att passa in i ett övermäktigt rum

Det där med att vara obekväm på tillställningar, fester,middagar, AW eller vad det nu kan vara för sociala sammankomster som det är tänkt att man ska socialisera runt på. 
Hur stor skillnad det kan göra att göra entré med rätt person. Eller möta rätt person. 
Antingen en person som kanske känner likadant. Eller en person som förstår och respekterar din upplevelse. Eller en person som man klickar med och spenderar kvällen med som samtalspartner. 

Jag är exempelvis betydligt mer trygg och mer social i ett läge där jag är trygg från start. 
Jag har inga problem att socialisera. Men jag trivs inte med det och upplever ofta samtal på sådana tillställningar som ytliga och banala. Det gör mig obekväm och jag biter ihop och står ut. Jag har lätt att läsa människor och brukar kunna se om nån känner sig som mig. 

Så jag skulle nog säga att jag är "roligare"på sådana här tillställningar om jag har någon med mig från början. Då kliver jag in som mig själv som jag är med någon/några jag är trygg med..

Men det är även en god övning. Att gå på dessa tillställningar utan säkerhetsnät. 

Det finns en låt av den fantastiska låtskrivaren (och sångaren) Ed Sheeran med en text som handlar om att inte passa in på en fest men med rätt sällskap så blir situationen någon helt annan. 

We at a party we don't wanna be at
Tryna talk, but we can't hear ourselves
Read your lips, I'd rather kiss 'em right back
With all these people all around
I'm crippled with anxiety
But I'm told it's where we're s'posed to be
You know what? It's kinda crazy 'cause I really don't mind
When you make it better like that

Nu sjunger han och Justin Bieber som är med och sjunger i denna låt om att det är just en kärleksrelaterad trygghet på denna fest. 
Jag tolkar gärna texter och låtar och ser andra mönster. 
In den här kan det vara just så som denna textrad 
Men också att läsa någons läppar i ett alldeles för högt rum eller se någons ansikte kan räcka för att känna sig betydligt tryggare och faktiskt vilja stanna kvar. 
Att känna sig sammankopplad med en person i ett rum fullt med folk kan göra att man antingen slappnar av och tar till sig alla andra eller att man fokuserar på tryggheten och alla andra blir blurriga


Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback