Det måste ta slut på denna mjäkighet

Jag älskar verkligen Marcus familj och släkt,det gör jag men det finns två saker som jag inte gillar.

1: Mjäkigheten
Jag har aldrig träffat någon tidigare som är så mjäkig som min svärmor och svärmormor är. De är godtrogna och naiva och accepterar alldeles för mycket skit. Det måste vara ett släktdrag då även Marcus,Marcus morbror T och kusiner T och C även är ruskigt mjäkiga.
För mig blir det som en kulturkrock då jag kommer från en familj och släkt som säger vad vi tycker och tar upp problemen som stör oss. Vi tar ingen obefogad skit vilket ingen borde göra.
Min svärmor E tex har i över 20 års tid tagit skit från "kära grannarna" på Öland,från S i synnerhet. Spydigheterna har haglat de fem år som jag varit med i bilden och enligt uppgifter så har det varit så i över 20 år. Även Marcus tar spydigheter därifrån. Varför? Varför ska man ta elakheter och spydiga kommentarer från avundsjuka så kallade vänner? Enligt min mening så skulle jag hellre vara emsammast i världen än att ha sådana vänner.
Bara för att man mår dåligt (vilket hela grannfamiljen gör) och är avundsjuk ska man få behandla folk hur som helst för det?
Ytterligare ett exempel är Marcus kusin C. När hon blev gravid 17 år gammal så mjäkades det så in i helvete. Det var så synd om henne hit och dit och jag stod bara som ett stort WHAT?
I dagens samhälle så är vi så pass upplysta om hur barn blir till så att vi som 17 år gamla borde veta det.Vill man inte ha barn så skyddar man sig väll? Det är inte ett dugg synd om henne angående graviditeten däremot hur allt blev sen med familjesituationen ja där är det lite synd om henne.
Hur som helst så är hon också en av släktens mjäkiga. Hennes 2 åriga dotter har spelat ut sin mamma totalt och är den som styr och ställer. Vi spenderade en dag med dom påölands djurpark i somras,en dag som allihopa som var med migrän och lusten till att vilja sova i minst 2 dygn. Ungen var sjövild och gjorde ingenting annat än att gnälla och gallskrika för att hon inte fick som hon ville. Den timmen hon sov var en timme skänkt från ovan.
Jag tycker jättemycket om C men hon är en fruktansvärt okonsekvent förälder. Inte för att jag påstår att jag är världens bästa mamma men en sak är säker och det är att jag aldrig kommer låta våran son styra över vare sig mig eller Marcus. Vi är jättenoga med att visa vad som är rätt och fel och att stå fast vid det.
Det är jättetråkigt att det är så här för man får ingen lust till att umgås direkt. Och till stora ångesten tillhör att vi nu tydligen ska fira julafton ihop med Marcus morbror T,kusiner C och K och Cs dotter F hemma hos Britta.
Inte för att vara elak på nåt sätt men det var inte vad jag hade velat. Det lär bli två migrän tabletter och ett antal bitmärken i tungan.
Som tur är verkar det gå att ta upp ämnet F med C utan problem. Vi hade en diskussion i somras där jag sa åt henne att hon måste vakna upp ur sin "överkörda koma" och ta tillbaka kontrollen. Och jag fick inga sura miner efteråt som jag trodde att jag skulle få.

2. Oförmågan att prata:
Att prata är inte Marcus släkts starka sida. Alla går och bär på tusen åsikter men ingen vågar yttra dom till rätt personer.
Det är jäkligt synd och galet frustrerande,tänk vilka fina band det skulle kunna knytas om personerna bara pratar med varandra. Jag har jobbat hårt med att få Marcus att prata (i nykter tillstånd för i onyktert går det istället för lätt att prata) och har kommit en liten bit på vägen men det är ett tufft arbete.
Nu är ju däremot ett par diskussions ämnen ute i fria luften vilket känns oerhört skönt.
Någon vi däremot pratar mycket med är Henke (nämner hans namn fö jag vet att han inte har något emot det) Vi har pratat massor genom åren både nyktra och onyktra. Han är så skön för honom kan man "ställa mot väggen" utan att han blir tjurig eller ställer sig i försvarsposition. Han har många intressanta åsikter och även många åsikter som vi tycker likadant i. Åsikter som rör ämnen mellan himmel och jord.
Jag tror att jag är sleven i grytan. Jag kom in och började prata och vips så har både svärmor E och svärmormor B börjat tala och även Marcus lite. En sak upptäckte jag om B när vi bodde hos henne under våran visning av lägenheten förra året och det är att hon blir jätteglad när man frågar frågor. Frågor gällande hennes liv som varit. Hon sken upp som en sol och skrattade och tog fram foton osv..jag blev så lycklig av att se detta så att jag skällde ut Marcus efter noter för att han aldrig frågar henne om nånting. Svaret jag fick var: Varför ska man gräva i det som har varit?
Kanske för att det kan vara kul att veta hur en av de personer som man älskar som mest levt sitt liv och för att det gör den personen glad när man frågar..gud vad arg jag blev över det svaret,..
Men men..Det börjar gå åt sitt rätta håll iaf..har ju tillomed tagit upp "det förbjudna ämnet" med svärmor och fått veta det jag ville veta och tyvrr ännu mer än så..
Jag känner mig nöjd men bättre kan (ska) det bli..=)

I love you all..<3

Kommentarer
Postat av: Stefan

Du är så klok, inte konstigt jag tycker så mycket om dig, lite galen också, ännu bättre :D



många kramar

2008-11-11 @ 05:27:01

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback