konsten att sätta upp en lampa..

Fick en lampa av min bror på semestern. Han jobbar på ett stort nätbaserat inredningsföretag där de har utlottning regelbundet bland personalen. Så jag fick frågan om jag ville ha en lampa han fått via det  
Tackade ja. Tänkte först stugan då den passar in i färgskalan där. Men insåg att den är alldeles för stor för stugan. Då tänkte jag biblioteket/gästrummet hemma. Samma sak insåg jag. Det blev vardagsrummet
Men först var jag tvungen att åka till en lampaffär och sätta i en kontakt. Det ingår inte inte i lampor nuförtiden fick jag förklarat. Nehe ok. Men det var ordnat på ett kick. 
Skulle sedan efter dagens kalas ge mig på att hänga upp denna lampa. Hur svårt kan det vara tänkte jag. Tydligen jättesvårt. 
Det var inte som förr när man hakade upp lampan i en krok, justerade sladdlängden och tryckte på trattkåpan över takuttaget. 
Nej varför behålla något så enkelt. 
Efter 32 försök,, massa skruvande,, justerade och en hel del svordomar så sitter nu lampan uppe. Inte helt perfekt men den sitter där. 
Vad inser jag när jag står där och tittar på den lysande lampan? Jo. Den skulle vara finare i gästrummet ändå. 
Men nu får den hänga där den hänger ett tag innan jag orkar bråka med den igen. 
Så mycket krångel för en lampa. 
På den punkten var det definitivt bättre förr..



ett gott skratt

Lördagsmorgon. Vaknade redan kl 07. 
Somnade sent så vete tusan varför det var nödvändigt att vakna 07. Men men. 
. Tack för en fråga som ramlade in på förra inlägget. Anonym så vet inte vem som ställde den. Men tack. Jag fick mig ett gott skratt. Kommer såklart svara på den sen. 

Ska på födelsedagsfirande idag på dagen. Inget stort baluns. Lagom. Har fått ok att få komma trots att jag inte är frisk än. 



på ny kula med frågor

Jag har råkat radera eller slarva bort anteckningarna med frågorna från frågeinlägget jag postade tidigare i somras så kör en ny vända. 

Skriv i kommentarfältet. Syns dom inte så är för att jag måste godkänna innan publicering så jag ser dom trots att det inte syns hos er. 

🙂



effektivitetens högborg

Spenderat halva dagen framför datorn. 
Hade en hel lista att ta tag i med ärenden. Mestadels mail att skicka. 
Kontakta Nathanaels lärare, han har fått flera nya bland annat i engelska (IGEN!). 
Hade även hel del att ta tag i för egen del också. 
Dragit några "penseldrag" i riktning mot framtiden. 
När jag var klar med allt det planerade så var jag så pass uppe i fart att jag betade av några sådana där saker som man tänker på men aldrig får häcken ur vagnen att göra. 
Effektiv dag. Nu börjar energitappet kännas av efter timmar av fokus. Jag behöver göra mig lite kaffe. 
 
Det är fredag. Trodde det var torsdag. Lite rådvill på dagarna. 
Helgen kommer bli bra tror jag. 
Och till råga på allt så är f1 tillbaka efter 5 veckors sommaruppehåll. 
Är jag pepp på det? Oh yes. 
 
Fortfarande sjuk. Halsen krånglar fortfarande. Hostar halvt ihjäl mig och ännu helt döv på vänster öra. Känningar av ischias. Haft ischias i perioder sedan tonåren. Lika jobbigt varje gång. 
 
Läskigt hur snedvridna ljud blir när man inte hör ordentligt. Nojjade sönder igår när musik började spelas i Nathanaels rum. han var inte hemmma. Visade sig att musiken kom från samma rum jag befann mig i på min vänstra sida och Ns rum var på min högra sida. Marcus förstod nog inte alls min nojja där ett tag. haha. 
Inte lätt att ha sinneshandikapp. 
Jobbigast av allt är att musik inte låter bra. Det skorrar och låter som högtalare kunde låta förr. Typ en spräckt högtalare. Och jag som lyssnar på musik varje dag för mitt välmåendes skull. 
Ge mig min hörsel tillbaka! 
 
mamma ringde idag. Jag hade tappat lite dag och datum här i min sjukstuga. 
De flyttar imorgon. Hon var lite vemodig inför faktumet att det är sista natten i huset de bor i nu. 
De flyttar till östra sidan av ön. Nu bor de på mitten. 
Känner jag henne rätt så kommer det se ut som att de bott där i flera år när vi åker ner till öland om en månad. Precis som förra gången när de flyttade ner till ön. Kan ha ärvt "vill ha allt klart på en gång" hets av henne ja. 
 
kaffe och lapa lite sol står på schemat kommande 30 min. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=P3rWbYuTa5E
 
sagt det förut och säger det igen. vilken stjärna. 
älskar att han visar ungdomen att det är ok att vara den man är samt vägrar sätta kategori och etikett på allt från sin musikstil till sin sexuella läggning.
Och i höst kommer hela två långfilmer där han spelar huvudrollerna.
 
Dunkirk var bra så hoppas även på the police man och dont worry darling är lika bra. 
 
 
 
 
 

verkligheten som inte kommit

Inte ens verkligheten tillabaka hemma blev som vi tänkt oss. 
Hann bara vara hemma två dagar så däckade jag totalt i förkylning som några dagar senare skulle visa sig vara öroninflammation och halsfluss. Riktigt dålig med över 40 graders feber. Feberyra som inte var nådig och fruktansvärt ont i halsen och huvudet. Så hann inte ens börja jobba igen förrän det blev sjukskrivning och 7 dagars antibiotikakur. Testade negativt på halsfluss men tydligen så testas bara streptococker A på dessa test men det finns flera streptococker än så. Det var det ingen som sa på Borgholms vårdcentral när vi var där med Nathanael under semestern när han var ritkigt sjuk med exakt samma symtom som jag sedan fick. Så förmodligen hade även han halsfluss då trots negativt test
Min läkare sa att jag defintivt hade halsfluss utan tvekan. Kul. 
Är sjukskriven fortfarande. Inne på sjukdag 10 nu. Hostar halvt ihjäl mig, ont i halsen men inte lika som innan och helt döv på vänster öra. Inte lock alltså utan helt döv. Väldigt obehagligt. 
Sjukskriven veckan ut. Hoppas på att rida ut detta elände så jag kan återgå till rutiner igen. Behöver komma tillbaka till jobbet för att testa på hur det går med axeln. Har återbesök hos kirurgen i höst så måste kunna utvärdera. 
Mycket som rör sig i huvvudet inför hösten. Stora saker. 
Mer om det senare. 
 
 

Sommaren kom och gick

Det är är så tråkigt varje år att sommaren kommer och passerar så snabbt. 
Det är för kort sommar i Sverige. Det har jag alltid tyckt och kommer alltid att tycka. 
Inte för att sommaren är över, höll på att smälta bort senast idag. Men det är ändå känningar av att hösten står för dörren. Kvällarna börjar bli kalla och mornarna lika så. Det börjar redan gulna i naturen. Torr sommar= tidiga hösttecken. 
Blev sommaren som vi hade tänkt oss? Nej. 
Blev sommaren bra ändå? Ja. 
Förr i tiden innan jag hade lärt mig att hantera mina egna svaga punkter så hade jag stressat sönder över att inget blev som jag hade tänkt och planerat. Lyckligtvis så är jag långt därifrån nu och känner mig nöjd ändå trots att saker inte blev som det var tänkt eller inte blev av alls. 
Hade känt mig lurad på sommaren förut men inte nu. Känner mig tacksam över vad som levererades. 
Hunnit med en hel del trots att vi "bara var på öland" Och trots att "inget gick som planerat".
Det blev mycket go with the flow och dagen som det kommer. Något som planeringsmanikern i mig normalt sett brukar ha svårt för. 
Trots sjukdomar, benbrott och andra små härdsmältor så kom vi ut på andra sidan semestern med gott mod och lämnade ö-livet utan den där klumpen i magen i år. 
Små men ack så naggande goda stunder att leva på under hösten och vinterns ständiga mörker. 
Det är en stor skillnad också som tyvärr påverkat mig negativt det där med att vara tonårsförälder. 
Känner mig inte redo för frigörelsefasen. Allt annat är roligare än mamma och pappa. 
Den har tagit hårt på mig i sommar. Vissa dagar har varit värre än andra. 
Självklart har vi haft roligt också de få gånger han närvarade på aktiviteter.
Mycket badande har det blivit och en hel del umgänge med brorsan och Linnea. Vilket gick rejält bättre än förväntat. Vi har pratat massor i telefonen nu efter semestern där vi kommit till insikt på varsitt håll men ändå kommit fram till samma sak. Bara det är en skön sak i sig.
 
Zoey mitt yngsta syskonbarn har blivit döpt under semestern också. Mellannamn mitt namn. Blev väldigt rörd utav det. Zoey Jenny. Fint dop i kapellet precid vid vattnet i Borgholm. 
Om en månad fyller hon 1 år. Helt galet vad tiden går fort. 
 
Mamma har hunnit fylla 60 år också. Pga flera hinder på vägen så var vi verkligen ute i sista stund med både present och planering av själva firandet. Men vi fick ihop säcken bra till slut. Hon ville inte göra en stor grej utav det  så vi frågade helt enkelt vad hon ville göra. Hon ville gå ut och äta alla tillsammans. Hon valde mellan 3 lokala ställen. Vi valde mellan 2 eftersom hon redan besökt alternativ 3. Det blev alternativ 2. Gångavstånd från stugan, livemusik och god mat. Härlig atmosfär och gudomlig personal. Vi hade varit där förut så vi visste vad vi fick. För mamma, Thomas och brorsan var det premiär. Trevlig kväll. Självklart ordnades det så att sångerskan drog i gång födeledags allsång. Mamma var INTE bekväm med det. Efteråt vände hon sig om och tittade på mig. Det var tydligen inte så svårt för henne att lista ut vem av hennes två barn som kokat ihop den idéen och gjort en plan med sångerskan. Videofilmerna från den allsången är låt säga väldigt roliga. 
Vi andra fortsatte kvällen efter att mamma, Thomas, Nathanael och Eva lämnat och åkt hem. 
Det blev sent men jäkar vad roligt vi hade. avrundade kvällen hos brorsan där tårarna sprutade av skratt efter ett kortspel inte helt skapat för pryda. joking hazard heter det. Kom ihåg var ni hörde det först. 
 
Även mitt mellersta syskonbarn har fyllt år. Han fyller 1 dag efter min mamma . den 13 augusti 
Jamie fyllde 4 år. Firade honom den sista dagen innan hemfärd med tårtkalas och paket. 
Han fick sin efterlängtade flash gubbe och dinosaurier. Nöjd kille och även han stor nu. 
Märks att han är pojke och inne i den där vilda perioden. Han älskar att härja loss med både Marcus och Nathanael. Kelly däremot som är 5.5 var verkligen inne i en faster period nu. Hon var vid min sida hela tiden när vi var tillsammans. Vi fick egen tid på stranden en dag och det var full pott för henne. Jättemysigt hade vi. 
"jag älskar dig faster. Jag älskar flickor" sa hon med ett nöjt ansiktsuttryck. 
Tänk att få vara liten igen och ha en så fin syn på världen som de har i den åldern. 
 
Slänger ihop lite bilder sen från diverse aktiviteter under sommaren som varit alldeles förträfflig trots omständigheterna.