Usch

När jag var liten (jag vill ju bara fortsätta på Viktors monolog nu) så var det familiära program som gick på tv. visst fanns det ett och annat omoraliskt program som gick som tex tuttifrutti men det var ju rena barnleken jämfört med nu.
Anledningen till att jag skriver om detta nu är för att jag satt och zappade igår runt 21.30 tiden efter vi kommit hem frå bion. Det jag fann var först skådefruar som var så sjukt ytligt och löjligt så att jag höll på att smälla av och sedan nåt ännu värre: kungarna av Tylösand!
Vad i helvete på ren svenska ska det vara för syfte med ett sånt program? Jag blev så sjukt äcklad. Det var killar som spydde ner sig, tjejer som gick ut i värsta stripplooken och skryt om passeringen av 100 gränsen när det gäller sexparters. Jag mådde illa rent utsagt. Jag äcklas av media som ens sätter ihop sådana här program och jag tycker synd om dessa unga naiva och korkade ungdomar som väljer att delta i skiten och förlöjliga och förödmjuka sig själva i tv. Och jag lider med föräldrarna.
Nej det är inte sådant här tv ska visa. Fram med program med stil, program som uderhåller och program som upplyser istället. Jag vill inte ens veta hur det ser ut om 12-15 år när min son sitter och tittar på tv. Det är inte sånt här jag vill att han ska se. Usch jag mår illa..

0-death

Fick veta för ett par dagar sedan att en person ligger för döden i cancer. En person som jag varken älskar eller hatar. Jag tycker inte synd om personen. Jag tycker däremot synd om personens anhöriga. Jag känner och håller av personens mamma och son och jag älskar personens bror. Personen är alldeles för ung för att dö men samtidigt är det heller ingen chock att personen går en förtidig död tillmötes.
Jag känner mig ganska nollställd angående hela händelsen men det jag känner är ungefär det jag kommer känna den dagen då min pappa dör. Jag kommer sörja den personen som han aldrig blev. Jag sörjer för personens anhöriga, speciellt för hans son och för hans bror som inte fick det och den dom borde ha fått.

Jag hoppas att personen kommer att finna frid och försonas med sig själv.

a heart filled with love <3

Goddagens.

Solen skiner och det är en fin höstdag. Jag känner mig optimistisk för första gången på ett bra tag.
Jag vet inte direkt varför men bara har den känslan i kroppen.

Denna vecka är fullproppad med stuff to do.

Idag: Städning av HELA huset (ser för jävligt ut efter all pågående renovering och allt), höststädning av trädgården, beställning av nya textilier till sovrummen, träning en timme och så allt det vanliga dagliga som matlagning, hämtning på dagis etc..Mys! Sist men inte minst GRATIS bio via Marcus jobb, sweet. Farmor Eva ska vara barnvakt.

Imorgon: Ikea och övriga Barkarby för att handla det sista till rummen och för att bara gå och glo lite och slappna av. Men lär ju vara tokmycket folk som vanligt. Lite synd. Men men. Ska vara fint väder så ska bli skönt att gå och strosa runt. På kvällen ska Marcus åka och hämta två av lillemans födelsedagspresenter som jag fått jaga mig halvt ihjäl efter. =)

Fredag: Skrapa, slipa och pilla på väggar. Målet är att bli helt klara för målning i slutet av veckan. Vi ska åka och handla i nya Bromma center som hade invigning föra veckan. Ska bli kul att se hur det blivit där. För er som inte vet vad jag syftar på så är det gmla B&W innan bromma flygplats jag menar. På kvällen händer något roligt och något extra roligt. Det roliga är att mamma och Thomas kommer och det extra roliga är att MORMOR följer med och de stannar hela helgen! =) Min mormor har aldrig sovit över hos mig sedan jag flyttade hemifrån. Jag älskar min mormor till det oändliga och det har varit tufft senste åren med henne efter hennes stroke som var mild fysiskt men tog hårt på andra sätt. Ska bli kul att spendera tid med henne och ska bli intressant att se om man får se riktiga mormor som jag fick se senast på finlandsbåten i våras.

Lördag: Vi ska bjuda på lunch här hemma och Eva och Britta kommer, blir nog mysigt. Mormor och Britta fungerar bra ihop och pratar mycket när de ses så tanterna kommer nog ha det trevligast av alla. Vi damer ska sedan på loppisrunda som en tröst för att det inte blev nån skördefest för våran del i år på öland. Loppisrundor och nattliga äventyr på skördefesten kan inte jämföras med loppisrundor hemma men det är en liten tröst iaf.

Söndag: Blir pyssel hemma med väggarna och umgås.

Schemat kommer nog ändras något under helgen. vi tar det lite som det kommer.


Ja det var veckan på ett ungefär det. Jag känner mig peppad. Mina största morötter just nu är Nathanaels kalas senare i oktober och så kommer Mikkiz IGEN i slutet av oktober och stannar 3 dagar (två nätter, tre dagar). yyyyyyeeeeeeyyyy=)
Och så besöket i helgen av mormor och resten så klart.

Som pricken över i så firar jag och Marcus 6 år som par på lördag. Vi har ju en längre historia än så men det var den 2a oktober 2004 som vi officiellt blev tillsammans. <3

jag tävlar


Jag tävlar om ett par vincent kängor hos Johanna http://johannamadeit.blogg.se






Kärlek

Torsdag morgon och har hunnit med att avverka en hel del på dagens lista. Det är jag som lämnar på dagis på torsdagar och fredagar och jag känner att jag får mycet mera gjort just dessa dagar. Bra att komma ut på morgonen så man kommer igång. Som en kickstart. Fick fina ord av dagispersonalen om Nathanael imorse, blev glad och stolt och fylld med kärlek. En underbar morgon har det varit.

Idag ska jag börja riva tapeter i vårat rum. Nathanaels rum är klart för målning. ska börja grundmåla i helgen så större delen av helgen kommer att gå åt till att måla Nathanaels rum och slipa i vårat. Men det är värt. Vill bli klar nångång.
Ska fixa och dona med lite annat dag ockå här hemma. en pysseldag kan man väl säga.

Ska sätta mig och spåna på presenter till Nathanael också, bara 3 veckor kvar till våran goding fyller år :)

I tre månader har han frågat: mamma är det oktober snart? OCh han berättar för alla han träffar att snart fyller han 3 år. Goding.

Nej nu ska jag sätta fart..har bestämt mig att få mycket gjort idag.


Börje <3

Jag har alltid älskat Börje Ahlstedt ända sedan jag som 3 åring såg filmen Ronja Rövardotter för första gången. Men nu älskar jag Börje ännu mer. Vilken lirare och varmhjärtat man :)

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article7816235.ab


Valet 2010

Jag tänker skriva lite kort om valet och jag tänker göra det en enda gång för lets face it, det är som det är och det är bara att acceptera.

Jag röstade precis som alltid RÖTT och det är inget som jag nånsin hållt hemligt eller nåt sånt. Jag står för min avsky för det blå blocket och jag står för att jag tycker Sverige blivit sämre sedan Mr Reinfeldt tog över.

Jag röstade på socialdemokraterna i år vilket jag inte gjort i mina två tidigare val. Inte för att jag gillar Mona Sahlin utan för att ja helt enkelt inte gillar vilka de jag röstade på förut blivit. Kan ni tänka längre än näsan räcker så har ni nog listat ut att jag röstade på vänstern förut.

Nu blidde det ju som så att det blå blocket slog ut det röda vilket är en större sorg för mig än att Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen. Jag tycker inte att Rasister och nazister ska vara i riksdagen NEJ men däremot så tycker jag att Sverigedemokraterna efter att ha tittat på deras debatt (hur många av er har egentligen gjort det) har en del viktiga punkter som de vill ta upp.

Jag är en människa som tycker att alla har rätt att tycka och känna och nu har Sverigedemokraterna röstats in av allt för många svenskar och kära läsare ska vi inte fokusera på att det faktiskt finns en orsak till att allf fler svenskar röstar på just detta parti? Jag tänker inte gå in djupare på den frågan eftersom man knappt säga ordet invandrare längre utan att folk ska flyga på en med anklagelser om att ha rasistiska åsikter.
Speciellt en människa gör mig förbannad jämt och ständigt med att hoppa på mig när jag skriver om nåt som inte passar hennes tycke, jag tycker inte alltid att det du skriver om i din blogg är direkt clever men jag accepterar dig för den du är ändå..

Men kära läsare detta skulel handla om valet och nu kommer min sista redogörelse över vad jag tycker om det.

Blå ledning= Katastrof

Grön uppgång= Bra men de har redan innan valet snackats om att de ska kuckilura med de blå och de kommer sälja sina små så lätt tyvärr för att stänga ute Sverigedemokraterna.

Rödas resultat= Väntat, tycker att de ska släppa samarbetet och fokusera på vad egna partier ideologier ligger och restarta och komma tillbaka.

Sverige demokraterna i riksdagen= Mer dåligt än bra men som sagt så tycker jag att de har en del (långt ifrån alla) punkter som är bra.

Utfrysningen av Sverigedemokraterna= Dagisnivå kallar jag det. Många svenskar har röstat in dom och då ska dom även ha plats och rum att tala för sina punkter precis som alla de övirga. En demokrati är en demokrati. Så är det.
För lets face it nu är dom i riksdagen och det är liksom inget som vi kan säga något om. Dom är invalda precis som de partierna vi övriga valt att lägga våra röster på.

Vad jag tror kommer hända= Jag har ingen aning och det skrämmer mig. Jag önskar så mycket att vågmästarrollen kommer sluta i nåt bra och att Reinfeldt och de övriga blå inte kör landet i botten mer än vad det redan gjort.


Sverige Sverige krya på dig!

trevlig helg allihopa

Tittar in för att önska en trevlig fortsättning på helgen.

Jaghar varit sjuk hela veckan och är fortfarande inte bra men det är fullt ös ändå.
Idag har vi däremot bara storhandlat sen bara varit hemma. Mysigt. Har bakat pizza som vi för en stund sedan åt på. Hållit på och städat och röjt lite i köket nu efter maten och killarna kollar på bolibompa. Nathanael har börjat bli intresserad av det nu, förut tyckte han inte om tecknat bara vanliga barnfilmer ocn nån enstaka animerad. Men eftersom chuggington och röda lilla traktorn nu är favortier så har han börjat gila tecknat mer och mer.
Funderar på att sätta mig och titta på hitta nemo eller nån annan fantiasisk disney film nån dag med honom. Mysigt värre.
Han är en riktig pratkvarn den lilla godingen, pratar hela tiden och nya ord och meningar varje dag. Underbart att se all utveckling hända precis framför oss. Hans favorit är just nu att fråga vad klockan är eftersom klockan är väldigt intresant just nu,han är tidig för sin ålder säger alla det var jag också så det har han nog fått från mig =)
Jag kunde ju alfabetet, klockan och att räkna tidigt och läsa kunde jag göra när jag började skolan.

Imorgon ska vi till Britta och så ska vi fortsätta med renoveringen hemma. Snart är det bara målningen kvar,inte för att det är så bara men ändå.

Ikväll blir det film och kanske ett avsnitt av nya säsongen av one tree hill. Längtar så mycket efter säsong 3 av sons of anarchy. Mamma och Thomas har lånat säsong 1 och 2 och dom är fast dom med nu =) Jocke står näst på tur att låna. Jag är ganska säker på att han kommer gilla den serien han med. Själva är vi tokfasta!

By the way..Om ni får nåt konstigt sms från mig så är det för att jag har ny telefon och inte förstår mig på tangent grejset ibland. Jag har tagit över min kära lillebrors 3 månader gamla telefon tills jag hittat mig en egen som jag klarar av och jag kan den nu utan att ens läst alla manualer. Men tangentbordet finns i 3 versioner i sms loggen och det är där min kunskap spricker. Dagens teknik..gilla? ogilla?

Nej nu ska jag joina bolibompa gänget..

TJING!

Emil <3

Finaste Emil fyller 11 år idag. Gammal gubbe med ungt sinne.



En trevlig vecka.

Jag har haft en tokbra vecka trots sjukdom och annat trassel. Nathanael har varit hemma från dagis hela veckan pga förkylning och jag har har varit sjuk 3 av 5 dagar.
Men vi har haft det mysigt hemma, lekt och haft oss. Han är så rolig min lilla guldklimp. Han pratar nonstopp och det är ofta man får bita sig i tungan för att inte börja garva. Det har varit mysiga dagar.

I tisdags kom Mikkiz till storstan. Nathanael fick vara med farmor Eva då så jag kunde åka in och ha en trevlig dag med finaste tjejen. Vi hade trevligt. Käkade i gamla stan, fikade i gamla stan och promenerade upp till Urban och sen ner vidare mot drottninggatan där vi hamnade på La rose där vi mötte upp Therese och åt en rejäl middag. Trvevligt värre. Jag behövde verkligen den där tisdagen. Det var underbart.

Igår och idag har Marcus vabbat eftersom jag var rätt sänkt av påbörjan till förkylning. Mysigt att vara hemma hela familjen faktiskt. Idag har vi varit och handlat och Nathanael beställde varmkorv på Ikea. myspys. Fuskade med lite mjukglass också. :)
Handlade lite nya kläder till Nathanael och nya gumpaskor och en vinterjacka. Allt till ett väldigt bra pris och kvalitet. Mycket nöjd.

Mamma och Thomas skulle varit här nu men deras bils kylarbehållare hade spruckit så Marcus och Nathanael har åkt och hämtat dom nu. Vi ska jobba med renoveringen av sovrummen i helgen så mamma och Thomas ska agera barnvakt/medhjälpare. De har inte träffat Nathanael på ett bra tag så de ville komma denna helg. Mamma var sjuk förra helgen så då gick det inte. Blir nog en mysig men jobbig helg. Är ingen lek att renovera och jag som är halvsjuk men men överlever nog det med..

Nu ska jag dammsuga och moppa golv. Har redan tömt mina skafferier och skurat rent, gjort rent och diskat allt i vitrinskåpets underdel (tog överdelen förra veckan), tvättat tre maskiner tvätt och bäddat rent i sängarna. Nu är det golven, badrum och våtdammning kvar..pust..

TJING!!

Elsa och Skrutten

Elsa och Skrutten fyllde 12 bast igår. HElt otroligt var tiden flygit. Jag var 14 när jag fick Elsa och Mikkiz nästan 15 när hon fick Skrutten. Uj Uj. Men riktiga godingar är dom.


Elsa




Skrutten



younger us




10 questions..

Har du tittat döden i vitgöat någongång?
- Två ggr har jag uppelvt mig själv som på väg att dö.

Har du orsakat fysisk smärta på någon annan person?
- OM jag har,flertalet var förtjänat men ett par omgångar på min lillebror önskar jag att jag kunde få ogjorda.

Har du upplevt en utanför kroppen upplevelse någon gång?
- Jag har inte sett mig själv från "någon annans synvinkel" men jag har vid ett par tillfällen agerat utifrån allt annat än mig själv och jag har under agerandet tänkt i tankarna: "VAD GÖR DU?"
En av ggr var ett totalt mentalt shoutdown i en villa förort i Göteborg hösten 2001. Jag har aldrig någonsin haft ett sådant utbrott i hela mitt liv, tror det var hela mitt jag´s sätt att visa att jag inte kunde hantera mer av det som hände. En annan grej  som var mer åt roliga hållet hände i Side i Turkiet 1997, kan fortfarande inte förklara vad sjutton det var som hände men fy vad jag skrattat genom åren åt min totala flipp.
Har du gjort något extremt under onykterhet?
- Beror på vad man anser vara extremt. Inga helgalna livsfarliga saker iallafall (vad jag kommer ihåg)men jag vet att jag tänkt i efterhand på vissa roliga minnen och tänkt att det kunde ha gått riktigt riktigt snett.

Nämn något spontant någon gjort som var fint för dig.
- Oj finns en del. Men en sak som ploppade upp direkt var en text skriven i sandlådan av en person när jag kom hem från en rolig men tuff resa.  Och så självklart Marcus flaskpost som flöt i badkaret en kväll när jag kom hem från jobbet. <3

Sörjer du någon eller något?
-
Ja både någon och något.

Har du haft en karatefylla någongång?
-
Oh yes. Senast på nyår. Värsta ever var nog millenieskiftet eller min första helg när jag bodde i Färgelanda. Puh.
Har haft ett par riktiga praktvändor på Öland också. haha

Saknar du någon?
- Every day. Avlidna personer som inte finns mer, levande personer som inte finns mer och så mina nära o kära i Västerås som jag inte träffar lika ofta som jag i 24 år var van vid att göra.

Vad anser du vara ditt största personliga problem just nu?
-
Det väger lika mellan studentekonomin och svajande självkänsla.

Vad är din drivkraft?
-
Min familj, mina framtidsdrömmar, kärlek och musik.




Den som vill får känna sig utmanad att svara vidare..jag kände mig iaf det..