veckan på öland

Känns som det lättaste är att spalta upp det för att få någon ordning, precis som vanligt så lets shoot!

 

Söndag:

Lämnade Stockholm 20.00 och efter 4½ timme i bilen så var vi äntligen framme. Var sjukt obehagligt att åka sista 1½ timmen pga mörkret. Klarade oss från regn hela vägen fram till Ölandsbron då regnet började strila.

Det blev sovdags så gott som på en gång och sen var den dagen historia.

 

Måndag:

Vaknade klockan 6,låg och snackade lite och hade det bra i sängen och somnade om till klockan 9. Gick upp och åt frulle och sa hejdå till Eva som åkte hem för att hjälpa Britta att vara kattvakt. Passade på att hälsa på grannarna samtidigt som de liksom vi vinkade av Eva.

Hos grannarna var det Sanna (mamman i familjen), Linda (äldsta dottern), Sofia (yngsta dottern), Hasse (Sannas tvillingbror) och Ulla (Sanna och Hasses mamma) som var där när vi kom ner.

Runt lunch stack vi in till Färjestaden och tittade runt i butikerna lite grann. Handlade mat och sånt också för kylskåpet behövdes fyllas på.

Efter att ha ätit en brunch i stugan så stack vi ner och badade. De andra var lite sega så jag och Marcus stack i förväg. Låg och plaskade på varsin luftmadrass i det ljumna vattnet. Somnade till och med ett tag. De andra kom ner efter en stund och vi snackade lite medan vi solade.

Kvällen tillbringades i stugan, tittade på film (casanova som var riktigt dålig) och gick ut med Rambo (Marcus kusin Hannahs hund) eftersom Hannah var ute och festade.

Måndagen blev historia den med efter filmen.

 

Tisdag:

 
bild1:Marcus och Rambo gosar i soffan bild2: jag och Rambo i trädgården bild3: jag på trappen

Har inte direkt någon koll på vad vi gjorde denna dagen faktiskt. Tror vi var ute i trädgården och sedan tog en lång (nästan för lång) promenad med Rambo runt hela Rälla (stället där vi bor). Gick till båda badställena nere vi havet så att han fick bada och på hemvägen så sprang jag med honom hela vägen uppför helvetesbacken. Sen tog vi baksidan hem sen runt outleten och förbi skolan. Var bra trötta allihop när vi kom hem sen.

På kvällen spelade vi stort plockepinn och TP dvd med Fia och Linda och satt hundvakt åt Rambo (Hannah var som vanligt inte hemma). Nu hade även Anders (Sannas och Hasses äldre bror) med fru kommit upp till Öland från att ha varit i Österrike också.

Tittade på wicker park som med Josh Hartnett som är riktigt bra.

 

Onsdag:

Badade från lunch fram till 15.30. Sanna, Hasse, Fia, Linda, Anders och Maggan var även de med. Gick hem och duschade och stack sedan in till Borgholm när Hannah hade slutat jobbet.

Var jobbigt varmt så stannade bara i två timmar. Hannah gick på sitt håll och vi på vårat.

Att handla på systemet tog en evighet, var proppat med törstiga turister därinne men efter mycket om och men så fick vi det vi skulle ha och kunde åka hem sen.

På kvällen så grillade vi och hade det trevligt. Hannah stack iväg även denna kväll men vi andra stannade kvar och tog det lugnt resten av kvällen. Tog en sväng med Rambo och kastade sen kyckling (en otrolig ful och irriterande pip leksak) i en halvtimme. Sa hejdå till Fia som åkte hem.

 

Torsdag:



bild1:jag och en ponny bild2:jag matar en get bild3:------II-------bild4:björn sover i ett träd bild5:Tigern som går på kanten bild6:en björn bild6:mina favvis apor bild7:lamafamilj bild8:alligator på nära håll.


Velade fram och tillbaka vad vi skulle göra av dagen.

Hade bestämt oss för djurparken dagen innan men förmiddagen var mulen och det såg inte så ljust ut. Men runt lunch sprack det upp så det blev djurparken i alla fall. Tog med oss badkläder också eftersom det fanns vattenland där också (som vi inte utnyttjade förra året) så kom iväg vid 12.30.

Gick runt och tittade på alla djuren som var många. Hittade en favvis i aphuset, två små söta små apor som satt bredvid varandra på en pinne och petade varandras pälsar. Hur söta som helst. Lejonen och tigrarna var tråkiga i år som sov (vilket de inte gjorde förra året då de verkligen visade upp sig) förutom en av tigrarna som gick fram och tillbaka på vallgravskanten och visade upp sig.

Det var trevligt att gå omkring och se allt. Tog sedan en sväng upp till vattenland där det var ruskigt mycket folk. Hoppade i bassängen som var iskall medan Marcus fegade och satt på kanten. Tog en sväng i en rutschbana och sedan ett dopp till innan vi böt om och fortsatte.

Köpte ice slush med äppelsmak och fortsatte ner till tivoliland. Spelade på chokladhjulet och vann en kexchoklad. Gick förbi djuren igen för att se om de vaknat men det hade dom inte så vi gav upp och åkte in till Färjestaden istället. De har en enorm skoaffär där som jag fastnade i en bra stund. Hittade ett par jättesnygga skor men som vanligt så satt jag fast mellan två storlekar. Så det gick inte. Varför ska man ha så små fötter för? *muttar*

Hittade ett par ”pajasdojjor” också som jag tyvärr inte köpte vilket jag ångrar enormt mycket.

Kvällen var vi hemma och Hannah var det med. Spelade poker och såg film. Anders och Maggan åkte hem och i deras ställe kom deras två söner ner med varsin kompis. Marcus hade inte träffat de på länge så han fastande när han pratade med dem ett tag så jag och Hannah låg och läste skvaller tidningar.

 

Fredag:

Ägnade hela fömiddagen åt att ringa runt till olika vetrinärer, katthem osv..

Varför kommer jag till senare. Mådde mer och mer skit efter varje samtal.

Eftermiddagen gjorde jag anslag som sattes upp och sedan åkte Marcus, jag och Hannah in till Kalmar. Köpte örhängen som ska användas den 9/8 och några dvd filmer. Tiden gick jättefort så plötsligt hade vi sprungit i affärer i tre timmar. Åkte hem till stugan där Rambo hade lyckats stänga in sig själv i ett av de mindre sovrummen och tuggat sönder hela dörrkarmen för att han inte kom ut.

Kvällen åt vi pizza tillsammans alla tre sen så stack Hannah iväg. Jag gick in för att prata med Sanna och Ulla och blev kvar i cirka en timme för när man börjar prata med Ulla så är man fast ett bra tag.

Jessica (mitten dottern) och en kompis hade kommit ner liksom Hasse (Sannas man och tjejernas pappa) så det var fulla hus hos dem. Helena (Jessicas kompis) hade en engelsk pincher med sig som hade fått det extremt fula namnet Helmut. Människan pratade Italienska, Engelska och Svenska med stackaren så jag tyckte rätt så synd om honom. Enligt henne så lyssnade han inte på svenska men ingen tyckte att han lyssnade ett dugg bättre på amore som hon ständigt sa till honom.

Hur som helst så var han grymt söt trots Italienska smeknamn och ett svenskt fult namn.

Det sötaste av allt var att han dansade, stod på bakbenen och gick runt så. Tydligen typiskt för rasen fick jag höra. Rambo (som var trippelt så stor som Helmut) fick komma ut och leka med lillkillen vilket slutade med att Helmut stackaren var dränkt och insmetad i dregel efter att de försökt para sig med varandra och försökt visa vem som bestämmer.

 

Lördag:


bild1:Hannah och Henrik bild2:MArtin och Hasse.D bild3:Joakim och Henrik bild4:Marcus och Hasse.A

Denna dag gick i städningens tecken. Marcus rensade taket och rännorna och jag putsade fönster, dammsög och moppade golv. Tvättade två maskiner tvätt som jag skulle hänga upp men sprang ifrån när jag såg en orm typ 2 meter ifrån tvättlinorna (visserligen en snok men en orm är en orm), såg nog rätt löjlig ut när jag sprang och stängde in mig i stugan. Men jag vågade mig ut och hänga upp resten efter ett tag *stolt*

Klockan hann bli 17.00 innan vi var klara med allt. Tog en dusch, sminkade mig och försökte mig på en frisyr med hårnålar men gav upp efter ett tag.

Skulle grilla med grannarna inne hos dem på kvällen så vid 19.30 var vi klara och gick över till deras tomt. Hälsade på de jag inte hunnit hälsa på och gav tillbaka nagellacket till Linda som jag hade lånat. Sedan började festen med att vi åt, fläskfile´ färskpotatis, sallad, grillad lax och lite annat gott. Hade köpt en flaska vin som jag fick ha helt för mig själv (förklarar ju en hel del) eftersom de andra vin drickarna hade en bag in box och resten som inte drack vin drack öl istället. Var jättetrevligt och alla var glada och skrattade. Vi var 11 personer sammanlagt (Ulla, Sanna, Hasse, Hasse, Linda, jag, Marcus, Joakim, Henrik, Martin och Jimmy) så det var fullt runt borden. Hannah tittade in en stund efter maten innan hon stack in till Borgholm också. Efter maten så sprang klockan iväg. Jag satt i djupa diskussioner med Linda och även Henrik var med på ett hörn. Var en helt underbar stämning och jag trivdes som fisken i vattnet. Killarna bjöd bordet runt på sprit och filmade sedan var och en som drack av den. Jag fick en shot av smultron vodka som var helt okej men var inte så himla kul att de tryckte upp videokameran i nyllet samtidigt. Till och med Ulla som är 83 år gammal svepte en shot och ville till o med ha mera efter. Riktig tuff tant är hon.

Vet inte vad klockan var när vi gick till puben. Det råder lite delade meningar om den saken. På vägen dit gick vi i klungor och pratade och jag blev lynchad för min åsikt om fotboll och vilka inom sporten som var snygga, det var lite skoj för jag fick sista ordet.

På puben (en lada med pub och pizzeria) beställde alla och sedan satte vi oss vid ett långbord ute på verandan. Hamnade mitt emellan Hasse och Marcus men pratade med Linda som satt på andra sidan av Hasse så efter ett tag bör jag och Hasse plats när vi insåg att det gick bättre att prata så. Det är roligt att prata med Linda, vi har alltid något att säga och samtalen flyter alltid på. Hon har många åsikter om allt och man märker på henne att hon lyssnar på det man säger. Gillar henne skarpt och funkar bra ihop med henne trots att hon är nio år äldre än mig.

Efter att ha kommit halvägs på min cider så blev jag akut kissnödig så letade mig ut till toan som var utomhus (vilket jag var tvungen att fråga för att fatta). Vid toaletterna träffade jag Hasse (Sannas man) och Joakim (den yngsta av bröderna) som jag pratade med men minns inte om vad. Varför dom stod där vet jag inte heller för de hade vart på toa för längesen.

När jag kom ut från toaletten (som hade fönster ut så att alla såg in vilket jag tyckte var lite knäppt) så stod de kvar men Hasse försvann in till puben igen rätt så snabbt. Joakim ville snacka sa han så jag gick in till Linda och Marcus och sa att jag skulle sitta utanför och prata lite med Joakim. Under den tiden jag var borta hann jag lyssna på hans prat, bli spådd i händerna och skrämma skiten ut Micaela i telefonen (förlåt förlåt förlåt för det). Men det visade sig att den där Joakim var en trevlig kille att prata med och han hade rätt så mycket intressant att säga om saker och ting. Hans syn på tjejer var det roligare, skrattade ordentligt då. Hade varit roligt att komma ihåg hela samtalet men det gör jag ju tyvärr inte. Jag blev testad på en grej också men det är lite svårt att förklara:P Åtminstonde så här.

Hann få mitt livs första getingstick när vi satt på gräsmattan också, precis under tummen. Gjorde sjukt ontL

När vi kom tillbaka in på puben hade det i min värld gått cirka 20 minuter men i verkliga livet hade det gått en timme. Jag beklagade mig för alla om mitt getingstick och Martin (Joakims storebror) frågade mig om det bara var getingsticket som störde mig. Vad han menade med det har jag inte fattat än. Sen började vi alla gå hemåt. Har inte en aning om hur länge vi var på puben eller vad klockan var när vi gick dit och hem men roligt var det.

Jag gick med Linda hem och bakom oss kom killarna och sist Sanna och tvilling Hasse.

Kom en skit läskig kille ifatt mig och Linda som hade bjudit killarna på shots medan jag var borta. Såg läskig ut och jag gissade på att han var drogpåverkad så vi lät Martin och Henrik jaga bort honom.

Natten fortsatte i trädgården hos grannarna. Drack grogg, snackade och hade så skoj.

Martin och Joakim gick och la sig och Sanna och Hasse likaså, Kvar var jag, Hannah (som kommit tillbaka från Borgholm),Marcus, Henrik, Jimmy, Linda och Hasse. Satt kvar ännu ett tag sen dröp några till av. Gick in till oss där jag och en viss person hade olika syn på en sak så jag gick till Henrik som gått och lagt sig i deras buss och pratade hål i huvudet på honom ett tag. När jag kom tillbaka till stugan så hade Marcus lagt sig och Hannah hade gått in till sig. Jag hade fått fel uppfattning om en sak så gick ut igen för att hitta en person jag letade efter. Hittade inte den personen så snackade lite med Jimmy som var den enda som var kvar uppe. Letade mig sedan från till joakim och Martins stuga med hjälp av beskrivning från Henrik. Väckte dom båda och pratade hål i huvudet på dem med. Martin uppskattade det inte så mycket att jag kom och terrade mitt i natten men hans surhet gick över efter ett tag när jag lyckades med att vara rolig eller nåt. Vid halv fem gick jag in till mig. Hade en diskussion med Marcus som hade hakat upp sig på nån grej som jag sagt till honom på skämt typ 4 timmar tidigare. Ringde min bror och min mamma och sen så gick jag och la mig vid sex tiden. Det var den lördagen den (har hoppat över en del för att inte folk ska läsa sönder sina ögon och för att jag börjar tröttna på att skriva om detta nu) och jäklar anamma vad roligt jag hade.

  

Söndag:

 

Vaknade av att mobilen ringde vid halv elva tiden. Var en kille som skulle hämta en katt som jag tänkte återkomma till sen. Gick upp och mitt huvud halv sprängdes. Drack 1 liter LOKA i bara underkläderna ute på trappen medan Rambo sprang runt i trädgården och var överlycklig över att ha blivit utsläppt. In på tomten kommer det två killar i min ålder för att hämta katten. Där står jag och ser ut som sju svåra år bland annat. Lite pinsamt, när de dessutom frågar om det var hårt igår. Livet kändes som på en tallpinne där jag stod om man säger som så. Efter att ha legat på en dyna ute på gräsmattan i bikini med musiken i öronen och halvsovit i ungefär en timme så gick jag in och tvingade i mig två mackor och sen jag mitt 5 och sista försök till att väcka Marcus som var utslagen så det skrek om det. Jag lyckades eller rättare sagt så lyckades jag med att få honom att gå från sängen till soffan där han somnade om. Jag gav upp och gick in till grannarna och pratade med dom ett tag och fixade en banan åt ovannämnda så han kunde kräkas lite. Efter ett par timmar av till kvicknande så stack vi ner och badade. Träffade killarna på vägen som var på väg från badet. Var jätteskönt i vattnet. Satt och hade det bra i vattnet vid stranden när jag plötsligt blir biten på höften av något. Tittar ner och vad ser jag? En liten rosa räka! Trodde inte det var sant. Usch vad äckligt! Jag har blivit biten av en räka. Låg och sov på stranden ett tag och degade sen gick vi tillbaka och jag tog en dusch för att dusch av all sand. Åt en tacopaj, packade och gick in till grannarna och sa adjö. Sen bar det av hemåt till civilisationen igen.

   

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback