Åland, Källsmora, Enköping, Västerås och annat

Eftersom jag inte varken hunnit eller känt mig motiverad att skriva så mycket senaste tiden så ska jag uppdatera lite kort vad vi gjort dessa sommalovsveckor. 
 
Vi började med några dagar hemma. Det var önskvärt från Nathanaels håll. Han spelade mycket fotboll med kompisarna och vi hängde hemma. Hade lite vattenkrig på baksidan och var till Eva ett par gånger och spelade monopol. 
 
Första hittepå aktiviteten blev Åland över en dag. Förra torsdagen. 
Vi begav oss i väg i tidiga ottan för att åka med Viking Grace till Mariehamn. Fantastiskt väder men blåste en del. Vi spelade kort med underbar utsikt, gick på show och åt härlig frukost. Satt på däck och tittade på allt vi åkte förbi. 
Bytte båt i Mariehamn vid 13 tiden. Till nya Viking Glory. Riktigt fin båt för att vara finlandsbåt. 
Åt lunchbuffe, spelade kortspel, satt på soldäck och bara var, köpte lite godis i taxfree och gick på trollerishow. Sista timmen var lite trälig då ovädret med blixtar och dunder kom och man var rätt mör efter en heldag på havet men utöver det så var det en riktigt mysig dag. 
Hade inga problem att sova den natten. 
 
På lördagen blev det tjejhelg på landet för min del. Ute i Källsmora. Egentligen gjorde vi inte så mycket mer än satt och njöt i solen och åt och drack gott. Bara pratade. Normalt sett brukar vi även promenera och arbeta lite med slyröjning och annat på tomten men inte i år. Vi bara var och det var så skönt. 
Kissen var med och honom delade jag stuga med. Han sov brevid mig hela natten och var jättelugn. 
Tuppen hade flyttat också så inget galande kl 4 på morgonen. 
Njöt av frukost i solen på söndagen och packade sedan ihop och åkte hem. 
Duschade och bytte om och sedan iväg på nästa galej. 
Försenad inflyttningsmiddag hos Tobbe och Pia i Enköping. Tobbe är Marcus morbror och Pia hans fru. Pias dotter var där med sin familj samt Pias yngste son var även med. Jättetrevligt och massor med god mat och fika. De bodde jättefint ute på landet med stora gröna hagar som utsikt. De bodde på saltarö med brygga och liten strand förut. Fantastiskt fint där också. 
Så det blev en dag i solen med hund, katt och bebismys. 
 
Lugn dag hemma på måndagen. Det var väldigt skönt efter en trevlig men intensiv helg. 
Nathanael var på AIKs träning och jag tog en power walk med lite podd i öronen och sen lite fix hemma med tvätt och städ. 
 
Tisdag gick i dunderfart. Västerås var destinationen och kokpunktens actionbad. Hade varit där en gång innan med Nathanael 2019. Nathanael hade varit där 2 gånger innan och för Marcus blev det premiär. Nathanael hade med sig bästa kompisen Theodor också. Fullt fart i cirka 5 timmar. Blev inte några kanor för mig pga axeln men massa badande. Avslutade med en kort promenad runt Viksäng. Det är en blandning av vemod, glädje och sorg att gå där. Så många minnen. Men det ser inte längre ut som "mitt viksäng" på grund av tidens utveckling. Och inte heller finns människorna kvar som livet en gång bestod av. Familj och vänner. Det är svunna tider. Men minnena sitter i platsen. 
Åkte sedan hem och Theodor sov över hos oss. Blev en lugn kväll. Helt slut efter allt badande. 
 
Onsdagen gick åt till en del packande. Nathanael och Theodor stack iväg på AIK s träning. Nathanael kom sen hem lyrisk med signerad tröja och fotboll. Självaste Guidetti bland andra. Han var nöjd som ett barn på julafton. 
Tog en powerwalk i mulet men varmt väder. 
 
Torsdag. Packning och avfärd för Nathanael. Det var inte nådigt vad folk det var i stan och på centralstationen. Hu vale. Efter att ha vinkat av Nathanael så åkte jag hem direkt. Inget sug av att stanna i stan. Det var varmt och överbefolkat. Åkte för att handla inför midsommar. Likadant där. Ica Maxi var proppat med folk. 
 
Fredag midsommarafton. 
Bakade paj. packade picknick korgen. Åt lunch hos Eva och begav oss sedan ut till Drottningholm. Min första gång därute. Så fint. Älskar slott, gamla hus och historia. Tokvarmt men efter att ha promenerat runt i trädgården och kollat på Kina slott och alla fontäner så hittade vi en perfekt plats på en äng under ett träd. Där satt i vi i 1.5 timme och fikade och bara var. Riktigt skönt och det fläktade. På tillabakavägen blev jag barnslig och harry Potter nördade i labyrinterna som finns därute. Sagolikt roligt. 
Resterande av dagen spenderades i bikini i solstolen hemma. 
 
Lördag midsommardagen. Tokvarmt. Kajaktur och årets första bad i Hässelby strand. 
Paddade runt lambarön. Den var större än vad den såg ut att vara på google maps. Men tog oss runt. Mycket folk ute på vattnet. i båtar, paddelboards och jetskis. 
Det var riktigt skönt i vattnet. Det hade jag inte förväntat mig. Gick att ligga i utan att frysa. Skönt. 
Åkte hem och grillade lite lax och väntade ut värsta värmen inomhus ute på altanen. 
Kollade på film och bara var. 
 
 
Ja det var ungefär 10 dagar tillbaka i tiden. vad vi tagit oss för 
Roliga dagar och sköna dagar blandad. 
 
Nu väntar konsert på onsdag (mer om det spontana beslutet senare) och jag är så peppad. 
Och så lite jobb. Det blir nog en bra vecka hoppas jag. 
 
Bilder kommer senare till detta inlägg 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback