Odeladi odeladi


Konsten att se tjurig ut



Det kan min dam=)

things to do och envis förkylning

Vaknade idag och hoppades att färkylningen skulle vara bättre men icke,den var sämre tillomed. *suck*
Är trött på att var förkyld nu och inte ser det ljusare ut heller. skit skit..
Nathanael hade blivit bättre men nu har det gått tillbaka lite och han har blicit snorig igen. Hoppas han klarar sig utan att att det ska bli sämre än så.

Idag ska vi till Barkarby. Nathanael ska vara med Britta och Eva så länge. Ska handla lite småprylar som behövs och så ska Marcus till media markt som är nyöppnade därute.
Ska även kolla in en butik med billiga barnkläder av hyfsad kvalite. Fick reklamblad igår och de har även vuxenkläder till okej priser och jag hittade en cardigan som jag vill ha.
resten av dagen kommer att gå åt till Mikkiz presesnt,det går åt mycket tid på den men det är det värt tycker jag.
Ikväll är det one tree hill,det ser vi fram mot.
Jag gillar inte söndagar,man vet att veckan är på väg med stormsteg då. Måndagar är värst för det finns ingenting att göra på måndagar tillomed öppna förskolan är stängd då.
Så mina funderingar går till imorgon och vad sjutton vi ska hitta på då. Tisdag ska jag på möte iallafall och på onsdag ska vi till öf. Det är enkelt att planera en vecka för sin egen skull. Jag skulle lätt kunna fylla en hel vecka med massa saker att göra men det är svårare att planera aktiviteter som fungerar för lilleman och som undehåller honom så att han kan somna stimulerad på kvällarna. Han är ju för liten än för olika lekland och annat kul som finns.
Men vi ska iaf åka till badhuset är det tänkt.

Haft en trevlig helg?

TjING!

the words of a splited mind.

jag har haft en fantastisk kväll ikväll. Varit på bio med min finaste Marcus och haft det mysigt.
Filmen var inte lika bra som 1an och 2an dessvärre men helt klart sevärd. Åt godis och casewnötter och njöt av dans efter dans.
Var så gulligt för när vi satt ute i foajen och väntade på att få gå in i salongen så satt det en tjej i 8-9 årsåldern  mitt emot mig. Hon satt och stirrade på reklam affishen för folmen non stopp utan att ta bort blicken en sekund. Hon var så söt så att jag kunde inte sluta stirra på henne där hon satt helt besatt av denna affish. Hon diskuterade samtidigt roll karaktärerna med sin kompis. Sen böt hon affish efter typ en kvart till mamma mia och började sjunga dancing queen med en drömmande blick..Ja hon såg så cool ut och hennes fortfarande drömmande blick var obeskrivbar.
Kan tillägga att hon och kompisen satt kvar och tittade på eftertexterna som även innehöll stillbilder ifrån filmen..ganska gulligt. 
Hade jag varit typ 14 eller under så hade jag nog gjort det jag med ha ha=)

Ja ja nog om min hsm nojja.

skrivit med H idag,så jäkla synd allt som hänt..och trist att kommunikationen med de inblandade inte verkar fungera eftersom vesionerna låter helt olika..Jag står opartisk dels för att jag inte tycker att jag har med saken att göra och dels för att jag vet alldeles för lite om vad som hänt. Men vid ett litet tillfälle dök "kött och blod Jhenny" upp och jag tyckte att en lite väl hård mening användes.

Detta är till dig H: Man ska aldrig ångra något,allt som sker har sin mening. Meningen kanske inte går att hitta nu men så småningom så finns den där synlig.

Ja ja tråkigt är vad det är och tråkigt är också att min makänsla åter igen hade rätt..jävla magkänsla..var jag tvungen att ärva just den egenskapen av min mor?

Nathanael har skött sig exemplariskt idag och vi är så stolta över vårat snälla barn.

Nu ska jag fixa och knåpa lite på Mikkiz projekt och sen se film..Jag är pigg som en lärka och på det där galna humöret..ni som känner mig vet nog vad jag menar ;)


Puss!

hej hopp

barnvagnen är nu såld till en familj från Solna som hade en lite flicka som var 6 dagar gammal. Skönt att försäljningen gick så fort. Välkomna pengar var det också.

Är fortfarande förkyld. Känner mig helt täppt i hela huvudet. Skitjobbigt. Ska snart promenera till Britta,ska bli skönt med en promenad.

Ikväll ska Marcus ta med mig på bio och se high school musical 3. Det var en överaskning i onsdags men eftersom jag var så sjuk då så flyttade vi fram det till idag istället. Väldigt gulligt av honom tycker jag eftersom han inte alls är intresserad av filmen men vet att jag är det. =) iofs så har ju jag sett ett par filmer på bio som han velat se så det går jämt ut.
Igår var vi hemma bara och softade. Åt lasagne och tittade på idol. För en gång skull blev det som jag ville i utröstningen.

Hoppas ni har en bra helg..

Tjing!


barnvagns försäljning.

Jaha då ligger nu Nathanaels första barnvagn ute för försäljning. Hoppas på att någon nappar så att den inte behöver stå här och ta massa plats. Blocket är ju perfekt för sådana här ändamål.

TJING!

back to school

Hade inte en av de bästa dagarna igår direkt. Åkte som sagt in till stan för att skriva in mig till skolan. För att dra det kort så fick jag sitta i 3 timmar i kö för ett samtal som tog 20 minuter. Klockan halv fyra var jag klar och jag som trodde att jag skulle vara klar senast kl två. Var grymt sur över att hela dagen hade gått åt till att sitta där,jag som hade massor att göra.
Väl hemma så kom jag hem bara minuter innan Marcus. Vi gjorde lite av vårat eget och sen fixade vi mat.
Åt potatis,kotletter och beanaisesås och till det en ostsallad. Kanongott. Tittade på det okända kl åtta och sen tog jag en lång härlig dusch. Kröp ner i sängen med levande ljus i fönstren och tittade lite på film och mös. Det var en väldigt trevlig kväll det vilket jag behövde för att väga upp till min dåliga dag.

Imorse vaknade jag tidigt. Tittade på två avnitt av sex and the city i sängen och åt sen frukost. Lyssnade lite på en gammal Bsb platta och strosade omkring i en för stor tshirt och kände mig lite som Carrie.
Ringde och beställde mina betyg från Västerås eftersom jag inte hittade mina som jag har här hemma någonstans.
Har åtta dagar på mig att skicka in dom till stället som jag var på igår.

Vd kom jag fram till igår då?
Jo i Januari så börjar jag plugget igen. Hade tänkt börja detta månadsskift men insåg att det skulle bli för tight med tid så det fick bli januari. Så den 8e januari sätter jag mig i skolbänken igen..Hade tydligen bara 2 ämnen kvar att läsa för resten ingår tydligen i inriktningslinjen sen..perfekt I say.
Kvinnan som jag talade med var helt supergullg och blev eld och lågor när jag berättade om mina idéer kring inriktningsval. Helt plötsligt så hade hon spikat hela min studieplan och tänkte slänga in mig på en av mina inriktningsval redan i höst.
I HÖST,skrek jag rakt ut och alla stirrade på mig som att jag inte var klok. Jag blev så paff så att jag inte riktigt tänkte på att jag inte var själv där. Men vi får se hur det blir med det. Har ju inte ens bestämt mig för om jag ska välja det eller det andra alternativet än. Det är svårt sånt där.
Grejen med alternativet hon vill slänga in mig på i höst är att det är en väldigt mansdominerad branch och som tjej hur stor chans har man då att få jobb? Jag vet inte om det är svårt att få jobb som tjej men det skulle vara tråkigt om det var så.

Nej nu måste jag dra igång med lite saker som jag bara MÅSTE få gjort idag..sen ska jag ta en promenad i solen.

Tjing!

ladidi ladida

ska in till Zinkensdamm nu på söder och avklara ett av mina ärenden för dagen. Egentligen vill jag vara hemma och fixa med diverse eftersom jag är galet förkyld men jag måste iväg.
Måste ringa Pernilla också och säga att dom inte kan sova här.Känner att jag är inte alls i form för att vara social mot fler än Marcus nu när man mår som en täppt säl.
Bra väder är det iallafall det kan man ju vara tacksam över,hade varit betydligt jobbigare att ge sig iväg och regnet stod som spön i backen.
Gick jättebra att lämna Nathanael igår och han har skött sig jättebra. Då blir man stolt när man får höra sånt. Idag ska han vara med min moster medan mamma och mormor är på Kulan. Då blir hon lycklig också eftersom hon gärna har honom så mycket som möjligt.

Tänkte avsluta med att skriva att jag börjar tröttna på en person rejält nu..Folk fattar inte hur jag orkar med personen och det gör jag själv inte jämt heller men nu har det gått för långt så att jag känner att det är dags att kapa kontakten. Personen snackar och snackar men mer än så är det inte och det får mig att se det som skitsnack..Jag har försökt hjälpa denna människa så mycket men man får ingenting tillbaka..Så nu tackar jag för mig och lägger energin på betydligt tacksammare saker..

Fick höra en sak igår i Västerås också som chockade mig angående ett mail..stämmer det så är jag seriöst oroad...

Nehe nu ska jag ge mig iväg..

TJING!

stop stalking me

jag ska radera en av mina användare på ett av landets communitys. varför? Därför att jag är dödlig trött på att bli förföljd och spionerad på av en person som är en jävla idiot. jag vet att du hittat hit också tyvärr..men bloggen kommer jag aldrig att lägga ner..Att hitta på ständigt nya fejkade sidor för att snoka är så jäkla lame..Men det bevisar också att du är den psykisk ostabila människa jag alltid sagt att du varit. kanske ska skriva att du åter igen bevisat det då du har bevisat det ett par gånger förut..

Västerås

Är i Västerås nu och har lånat jockes dator.
Ska lämna Nathanael här fram till torsdag eftersom jag ska iväg till vuxenutbildningscentrum och till arbetsförmedlingen imorgon.Ska även göra så mycket jag hinner på "projekt Mikkiz" medan jag har tid. Naturligtvis har jag gått och blivit dyngförkyld också,så taskig timing. Nathanael blev förkyld i lördags och sen åkte jag dit två dagar senare. Mitt immunförsvar har inte blivit bättre trots att det gått 8 år sedan det kördes i botten. Men men..

Ikväll ska jag hem och softa i min ensamhet. Marcus är på hockey med Henke och kommer hem först vid 22.30. Det innebär desperate housewifes på stora tvn och massa satsumas till..underbart..
Kommer kännas konstigt att åka tåg själv. har inte gjort det sedan Nathanael föddes. Ska läsa min bok så att jag kan påbörja en annan som jag ivrigt vill dyka ner i.
Jag gillar intedetta tangentbord..man skriver som en kratta med det.

Tack Jocke för att du körde hem Nathanaels packning idag..du räddade min rygg för dagen =)

Nu ska jag få i mig lite mat med min onda hals sen åka hemåt..


Tjing!

veckan i bilder


nysatt Ljung                      sommarblommorna blommar än..

 grävde upp slingerväxterna vid dammen och satte Ljung istället.

goskillen  med Nalle Puh ryggan   provar nya vagnen

 ledsen och sur  arg på födelsedagen
 gosar med dockan  trött kille
 paket= ointressant  äta själv på födelsedagen..tårta
undersöker  prinsesstårta betydligt roligare att kladda än äta.
 leker med kulbanan

Hello sunshines

Det har varit lite bloggtorka ett tag. Har haft fullt upp som vanligt och varit så trött på kvällarna så att jag inte orkat sätta mig här och skriva av mig.

Veckan har bestått av öppna förskolan,ultrljud på Astrid Lindgren med lillfisen och så har vi fått en 1 åring i familjen.
Det har varit en fullspäckad vecka men en väldigt rolig sådan.

Firade bara Nathanael lite smått i tisdags. Han fick lite leksaker och tårta som han fick äta själv. Smakade tydligen inte så bra men gick utmärkt att kladda med. Eva och Britta skulle komma men Eva hade varit på sjukhuset och mådde inte så bra efter det så det blev inställt men hon skickade med några småpaket. Det var en mysig kväll. VAr på öppna förskolan på dagen och där sjöng dom för honom och spelade en extra låt på sångsamlingen. Vi bjöd på fika till alla mammor och pappor.

Ultraljudet av testikeln gick bra. Dom lokaliserade den högt upp så förmodligen blir det ett ingrepp senare.
Han var så duktig när dom drog i benen på honom.

Har fått min fina datorhörna nu. mamma och Thomas var här i söndags och Thomas och Marcus monterde ihop hörnan. Blev jättebra och jag är så nöjd. Blev mycket mysigare nu.
Har hittat en jättefin tavellist på rusta som jag vill ha,ska kolla imorgon om dom har den kvar.

Nathanaels 1 års fotografi har kommit nu också,blev jättefint. Ska scanna in det så att jag kan visa upp det här sen.
 
Ikväll ska vi på hockey på Hovet. Ska se AIK- Almtuna. Marcus kompis Freddan kommer från Norge och ska också gå. Dom har inte setts på jättelänge så Marcus är rätt glad nu. Jag tror dessvärre att Almtuna vinner ikväll =(

Imorgon är det shopping som gäller. Ska till Ikea,Barkarby,ÖB;kista och City gross. Måste handla till kalaset på söndag och så ska vi handla presenter till Nathanael. PÅ Ikea ska jag tita på vägghylla och lite annat.
Kommer bli snärjigt för kl 14 är det fotboll. AIK-Norrköping så kommer får springa för att hinna med allt men men det ska nog gå. Jag ska dock inte gå på fotbollen,ska vara hemma och passa på att städa så mycket som möjligt inför kalaset medan Nathanael är med Eva och Britta.

Söndag är det kalas. Tjocka släkten kommer plus Mikkiz och så kommer Eva,Britta och Henke. Kommer bli fullt hus. Men ska bli kul.

Nu ska jag fixa lite lunch innan vi ska iväg till Kista.

TJing!

Nathanael 1 år

Grattis till min fina stora kille som fyller 1 år idag. Känns helt otroligt.

14 oktober 2007:



oktober 2008:

telefonens morgon

Idag har jag ine gjort mycket annat än suttit i olika former av telefonköer.

Först med spånga församling där jag kom fram till rätt person efter 10 minuter. Där fick jag tid den 28 okt och måste ha med mig typ alla inkomstpapper jag har plus personbevis för hela familjen. DEt behövde man inte i Västerås kan jag säga. Där fick man en blankett att fylla och thats it.

Kö två var med vuxenutbildningscentrum där jag fick vänta i 35 minuter för att få höra att dom bara ger studievägledning på plat spå kontoret.Varför har dom då en syo linje? Jag var så arg så att jag var i taket nästan. Men det är bara att åka dit och se glad ut nån dag i veckan. Naturligtvis var dom tvungna att vara belägna mitt i söders smet. *mutter*

Nästa kö var hos spånga stadsförvaltning där jag ville höra hur vi låg till med dagis plats. Efter 20 minuter får jag veta att ansvarig person inte är där utan kan nås först kl 13. Människan kunde heller inte prata svnska så tog mig typ 5 minuter innan jag förstod vad hon ville få sagt. Jag var i upplösningstillstånd.

Sista kön var till swedbank eftersom jag var klntig nog att bryta av mitt bankomatkort igår. Efter en kötid på 25 minuter med 5 omkopllingar så hamnade jag äntligen hos någon som kunde hjälpa mig. Hon var jättetrevlig och ska skicka ett nytt kort till mig inom 3 dagar. Jag hade pussat hennes hand om hon varit frmför mig för hennes trevlighet och att jag kommer att få kortet denna vecka.

Morgonen kunde ju ha börjat bättre.

Nu väntar jag på helvetes blanketter från f-kassan som ska komma med posten idag. Det är ett jävla krångel att ha föräldrapenning och att ta dagar av den andra föräldern innebär en si så där 30 blankettomgångar. Vilket jäkla samhälle vi har! Helt sjukt..

Nej nu ska jag gå upp och göra mig iordning innan mitt troll vaknar.

Tjing!

dagens konversation och dagens kommentar

konversation:

Marcus: Har han fräknar under ögat?
Jag: nej det är pepparkakssmulor
Marcus:Vi borde måla dit fräknar för han var mycket sötare så.

kommentar
Marcus till Henke: Men drick antabus för fan.

säger han som inte gjort annat än fyllt på våra glas under kvällen.

jag garvar!

God afton

Här sitter jag med ett glas cider och njuter av kvällen. Henrik är här och vi har ätit tacos och haft trevligt.
Nu tittar vi på fotboll och sen ska jag spöa killarna i Buzz =)
Nathanael har varit i sitt esse och har busat järnet. Han har dessutom smörat för Henke som vanligt, dom gillar varandra dom två =)

Vi har varit hos Britta idag. Och så har vi varit på Maxi och handlat. 
 I morgon kommer mamma och Thomas med mitt efterlängtade datorbord. Jag längtar.

Nehe nu ska jag vara social och ta mig en cider till.

Tjing!

charmigt



eller kanske inte =)

resultat rotat i arkiven

Bjussar på lite bildersom jag hittade när jag rotade i mina album..det var tider det..

  Jag O Jocke på väg till Estland

  i Estland efter en lite hård resa

 på vägen hem från estland..full som ett ägg (kan tilläggas att jag dinglar med benen i från översängen och sen rasar ner strax efter att detta kort tas)

  Marcus och min kusin Fanny 2005..han var en suverän lekledare redan då =)

  jag på öland.för två år sedan..smal som bara den..

 ha ha jag o Jocke typ 2002..och jag var längst!  (fick inte lägga upp denna bild men gör det ändå =)


några dagar där,några dagar här

Idag var vi på bvc och Nathanael fick sitt tredje vaccin. Han blev lite ledsen men det gick fort över. Han vägde 10,9 kilo och är 79,5 cm lång. Jag trodde att han hade gått upp mera men icke.
Vi gick direkt till öppna förskolan efter. Sussie och Alvina skulle dit och vänta på oss. Var där i två timmar. Nathanael som fått vaccin plus sovit dåligt var inte på strålande lekhumör direkt så han lekte mest för sig själv och ignoerade de andra totalt. Men jag märke att han tyckte om att vara där.


Igår var vi i Västerås hela dagen. Var hos mormor först och fikade och åt lunch. Anna var där också. Jocke kom och åt också. Efter maten så skjutsade han ner mig till bussen på sin flakmoppe som han använder i jobbet. Jag vägrade först att åka med men han lyckades övertala mig. Det var kul men halvläskigt över kullerstenarna i centrum. Jag tog bussen hem till Mikkiz. Där drack vi kaffe och snackade. Det var längesen vi träffades bara hon och jag så det var riktigt trevligt.
Kollade i hennes fotoalbum efter kort till mitt projket som jag håller på med som hon ska få när hon fyller 25 men jag hade de flesta av bilderna så det blev bara en massa garv istället åt alla fula kort.
Hon följde med mig tillbaka till Viksäng. Tog en snabbfika hos mormor sen vidare hem till mamma. Ägnade en tid åt att scanna in alla foton som jag hade med mig hemifrån till projektet,Nathanael fördelades mellan mamma och jocke under tiden.
Käkade middag och sen tog jag,Mikkiz och Nathanael bussen ner till stationen. Stod och pratade ett tag innan vi sa hejdå. Var riktigt roligt att träffa dig darling,ses den 19e =)

Nathanael sov hela resan tillbaka till sthlm. Marcus mötte oss i Spånga C och vi tog en promenad hem tillsammans hela familjen. Det var mysigt. Tillbringade kvällen åt massa mys och arkiv x.

Imorgon har jag faktiskt inte så mycket inplanerat för en gång skull. Ska fixa några mindre ärenden och struktuera upp lite i mitt projekt. Ska skriva lite i Nathanaels första år bok också. Lär bli promenad och utelek också om vädret tillåter.

På lördag kommer Henke hit. Ska se Sverige-portugal,äta gott och umgås. Han är en fin människa och vi gillar att ha honom här. Han är väldigt förtjust i Nathanael också,dom funkar jättebra ihop.
På söndag kommer mamma och Thomas hit. Thomas ska byta plats på trappgrindarna och så ska han montera ihop databordet. Ska bjuda dom på mat tänkte vi,måste komma på något roligt bara.

Nu ska jag pösa ner i soffan en stund och lugna nerverna efter programmet det okända som jag såg nyss,skitläskigt ju =)

Tjing!

vem är du?

vem är du som kommenterat mitt förra inlägg?

är ni nöjda nu?

Har haft flera diskussioner med mina nyare vänner om kärlek och speciellt tonårskärlek.
Jag har inte velat beskriva min så mycket vilket lett till oerhörd nyfikenhet så nu gör jag så här att jag lägger upp en bild på min tonårskärlek så kan vi avsluta det ämnet sen..hoppas det mättar eran nyfikenhet tjejer?

 visst ser han bra ut men så mycket mer än så är det inte..

Barkarby

Idag har vi varit och shoppat lite i Barkarby. Köpte två presenter till Nathanael hos polarn och pyret och så lite småsaker på rusta. Har äntligen bestämt vilken vagn vi ska ha så nu har vi köpt den. Eller vi köpte den med Britta och Eva betalade den som 1 års present. Vill börja använda den nu men ska vänta tills födelsedagen. Det blev en blå emmaljunga scooter. Precis den som jag vleat ha hela tiden. Det var jättesvårt att välja färg så det fick Marcus göra. Jag menar jag vann ju i val av vagn så då kunde jag ju inte basa över vilken färg det skulle vara på den. Lite rättvisa måste ju det vara.



nu ska jag plantera ljung som jag köpt i rabatten vid dammen sen ska jag fixa middag.
Ska se mirrors ikväll med Kiefer Sutherland.Får se vad man sätter för betyg på den sen.

TJING!

En evighet

Det var en evighet sedan jag skrev sist..Jag har haft fullt upp..
Först Öland och sedan en fullspäckad vecka med babyfotografering ,upppackning,promenad med Therese,grannsämja och arbetsintervju. Jag har tänkt varje kväll att just den kvällen skulle jag skriva lite här men har stupat till idol varje kväll.

Firade 4 "riktiga år" med min andra hälft igår..=) 1 låtsas år och 4 riktiga =)
Älskar dig Marcus.




Återkommer när jag har mer tid..

Tjing!