Friday

Stressade som en tok hela dagen. Hela förmiddagen gick åt till att plugga och vakna, hade sovit så ruskigt dåligt på natten. Var som i en bubbla fram till lunchtid.

Eftersom jag inte hade lyckats hitta någon present dagen innan när jag var iväg till Kista (kom hem med massa saker till mig själv istället) så var jag tvungen att komma på nåt i sista minuten. Paniken började krypa allt närmare i takt med att minuterna gick. Kom fram till att det fick bli ett besök i Solna och helst ett väldigt snabbt besök eftersom tid var något jag hade dåligt av. Stress duschade och åt två mackor så fort så jag knappt kände smaken sen rusade jag ner i tunnelbanan som så gott som rullade in på stationen lagom till jag kom ner. Måste ha sett ut som en galen virrpanna där jag kom rusandes halvt död nerför rulltrapporna med mamma i släptåg i luren. Men det var nödsituation så vad hade jag för val?

Kom fram tillsammans i telefonen att det fick bli AIKs nya matchtröja som fick bli presenten så efter att ha kommit upp i helt fel uppgång i t-banan vid Solna Centrum och för ett ögonblick tappat bort mig så styrde jag stegen mot AIK shopen vid Råsunda stadion.

Tog mig 15 minuter totalt därinne vilket var taget med tanke på min stress, var helt säker på att jag skulle behöva vara där minst 30 minuter. Gick eller små sprang snarare tillbaka till Solna centrum. In som en virvelvind på System bolaget. Och jag  kan verkligen säga att jag hatar att handla på systemet. Full lastad med kassar o väska i ena handen och mobilen med mamma i luren i den andra så sprang jag som en förvirrad labyrint råtta mellan hyllorna för att hitta rätt sorts vin och mina älskade twisted. Hittade dock bara vinet till min stora besvikelse.
Blev ett par cube istället och ett par öl till födelsedagsbarnet också. Var helt hundra på att jag skulle få visa leg i kassan eftersom tjejen framför mig fick göra det och hon såg bra mycket äldre ut än mig. Så där stod jag med leget i högsta hugg redo att visa men tji fick jag. Stolt som en tupp så packade jag det jag köpt i de fina rosa påsarna och då får jag frågan hur gammal jag är. Rotade fram legget redo att visa men tji fick jag igen. Fick ett surt svar att jag bara behövde uppge min ålder. Skum kassasnubbe måste jag säga. Rusade tillbaka ner i tunnelbanan där jag tyvärr inte hade lika mycket tur som på dit vägen. Väl hemma efter att ha fått vänta i både Solna och västra skogen innan de förbannade tågen behagade att dyka upp så var det bara att gömma sig och slå in paketen. Så stressad som jag var så kan jag inte påstå att det var de finaste paket jag sett men men det är ju ändå till för att rivas upp så.
Hur som helst så blev reaktionen ett enda stort leende så presenten gick hem utan problem.
Efter att ha skådat present reaktion så var det bara att ställa sig framför spegeln och göra sig fin inför kvällen. Mitt problem var det vanliga som jag alltid har innan en tillställning, vilken ögonskugga som ska användas. Det är så sjukt svårt att bestämma sig. Efter att ha velat mellan en hudfärgad/aprikos glittrig och en ljusgrön så frågade jag om råd så det blev den hudfärgade med glitter. Brukar ta en bra stund innan jag blir nöjd, petig som man är men var nöjd efter cirka 30 minuter. Hann till och med städa lite innan dörrklockan ringde. Mackan och Sandra var först med att dyka upp. Hann korka upp skumpan, smutta på den och prata lite innan Jansson och Maja dök upp. Hade inte träffat henne innan så var spännande att se vem hon var. Hade bokat bord på en restaurang på Fridhemsplan till 19.30 men eftersom klockan var så pass sent när de sist nämnda dök upp så ringdes det och ändrades till halv nio istället.
Var trevligt att småprata lite innan, hade så sjukt ont i ryggen så Sandra gick och satte sig tillsammans med mig. Pratade ganska mycket och äntligen så fick jag ett grepp om hur hon är som person. Vi kom båda fram till att vi är ganska lika och att våra liv som nya Stockholmare är ganska identiska. Klockan tickar på fort man har roligt så var dags att åka. Mötte upp Gurra vid t-banan och sedan hade vi den turen att tåget kom precis lagom tills vi kom ner. Killarna skulle leka macho men det tyckte Maja var idiotiskt så vi tjejer satte oss. Resan bestod av för mig och Sandra att lyssna på Maja som var väldigt duktig på att prata, men gudarna ska veta att hon var rolig, skrattade en hel del. Kändes lite konstigt att vara tillbaka på Fridhemsplan, har inte varit där sedan jag jobbade där för 1 år sedan. Längtar verkligen inte tillbaka
Det var en trevlig och fin men dock väldigt surrig restaurang som vi kom till. Men vi hade det trevligt och drack och åt gott. Åt en vegetarisk quesadilla, var wokade vetetortillas med paprika och nåt mer i sen var det sallad och flera skålar med olika dressingar i. Hittade en favorit i en blå skål, var en grön sörja som såg livsfarlig ut men var riktigt god. Har ingen aning om vad den bestod av. Sandra som åt snarlikt som mig lurade mig att smaka på en grön rund sak, trodde jag skulle smälla av. Var bedövad i tungan i över en timme efter det, sjukt stark. Sjukt mätta blev vi allihop och de som hade jobbat på dagen började se lite dåsiga ut.
Satt kvar till runt halv tolv tiden innan vi bestämde oss för att bege oss, var delade meningar om vi skulle fortsätta ut eller inte. Men det bestämdes efter mycket om och men att vi skulle åka hem. Var ganska fine för mig för jag var rejält trött efter min stress dag.

Gurra stod för vad enligt mig var kvällens roligaste kommentar på vägen till tunnelbanan, killen kan verkligen vara så rolig.


Gurra svarar på något Mackan säger:

– det är precis som att jag tycker att de som inte har ketchup på pyttipanna är idioter.

Jag: - det ska ju vara rödbetor till pyttipanna

Gurra: - nej fy fan jag har aldrig smakat på en rödbeta i hela mitt liv

Jag: va? Varför inte?

Gurra: - För att det ser äckligt ut. Det påminner mig om gurka fast den är röd och jag tycker om gurka så om jag äter en rödbeta och tycker den smakar pekka så kommer jag tänka på det när jag ska äta gurka så då kommer jag inte kunna äta det längre. Och det är ju synd eftersom jag tycker om gurka.


Jag skrattade så jag höll på att kissa på mig.

Sa hejdå till Jansson och Maja som gick av på samma station som oss och sen gick vi hem.

Inledde djupa diskussioner när vi kom hem, vi har en förmåga att göra det på nätterna efter lite alkohol. Pratade om ditten och datten mellan himmel och jord. Pratade fram till 2.30 sen var det tack och god natt. Somnade på några sekunder efter att ha haft en stressig dag och en utmärkt trevlig kväll.


Åtekommer med lördagen





Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback