Gott och blandat. Gammalt och nytt

  Hittade en salig blandnin med bilder i lite mappar nyss. Bjuder på ett par stycken. Kort beskrivning nedan. Det skiljer 26 år mellan vissa bilder. Enjoy.






Bild 1: Fotbolls Em 2008. 2:Jocke 1992. 3:Spånga by hästgården mars 2010. 4:Jag och jocke 1990. 5:Jocke spelar eye-toy hösten 2009. 6:Nathanael april 2009. 7: Jag 18 år hos Mikkiz med svarta ögonbryn :) 8: Nathanael,Putte och Henke hösten 2009. 9: Öland juli 2009. 10: Jag och Sara Lucia 1986. 11:Mamma sommaren 1990. 12: rolig skylt i sumpan okt 2009. 13: jag och Jocke åker Newton skara sommarland 2004. 14: mamma,marcus,Jocke och Nathanael Gustavsviks äventyrsbad juni 2009. 15: Nathanael i morfars bil juli 2009. 16: Jag 1984. 17: konditor jag februari 2010. 18: Marcus och jag oktober 2009. 19: Rödmosig jag i Alanya augusti 2000.


Åland

Här kommer lite bilder från Åland. De få jag tog.



Jag och mormor <3

En mycket kul resa.

adventures by Jeeves

Imorgon mina vänner så ska jag ut på äventyr i stora mått. Nej jag ska inte bergsvandra eller hoppa fallskärm eller kasta mig huvudstupa ut i nån attraktion på Grönan. Nej jag ska till en skoaffär i city!!
Jag är en katastrof när det gäller att florera inne i city kärnan. Galet obekväm med detta,stressad och vilsen. Kan bero på att jag inte ens en gång om året åker in till city. Anledningen till det är just att jag alltid känner mig stressad därinne. Jag handlar hellre i lugna stinsen eller Kista. Men imorgon så ska jag då bege mig in till stan en sväng efter praktiken. Jobbigast med det är att jag måste lokalisera var jag ska rätt snabbt eftersom jag har hämtning kl 16 på dagis och sen vetrinärtid en timme efter det. Kan bli kul detta. Hua.




a nice weekend

Helgen har varit riktigt bra. Kanonväder igår och mamma och Thomas var här. Rensade och fixade och röjde här hemma och nu är det tokfint. Saknas bara lite mer blommor i mina urnor och stora krukor men det ska jag ordna i veckan.
Idag har vi haft kalas för Marcus. Eva och Britta kom hit också. Han fick paket och vi fikade. Jag bakade en chokladmoussetårta och mamma bakade en Sverige kaka (mormors recept). Mycket mysigt. Vi avslutade med en middag,texmexpasta.

Lilleman somnade för en timme sen mycket nöjd med helgen. Han var helt slut för hann inte ens läsa halva knattarnas drömjul (min gamla vällästa favoritbok) förrän han sov. =)

Har suttit och jagat kurs litteratur nu på nätet och det är fasiken inte billigt,en mycket dyr historia faktiskt. Har hittat ett par begagnade som jag hoppas finns kvar. Har bekantat mig med elevwebben som såg exakt likadan ut som sist jag läste på den skolan för 6 år sedan. Imorgon ska jag ta mig igenom orienteringskursen och lämna in den. Sen är det bara att sätta igång med kurserna. Jag har ju valt två ganska maffiga kurser samtidigt!

Imorgon måste jag ringa csn,maila min nuvarande skola, posta tradera paket och ringa vetrinären. Lukas har stora sår på båda bakbenen (misstänker eksem eller allergi) som han fick när han var hos Britta. han har dessutom tappat pälsen på de områden där problemen dykt upp. Han har även tappat lite päls på magen där små prickar syns. Stackaren. Lär heller inte bli en billig historia. Lär ju bli salva och tratt på huvudet.
Jag hoppas hoppas hoppas på att det inte är ett symptom på att han vantrivs hos Britta. Min fina lilla kille är en kille som tycker om när det händer saker och som älskar att titta ut på allt som rör sig. Hos Britta händer dessvärre inte mycket och finns ingenting att titta ut på så hennes hem är tyvärr inte rätta platsen för honom. Skrubben däremot som älskar uppmärksamhet (det gör iofs Lukas också) och lugn och ro älskar att vara hemma hos Britta där hon städigt får uppmärksamhet när hon vill och har massa gosiga lugna ställen att jäsa på.
Tänk vad olika dom är de små liven. Hursomhelst så hoppas jag att vetrinären kan ta emot oss så snart som möjligt. Det verkar som eksem ändå så är troligen inte pga vantrivsel.

Nej nu ska jag äta lite vattenmelon som jag köpt för 4 kr kilot och titta på sista avsnitten av säsong 3 gossip girl.
Btw..Blake Lively är ju skitsnygg och bara älskar hennes outfits i serien.

TJING!



Skrubbis och Lukas<3

Lukas<3

sunny day

God dagens.
Har avklarat full vecka nu på praktiken och jag är helt slut. Men ingen vila här inte. Det ska städas och rensas och spolas. Och imorgon ska det handlas,hämtas hem katter och baka till kalaset på söndag. Hua. På måndag är jag ledig. Då blir det 1½ timmes träning,sovmorgon och häng ute om det är bra väder.
I cant wait. Men trots att helgen är spikad till tusen så ska det bli väldans trevligt tycker jag.

Var jättemysigt på picnicfesten igår och vad dom hade ansträngt sig. Det var pippitema och all personal var utklädda till pirater,poliser och Pippi själv. Mycket roligt tycker jag. Hela utegården var jättetufft dekorerad också. Supermysigt. Skönt att sitta i solen och äta kycklingsallad och frukt och bara ha det bra. 

Nehe nu ska jag dra igång med dammsugningen sen ska jag hämta guldklimpen.

TJING 


Marcus 29 år

Finaste fyllde 29 år igår.

Öland 2010 (fotograf:Nathanael)

Öland 2009


Bjuder på två otroligt charmiga bilder (eller hur var det nu?) och en gammal favorit på mina båda killar. =)

äntligen vår

Äntligen är våren och värmen här. Som jag väntat. Nere på Öland hade den dock inte kommit alls. Pissväder och inte mycket till våretecken men hade trevligt ändå ( mer om det senare).
Haft två bra men jobbiga dagar på praktiken. Maestro är på semester så är bara jag och Lesek på plats vilket innebär att jag driver bakandet på egen hand precis som när Lesek var i Polen. Det går fint men är stressigt och fysiskt ansträngande.
Jag gör nu min näst sista vecka på exquis. Känns både bra och dåligt. Bra för att det ska bli skönt med sommarlov och inga tider att passa och dåligt för att jag trivs så bra där. Men men.
Har fått min inbjudan till avslutningsträffen nu men vete fan om jag ska gå. Känner inte alls för det.
Idag fick jag mail om att jag blivit antagen till de kurser jag sökt till sommaren. Perfekt. Obligatoriskt möte på måndag dock bara som jag inte kan gå på. Måste klura hur jag ska lösa det.

Imorgon fyller min käraste sambo år. Blir kalas till helgen. Mamma och Thomas kommer hit då också.
Gjorde en tårta på praktiken som herrn ska bjuda på jobbet imorgon. Måste ju skryta lite med vad man kan hehe =)

Har beställt ett par grejer åt honom men måste ut imorgon och jaga efter en grej som jag vet att han vill ha.
Är det något som är negativt med Marcus så är det att han är JÄTTESVÅR att köpa presenter till. Han vill aldrig ha nåt och vill han ha nåt nån enstaka gång så köper han det oftast själv. Grymt jobbigt.
Men i år har jag lyckats :)

Sitter i hammocken med ett glas färskpressad apelsin juice. Ska snart hämta guldgossen på dagis och sen ner och hämta ett paket som kommit.

Sen blir det städning här hemma. Ser förjäkligt ut vilket det alltid gör när man kommit hem från semester..hua..

TJING!

Hej hå

Jag är mega super slut i hela kroppen och tömd på ork. Haft en mycket jobbig dag på praktiken med massa strul med leveranser och sen gick min handledare och blev sjuk mitt i allt kaos men jag löste det på egen hand och imorgon hoppas jag att leveranserna kommer som dom ska. Jag är dessutom (hör och häpna) sjuk själv så dagen har inte varit så kul. Men men.

Packningen då? Vi åker ju som bekant till Öland imorgon och jag skulle ha ägnat minst 2 timmar till packning idag. Har jag gjort det? eh..*pass*

Jag har iaf packat Nathanaels packning och Marcus har packat sin. Så det är BARA min packning kvar och hygienartiklarna. Så en bit på vägen har vi kommit. Det är inte så farligt att packa när man ska resa bara ett par dagar. Värre är när man ska vara borta minst 2 veckor och vet att man måste ha med allt och vet att man måste ha med tillräckligt mycket av allt. Sådan packning avskyr jag.

Nog om packning.

Åker som sagt imorgon. Var ju tänkt att vi skulle åka allihopa. Allihopa är alltså vi tre, Marcus mamma Eva och mamma och Thomas. Nu gick då Thomas och fick jobb på sitt gamla jobb så han måste stanna hemma och jobba så trodde då att det bara skulle bli vi tre och Eva men helt oväntat så valde mamma att följa med ändå. Hennes sug efter Öland var nog helt enkelt för stort. Och så saknar hon nog lilleman också.
Jättetråkigt att Thomas inte kan följa med,han älskar att åka dit och vi har alltid så roligt och trevligt med honom därnere men men det får bli till midsommar istället. Är jätteglad för hans skull att han fått jobbet igen.

Nu ska jag dricka färskpressad apelsinjuice och spela nya mario med Marcus. Sen blir det ett avsnitt av Gossip och sen sova. Upp kl 5 för sista dagen på praktiken innan semester. woohoooo

Btw. Fick besök av skolan idag på praktiken. Det gick bra. Här kommer sluet på konversationen:

Paula: Ja då ses vi på avslutningsträffen sen då.
Jag: Vilken avslutningsträff?
P: Den vi ska ha till avslutningen.
J:Nähä!
P:Den som vi skickade ut inbjudan om.
J:Inbjudan?
P:Vi skickade ut en inbjudan med posten för flera veckor sedan.
J: Jag har INTE fått någon inbjudan.
P: Märkligt. Vänta ska jag ringa ett samtal.

Paula ringer och pratar med nån Michaela.

P: Hon säger att hon skickat till alla.
J: Jaså,märkligt att jag inte fått nån då.
P: Hon skickar en ny till dig. Det är iaf den 28e kl 9.15.


Ja vad ska man säga. Culinar utbildning har inte många rätt inom ledningen. Skitskola!

TJING!

8e maj 2010

God kväll.
Haft en förträfflig dag idag trots det otroligt dåliga vädret. Har haft en mysdag idag hela familjen. busat,handlat och haft mysmiddag med tacos och chokladpudding. Hann även med ett besök på närakuten då vi trodde att öroninflammationen var tillbaka men det var grönt,örat såg jättebra ut. Skönt.

Jag vaknade med en förkylning som känns lite bättre nu men helt på topp är jag inte. Hoppas på att klara mig,vill inte vara sjuk nu när vi ska till Öland.

Öland ja. Nu är det bara 3 dagar kvar. Åker på tisdag kväll. hua vad skönt det ska bli. Vi längtar enormt allihopa.
Synd att det är långt att åka annars hade jag definitivt sett till att vi kom dit oftare. Men men vi får ju nästan 5 veckor där senare i sommar. Och så förhoppningsvis skördefesten i september.

Har sålt av lite prylar på tradera senaste veckorna. Gamla kläder,barnkläder och lite annat som kommit fram när man städat och rensat. Skönt att bli av med saker och kul att tjäna lite pengar på det också.

För er som har barn i åldrarna 0-2 år så rekommenderar jag mina auktioner,säljer av kläder i alla storlekar.

Nu ska jag skriva packlista inför resan sen spela new super mario bros och sen kolla gossip girl. Jag somnade igår så ligger ett avsnitt efter.

TJING!