Åland, Källsmora, Enköping, Västerås och annat

Eftersom jag inte varken hunnit eller känt mig motiverad att skriva så mycket senaste tiden så ska jag uppdatera lite kort vad vi gjort dessa sommalovsveckor. 
 
Vi började med några dagar hemma. Det var önskvärt från Nathanaels håll. Han spelade mycket fotboll med kompisarna och vi hängde hemma. Hade lite vattenkrig på baksidan och var till Eva ett par gånger och spelade monopol. 
 
Första hittepå aktiviteten blev Åland över en dag. Förra torsdagen. 
Vi begav oss i väg i tidiga ottan för att åka med Viking Grace till Mariehamn. Fantastiskt väder men blåste en del. Vi spelade kort med underbar utsikt, gick på show och åt härlig frukost. Satt på däck och tittade på allt vi åkte förbi. 
Bytte båt i Mariehamn vid 13 tiden. Till nya Viking Glory. Riktigt fin båt för att vara finlandsbåt. 
Åt lunchbuffe, spelade kortspel, satt på soldäck och bara var, köpte lite godis i taxfree och gick på trollerishow. Sista timmen var lite trälig då ovädret med blixtar och dunder kom och man var rätt mör efter en heldag på havet men utöver det så var det en riktigt mysig dag. 
Hade inga problem att sova den natten. 
 
På lördagen blev det tjejhelg på landet för min del. Ute i Källsmora. Egentligen gjorde vi inte så mycket mer än satt och njöt i solen och åt och drack gott. Bara pratade. Normalt sett brukar vi även promenera och arbeta lite med slyröjning och annat på tomten men inte i år. Vi bara var och det var så skönt. 
Kissen var med och honom delade jag stuga med. Han sov brevid mig hela natten och var jättelugn. 
Tuppen hade flyttat också så inget galande kl 4 på morgonen. 
Njöt av frukost i solen på söndagen och packade sedan ihop och åkte hem. 
Duschade och bytte om och sedan iväg på nästa galej. 
Försenad inflyttningsmiddag hos Tobbe och Pia i Enköping. Tobbe är Marcus morbror och Pia hans fru. Pias dotter var där med sin familj samt Pias yngste son var även med. Jättetrevligt och massor med god mat och fika. De bodde jättefint ute på landet med stora gröna hagar som utsikt. De bodde på saltarö med brygga och liten strand förut. Fantastiskt fint där också. 
Så det blev en dag i solen med hund, katt och bebismys. 
 
Lugn dag hemma på måndagen. Det var väldigt skönt efter en trevlig men intensiv helg. 
Nathanael var på AIKs träning och jag tog en power walk med lite podd i öronen och sen lite fix hemma med tvätt och städ. 
 
Tisdag gick i dunderfart. Västerås var destinationen och kokpunktens actionbad. Hade varit där en gång innan med Nathanael 2019. Nathanael hade varit där 2 gånger innan och för Marcus blev det premiär. Nathanael hade med sig bästa kompisen Theodor också. Fullt fart i cirka 5 timmar. Blev inte några kanor för mig pga axeln men massa badande. Avslutade med en kort promenad runt Viksäng. Det är en blandning av vemod, glädje och sorg att gå där. Så många minnen. Men det ser inte längre ut som "mitt viksäng" på grund av tidens utveckling. Och inte heller finns människorna kvar som livet en gång bestod av. Familj och vänner. Det är svunna tider. Men minnena sitter i platsen. 
Åkte sedan hem och Theodor sov över hos oss. Blev en lugn kväll. Helt slut efter allt badande. 
 
Onsdagen gick åt till en del packande. Nathanael och Theodor stack iväg på AIK s träning. Nathanael kom sen hem lyrisk med signerad tröja och fotboll. Självaste Guidetti bland andra. Han var nöjd som ett barn på julafton. 
Tog en powerwalk i mulet men varmt väder. 
 
Torsdag. Packning och avfärd för Nathanael. Det var inte nådigt vad folk det var i stan och på centralstationen. Hu vale. Efter att ha vinkat av Nathanael så åkte jag hem direkt. Inget sug av att stanna i stan. Det var varmt och överbefolkat. Åkte för att handla inför midsommar. Likadant där. Ica Maxi var proppat med folk. 
 
Fredag midsommarafton. 
Bakade paj. packade picknick korgen. Åt lunch hos Eva och begav oss sedan ut till Drottningholm. Min första gång därute. Så fint. Älskar slott, gamla hus och historia. Tokvarmt men efter att ha promenerat runt i trädgården och kollat på Kina slott och alla fontäner så hittade vi en perfekt plats på en äng under ett träd. Där satt i vi i 1.5 timme och fikade och bara var. Riktigt skönt och det fläktade. På tillabakavägen blev jag barnslig och harry Potter nördade i labyrinterna som finns därute. Sagolikt roligt. 
Resterande av dagen spenderades i bikini i solstolen hemma. 
 
Lördag midsommardagen. Tokvarmt. Kajaktur och årets första bad i Hässelby strand. 
Paddade runt lambarön. Den var större än vad den såg ut att vara på google maps. Men tog oss runt. Mycket folk ute på vattnet. i båtar, paddelboards och jetskis. 
Det var riktigt skönt i vattnet. Det hade jag inte förväntat mig. Gick att ligga i utan att frysa. Skönt. 
Åkte hem och grillade lite lax och väntade ut värsta värmen inomhus ute på altanen. 
Kollade på film och bara var. 
 
 
Ja det var ungefär 10 dagar tillbaka i tiden. vad vi tagit oss för 
Roliga dagar och sköna dagar blandad. 
 
Nu väntar konsert på onsdag (mer om det spontana beslutet senare) och jag är så peppad. 
Och så lite jobb. Det blir nog en bra vecka hoppas jag. 
 
Bilder kommer senare till detta inlägg 
 
 
 

flygande sommardagar

Det har minst sagt flygit fram det här veckorna sedan sommarlovet började. 
Tyvärr bjöd det första veckorna på dåligt väder så det blev inget bad av som vi planerat under det två veckor vi hade innan Nathanael åkte till öland. 
Han åkte ner med silverlinjen i torsdags. Känns alltid lika konstigt när han är borta längre stunder. En plats som fattas. Han ska dessutom vara borta extralänge nu också eftersom han även ska ha en egen vecka med sin farmor efter att han varit med mamma och Thomas i två veckor. Så vi ser honom först den 15 juli när vi åker ner. Tur det finns appar för videosamtal. Bättre än inget. 
Sommarvärmen kom sedan med besked iallafall. Från att ha frusit första halvan av juni till denna 30 gradiga dundervärme. Stor omställning. Jag brukar inte ha problem med värme och brukar alltid välkomna den med öppna armar men tillochmed jag dukade under innan kroppen anspassade sig. 
 
Ser inte riktigt fram emot att jobba i denna värme. Visst det är värre att vara i omvårdnaden i denna hetta. 2018s dunderhetta minns man allt för väl. Men det är typ en liten skrubb till kontor jag ska sitta i så lär bli varmt. 
Men men. Hellre så här än att frysa och massa regn. 
 
Även om jag nu ska jobba ett tag framöver fram till semestern så känns det som att veckorna kommer swisha förbi ändå. 
 
 

post op bakterier och det där med tiden

Imorse vaknade jag av att telefonen ringde. 
Kirurgen i andra änden av luren..svaret på långtidsodlingen hade kommit. 
Vid operationen så tog de två olika vävnadsprover inifrån axeln. Därav jag har 3 ingångshål/ stygn och inte 2 som förra året. 
I höstas pratade han om att han misstänkte eventuellt post op bakterie och jag sattes in på kåvepenin. Den är jag allergisk mot så åt bara halva kuren i ca 5 dagar. Ingen förbättring så kirurgen avbröt kuren pga min allergi och inga förbättrade resultat. 
Imorse sa han att de hittat bakterie i den långsamma odlingen. Långsamt växande bakterier. Ny kur sattes in med starkare antibiotika. 3 tabletter om dagen i 10 dagar. 
Telefonuppföljning 22 juni. 
Hrm. Läste journalen som inte var så positivt. Men försöker hålla modet uppe ändå. 
Han frågade om smärtsamma och hur det känns. Svarade att det känns precis som i början av den här resan och beskrev den nytt tillkommande nypande känslan i op området. Han hummade bara men fick inget svar på vad det kan bero på. Post op bakterierna verkar jag ha haft sedan förra operationen för ett år sedan. En av dessa kan ha tillkommit vid senaste operationen. Eh jaha? 
Jag kände mig lite vilsen ett tag. 
Så idag har jag hämtat ut denna dunder kur och påbörjat den. Hoppas på förbättrat resultat. 

Och så var det där med tiden. Var tar den vägen? Trots att mina dagar inte är så uppbokade för tillfället så går dom ändå förbi i rasande fart. Hänger inte med. Snart midsommar. Det var ju påsk nyss. 
Var är paus knappen när man behöver den? 




....

😁😇

Karusell och en härlig helg

Verkligen trött idag. Nackproblemen som jag fick förra året efter operationen och nu även kommit denna gång. Centrerat på höger sida så det är sannolikt relaterat till axeln. Jobbigt. 
Yrseln som jag har haft till och från sedan dunderförkylningen jag hade sist vill heller inte ge sig. 
Vissa dagar är det riktig karusell och jag tappar apiten. Jag gillar visserligen karuseller men det här är till och med för mycket för mig. 
Blev remitterad till en öron näsa hals mottagning i fredags. Hoppas få en tid snabbt. Om det nu är örat som spökar eller nåt annat som är tokigt. Kroppen kan ju ställa till det både här och där.
Är förhållandevis vid gott mod trots smärta och trötthet. 
Den bästa tiden på året är nu och några månader framåt. 
Just nu är favoriten. När allt står i blom och det doftar och är färgsprakande utomhus. 
Det är sommar på riktigt när tvätten hänger på tork utomhus och liljekonvaljerna står på bordet. Det vill säga just här och nu. Underbart. 
Hade en riktigt bra långhelg. Trevligt umgänge, bra väder och god mat. Jordgubbar och melon. drack till och med två glas vitt vin. Det var längesen. Invigde min födelsedagspresent med brasa på baksidan. 
Var i stan med Nathanael igår för att titta på det stora fartyget som hade lagt till där. Galet mycket folk i stan. Nationaldagen visserligen men ändå. Fick nästan lite panik. Men solen värmde och vi gick runt och kollade lite. 
Köpte med oss nationaldagsfika hem. 
Avrundade hela långhelgen med jordgubbar och melon i sängen till lite serie. 9-1-1. 
Om ni inte sett den så gör det. Otroligt bra och välgjord. Man får följa räddnigspersonal i LA samt larmcentralen. 
 
Var på sårkontroll idag. Hade läkt bra men det blir omläggning i 3-4 dagar till. Sen vitt vaselin och solskyddstejp. Men så fort jag är av med omläggningen så är jag good to go att bada. 
Nathanael får sommarlov på fredag så det blir nog en del bada i nästa vecka. Jag känner bara en som gillar att bada mer än mig och det är han. 
 
Ska lägga in lite bilder på projektet på baksidan. Det är klart. Mitt projekt alltså, inte bygget. Det är inte klart men går framåt. 
Men det får bli imorgon. 
 
Nu blir det true crime podd till doften av liljekonvaljer en stund. Det är ett sätt att ladda batterierna det. 
 
 
 
 

...

Jag vill dansa på bryggan i vit kjol, barfota och med blommor i håret.