vecka.Semestern blir lite hoppig när Marcus har semster veckorna 26.30.32.33.Men men det ska nog gå det med.

Kattvakter ska vi vara helgen den 13-15 juli iaf.Min kära familj plus Emma åker till Turkiet i två veckor.HAr blicit erbjuden att följa med men avböjde pga att jag hellre vill åka nästa år då man inte ser ut som en badboll.Får ju heller inte vara i solen hur mycket jag vill och åker man så där till ett sol land så vill man ju ligga och pressa på stranden och även ta sig nån god färgglad drink så nej det får bli nästa sommar eller sommaren efter det.
MEn lite avundsjuk är jag för i 7 år har jag längtat tillbaka till det där landet nu.Men men,jag tycker att jag har en bra anledning att vara hemma så,en anledning som är mycket värd =)
Men usch vad hårt det kommer kännas när de ringer hem därifrån och man får höra den turkiska atmosfären i bakgrunden.Men men.Både min mamma och min låtsaspappa är värda den här resan.Kan ju inte direkt påstå detsamma om min bror,hade helst sett till att han var hemma men men nu är det som det är.
Synd bara att han var tvungen att ta med sig sin siamesiska tvilling ner.

Nej för oss blir det semester i Sverige i år,Det blir två eller tre resor till öland där huset ska målas om och massa saker ska fixas,sen ska vi förmodligen till Helsingborg också och titta på fotboll och kanske sova över natten där.
Och så power meet då och äevn helgen vi ska vara kattvakt i västerås.Sen ska vi till Örebro i augusti och även då titta på fotboll och hälsa på Sigge som bor hos mammas kompis Annki,mamma ska med då också.
Det är vad som är planerat nu hittills,sen blir det väl något mer.

Ska skicka in min andra uppgift i engelskan idag,hoppas på att få lika höga betyg på den som på den andra.Får se vad det blir.
Ska till mvc idag också och vägas och mäta magen och lyssna på hjärtat igen =)


Men nu ska jag äta frukost

TJING!

upprörd!!

Läste i vlt igår att en älg irrat sig in i Västerås.Men det som gjorde mig upprörd var det jag läste idag,att de bestämde sig för att skjuta den stackaren.Varför inte skjuta den med en bedövningspil och sen forsla ut den i skogen igen?Nej då ska den istället straffas med döden för att den råkade gå lite vilse.
Inte skjuts människor när vi går vilse så varför ska vi då göra det med djur som råkat gå åt fel håll?
Jag är så jäkla trött på detta samhälle och på hur de tänker.Fy fan!

Lurad,promenad,uppsats o Västerås

Jag som hade sett fram mot det väntande åskovädret som skulle komma igår kväll så mycket men inte kom det heller,känner mig så lurad.Hoppas på att det kommer idag istället.Vill ha en urladdning av luften och så är det mysigt också när det åskar och regnar mycket.

Tog en promenix runt sjön igår med en kompis ifrån V-ås.Var trevligt att ha promenad sällskap och snacka av sig lite.Hon tyckte att jag blivit stor vilket jag inte kunde förstå men sen insåg jag att vi inte setts på två månader så då förstod jag att hon tyckte det =)

Idag ska vi till Järfälla och titta på radhus igen och till Ikea och byta en rullgardin som var för liten.

Har lyckats skriva min uppsats idag,tog två timmar sen var det klart.Ska bara renskrivas på datorn nu och fixa små engelska stavningar sen ska jag skicka in den.

Läraren verkar bra och förklarar och rättar uppgifterna på ett enkelt och förklarande sätt.Känns kanon.
Ska göra lite övningar i boken imorgon,inget som står med i uppgifterna att man måste men kan vara bra inför slutprovet sen.

Västerås på fredag,ska bli kul.Inte varit hemma på länge.Ska ner på vattendraget och kolla och förhoppningsvis träffa MIkkiz om hon hinner.

Nej nu ska jag vika tvätt..

Tjing!

sommarhetta,rymning,husjakt och sömnproblem

Vilken sommarhetta det har varit.Jag som gnällt och väntat på sommaren i en evighet men tillomed för mig har det varit för varmt.Sen har jag blivit känsligare nu också under graviditeten,pallar inte mycket alls.
Katterna har även dem varit utslagna under helgen,Lukas har varit extremt stilla och tyst och inte alls varit familjens snackpåse som han brukar.De har legat på golvet eller i soffan med magarna i vädret så att takfläktens kyla nått dom.
Förutom helgens hetta så har det varit en bra helg.Trotsade hettan i lördags och grillade på baksidan av huset med Marcus och Tom.Var riktigt trevligt men man orkade inte sitta i solen så mycket.Speciellt inte jag eftersom jag lyckades bränna upp mig ordentligt på bröstkorgen och smalbenen i fredags när jag satt ute i min nyinköpta brassestol.Hade smörjt in mig med solkräm men ändå så såg jag ut som en kokt kräfta.Men men har gått över nu iallafall.
Var meningen att vi skulle spela minigolf efter grillningen men det hoppade vi över pga värmen.
Katterna fick komma ut på en promenad på baksidan.Skrubben gillade det men inte herr Hare (Lukas).
Han lyckades tillomed att smita ur sitt sele och sticka iväg.
Hysterisk som jag blev så var jag ju helt övertygad om att han antingen skulle springa bort och att jag aldrig skulle hitta honom igen eller att han skulle springa ut i gatan och att jag aldrig skulle få se honom i livet igen.Men Tom lyckades få tag på honom rätt fort så han kom inte så långt som tur var.När jag lugnat ner mig så insåg jag ju att han förmodligen bara skulle ha sprungit till porten och försökt komma in eftersom han springer dit så fort man närmar sig framsidan på huset.Men hysterisk som jag var så trodde jag det värsta.
Kan säga att det var två trötta katter resten av dagen,jobbigt att vara ute och vara rädd/upptäcka hela dungen.

Igår var vi hos Britta och åt god mat sen iväg och tittade på ett radhus och två lägenheter.Både radhuset och första lägenheten var jättefina så ska förmodligen buda på båda och se vart det stannar på för summa.
Kvällen var Marcus och Tom på fotboll men själv stannade jag hemma och vilade under takfläkten.Trodde att jag höll på att bli sjuk för hade ont i halsen och kände mig helt slut men var nog bara tillfälligt.

Idag blir det plugg,ska skriva en text om min bästa semester och göra klart sista grammatiken.
Sen blir det nog en promenad runt sjön om det inte är för varmt.Msåte även försöka få tid i tvättstugan.Tvätthögen har blivit enorm.

Komma igång måste jag iallafall.Tog sovmorgon idag eftersom jag sov så dåligt inatt.Tar lång tid att hitta ett bekvämt sätt att sova på och så värmen på det.Var så kvavt i natt så jag fick svårt att andas.Riktigt jobbigt.Sen har jag en inneboende inuti som inte riktigt vill sova när jag vill det så det är inte det lättaste att sova nuförtiden.

Nej sätta fart på dagen nu...

sol,grilldag,fotbollsskandal och en behaglig söndag

Solen har visat sitt fina ansikte i helgen vilket har varit så skönt.Energin fylls på och orkar så mycket mer.
Hade stor grilllunch i lördags här ute på baksidan med Eva,Britta,Tom och Henke.
Tog ett bra tag att förbereda men det var det värt.Hade det jättetrevligt.Britta åt grillat kött för första gången i sitt 78 åriga liv.Blev lite paffa när vi hörde att hon aldrig ätit det förut.Men någon gång ska vara den första.
Blev fika inomhus sen med tårta och kaffe och bullar.Var sjukt mätt efter det.Alla begav sig runt halv fyra förutom Tom som stannade kvar.Tittade på tv och spelade poker fram tills fotbollen började.
Damnark-Sverige och det kan man väl kalla en händelserik match.Leder med 3-0,släpper in 3 mål till 3-3 och sedan den media förstorade skandalen med straffbedöming för knytnäve i magen och sedan den nu världskända 29 åringen som ger sig in på plan och orsakar matchbrytning med 3-0 till Sverige.
Poäng till Sverige alltså men surt ändå.Sen ledde det till diskussioner om vems felet var..var det danske spelaren som drog näven i svenskens mage? huliganen? eller domarens?
jag hade min starka åsikt iallafall och där står jag fast oavsett vad de lite mer fotbollskunniga säger.
Nåja nog om det.Kollade på en fruktansvärt dålig film efter det.En skräckfilm som visade sig vara en splatterfilm och medproducenter var Ben Affleck och Matt Damon.Nej usch den var riktigt dålig.

Igår så åt vi hos Britta och sedan iväg och kollade på en lägenhet på andra sidan järnvägen.Det var inget som föll oss i smaken.Ingenting som tilltalade oss med den så det är bara att fortsätta leta.
Åkte tillbaka till Britta och fikade och sen gick vi hem.Blev en lugn eftermiddag hemma vilket var skönt.

Den här veckan så ska jag plugga,plugga o plugga.Släpper mina smärtor i högersida så blir det nog en fika i sumpan med Sabrina.Skulle behöva åka hem till V-ås och påbörja packningen av lägenheten och även träffa Mikkiz vilket jag inte gjort på en evighet men blir inte så då ekonomin inte tillåter det.=(
Känns som att jag har miljoner saker att göra här med så händelserikt kommer det nog att bli ändå.

Nationaldagen på onsdag också,hoppas på bra väder då så man kan hitta på något ute.Marcus ska på Sverige-Island på Råsunda med en arbetskompis på kvällen så dagen vill jag spendera ute.Får se vad det blir.




beräkning

Min graviditet - BF Sön 14 okt 2007
Uträkning utgår från dagens datum: Fre 1 jun 2007
  Din graviditet startade Mån 8 jan 2007
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Mån 22 jan 2007 (ägglossningen)
  
  Du har gått 144 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 21
  Du har gått 20 fulla veckor och 4 fulla dagar (v20+4)
  Du är i 5:e kalendermånaden 
  Du är i trimester två
  Du har 136 dagar kvar till förlossning
Justera BF]


Fullt ös medvetslös..

Var en jättetrevlig tjej ifrån swedbank häär igår och värderade lägenheten inför försäljningen.
Hon gick runt ett varv och antecknade och sedan satt vi soffan och pratade.
Hon tyckte att lägenheten var väldigt fräsch och hon tror att den går för mer än vad vi trodde vilket är positivt.
Ska måla om alla väggarna i vitt och fixa persiennerna och slipa och lacka om köksbänken mer än så behövdes inte göras.
Det jobbiga blir till visningen,allt onödigt ska plockas bort.Bara få möbler kvar och inget personligt framme.Lägenheten ska göras så steril och opersonlig som möjligt *pust* men men..får väl låna yta hos Eva och Britta så vi kan dumpa av överflödiga saker och katterna de två dagarna.
Mäklare brukar vara så jäkla stela och bara inne i "säljabubblan" men hon var riktigt trevlig och pratade både katter,barn och annat personligt.Hon föll som en fura för Skrubben som låg bredvid henne i soffan och gosade.
Kändes bra när hon gått,kändes ljust inför kommande försäljning.

Idag har jag miljoner saker att göra.Ska duscha,städa,plugga,skriva inköpslista och storhandla och bära ner saker i källaren.Marcus slutar halv tre så får lite hjälp iallafall.

Imorgon har vi bjudit över Eva och Britta att grilla runt lunchtid.Ska bli trevligt.Hoppas på bra väder så att man kan sitta ute.Sen på eftermiddagen kommer Tom och eventuellt Henke och Martin (Marcus tre kusiner) och ska äta här och så blir det nog lite poker innan Danmark-Sverige matchen på kvällen.Kommer bli trevligt.Men kommer nog vara sakpligt trött på kvällen sen.

Söndag ska vi äta hos Britta och sedan iväg på lägenhetsvisningar som vanligt.Börjar bli jobbigt med alla visningar nu men vi måste ju fortsätta om vi ska hitta något.
Så helgen är fullbokad,ingen vila här inte.