where do we go from here?

Jag vet inte hur jag ska sätta ord på mina senaste dagar. Totalt kaos kanske?
Det hela bottnar i en viss släkting som efter en liten diskussion i fredags morse freakade ur som en dåre och gormade på mig hela dagen på fb chatten med den ena förolämpningen efter den andra. Personen inte bara förolämpade mig, han kränkte mig och ljög på mig också. Sjuka i hela denna historia är att denna lilla despyt handlade mellan honom och mig och det urartade till att även inkludera mamma, mormor, personens fru samt så halkade Jocke och Marcus med på ett hörn. Efter varje ämne som personen använde sig av i sitt ordkrig mot mig och som jag gick segrande ur så drog han in en ny person i det nya ämnet så tillslut hade han lyckats släpa in 5 personer till i diskussionen som jag ansåg rörde inga andra än oss två. Det var vi som hade problem med varandra men när den lilla skiten insåg att han inte kunde ta mig på nåt så böts ämnet och kaching vi ökade deltagarna i detta helt sjuka bråk. Helgen har varit omvälvande och helt absurd och alla förutom personen i fråga är lika förvirrade och tänker vad fan är det här om? Inklusive jag!

Det var längesen jag tappade vad vi en gång hade men nu är det verkligen stendött där, det finns ingen kärlek eller tillit kvar alls. Personen gick över alla gränser man kan gå i fredags och jag är arg, ledsen, frustrerad, sårad, kränkt och förvirrad. Men trots att detta blev så känns det oerhört att äntligen talat om för personen hur jag tycker och känner om saker som stört mig länge.

Det hela bärjade med i fredags att personen frågade varför jag hade en syrlig ton på fb (vilket jag inte hade) och jag svarade att nej det har jag inte alls. Då valde jag att ta upp mina känslor om en kommentar han droppade på mitt kalas för två veckor sedan då jag upplever att han kränkte och sårade mig. Det startade detta ja jag vet inte vad jag ska kalla det, släktfejd? För att personen inte kunde krypa till korset och säga " ja men gud så menade jag inte, ber å hemskt mycket om ursäkt om du tog det så". För personen menade inget kränkande med sin kommentar men han la fram den på ett sånt elakt sätt.

Ja jag säger då det..jobbigaste av allt är att detta är långt ifrån över...

Var på kalas hemma hos personen i fråga igår då dottern hans fyllde år. Jag hade ont i magen innan för jag visste inte alls hur det skulle sluta. Men det gick bra, eller bättre än vad jag väntat mig iaf. Jag valde att hålla mig så långt bort från honom som möjligt och jag höll mig till hans fru och deras ungar istället medan han höll sig till min kära sambo då som finner honom mycket underhållande och rolig...

Personen och jag då? Vi sa en enda mening till varandra på hela kalaset. Men min lilla 7åriga goding till kusin var nöjd och det är allt som räknas.

I övrigt så var helgen i Västerås trevlig. Vi åt gott, var på björnön och åkte skidor och jag var på Bäckby en sväng. Mycket nice.

Och jag hade glädjeyra över melodifestivalens resultat halva natten, vet inte hur många ggr jag ältade att Nicke Borg gick till final!! En jävla skräll och en underbar sådan!

Kikade lite på Big brother live igår, alltså jag kan inte sluta tänka på när jag ser det att det är som en cirkus. Vilka jäkla stolpskott dom slänger in. Det är skillnad på att vara stoplskott men ändå underhållande men dessa människor är sjukt tråkiga..nej usch..dokusåpor suger!

Idag blir det franska all day!




Big brother

Är det någon därute av er som tittat något på Big brother?

Vi har sett lite grann. Var nyfiken på vilka stolpskott som skulle vara med i år.

Jag störde mig direkt på vissa.

Jag klarar bara inte den kaxiga svarta tjejen och inte heller den där stureplans killen Nicky tror jag han heter.

Spännande med att de har ett par med i huset, undrar hur länge den hemlisen håller.
Och en trans sexuell tjej, sånt är ju upplagt för tasty things...

Men jag fattar inte hur folk kan vilja vara med i sådana där saker, är det av mediakåthet eller för att testa sina egna gränser? Är det av mediakåthet så finns det väl betydligt mindre förnedrande såpor att delta i.

Jag skulle nog inte klara mig länge i BB huset. Jag skulle krevera av att vara instängd med människor utan intelligens och utan respekt i kroppen, men thats me..



Good morning

Sitter och lyssnar på min egen snickrade 90s lista på spotify och minns fantastiska dagar.

Solen skiner och jag känner mig ganska relaxed trots att måstena hopar sig runt mig.

Kollade runt lite på bokrean igår, fanns inte mkt som jag ville ha,besviken. Ska kolla i butikerna också om de har bättre erbjudanden. Egentligen behöver jag inte köpa böcker nu eftersom jag har en hel hög som ligger och väntar på att betas av men jag resonerar som så att böcker kan man inte få för många av, eller `hur?

Jag har precis läst ut "Carrie diaries" som handlar om Carrie från sex and the citys liv i high school. Boken var helt okej faktiskt och jag läste ut den på 2 dagar. Hade jag haft tiden  hade jag läst ut den på ett par timmar.
Står nu inför valet av nästa bok att beta av, det som är jobbigt med att ha många att välja på, vilken ska man ta näst?

I helgen åker vi till Västerås. Ska som jag nämnde tidigare på Fannys kalas på söndag så tar hela helgen i V-ås då. Ska bli skönt. Tänkte åka lite skidor, shoppa lite och ta en sväng till Bäckby.

Idag står plugg på agendan, franska uppsats om Sverige och så renskrivning av tisdagens och onsdagens uppgifter, sedan ska jag skriva brev till en vän som jag i perioder brevväxlar med och så ska jag ta en promenad till kiosken och hämta ett paket som kommit med kläder som jag beställt till Nathanael och Fanny.
Sen är det hämtning på dagis. Kanske åker skidor ikväll, vi har inte spikat det helt än.

Nu ska jag tvätta och smörja Lukas som går med tratt runt huvudet igen :(

TJING!

andas ut

Jag måste skriva av mig lite här nu känner jag. Jag kan inte skriva på facebook för där finns berörda och jag orkar inte ta massa frågor nu men jag måste bara säga detta:

Jag är såååååååå spyfärdigt less på min släkt! Inte på min familj (mamma,Jocke,Thomas) utan på min släkt. Jag kreverar av irritation och om jag nu ska fullfölja mitt löfte som jag lovat mig själv, att ta bort energitjuvar ur mitt liv så måste jag nu "göra slut" med min släkt. Problemet är att jag älskar mina kusiner, dom är mina godingar och mitt glädjeobjekt när det gäller släkten. På söndag tex ska vi på kalas i tillberga och fira kusin Fanny som fyller 7 år. Ska bli kul, jag har köpt fina presenter och jag ser fram emot att träffa små skruttorna och att slänga käft med Rasmus som efter måååånga år äntligen har tuffat till sig och vågar prata och jävlas. Det jag inte ser fram emot är att träffa resten och tyvärr kommer dom på köpet.
Jag skäms över dom, jag känner irritation mot dom och dom gör mig illamående i vissa lägen.

Jag har haft agressioner mot en person i min släkt i flera år pågrund av vem personen har blivit och vad personen kläcker ur sig men jag har svalt det för husfridens skull. På mitt kalas för två helger sedan fick jag dock nog där klev personen över gränser rejält och det värsta av allt är att personen vet inte ens om det för han ser inte på vilket sätt hans plumpa kommentarer och hans "bara" attityd påverkar mig och min familj. För det är inte bara jag som påverkas av personen även mamma, brorsan och nu även mormor. Alla börjar tröttna på personen och hans sätt. Tragiska är att min kusin börjar bli sin far upp i dagen och det gör mig så ledsen och även frun till personen börjar ändra sig till det sämre.

Ett ex på det:

Jag berättade för personens fru att Nathanael hade varit hos mamma och Thomas ett par dagar efter nyår för att vi skulle få relaxa efter våran påfrestande höst med intensiv studier, intensiv jobb, ständiga sjukdomar, ekomiska problem och renovering av hus. Personens fru kommenterade med ett avundsjuk " ja så bra skulle man ha det".
Jag höll på att flyga ur mitt eget skinn av ilska och tur i oturen så höll jag på att bli sjuk så jag hade inte energin att reagera utåt vilket jag  hade gjort om jag varit mig själv och det hade inte blivit bra.
Detta är personer som lägger in sig på hotell stup i kvarten, tar en weekend tripp hit och dit, går på bio ett ex antal ggr i månaden, går på konserter..ja allt möjligt inom nöjesbiten för att relaxa och ladda batterierna och där satt jag och marcus som inte varit iväg på något (förutom 2 ggr bio) på över ett år och våra barnlediga dagar efter nyår var vad dom ville ha! jag vill kräkas!

Detta är personer som anser att dom gör lite mer och har det lite jobbigare än alla andra för deras småbarn sover dåligt på nätterna, de jobbar hårt på sina jobb och deras barn är ofta sjuka. HA. Welcome to my world!
Dessa personer skulle inte stå ut ett dygn i mitt liv för de är vana med en livsstil som ingen annan barnfamilj jag känner har råd med. Och så har de mage att ha attityden att allt är lite värre för dom.

Usch! Jag saknar den gamla personen, den jag älskade när jag var mindre och som var enkel och inte "uppe i det blå". Personen har verkligen glömt var han kommer ifrån.

Och på detta min moster som jag ja jag vet inte vad. Hon var inte välkommen på mitt kalas och kommer inte vara det på nathanaels heller. Hon är utesluten från mitt liv och det har hon sig själv att skylla! Det är nog med daltande och acceptans nu. Jag har fått nog.

Nog om det..

Nu har jag fått andas ut detta lite..

nu ska jag fortsätta lyssna på min egna ihop satta 90s lista på spotify och skriva wykort på franska...wihoo=)

Jag älskar motley crue btw, bästa feelgood göraren ever! puss<3


hej igen

Bloggen har blivit lidande mycket senaste tiden. Jag har åter igen inte hunnit eller orkat skriva så mycket. Den lilla stund jag haft utöver mina studier, mitt familjeliv och mina sysslor har jag ägnat åt att skriva på lite annat. Jag har även börjat engagera mig i olika forum och platser för det jag älskar i min vardag, musiken. Det finns roliga forum där man kan snacka med liksinnade som tycker om samma musik, det finns sidor där musikgrupper söker material till nya låtar, det finns sidor där "de stora stjärnorna disskuterar med sina fans (twitter i synnerhet). Det fullkomligt exploderar av sjudande musikliv därute. Jag har skrivit en del låttexter som jag vädrar lite ute i cybervärlden nu och häromdagen så var det en gitarrist från ett band som blev nyfiken på mig och mina texter och han bärjade fråga varifrån jag skriver och hur mina alster föds. Det är altid roligt att få respons på det man skriver.

Skrev ett par rader till Nikki S för nån vecka sedan, det var egentligen ett svar på en av hans poster och fick ett ganska kul svar tillbaka: " Du har helt rätt. Den stora frågan är; är det vi eller den jävla utvecklingen som blivit sinnessjuk? " 

Funny, yes

Jag fick respons på min mastodont psykologo uppgift igår. Kunde inte bli bättre men F A N vad jag har slitit med den. trodde jag skulle duka under och hamna på hispan ett tag. Sjukdomarna har härjat här hemma med dunderförkylningar och magsjuka och mitt i det har jag nötit och nötit utan att klaga allt för mycket. Min finaste lilla ängel har också tagit sig igenom en tung sjukdoms period utan att klaga en enda gång och jag lovar det har varit illa för honom. Sedan i tisdags är han hemma igen med febersjukdom som verkar sätta sig i fötterna på honom. Snäll som ett lamm och sjunger som en sångfågel ändå. Jag är så tacksam <3

Marcus vabbade igår och idag så jag kan plugga. Tack gode gud för det!

Min födelsedag och firande var great. Jag hade en mycket trevlig dag och helg och fick fina presenter.
Jag fick bland annat pengar av marcus familjs så nu äger även jag ett par längdskidor! Så jäkla kul men lite ringrostig var man efter 11 år utan åkning.

Idag ska jag till banken och hämta mitt nya leg som kommit, mitt gamla gick ut i juli så var dags att skaffa ett nytt hehe=)

Ikväll ska vi göra thaimat här hemma, mums!

Såg två avsnitt av G.G och OTH igår, lovely. Håller på att spara på oss nya avsnitt av VD så inväntar så att tillräckligt många ska komma ut. Spännande!

Ikväll ska vi titta på filmen solisten, jag tror den är grym.

TJING!

Happy B-day to me!

Happy b-day to me, happy b-day to me. Happy b-day dear meeeeeee. Happy b-day to me.
Känns inget speciellt att fylla år i år. Jag brukar ha känslan varje år att den här är min dag och brukar använda frasen "ja men det är ju min födelsedag idag" för att få igenom det jag vill ha. I år känns det nada. Sitter nästan och önksar att det vore lillemans födelsedag idag så man fick köpa presenter åt honom. Det har jag iofs gjort, har köpt en kanomn fin villervalla tröja åt honom.

Ikväll blir jag firad med kinamat (mitt val) och presenter. Spännande. På lördag åker vi till Västerås. Ska baka på em hos mormor (som konditor som väntar sig släkten att man själv ska baka) och sen kommer Mikkiz över en stund. Till middag blir det bakpotatis med olika röror och kött. Nice värre. Antar att det blir nån trevlig efterrrät också. Det blir mys och spelkväll, fyller ju bara 27 så sparar det stora balunset till Marcus fyller 30 år i maj istället. Jag trivs bäst med att fira med mys, gott gott och vin. Lär bli en spelkväll med kortspel hoppas jag på.
Födelsedagsfika hos mormor på söndag. Valde att ha fikat där istället för hemma, slipper man städa också hö hö.
Ska bli trevligt att träffa mina kusiner och mormor och så lillebror förstås. Måste inspektera hans nya gaddning också.

Idag består dagen av plugg. Har en hel del att göra på psykologin som ska in i morgon så lär bli sittandes ett tag. Tur man har  kvällen som lockar som en morot.


TJING!

akuten och prestationsstress

I fredags vid 20 tiden när Nathanael hade sovit i 45 minuter så vaknade han och var jätteledsen och tog sig för örat. Jag kollade och det rann vätska ur höger öra. Jag ringde Marcus som var och åkte skidor och vi åkte till närakuten på astrid lindgrens sjukhus. Dom skickade vidare till vuxenakuten där det fanns öronläkare.
Där blev vi sittandes i nästan 2 timmar. Nathanael som inte hade ont längre men var trött så han var vindögd var en ängel hela tiden trots att det inte fanns vare sig barnböcker eller leksaker att roa sig med. Han underhöll sig själv och Marcus gick en runda med honom några gånger när det blev för mycket dö tid.

Sedan hoppar han upp på bänken brevid Marcus och tar en tidning och börjar bläddra iden. Medan han bläddrar sitter han och "hummar" över det han "läser" och sedan utbrister han: " den kostar 10 kronor, det var dyrt!"
Jag höll på att skratta ihjäl mig. Så himla kul. Tog en bild på dom när de sitter med sina tidningar där på akuten en fredagskväll. Lägger ut den senare då jag inte kan hitta mobil sladden nu.
Det var ingen sprucken trumhinna som vi och läkaren på Astrid trodde utan det var vaxproppar (som många ggr innan) som det hamnat badvatten bakom när han badat och inte kunde ta sig ut igen. Så nu kör vi teracortil droppar för säkert tionde gången sedan han föddes som ska mjuka upp vaxet och sedan tas ut hos doktor Olle Sjöö i vällingby som vanligt. Stackars lilleman, han har det inte lätt med sina öron. Man får vara tacksam över att han är frisk i övrigt. *peppar peppar*.

HAr sådan prestationsstess. Ska lämna in på fredag och jag ligger en hel del efter då jag varit sjuk själv. På det ska jag också planera mitt födelsedagsfika på söndag (blir ett år äldre imorgon torsdag) samt ta hand om saker i hemmet som halkat efter. Puh saker att göra hela tiden. Men hellre det än aldrig ha nåt att göra.

Fick positiv feedback på det mail som jag skrev om förra veckan. Personen blev glad över att jag tog modet till mig att äntligen reda ut saker och ting och be om ursäkt över hur jag hanterade situatonen. Personen behävde detta lika mycket som jag tydligen.

Nej nu lite kaffe, måste klä på mig också, sitter här i barabadrocken.

TJING!

Motley crue <3



Jag älskar Motley crue och jag har snart läst ut deras självbiografi the dirt. Jag fashineras enormt över vilken förmåga och drivkraft killarna har specieltt Nikki som skrivit de flesta av låtarna. Fantasiskt.

Bilden är från min favorit video till låten Wild side. Det som även fashinerar mig med just Nikki Sixx är trors dekadens, ångest och ilska genom bokens alla bilder så fullständigt lyser det bus och motivation ur det ansiktet.

Det lite tråkiga är att deras två¨största låtar wild side och girls girls girls är två "extra utfyllnadslåtar" från skivbolaget för att fylla ut en skiva som producerades för snabbt än vad de själva ville. De riktiga pärlorna (för om man gräver i Motleys texter så hittar man en skatt) är skrivna av Nikki och en av Vince.