Öland

Precis som vanligt så ven dagarna på Öland förbi i stormhastighet. 
Åkte ner i onsdags i förra veckan och kom hem i söndags eftermiddag. 
Det sedvanliga arbetet med att öppna upp stugan för säsongen med allt vad det innebär. 
Det är ju lite meck med att öppna och stänga för säsong men det är värt det. 
Allt ska ut ur boden som ska vara ute under sommaren, vattnet ska sättas på, gräsmatta klippas och stuga att städa och vädra. Men det gick relativt snabbt i år trots att jag inte kunde deltaga i det tyngre arbetet med min axel. 
Fick ägna mig åt lättare uppgifter. 
Det blev lite rensat och städat inomhus då det kom skurar i omgångar och jag gjorde iordning på graven och satte fram dekorationerna för säsongen. 
På torsdagen på självaste kristi himmelsfärd var vi först till färjestaden för inköp av mat. eftermiddagen spenderade vi i Sättra hos mamma och Thomas. Kalas för Thomas, Kelly o Marcus som hade fyllt år. 
Fika med tårta och massa lek med Kelly och Jamie. De hade egentligen mammavecka så var bara där i några timmar innan de skulle tillbaka till deras mamma så lade fokus på dem först och främst. 
Blåste såpbubblor i halvstormen och lekte uppe i lekrummet. Mysigt. 
På fredagen skulle Nathanael sova hos mamma och Thomas så de hämtade honom tidigt på förmiddagen. Vi andra tog en promenad till sportbutiken som ligger i samma by som vi bor och kollade runt. Köpte mig en ny löparjacka och en stickad tröja. 
Fikade med Eva i stugan, löste lite korsord, rensade och kastade, läste true crime tidningar och bara var. På kvällen blev det ekerums legendariska pizzor och tv serien Clark (om Clark Olofsson). 
tände ljus för Skrubben som skulle ha fyllt år. Ser graven från tvsoffan så satt en stund innan läggdags och tittade ut. Mysigt. 
Slapprmorgon på lördagen. Gick i morgonrock länge. Drack kaffe och löste ordgåtor.Åkte med Eva till Eufemia. Det är en loppis i närheten som funnits i 17 år. En gammal omgjord svinalänga. Supermysigt. 
Gjorde inga fynd men lämnade in lite bröte vi rensat ut från stugan. 
Efter lunch åkte vi för att plocka upp Nathanael och mamma för att åka till övra sandby och titta på deras blivande hus som de flyttar till i augusti. 
En ölandsgård som det heter. Ni får googla vad det innebär. 
Jättefint ställe. Stort. Och kommer ha eget rum när vi är där på jul etc. Skönt att ha plats att gå undan på. I dagsläget har de bara ett extra rum och där sover Nathanael när vi är nere. 
Tillbaka i stugan blev det fika och lite av varje. Tände ljus för Lukas som skulle ha fyllt år. 
Tacomiddag och sen kom brorsan, Linnea och Zoey. Fokuserade inte så mycket på Zoey på torsdagen eftersom jag förmodade att de skulle komma förbi under helgen vilket det så också blev. 
De stannade till sent. Spelade Uno och pratade film och serier. Ett av få intressen jag och min bror har gemensamt. 
Lade mig i sängen och lät sänglampan vara på. Sög in känslan av att vara därnere. Ett sätt att ladda batteriet och göra hemgången lindrigare. Det var någon fotbollsfinal på tv så kunde ligga så där och glo i taket en lång stund ensam. Skönt. 
Packade ihop och åkte hem söndag förmiddag. Eftersom Kristi himmelsfärd var sen i år så kändes det inte lika hårt att åka hem. Bara 6 veckor kvar till semstern. Så snabbt som tiden går så är det snart dags att börja packa. 
Nathanael åker ner till midsommar redan. Han ska ha två veckor hemma efter han har fått sommarlov sen två veckor med mamma och Thomas och en vecka med Eva nere på ön. 
Jag frågade om han ville hitta på något annat i år men det ville inte han inte. Det är fortfarande Öland som gäller för honom. Dock ville han hitta på något innan han åker ner så får se vad vi tar oss för. 
Sköna dagar var det men det var helt okej att komma hem också. 
Ljus för Skrubben och Lukas som skulle ha fyllt 18 år
dekorationerna är ute för säsongen 
utsikt mamma och Thomas blivande hus 
graven 
Nathanael och "Bettan"
Kelly som fyllt "en hel hand" 
Jamie och Kelly 

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback