Pensionärssyssla

Sovit mycket bättre inatt. Vaknade runt 8 och kände mig hyfsat pigg. Låg kvar till 9 och lyssnade på ett podd avsnitt. Lite av ditten och datten på förmiddagen. Mamma ringde vid 10 och medan vi pratade så passade jag på att rensa i mina understa kökslådor. Och av det så övergick jag till en riktig pensionärssyssla: silverputsning. Badat alla mina silverskedar och Nathanaels dopsked i bikarbonat,folie och kokande vatten och putsade sen allt. Vilken skillnad. 
Har en hel del ärvda silverskedar men också två askar med kaffeskedar som jag köpt på auktion för längesedan av ett desiignmärke som jag gillar. Allt är nu skinande rent och snabbt gick det. Hade fått för mig att sånt var ett evighetsprojekt. 😂
 
Igår kväll var jag själv hemma. Pysslade lite med mina hobbyprojekt och fastnade sen i ett program på SvT 2 om skolskjutningar i USA . En pappa som mist sin 7 årige son i en skolskjutnnig  sa "det är svårt att ta in att han är borta för alltid och på grund av att någon annan har valt att han ska vara det". Hemskt. Programmet var bra men väckte en del tankar. 
 
Imorgon ska jag på lunch hos Anette  inte varit där sedan i julas. Träffats har vi ju gjort men inte hemma hos henne. Anette är för er som inte vet en vän jag fick för ca 6-7 år sedan genom kontakter inom "hemlösa katter världen" 
Jag akutropade efter ej fälla att fånga in en hemlös katt med och Anette var den som svarade. Vi fann varandra direkt. Hon har och haft totalt 4 katter hos sig som fångats in på min tomt. Bullen (syntes på övervakningskamera när vi spanade efter Lufsen), Lufsen en öronlös sliten kille som gått i området i år men som höll sig undan vid flera fångstförsök), Mackan (syntes nattetid i kamera och han haltade kraftigt) och Jimmy (sprang in i fällan som en blixt när det egentligen skulle vara en nästan identiskt katt som skulle in) 
Bullen och Lufsens är inte i livet idag. Tumörer i munnen för Bullen och Lufsen hade Artos och felläkta frakturer i bakbenspartiet. Mackan blev adopterad via ett katthem och Jimmy bor idag hos Anette med hennes övriga kattgäng..
Så tack vare dessa killar så är vi idag riktigt bra vänner. 
Anette är 16år äldre än mig. Men det är inget som märks. Jag har alltid haft lätt för att lära känna äldre bekanta och vänner. Jag trivs med det. Så ålderskillnaden är inget man känner av. 
Anette har en katt som heter Kissen. Han har sedan nov 2019 bott hos oss o 3 omgångar på bantarkollo. Han är kraftigt överviktig (blivit matad av äldre på ett äldreboende innan han blev infångad) och kan inte banta hemma med 7 st andra katter. Därav har han borr hos oss. Pga renovering och semester så här vi varit tvungna att avbryta och lämna till ett annat "bamtarkollo" men i bästa vecka kommer han igen för att stanna fram till jul. Han är så cool och trygg i sig själv. Bara finns men har ändå en härlig personlighet. Tyvärr en riktig skitgris. Blir otroligt smutsigt när han är här. Men vad gör man inte för den goda sakens skull. 
 
Kissen ⭐9.7 kilo gosklump
Lufsen 😔
Jimmy
Bullen  

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback