fötternas vecka,järntabletter och helgplanering

Solen lyser!!Helt fantastiskt.
Har blvit mycket rännande denna vecka. Imåndags blev det 2½ timme ute med Max,kan säga att jag var mer slut än honom när vi kom in.Det kändes väldigt långt att gå hem igen.

I onsdags sprang jag i city med mamma,mormor och moster från halv tio till fem över sex.Snacka om att fötterna kändes,hade skapligt ont.Men kul hade vi och shoppade gjorde vi också och åt god mat.

I igår var jag ute med Max igen i 2 timmar och sedan promenerade jag en omväg hem för att vädret var så underbart,men jäklars vad ont i fötterna jag hade när jag kom hem. Sommarvärme och gravid var ingen bra kombination för fötter har jag märkt.Skavsår fick jag av mina nya ballisar (ballerinaskor) också *muttrar*

Idag vandrade jag ner till sumpan för att lämna urinprov för äggvite och urinsocker kontroll hos barnmorskan.Det testet såg bra ut men det gjorde däremot inte blodvärdet så det var bara att knalla in på apoteket och köpa järntabletter som ska ätas året ut.Det kommer ju min redan tröga mage inte att tycka om men men..

Imorgon ska jag till Västerås och gratta kusin Rasmus.Ska bli kul att komma dit för har inte varit där sedan dom började renoveringen och nu är det klart så ska bli roligt att se hur det blivit.
Marcus åker till malmö med Gurra imorgon för att se malmö-AIK så han kommer inte hem förrän söndag eftermiddag med tanke på alla restimmar med bussen.Så imorgon kväll blir det bara jag och katterna hemma.
Ikväll ska vi mysa och ha det bra hemma bara.Kan vara skönt att bara rå om varandra,tycker jag att man ska göra när man har tiden till det.

Nehe lite lunch nu kanske..

Tjing!

<3

How do you call your loverboy? 


Come here loverboy!! 


And if he doesnt answer? 


Ohh loverboy! 


And if he STILL doesnt answer? 


I simply say 
Baby, 
Oohh baby 
My sweet baby 
You?re the one 


Student igen

Från och med måndag så är jag studerande igen.Börjar läsa engelska A då och blir klar 14 september.
Läraren är ifrån London så allt ska skrivas på engelska inklusive frågor man har och även alla inlämningsuppgifter är på engelska.Kommer bli tufft men det ska nog gå.Har ju lätt för grammatik så ska nog funka med lite kämparglöd.

Nu väntar jag bara på böckerna som jag även lyckades göra ett fynd på =)

Max,städdag och andra natten själv.

Gick jättebra att ha vara ute med Max igår,han var en pigg,energisk och lydig liten hund.Väldigt kaxig mot större hanhundar också trots sin lilla storlek.Var i rastgården i rissne och kastade boll och så gikc vi runt lötsjön och sedan promenderade vi (blev mycket klättra också) i rissneskogen.Han fick lite hundgodis också för att han var så duktig.Han hade en hundkompis hemma hos sig också som var hur fin som helst och som såg helt förtvivlad ut när bara Max fick följa med ut och när vi kom tillbaka så tändes hoppets ljus i hundens ögon igen att det kanske var hans tur men det var det ju tyvärr inte.Men hade skulle få gå ut med Max matte så gick nog ingen nöd på honom men kändes ändå hårt att gå därifrån med den förhoppningsfulla blicken på mig.Blödig som jag är.

Idag är det städdag i detta hushåll.Ska tvätta,vika rena kläder som legat ett bra tag och väntat och damsuga och moppa golven.Måste passa på medan jag har tiden.

Marcus ska iväg på fotboll ikväll så blir själv fram till kvällen.Ska nog måla och se lite film och så skulle jag behöva fixa med fotoalbumen lite.Får se vad som blir av.

På lördag ska jag sova andra natten själv här.Marcus ska till malmö och kolla på fotboll och eftersom de åker buss så tar det ju lång tid att åka tillbaka sen så han är inte hemma förrän söndag förmiddag.Kan inte förstå nöjet med att åka buss i ett antal timmar,se en match på 90 minuter och sedan åka tillbaka alla timmarna igen.Men men är man fotbollsintresserad så tycker man väl att det är värt.Tycker det är jobbigt att vara själv här nattetid.Ska inte klaga egentligen för har bara varit det en gång förut men det är något med lägenheten som gör mig otrygg på nätterna.Men men det får gå..

Nu ska jag äta frukost och sen dra igång med städningen..

Gick in i vecka 15 idag enligt min uträkning (räknar inte som man ska direkt) så cirka 25 veckor to go..tjoho..

Tjing!

sömnproblem,lyftande låt,första hundpromenaden och besök

Har sömnsvårigheter.Eller har inte direkt svårt att sova,snarare tvärtom men när jag vaknar på morgonen så känns det som att jag inte har sovit alls.Hjärnan går väl på högvarv pga alla skruvade och komplicerade drömmar som jag har.Men jag har hellre de här drömmarna som jag har nu än de groteska mardrömmarna som jag hade från jag var liten fram till för några år sedan.

Denna morgon har jag börjat med en rejäl frukost och studsade upp till tonerna av Andreas Johnsson.Och nej inte den dåliga låten ifrån årets melodifestival utan den ypperligt bra låten ifrån förra årets festival.Älskar den,den lyfter upp humöret med sin härliga text och klatschiga melodi.

Ska cykla iväg och hämta upp Max om en timme.Max är hunden som jag ska gå ut med i veckorna.Träffade honom för första gången igår.Han skällde och morrade åt mig i 5 minuter duktig vakthund som han är och sedan backade han och tittade på mig uppifrån och ner och sen gick han och lade sig och sov på mina fötter.Söt som socker var han den lille rackaren.Får se hur det går idag när jag ska ta ut honom på första promenaden. Hans matte var en trevlig dam i 35-40 års åldern ifrån Iran.Hon berättade massor av skoj saker om Max och om hans ras.Bland annat varför rasen heter som den heter vilket jag inte hade en aning om.Det var roligt.

På onsdag kommer mamma,mormor och moster till storstan.Vi ska gå inne i stan och kolla och handla lite.Jag måste köpa nya byxor då mina blivit försmå allihopa utan ett par men de är på god väg de med.har köpt ny kjol,leggings,tunika,klänning,tre tröjor och nya underkläder så nu behöver jag nya byxor.Helst jeans men får se vad jag hittar för fint.Roligt att moster ska med också,börjar acceptera henne mer och mer men har fortfarande svårt för henne av sina förklrliga anledningar.Men hon har blivit så förändrad sedan hon blev singel,hennes riktiga jag som jag minns henne som börjar titta fram.Det är kul.

Oj vad klockan går.Dags att göra sig iordning..

Tjing!

tröttdag,dagen i v-ås och ultraljudslängtan

Ser ut att bli ett ordentligt åskoväder ikväll.Hur mysigt som helst om man är inne och inte behöver gå utanför dörren.

Haft en trött dag idag,sov till 11.00.Haft en rejäl huvudvärk och mått illa halva dagen.Trodde Mikkiz smittat mig först med maginfluensan men tydligen inte eftersom det gick över och det var ju tur.Fick väl en släng av försenad graviditets illamående eller nåt.

Med tanke på att jag känt mig så dålig idag så har jag inte gjort något vettigt alls.Bara varit hemma och slöat.Kan vara skönt med sådana dagar också.

var i västerås igår vilket var trevligt.Gick på stan med mamma,moster och mormor.Inhandlade nya kläder i större storlek då mina gamla i mindre storlek blivit försmå.Köpte även nya underkläder då även de gått och blivit försmå.Min kjol som jag beställt ifrån ellos hade kommit också.Den var ju restnoterad när de övriga kläderna kom men nu hade den äntligen kommit.Vi avslutade turen på stan med mc donalds.Hade själv valt ett lite nyttigare ställe om jag fått välja men eftersom mormor bjöd så ville jag inte vara dum och tacka nej.

På eftermiddagen blev det en fika hos mormor som var meningen att det skulle bli en snabbfika men vi fastnade där till 14.00.

Gick hem till mamma och fikade med Mikkiz som kom över en stund.Snackade lite och så.Kul att se henne,hade inte sett henne sedam hon var här hos mig och det var ju ett par veckor sedan det.

Gick hem till mig efter att jag sagt hejdå till Mikkiz.Rensade ur byråer och garderober på kläder som jag inte kan/inte vill ha längre.Mamma fick ta det lilla hon kunde ha och allt övrigt i små storlekar fick Emma ta.Hon är typ den enda jag känner som är så där pinnsmal som jag var en gång i tiden.

Åt mat hos mamma tillsammans med henne,Jocke och Emma.Och sen skjutsade Thomas ner mig till tåget.Hade jättepackning med allt nyinhandlat,kläder som jag hittade hemma som jag kan ha än,tidningar ifrån mamma osv..

Väl hemma badade vi och kollade på lost sen sov jag en stund i soffan medan Marcus kollade på heroes.Gillar heroes men var heltrött som orkade inte hålla mig vaken.

I morgon ska jag röja upp här igen,måste ta tag i alla kläder som ligger hullerom buller i sovrummet och så måste jag stryka gardiner så det inte ekar så mycket.Blir som rundgång efter att jag tog ner de gamla som skulle tvättas.På kvällen blir det tacokväll här hos oss med Tom och spela tp 90 tal som vi ännu inte hunnit göra.

Nu är det lite mindre än en månad kvar till andra ultraljudet,det stora ultraljudet.Sist var det lille/lilla bara 10 veckor så då såg man ju inte så mycket.Men vinkade gjorde den som bara den.ska bli både roligt och skönt att se den igen.Hoppas innerligt att allt ser bra ut och att hjärtat slår som det ska.

Nehe lite middag nu kanske,magen börjar kurra.

städvecka,pangväder & Öland

Haft en riktig städvecka.Rensat ur garderoberna,torkat ur köksskåpen och kylskåpet,tagit ner påskpynten,putsat klart fönstren,duschat av blommorna,dammat,vikt tvätt och skurat badrum. Inte så kul kanske men det gav resultat.

Igår var de här och besiktade lägenheten.Det fanns inga fel att hitta.Hade däremot en liiiiten spricka i kortväggen som vi ska slipa bort sen när vi ska renovera inför försäljning.

Lukas har haft två bra dagar,låtit mig sova till kl 9 åtminstonde så är inte lika trött idag som jag varit i veckan.Han har mycket energi den katten.Tycker han kunde dela med sig lite till sin syster som mest sover om dagarna.Men icke.

I helgen ska det vara pangväder säger de i både tidningar och på tv.Ska grilla i morgon med Marcus,Mackan och Sandra nere på golfängarna.Kanske spela lite kubb också.Ska även spela Tp 90 tal som Marcus köpte igår.Som vi har letat efter det spelet.Men nu har vi det äntligen.

Ska till Västerås i nästa vecka.Ska rensa ur min lägenhet på saker jag inte ska ha kvar och så ska jag ner i källaren och göra en "babylåda".Har både kläder och leksaker därnere som funkar än.Kanske hittar någon tuff retro pryl =)

Ska ner i källaren och leta reda på kartongen med sommarskorna.Hittade den inte när jag var ner sist så får gräva lite djupare.ska ställa ner kartongen med påskpynt också på samma gång.Ska packa ihop kassarna som ska med ner till Öland också.Det är ju en del saker som ska med till huset.Bara 4 veckor kvar tills vi åker ner för första gången i år :) Ska bli underbart.



Nu ska jag baka chokladbollar :D

påskhelgen

Har haft en lugn och skön påsk.Solen har varit framme men värmen har tagit semester igen.
Långfredagen har jag ju redan skrivit om så den finns det inte så mycket mer att lägga till om.
Påskafton tillbringade vi i Västerås.Kom för första gången iväg tidigare än vad vi sagt att vi skulle.
Hämtade ut mitt paket på posten med det som jag beställt ifrån ellos och sen tillbaka hem till mormor.Färgade ägg ihop med mamma.Använde jättecoola färger (var som brustabletter) som jag fått av Eva.Blev jättetufft.
moster Anna med numera vännen Christer anlände först.Sitnämnda hade med sig sin valp Digger som var stor som ett hus trots sina ynka 9 månader.Hur söt som helst och fick leka som en tok när Marcus fick tag i honom.Sist anlände morbror Johan med fru Annelie och lilla Fanny.Var hungrig som bara den så gick bara och väntade på att alla skulle vara på plats så att min mage kunde sluta knorra sig.Eftersom vi blev 11 stycken så fick vi precis som vanligt dela upp oss i två rum.Hamnade med Thomas,Jocke,Annelie,Fanny,Johan och Marcus i köket.Lyssnade på Johans babbel och så klart Fannys eftersom inte är tyst en sekund.
För att inte falla ihop i en trött hög efter maten så tog jag på mig ansvaret för disken.Mamma som gör det varje år så tänkte att hon skulle slippa för en gång skull.Eftermiddagen löpte på och det blev fika och bus med skruttungen.Vid fyra gick vi hem till mamma.Marcus kollade fotboll och jag gosade med mina större lurvbollar som jag inte hade sett på över en vecka.
Åkte tillbaka till sumpan runt 18 tiden.Läste tidningar för att slippa se vägen.Blir helt knäckt av att se döda djut längs motorvägskanten.Kvällen blev lugn med filmtittande.Mackan kom över och tittade också.Kollade på blood trails som var fruktansvärt dålig.Usch helt klart bland bottensskrapet av filmer.

Påskdagen åt vi hos Britta igen och följde sen med Eva till Coop bygg för att köpa skenor till förvaringsställningen som vi fick av henne på torsdagen.Sen följde vi med hem till henne och rensade ur hennes matkällarförråd.Marcus hittade ytterligare flera leksaker som han släpade med hem.Kvällen skulle han ha åkt på casino men det blev inställt så det blev film,poker och tvspel istället.

Igår var det en slöa förmiddag.Kollade på tv och fixade lite hemma.Skenorna till förvaringen var självklart förkorta så de måste bytas.Marcus stack på fotboll vid 13 tiden.Själv stannade jag hemma och städade och lyssnade på musik.Men garderoben fick vara i sitt stökiga skick.Ska rensa ur den i veckan i stället.Efter fotbollen följde med de andra hem till Britta och åt.Blev bara kvar nån timme eftersom de flesta förutom Eva,Marcus och jag jämt har så bråttom därifrån. Kvällen spelade jag poker och vann 6 dollar två gånger efter varandra.Stolt som en tupp la jag mig sen i soffan och läste min super braiga bok fram till prison break började.

Det var påskhelgen det i snabba detaljer..

ett blivande pokerproffs? *S*

Vann nyss 10 dollar på poker på nätet.Har vunnit en gång förut men då bara 2 dollar.Stolt jag blir över mig själv.Har ju inte spelat poker så länge så det gjorde jag bra.Körde ut dom en efter en.

Fick ett jättefint påskägg av Eva idag,det var lite indie inspirerat.Jättefint var det.

Nu ska jag fixa mina naglar och göra dom fina inför imorgon med Marcus tittar klart på star wars.


strikt diet,källarrensning,leksakslycka och glad påsk

Igår var det en seg dag.Gjorde inte så mycket och känmde mig rätt rastlös.Marcus var trött och halvsov i soffan efter att ha jobbat halvdag bara.Fick åka och handla min goda juice på lidl iaf=)Och köpte goda yogurtar också.
Kvällen fuskade vi med pizza eftersom vi inte hade handlat hem nåt att äta och ingen av oss var i mod för att laga mat.Men hoppade över godis efteråt och drack vatten till maten.Har bestämt mig för att inte gå upp mer än vad jag behöver göra så jag är stenhård nu.I påskhelgen har jag tillåtit mig själv att äta godis och god mat men sen är det tillbaka till strikt enbart mat diet igen.Storhelger är ju till för att lyxa till det med.
Idag har vi varit hos Britta och ätit,vilket var trevligt och efter det så följde vi med Eva hem och hjälpte henne att städa ur hennes källarförråd.Marcus hittade massor av sina leksaker så gissa vem som sitter på golvet nu och ser lyrisk ut och sorterar sina leksaker?Hittade en jättefin babyfilt också som vi ska tvätta och så fick jag ett par jättesnygga stövlar och en trådkorgsförvaring.Hittade massor av sällskapsspel som vi ska ta med ner till öland och så hittade vi badmintonracketar och lite annat smått och gott.Det var roligt att titta runt där.Älskar att gå igenom sånt som folk ska göra sig av med.
Var på ÖB och handlade också.Köpte lite godis,påskägg till Fanny och till oss själva,schampo och sylt och pastasås.Och Marcus köpte en kudde till bebisen med ett nallehuvud på.Så gulligt så.

Nu har jag diskat en brakdisk som bar växt eftersom vi haft slut på diskmedel men nu är den gjord och köket ser fint och rent ut igen.Nu ska jag ta igen mig i soffan en stund.Sen får vi se vad det blir.

Imorgon ska vi på påsklunch hos mormor.Ska bli trevligt.Massa god mat och så familjen och släkten.Ska glutta på brorsans tatuering också som skitungen var och gjorde igår.

Glad påsk!


beräkningar och påskstädningssnack

Beräknad förlossningsdag: 071016
Barnet blev till: 070123
Du är i vecka: 12+1
Du har varit gravid i: 85 dagar av 280
Du har 195 dagar kvar till beräknad förlossning


Solen är tillbaka efter att ha varit försvunnen hela gårdagen,men det gjorde inte så mycket för då fick jag mycket gjort hemma.

Putsade fönster,dammade,dammsög,gjorde iordning nya hyllan i sovrummet,städade,småplockade och gjorde rent badrummet. Var helt slut när jag var färdig.Avslutade kvällen med pannkaks middag ihop med Marcus och Tom.

Idag ska garderoberna rensas ur och städas,vinterkläderna ska ner i källaren och sommar jackor och skor ska upp.Köksskåpen och kylskåpet ska göras rent och badkaret ska skrubbas.Sen ska jag ta en liten promenad ute i dungen med mina små lurviga liv,det blir första utegången för deras del i år.Skrubben kommer nog att uppskatta det men tror inte haren (Lukas) kommer uppskatta det lika mycket.

Skulle ha åkt till Västerås imorgon men eftersom vi ska hem på lördag så kändes det onödigt att åka imorgon.Skulle behöva åka hem dock och rensa ur lägenheten hemma men det får bli nästa vecka.Marcus jobbar bara halvdag imorgon så får se om vi hittar på nåt kul med Eva kanske.
Jag har blivit lovad att jag ska få åka till Lidl och köpa min supergoda juice iallafall :)

Nej nu ska jag slänga i mig frulle sen ner och köpa frimärke och kattmat..



Nu är våren här för nu har vi bytit däck på bilen :)


snart påsk,trevligt det ska bli *längtar*


tjing!

blivande föräldrar

testet och reaktionerna:

Har gått 4 veckor nu sedan vi fick vi gjorde testet som visade att vi ska bli föräldrar till hösten. Det var väldigt oväntat och kom som en rejäl chock.Första veckan var väldigt upp och ner.Vi pratade om hur vi skulle göra och var vi stod och kom underfund med att vi inte alls stod lika i frågan.Nu 4 veckor senare har vi accepterat det här,fått det att sjunka in en aning och bestämt oss för att bli föräldrar i höst.

Vi har varit hos kurator och pratat om saken då Marcus känt lite panik över det här men nu känns det rikigt bra.

vecka och bf datum:

idag är jag i vecka 11 + 4 och beräknad födsel är ungefär 16e oktober.Så har cirka 6 månader och 2 veckor kvar av graviditeten.

Inskrivningen:

Den 21 mars var vi på inskrivning hos barnmorskan och fick informationen som blivande föräldrar får och så pratade vi lite och så fick jag ta lite prover.

Ultraljudet:

Två dagar senare åkte jag in akut för att jag hade rejäla kramper i magen.Där på gynakuten på karolinska fick vi se våran liten för första gången.Det var så häftigt och väldigt avslappnande att få veta att allt såg bra ut med honom/henne.Det var väldigt överväldigande att se den lille/lilla på skärmen.Den vinkade med armarna och såg sen väldigt irriterad ut över att bli väckt mitt i natten.Vid halv två på natten fick vi åka med med en bild på våran liten och vetskapen att allt såg bra ut.

graviditeten hittills:

Har haft en relativt bra och harmonisk graviditet hittills.illamående led jag bara av i vecka 6-8 och då visste jag inte ens om att jag var gravid.Och yrsel har kommit till och från i början men nu har den gått över.Brösten har växt men inte gjort speciellt ont.Kramperna i magen är det enda som jag kan säga att jag har son åkomma just nu så jag tycker helt klart att jag klarat mig bra hittills.:)

övrigt:

Måste börja leta efter större boende nu när vi ska bli fler.Bor trångt som det är nu så kommer bli ännu trängre när vi blir fler.Hoppas hitta en fin 3a i sundbyberg för vi trivs så bra här.Solna skulle funka det med men helst sundbyberg.Får se vad vi hittar.ekonomin ska ju tillåta det också.Måste ordna med lägenheten i Västerås också.Rensa ur den och kasta sånt som inte ska med hem hit.