det brinner i huvudet..eller tangenterna..

Det brinner i huvudet. 
Det är en himla massa mailande..98% till Nathanaels skola. 

Dock var utv samtalet igår mycket bra. Han har börjat rycka upp sig och har bättre fokus. 
Kan ju delvis bero på medicinering som han nyligen börjat med. Han har ju tyvärr också diagnosen ADD som de fastställde redan i lågstadiet men har inte behövt något stöd för detta under årens gång mer än små anpassningar (främst var han sitter och med vem) men sen han gick upp till högstadiet och bytte skola så har det varit kämpigt med motivation, fokus och periodvis depression. 
Dock gjorde han ett ryck halvvägs in i vårterminen så betygen blev över förväntan. 
Då han själv upplevt vissa aspekter  under senaste månaderna så ville han själv börja med medicin plötsligt efter att han vägrat tidigare när vi nämnde det under årskurs 7..
Ringde prima och vi fick tid inom 3 dagar så i torsdags förra veckan var vi där. Blev uppringd av koordinator där jag fick lämna mycket och grundlig information. 
Toppenmöte och en fantastisk läkare. Påläst i hans journal och visste vad hon gjorde gällande bemötande och hade förmågan att behålla hans fokus. 
Insatt på medicinering för att höja fokus koncentration och inre lugn. 
Har utvärdering på måndag. 
Tyvärr är det ju ibland en lång väg innan  man hittar rätt medicin och rätt dos så vi får se vart det hamnar. Kommer också att träffa arbetsterapeut längre fram. 

Men som sagt mycket malande blir det..
Främst om engelska. Har nu gått ihop med andra föräldrar och är beredda att ta det högre upp. Plötsligt har skolan börjat ge respons från ledningen. Lärarna är toppen på att svara på mail men ledningen  raka motsatsen.. 

Kort summa summarum

Engelskaläraren blev långtidssjuk lagom till årskurs 7 skulle starta. Vikarier hela hösten. Aldrig samma vikarie. Ingen visste någonting. De tittade på Youtube filmer hela hösten i engelska. Började ifrågasätta i början av oktober. De fick en ny lärare till vårterminen. 
Fick rapporter om att hon varken kunde förståelig engelska eller svenska både av mitt eget men också andra barn. Inga läxor och märkte att undervisningen inte fungerade. Ringde och mailade ledningen. Inget svar..
Distansundervisning 1 vecka i mars. Såg med egna ögon läraren i fråga ha lektion i teams..
Jag blev så paff. Barnen hade inte överdrivit.
Jag spelade in delar av lektionerna den veckan och skickade till ledningen. Med texten "här har ni verkligheten". 
Hade fått ett kort svar från bitr rektor att engelskan nu fungerade precis innan. 
Mail till alla föräldrar går ut..läraren får nu stöd av försteläraren i engelska så nu ska det bli bra. Det hände ingenting..
Skolan gav alla elever ett E i betygen för årskurs 7 för att släta över sitt misstag. 
Ny lärare i åk 8..den gamla fick inte vara kvar. 
Liknade rapporter från barnen.. 
"Mamma det är kaos" är svaret jag Får när jag frågar om engelska. 
Jag blir vansinnigt förbannad..Får med mig några andra föräldrar på tåget. Vi bombar med mail om verkligheten och hotar med att ta det högre upp. Barnen har inte råd att förlora mer engelska. 
Nu är "saker på gång" så ska bli intressant att se vad det är och framför allt när det sker. 

Ska börja undervisa engelska hemma. Ungen vill inte byta skola och allt annat fungerar nu bra så känns galet att behöva gå så långt.. 

Fortsättning följer.. 

Nu kaffe. 

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback